Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KURTLAR VADİSİ


suheda

Önerilen İletiler

Biz Türkler senelerdir hep diğer hiçbir ülke tarafından sevilmediğimiz ve dışlandığımız gibi bir kanaatle yüklendiğimiz için toplumsal bir aşağılık kompleksine sahip olmaya doğru itilmişiz. İşte bu nedenle biz Türkler övgü duymaya ve gururumuzun okşanmasına(özellikle yabancılar tarafından ve bu kompleksinde etkisiyle) bayılırız. Kurtlar vadisiyle yapılmak istenen O. Ters psikoloji uygulanmış. Ben pek seğretmedim seğretmeyide düşünmüyorum. Mafyayı öven şiddet yüklü yapımlar bana göre değil...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

evet buz dizi unutulmayacak unutulmadı da :excl:

 

çünkü hala öğrenciler mafya edasıyla yürüyor.. :excl:

çünkü şiddet her geçen gün artıyor.. :excl:

çünkü bır gencin örnek aldığı kişiler mafya ve şiddet içeren fılmın başından kalkmayınca,gençlerde bende öyle olursam beğenılırım edasına bürünuyor.. :excl: .

çünkü bu dizi sayesınde artan şiddet eğilimi gösteren gençler okula tabancayla geliyor... :excl:

 

bu diziden nefret ediyorum ve buna benzer dizilerden..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu dizinin ceremesını bız çekıyoruz en çokta...

çünkü gençler bırbırıne dizidekı karakterle hitap edıyor,onun gibi yürüyor.ve geçen yıl okulumuzda silah taşıma oranı arttı ve şiddet oranı..

oturulan yerden diziyi izlemek kolay,silah taşıyan öğrencının olduğu derse gırmek nasıl bır duygu varın siz düşünüz....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu dizinin ceremesını bız çekıyoruz en çokta...

çünkü gençler bırbırıne dizidekı karakterle hitap edıyor,onun gibi yürüyor.ve geçen yıl okulumuzda silah taşıma oranı arttı ve şiddet oranı..

oturulan yerden diziyi izlemek kolay,silah taşıyan öğrencının olduğu derse gırmek nasıl bır duygu varın siz düşünüz....

 

Haklısın yeni yetme gençler Polat Alemdar karakterine çok özendi bu olumsuz yönü,ama dizi olarak ele alıp değerlendirdiğimiz zaman bence Türk televizyonlarında ki gerek senaryo gerek çekimdeki başarısı ile en kaliteli diziydi.Dizide mafya özentisi mesajlar verilmedi öyle algılandı diziyi takip edenler bilir Soner Yalçının Efendi kitabından esinlenerek yapılmış bir dizidir ülkede ki derin devletin,derin devleti kimlerin oluşturduğunu ve ülke yönetiminden tutunda tüm sektörler üzerinde ki etkilerinin anlatıldığı aslında vatan sevgisinin aşılanmaya çalışıldığı bir diziydi özellikle finalinde ki mahmeke diyalogları çok çarpıcı açıklamalarla doluydu.Kurtlar Vadisi bu tarz ilk dizimiz değildi bundan önce Deli Yürek şuanda Sağır Oda aynı cizgi üzerinde ki diziler ve hepside oldukça yüksek reytingler almış diziler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

1- Senaryo Çalıntıdır.

 

bu senaryo öncelikle Al pacino'nın köstebek filminde daha sonra ise çocukluğumuzda TRT 2 de yayınlanan ismini hatırlamadığım ama o dönem çok uzun süren ve çok sevilen bir dizinin senaryosudur ( şuan kanal 1 tekrarını yayınlamaktadır)

 

Hem köstebek filminde hemde o dizide ana tema aynıdır. FBI mafyayı çökertmek için bir ajanını mafyanın içine sokar. ve o ajanla mafya babası arasında sıkı bir dostluk gelişir.

 

2- Dizi Türkiye gerçekleri hakkında hiç bir şey anlatmamaktadır.

 

sadece gönderme yapmaktadır. Bu göndermelerde öyle bilinçlendirici değil sadece "baba dizi türkiyenin gerçeklerini anlatıyor" denilsin diye yapılan göndermelerdir. Yani yıllarca basında, yer bulmuş elli defa incelenmiş konular dizide çağrışım yapacak şekilde kullanılmıştır. Tabi bir kişi susurluk skandalından sonra, bu konudaki yüzlerce gazete makalesini onlarca kitabı kaynağa göz bile atmadıysa, o dizide geçen bir sahneyi görünce "vayy bee neler olmuş" demesi normal.

