Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Emniyet Müdürü’nden Adliye’de yargısız infaz itirafı..


Önerilen İletiler

İstanbul Başsavcısı ve İstanbul Emniyet Müdürü, Çağlayan Adliyesi’ndeki rehin alma eylemine yönelik operasyonla ilgili yargısız infaz itirafı sayılacak bir açıklama yaptı


 


selami-altinok-caglayan-adliyesi.jpg


 


Berkin Elvan dosyasına bakan savcının DHKC militanları tarafından rehin alınmasının ardından polisin yaptığı operasyonda, eylemciler katledildi, savcı ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Eylemin son bulmasının ardından İstanbul Başsavcısı Vekili ve İstanbul Emniyet Müdürü yargısız infaz yaptıklarının itirafı sayılacak bir açıklama yaptı.


Emniyet Müdürü Selami Altınok, 6 saat boyunca iletişim kanallarının açık bırakıldığını söyledi. Konuşmasında eylemcilerin taleplerinden bahsetmeyen ve Berkin’in adını anmayan emniyet müdürü, telefonla görüşme yapıldığı sırada silah sesinin geldiğini ve operasyona başladıklarını söyledi.


Öte yandan Çağlayan Adliyesi çevresinde olayı takip eden basın emekçileri, çatışmanın silah sesi ile değil bir patlama sesi ile başladığını söylüyor.


Altınok’un açıklaması doğru kabul edildiğinde dahi, polisin savcının durumunun ne olduğu henüz belirli değilken operasyona başladığı anlaşılıyor. Açıklamada operasyon sırasında eylemcileri ve savcıyı odadan canlı çıkarmaya dönük herhangi bir çaba gösterildiğinden söz edilmedi. Aksine “devlet güçlerine el kalkarsa güvenlik güçleri o eli kıracaktır” şeklinde yargısız infazı olumlayan bir açıklama yapıldı. Emniyet müdürünün ifadesine göre iki eylemci hayatını kaybederken, savcı ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.


Başsavcı vekili Orhan Kapıcı da Savcı Kiraz’ın ağır yaralı olarak kurtarıldığını ve her şeyin araştırılacağını söyledi.


Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.