Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Türkiye Müslümanları İnançsızlar İle Aynı Katagoridedir.

Featured Replies

Gönderi tarihi:
Terorun etimolojik olarak kelime anlami "korku salma/verme/yaratma" demektir.

e tamam iste 

ben de onu diyorum

• Cevaplar 58
  • Görüntü 5,4b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Most Popular Posts

• Tekrar edelim belki hala anlamamakta direnenler olabilir diye:kURANIN HICBIR AYETINDE SUCSUZ INSANLARI SIZIN INANCINIZA UYMUYOR DIYE ÖLDÜRÜM EMRI YOKTUR.Bunu yapanda müslüman degildir.Sade ve anlasili

Gönderi tarihi:
  • Yazar

e tamam iste 

ben de onu diyorum

Iste Kuran'iniz bunu sizlere anlam ve icerik olarak cok guzel veriyor.

Kuran'a sadik olanlar (Vahabiler, Selefiler,Kurancilar, ISID, El-Kaide, El-Nusra, Boko Haram, Taliban, v.s. ve seriat ile yonetilen toplum ve ulkeler) aliyor

Sadik olmayanlar (selefi ve vahabilerin disinda kalan sunniler ve tum dallari, siiler, akil kullananlar, yorum yapanlar, tasavvufcular, tarikatcilar v.s.) ise isine geleni aliyor, isine geleni almiyor.

Gönderi tarihi:

anlattik ..

kisiler Kurani degil, Kuran kisileri yargilicaktir 

gerisi ? 

e domogoji 

Gönderi tarihi:
  • Yazar

anlattik ..

kisiler Kurani degil, Kuran kisileri yargilicaktir 

gerisi ? 

e domogoji 

Anlamadim, kuran'inin akli ya da beyni mi var, ki yargilasin!

Yoksa beyin yetilerine sahip bir kalbi mi var?

Gönderi tarihi:

Anlamadim, kuran'inin akli ya da beyni mi var, ki yargilasin!

Yoksa beyin yetilerine sahip bir kalbi mi var?

Anayasa kitabinin akli ve beyni mi var ? 

Yargic mi suclulari Anayasa kriterine gore yargilar

yoksa suclular mi yargici kendi cikarlari dogrultusunda yargilama hakkina sahiptir

anlattik ...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Anayasa kitabinin akli ve beyni mi var ? 

Yargic mi suclulari Anayasa kriterine gore yargilar

yoksa suclular mi yargici kendi cikarlari dogrultusunda yargilama hakkina sahiptir

anlattik ...

Anayasayi beyni olan insanoglu yaziyor.

Ustelik hic bir Anayasa ayni kalmiyor, caglara gore uyarlaniyor.

Senin  Kuran'in ise dogma olarak yazildigi tarihten beri ayni kaliyor.

Ya da ayni kaldigi iddia ediliyor.

Boylece gelisen cagda tam 1400 yil geri kalmis oluyor.

Gönderi tarihi:
Anayasayi beyni olan insanoglu yaziyor.

ben de onu diyorum ;

Ustelik hic bir Anayasa ayni kalmiyor, caglara gore uyarlaniyor.

her ne ise

Senin  Kuran'in ise dogma olarak yazildigi tarihten beri ayni kaliyor.

Evet Kuran esnek oldugu icin degismezdir zaten

Kuranda her yonetim sekli vardir - gelismislik duzeyine gore her yonetim sekli Kuranda taninir

Gunumuzdeki kabile hayatlari icin Pratik ve caydirmaya yonelik Seriat hukumleri hala gecerlidir (ki gunumuzdeki kabileler daha beter kanunlari benimsemislerdir; insan kurban etmeler falan vs)

Yusuf kissasi ise Islamiyetten 3000 yil oncesine bakar fakat seriattan cok demokratik bir yonetim sekline isaret eder

Peygamber veya din adaminin yonetimin basinda olmadigi bir yonetim sekli de Kuranda taninir-Hz. Yusuf Peygamberdi fakat devleti firavun yonetmekteydi .. hirsizlar icin kamcidan ziyade zindan cezasi vardi

Hz. Yusuf zina etme ile yargilandiginda kirbac yemedi linc te edilmedi; hapisaneye atildi ... bunu dusunmek gerek

Boylece gelisen cagda tam 1400 yil geri kalmis oluyor.

