Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Oruç sırasında vücutta depo edilmiş besin maddeleri harcanır, sonradan bunların yerine yenileri gelir, böylece vücutta bir yenilenme olur. Oruç sağlık bakımından çok faydalıdır..

timsahtan mı bahsediyorsun yoksa insandan mı bahsediyorsunuz

Senenin onbir ayında yorulan sindirim organları oruç sayesinde dinlenir.

danalar gibi yersen tabii yorulur oruçta seni kurtarmaz bak arkadaş ben var ya sabah sıkı kahvaltı yaparım öğlen normal yerim akşam yemeğini de sizler yiyin 38 yaşındayım 19 senedir hergün içki içerim midemde ki problem yok bırakın bu ayakları benim gibi sadece sabah ve öğlen yiyin niye sindirim sisteminin durduğu vakit olan akşam ve gece yiyorsunuz benim gibi sindirim sisteminin aktif olduğu sabah ve öğlen yesenize ben de 2 öğün yiyorum sizlerde 2 öğün yiyorsunuz desenize tanrılar bana sadakat için aç kalın diyor bütün güzelliklerden kendinizi mahrum bırakın diyor

Kısacası Ramazan:

Toplumsal huzuru körükler..

Sıhhatimizin artmasını sağlar

Aile ve akrabalar arasındaki ilişkileri disipline eder..

Ekonomik yetersizlik yaşayan, fakir ve işsizlere nefes aldırır...

Daha çok şey yazacağım ama bir an bunları zaten bildiğinizi düşündüm...))

o zaman neden müslüman ülkelerde gelir dağılımı adaletsiz?yanıtıtnızı zaten veremediniz demek ki oruç senin dediğin görevi yapamıyor toplumumuz hala huzurlu mu?hayır huzursuz demek ki oruç görevini yapamıyor toplumumuz çok mu sağlıklı?hayır değil demek ki oruç görevini yapamıyor

Gündüzleri 24 saatten daha uzun yerlerde, mesela altı ay gündüz olan yerlerde, oruca saat ile başlanır ve saat ile bozulur. Gündüzü böyle uzun olmayan, vakitleri normal teşekkül eden, yani gündüzleri 24 saatten az olan bir şehirdeki Müslümanların zamanına uyularak oruç tutulur.

300 yıl önce ne olacak bak arkadaş peyganberin sünnetine diyor beyaz iplik siyah iplik senin o söylediklerin kimin sünneti

Oruçlu kimselerde adrenalin ve kortizon hormonları kana daha kolaylıkla karışmaktadır.

adrenalin mi istiyorsun gökdelenin tepesinde dur ve en kıyısına yaklaş sonrada aşağıya bak onbin gün oruç tutsan bu kadar adrenalin alamazsın

ben sizin dediklerinizi 12ay boyunca zaten yapıyorum hem de sağlıklı bir şekilde sindirim sisteminin aktif olduğu sabah ve öğle yemeğinde bütün bir yıl danalar gibi yiyorsunuz sonra oruç tutup kendinizi kandırıyorsunuz

• Cevaplar 88
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Orucun faydalarını merak ediyordun yazdım ama hala demagoji yapmaya devam ediyorsun sen orucunu tutma tutanlara da karışma zaten karışamazsında...

Gönderi tarihi:

Orucun faydalarını merak ediyordun yazdım ama hala demagoji yapmaya devam ediyorsun sen orucunu tutma tutanlara da karışma zaten karışamazsında...

sayın arman cevap veremeyeceksen yazı yazma bu forumuda boşuna kalabalık etme

Gönderi tarihi:

Orucun faydaları ile ilgili cevabımı çok somut bilgiler şeklinde uzunca yazdım sense bu yazıma cevap olarak kendinden bahsettin '' yok efenim ben kahvaltımı şöyle yaparım yok efenim ben kendime böyle bakarım '' konu senin nasıl beslendiğin değil.. :D

