Φ arman Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Bu aralar onu bulması çok zor .. Bence namus iyiniyetin olduğu her yerde var. Alıntı
Φ Piraye Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 sevgili arman harika bir cevap, tebrikler Alıntı
Φ pinokyo Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Namus nedir : Akıldır Akıl nerdedir : Kafada Elle tutulur gözle görülür mü : hayır, ama varlığı eserlerinden anlaşılır Aklı olmayanın imanı olur mu : olmaz Dünyada insan neden eşref-i mahluktur yani mahlukatın en şereflisidir yani en değerlisidir : Aklı olduğu için Düşünmek ne demek : aklı kullanabilmek demek Kur'an da , zinaya yaklaşmayın ya bir yada iki yerde geçtiği halde <<neden aklınızı kullanmıyorsunuz - neden düşünmüyorsunuz - düşünüp ibret alanlar için >> gibi uyarılar en az 40-50 yerde geçer Eeeeeee namus nerdeymiş ?????? Alıntı
Φ KaTliVaCib Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 namus ayakucundan baslar sacta biter Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Atalarımıza göre; At Avrat Silah Bana göre.. Kendin olmak.... Alıntı
Φ CILGIN Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 merhaba arkadaşlar. cok guzel bi konu gercekten.tşk ederım size bu konuyu actıgınız için. Namus bence toprak demektir.. saygılarımla Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 namus nedir?ahlaktır ahlak nedir?sadece kadındır. Alıntı
Φ pinokyo Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 namus kadındır demek erkekler namussuzdur demek midir ? Rasuller hep erkektir ve ilk yaratılmış Adem erkektir. Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 namus kadındır demek erkekler namussuzdur demek midir ? Rasuller hep erkektir ve ilk yaratılmış Adem erkektir. tabii ki benim dediğim değil namus ahlaktır ahlak ise her şey dir bizim toplumumuz namusu kadına indirgemiş namus varsa yoksa kadın Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 evet arkadaslar ben bu konuda ne diyecegimi şaşırdım malesef kadınlar hala 21 yüzyılın köleleri hala onların üzerinden neler tartısılıyor bu yüzyılda coktan asılması ve kafalarda netleşmesi gerekirken hala tek basına bi bir başlık olabiliyor neden kadınların namusu tartısılıyor namus ahlaki bi kavram degilmidir yani bundan da insani bir mesele oldugu anlasılmıyormu baska bir şey yazmak istemiyorum sevgiler Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 sevgili arkadaşlarım namus sadece kadına indirgenmişse bunda hepimizin payı vardır. bunu bu şekilde insanlığa yükleyemeyiz.. bu töresel tutumlarla sürdürülmektedir. arkadaşlar kimse konuyu kendinden tarafa çekmesin... biz şuanda ahlak kavramından bahsedebilecek düzeyde değiliz. çünkü ahlak olsa bugibi şeyler olmuyor.. hergün gazetelerde okuyoruz... ahlaklı insanlar masum kızlara tecavüz edermi bu gibi davranışları aile terbiyesi almamış sahipsiz gençlerimiz nereye yönelteceklerini bilemedikleri enejrileri yüzünden yapıyor... bu sorun bilinçli yetiştirme ve ahlak kavramlarını öğretme ve yaşamayla olur.. sevgili kardeşim azizamca bir yazında okudum.. dini eğilimleri olan ülkelerde sıklıkla rastlanan bir durum demişsin... aksine bunu dinsizlik körükler.. burada kıstas din veya dinsizlik değil insanlık ve merhamet duygularıdır. bu noktada kul hakkı ve ahlak dini kıstaslarla uyuşuyor ancak sen neden bunu göz ardı ettin anlayamadım... her neyse sevgili dostlarım herşeyden önce insan olmak karşımızdaki insanıda düşünmek gerekir diyerek yazıma son veriyorum... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Yazarken ikinci a' ya şapka konulması gereken kelime.. Alıntı
Φ pinokyo Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Ahlak sağlıklı vicdanlarda açan bir çiçektir Kara vicdanlarda ise mahpus kalmış bir masum Uğur Özaltın Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Ahlak sağlıklı vicdanlarda açan bir çiçektir Kara vicdanlarda ise mahpus kalmış bir masum Uğur Özaltın hiç burnun uzuyormu Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Herkes kendi ahlakından ve namusundan kendisi sorumludur. Kişi tercihini nasıl yapacağı seni beni onu değil sadece o kişiyi ilgilendirir. Kanunlar da zaten bunu yeterince ayarda tutuyor. Kimse kimseye "namuslu" yada "namussuz" yakıştırması yaparak yargılamaya ASLA HAKKI YOKTUR. Hele bunun için eşini, kız kardeşini, ablasını öldürenler ver....Onları da zaten hayvanlarla aynı sınıfa koymak lazım. Alıntı
Φ deli gül Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 çok güzel bir konu sevgili piraye bu konuya değindiğin için teşekkür ederim.namus tabiki iki bacak arasında değildir.namus:kadın fikrinden biran önce vazgeçilmelidir. Alıntı
Φ GoLGi_AyGiTi Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 bence namus=gurur,onur dur kişiden kişiye değişir herkes özgürdür istediğini yapma hakkı vardır Alıntı