1400 gozlugunuzu cikariniz biggrin.png

hala cimbiz ile Ayet somurmektesiniz

Kuran dunyanin en demoktatik kitabidir kesinlikle - kimse aksini ispat bile edemedi her sey islenmistir anayasalardaki bosluklar Kuranda yoktur

Gönderi tarihi:

ayriyetten su var ; 

Peygamber yeni yonetim sekli getirmedi seriat zaten islamiyetten once de vardi

Hz. Yusuf ta yeni yonetim sekli getirmedi; zaten o zamanin yonetim sekli ondan once de sonra da degismedi

Adalet olduktan sonra herturlu yasama, yargi ve ceza hukuku caizdir ... Kuranin asil kriteri adaletin baz alinmasidir

Islam insani 1400 yil onceye cagiriyor ise bu siyasi acidan degil, ahlaki acidandir - 1400 gozlugunuzu cikariniz - 

Gönderi tarihi:
  • Yazar

ayriyetten su var ; 

Peygamber yeni yonetim sekli getirmedi seriat zaten islamiyetten once de vardi

Hz. Yusuf ta yeni yonetim sekli getirmedi; zaten o zamanin yonetim sekli ondan once de sonra da degismedi

Adalet olduktan sonra herturlu yasama, yargi ve ceza hukuku caizdir ... Kuranin asil kriteri adaletin baz alinmasidir

Islam insani 1400 yil onceye cagiriyor ise bu siyasi acidan degil, ahlaki acidandir - 1400 gozlugunuzu cikariniz - 

Evet gayet "adil" bu vahsi adalet "ellerin ayakjlarin caprazlama kesilmesi, recm, kirbac, asilma v.s.

Adalet suru psikolojisinin kullugu ve koleligi ve de korku felsefesinin korkutmasi ile saglanmaz.

Insanogluna deger vererek onun insanoglu oldugunu algilayarak ceza verilir. 

Bu da evrensel hukuk ve insan haklaridir, seriat gibi "hak ve ozgurluk katliamcisi" degil.

Gönderi tarihi:

Evet gayet "adil" bu vahsi adalet "ellerin ayakjlarin caprazlama kesilmesi, recm, kirbac, asilma v.s.

Allah'a ve Resûlü'ne karşı savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuğa çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri, asılmaları ya da elleriyle ayaklarının çaprazca kesilmesi veya (bulundukları) yerden sürülmeleridir. Bu, dünyadaki aşağılanmalarıdır, ahirette onlar için büyük bir azab vardır.(Kuran)

ewt ayet bu gayet te yerinde bir ayet

Ayette Kurani elestirenlerin ya da Allaha inanmayanlarin bir hukmu var mi ? e yok

Ama savas acanlar ve yeryuzunde bozgunculuk cikaranlar icin Idam cezasi ongorulmus - 

El ve ayagin capraz kesilmesi hafifletici bir ceza olabilir - kimse kusura bakmasin turkiyedeki teroristleri af mi edelim ? 

Gönderi tarihi:

Allah'a ve Resûlü'ne karşı savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuğa çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri, asılmaları ya da elleriyle ayaklarının çaprazca kesilmesi veya (bulundukları) yerden sürülmeleridir. Bu, dünyadaki aşağılanmalarıdır, ahirette onlar için büyük bir azab vardır.(Kuran)[/size]

ewt bu ayete takili kaldik simdi de o halde detaylandiralim :

Allah ve Rasulüne, Kur’ân’a ve sünnete, müslümanlığa, müslüman nesillere karşı savaşan, güç ve iktidar sahiplerinin ve yeryüzünde yol keserek, anarşi çıkararak, cana mala tecavüz ederek, kamu güvenliğini ihlâl ederek fesat çıkarmaya çalışanların cezaları, suçlarının derecelerine göre ya öldürülmek, ya idam edilmek, yahut ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da yurtlarından sürgün edilmektir. Bu, onların dünyadaki rezillik ve rüsvaylığıdır. Âhirette, ebedî yurtta da onlara büyük bir ceza vardır.

dikkat edilirse tek seferlik bir sucun cezasi olarak oldurun veya asin demiyor kuran ! Provakatorleri hedef almis ve provake ve organize kisi ve gruplarin birturlu orta yolu bulmak istememeleri dolayisi ile boyle bir keskin hukum inmistir ! kendileri bilir .. kimse durup dururken onlari oldurmuyor ; )

tek seferlik suclar icin Kuran affetmenin daha hayirli oldugunu soyler ... bircok sahabe Peygambere suc islemistir ve bircogu bundan donmustur .. 