Gönderi tarihi:

timsahtan mı bahsediyorsun yoksa insandan mı bahsediyorsunuz

insanların besinleri depoladığını ilk okulda öğretiyorlar. sen heralde gitmedin. insan vucudunu aç bıraktığı zamanlarda vücudun korunma mekanizması devreye girer ve besin depolamaya başlar. çok ihtiyaç duyduğu zamanlardada bunu kullanır. oruç tutan insanların bu mekanizması sürekli olarak çalışır ve güçlenir. yani depolar ve kullanarak depoyu boşaltır. bu özelliği hiç kullanmayan bir insanın bu korunma mekanizması daha zayıftır.

danalar gibi yersen tabii yorulur oruçta seni kurtarmaz

acıkmadan yemeğe otur doymadan kalk. bu sözleri daha önceden duydun sanırım. peki kim söylemiş bu sözleri. peygamberimiz. yanii. kimseye dana gibi ye demiyor.

o zaman neden müslüman ülkelerde gelir dağılımı adaletsiz?yanıtıtnızı zaten veremediniz demek ki oruç senin dediğin görevi yapamıyor toplumumuz hala huzurlu mu?hayır huzursuz demek ki oruç görevini yapamıyor toplumumuz çok mu sağlıklı?hayır değil demek ki oruç görevini yapamıyor

hala müslüman ülkeler diyorsunya helal olsun. neye dayanarak müslüman ülkeler diyerek bu kadar genel birşeyi baz alabiliyorsun. müslüman ülkelerin bütün vatandaşlarının kusursuz müslümanlar olduğunumu sanıyorsun.. mesela türkiye müslüman bir ülke ama senin gibi mantıksız insanlarla dolu. şimdi senin gibi mantıksız insanlarla dolu böyle bir memleket neden kötü durumda , madem kötü ben müslüman olmam mı diyorsun. senin mantığından iyice şüphe ederim o zaman. en müslüman biz olacaz diyerek müslümanlığı abartan saptıran ve ********* bir şekle sokan müslüman olduklarını sanan arap ülkelerinimi baz alıyorsun. sonuçta sen bir ülkeden bahsediyorsun, içinde milyonların yaşadığı. bu aşırı genel birşeydir. tamamiyle ve gerçekten müslüman olan bir ülke gösterebilirsen bende sana sorunun cevabını verebilirim. ama lütfen artık saçmalamayı bırak.

300 yıl önce ne olacak bak arkadaş peyganberin sünnetine diyor beyaz iplik siyah iplik senin o söylediklerin kimin sünneti

adrenalin mi istiyorsun gökdelenin tepesinde dur ve en kıyısına yaklaş sonrada aşağıya bak onbin gün oruç tutsan bu kadar adrenalin alamazsın

evet 70 yaşındaysanda küt diye gidersin.

Gönderi tarihi:
insanların besinleri depoladığını ilk okulda öğretiyorlar. sen heralde gitmedin. insan vucudunu aç bıraktığı zamanlarda vücudun korunma mekanizması devreye girer ve besin depolamaya başlar. çok ihtiyaç duyduğu zamanlardada bunu kullanır. oruç tutan insanların bu mekanizması sürekli olarak çalışır ve güçlenir. yani depolar ve kullanarak depoyu boşaltır. bu özelliği hiç kullanmayan bir insanın bu korunma mekanizması daha zayıftır.

olayı öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki 1 ay boyunca hiç yemek yemiyorsunuz 11 ay boyunca depoladığınız yemekler ramazan ayında harcanıyor arkadaş günde iki öğün yemek zaten yiyorsunuz bir iftarda birde sahurda hem de sinditrim sisteminin hiç çalışmadığı bir zamanda ben ise 12ay boyunca iki öğün yemek yiyorum en sağlıklı öğün olan sabah kahvaltısı ve öğle yemeyi sindirim sisteminin aktif olduğu zaman şu forumda doktor yok mu tarafsız şekilde bir anlatsa

Orucun faydaları ile ilgili cevabımı çok somut bilgiler şeklinde uzunca yazdım sense bu yazıma cevap olarak kendinden bahsettin '' yok efenim ben kahvaltımı şöyle yaparım yok efenim ben kendime böyle bakarım '' konu senin nasıl beslendiğin değil.. :D

sayın arman doktorlara bir söyle akşam yemeği yemenin iyi bir şey olmadığını söylüyorlar nedenini bir anlatırmısın bir danış doktora ondan sonra konuş

evet 70 yaşındaysanda küt diye gidersin.

