∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Ben kurani okudum (ben mi okudum/Allah'in mi okuttu?) Sonra da iman edenlerden olmadim (ben mi olmadim, Allah'in mi oldurmadi?) Birinci sik; Eger ben oldu isem, demekki Allah'inin benim uzerimde bir hukmu yok! Ikinci sik; Eger benim uzerimde hukmu varsa, demekki beni kafir yapan Allah'in! Hangisi ve neden? Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 ruh mu esastir beyin mi ? ilk asama bunu bi acikliga kavusturmaktan geciyor direk sonuca varma hamlesi biraz tuzaga cekmek gibi geliyor bana - boyle dusunuyorum Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 tuzaga cekmek demiyim de, sanki biraz acikliga kavusturulmayan faktorler dahilinde bakmak daha faydali olucaktir Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Ben kurani okudum (ben mi okudum/Allah'in mi okuttu?) Allahin dilemesiyle sen okudun - neticede senin ''Ben'' diye sahiplendigin varligin bir zamanlar apacik yokluktu .. yine yok olucak kendi kendini surekli var kilma gucune hakim degilsin Sonra da iman edenlerden olmadim (ben mi olmadim, Allah'in mi oldurmadi?) Allah oldurmadi neticede senin ''Ben'' dedigin varlik gizliden gizliye Allahin senin aklini kodladigi sekilde yesericektir .. Birinci sik; Eger ben oldu isem, demekki Allah'inin benim uzerimde bir hukmu yok! e kotuluklere bulasirsan mutlu olmayi bekleyemeyecegin bir tabiat anayla da karsilasabilirsin .. biz Allahi Adalet sahibi diye zikrederiz ; kimisi de karmadaki guc dengesini ileri surebilir ... ama is ve olus hep aynidir .. sevgi esastir .. biz Kurandan ogrendik Kuran ile tatmin olabildik hepsi bu .. Ikinci sik; Eger benim uzerimde hukmu varsa, demekki beni kafir yapan Allah'in! Allahi denemeye calismak ise bu deneyebilirsin tabi ki Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 ruh mu esastir beyin mi ? ilk asama bunu bi acikliga kavusturmaktan geciyor direk sonuca varma hamlesi biraz tuzaga cekmek gibi geliyor bana - boyle dusunuyorum Bilimsel olarak ruh diye bir fenomen mevcut degildir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 tuzaga cekmek demiyim de, sanki biraz acikliga kavusturulmayan faktorler dahilinde bakmak daha faydali olucaktir Bilimsel olarak her sey gayet acik. Gozlem ve olgu. Olgu tartismasiz gecerli olandir, deney ve gozlem ile gecerliligi ortaya konandir. Gozlem de bu olguyu yanlislayabilendir. Yani tartismasiz gecerlilik gozlem ile yanlislanabilene kadardir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Allahin dilemesiyle sen okudun - neticede senin ''Ben'' diye sahiplendigin varligin bir zamanlar apacik yokluktu .. yine yok olucak kendi kendini surekli var kilma gucune hakim degilsin Allah oldurmadi neticede senin ''Ben'' dedigin varlik gizliden gizliye Allahin senin aklini kodladigi sekilde yesericektir .. e kotuluklere bulasirsan mutlu olmayi bekleyemeyecegin bir tabiat anayla da karsilasabilirsin .. biz Allahi Adalet sahibi diye zikrederiz ; kimisi de karmadaki guc dengesini ileri surebilir ... ama is ve olus hep aynidir .. sevgi esastir .. biz Kurandan ogrendik Kuran ile tatmin olabildik hepsi bu .. Allahi denemeye calismak ise bu deneyebilirsin tabi ki Tamamen bir demogoji. Kuranda ne sevgi vardir ne de adalet. Kuran mafyavari bir icerige sahiptir. Ayrica yazilanlarin hic biri paradoksa yonelik degil. Allah'ininm benim uzerimde hukmu yoksa, onun varligi beni ilgilendirmez. Yok hukmu varsa, beni kafir yapan odur. Konu bu kadar basit. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Bilimsel olarak ruh diye bir fenomen mevcut degildir. mevcut degildir derken ? henuz mevcut degildir deyiniz bilim ilerlemekte olan ve kendini her devirde yeniden sekillendirebilen bir platform olmustur neticede Kurandaki yuzlerce detay gunumuz biliminin ulastigi noktalara hep paralel uzanmaktadir ve ruhtan bahsetmektedir Allah Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Tamamen bir demogoji. ama simdi sormak durumundayim herkez icin mi demogoji yoksa sadece sizin icin mi ? Kuranda ne sevgi vardir ne de adalet. direk ilk akla gelenler; (76:8) Düşküne, yetime ve esire seve seve yemek yedirirler (4:58) Allah size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. (4:135) Ey iman edenler! Adaleti ayakta tutun ve kendiniz, ana-babanız ve yakın akrabanız aleyhine de olsa, yalnız Allah için şahitlik eden kimseler olunuz. Zira zengin de olsa, fakir de olsa, Allah ikisine de (sizden) daha yakındır. Nefsinizin arzusuna uyarak adaletten uzaklaşmayın. uzar da gider - demek ki acilara Kuran degil; Kurana uymamak sebebiyet veriyor Kuran mafyavari bir icerige sahiptir. siz bunu yobazlardan oyle gorumussunuzdur Her ayet en modern toplumlara isaret ediyor neticede anlam butunlugunu surekli bozmaktasiniz ve ilkeli mantik yontemiyle ayetleri ortasindan yakalayip kendi zorlama izahlariniza delil olarak gostertmektesiniz .. bakiniz bunu yobazlar da yapiyor yani en sinsi islamiyet dumanlari ! Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 mevcut degildir derken ? henuz mevcut degildir deyiniz bilim ilerlemekte olan ve kendini her devirde yeniden sekillendirebilen bir platform olmustur neticede Kurandaki yuzlerce detay gunumuz biliminin ulastigi noktalara hep paralel uzanmaktadir ve ruhtan bahsetmektedir Allah Fenomenal bes duyuya algi vermeyen bir sey sadece aklin urunudur. Bilim fizik otesi kavramlar ile ilgilenmez. Kuran ve bilim hic bir zaman yan yana gelemeyecek bir ikilidir, bak ilim baskadir. Cunku sahte bilimdir. Banane Allah'in neyden bahsetmesinden. Ben bilime bakarim. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 ama simdi sormak durumundayim herkez icin mi demogoji yoksa sadece sizin icin mi ? direk ilk akla gelenler; (76:8) Düşküne, yetime ve esire seve seve yemek yedirirler (4:58) Allah size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. (4:135) Ey iman edenler! Adaleti ayakta tutun ve kendiniz, ana-babanız ve yakın akrabanız aleyhine de olsa, yalnız Allah için şahitlik eden kimseler olunuz. Zira zengin de olsa, fakir de olsa, Allah ikisine de (sizden) daha yakındır. Nefsinizin arzusuna uyarak adaletten uzaklaşmayın. uzar da gider - demek ki acilara Kuran degil; Kurana uymamak sebebiyet veriyor siz bunu yobazlardan oyle gorumussunuzdur Her ayet en modern toplumlara isaret ediyor neticede anlam butunlugunu surekli bozmaktasiniz ve ilkeli mantik yontemiyle ayetleri ortasindan yakalayip kendi zorlama izahlariniza delil olarak gostertmektesiniz .. bakiniz bunu yobazlar da yapiyor yani en sinsi islamiyet dumanlari ! Fizik otesi bilim icin bir demogojidir. Ne kadar "modern" odugunu dunyaislam toplumu her daim gosteriyor. Tabi mki algi organlari calisanlar icin. Korukorune iman edenler icin zaten bu organlar calismiyor. Sizin yaptiginizi da beyni olanlar kendi zihni olanlar yapmiyor, pardon; Kuran'da zaten beyin yoktu ki! Bana sadece kuranda "ey iman etmeyenlerden" bahsedebilirsin. Var mi bunlar icin insanlik iceren bir ayet? Olsa zaten islam dunyasi boyle olmazdi. Bak cumhuriyeti de bastilar ve hedef gosteriyorlar. Sahi "bakara/makara" diyenler neden cezalandirilmadi? Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Fizik otesi bilim icin bir demogojidir. Bilim fizik otesi kavramlar ile ilgilenmez. 6. his ? psisik yetenekler ? bilim ilgilenmiyor mudur ? Amerikadaki duru goru yetenegi ile cozulen cinayetleri duymadiniz mi ? biraz daha gercekci olmalisiniz Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 buyuk ihtimalle maymunlardan evrildigimizi de one aticaksinizdir Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 6. his ? psisik yetenekler ? bilim ilgilenmiyor mudur ? Amerikadaki duru goru yetenegi ile cozulen cinayetleri duymadiniz mi ? biraz daha gercekci olmalisiniz Senin bilimi algiladigini da zannetmiyorum. Bu zaten yazdiklarindan belli. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 buyuk ihtimalle maymunlardan evrildigimizi de one aticaksinizdir Hic laf atmaya calisma. Evrimi algilayacagini da zannetmiyorum. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 biraz daha gercekci olmalisiniz Gercek ve gercekcilik bir insanoglu yapilandirilmisligidir. Benim gercekciligim ise islam dunyasi ve tarihi olarak zaten ortadadir. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Bana sadece kuranda "ey iman etmeyenlerden" bahsedebilirsin. sadece iman etmeyen biri olarak mi ? o zaman zorlama yoktur yoksa yetimi itip kakan bir iman etmeyen olarak mi ? yoksa fitne cikaran can alan kadinlarin irzina gecen bir iman etmeyen olarak mi ? yoksa hileli yollara basvuran ve dost gorunumu vererek siki takipte kalan ilk firsatta sirtina kilici geciricek sinsi bir iman etmeyen olarak mi ? bakiniz yine bosluklari doldurmadan hareket ediyorsunuz . Muslumanlarin iman ve adalet gucu zaten dogal olarak iman etmeyen birini korkutabilmektedir - bunu tehdit olarak algilamak kisinin kendi eksikliginden kaynaklanir takvadan gelen bir husu ve heybet iman etmeyen kisiler uzerinde biraz urkutucu etki yapabilir neticede hakiki Musluman donanimli ve keskin kavrayisa sahiptir . asil mesele icten ice budur Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 sadece iman etmeyen biri olarak mi ? o zaman zorlama yoktur yoksa yetimi itip kakan bir iman etmeyen olarak mi ? yoksa fitne cikaran can alan kadinlarin irzina gecen bir iman etmeyen olarak mi ? yoksa hileli yollara basvuran ve dost gorunumu vererek siki takipta kalan sinsi bir iman etmeyen olarak mi ? bakiniz yine bosluklari doldurmadan hareket ediyorsunuz . Muslumanlarin iman ve adalet gucu zaten dogal olarak iman etmeyen birini korkutabilmektedir - bunu tehdit olarak algilamak kisinin kendi eksikliginden kaynaklanir takvadan gelen bir husu ve heybet iman etmeyen kisiler uzerinde biraz urkutucu etki yapabilir neticede musluman donanimli ve keskin kavrayisa sahiptir . asil mesele icten ice budur Asil mesela kuranin iman etmeyenler hakkinda ahkam kesme sorunudur. Kuran sadece iman edenler icindir ve etmeyenleri de baglamaz. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 bilim gozlem veren olgulari teorilerle tanimlamaya calismaz mi ? 