Ayetleri iyi analiz etmiyorsunuz !

Gönderi tarihi:

35 000 mehmetcigi sehit eden turkiyenin dogusunu adeta esir alan provakatorler vardir ..

bu kisiler yillardir anlasmaya yanasmamislardir Turkiye Cumhuriyetinin butunlugu yasasini ilginc bi sekilde hic tanimamislardir da .. 

simdi terore devam etmekteler iken Allahin da ayni sekilde koklerini kurutun demesine mi Allahin adaletsizligi diyorsunuz ?

siz gercekten de ne dediginizi bilmiyorsunuz

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Allah'a ve Resûlü'ne karşı savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuğa çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri, asılmaları ya da elleriyle ayaklarının çaprazca kesilmesi veya (bulundukları) yerden sürülmeleridir. Bu, dünyadaki aşağılanmalarıdır, ahirette onlar için büyük bir azab vardır.(Kuran)[/size]

ewt ayet bu gayet te yerinde bir ayet[/size]

Ayette Kurani elestirenlerin ya da Allaha inanmayanlarin bir hukmu var mi ? e yok[/size]

Ama savas acanlar ve yeryuzunde bozgunculuk cikaranlar icin Idam cezasi ongorulmus - [/size]

El ve ayagin capraz kesilmesi hafifletici bir ceza olabilir - kimse kusura bakmasin turkiyedeki teroristleri af mi edelim ? [/size]

Yani vahseti carsaf carsaf yayiyor bir de hakli buluiyorsun.

Sen insanligin ne oldugunu biliyor musun?

Ayrica ayni kesme seriatta da var. Yani hirsizlarin eli kesiliyor.

Sen hukuki vahset zannediyorsun galiba?

Sana bir soru, bir kisiye neden ceza verilir?

Yani ceza vermedeki amac nedir?

Gönderi tarihi:
  • Yazar

ewt bu ayete takili kaldik simdi de o halde detaylandiralim :

Allah ve Rasulüne, Kur’ân’a ve sünnete, müslümanlığa, müslüman nesillere karşı savaşan, güç ve iktidar sahiplerinin ve yeryüzünde yol keserek, anarşi çıkararak, cana mala tecavüz ederek, kamu güvenliğini ihlâl ederek fesat çıkarmaya çalışanların cezaları, suçlarının derecelerine göre ya öldürülmek, ya idam edilmek, yahut ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da yurtlarından sürgün edilmektir. Bu, onların dünyadaki rezillik ve rüsvaylığıdır. Âhirette, ebedî yurtta da onlara büyük bir ceza vardır.[/size]

dikkat edilirse tek seferlik bir sucun cezasi olarak oldurun veya asin demiyor kuran ! Provakatorleri hedef almis ve provake ve organize kisi ve gruplarin birturlu orta yolu bulmak istememeleri dolayisi ile boyle bir keskin hukum inmistir ! kendileri bilir .. kimse durup dururken onlari oldurmuyor ; )

tek seferlik suclar icin Kuran affetmenin daha hayirli oldugunu soyler ... bircok sahabe Peygambere suc islemistir ve bircogu bundan donmustur .. 

Ayetleri iyi analiz etmiyorsunuz !

Benim analizimde insanlik var. Senin ayetlerinde ise insanlikdisi bir vahset var.

Bu farki gorebilmek icin insanlik gerekir.

Bu da karanlik cag zihniyetinde yoktur.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

35 000 mehmetcigi sehit eden turkiyenin dogusunu adeta esir alan provakatorler vardir ..

bu kisiler yillardir anlasmaya yanasmamislardir Turkiye Cumhuriyetinin butunlugu yasasini ilginc bi sekilde hic tanimamislardir da .. 

simdi terore devam etmekteler iken Allahin da ayni sekilde koklerini kurutun demesine mi Allahin adaletsizligi diyorsunuz ?

siz gercekten de ne dediginizi bilmiyorsunuz

Asilsen ne dedigini bilmiyorsun.

Bir dusunce ve davranisin kokeni onun ile fiziksel savasarak tukenmez.