70 yaşında adam zaten adrenalini alıyor malum gidecek ya hele birde günahları çok ise

acıkmadan yemeğe otur doymadan kalk. bu sözleri daha önceden duydun sanırım. peki kim söylemiş bu sözleri. peygamberimiz. yanii. kimseye dana gibi ye demiyor.

o fakir fukara edebiyatları sana soruyorum 30 tane karıyı az yiyerek nasıl idare edeceksiniz sana soruyorum ha sonra kızma

hala müslüman ülkeler diyorsunya helal olsun. neye dayanarak müslüman ülkeler diyerek bu kadar genel birşeyi baz alabiliyorsun. müslüman ülkelerin bütün vatandaşlarının kusursuz müslümanlar olduğunumu sanıyorsun.. mesela türkiye müslüman bir ülke ama senin gibi mantıksız insanlarla dolu. şimdi senin gibi mantıksız insanlarla dolu böyle bir memleket neden kötü durumda , madem kötü ben müslüman olmam mı diyorsun. senin mantığından iyice şüphe ederim o zaman. en müslüman biz olacaz diyerek müslümanlığı abartan saptıran ve ********* bir şekle sokan müslüman olduklarını sanan arap ülkelerinimi baz alıyorsun. sonuçta sen bir ülkeden bahsediyorsun, içinde milyonların yaşadığı. bu aşırı genel birşeydir. tamamiyle ve gerçekten müslüman olan bir ülke gösterebilirsen bende sana sorunun cevabını verebilirim. ama lütfen artık saçmalamayı bırak.

istatikler söylüyor müslüman ülkelerde üretim yok tüketim var bizde biraz üretim varsa o da mustafa kemal sayesinde hıristiyan ülkelerd kötü örneklerde var amma iyi örnekte var sen bana islam ülkelerinden bir tane örnek ver hadi ver ben veririm türkiye o da kötünün iyisi bu yazıma sakın car car mahalle ağzın yazma sadece bir ülke ismi ver

Gönderi tarihi:

Aziz bey siz bizim söylediklerimize kesinlikle inanmama ve ret yolunu seçmişsiniz, ama o söylediklerim tıp ilmiyle ilgili ve tıp litaretüründen alıntıdır..

İnat uğruna beyazı kara yaparsınız bilirim..)))

Gönderi tarihi:

Aziz bey siz bizim söylediklerimize kesinlikle inanmama ve ret yolunu seçmişsiniz, ama o söylediklerim tıp ilmiyle ilgili ve tıp litaretüründen alıntıdır..

İnat uğruna beyazı kara yaparsınız bilirim..)))

DOKTORA SOR AKŞAM YEMEĞİ NİYE ZARARLIDIR SONRA BANA CEVAP VER

Gönderi tarihi:

Sordum...

Yukardaki yazdıklarımı söyledi..

Ramazan ayındaki öğünlerle, diğer zamandaki öğünleri kıyaslama dedi...))

Zaten yazdıklarımızı doktorlar söylemiş, neden tekrr tekrr sorma ihtiyacı duyuyorsun..

Bak sana ne dicem..

Googleye orucun faydaları diye yaz..

Orada tıbbi faydaları tıp otoriteleri tarafından yazılmış, bir çok site görerceksin..

Artık bu kadarda referans yeter dimi..

Diğer arkadaşlarda bakabilirler...

Burada kısır çatışmaya gerek yok.

Bize inanmıyorsan yaz googleye.. ok..

Saygılar-Sevgiler...

Gönderi tarihi:

olayı öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki 1 ay boyunca hiç yemek yemiyorsunuz 11 ay boyunca depoladığınız yemekler ramazan ayında harcanıyor arkadaş günde iki öğün yemek zaten yiyorsunuz bir iftarda birde sahurda hem de sinditrim sisteminin hiç çalışmadığı bir zamanda ben ise 12ay boyunca iki öğün yemek yiyorum en sağlıklı öğün olan sabah kahvaltısı ve öğle yemeyi sindirim sisteminin aktif olduğu zaman şu forumda doktor yok mu tarafsız şekilde bir anlatsa

sen dua et inşallah doktor yoktur. daha beter rezil olursun çünkü.

