Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2015 10 yıl Kisaca inan kokeni ile bil kokeni hic bir sekilde bagdasmaz. bagdasir bilerek inanmak inanci putlasmaktan kurtarir ! Mesela ; Evrenin genislediginiz bilmek - Biz evreni genisleticiyiz (ayet) ayetine olan kesin bilgiyi guclendirir Allah ayetlerine nasil inanilmasi gerektigini zaten kendi soyler ; ...iste bunda kesin bir bilgi ile inananlar icin ayetler vardir(Kuran) Ayette ezber ile inananlar icin demiyor - Kesin bilgi ile inananlar icin diyor .. simdi gelelim tum bunlari zaten defalarca solemis oldugumuz halde sizin tavriniza e siz aklilli bir varlik oldugunuzu hala iddia ediyorsaniz kusura bakmayin ama Kurana artik iftira atmaya basladiniz cunku hicbir makul anlatimi kabul etmemekte kararlisiniz ve Kurana iceriginde olmayan seylerle ifrita atmaktasiniz .
Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2015 10 yıl Yazar bagdasir bilerek inanmak inanci putlasmaktan kurtarir ! Inancta bilerek yoktur, kul olarak teslim olarak iman ederek ya da korkarak cekinerek carfesiz kalarak v.s. kabullenmek vardir. Mesela ; Evrenin genislediginiz bilmek - Biz evreni genisleticiyiz (ayet) ayetine olan kesin bilgiyi guclendirir Ben bunu bilimsel olarak bilkiyorum. Ustelik olgusal aciklamali ve tartismasiz. Allah ayetlerine nasil inanilmasi gerektigini zaten kendi soyler ; ...iste bunda kesin bir bilgi ile inananlar icin ayetler vardir(Kuran) Ayette ezber ile inananlar icin demiyor - Kesin bilgi ile inananlar icin diyor .. O istedigi kadar soylesin. Ben kendi beynimi kendi kararlarimi ve secimimi uyguluyor ve inanci degil bilmeyi tercih ediyorum. simdi gelelim tum bunlari zaten defalarca solemis oldugumuz halde sizin tavriniza e siz aklilli bir varlik oldugunuzu hala iddia ediyorsaniz kusura bakmayin ama Kurana artik iftira atmaya basladiniz cunku hicbir makul anlatimi kabul etmemekte kararlisiniz ve Kurana iceriginde olmayan seylerle ifrita atmaktasiniz . Bence sen bunu soylemek ile lakabima iftira atiyorsun. Beni senin anlatimlarin degil; ayette yazanlar ilgilendiriyor. Ayette ne yaziyorsa, kuran odur. Zaten aksini dusunuyorsan sen fasik ve tagut oluyorsun. Ben kuranda yazanlari alintilarken senin "makullugune" gore hareket edemem. Zaten sana makul gelen, ISID'a da gelmiyor.
Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2015 10 yıl Kuran iman edenlere göre degil genel olarak suc tarifi yapiyor aynen demokratik bir ülkenin ceza yasalarinda öngürülen ceza maddeleri gibi. Kuran hickimseyi iman etmeye mecbur etmez.Tekrar edelim,yasalar sadece insanlar icindir,aynen bir devletin vatandaslari arasinda hicbir ayrim yapilmadan ayni suca ayni ceza verilmesi gibi. Sizlerin en büyük yanilgisi,Kuranda gecen emirlerin veya cezalarin sadece inananlari baglamasi gerekliligi gibi yanlis bir saplantidir.Suc islenmisse iman eden etmeyen diye bir ayrim olmaz. Sucluluk iman ile degil hukuk ile belirtilir.Bakin kendi kendinize celiskiye düstünüz.ISID Kurani uygulamiyor eger uygulamis olsa katliamlarini derhal durdurur.Ama siz hala ISID'i Kurana göre hareket ediyor diye etiketleyip ISID üzerinden yanlis bir kanaate vararak Islami sucluyorsunuz. Yurt disinda yasayan milyonlarca insanimiz var.Bulunduklari ülkelerdeki ceza yasalari onlarin kimliklerine göre degil,o ülkenin islenen suca verdigi ceza maddeleriyle uygulanir. saygilarla
Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2015 10 yıl Yazar Kuran iman edenlere göre degil genel olarak suc tarifi yapiyor aynen demokratik bir ülkenin ceza yasalarinda öngürülen ceza maddeleri gibi. Kuran hickimseyi iman etmeye mecbur etmez.Tekrar edelim,yasalar sadece insanlar icindir,aynen bir devletin vatandaslari arasinda hicbir ayrim yapilmadan ayni suca ayni ceza verilmesi gibi. Dogru etmez. Yalniz iman etmeyenleri iman etmeleri Adina her turlu yolu dener. O yuzden de iman edenin cogu ne kurana gore iman eder, ne de gonullu isteyerek bilincli yani kendi ozgur iradesi ile iman eder. Kimi sorgusuz imandan kimi alisilagelmis inanctan kimi cehennem korkusundan kimi yasadigi ulke ve topluma gore dayatilan seriat kanunlarindan korktugundan kimi ailesinden cevresinden korktugundan kimi baski zorlama altinda oldugundan kimi toplumsal baskidan kimi cennet inancindan v.s. kisaca kimse bilerek isteyerek iman etmez. Sizlerin en büyük yanilgisi,Kuranda gecen emirlerin veya cezalarin sadece inananlari baglamasi gerekliligi gibi yanlis bir saplantidir.Suc islenmisse iman eden etmeyen diye bir ayrim olmaz. Kuran'a gore islenen bir sucun iman etmeyeni de ilgilendirdigini soylemek kadar mantiksiz etik olmayan bir soylem oilamaz. Kuran ne ki iman etmedyen dunyadaki musdlumandan cok insanoglunu baglasin. Sen digger dinlerin kurallarina gore mi yargilaniyorsun? Sucluluk iman ile degil hukuk ile belirtilir.Bakin kendi kendinize celiskiye düstünüz.ISID Kurani uygulamiyor eger uygulamis olsa katliamlarini derhal durdurur.Ama siz hala ISID'i Kurana göre hareket ediyor diye etiketleyip ISID üzerinden yanlis bir kanaate vararak Islami sucluyorsunuz. Yurt disinda yasayan milyonlarca insanimiz var.Bulunduklari ülkelerdeki ceza yasalari onlarin kimliklerine göre degil,o ülkenin islenen suca verdigi ceza maddeleriyle uygulanir. saygilarla Tabi kmi bu hukuk da evrernsel hukukdur. Kuran ya da herhangibir inancin ideolojinin kanunlastirdigi bir hukuk degildir. Insan haklarinin belirledigi insani kimseyi kimseden ayirmayan bir hukuktur. ISID niye durdursun katliamlarini, bunlar kuranda yaziyor. Siz sadece ayetlertui inkar ediyorsunuz. Otur da "isid kuran'i mi uyguluyor?" basligina bak ve oradaki ayetlere gore ISID'in kurani nasil uytguladigini gor. Yok bir de seriatim uygusalardi. Sen insan haklarinin bu gelismis ulkelerde buna izin verecegini falan mi dusunuyorsun. Hic bir insanoglu beyni tasiyan hak ve ozgurlukleri ihlal etmez.
Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2015 10 yıl Inancta bilerek yoktur, kul olarak teslim olarak iman ederek ya da korkarak cekinerek carfesiz kalarak v.s. kabullenmek vardir. Ben bunu bilimsel olarak bilkiyorum. Ustelik olgusal aciklamali ve tartismasiz. O istedigi kadar soylesin. Ben kendi beynimi kendi kararlarimi ve secimimi uyguluyor ve inanci degil bilmeyi tercih ediyorum. Bence sen bunu soylemek ile lakabima iftira atiyorsun. Beni senin anlatimlarin degil; ayette yazanlar ilgilendiriyor. Ayette ne yaziyorsa, kuran odur. Zaten aksini dusunuyorsan sen fasik ve tagut oluyorsun. Ben kuranda yazanlari alintilarken senin "makullugune" gore hareket edemem. Zaten sana makul gelen, ISID'a da gelmiyor. bilerek inanmak inanci putlasmaktan kurtarir ! Mesela ; Evrenin genisledigini bilmek - Biz evreni genisleticiyiz (ayet) ayetine olan kesin bilgiyi guclendirir Allah ayetlerine nasil inanilmasi gerektigini zaten kendi soyler ; ...iste bunda kesin bir bilgi ile inananlar icin ayetler vardir(Kuran) Ayette ezber ile inananlar icin demiyor - Kesin bilgi ile inananlar icin diyor ..
Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2015 10 yıl Zaten sana makul gelen, ISID'a da gelmiyor. Kuran ISID tan sorumlu degil; ISID Kurandan sorumlu dur ... Musluman oldugunu iddia eden kisinin namazina bile bakilmaz - ayet var- Onlar namazlarinda yanilgidadirlar onlarin namazlari bosa cikmistir Onlar gosteris yaparlar (Kuran-Mealen) demek ki neymis ISID gosteris yapmaktaymis(Allahualem) - Namaz kilarak verilen imaj halki sozde muslumanca bir direnise sevketmek kasti ile de olabilirdir VAy o namaz kilanlarin haline ki onlar namazlarinda yanilgidadirlar ! onlar gosteris(show) yapmaktadirlar (ayet) Allah bile vay hallerine demis .. numara cekiyorlar kanmayin demis e anlattik ama dar gozlukten gecmiyor
Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2015 10 yıl Yazar Kuran ISID tan sorumlu degil; ISID Kurandan sorumlu dur ... Musluman oldugunu iddia eden kisinin namazina bile bakilmaz - ayet var- Onlar namazlarinda yanilgidadirlar onlarin namazlari bosa cikmistir Onlar gosteris yaparlar (Kuran-Mealen) demek ki neymis ISID gosteris yapmaktaymis(Allahualem) - Namaz kilarak verilen imaj halki sozde muslumanca bir direnise sevketmek kasti ile de olabilirdir VAy o namaz kilanlarin haline ki onlar namazlarinda yanilgidadirlar ! onlar gosteris(show) yapmaktadirlar (ayet) Allah bile vay hallerine demis .. numara cekiyorlar kanmayin demis e anlattik ama dar gozlukten gecmiyor Iyide bu namaz ornegi neyi degistiriyor. Sadece senin dar gozlugunun bir izahi olmasin!
Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2015 10 yıl Iyide bu namaz ornegi neyi degistiriyor. Musluman oldugunu iddia eden kisinin namazina bile bakilmaz ki cihadina bakilsin ! ayet var- Onlar namazlarinda yanilgidadirlar onlarin namazlari bosa cikmistir Onlar gosteris yaparlar (Kuran-Mealen) demek ki neymis ISID gosteris yapmaktaymis(Allahualem) - Namaz kilarak verilen imaj halki sozde muslumanca bir direnise manupule etme kasti ile de olabilirdir VAy o namaz kilanlarin haline ki onlar namazlarinda yanilgidadirlar ! onlar gosteris(show) yapmaktadirlar (ayet) Allah bile vay hallerine demis .. numara cekiyorlar kanmayin demis
Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2015 10 yıl Yazar Musluman oldugunu iddia eden kisinin namazina bile bakilmaz ki cihadina bakilsin ! ayet var- Onlar namazlarinda yanilgidadirlar onlarin namazlari bosa cikmistir Onlar gosteris yaparlar (Kuran-Mealen) demek ki neymis ISID gosteris yapmaktaymis(Allahualem) - Namaz kilarak verilen imaj halki sozde muslumanca bir direnise manupule etme kasti ile de olabilirdir VAy o namaz kilanlarin haline ki onlar namazlarinda yanilgidadirlar ! onlar gosteris(show) yapmaktadirlar (ayet) Allah bile vay hallerine demis .. numara cekiyorlar kanmayin demis ISID'in gosteris yapip yapmadigini biraz sonar acacagim baslikta okursun. Demek isid'in bunca canavarligi katliamlari tecavuzleri cocuklari kullanimi infazlari v.s. sana gore gosteris. O zaman git ISID'in oldugu yere birilerini linc ederken seyret te gosteristen geri kalma.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.