O dusunce ve davranisi ortadan kaldirmak ile tukenir.

Istedigin kadar teroristi oldur, terorizm ideolojik inanci oldugu surece yeni teroristler yetisir.

Fiziki oldurmek dusunceyi oldurmez.

Tabi bunlari algilamak icin kuran'in disinda dusunebilmek lazim.

Cunku kuranda beyin olmadigindan boyle fikirler yeseremezdi.

Gönderi tarihi:

Asilsen ne dedigini bilmiyorsun.

tane tane anlatayim

Bir dusunce ve davranisin kokeni onun ile fiziksel savasarak tukenmez.

O dusunce ve davranisi ortadan kaldirmak ile tukenir.

tabi ki ; 

Kuran dusuncelere yer etmese idi dunyada milyarlarca musluman olmazdi 

ilimle fenle Hakikat-i Kuraniye ortaya koyulabildikce zaten caglarca kabul gormustur

Savasmak zorunda kalmak sozlerin bittigi yerler icin tedbiren gerekli kilinmisitir

ben illa savasalim mi dedim :D bunu siz yobazlardan gormektesiniz

Istedigin kadar teroristi oldur, terorizm ideolojik inanci oldugu surece yeni teroristler yetisir.

Fiziki oldurmek dusunceyi oldurmez.

tabi ki - 

bunu zaten iki tarafli olarak evrensel bir sey olarak kabul ettik ben bunu inkar etmiyorum da .. once egitim :)

biz bi sonraki asamaya yani Provakatorlere ve herseye ragmen ideolojisinde kararli yeryuzunde insanlari kirkirtmaci rol oynamakta israrci ruhunu dogustan seytana satmis odaklardan bahsediyoruz artik !

bakiniz dogru olan bir seyi kabul edebilir bir insan ! ama bunu uygulayacak diye bir guvence alamayiz ondan yoksa evrensellik yasalariniz cok etkiliydi de dunya barisi mi geldi :)

Tabi bunlari algilamak icin kuran'in disinda dusunebilmek lazim.

Cunku kuranda beyin olmadigindan boyle fikirler yeseremezdi.

Ben Kuranda dunyanin en saygin ve makul hukumlerini goruyorum :)  

Gönderi tarihi:
  • Yazar

tane tane anlatayim

tabi ki ; 

Kuran dusuncelere yer etmese idi dunyada milyarlarca musluman olmazdi

Dunyada milyarlarca muslumanin olmasi beyin olarak kolay yolu secmesi, korkutulmasi suru psikolojisi ile baglantilidir.

Bilinci farkindaligi, birey olmayi sorgulamayi arastirmayi degerlendirmeyi dusunmeyi karari secimi v.s. icermez.

Kulluk en kolay secimdir cunku sorumsuz ve yukumsuzdur.

Insanoglu bilgisizken cok cesurdur, bilgilendikce suphe baslar bu da korkuyu getirir.

Insanoglunun kendini degistirmesi egitmesi degistirmesi zor olandir. "Armut pis, agzima dus" atasozu tam da buna uygundur.

Ayrica niceligin hic bir onemi yoktur, insanoglu icin onemli olan niteliktir?

Var mi muslumanda kulluktan baska bir nitelik?

Cunku nitelik kazanilirsa olur, kazanmada tam kullugun aksine cabadir. Kul olmadigini gostermektir.

Teslimiyet en kolayidir. Ne dusunce ister ne de bir caba. Muslumanlikta teslimiyetten baska bir sey degildir.

Bugun o musluman dedigin ulkelerin her konudaki dunyadaki yerine bakinca, kulluklari daha guzel gozlem verir.

Insanlikdisi konularda dunyada basi cekerken, bilim teknik, egitim gelisim v.s. de dunyada "nal toplamaktadirlar"

Ayrica her zaman emperyalizmin akilciligina teslkim olmuslardir.  

ilimle fenle Hakikat-i Kuraniye ortaya koyulabildikce zaten caglarca kabul gormustur

Savasmak zorunda kalmak sozlerin bittigi yerler icin tedbiren gerekli kilinmisitir

ben illa savasalim mi dedim biggrin.png bunu siz yobazlardan gormektesiniz

Bazen yazdiklarina gulmemek icin kendimi zor tutuyorum. Fen ne islam ne bir biri ile bagdasmaz ikili, cunku fen kulluk ile olmaz. Senin demene gerek yok, kulu oldugun Allah'in kuran'da bunu senden istiyor. Karsi koyuyorsan da fasik oluyorsun.

