Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 53
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Namus nedir : Akıldır

Akıl nerdedir : Kafada

Elle tutulur gözle görülür mü : hayır, ama varlığı eserlerinden anlaşılır

Aklı olmayanın imanı olur mu : olmaz

Dünyada insan neden eşref-i mahluktur yani mahlukatın en şereflisidir yani en değerlisidir : Aklı olduğu için

Düşünmek ne demek : aklı kullanabilmek demek

Kur'an da , zinaya yaklaşmayın ya bir yada iki yerde geçtiği halde <<neden aklınızı kullanmıyorsunuz - neden düşünmüyorsunuz - düşünüp ibret alanlar için >> gibi uyarılar en az 40-50 yerde geçer

Eeeeeee namus nerdeymiş ??????

Gönderi tarihi:

namus kadındır demek erkekler namussuzdur demek midir ?

Rasuller hep erkektir ve ilk yaratılmış Adem erkektir.

tabii ki benim dediğim değil namus ahlaktır ahlak ise her şey dir bizim toplumumuz namusu kadına indirgemiş namus varsa yoksa kadın

Gönderi tarihi:

evet arkadaslar ben bu konuda ne diyecegimi şaşırdım malesef kadınlar hala 21 yüzyılın köleleri hala onların üzerinden neler tartısılıyor bu yüzyılda coktan asılması ve kafalarda netleşmesi gerekirken hala tek basına bi bir başlık olabiliyor neden kadınların namusu tartısılıyor namus ahlaki bi kavram degilmidir yani bundan da insani bir mesele oldugu anlasılmıyormu baska bir şey yazmak istemiyorum

sevgiler

Gönderi tarihi:

sevgili arkadaşlarım namus sadece kadına indirgenmişse bunda hepimizin payı vardır. bunu bu şekilde insanlığa yükleyemeyiz.. bu töresel tutumlarla sürdürülmektedir. arkadaşlar kimse konuyu kendinden tarafa çekmesin... biz şuanda ahlak kavramından bahsedebilecek düzeyde değiliz. çünkü ahlak olsa bugibi şeyler olmuyor.. hergün gazetelerde okuyoruz... ahlaklı insanlar masum kızlara tecavüz edermi bu gibi davranışları aile terbiyesi almamış sahipsiz gençlerimiz nereye yönelteceklerini bilemedikleri enejrileri yüzünden yapıyor... bu sorun bilinçli yetiştirme ve ahlak kavramlarını öğretme ve yaşamayla olur.. sevgili kardeşim azizamca bir yazında okudum.. dini eğilimleri olan ülkelerde sıklıkla rastlanan bir durum demişsin... aksine bunu dinsizlik körükler.. burada kıstas din veya dinsizlik değil insanlık ve merhamet duygularıdır. bu noktada kul hakkı ve ahlak dini kıstaslarla uyuşuyor ancak sen neden bunu göz ardı ettin anlayamadım... her neyse sevgili dostlarım herşeyden önce insan olmak karşımızdaki insanıda düşünmek gerekir diyerek yazıma son veriyorum...

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:

Ahlak sağlıklı vicdanlarda açan bir çiçektir

Kara vicdanlarda ise mahpus kalmış bir masum

Uğur Özaltın

hiç burnun uzuyormu :)

Gönderi tarihi:

Herkes kendi ahlakından ve namusundan kendisi sorumludur. Kişi tercihini nasıl yapacağı seni beni onu değil sadece o kişiyi ilgilendirir. Kanunlar da zaten bunu yeterince ayarda tutuyor. Kimse kimseye "namuslu" yada "namussuz" yakıştırması yaparak yargılamaya ASLA HAKKI YOKTUR. Hele bunun için eşini, kız kardeşini, ablasını öldürenler ver....Onları da zaten hayvanlarla aynı sınıfa koymak lazım.

Gönderi tarihi:

bence namus=gurur,onur dur

kişiden kişiye değişir

herkes özgürdür istediğini yapma hakkı vardır

Namus : Nam ve us bileşimidir.

us : akıldır

kişiden kişiye değişsede temel konularda asla değişmez

Herkes özgürdür istediğini yapma hakkı vardır fakat yaptığının sonucundan kaçma kaçabilme hakkı asla kendisinde yoktur, sonuca katlanır.