6. his surekli cikan ruyalar psisik yetenekler gozlem vermiyor mu ? eeee ? o zaman ? ama siz materyalist felsefede oldugunuz icin bu olgular ne kadar gozlem verirse versin sizin icin kabul edilemez oyle degil mi ? Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Asil mesela kuranin iman etmeyenler hakkinda ahkam kesme sorunudur. Kuran sadece iman edenler icindir ve etmeyenleri de baglamaz. E zaten bunu ilk mesajimdan beri anlatiyorum Kuran iman etmeyenleri tabi ki baglamaz Ama Kuranin anlam butunlugunu bozarsaniz ve sizi baglamadigi halde(siz dediniz diye) ayetlere aykiri yorum getirirseniz bu durum inanan kisileri baglamis olur Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 E zaten bunu ilk mesajimdan beri anlatiyorum Kuran iman etmeyenleri tabi ki baglamaz Ama Kuranin anlam butunlugunu bozarsaniz ve sizi baglamadigi halde(siz dediniz diye) ayetlere aykiri yorum getirirseniz bu durum inanan kisileri baglamis olur Ozaman Kurandan biri tum iman etmeyenler ile ilgili ayetleri ve sureleri cikarsin. Yani inanmayanlar Adina ahkam kesmesin. Sadece iman edenlerin kitabi olsun. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Ozaman Kurandan biri tum iman etmeyenler ile ilgili ayetleri ve sureleri cikarsin. Yani inanmayanlar Adina ahkam kesmesin. Sadece iman edenlerin kitabi olsun. Allah Kuranda bir Muslumanin kafasini karistirabilicek hicbir eksik faktor birakmamistir iman etmeyenleri de derece derece bilelim diye ozellikle tanimlamistir klasik anlamda iman etmeyenlere bizim tazvrimiz Kuranda belirlenmistir - Sizin dininiz size bizim dinimiz bize(ayet); dinde zorlama ve baski yoktur(ayet) bu kadar basit Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2015 Allah Kuranda bir Muslumanin kafasini karistirabilicek hicbir eksik faktor birakmamistir iman etmeyenleri de derece derece bilelim diye ozellikle tanimlamistir klasik anlamda iman etmeyenlere bizim tazvrimiz Kuranda belirlenmistir - Sizin dininiz size bizim dinimiz bize(ayet); dinde zorlama ve baski yoktur(ayet) bu kadar basit Evet oyle bir belirlenmis ki, her kurani okudugunu kendince anlayan ve uygulayan sadece kendini iman eden mumin v.s. group; digerlerini katlediyor. Bakminiz O.Dogu. Yani siz bile bazi anlayanlarca ve uygulayanlarca, kafirsiniz/murtedsiniz/munafiksiniz. O yuzden siz iman etmeyenleri degil de, iman edenlerin bir birinden olan farkini bilin. Cunku sonucta iman edenler bir birini katlediyor. Cunku katledene gore katlettigi iman eden degil. Katledilen kendini iman eden olarak gorse bile. Iste asil basit olan bu. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2015 Evet oyle bir belirlenmis ki, her kurani okudugunu kendince anlayan ve uygulayan sadece kendini iman eden mumin v.s. group; digerlerini katlediyor. Bakminiz O.Dogu. ewt Kuranda seytana uyanlar bunlardir bunu acikladik Yani siz bile bazi anlayanlarca ve uygulayanlarca, kafirsiniz/murtedsiniz/munafiksiniz. Onemli olan kime hesap verdigimdir O yuzden siz iman etmeyenleri degil de, iman edenlerin bir birinden olan farkini bilin. tabi ki Cunku sonucta iman edenler bir birini katlediyor. bunu bilemezsiniz Namaz kiliyor olduklarina aldanmaktasiniz buyuk ihtimalle ama bu bile aciklanmis Ayet; Vay o namaz kilanlarin haline ki onlarin namazlari bosa cikmistir (mealen) demek ki kisinin musluman olup olmadigina kisinin kendisi de karar veremez diger insanlar da Alla Alla Alla diye saldiran bicok kafiri musluman yapiverdiniz Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.