Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DİKKAT! Cepte yeni vurgun: ADINIZA SAHTE ABONELİK!


mescere

Önerilen İletiler

Cep telefonu abonelerini uyaran Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şubesi Başkanı Kemal ÖZER: “Adınıza yapılan cep aboneliği ile her an işlemediğiniz bir suçtan tutuklanabilir ya da hacizle karşılaşabilirsiniz” dedi.

 

Tüketiciler Birliği Konya Şubesi Başkanı Kemal ÖZER konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

Kotasını dolduramayan ya da daha çok kazanma hırsıyla hareket eden bazı cep telefonu bayileri daha önce abone yaptıkları müşterilerinin kimliklerini kullanarak ve adına imza taklidi yaparak, yeni abonelikler açmaktadır. Bu uygulamalar sonucunda başlayan icra takipleri ile ilgili son günlerde derneğimize gelen müracaatları incelediğimiz zaman bu uygulamanın azalan abonelik ve kötü niyetli kimselerin fazla para teklifi ile bu tür uygulamanın hızla arttığını gözlemledik.

Daha önce abonelik işlemi gerçekleştirdiğiniz bayi, elde ettiği kimlik bilgilerinizle imzanızı taklit ederek adınıza bir abonelik açtırmaktadır. Sizin adınıza açılmış hatları belirli bedeller karşılığında tanıdıkları ya da tanımadıkları kimselere verilmektedir. Adınıza açılmış telefon kapanıncaya kadar konuşulmakta kapatılınca imha edilmektedir.

 

Tüketicinin hiçbir kusuru olmadığı halde ödenmeyen faturalar yüzünden icra takibi ile karşılaşmak zorunda bırakılıyor. Ayrıca kullanıcı kendi adına kayıtlı olmayan hatla her türlü suçu işleyebilmekte ve sorumlusu hiç de kusuru olmayan abone olmaktadır.

 

Bu durumla karşılaşmamak için tüm tüketicileri abone oldukları ya da daha önce kullandıkları cep operatörüne iadeli taahhütlü mektupla dilekçe göndererek adına kayıtlı aboneliklerin listesini ve abonelik işlemini yapan bayiinin adı ve adresini istemeye çağırıyoruz. Gelen yazılarda bilginiz dışında bir abonelik söz konusu ise derhal Cumhuriyet Savcılıkları’na operatör, bayi ve adınıza tesis edilen hattı kullanan kişi hakkında suç duyurularında bulunuz. Aksi halde maddi ve manevi büyük faturalar ödemeye mecbur kalabilirsiniz” dedi.

 

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ | Belediye İşhanı Hastane Cad. No 46 Kat 8/30 KONYA Tel 352 92 92 Fax 353 16 90 www.tuketiciler.org [email protected]

 

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ DEMİRKAPI CAD. NO:25/8 BAYRAMPAŞA 34160 İSTANBUL

TEL:(212)567 97 44 FAKS:(212) 567 36 47

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.