Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ülkesini ve gençliğinin geleceğini düşünen her insan bu diziyi artık unutmalı...bu dizi unutulmayacak doğrudur,sonuçları unutulmayacak,ama unutma zamanı gelmedi mi?Sonuçları hala ders olmadı mı :excl:

• 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Kurtlar Vadisi'nin yasaklı ikinci bölümü perşembe gecesi Show TV'de yayımlanacak. Bu ilk ve son gösterimin tüm reklam geliri de terör mağdurlarına bağışlanacak. Yapımcı firma Pana Film'in ücret talebinde bulunmadığı bölümün, Show TV'deki yayını süresince elde edilen reklam gelirinin tamamı terör mağdurlarına bağışlanacak. İzleyiciler de cep telefonu aracılığıyla verilen özel numaralara mesaj atarak destek verecekler.Milliyet

Gönderi tarihi:

Dizi post modern malkaçoğlu yaratıyor bize. Çığır açıyor.

Kötü adamlar önce esas oğlanın mekanına gaz bombası atıyorlar ve ardından, xm8 carbine, m-16 ve Uzi lerle mekanı basıyorlar. Tabi saldırgan kötü adamların saldırı taktiği düşman başına denecek cinsten . M-16 larla çapraz ateş oluştur. Kör noktalarıda m8 ve uzi ile tara.

Fakat bu esas oğlan ve arkadaşlarına işlermi. Bir adet ahşap ofis masası yan yatırılıp esas oğlanın arkadaşlarınca siper ediliyor. Ve standart polis zırhlı yeleğini delen bu silahlar delikanlılığın doruğunda gezen esas oğlan ve arkadaşların siper ettiği ahşap masa karşısında kifayetsiz kalıyor. mermiler 1 cm kalınlığındaki ahşap Masa ya birer birer saplanıyor ve masa geçit vermiyor. Esas oğlanın arkadaşlar ellerinde desert eagle ve 14lü lerle ahşap masa nın koruyuculuğu altında karşı ateşle saldırganları durduruyorlar.

O anda esas oğlan bir ofis koltuğu nu kendine siper ediyor. Ve koltuğu siper ederek ilerliyor. Esas oğlan ve arkadaşları gaz bombası atılmış bir odada, yakın mesafe saldırılarında amansız olan silahlarla kuşanmış onlarca adamın karşısında, yarı otomatik tabancalar, masa ve koltuk sayesinde direniyorlar.

Ve yıllarca çektiği filmlerdeki saçmalıklar yüzünden kendisiyle dalga geçilen Cüneyt Arkın sessiz sessiz ağlıyor :)

Gönderi tarihi:

Türk televizyon tarihinin en mükemmel dizisi kurtlar vadisi dün akşam yasaklı terör bölümünü ekrana taşıdı

Bilindiği üzere kendileri tek kuruş talep etmeden dizinin yanınlanan bu bölümdeki reklam geliri terör mağdurlarına gitti buraya kadar herşey çok güzel ama bunu fırsat bilen show tv durmaksızın dizi arası yayına girerek yeni pogramlarının ve yayınlanmakta olan dizilerinin fragmanları ile bizi isyan ettirdi..

Dizinin bu bölümü oldukça güzeldi...pkk terör örgütü hakkında ve örgüt kurucularının 12 eylül öncesi hangi saflarda hangi ideolojilere hizmet ettikleri konusunda önemli mesajlar içeriyordu her ne kadar dizi bir film olsada, hemen hepimizin bildiği bazı gerçekleri ekrana yasıtmayı oldukça güzel başardırlar..

Teşekkürler pana film...

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Herkes şikayet ediyor soyle gençleri etkiledi boyle etkiledi die ama bunlar birilerini yazması deil Türkiyenin perde arkası olayları sadece bunlar bu dizi tarafından aydınlatılıyor ve cok seviyorum bunu izleyenleride tebrik ediyorum çünkü uyumayan insanlar bu filme sadece mafya filmi gibi bakmayan insanlar

Gönderi tarihi:

Onca kitap, belgesel, tartışma programı, araştırma raporları falan hikaye yani. Sadece bu dizi anlatıyor Türkiye'nin perde arkası olaylarını :)

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Uzun bir aradan sonra bu akşam her zamanki saatinde yeni bölümü ile ekranda olacak Kurtlar Vadisi Pusu.Fragmanında gördüğüm kadar ile oldukça duygusal sahneler bekliyor bizi,Polat aşıkları kağıt mendilleri ile geçsin tv karşısına ben öyle yapacağım çünkü -_-