70 yaşında adam zaten adrenalini alıyor malum gidecek ya hele birde günahları çok ise

aslında sırf bu cevabından ötürü senle tartışmamam lazm.

o fakir fukara edebiyatları sana soruyorum 30 tane karıyı az yiyerek nasıl idare edeceksiniz sana soruyorum ha sonra kızma

sen buna tartışmamı diyorsun. fakir fukara ağzı değil. peygamberimizin lafıdır. ama pek hoşuna gitmedi galiba. nasılda örtpas etmeye çalışıyon.

istatikler söylüyor müslüman ülkelerde üretim yok tüketim var bizde biraz üretim varsa o da mustafa kemal sayesinde hıristiyan ülkelerd kötü örneklerde var amma iyi örnekte var sen bana islam ülkelerinden bir tane örnek ver hadi ver ben veririm türkiye o da kötünün iyisi bu yazıma sakın car car mahalle ağzın yazma sadece bir ülke ismi ver

o kadar yazıyı kime yazıyorum ben yahu. sen şimdi türkiye kötü durumda diyorsun. bu üretim değilde tüketim yaptıkları için diyorsun. ve üretim değilde tüketim yapmalarının nedeni müslüman olmaları diyorsun . doğrumu.???? bir düşün bakalım. ne kadar saçmaladığını göreceksin. yani biz müslüümanıız ve o yüzden bu durumdayız. müslüman olmasak süper olurduk.!!! etrafındaki olayları yorumlama tarzın bumu senin. peki islamiyet üretmeyin tüketinmi diyor. bunu nerede diyor. gösterirmisin bana. islamiyetin insanları üretmeye değilde tüketmeye meğillendirdiğini nerden anladın.

takmışsın bi akşam yemek yiyince mide yoruluyor. yani orucun onca özelliği varken senin oruc hakkında söyleyebileceğinin hepsi bumu. italyanlar genellikle yatmadan önce yemek yer ve ağır yemekler yerler. doktorlar geç saatte yenen yemeklerin zararlı olduğunu söylerken italyanların bu alışkanlıklarından dolayı hiçbir şekilde olumsuz bir sonuçla karşılaşmadıkları gözlemlenmiş olup aksine aşırı şişman bir toplum olmamalarının sebebinin bu olabileceği uzmanlar tarafından belirtilmiştir.

sen ne doğru düzgün benim sorularıma cevap verebiliyorsun, nede doğru düzgün benim dediklerimi anlayabiliyorsun. anca olayları evirip cevirip, kıvırıp dolaştırıp sonuçsuz bırakmaya çalışıyorsun.

bak burda oruç faydalımı yararlımı diye tartışırken konu nerelere geldi. peki müslüman ülkeler neden böle. işte buraya geldi. niye buraya geldi ?? yoksa bu senin kaçış noktanmı. niye sürekli buraya çekmeye çalışıyorsun konuyu. yani sen diyorsunki oruç yararlıysa neden müslüman ülkeler bu durumda. yav bize yararlıysa, şöyleyse, böyleyse falan deme. yani saptırarak kıvırma. şu yüzden oruç iyi değildir de bize. madem oruç kötülerin halinden anlamamızı sağlıyor neden müslüman ülkelerde fakir dolu.mantıklı düşünürsen bu bir cevap değildir. bu bir kaçıştır. oruç tutan aç kalır ve açlığı hatırlar aç insanları düşünür. bir durumu en iyi anlamanın yolu nedir. o durumu yaşamaktır. şimdi sen burda "peki neden müslüman ülkeler fakir dolu" dersen, yukarda belirttiğim gibi yanlış olur. verilmesi gereken cevap nedenlerle yanlışlığı açıklamaktır. müslüman ülkelerin durumunun nedeni çok farklı ve çok ayrı bir tartışma konusu. daha öncede belirttiğim gibi bunu baz alman çok yanlış ve mantıksız olur.

38 yaşına gelmiş tartışmayıda biz öğretecez.