Φ pinokyo Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 bence namus=gurur,onur dur kişiden kişiye değişir herkes özgürdür istediğini yapma hakkı vardır Namus : Nam ve us bileşimidir. us : akıldır kişiden kişiye değişsede temel konularda asla değişmez Herkes özgürdür istediğini yapma hakkı vardır fakat yaptığının sonucundan kaçma kaçabilme hakkı asla kendisinde yoktur, sonuca katlanır. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 NAMUS Aradım yıllardır seni her yerde Bir türlü karşıma çıkmadın namus Nihayet bir yerde rastladım ama Utançtan yüzüme bakmadın namus Yaklaşıp yanına dedim nerdesin Dedin ki yorulma gelmiyor sesin Gayretleri boşa gitti herkesin Kimseyi yanına sokmadın namus Fazilet dediğin meğer masalmış Namuslu görünmek kimlere kalmış Zenginmiş, fakirmiş, halkmış, kralmış Gördüm ki kimseyi takmadın namus Ben senden ne saray ne ev istedim Seni sevenleri sen sev istedim Kıvılcım aradım alev istedim Bir tek mumu bile yakmadın namus Azizken gözümde sudan ekmekten Yoruldum uslu dur yapma demekten Yüzyıllardır namussuzluk etmekten Bir türlü uslanıp bıkmadın namus " (yorumsuz) Saygılar.-Sevgiler... Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 SABAH GAZETESİ YAZARLARINDAN ŞELALE KADAK'IN BİR YAZISINI PAYLAŞMAK İSTERİM SİZLERLE: ................................. İnsanlar 'namus'u nasıl algılıyor? Namus cinayetlerinin işlenmesinin ardında yatan nedenler neler? Araştırmada buna benzer sorulara verilen cevapları okudum. Bu köşeye çarpıcı olduğunu düşündüğüm bazı alıntılar aldım... Namus nedir? Helalindir! Namus, 77 yaşındaki okur yazar bir kadın için, "Sokaktan bir erkek geçiyorsa, kadınlar evlerinin içinde olmalı. Bu bize böyle öğretildi" cümlesiyle özetlenirken, 25 yaşındaki erkek polis namusu şöyle anlatmış: "İnsan ne için çalışır, ne için yaşar? Önce namus, sonra ekmek parası için. İnsan aç kalabilir ama bir tabak yemek yerse karnı doyar. Ama namusunu kaybederse dönüşü yok. Namus nedir? Helalindir..." Araştırmada erkekler üzerindeki toplumsal baskıya vurgu yapılmış. Bir namus cinayeti faili ile ilgili konuşurken, kurbanı koruyan imamın 30'lu yaşlardaki okuma yazma bilmeyen karısı, "Ortalıkta gururla dolaşıyordu, sanki 'bakın biz öldürdük, biz erkeğiz' der gibiydi" demiş. Okurlar bu imamı ve talihsiz mağduru eminim hatırlayacaktır. Karadeniz Bölgesi'nden ilkokul mezunu 32 yaşındaki bir erkeğin söyledikleri çok daha çarpıcı: "Mesela eğer karım beni aldatırsa bunun mahkemeye gitme ihtimali çok düşüktür. Genellikle sonuç cinayet olur. Kim yakalarsa vurur. Eğer işin sonunda namus meselesi varsa bu yapılmalıdır." Araştırma Eylül ayında tamamlandığında ortaya çok çarpıcı ve trajik sonuçlar çıkaracağa benziyor. Araştırmaya imza atan BM Nüfus Fonu ve BM Kalkınma Programı temsilcileri, neden namus cinayetlerine ilişkin bir araştırma yapıyor peki? Sohbetten çıkan sonuç şu: Ne yazık ki Yeni Ceza Kanunu toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların/genç kızların cinsel haklarına ilişkin otuzdan fazla maddeyi yeniledi ancak toplumun kadına karşı şiddete ilişkin algısı ile kanunlar arasındaki uçurum hâlâ varlığını sürdürüyor. Bu çalışmanın amacı 'Bir başlangıç' yapmak. BM Nüfus Fonu Türkiye Bürosu temsilcileri dün saha çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, 'namus cinayeti, töre cinayeti var mı sizin oralarda' diye kime sorsalar, 'Yok, öyle şeyler' cevabını aldıklarını anlattılar. Yani bile bile reddetme durumu! Ne garip değil mi? İşte bu nedenle araştırmaya verilen 'Sessizliği kırmak' başlığını çok ama çok anlamlı buluyorum. ........ BU KONU ANLAŞILDIĞI ÜZERE KİŞİDEN KİŞİYE FARKLI YORUMLANABİLİYOR.BANA KALIRSADA İNSANIN İÇİNDEDİR Alıntı
Φ Piraye Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 namus nedir?ahlaktır ahlak nedir?sadece kadındır. Sevgili azizamca, bu cevabı kinayeli verdiğini düşünüyorum? sevgiyle kal Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 TDK ya göre Namus: 1.Bir toplum içinde ahlak kurallarına karşı beslenen bağlılık. 2 .Dürüstlük, doğruluk. ama google den gazete basliklarina bakilinca sanki namus : aldatilan erkegin ugrunda cinayet isledigi sey ... ve korkarim namus daha uzun süre iki bacak arasinda aranmaya devam edecek... Alıntı
Φ KaTliVaCib Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 namus herkesin kendine gore sekillendirebilecegi bişeydir o yuzden nedir diye sormak anlamsızdır kimisine gore kafadadır kimisine gore vucuttadır kimisine gore her 2sindedir kimisine gore sadece 1 kişiyle aldatmaktır kimisine gore sadece 2 kişiyle .... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 benim icin Namus dürüstlüktür... Nokta Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.