Gönderi tarihi:
eski bölümleri çok çok daha güzeldi beaaa...hele elifle konuştuğu bir bölümü gösterdiya koptum o sahnede... :crying:

doğru diyon eski sahneler daha iyidi hele o çakırla olan sahneler :)

Gönderi tarihi:

Yetiştin mi yeni bölümüne Larsie.. Bye demeden uçtun nasıl gittiysen artık eve :D

Polat abimi ordan oraya taşıdılar be yazık oldu -_-

Gönderi tarihi:
Yetiştin mi yeni bölümüne Larsie.. Bye demeden uçtun nasıl gittiysen artık eve :D

Polat abimi ordan oraya taşıdılar be yazık oldu -_-

yetişmezmiyim gittiğimde reklamlar vardı daha :D ne yapayım dizi kaçıyodu kaçtım hemen

• 1 ay sonra...
  • 9 ay sonra...
Gönderi tarihi:

pusu kabak tadı vermeye başlamıştı zaten...tam seviniyoruz heyecanlı aksiyonlu bir bölüm olacak diye ama bir bölüm sonra yine pembe diziye dönüşüyordu...iyiki yayından kaldırıldı hiç olmazsa aklımızda böyle pembe dizi formatında bölümler kalacağına şimdi izlerken bile heyecandan kalbimizin durma noktasına geldiği eski bölümler kalır...

Gönderi tarihi:

Ben "Kurtlar Vadisi" dizilerini gormedim, ama "Kurtlar Vadisi Irak" filmini gördüm. Bu filmin Türkiyede cok popüler oldugunu duydum ve üzüldüm. Cünkü boyle saçma sapan filimler, halkin "Turk Milliyetciligini" ve "Anti-Amerikanizm"i beslemekten başka bir şey yapmaz. Terröristleri bir kahraman olarak gösterip genc halkin beyinlerini yikarlar. Bakin filimdeki mesajlara:

#1 Irak'taki "direnişçileri" özgürlük savaşçıları gibi göstermesi. Gerçekte, bu "direnişçiler" eski Saddamcılardan veya El Kaide militanlarından gelen katillerdir. Kendilerini hakiki Sunni Müslüman sayan, " Şiileri kafir" saydıkları için, binlerce masum Şiileri 'yi öldüren insanlardir.

#2 Bu filimde cami bombalama işini sözde Amerikalılar yapmis. Gerçekte, Irak'ta cami bombalayanlar "direnişçi"lerdir.

#3 Filmin kahramanı Polata gelince... Filmin hemen başlarında iki arkadasıyla, Kürt kontrol noktasına geliyor. Kürtlere hakaret edip, onları öfkelendirken sonra, hepsini öldürüyor. Birisinin bogazını vahşi bir şekilde araba camında kesiyor. Amannnn Ne Kahraman!!!! Bu adamı alkışlıyorlarmış, ben duydum.

#4 Ayni kahraman (Polat Alemdar) bir başka zaman kendisini tutuklamak isteyen Kürt yetkililere "sizin otoritenizi tanımıyorum" diyor. Kendisine neci olduğunu soran Amerikalıya, " ben ne diplomat ne askerim, sadece TÜRK'üm" diyor. Yani onun "Türk" olmasi, ve bir başka ulkeye gidip, istedigini oldürmesine hak verirmiş gibi ...

Bu çeşit milliyetciligi görmek için buna uzaktan bakmak lazim. Gençlerin alkışladıgı kahraman bu ... izledigi mantık dışı, insanlık dışı maceralar bu !

Gönderi tarihi:

Sayin Suheyla

Guzel ve dogru tespitlerinizden dolayi oncelikle sizi tebrik ediyorum. Malesef ulkemizde halk genel olarak mafya, kin, intikam filmleriyle kendilerini ozlestirmekte ben bugune kadar kurtlar vadisini hic izlemedim ama ailemde tiryakisi olanlar var bunu biliyorum. Turkiyedede ayni filmi izledikten sonra eline silahi alip kendisini filmin kahramani gibi goren ve racon kesen pek cok insan vardir oyleki artik kendi kisiliginden cikip resmen film kahramanlari olurlar hareketleriyle konusmalariyla...

Bu aslinda toplum olarak nekadar kolay galeyana geldigimizi gostermektedir.. Bu Egitimden kaynaklanir desek degildir cunku ulkemizde yuksek egitim almis insanin hic egitim almis bir insandan pek bir farki olmuyor cogunlukla.