 

buna bir örnek : o zaman çalıştığım iş yerinde yan masa arkadaşım, show tv nin sitesinden dizinin bir gün önce izlediği bölümünün tekrarını izliyor ve bana şöyle diyor "dostum görüyormusun dizideki olaya bak ya, kamyon bir arabaya çarptı. şimdi arabadan bir gazete patronu, eski polis şefi, istihbaratçı ve mafya babası çıktı" diyor. Yahu diyorum daha 6-7 yıl önce bunun gerçeği oldu yer yerinden oynadı. sen bunu bir senaryoda mı görüp şaşırıyorsun.

 

Kısacası senaristler Üzerine çokça film ve dizi çekilmiş bir senaryoyu kopyalıyorlar, bir şey yaratıyorlar. sonrada buna gerçekçilik kazandırmak için İşte karakterlerin isimlerini gerçek hayattaki kimselere benzetiyorlar. Gerçek hayattaki kişilerle ismi benzetilen karakterler arasından zerre benzerlik olmasa önemli olan bu tür işlerde "çağrışım yapması"

 

Mesela Hiram Abas mitin önde gelen adamıyken. Dizide onun ismine benzetilen karakter "Abbas Ustaoğlu" ise MİT le mücadele eden JİTEM komutanı oluyor.( not Hiram masonların ünlü taş ustalarının adıdır ve ibranicede Usta manasındada kullanılır)

 

3- Dizi ortalarından sonra, ise tamamen Dan Brown'ın "Da Vinci Şifresi" ve "Melekler ve şeytanlar" kitaplarında anlatılan senaryoların çalınmasıyla yoluna devam etmiştir. İşte Pagan sembolleri, Illuminati nin Mehmet Karahanlı'yı öldürmesi. Masonlar vs. Tabi yine bu iki kitabı okumayan kişiler diziyi izleyince. Anlatılanlar orjinal ve dizi senaristlerinin eseri sanıp "vay beaa" derler. Ki dizi zaten tamda böyle kişilere hitap etmektedir.

 

4- Soner Yalçın'ın "Efendi" kitabıyla dizinin senaryosu arasında herhanbi bir bağ benzerlik bile söz konusu değildir. "Efendi" kitabı. Adnan Menderesinde damatları olduğu "Evliyazade" ailesinin Türkiyedeki siyasal ve toplumsal yaşamdaki etkilerini ve izlerini anlatır. Kitap 1960 lara kadar olanları anlatır ayrıca. Yani Menderesin idam edilmesiyle Efendi kitabı biter. Yine Efendiyi okumamış kişiler, dizinin bir sahnesinde Senaristin kitabının reklamı yapıldığı için. Senaryoyla o kitap arasında bağ kurar.

 

 

 

Kurtlar Vadisi, bir tv eğlencesi olarak. başarılı bir projedir. teknik açıdan. Çerezlik izle ve unut bir dizidir sadece. Bunun ötesinde Türkiye Gerçeklerini anlatmak vs gibi hiç bir misyonu yoktur. Ancak gerçek olan dizileri ve filmleri eskiden beri pazarlamanın en iyi yöntemlerinden birisi budur. Yani senaryonun gerçeğe dayandığı iddiası.

 

ben rüya görenleri uyandırayım.

 

- Bir ülkede, uyuşturucu ticaretine bulaşmayan ve hatta uyuşturucuya karşı olan mafya babası olmaz

 

- Adaletli mafya babası olmaz

 

- Delikanlı mafya babası olmaz

 

zira bu ancak Kabadayılarda olabilir. Kabadayılarda bilmemkaç yüzbin dolarlık jiplerle gezip, lüks villalarda oturmazlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...

herkes kurtlar vadisi çok güzel kurtlar vadisi ırağa gittin mi filan der. ama onlar bna göre(ve böyle arkadaşlarım var) kızlara hava olsun die hep savaş ve korku filmlerinden bahsederler ve onlar kurtlar vadisini hava olsun die izlerler. halbuki sihirli annem acemi cadıyıda izlerler(bu çoğu insanda böyledir)... ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
Kim ne derse desin;Gelmiş geçmiş en güzel diziyi maalesef diğer kanallar kapattırmıştır,(Bende bir tv yöneticisi olsam karşımda böyle bir yapım olsun istemezdim)RTÜK değil.Böyle bir güzel bir dizinin hep kötü,hep şiddeti aşılayan bir dizi gibi gözsterdiLR.Madalyonun diğer tarafı hiç gündeme gelmedi.Neydi O;

KurtLR Vadisi Türkçeyi en iyi kullanan dizi olarak kaç kişiye anlatıldı.Hemen üstü kapatıldı karalanmaya devam edildi.Bunun bir şov olduğu eğlencelik birşey olduğunu her zaman unutturduLR.

Kardeş ağzına sağlık ne güzel dedin be!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Kurtlar Vadisi’nin yeni bölümleri nisanda ekranda

 

RTÜK’ün aba altından sopa göstermesi sonrasında Kurtlar Vadisi’nin hayatımızdan tamamen çıktığını sananlar fena halde yanılıyor. Diziyi sevmeyenleri üzecek, hayranlarını da sevindirecek bir haberim var:

 

Kurtlar Vadisi çekiliyor ve dizi yeni bölümleriyle çok yakında ekrana gelecek.