Gönderi tarihi:

Eski Çağ dinlerinde, özellikle, rahiplerin Tanrılara yakınlaşmaya hazır olmalarını sağlamaya yarayan bir yoldu. Helenistik Dönemin inançlarına göre, Tanrılar bir takım kutsal öğretileri ancak oruç tutan kişilere vahiy yoluyla gönderirlerdi. Bazı eski kültürlerde ise oruç, öfkelenen Tanrıları teskin etme gibi amaçlara yönelikti. Sibirya Tungu şamanları ise, ruhlarla ilişki kurabilmek için oruç tutarlardı.

Bütün dinlerde, belirli zamanlarda oruç tutma geleneği vardır. Budha rahipleri, gene belirlenmiş günlerde oruç tutarak günahlarını itiraf ederek, arınacaklarına inanırlar. Hindistan’da Sadhular gene günahlarından arınmak için oruç tutarlar. Çin’de göksel Yang ilkesinin başlamasından önce belirli bir süre oruç tutulur.

Hristiyanlık’ta, Protestan klisesi herne kadar oruç tutmayı insanların kendi isteklerine bırakmışsa da, Katolikler ve Ortodokslar, 40 günlük büyük perhiz de ve Noel’den önceki Advent döneminde oruç tutarlar.

Yahudiler de özellikle Kefaret Günü olan Yom Kippur’da oruç tutarlar.

İslam öncesi dönemde de Araplar oruç tutmaktadır.

“Aişe anlatıyor: İslam öncesinde Kureyş, Aşure gününde oruç tutardı.”

Buhari, Es-Sahih, Kitabu’s Savm 1.

Bu gelenek aynı şekilde Kuran’da da korunmaya çalışılmıştır.

Bakara / 183. Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.

Görüldüğü gibi, çok Tanrılı dinlerde oruç farz olduğu gibi, Semavi Dinlerin sonuncusu olan İslam’da da farz. Burada hemen akla gelen soru, İslam’ın şiddetle karşı çıktığı çok Tanrılı dinlerin bir geleneğini aynen kendisinin de tatbik etmek istemesinin mantığının ne olduğudur.

Bu ayet için, Arif Tekin, Kuran'ın Kökeni adlı kitabında şöyle der; Bakara Suresi'nin 183. ayetinde oruç farziyetinden söz edilirken, 'Ey iman edenler' şeklinde erkek fiili kullanılıyor, yani burada kadınlarla ilgili herhangi bir kelime yoktur. Devamında, 'Oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı' denilirken de, buradaki siz anlamına gelen küm zamiri erkeklere aittir. Eğer kelimelere bakılarak anlam verilirse, o zaman Kuran'a göre oruç kadınlara farz olmaz. Kuran'ın Kökeni Syf. 194

Hz.Hz.Muhammed, yıllardan beri gelen ve insanları biraz da etki altına alabilmek için, Tanrı’ya bir yaklaşım olarak kabul edilen oruç tutma geleneğini, gene aynı amaçlarla Kuran’a koymadıysa, bunun bir başka izahı ne olabilir ? Bugün bilim, uzun süre tutulan orucun bedene hiç bir fayda sağlamadığı gibi, zararları olduğu konusunda yeterli açıklamları yapmaktadır. Oysa, oruç, zararlarına rağmen, insanları dinlerine daha çok bağlamaya yarayan bir etken olarak görülmüştür yüzyıllarca. Aynı etken, İslam dini için de geçerlidir ve Kuran oruç tutulmasında son derece ısrarlıdır.

İlk Müslümanlar, önceleri, Yahudiler gibi Tişrin’in 10. günü, güneşin batmasından ertesi günü güneşin batışına kadar, tam bir günlük Aşura orucu tutarlarken, daha sonra Hz.Hz.Muhammed’in Medine’de güçlenmeye başlamasından sonra, Yahudileri İslam’a, yani kendi yandaşı durumuna çekememesi dolayısıyla, onlara kin beslemeye başlaması ile birlikte, Yahudilerden gelen bu adet değiştirilmiştir. Kuran, hersene tarihi değişen, bazı yıllar kısa kış günlerine; bazı yıllarda uzun yaz günlerine rast gelen Ramazan ayında oruç tutulmasını ister.

Bakara / 185. Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.