Filmde verilmek istenilen mesaj aslinda apacik ortada halka ulkede siddetin yukselmesini gerilim yaratmasini mesaj olarak veriyor ayrica bir diger mesaj ise Turkler herzaman heryerde en ustun kisilerdir ve Turkler kimseye boyun egmez ve asla ve asla taviz vermez .. Aslinda bunlar sadece Turklugu kendi menfaatleri dogrultusunda kullanan kisilerdir cunku gercek Turkluk bu degildir.. Ama tabiki anlayana anlamayansa olur olmadik yerlerde sirf goz boyamak icin ne mutlu turkum deyip arkadasindan teror estirir..

saygilar

Gönderi tarihi:
Terröristleri bir kahraman olarak gösterip genc halkin beyinlerini yikarlar

Kurtlar vadisi ırak başka bir konudur fakat; "Anti amerikanizm" i beslemek ne oluyor ? Anti amerikancılığı nesi seni rahatsız ediyorda, anti amerikancılıktan kötü birşey olarak bahsediyorsun. Amerika'da yaşıyor olmak, amerikan milliyetçilerinden daha milliyetçi, amerikan şahinlerinden daha şahin olmayı gerektirmez. Bu yaklaşım bize "Korelih" adlı üyenin bozuk anlatımla tam ifade edemediği şeyi anlamamızı sağlıyor. Mesela "Amerika'da yaşayan Türk" olarak biz bu arkadaşımızı örnek alsak, vah ki vah...

Civcivin yumurtadan çıkmış olması, daha tüyleri kurumadan, çıktığı yumurtaya düşman olmasınıda gerektirmez. Zira kendisini ne sanırsa sansın, büyüyünce olup olabileceği yumurtlayan kuşun cinsidir.

Tüm dünyada anti-amerikancılık tavan yapmıştır. Bununda sebebi, bizzat amerikan sisteminin farkına varıp önlem almaya çalıştığı gibi. ABD 'nin dünyada yarattığı şiddettir.

Bu arkadaşımızın ortadoğu ülkeleri ve halklarına karşı olan düşmanlığının sınırını göremiyorum ben. Ülkesi silah zoruyla işgal edilen insanların, işgalcilere karşı verdikleri savaşın adı ne zamandan beri terör oldu? Irak'ı işgal edip yerle bir edenler demokrasi elçisi, onlara karşı direnenler ise terörist. Bu zihniyetin sahipleri , ABD'de bile iktidarı kaybettiler. Ama biz kendi tarihimizden hatırlıyoruz. Anadoluyu işgal edip, Türk direnişçilere "eşkiya, barbar, katil" diyenler İngiltere'de iktidarı kaybettiği halde. İstanbul'da hala aynı şeyleri büyük bir imanla söyleyen kalemşörler vardı. İngiliz falan olmadıkları halde. Aynı durum ve mantık.

#1 Irak'taki "direnişçileri" özgürlük savaşçıları gibi göstermesi. Gerçekte, bu "direnişçiler" eski Saddamcılardan veya El Kaide militanlarından gelen katillerdir. Kendilerini hakiki Sunni Müslüman sayan, " Şiileri kafir" saydıkları için, binlerce masum Şiileri 'yi öldüren insanlardir.

ABD şahinleri menşeili yalanlar tam gaz maşallah. Hani biraz bilgiye dayansa gam yemem. Irakta yüzlerce direnişçi grubu vardır. Direnişçi grupların içinde en büyüklerinden birisi ise Şiilerdir. Oysa bu arkadaşımızın Iraklı direniçi tanımı, el kaideciden ibarettir. Tabiki, hiçbirşey bilmeden, herşeyi iddia etmek internette baya populer olduğu için. ABD ordusunun son üç büyük operasyonu, Şii direnişçilere karşı gerçekleştirdiği falan önemli değildir.

Irak direnişi iki ana yapıdan ibarettir. Eski baasçılar ve Şiiler. El kaideciler ise Irakta çok küçük bir grupturlar. Çünkü, Irak'ta vahhabi nüfusu yoktur.

Eski Baasçılar, ırak ordusu ve özellikle "Cumhuriyet Muhafızları" adlı birliklerde komutanlık yapmış direnişçiler önderliğinde örgütlenmiş, profesyonel yöntemlerle savaşan gruplara sahiptirler. Bu gruplar merkezi bir yapılanma ile birbirine bağlıdır. Bağdat dışındaki bütün sunni şehirlerde, fiili hakimiyet onlardadır.

Şiiler ise, Mukteda El Sadr'ın Mehdi Ordusu en büyük grup olmakla birlikte. Şii bölgelerinde çeşitli silahlı gruplar olarak, klasik şehir gerillacılığı eylemleriyle savaşırlar. Gruplar arasında merkezi bir otorite yoktur. Hepsi bulundukları bölgelerdeki Şii liderlere bağlıdırlar.