tabi ki - 

bunu zaten iki tarafli olarak evrensel bir sey olarak kabul ettik ben bunu inkar etmiyorum da .. once egitim smile.png

biz bi sonraki asamaya yani Provakatorlere ve herseye ragmen ideolojisinde kararli yeryuzunde insanlari kirkirtmaci rol oynamakta israrci ruhunu dogustan seytana satmis odaklardan bahsediyoruz artik !

bakiniz dogru olan bir seyi kabul edebilir bir insan ! ama bunu uygulayacak diye bir guvence alamayiz ondan yoksa evrensellik yasalariniz cok etkiliydi de dunya barisi mi geldi smile.png

Ben Kuranda dunyanin en saygin ve makul hukumlerini goruyorum smile.png

Dunya barisinin gelmemesinin sebebi; insanoglunun dogal/fenomenal zihniyeti ile giydigi ego, cikar, somuru, guc, otorite, ustunluk, hakimiyet ve kendi turu bunyesinde biribiri ile savasma kendni baskasina ustun kilma algisidir.

Bu da zihin degisimi ve devrimi ile kazanilir.

Zaten bugun emperyalizmin islami terrorist olarak kullanabilmesi de her ikisinin cikarinin uyustugunun bir delilidir.

Sen kuranda sadece kendini kandirdigini ve teslimiyetini her ner pahasina olursa olsun devam ettirmeyi goruyorsun.

Gönderi tarihi:
Sen kuranda sadece kendini kandirdigini ve teslimiyetini her ner pahasina olursa olsun devam ettirmeyi goruyorsun. 

ama birakin artik benim kisisel tercihimi 

evrensel ozgurlukte insan Allaha inanamaz mi ? 

bunu yasakliyor musunuz yoksa ? 

birakin artik benim kisisel dusunce ve inanc tercihimi 

evrensel bir insan istedigine inanamaz mi ? 

Gönderi tarihi:

Ateistler daha dogrusu Islam karsitlari,hep Allahi yargilar,neden cehennemle insanlari korkutuyor derler.Derler de ayni kisiler bir defacik agizlarini acip neden suc isleyenlere ceza verilir diye düsünemiyorlar.Yani Amerikada insanlar idam edildiginde "ne yapalim oradaki yasalar öyle derler"ama Kuranda cehennemden bahsedilmesini hazmedemezler.Ceza cezadir.Kimi idam eder,kimi kafasini ucurur,kimi hapse atar,kimi para cezasi verir,Dinde de suc islemenin cezasi olarak cehennem gösterilir.Neden cehennem bu kadar yadirganiyor ama suc isleyene verilen cezalar yadirganmiyor.Eger insanlarda suc isleme ama ceza almama özgürlügü varsa onu bilemem.

Yani neden Allah ISID gibileri olusturuyor.gibi bir elestiri var.Dünya kuruldugundan beri kan dökülmektedir.Bu sadece Islamiyette degil tüm inanclarda vardir.Kan dökmeyi isteyen inanc kitaplari degildir.O kitaplarin icinde yazilanlari anlamayan ve de o inanca karsi ön yargli olanlarin isbirligi ile olusturulan terör örgütleridir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
  • Yazar

ama birakin artik benim kisisel tercihimi 

evrensel ozgurlukte insan Allaha inanamaz mi ? 

bunu yasakliyor musunuz yoksa ? 

birakin artik benim kisisel dusunce ve inanc tercihimi 

evrensel bir insan istedigine inanamaz mi ? 

Hasa benim bir seyi yasaklamam, benim hak ve ozgurluk algi ve bilincime tes duser.

Inanc bilgisizligin ve bilincsizligin getirdigi birverileni kabullenmedir.

