Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2007 Mutlu Yıllar... 2007 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2008 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar Ne güzel dilekler bunlar... Bende hepinizin yeni yılını kutlar ve Umarım, 2008 yılı 2007'ye benzemesin. Umut, barış ve kardeşliğin geliştiği bir yıl olsun. Hepinize mutlu ve sağlıklı bir yıl dilerim... Sevgiler... Alıntı
Misafir maraba Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2008 Sevgili arkadaşım DİPNOT'a beğendiğim, kaldırıma çizilmiş bir üç boyut resim armağan ediyorum. Julian BEEVER Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2008 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2008 Sevgili DİPNOT.....seninle tanışmamız çok tuhaf geliyo aslında ama ben o tuhaflıgı yaşadıgım için pişman degilim..Ve arkadaşlaylada paylaşmaktan yanayım ben başka forumda yetkili bir vatandaş araştıymayı çok seven uçlarda biriyim ve bu nedenle gogle daki ilgimi çeken tüm yazıları zevkle satleyce okumak adetimdir...gene böyle bir günde AKP hakında bir ayaştıyma yapıyorum bulundugumuz bu site karşımda ama yazı sahibi DİPNOT okudum haz aldım ifadelerden yoyumlardan böyle böyle derken ben sevgili DİPNOT un takipçisi oldum ve tası tayagı toplayım bu siteye tanıma adına üye oldum ve bunu çok net hep ifade ettim kendisine daha sonra bu sitedeki diger arkadaşların yazıları yorumları beni buraya bagladı...böyle bir neziz bir ortama beni çektigi için sadece DİPNOT a teşekküy borçluyum...KARANLIGA SÜREKLİ MUM YAKAN,TEPKİ GÖSTEREN ,SESSİZ KALMIYAN SEVGİLİ DİPNOT SENİ TANIDIGIM YAZMAYA,KONUŞMAYA DEGER ARKADAŞLARIMIN AYASINDA OLDUGUN İÇİN ÇOK MUTLUYUM!!!Hıı unutmadan DİPNOT ile sadece yazı ve yorumlarında... degil bence onunla harika bir tatil yaşınabilecegi düşünceside konusundada dipnot düşülmeli Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2008 Forumumuzun William Wallace'ı Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2008 Forumun direnç göstergesi, sabır taşı ----------------------- Ben bir rüya gördüm belki burada rüya tabiri bilen bir olur diye söylüyorum.Kesinlikle abartı yok(gerçi rüya zaten başlı başına bir abartıdır ) neyse rüyamda Şeyh Saiti gördüm.Tayyip Erdoğan la halay çekiyordu.Şeyh Sait sonra yoruldu bir kenara oturdu.Dizlerinin dibinede Tayyip Erdoğan oturdu.Bir mutluydular sonra.Göktürklüler geldi...Sonra annem geldi ben uyandım şimdi siz inanmazsınız bu rüyama ama çok haber seyretmekten oluyor bence valla gördüm yaaa.... Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2008 Sevgili Dipnot Yazilariniz umarim bizden hic eksilmez. Dogrulari baskalari gormeden goren ve bizlerle dusuncelerini paylasan bazende isaret sorusu kafamda biraktiniz icin tesekkur ederim . Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2008 Sevgili Dipnot; Dipnot gibi özel birisine yazacak tek kelime bile bulamadım;ne zaman ki bu sayfaya yaraşacak kadar özeli bulursam,işte o zaman yine burada olacağım...sevgiler! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2008 VATAN HAİNİ "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Nazım Hikmet ''vatan haini'' diyenlere işte böyle ''ben vatan hainiyim'' diyor...Vatan haini olmak için bir satır insan yazmak;ikinci satırı emeğe boyamak gerekliydi galiba. Nazım Hikmet,en çok sevdiğim şairlerden biri...sıcacık olan mısraları;bana ''bugün değil yarınsın'' sen dedirtiyor her daim.Önce sırtlanırsın umutları,sonra düşersin yollara ve mutluluk... Sevgili Dipnot;benim mutluluk rüyam işte bu!Alınterim,sevdiklerim...