El kaideciler ise, Irak içinde etkin bir örgütlenmeye sahip değildirler. Örgütlenme tabanı bulacakları vahhabi bir nüfus yoktur. Afganistan'da olduğu gibi, ülkeye dışarıda yetiştirilmiş militanları sokarak, genelde Laik baasçılara ve Şiilere karşı eylemler düzenlerler. ABD ordusuyla pek işleri yoktur.

#2 Bu filimde cami bombalama işini sözde Amerikalılar yapmis. Gerçekte, Irak'ta cami bombalayanlar "direnişçi"lerdir.

İnsana, bizzat ABD'li askerlerin kendi çektikleri görüntülerle Nasıl cami bombaladıkları, nasıl cami basıp içerisindekileri öldürdüklerini sorarlar değil mi? Ama bu topraklara ve halklarına karşı duyulan nefret o kadar büyük ki. Ne söylersek söyliyelim önemi yok.

Ya da şimdi, bizzat ABD li askerler tarafından kaydedilmiş , fotoğrafları, video görüntülerini koysak, utandırır mı diye sorsak ?

Yani onun "Türk" olmasi, ve bir başka ulkeye gidip, istedigini oldürmesine hak verirmiş gibi ...

Sadece, güçlü bir orduya ve paraya sahip olduğu için. Başka ülkeye gidip, işgal edip, milyonlarca insanı öldüren ABD'ye güzellemeler düzüp. Onlara karşı savaşan direnişçilere "terörist" etiketi vurmakla ne kadar çelişiyor değil mi bu söylem ?

Böyle insanların beyinleri, ülkesi işgal edilen insanların, işgalcilere karşı savaşını nasıl terör olarak görür onu anlamak mümkün değildir. ABD'nin Irakta uyguladığı vahşet ve katliamlar dünyanın kanını dondururken bu masalları satmak için. bu forum uygun bir yer midir?

Not: o film ucuz ajitasyonun ötesine geçememiş bir filmdir. Ancak, bu arkadaşımızın filmde "terörist, katil" diye lanse ettikleri ise, Türkmen direnişçilerdir. Ne şii, ne arap, ne baasçı, ne el kaideci, ne başka birşey. Irak Türkmen Cephesinin askerleri. Ama ABD askerlerine karşı savaşıyor olması bu direnişçilerin öyle bir öfke ve nefret yaratmış ki arkadaşta. etiketler ardı ardına gelmiş.

Evet Irak'lı direnişçiler kahramandır. Kendi ülkelerinden onlarca kat güçlü bir ülkeye, yüzlerce kat güçlü ve zengin bir ekonomiye sahip olduğu halde. Kendilerini işgal eden ülkeye işgalin faturasını ödettirdikleri için. Sadece ABD'yi en az bir on yıl bir daha böyle vahşi ve kanlı maceralara girişmeye tövbe ettirdikleri için değil. ABD halkınıda şahinlerden kurtardıkları için.

Gönderi tarihi:
@Cyrano,

Benim yorumumla ilgili (ama alakasiz) uzun yorumunuzu takip edemedim. *****

Madde madde gidelim hiç sorun yok ;

Filmdeki Türkmen Direnişçileri, ABD askerleriyle savaşıyorlar diye, terörist yaftasıyla damgalamaya çalışmak. Butür insanlar için, milyonlarca dolarlık silahlarla ölüm kusmak, ülkeleri işgal edip, sivillerin üstüne tonlarca bomba yağdırmak. Yüzbinlerce kişiyi hapishanelere kapatıp, kendi vatandaşlarının bile kanını donduracak işkencelere maruz bırakmak. Evrensel insan hakları ve medeniyet sınırları içerisindedir. Altında tank ya da helikopter olmadığı için, basit silahlarla direnen insanlar ise, dünyadaki kötülüğün kaynağı teröristlerdir.

Bu yalan, Irak'ta, Şiilerde direnişin içindedir. En büyük direnişçi gruplardan birisidir. ABD ordusu son üç büyük operasyonunu şiilere karşı gerçekleştirmiştir. Öbür kanat baasçılar profesyonel yöntemlerle savaşır.

Irak'taki direnişçiler. Ülkelerini işgal eden ordunun askerlerine karşı savaşmaktadır. İşgale karşı direnenler değil. İşgalciler teröristtir. Bu martavalları Amerikalılar dahi yememektedir.

