Φ nofear_metu Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 8 Temmuz , 2006 a)itü b)bilkent c)boğaziçi d)odtü Alıntı
Φ cecile Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2006 bence Boğaziçi Hem İstanbul da Hem Eğitimi güzel hem de puanı yüksek:) Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 yok ya türkiye de üniversiteler şekilci gösterişçi odtü yü sadece bahar şenlikleriyle biliyoruz ne duyabildik de sonra sene sonu gelir kep atılır havaya... Alıntı
Φ grejuva Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 yok ya türkiye de üniversiteler şekilci gösterişçi odtü yü sadece bahar şenlikleriyle biliyoruz ne duyabildik de sonra sene sonu gelir kep atılır havaya... en azından onu becerebiliyorlar ama bence en iyi üni a.i.b.ü. ben okuyom kolay mı Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 bence deü öğrencileri, ortamı insan ilişkileri çok önemli izmirde olması da süper. izmir türkiyede bodrum dan sonra en rahat memleket bence insanların özgürlüklerini daha iyi yaşadığı başka bi şehir göremedim (istanbulu da gördüm biliyorum karşılaştırılmaz bile) Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2006 a)itü b)bilkent c)boğaziçi d)odtü Sual bana göre hatalı zira üniversiteden ziyade bölümün önemi büyük. Mesela edebiyat alanında yukarıda saydığın üniversitelerin hiçbiri saygın değil, teknik alanda ise farklı düşünülebilir.. Bölümü değerlendirmek daha doğru bence..... bozan 1 Alıntı
Φ iWaLKaLoNe Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2006 tartışmasız ODTÜ bence Alıntı
Φ detayyy Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 22 Temmuz , 2006 mühendislikte odtü , sözelde boğaziçi en iyisi bence. Alıntı
Φ aysum Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 tartışmasız ODTÜ bence bence de Alıntı
Φ cesur civciv Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 bölümüne göre değişir ama şimdi benim üniyi yazmamışın ayıp ettin güzel dersen boğaziçi acayip bişi bence manzara süper en başta Alıntı
Φ deniz1870 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 Turkiye'nin en iyi universitesi tabii ki... BILKENT Oley! Alıntı
Φ free boy Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2006 çoğu üniwersitenin en iyi olduğu bir alan wardır ama dünyanın en iyi 500 üniwersitesinin içinde odtü wardı bunun için bence en iyisi odtü Alıntı
Φ abdullah çatlı Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2006 ORTADOĞU TEKNİK,sonrada Boğaziçi Alıntı
Φ nevarneyok Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2006 önemli olan öğrencidir bence, üniversite ise devlet tarafından sağlanan imkanları doğrultusunda, kaliteli öğretim kadrosu ve yönetimin katkısıyla geliştirilebiliyorsa iyi üniversite sıfatını alır. bence bunu ege üniversitesi hak ediyor her şeyiyle. bu arada ben kendi mezun olduğum üniversitem SDÜ'yü de yaşına göre hızlı gelişen üniversitelerden biri olarak görüyorum Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2006 birkaç ay öncesinde kampüsünde sorgulamayı bilen genç arkadaşlar aradığımız (oyunumuz için) bi üniversitedeydim. toplumsal sorunlara değinen tiyatroydu amaç. biz öğrencilerle görüşürken üniversitelerin alice harikalar diyarı olmadığını gördüm. kol altında kitap öğrencide ağzını açtığında kendine hayran bıraktırır. toplu iğne başı kadar yaşadığı birşey yokken arkadaşlarıımızın duvara baksalar acı fışkırtırlar üzerlerine oturmayan emanet fikirler savunurlar kafalarına yer etmemiş içlerinde kabullenemedikleri hatta sorgulanamadıkları fikirleri vardır ağız onlarındır cümle başkalarının gerçi üniversitede hocalar kendişlerini sir william profesör anton hissettikçe bunun ötesinede geçilmeyecek tüm bunların yanında üniversite yaşanması gerekli bi süreç en azından son haliyle ekmek kapısı Alıntı