üşüyen beden olsun,ruhum değil...Bugünlerde daha bir mutluyum...bu forumda tanıdığım en cesur,en güzel,en birikimli biri...yani sevgili Dipnot! Bunu sana borçluyum...Ve sana mutluluğun en güzelini diliyorum...''Sen daha mutluluğun resmini çizemedin mi Abidin?'' diye fısıldarken gülen bir göz...bana düşen ''ben mutluluğun resmini umudun rengine boyadım'' ve çekildim limanlarıma diye haykırmak... Umudun rengi olan Sevgili Dipnot, selamlar,sevgiler ve saygılar...en güzelinden,en içteninden... ''.............. Ne vakit bir yaşamak düşünsem Bu kurtlar sofrasında belki zor Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden Ne vakit bir yaşamak düşünsem Sus deyip adınla başlıyorum İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin .......''* *Atilla İlhan. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2008 *Atilla İlhan. Bunları söyleyemezsen, hissedemezsen, düşünemezsen zaten sen olmazsın ki sevgili Mavi olmayan Gökyüzü... Çünkü.. Her kelimesinde, her ifadenden ve her nektosında sende de varsın inan... İyiki varsın.. Sevgiler... DİPNOT... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2008 Bu kadar özel,bu kadar güzel bir insanı...unutmak mümkün mü? Sevgili Dipnot, Doğacak güneşin aydınlığını sunamasamda size,sevgilerin en özelini sunuyorum...Değerli arkadaşım, Dipnot,Avestam size tanıdık mı neyse ondan,sevdiği güzel bir kalemden...bugün aldığı güzel armağanı sizinle paylaşmak içimden geçendi ...yorgun ama bir o kadar umutlu olan ''esmer yürekli'' bir çocuktan(aman aman neler dermişim de kendime) ASMİN Kimdi cesaretimi kıran,üstelik Yeni serüvenlere hazırlarken kendimi Sesimi cılız,rüzgarımı yelkensiz Bulan kimdi, ki şimdi geniş zaman Kipiyle düşürüyor gölgesini anılarıma Ama kimdi adını bir kadına ödünç verip Doruklara çekilen büyülü doruklara Biz Asmin dedik ona,sevgilim,kadınım, Anamdı belki, ama o çoktandır Üç bin metrenin altına inmiyor artık İçimde bir fil sezgisi,kopup gitmeliyim Dağlara yazmalıyım aşkı ve ayrılıkları Asminli düşler kurmalıyım ya da birisi Karşılık bulmalı canımı yakan sorulara Kim demiyorum kim olursa olsun Boynu kırılan bir oyuncaksam hırçın Bir çocuğun elinde, ki celladım Gözlerimi de oymuştu fırlatıp atarken Yine de özlüyorum onu, niyetçi Tavşanlara dönerken beklediklerim Aynı soruyu sormaktan, minör Ağrılardan yoruldum,gitmeliyim buralardan İçimde buharlaşan cıvayı soluyorum artık Yoruldum yoruldum yoruldum Gereklilik kipinde yaşamaktan. AHMET TELLİ Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2008 Söyle sevda içinde türkümüzü, Aç bembeyaz bir yelken Neden herkes güzel olmaz, Yaşamak bu kadar güzelken? İnsan, dallarla, bulutlarla bir, Ayrı maviliklerden geçmiştir İnsan nasıl ölebilir, Yaşamak bu kadar güzelken? mısralara dökülen sevdaya dair...herşeye rağme;sevdalara sevdalanmak;işte bu muhteşem!Dağlarca'nın o güzel Türkçe'sinden sıcacık olan dost yüreğe...sevgiler! Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2008 BUGÜN DE ÖLMEDİM ANNE Yüreğimi bir kalkan bilip sokaklara çıktım Kahvelerde oturdum çocuklarla konuştum Sıkıldım, dertlendim ,sevgilimle buluştum Bu gün de ölmedim anne. Kapalıydı kapılar,perdeler örtük Silah sesleri uzakta boğuk boğuk Bir yüzüm ayrılığa, bir yüzüm hayata dönük Bu gün de ölmedim anne. Üstüme bir silah doğruldu sandım Rüzgar, beline dolandığında bir dalın Korktum, güldüm, kendime kızdım Bu gün de ölmedim anne. Bana böylesi garip duygular Bilmem niye gelir ,nereye gider? Döndüm işte; acı, yüreğimden beynime sızar Bu gün de ölmedim anne. AHMET ERHAN Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2008 BUGÜN DE ÖLMEDİM ANNE Yüreğimi bir kalkan bilip sokaklara çıktım Kahvelerde oturdum çocuklarla konuştum Sıkıldım, dertlendim ,sevgilimle buluştum Bu gün de ölmedim anne. Kapalıydı kapılar,perdeler örtük Silah sesleri uzakta boğuk boğuk Bir yüzüm ayrılığa, bir yüzüm hayata dönük Bu gün de ölmedim anne. Üstüme bir silah doğruldu sandım Rüzgar, beline dolandığında bir dalın Korktum, güldüm, kendime kızdım Bu gün de ölmedim anne. Bana böylesi garip duygular Bilmem niye gelir ,nereye gider? Döndüm işte; acı, yüreğimden beynime