Yalan, Bizzat ABD ordusunda görevli askerler tarafından, iliştirilmiş gazeteciler tarafından kaydedilip, dünyaya yayılan toplarla cami bombalama, camileri basıp içeridikileri öldürme, işkence yapma görüntüleri mevcuttur. Talep halinde derhal sunulabilir.

Yani onun "Türk" olmasi, ve bir başka ulkeye gidip, istedigini oldürmesine hak verirmiş gibi ...

Amerikan olduğu için, dünyanın öbür ucuna gidip katliam yapmaya kendinde hak görenleri savunup, onlara karşı direnenlere terörist diye saldıran için büyük çelişkidir bu söylem.

...

şimdi iç dökmeye gelince. Bu topraklar ve halklarına karşı duyulan nefreti dökmek için sınrı tanımamayı örnek verebilirim...

Gönderi tarihi:
pusu kabak tadı vermeye başlamıştı zaten...tam seviniyoruz heyecanlı aksiyonlu bir bölüm olacak diye ama bir bölüm sonra yine pembe diziye dönüşüyordu...iyiki yayından kaldırıldı hiç olmazsa aklımızda böyle pembe dizi formatında bölümler kalacağına şimdi izlerken bile heyecandan kalbimizin durma noktasına geldiği eski bölümler kalır...

sen inanıyormusun dizinin yayından kalktığına :) pana film Muro'yu daha bir izlenebilir kılmak için böyle bir dedikodu yaydı bence zaten yakında hepimiz göreceğiz...Ne tesadüfki tamda aynı tarihe denk geldi biri vizyona girdi bir diğeri askıya alındı..

Hatırlarsan en son oynayan bölümde Çeto Muro'ya "başkanım biz bir film çeksek izlenirmi"diye bir soru soruyor Muro'da "10 milyon izler"diyor ya..

E birde dizinin hayran kitlesini hesaba kat...uyanık bunlar..

Gönderi tarihi:

Yalan, Bizzat ABD ordusunda görevli askerler tarafından, iliştirilmiş gazeteciler tarafından kaydedilip, dünyaya yayılan toplarla cami bombalama, camileri basıp içeridikileri öldürme, işkence yapma görüntüleri mevcuttur. Talep halinde derhal sunulabilir.

Konuyu dagitmamak icin bir tane iddianizi ele alalim. Beraber ogrenelim. Bu filimde, Anti-Amerikanizm açısından olan sorun, Amerikalıların işkence yaparken ve suçsuz insanları öldürürken gösterilmesi değil. Çünkü böyle Amerikalılar oldugu muhakkak. Bunu inkar etmek, mantıgı terketmektir. Nitekim, Ebu Gureyb de yaptıklarını tüm dünya gördü. Unuttugunuz gercek, bu hadiseleri Dunyaya bildirende Amerikalılardı. Ama bu sorun degil. Devam edelim.

Sorun, Amerikalıların sadece böyle gösterilmesi. Irak'ta yaptıkları sadece buymuş gibi resmedilmesi... Iste sizde bu basit tuzaga duşmuş, ilkokul seviyesindeki gibi, rasyonel dusuncelerini ve perspektifinizi kaybetmişsiniz. Irakta suc isleyen Amerikan askerleri yargılanıp mahkum oldular. Siz anti-amerikan dusuncelerine kapilip, su gercekleri gormezlikten geliyorsunuz:

1. Şiiler ve Kürtler ilk defa rahat nefes alıp Saddamdan kurtulmuşlardır.

2. Ilk defa serbest seçimler vardır.

3. Irak nüfusunun toplam yüzde 80'ini olan Şiiler ve Kürtler, sizinle bu filim hakkinda aynı fikirde oldugu sanmıyorum.

4. Genellikle Şiiler ve Kürtler Sadamsız Iraktan memnunlar. Memnun olmayanlar (azinlıklıklardır, sadamcılardır).

5. Amerikalilar, serbest secimle yere gelen Irak Hukumetinin izniyle şu anda oradalar. Irak hukumeti git derse, gidecekler.

Gelelim sizin inkar edilemiyen gercekleri inkar etmenize …. Camileri kimler bombalıyor, Irakta?

Bu sizin Sunni kahraman dediginiz terroristlerdir. Defalarca Şii mabed ve türbelerini havaya uçurup katliam yapanlardır. Bir kere Iraklı Şii çocuklara şeker dağıtan bir Amerikan askerleri oldurmek icin, bombalayan ve birlikte masum çocukları paramparça edenlerdir.

Ornekler:

22 Subat , 2006: Askariyya camisi/Turbesi bombalandı. Bombacılar: Iraki Sunni terroristler. Bu caminin ne kadar kutsal oldugunu Şiiler icin, umarim bilirsiniz.