Φ cecile Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2006 birkaç ay öncesinde kampüsünde sorgulamayı bilen genç arkadaşlar aradığımız (oyunumuz için) bi üniversitedeydim. toplumsal sorunlara değinen tiyatroydu amaç. biz öğrencilerle görüşürken üniversitelerin alice harikalar diyarı olmadığını gördüm. kol altında kitap öğrencide ağzını açtığında kendine hayran bıraktırır. toplu iğne başı kadar yaşadığı birşey yokken arkadaşlarıımızın duvara baksalar acı fışkırtırlar üzerlerine oturmayan emanet fikirler savunurlar kafalarına yer etmemiş içlerinde kabullenemedikleri hatta sorgulanamadıkları fikirleri vardır ağız onlarındır cümle başkalarının gerçi üniversitede hocalar kendişlerini sir william profesör anton hissettikçe bunun ötesinede geçilmeyecek tüm bunların yanında üniversite yaşanması gerekli bi süreç en azından son haliyle ekmek kapısı Evet ya haklısın.Ekmek kapısı.Ama biraz da hayatı öğreniorsun lise gibi deil yani herkes birbirinden şüphelenir falan lisede öylemidi? Herkes birbirini tanırdı 2 de daha iidi bakalım 3te nasıl olacak? 4 de ayrılık ve hüsün yılı olacak kesin Vay be 4 yılı devirdik diyeceğiz inşallah Ama henüs 2 yıl geçti ve de ben çok sıkıldım!!! Alıntı
Φ pale Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 tartışmasız ODTÜ bence ne gibi bir başarısı var. bi numarasını görmedik. Evet adı büyük ama ordaki elemanların dünya çapında bir başarıları var mı? varsa nedir öğrenelim kardaş Alıntı
Φ ensarayaz Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Şunu söylemek gerekir ki ARKADAŞLAR BOĞAZİÇİ HER ALANDA KENDİNDEN SÖZ ETTİREN ÜNİVERSİTEDİR İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN........... Alıntı
Φ harbikizsevda Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2007 insanların inandığı tek sey puanı yüksek olunca üniversitede iii olur denir ama öyle değildir buna katılmıyorum bence odtü olabilir Alıntı
Misafir NightWish Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Sual bana göre hatalı zira üniversiteden ziyade bölümün önemi büyük. Mesela edebiyat alanında yukarıda saydığın üniversitelerin hiçbiri saygın değil, teknik alanda ise farklı düşünülebilir.. Bölümü değerlendirmek daha doğru bence..... bozan Çok doğru.. Mesela güzel sanatlar için MSÜ... Alıntı
Φ instantkarma Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2008 Türk Üniversiteleri Artık Dünya Sıralamasında Yer Alıyor Yazar: turk.internet.com Haber Merkezi 19-02-2008 Tavsiye Et Yazdırılabilir Sayfa Önceki yıllarda ilk 500'e hiç Türk Üniversitesi giremiyor tartışmaları yapıyorduk ama bu yıl ki sıralamalarda ilk 500'e biri vakıf üniversitesi olmak üzere 4, ilk 1000'e ise bir tanesi vakıf üniversitesi olmak üzere 9 üniversitemiz girdi. İTÜ 390, ODTÜ 438, İÜ 472 ve Bilkent 479.cı sıradalar. Dünyanın 15 bin üniversitesi arasında yapılan değerlendirmeye ve 4000 üniversitenin listelendiği araştırmaya göre, daha önce hiçbir Türk Üniversitesinin sıralanmadığı listeye bu yıl 15’i vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 58 üniversitemiz girdi. Sıralama tüm dünyadaki üniversitelerin araştırma ve akademik alanda performansının karşılaştırmalı olarak görülmesini sağlıyor. Sıralamada, Nobel’li öğretim görevlileri, farklı dallarda ödüller, araştırmacılar, bilim ve fen dalında yayınlar dikkate alınıyor. Bu yılın sonuçlarında en yüksek sırayı 390.cı sıraya yerleşen İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) alırken, ODTÜ (Ortadoğu Teknik Üniversitesi) 438 ve İstanbul Üniversitesi 472.sıraya yerleştiler. Vakıf Üniversitelerinden Bilkent Üniversitesi de 479.cı sırada yer alıyor. Dünya sıralamasında ilk 10’a MIT, Stanford, Harvard, Berkeley, Cambridge, Cal Tech, Columbia, Princeton, Chicago ve Oxford üniversiteleri girdi. Türk Üniversiteleri daha önceki yıllarda bu sıralamada yer almadığı için eleştirilmişti. Anlaşılan bu yıl araştırmaya katılmak için emek sarfetmişler ve Türkiye’deki eğitimin sanıldığı ya da geçen yıl konuşulduğu kadar kötü olmadığını göstermişler. Hatırlanacağı üzere YÖK – Hükümet zıtlaşmalarında geçen yıllarda Türk Üniversitelerinin sıralamaya giremedikleri epeyce söz ve polemik konusu olmuştu. 