sızar Bu gün de ölmedim anne. AHMET ERHAN Nâzım Hikmet' in 1 Ocak 1962'de Estonya'nın başkenti Tallin'de yazdığı, her ölümün, bizi kendi ölümümüze yaklaştırdığının bilinciyle yazdığı, yalnızlık, hasret, aşk, özlem, ölüm haberleri arasında gide gele yazdığı şiir... Senin için Maviciğim... " ...Finlandiya koyunun güneyinde geceleyin dumanlı denize yakın telli pullu bir yılbaşı ağacı karanlık Gotik kulelerle Töton şövalyelerinin armaları arasında ve fabrika bacalarıyla çevrili bir yılbaşı ağacı. Bir yılbaşı ağacı karlı bir meydanda Estonya türküleri söylüyor telli pullu upuzun bir yılbaşı ağacı sen kırmızı sırça topun içindesin saçların saman sarısı kirpiklerin mavi onu orya ben astım seni içine koyup ak boynun uzundur yuvarlaktır kuşkularım kaygılarım sözlerim umutlarım ve okşayışlarımla koydum seni sırça topun içine bütün yılbaşı ağaçlarına bütün ağaçlara bütün balkonlara pencerelere çivilere hasretlere astım kırmızı sırça topu seni içine koyup bağışla beni öleceğim seni bırakıp orda Estonya en küçük sosyalist devleti adam başına en çok şiir okuyan en çok votka içen ve otomobile motosiklete motorollere en çok meraklı ve deri işleriyle mobilyasıyla ünlü bir de otuz binlik korosuyla ...ölüm döşeğinde yatanın gözlerine bakamam utanırım yaşamak ayıp bir şeymiş gibi gelir biri yanımda can çekişirken Lüsya ölüyor Moskova'da Antuzyastlar Caddesinde bilmem kaç numrolu sağlıkevinde yüzü eski bir tahta kaşık eriyen kara karışıyor akşam karanlığı art arda kamyonlar geçiyor asfaltı sarsarak Lüsya'dan vuran keder mi alnımı kırıştıran kendi yakınlığım mı ölüme bir yılbaşı ağacı karlı bir meydanda Estonya türküleri söylüyor telli pullu upuzun bir yılbaşı ağacı bağışla beni öleceğim seni bırakıp içinde sırça topun bu dünyada bir şey yaşıyor eşi emsali görülmedik bir şey ve benden başka kimse farkında değil onun belki bir bitki bir hayvan bir söz bir maden bir ışın bir mutluluk belki belki bir yıldızdan düşmüş bu dünyada bir şey yaşıyor senin için yaşıyor ama sen farkında değilsin onun öleceğim bağışla beni öleceğim ve sen kırmızı sırça topu parçalayıp çıkacaksın içinden ineceksin karlı bir meydana artık Moskova'da mı olur Tallin'de mi Leningrad'da mı ineceksin karlı bir meydana yılbaşı ağacından ama ben bu dünyada senin için yaşayan şeyi götürmüş olacağım Lüsya ölüyor yüzü eski tahta bir kaşık ...benden sonra ölmesi gerekenler benden önce ölüyor ne iştir büyük harpler yüzünden ölüm büsbütün şaşırdı sırayı kamyonlar geçiyor Antuzyastlar Caddesinin asfaltını sarsarak afişlerde 65 yılının dev sayıları kömür şu kadar ton petrol bu kadar kumaş şu kadar metre karlı bir meydanda bir yılbaşı ağacı Estonya türküleri söylüyor karanlık Gotik kulelerin arasında ve fabrika bacalarıyla çevrili bir yılbaşı ağacı ." Ölümün sırayı şaşırmadığı, çocukların, gençlerin ölmediği, her tür şiddete karşı çıkacağımız önümüzdeki yeni günlere... Sevgilerim senin için Mavi.... Sevginle ve şiirlerinle kal olurmu... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2008 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2008 Sevgili Dipnot, Nazım dedin ya,eklemeden geçemeyeceğim... Bugün Nazım Hikmet ile ilgili bir yazı okudum.Ona vatan haini diyordu hala birileri...o vatan haini miydi?Evet,bak değerli arkadaşım...işte Nazım,işte vatan hainliği! "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. İşte Nazım,işte vatan hainliği...sevgiler!!! Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 19 Aralık , 2008 Rahatsızlıktan dolayı rötarlı bir kutlama ama ne yapalım:) Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2008 Kendisi bu aralar oldukça yoğun,buralara pek uğramasa da güzel ve seviyeli olan Sevgili Dipnot'a da kocaman selamlar Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2009 nice mutlu senelere... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.