Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Soru : Bir laboratuvarda 7’si kırmızı, 17’si mavi, 26’sı yeşil renkte olan toplam 50 bukalemun bulunmaktadır. Farklı renkte olan iki bukalmenun karşılaşıp birbirlerine baktıklarında üçüncü renge dönüşmektedirler. (Örneğin kırmızı ile mavi karşılaştıklarında her ikisi de yeşil olmaktadır). Bukalemunların tümünün kırmızı renge dönüşmesi için en az kaç karşılaşma/bakışma gerekir

Gönderi tarihi:
Arkadaşım bu veya buna benzer bir soru sorulmuştu.. ;)
ben sormuştum :(

yaw sizin sorduğunuzu nerden bilsin...medyum mu arkadaş.

bırakın sorsun hemen atlayıp ne mılletın hevesını kursağında bırakıyonuz be :P:lol::devil:

Gönderi tarihi:

tesekkur ederim sedelina

valla gercekten hevesimi kırdılar arkadaslar. Soru daha onceden sorulmus olabilir, belki bosuna forumda yer kaplamıs arkadasların vaktini almıs olabilir ama daha ilk cevap bu soru onceden sorulmustu olmamalıydı. Acıkcası bir daha foruma ne cevap ne de soru gondermeyi dusunmuyordum ama allahtan senin gibi anlayıslı arkadaslar da varmıs

Gönderi tarihi:
tesekkur ederim sedelina

valla gercekten hevesimi kırdılar arkadaslar. Soru daha onceden sorulmus olabilir, belki bosuna forumda yer kaplamıs arkadasların vaktini almıs olabilir ama daha ilk cevap bu soru onceden sorulmustu olmamalıydı. Acıkcası bir daha foruma ne cevap ne de soru gondermeyi dusunmuyordum ama allahtan senin gibi anlayıslı arkadaslar da varmıs

ya onlar kötu nıyetle dememişlerdır..sen yıne sormaya devam et böyle yapma.ayrıca yenı gelenler eskı soruları bılmez ki,onlar cevaplar hem.mesela ben senın sorunun cevabını bılmıodum..

ok,sen devam et yazmaya ve sormaya ;):clover:

Gönderi tarihi:

ben bu forumu sevdiğim için katılmıstım. ama hevesimi kırınca cıkmaya karar vermistim.

neyse belki ben arkadaslara karsı fazla alınganlık gosterdim. bundan sonra gene foruma elimden geldigince soru ve cevap yazacagım.

herkese saygılar

Gönderi tarihi:

cevap 26 bakısma yeterli olur

once 3 yesil ve 3 kırmızı bukalemun bakısır. 6 tane mavi olur. 17 mavi bukalemun da onceden vardı. toplam 23 mavi 23 yesil ve 4 kırmızı bukalemun olur. mavi ve yesil bukalemunlar bakısınca toplam 50 kırmızı bukalemun olur.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.