4 bin üniversitenin bulunduğu listede Türk üniversitelerinin sıralaması şöyle: Devlet Üniversiteleri 390 - İstanbul Teknik Üniversitesi 438 - Ortadoğu Teknik Üniversitesi 472 - İstanbul Üniversitesi 508 - Boğaziçi Üniversitesi 720 - Yıldız Teknik Üniversitesi 798 - Ankara Üniversitesi 818 - Hacettepe Üniversitesi 939 - Ege Üniversitesi 1067 - Anadolu Üniversitesi 1082 - Gazi Üniversitesi 1231 - Çukurova Üniversitesi 1342 - Selçuk Üniversitesi 1398 - Dokuz Eylül Üniversitesi 1410 - İnönü Üniversitesi 1535 - Uludağ Üniversitesi 1710 - Süleyman Demirel Üniversitesi 1787 - Marmara Üniversitesi 1802 - Akdeniz Üniversitesi 1846 - Erciyes Üniversitesi 2120 - Trakya Üniversitesi 2195 - Dicle Üniversitesi 2232 - Karadeniz Teknik Üniversitesi 2414 - Gaziantep Üniversitesi 2439 - Adnan Menderes Üniversitesi 2493 - Sakarya Üniversitesi 2501 - Çanakkale 18 Mart Üniversitesi 2503 - Afyon Kocatepe Üniversitesi 2687 - Sütçü İmam Üniversitesi 2713 - Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2838 - Cumhuriyet Üniversitesi 2972 - Galatasaray Üniversitesi 3176 - Balıkesir Üniversitesi 3178 - Mersin Üniversitesi 3294 - Yüzüncü Yıl Üniversitesi 3311 - Karaelmas Üniversitesi 3314 - Pamukkale Üniversitesi 3429 - Atatürk Üniversitesi 3484 - İzzet Baysal Üniversitesi 3491 - Celal Bayar Üniversitesi 3607 - Osman Gazi Üniversitesi 3766 - Fırat Üniversitesi 3897 - Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 3939 - Harran Üniversitesi Vakıf Üniversiteleri 479 - Bilkent Üniversitesi 1246 - Sabancı Üniversitesi 1277 - Doğu Akdeniz Üniversitesi 1436 - Başkent Üniversitesi 1523 - İstanbul Bilgi Üniversitesi 1564 - Koç Üniversitesi 2223 - Çankaya Üniversitesi 2250 - İzmir Ekonomi Üniversitesi 2451 - Doğuş Üniversitesi 2740 - Kültür Üniversitesi 2957 - Yeditepe Üniversitesi 3171 - Fatih Üniversitesi 3236 - TOBB Üniversitesi 3274 - Beykent Üniversitesi 3650 - Bahçeşehir Üniversitesi Alıntı
Φ aysum Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2009 bence de Ne zaman demişim ya ben bunu İTÜ: Türkiye'de mühendisliğin adı!!! Hem de uluslararası alanda Türkiye öncüsü Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2009 Onemli olan universitenin ismimi yoksa egitim kalitesimi, Ismi buyuk olmus kalitesiz universite olmus neye yarar .. Universitelerde egitim kalitesi kadar, ogrencinin kendini yetistirmeside onemlidir.. Bugun soyle dusunun Turkiyenin en iyi universitesinde okumussunuza ama kendinizi gelistirip birseyler ogrenememissiniz neye yaradi iyi universitede okumaniz.. Birde tersini dusunun En kotu universitede okumussunuz ama cok iyi sekilde kendinizi yetistirmissiniz.. Hangi universitede okudugunuzun pek bir onemi yok onemli olan kendi kendinizi yetistirmenizdir... Saygilar Alıntı
Φ aysum Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Şöyle ki tek bir insanın kendini geliştirmesi dersek üniversitenin pek bir rolü yoktur! ( Ha tabi ünvsiteden üniversiteye imkan farklılıkları var o ayrı mesele) İnsan gerçekten kendini yetiştirirse çok iyi konumlara gelebilir....Ama iş bulma alanında isim yapmış bir üniversitenin yani Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okumuş olmanın önemi de çok büyük! Birçok kapının sana isimsiz üniversiteden mezun olmuş birine göre daha kolay açılmasını sağlar bu bir gerçek. Bu bakımdan iyi üniversite kötü üniversite ayrımı yapılıyor!! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.