Evrensel bir insan ve serbest dusunur de inanc bulunmaz.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Ateistler daha dogrusu Islam karsitlari,hep Allahi yargilar,neden cehennemle insanlari korkutuyor derler.Derler de ayni kisiler bir defacik agizlarini acip neden suc isleyenlere ceza verilir diye düsünemiyorlar.Yani Amerikada insanlar idam edildiginde "ne yapalim oradaki yasalar öyle derler"ama Kuranda cehennemden bahsedilmesini hazmedemezler.Ceza cezadir.Kimi idam eder,kimi kafasini ucurur,kimi hapse atar,kimi para cezasi verir,Dinde de suc islemenin cezasi olarak cehennem gösterilir.Neden cehennem bu kadar yadirganiyor ama suc isleyene verilen cezalar yadirganmiyor.Eger insanlarda suc isleme ama ceza almama özgürlügü varsa onu bilemem.

Yani neden Allah ISID gibileri olusturuyor.gibi bir elestiri var.Dünya kuruldugundan beri kan dökülmektedir.Bu sadece Islamiyette degil tüm inanclarda vardir.Kan dökmeyi isteyen inanc kitaplari degildir.O kitaplarin icinde yazilanlari anlamayan ve de o inanca karsi ön yargli olanlarin isbirligi ile olusturulan terör örgütleridir.

saygilarla

Bunlardasenin kendi inancini tatmin etme Adina yaptigin bir genelleme olsa gerek.

Tum teolojiyi sadece ateizmder toplamissin. ABD'deki idam kararina sanki herkes oyle diyor gibi genellemissin.

Cunku hak ve ozgurluk savunusunun ve de ihlalinin anlami algilanamamis.

ISID'i Allah olusturmuyor, Kurandaki "kalb ile iman dil ile ikrar" olusturuyor.

Ayrica hic bir senaryo ve dunya gercegi, cehennemdeki gibi vahsi insanlikdisi degil.

Gönderi tarihi:

Inanc bilgisizligin ve bilincsizligin getirdigi birverileni kabullenmedir.

Evrensel bir insan ve serbest dusunur de inanc bulunmaz.

inanc kanahat demektir 

kimin genel kanahati neye yatkin ise o bakis acisindan hayata bakar 

siz en nihayetinde kafaniza yatan bir ogretinin etkisindesiniz (evrensel insan zihniyeti- ya da bana gore evrensel insan dini)

bilimsel olmak demek bilime inanmak demektir biggrin.png bilime inanmayan bilimsel ve bilissel olabilir mi ? e olamaz 

o halde kendoinizi inkar etmeyin sizin de kendi dininiz uzerinizde oldugunuz seydir - 

yani bilimi biraz bos laftan ziyede icerigi ile ele alin - zihin neder nasil calisir - alt benlik nedir suurun kaynagi nedir ? bu gibi konulardan yoksun ama lafla tum bilimin ulastigi noktayi kusatmis bir haldesiniz biggrin.png

sizin bilimden anladiginizi sanmiyorum - hem yasinizi da kestirebiliyorum artik - 60+ gibi birsey olmasi lazim

bu da bilimsel ruhu inkar eden kisi yasliliga eristikce ezberci hale gelir ve ogtetisini muhafaza etmede ruhunun sokulmus oldugu icin etkisiz de kalir - ruhsuz top oynayan bir galatasarayin adeta sahada yokmus gibi olmasi gibi

Gönderi tarihi:

Tekrar edelim belki hala anlamamakta direnenler olabilir diye:kURANIN HICBIR AYETINDE SUCSUZ INSANLARI SIZIN INANCINIZA UYMUYOR DIYE ÖLDÜRÜM EMRI YOKTUR.Bunu yapanda müslüman degildir.Sade ve anlasilir bir Türkce ile yazdim ki hani demesinler surasi anlasilmadi diye.Anayasanin insan haklari dokunulmazdir maddesi eger cigneniyorsa bu anayasanin degil cigneyeni baglar.

saygilarla

Gönderi tarihi:
  • Yazar

inanc kanahat demektir 

Inanc akil ile gercekligi dogrulamaktir.

kimin genel kanahati neye yatkin ise o bakis acisindan hayata bakar 

Kanaat ise bir olay konu v.s. uzerindeki kisinin kendfi fikridir.

Kanaat inanci da bilgiyi de icerebilir. Sonucta bir tahmindir. Dogru olup olmadigi da olay konu gozlem verdikten sonar anlasilir.

siz en nihayetinde kafaniza yatan bir ogretinin etkisindesiniz (evrensel insan zihniyeti- ya da bana gore evrensel insan dini)

Din genelde dogmalasmis geliusmiyen yenilenemiyen degismiyen ideolojik inancsal teslimiyetler sorgulanmazlar ve dogrulugu yanlislanamazlardir.