 

Geçtiğimiz perşembe akşamı Show TV’nin aniden Kurtlar Vadisi’nin eski bölümlerini yayınlamaya başlamasının altında da bu neden yatıyor.

 

Show TV izleyiciye perşembe akşamları Kurtlar Vadisi gecesi olduğunu hatırlatarak, yeni bölümlere ısındırmaya başladı.

 

Pana Film ve Show TV, RTÜK müdahalesi sonrasında bir süredir çıkış yolları arıyorlardı.

 

Ne Pana Film Türk televizyonlarının en kült dizisini gömmeye razıydı, ne de Show TV milyonlarca dolarlık yatırım yaptığı ve büyük umut bağladığı diziyi unutmaya...

 

Sonunda çıkış yolu bulundu.

 

Kurtlar Vadisi, terör konseptinden tamamen çıkarıldı.

 

Ekrana gelecek yeni bölümlerin Güneydoğu’yla, terörle, çatışmalarla hiçbir ilgisi olmayacak.

 

Yayınlanacak dizi Kurtar Vadisi Terör adını da taşımayacak.

 

Adı yine Kurtlar Vadisi olacak, yine Polat Alemdar kötülere karşı mücadele edecek ama terörden tamamen arındırılacak, şiddetin dozu düşürülecek.

 

Dizinin çekimlerine sessiz sedasız başlandı bile...

 

Show TV iki-üç hafta daha perşembe akşamları tekrar bölümleri yayınladıktan sonra Kurtlar Vadisi’nin yeni bölümlerini nisan ortasından itibaren ekrana getirecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Kurtlar vadisi fanatikleri ekran başına kurtlar vadisi pusu başlıyor....

 

KURTLAR VADİSİ PUSU’NUN SÜRPRİZ İSİMLERİ

Efsane Polat Alemdar’ın küresel çeteye başkaldırısını işleyecek olan Kurtlar Vadisi Pusu, geniş ve çok güçlü bir oyuncu kadrosuyla ekranlarda olacak.Kurtlar Vadisi Pusu’da, Necati Şaşmaz, Gürkan Uygun, Kenan Çoban, Sönmez Atasoy, Erhan Ufak, Erdem Ergüney, Kerem Fırtına ve Osman Wöber’den oluşan kadroya sürpriz isimler eklendi.Dizide Polat Alemdar’ın karşısında oynayacak kadın oyuncu Nefise Karatay olacak. Kurtlar Vadisi Pusu’nun diğer sürpriz isimleri arasında Can Gürzap, Neco, Tamer Yiğit, Bozkurt Kuruç, Ecder Akışık, Selçuk Özer, Zafer Algöz, Payidar Tüfekçioğlu, Hüseyin Avni Danyal gibi yıllarını Türk tiyatrosu ve sinemasına adamış sanatçılar da var.Tiyatronun genç ve yıldızı parlayan isimlerinden Emre Karayel, Ragıp Savaş, Hakan Pişkin ve Savaş Özdemir de Kurtlar Vadisi Pusu’nun oyuncu kadrosunda yer alıyor. Kurtlar Vadisi Pusu’nun kadın oyuncuları arasında ise Sema Şimşek, Zeliha Çal ve Sema Öztürk var

 

EFSANE, KÜRESEL ÇETEYE BAŞ KALDIRIYOR

Türkiye’nin en çok izlenen ve en çok konuşulan dizisi Kurtlar Vadisi, yeni bölümleriyle, 19 Nisan’dan itibaren her Perşembe Show TV ekranında olacak. Kurtlar Vadisi Pusu’da, en büyük, en karanlık hesaplar ortaya dökülecek. Efsane bu kez, dünyanın en acımasız efendisine, paraya baş kaldıracak. Düşman koltuğunda bu defa, bu coğrafyaya hakim olmak isteyen uluslararası güçlerin oluşturduğu ve dünyanın en zengin ailelerinin idaresindeki “küresel çete” oturacak. Türkiye yine nefesini tutacak, Polat ve ekibinin, dünyaya hükmetmek için Avrasya’yı yönetmeye kalkanlarla mücadelesini izleyecek.alıntı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

******* kahramanlarla ülke kurtarılıyor,milliyetçilik yapılıyor ,asıl ülkenin elden gitmeye yüz tutttuğu dönemde sesleri çıkmıyor büyük medya kanallarına büyük paralar karşılığında polat ve diğer dandik arkadaşları kendini satıyor,milyarlar kazanıyor,sıfır arabalara biniyor sonra bu ülkeyi kurtarıyor.******** bu iş yürümez arkadaşlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.