13 Haziran, 2007: Askeriyya camisinin, iki minareleri bombalayip, yiktilar.

28 Kasim, 2008: Şii Camisi, Musayyib, Baghdad guneyinde, sunniler tarafından bombalandı.

Siz bana Amerikalarin bombaladigi camii icin bir tane ornek verbilirmisiniz? (Kaynak ile). Ben size bu verdigim ornekler icin bir suru kaynak verebilirim.

Sayin Cyrano, eminimki siz Irakta toplam yüzde 80'ini olan Şiilerin ve Kürtlerin Sadamdan kurtulmasina sevinmiyorsunuz. Veya ona aldiris etmiyorsunuz. Ama tartistigimiz filim oldugu icin, hatirlamak lazimki, bu filim Irak halkinin %80 acisindan yapilmis degildir.

Gönderi tarihi:

Amerikanciligin farkli bir yanida bu olsa gerek.Hadi pkk lilar veya ayrilikci Kürtler Amerikancidir bunu anladik ama,birde ortada bazi gercekler var bunlari inkar etmek nekadar insancildir?

Irak'daki direnisi gerceklestirenlere Amerikan ve Irak yönetimi agziyla teröristler diyebilmek gerceklerden ne kadar uzakolundugunu gösterir.Ayni tarz tanimlamalri bir zamanlar Filistinliler icin Amerika ve Avrupalilar söylüyordular cünkü Israille savas halindeydiler,simdi Amerikancilar Irakli direniscilere terörist diyorlar,eminim ki bunu söyleyenler Türk kurtulus savasinda isgalcilere karsi mücadele vermis olanlar hakkinda da ayni seyleri düsünmektedirler.

Caminin icinde Ameriali askerler tarafindan katledilen yaralilar tüm dünya gündemini sarsmisti.CIA kontrolündeki cami bombalamalarini artik bilmeyen yok,bunu bilhassa Amerikan yönetimi bile itiraf ederek kabullendi.

Dünya üzerinde son yillarda dökülen milyonlarca insanin kaninin tek sorumlusu Amerikadir,ondan önce bu sorumluluga Rusya da dahildi.Irakda,Afganistanda,Yugoslavya da,Gürcistan da,Azerbaycan da Özbekistan da.Kirgizistan da Pakistan da dökülen kanlarin tek sorumlusu Amerikadir.Filistinlileri Israile yem olarak kullandiran Filisitinlilerin kanlarini döktüren deAmerikanin kendisidir.Ayni Amerika simdi de Iran ve Suriye ile ugrasmaktadir.

Anti Amerikanizm,evet bence bu kavram tüm dünya uluslari arasinda yerlesmelidir ve Amerikanin insanlik suclari yargilanmalidir.Anti Amerikanizmden kimler rahatsiz olabilir ki Amerika sevdalisi olanlar disinda.********.

saygilarla

Gönderi tarihi:

.

.

.

Tamamen saptirma taktigi,Saddam icin Irak günlerce havadan bombalandi,sokak sokak,mahalle mahalle,il ilce demeden Irak kan gölüne cevrildi.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Konuyu dagitmamak icin bir tane iddianizi ele alalim. Beraber ogrenelim. Bu filimde, Anti-Amerikanizm açısından olan sorun, Amerikalıların işkence yaparken ve suçsuz insanları öldürürken gösterilmesi değil. Çünkü böyle Amerikalılar oldugu muhakkak. Bunu inkar etmek, mantıgı terketmektir. Nitekim, Ebu Gureyb de yaptıklarını tüm dünya gördü. Unuttugunuz gercek, bu hadiseleri Dunyaya bildirende Amerikalılardı. Ama bu sorun degil. Devam edelim.

:) Diyorum ya bu kadar amerikancı amerikada bile kalmadı. Bir ülkeyi işgal edip onca katliam yaparsa bir devlet o mutlaka bir şekilde dışarıya sızar. Merak etme sızdıranlarda çok vicdan sahibi oldukları için değildir o. Elinde bu tür görüntüler olan bir asker, el altından bunu istediği ajansa milyonlarca dolara satar.

Sorun, Amerikalıların sadece böyle gösterilmesi. Irak'ta yaptıkları sadece buymuş gibi resmedilmesi... Iste sizde bu basit tuzaga duşmuş, ilkokul seviyesindeki gibi, rasyonel dusuncelerini ve perspektifinizi kaybetmişsiniz. Irakta suc isleyen Amerikan askerleri yargılanıp mahkum oldular.