Halbuki hic ne oldugunu bilmeden uzerinde yorum yaptigin evrensel-insan zihniyeti ise, caga parallel degisken, beynin gelisimine parallel yenilenen bilime parallel degisen serbest notr zihinsel degisim ve devrime dayanan, bilimsel, bilissel, bilgisel, bireysel, insansal, evrensel ve kavramsal nitelikli insanoglu zihniyetini insan zihniyetine degistiren bir zihniyettir. 

bilimsel olmak demek bilime inanmak demektir biggrin.png bilime inanmayan bilimsel ve bilissel olabilir mi ? e olamaz 

Bilim ile inanmc bir biri ile bagdasmaz. Bir seyi bilmek ile inanmak farkli seylerdir. Bilimde inanc yer almaz cunku hersey ortada ve tartismasiz olarak dile gelir.

Bilime inanarak degil, bilimin ne oldugunun bilincinde olarak ancak bilissel olunabilir.

Ayrica inanclar dogmadir, bilim ise dogma olmayandir. Inanclar sabittir, mutlaktir. Bilim ise degisken ve gercerlidir.

Inanclar yanblislanamaz, bilim ile yanlislanabilir.

Kisaca inan kokeni ile bil kokeni hic bir sekilde bagdasmaz.

Cunku inan kokeni hic bir belirlilik icermezken, bil kokeni ortada olan bir seyin ne oldugunun nasil oldugunun tartismasiz bilinmesidir.

i]o halde kendoinizi inkar etmeyin sizin de kendi dininiz uzerinizde oldugunuz seydir - [/i]

Yukarida din olmadigini izah ettim.

yani bilimi biraz bos laftan ziyede icerigi ile ele alin - zihin neder nasil calisir - alt benlik nedir suurun kaynagi nedir ? bu gibi konulardan yoksun ama lafla tum bilimin ulastigi noktayi kusatmis bir haldesiniz biggrin.png

sizin bilimden anladiginizi sanmiyorum - hem yasinizi da kestirebiliyorum artik - 60+ gibi birsey olmasi lazim

Senin bilimin ne oldugunu bilmeden baskassinin ne anlayip anlamadigi hakkinda ahkam kesmen; ayni aritmetigi bilmeden matematik hakkinda ahkam kesmen gibidir.

O yuzden bosuna "demogoji yapiyorsun" demiyorum.

bu da bilimsel ruhu inkar eden kisi yasliliga eristikce ezberci hale gelir ve ogtetisini muhafaza etmede ruhunun sokulmus oldugu icin etkisiz de kalir - ruhsuz top oynayan bir galatasarayin adeta sahada yokmus gibi olmasi gibi

Bilimsel ruh mu, ne o yenir mi/icilir mi?

Yalniz haberin olsun bir daha hic ne oldugunu bilmedigin konularda ahkam kesersen ve adima konusursan, yanit alamayacaksin.

En azindan adima ahkam kesme yerine, bazi seyleri ogrenmek istiyorsan; sorabilirsin.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Tekrar edelim belki hala anlamamakta direnenler olabilir diye:kURANIN HICBIR AYETINDE SUCSUZ INSANLARI SIZIN INANCINIZA UYMUYOR DIYE ÖLDÜRÜM EMRI YOKTUR.Bunu yapanda müslüman degildir.Sade ve anlasilir bir Türkce ile yazdim ki hani demesinler surasi anlasilmadi diye.Anayasanin insan haklari dokunulmazdir maddesi eger cigneniyorsa bu anayasanin degil cigneyeni baglar.

saygilarla

Suclu ya da sucsuzu kuranin neye gore belirliyor, "iman edenlere gore"

Kimin neden ve nasil bir iman etme mecburiyeti var. Kuran ne hakla iman etmeyenleri suclu ilan eder?

Kime ne kimin iman edip kimin etmediginden?

Bana gore de iman edenler sucludur, ne olacak simdi!

Suclukluk iman ile degil hukuki bir eylem ile belirlenir.

Iste ISID ve benzeri islam koktendinci teroru, durmadan insanlik sucu isliyor.

Eger bir iman etmeyen de insanlik sucu islediginde o da ISID kadar sucludur.

Hic bir rehberde anayasa da hele cagimizda insanlik sucunas tesvik yoktur.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.