Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AZERBAYCANDA ÜNİVERSİTE İMKANLARI


çögreganlı

Önerilen İletiler

Havaalanına indiğimizde sabah olmak üzereydi. Takside ilk dikkatimi çeken bizimle Türkçe konuşan insanların kendi aralarında Rusça konuşmasıydı. Hepsi Rusça bilen ama ana dilleri Türkçe olan insanlar çok garibime gitmişti. Taksi Havaalanından çıkıp şehrin merkezine doğru yol alırken kendimi sanki başka bir yerde olup burda tekrar dirilmiş gibi hissetmiştim.

 

Ertesi gün Bakü merkezinde gezerken kendimi adeta İstiklal Caddesi'nde sanmıştım. Bir çok Türkiyeli öğrenci buradaki kafelerde oturmuştu. Özellikle internet kafeler Azerbaycan'a yeni gelen öğrencilerle dolup taşıyordu. Hatta o kadar kafenin arasında bir yer bulmakta zorlanmıştım.

 

Azerbaycan'da herkesin birbirinden ilginç bir hikayesi vardı. Kimi geri dönmekten bahsederken bazısıysa burayı ve yeni hayatını çok sevmişti. Evet artık her şey ikibin kilometre uzakta kalmıştı ve şimdi yeni bir hayata başlıyorduk. İlerleyen zamanlarda sunu teşhis ettim. BU YENİ HAYATA UYUM SAĞLAYAMAYAN ARKADASLAR KİNLERİNİ BAKÜ'DEN ÇIKARIRCASINA KONUŞUYORLARDI. BU DÜŞÜNCEMDEN DE DAHA ÖNCE FRANSA'DA OKUMUŞ BİR ARKADAŞIMIN FRANSA İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ DUYUNCA EMİN OLDUM. Arkadaşım tek başına kalmanın zorluklarından bahsediyor, evini çok özlediğini söylüyor ve bayramda ailesiyle olamayaşına üzülüyordu. Ancak en sonunda suçu Bakü'de buluyor ve Fransa da böyle berbat bir yer diye şikayetini bildiriyordu.

 

Bakü'de hemen hemen her dükkanda Türk Bayrağı ya da Rusya Bayrağı vardı. Ama yine de Türk Bayrakları ezici çoğunluktaydı:)

 

Şehrin bir yerinden bir yerine yolun üstündeki trafiğe takılmadan gitmek yerin yüz metre altında kurulu metroyu kullanmak hoşuma gitmişti. Bakü metro istasyonlarında da Atatürk'ün resimleri asılıydı...

 

Bakü Metrosu'nda bazı polisler tarafindan bazı arkadaslarımızdan rüşvet istemesi gibi tatsız olayların da meydana geldiğini söylemeliyim. Benim başıma iki yıldan beri böyle bir tatsız olay gelmedi. Fakat yine de bu yerin altındaki hayatın kurallarının ve sahiplerinin yerin üstündeki hayata göre farklılık gösterdiği doğruydu...

 

Ve Bakü'de Rus mimarisi bazen kendine hayranlık uyandıracak kadar şehre güzellik katıyordu...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.