Irak'ta yapılan başka ne ? Farkında mısın aynen, Yunanlılar izmiri işgal ettiğinde, Yunan işgali ve yunan ordusunun yaptıklarını anlatanlara karşı, İstanbul basınındaki kalemşörlerin ağzıyla konuşuyorsun.

Hangi Rasyonel düşünce ? . Irak adlı ülke ABD tarafından hiçbir evrensel hukuk, hiçbir envrensel ahlaka dayanmadan işgal edildi. Milyonlarca sivil öldürüldü. Sivillerin üstüne onbinlerce ton bomba yağdırıldı. Yüzbinlerce kişi tutuklandı, onbinlerce kişi insan aklının almayacağı işkencelerden geçirildi. Onbinlerce kadına tecavüz edildi. Irak mahvoldu, artık kendisini yirmi yılda dahi zor toplayacak bir hale geldi. Neyin masalını anlatıyorsunuz bize ? Amerikan kamuoyunun dahi artık itibar etmediği, amerikan mizah dergilerinin, çizgi dizilerinin alay konusu haline getirdiği neo con masalları bize niye anlatıyorsunuz ?

Siz anti-amerikan dusuncelerine kapilip, su gercekleri gormezlikten geliyorsunuz:

1. Şiiler ve Kürtler ilk defa rahat nefes alıp Saddamdan kurtulmuşlardır.

2. Ilk defa serbest seçimler vardır.

3. Irak nüfusunun toplam yüzde 80'ini olan Şiiler ve Kürtler, sizinle bu filim hakkinda aynı fikirde oldugu sanmıyorum.

4. Genellikle Şiiler ve Kürtler Sadamsız Iraktan memnunlar. Memnun olmayanlar (azinlıklıklardır, sadamcılardır).

5. Amerikalilar, serbest secimle yere gelen Irak Hukumetinin izniyle şu anda oradalar. Irak hukumeti git derse, gidecekler.

"Gerçekler" arkadaşım şu kadarını söyliyebilirim. Senin ya dünyada neler olup bittiği hakkında hiçbir fikrin yok. Ya da düşmanlık gözlerini kör etmiş.

Kürtler, 15 yıldır saddam'dan kurtulmuşlardır. Kürtlerin yaşadığı bölge de Saddam'ın ne askeri, ne de memuru vardı.

Şiiler, Irak'ta ABD ye karşı savaşan en büyük güçlerden birisi. Rahat nefes aldıkları için mi yıllardır elde silah Amerikan askerlerine karşı savaşıyorlar ? Siz dünyadaki herkesi onursuz ve kişiliksiz mi sanıyorsunuz ? Dünyayı ve insanları sizin oturduğunuz yerden tasavvur ettiğiniz gibi mi sanıyorsunuz ? Kaç şii şehrinde ABD ordusu katliam yaptı biliyor musun? Sen bu konuda şiilerin ne düşündüğünü ve ne söylediğini biliyor musun ?

ABD'nin Irak işgalini ve Irak'ta yaptığı katliamları savunmak için bu kadar çırpınmak. Artık Amerikalılarda bile göremiyeceğimiz bir davranış türüdür.

Irak hükümeti git derse gidecekler miş. Irak hükümeti gel dediği için mi geldiler ? Hangi Irak hükümeti ? Başkanının ülkenin başkentinde bile dolaşamadığı kukla işgal hükümeti mi ?

Gelelim sizin inkar edilemiyen gercekleri inkar etmenize …. Camileri kimler bombalıyor, Irakta?

Bu sizin Sunni kahraman dediginiz terroristlerdir. Defalarca Şii mabed ve türbelerini havaya uçurup katliam yapanlardır. Bir kere Iraklı Şii çocuklara şeker dağıtan bir Amerikan askerleri oldurmek icin, bombalayan ve birlikte masum çocukları paramparça edenlerdir.

Arkadaşım ben ne sunni kahraman dedim, ne şii kahraman, ne türkmen kahraman. Irak'ta ABD ordusuna karşı, şiilerde, türkmenlerde, araplarda savaşmaktadır.

Siz bana Amerikalarin bombaladigi camii icin bir tane ornek verbilirmisiniz? (Kaynak ile). Ben size bu verdigim ornekler icin bir suru kaynak verebilirim.

Marines: U.S. bombed Iraqi mosque

http://www.cnn.com/2004/WORLD/meast/04/07/...rike/index.html

Hemde bombalanan bir şii camisi.

Verdim ne oldu şimdi ? Utanacak mısın ? Evet? Amerikan askerleri cami bombalıyor muymuş, bombalamıyor muymuş ?