Gönderi tarihi:

NAMUS

Aradım yıllardır seni her yerde

Bir türlü karşıma çıkmadın namus

Nihayet bir yerde rastladım ama

Utançtan yüzüme bakmadın namus

Yaklaşıp yanına dedim nerdesin

Dedin ki yorulma gelmiyor sesin

Gayretleri boşa gitti herkesin

Kimseyi yanına sokmadın namus

Fazilet dediğin meğer masalmış

Namuslu görünmek kimlere kalmış

Zenginmiş, fakirmiş, halkmış, kralmış

Gördüm ki kimseyi takmadın namus

Ben senden ne saray ne ev istedim

Seni sevenleri sen sev istedim

Kıvılcım aradım alev istedim

Bir tek mumu bile yakmadın namus

Azizken gözümde sudan ekmekten

Yoruldum uslu dur yapma demekten

Yüzyıllardır namussuzluk etmekten

Bir türlü uslanıp bıkmadın namus " (yorumsuz)

Saygılar.-Sevgiler...

Gönderi tarihi:

SABAH GAZETESİ YAZARLARINDAN ŞELALE KADAK'IN BİR YAZISINI PAYLAŞMAK İSTERİM SİZLERLE:

.................................

İnsanlar 'namus'u nasıl algılıyor? Namus cinayetlerinin işlenmesinin ardında yatan nedenler neler?

Araştırmada buna benzer sorulara verilen cevapları okudum. Bu köşeye çarpıcı olduğunu düşündüğüm bazı alıntılar aldım...

Namus nedir? Helalindir!

Namus, 77 yaşındaki okur yazar bir kadın için, "Sokaktan bir erkek geçiyorsa, kadınlar evlerinin içinde olmalı. Bu bize böyle öğretildi" cümlesiyle özetlenirken, 25 yaşındaki erkek polis namusu şöyle anlatmış:

"İnsan ne için çalışır, ne için yaşar? Önce namus, sonra ekmek parası için. İnsan aç kalabilir ama bir tabak yemek yerse karnı doyar. Ama namusunu kaybederse dönüşü yok. Namus nedir? Helalindir..."

Araştırmada erkekler üzerindeki toplumsal baskıya vurgu yapılmış. Bir namus cinayeti faili ile ilgili konuşurken, kurbanı koruyan imamın 30'lu yaşlardaki okuma yazma bilmeyen karısı, "Ortalıkta gururla dolaşıyordu, sanki 'bakın biz öldürdük, biz erkeğiz' der gibiydi" demiş.

Okurlar bu imamı ve talihsiz mağduru eminim hatırlayacaktır.

Karadeniz Bölgesi'nden ilkokul mezunu 32 yaşındaki bir erkeğin söyledikleri çok daha çarpıcı:

"Mesela eğer karım beni aldatırsa bunun mahkemeye gitme ihtimali çok düşüktür. Genellikle sonuç cinayet olur. Kim yakalarsa vurur. Eğer işin sonunda namus meselesi varsa bu yapılmalıdır."

Araştırma Eylül ayında tamamlandığında ortaya çok çarpıcı ve trajik sonuçlar çıkaracağa benziyor.

Araştırmaya imza atan BM Nüfus Fonu ve BM Kalkınma Programı temsilcileri, neden namus cinayetlerine ilişkin bir araştırma yapıyor peki? Sohbetten çıkan sonuç şu: Ne yazık ki Yeni Ceza Kanunu toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların/genç kızların cinsel haklarına ilişkin otuzdan fazla maddeyi yeniledi ancak toplumun kadına karşı şiddete ilişkin algısı ile kanunlar arasındaki uçurum hâlâ varlığını sürdürüyor. Bu çalışmanın amacı 'Bir başlangıç' yapmak.

BM Nüfus Fonu Türkiye Bürosu temsilcileri dün saha çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, 'namus cinayeti, töre cinayeti var mı sizin oralarda' diye kime sorsalar, 'Yok, öyle şeyler' cevabını aldıklarını anlattılar. Yani bile bile reddetme durumu! Ne garip değil mi? İşte bu nedenle araştırmaya verilen 'Sessizliği kırmak' başlığını çok ama çok anlamlı buluyorum.

........

BU KONU ANLAŞILDIĞI ÜZERE KİŞİDEN KİŞİYE FARKLI YORUMLANABİLİYOR.BANA KALIRSADA İNSANIN İÇİNDEDİR :clover:

Gönderi tarihi:

TDK ya göre Namus:

1.Bir toplum içinde ahlak kurallarına karşı beslenen bağlılık.

2 .Dürüstlük, doğruluk.

ama google den gazete basliklarina bakilinca sanki namus :

aldatilan erkegin ugrunda cinayet isledigi sey ...

ve korkarim namus daha uzun süre iki bacak arasinda aranmaya devam edecek...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

namus herkesin kendine gore sekillendirebilecegi bişeydir

o yuzden nedir diye sormak anlamsızdır

kimisine gore kafadadır

kimisine gore vucuttadır

kimisine gore her 2sindedir

kimisine gore sadece 1 kişiyle aldatmaktır

kimisine gore sadece 2 kişiyle

....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.