Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 *** Zulmü yaratan Allah mı? “evet” dersen, o halde Allah zalim olmuyor mu? "Hayır zulmü Allah yarattığı halde yine de zalim değildir" derseniz, bana anlatın, hem zulmü yaratıp hem de zalim olmama nasıl oluyor? Benim aklım bunu almıyor.. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Dünya da yaşayanlar kimse zülmüde onlar yaşatıyor Bu ilk kabil ile başladı... Ve hala günümüzde kabiller var Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 alahtan başka yaratıcımı var yani Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 doğru düzgün okuyup anlasaydın böyle abes bir soru sormazdın sen lafı eveleyip geveleyeceğine niyetini söyle ? bu basit numaraları yutacak insanlar kalmadı artık Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 niyetim açık allah zalimdir Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2006 sen fikirleri tam oturmamış insanların bu tür sözlerle kafasını karıştırıp , kendi açından eğlenip , laf dalaşı yapmaya mı mi geldin buraya? Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 *** Zulmü yaratan Allah mı? “evet” dersen, o halde Allah zalim olmuyor mu? "Hayır zulmü Allah yarattığı halde yine de zalim değildir" derseniz, bana anlatın, hem zulmü yaratıp hem de zalim olmama nasıl oluyor? Benim aklım bunu almıyor.. sevigiyi yaratanda allah ama sevgili ndemeyi seçmemişsin niye zalim dedin.. Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 kader işte Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 kader işte kurşatotçu açtığın başlığı kendin mi küçümsüyorsun sana soru sormuşum kader işte diyorsun kader ne demek ya sen baya sınıfçısın beni de oturtmuşsun bir yere Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 *** Zulmü yaratan Allah mı? “evet” dersen, o halde Allah zalim olmuyor mu? "Hayır zulmü Allah yarattığı halde yine de zalim değildir" derseniz, bana anlatın, hem zulmü yaratıp hem de zalim olmama nasıl oluyor? Benim aklım bunu almıyor.. Senin Allah anlayışın nasıl önce onu görelim... Yani madde ve hatta manaya sığmayan yüce bir yaradıcıdan söz ederken nasıl bu kadar kalıpçı sorular sorabiliyorsun??? Allah her şeyin yaradıcısıdır;buna inanıyorum... Ve eğer her şey yaradılmışsa tam manasıyla kendi başına var diyemem;yani zulüm diye bir kavram senin gibi en temele gitmek istediğimizde ne kadar geçerli olabilir??? Alıntı
Misafir yemyeşim Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Dünya da yaşayanlar kimse zülmüde onlar yaşatıyor Bu ilk kabil ile başladı... Ve hala günümüzde kabiller var bu konuda yerden göğe kadar haklısın berceste abla.. bu dünyada yaşayanlar zulmü çıkartanlardır..buda ilk Kabil kardeşi Habil'i öldürmesiyle başladı ve halen devam ediyor.. Alıntı
Φ PardaiLLaN Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 niyetim açık allah zalimdir Sevgiyi, merhameti, bağışlamayı yaratan da Allah Allah, Kullarını sever, merhametlidir ve bağışlayıcıdır diyebiliyor musun? Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 dedi: Sevgiyi, merhameti, bağışlamayı yaratan da Allah Allah, Kullarını sever, merhametlidir ve bağışlayıcıdır diyebiliyor musun? cevap: sevmesi yoktur, zira sevilecek şeyleri yaratanda allahtır. merhamati yoktur zira marhamet acımak demektir. oysa insanları acınası duruma getirende yine allahtır. bağışlaması da hakiki manada yoktur. çünkü kimin ahirette ne ceza göreceği ve ne mükafat alacağı allahın ezeli ilminde bellidir. bu değişmez. allahın bağışlamasıyla ilgili ayetleri şu manaya alıyorum: kulunun yaptığı isyanların ahirette cezasız bırakılacağı ilminde varsa( olaylar bu ezeli ilme göre oldıuğundan), buna mecazen bağışlama denmiştir diyorum. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 dedi: Sevgiyi, merhameti, bağışlamayı yaratan da Allah Allah, Kullarını sever, merhametlidir ve bağışlayıcıdır diyebiliyor musun? cevap: sevmesi yoktur, zira sevilecek şeyleri yaratanda allahtır. merhamati yoktur zira marhamet acımak demektir. oysa insanları acınası duruma getirende yine allahtır. bağışlaması da hakiki manada yoktur. çünkü kimin ahirette ne ceza göreceği ve ne mükafat alacağı allahın ezeli ilminde bellidir. bu değişmez. allahın bağışlamasıyla ilgili ayetleri şu manaya alıyorum: kulunun yaptığı isyanların ahirette cezasız bırakılacağı ilminde varsa( olaylar bu ezeli ilme göre oldıuğundan), buna mecazen bağışlama denmiştir diyorum. bir yaratıcının var olduğuna inanıyorsun ama o yaratıcıyı sevmiyorsun sanırım... irade varsa eğer kötülük yoktur... birilerinin yaşattığı terörü kötülüğüde birilerinin işi olarak görüyorum senin düşüncene göre tanrı yazdı tanrı bizi oynatıyor oluyor ama ben buna inanmıyorum biz yaşıyoruz kararları biz veriyoruz.. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Madem kararlar bizim;niye geldik dünyaya??? Al sana en önemli karar sorusu... Şimdi sanırı burada olay dönüp dolaşıp iyi-kötü kavramına geliyor... Ve işler karışıyor... Her şeyi Allah yarattı ve muhteşem yararttı... Platon un Devlet inde de geçtiği gibi en büyük iyilikleri de kötülükleri de özü kuvvetli olanlar yapabilir;çünkü ikisi de gerçek bir maharet gerektirir... Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 her şeyi allah yarattı deyince isyan çıkıyor işte ben mi yarattım derdi ıstırabı ben mi yarattım lar ortaya çıkıyor tanrının yarattığı sadece insan gerisini biz ayarlıyoruz her şeyi o ayarladıysa beni neyle yargılayacak.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 sana verdiği beyinle tabiki. tercih yapmak sana kalmış.... cenk korayın kitabında yol örneği verilir.istanbul ankara arası gideceğin yol (kader) hangi güzergahı seçip gideceğin, giderken uğrayacağın duracağın yerler ve kaç saatte gideceğin (tercih) bu basit bir örnek ama durum bu kadar basit işte. Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 dedi: sana verdiği beyinle tabiki. tercih yapmak sana kalmış.... cenk korayın kitabında yol örneği verilir.istanbul ankara arası gideceğin yol (kader) hangi güzergahı seçip gideceğin, giderken uğrayacağın duracağın yerler ve kaç saatte gideceğin (tercih) bu basit bir örnek ama durum bu kadar basit işte. cevap: hangi güzergahı seçip gideceğin allah tarafından önceden bilinmiyormu yani ne yapacağın da yine bu yönüyle önceden belli değilmi Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 dedi: sana verdiği beyinle tabiki. tercih yapmak sana kalmış.... cenk korayın kitabında yol örneği verilir.istanbul ankara arası gideceğin yol (kader) hangi güzergahı seçip gideceğin, giderken uğrayacağın duracağın yerler ve kaç saatte gideceğin (tercih) bu basit bir örnek ama durum bu kadar basit işte. cevap: hangi güzergahı seçip gideceğin allah tarafından önceden bilinmiyormu yani ne yapacağın da yine bu yönüyle önceden belli değilmi yazı tarzı beni zerdüşt şöyle buyurduya görtürüyor...dipnot..sadece. Alıntı
Φ Azure Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 zulmun sebebi özgürlük.daha doğrusu insanların zulmedebilmesinin sebebi özgür olmaları.yaratılıştaki fıtratın dışına çıkmaları.aslında insan hayvanlara bile baksa zulmetmemeyi görür ve öğrenir ama bencillik işte. Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 ya özgürlüğün sebebi? Alıntı
Φ Azure Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 .daha doğrusu insanların zulmedebilmesinin sebebi özgür olmaları.yaratılıştaki fıtratın dışına çıkmaları.aslında insan hayvanlara bile baksa zulmetmemeyi görür ve öğrenir ama bencillik işte. Allah insanın nefisini yüceltebilesi veya alçaltabilmesi imkanını vermiş. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 . cevap: hangi güzergahı seçip gideceğin allah tarafından önceden bilinmiyormu yani ne yapacağın da yine bu yönüyle önceden belli değilmi ...................................................................................................................... hayır değil eğer belli olsaydı sizin dediğiniz gibi hiç bir şeyden sorumlu tutulamazdık arkadaşım bizler hayvan değilizki düşünen varlıklarız. hayatın anlamını, neden yaşadığımı,sonunda neler olacağını,yapılan zulümleri........vs....bende sorguluyorum ama kolaycılığa kaçıp allaha yönelip suçlamıyorum.... sonuçta ne dersek diyelim sen kendi doğru bildiklerinden gideceğin için umarım sorularına cevabı yine kendi içinde en kısa zamanda bulursun........sevgiyle kal. Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 dedi:"cevap: hangi güzergahı seçip gideceğin allah tarafından önceden bilinmiyormu yani ne yapacağın da yine bu yönüyle önceden belli değilmi ...................................................................................................................... hayır değil eğer belli olsaydı sizin dediğiniz gibi hiç bir şeyden sorumlu tutulamazdık " cevap: ama kuranda allahın geleceği bildini ifade eden ayetler var mesela isa peygamberin ahmet adında bir peygamberi müjdelemesi ve kıyametin nasıl kopacağına ilişkin ayetler. yine kıyametin ne zaman kopacağının sadece allah tarafından bilindiğini ifade eden ayet. demek ki allah geleceği biliyor bu ayetlere göre. buna göre sen "belli değil" demekle bu ayetleri inkar etmiş olmadın mı acaba? Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 dedi:"cevap: hangi güzergahı seçip gideceğin allah tarafından önceden bilinmiyormu yani ne yapacağın da yine bu yönüyle önceden belli değilmi ...................................................................................................................... hayır değil eğer belli olsaydı sizin dediğiniz gibi hiç bir şeyden sorumlu tutulamazdık " cevap: ama kuranda allahın geleceği bildini ifade eden ayetler var mesela isa peygamberin ahmet adında bir peygamberi müjdelemesi ve kıyametin nasıl kopacağına ilişkin ayetler. yine kıyametin ne zaman kopacağının sadece allah tarafından bilindiğini ifade eden ayet. demek ki allah geleceği biliyor bu ayetlere göre. buna göre sen "belli değil" demekle bu ayetleri inkar etmiş olmadın mı acaba? şimdi öyle şeyler yazıyorsun ki düşünce tarzına şaşırıyorum.... tabiki allah herşeyi bilendir.bahsettiğimiz konular kıyametin nezaman kopacağı filan değil,insanın yaptıklarından sorumlu olup olmadığıydı,bende görüşlerimi yazdım. hiçbirşeyi inkar etmiyorum,sen konuyu çok başka yerlerden alıyorsun.tekrar ediyorum,allah bize bu beyni boşuna vermemiş,eğer senin dediğin gibi olsaydı,bu beynede pek ihtiyacımız kalmazdı değil mi. birşey sormak isterim dine mi inanmıyorsun allahın varlığına mı? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.