Sayin Cyrano, eminimki siz Irakta toplam yüzde 80'ini olan Şiilerin ve Kürtlerin Sadamdan kurtulmasina sevinmiyorsunuz. Veya ona aldiris etmiyorsunuz. Ama tartistigimiz filim oldugu icin, hatirlamak lazimki, bu filim Irak halkinin %80 acisindan yapilmis degildir.

Ben artık bu kadar insanlıktan çıkmaya ve bu kadar düşmanlığa bir yorum yapamıyorum. Irak denilen ülke işgal edildi. Milyonlarca sivil katledildi. Üstlerine milyonlarca dolarlık silahlarla onbinlerce ton bomba yağdırıldı. Kadınlarına, kız çocuklarına tecavüz edildi. Milyonlarca insan ülkeden kaçtı. Ülke mahvoldu. Ve bu arkadaşımız bize utanmadan. Şiiler ve Kürtler Saddam'dan kurtuldu sevinmiyorsunuz diyor. Bir insan , başka insanlara karşı daha ne kadar düşman olabilir ve nefret besleyebilir.

İçinizde iki gram olsun insanlık kalmadı mı ? Sadece bir anlığına kendinizi bir Irak'lının yerine koyamıyor musunuz? Onların başına gelen bir yakınınızın başına gelse ne düşünürsünüz.

ABD Irak'lıları, katlederek mi kurtardı? Tepelerine onbinlerce ton bomba yağdırarak mı kurtardı ? Vatansız bırakarak mı kurtardı ? Çoluk çocuk demeden yok ederek mi kurtardı ? Irak Amerikan işgalinden önce nasıldı? Ve şimdi nasıl ?

Irkçı teraneler başlığında can siperane avukatlık yapanda okusun.

"Amerika geldi, Irak'lıları Saddam'dan kurtardı, demokrasi getirdi"

Bu yalana ABD halkı bile itibar etmeyip sahiplerini iktidardan indirdi.

Gönderi tarihi:
Amerikanciligin farkli bir yanida bu olsa gerek.Hadi pkk lilar veya ayrilikci Kürtler Amerikancidir bunu anladik ama,birde ortada bazi gercekler var bunlari inkar etmek nekadar insancildir?

Irak'daki direnisi gerceklestirenlere Amerikan ve Irak yönetimi agziyla teröristler diyebilmek gerceklerden ne kadar uzakolundugunu gösterir.Ayni tarz tanimlamalri bir zamanlar Filistinliler icin Amerika ve Avrupalilar söylüyordular cünkü Israille savas halindeydiler,simdi Amerikancilar Irakli direniscilere terörist diyorlar,eminim ki bunu söyleyenler Türk kurtulus savasinda isgalcilere karsi mücadele vermis olanlar hakkinda da ayni seyleri düsünmektedirler.

Caminin icinde Ameriali askerler tarafindan katledilen yaralilar tüm dünya gündemini sarsmisti.CIA kontrolündeki cami bombalamalarini artik bilmeyen yok,bunu bilhassa Amerikan yönetimi bile itiraf ederek kabullendi.

Dünya üzerinde son yillarda dökülen milyonlarca insanin kaninin tek sorumlusu Amerikadir,ondan önce bu sorumluluga Rusya da dahildi.Irakda,Afganistanda,Yugoslavya da,Gürcistan da,Azerbaycan da Özbekistan da.Kirgizistan da Pakistan da dökülen kanlarin tek sorumlusu Amerikadir.Filistinlileri Israile yem olarak kullandiran Filisitinlilerin kanlarini döktüren deAmerikanin kendisidir.Ayni Amerika simdi de Iran ve Suriye ile ugrasmaktadir.

Anti Amerikanizm,evet bence bu kavram tüm dünya uluslari arasinda yerlesmelidir ve Amerikanin insanlik suclari yargilanmalidir.Anti Amerikanizmden kimler rahatsiz olabilir ki Amerika sevdalisi olanlar disinda.********.

saygilarla

Bu amerikancılık falanda değil artık . Irkçılık. İnsanları, kültürü, varlığı ile Ortadoğuya karşı gözü kan bürümüş bir ırkçılık sadece.

Türk kurtuluş savaşı sırasında, İstanbul basınındaki satılık kalemlerde aynısını söylüyordu. Yarın Türkiye'nin başına gelse yine aynı şeyleri söyleyecekler.

Bu Irkçıları nefretle kınıyorum. İnsanlık değerleri eninde sonunda, bunların o karanlık beyinlerinin insanlık ilerleyişi arasında yitip gitmesini sağlayacaktır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.