Oruç için Ramazan ayı belirlenmiştir. Orucun başlayacağı süre ise, sabahın ilk saatleri ile, akşamın indiği saatler arasındadır.. Bu Bakara / 187 ayette, Sabahın beyaz ipliği (aydınlığı), siyah ipliğinden (karanlığından) ayırt edilinceye kadar yeyin, için, sonra akşama kadar orucu tamamlayın. şeklinde belirtilmiştir.. Oruç gecesinde, muhtemelen Hz.Hz.Muhammed’in kendisi için de çok zor olacağı için kadınlarla ilişkiye girmekte bir yasak yoktur. Ayetin tamamı aşağıdadır.

Bakara / 187. Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar sizin için birer elbise, siz de onlar için birer elbisesiniz. Allah sizin kendinize kötülük ettiğinizi bildi ve tevbenizi kabul edip sizi bağışladı. Artık (ramazan gecelerinde) onlara yaklaşın ve Allah'ın sizin için takdir ettiklerini isteyin. Sabahın beyaz ipliği (aydınlığı), siyah ipliğinden (karanlığından) ayırt edilinceye kadar yeyin, için, sonra akşama kadar orucu tamamlayın. Mescitlerde ibadete çekilmiş olduğunuz zamanlarda kadınlarla birleşmeyin. Bunlar Allah'ın koyduğu sınırlardır. Sakın bu sınırlara yaklaşmayın. İşte böylece Allah âyetlerini insanlara açıklar. Umulur ki korunurlar.

baskılı kelimelere bakılırsa yine ataerkillik söz konusu şu kitapta peyhamberler ve yaşlı kadınlar dışında kadına direk hitab eden ayet görmedim şu ayete balsanıza kadınlarla cinsel ilişkiye girmeyin diyor soruyorum size bu ayet hangi cinse sesleniyor kadın kuranda cile 2.sınıf

Gönderi tarihi:

Aziz bey geocities kaynaklı bu copy pastenizi şöyle cevaplandırayım..

Önceki çok tanrılı dinlerde de orucun varlığı.. Orucu daha da destekliyor...

Demekki sadece islam da değilmiş..

Çok tanrılı dinlerdeki oruç tutma geleneği, gene Allahın gönderdiği dinlerden sıçramıştır..

Çünkü oruç ilk insandan buyana vardı..

Birde Peygamber Kuran'a eklemediyse yazıyor orada..

Siz ne derseniz diyin, Alahüteala, meydan okuyor, Kuran'a benzer bir kitap yazabilirseniz yazın...

Kuran'ı Kerim insan sözü değildir... !!!

Peygamberin sözleri zaten ayrı sınıflandırılmış ve adına HADİS-İ ŞERİF denilmiştir.........................

Saygılar-Sevgiler...

Gönderi tarihi:

Aziz bey geocities kaynaklı bu copy pastenizi şöyle cevaplandırayım..

Önceki çok tanrılı dinlerde de orucun varlığı.. Orucu daha da destekliyor...

Demekki sadece islam da değilmiş..

Çok tanrılı dinlerdeki oruç tutma geleneği, gene Allahın gönderdiği dinlerden sıçramıştır..

Çünkü oruç ilk insandan buyana vardı..

Birde Peygamber Kuran'a eklemediyse yazıyor orada..

Siz ne derseniz diyin, Alahüteala, meydan okuyor, Kuran'a benzer bir kitap yazabilirseniz yazın...

Kuran'ı Kerim insan sözü değildir... !!!

Peygamberin sözleri zaten ayrı sınıflandırılmış ve adına HADİS-İ ŞERİF denilmiştir.........................

Saygılar-Sevgiler...

sayın kralx artık kabul edin oruç eskiden olduğu gibi bugünde aç kalarak tanrıya olan sadakatinizi göstermek,tanrı huzurunda köleleşmek,onun esiri olmak yoksa aç faakirin halinden anlamak değil eğer o ise durum hiç onu göstermiyor

Gönderi tarihi:

Oruç allah için tutulur..

Onun mükafatı da Allah katındadır..

Bunu Allah diyor..

Ayrıca oruç Allahın emridir, insanların kendi uydurdukları bir tapınma değildir..

Yukarda da dediğim gibi,

İlk insandan bu güne oruç bütün mi,lletlere emredilmiştir..

Sen hala yazıyı okumayıp kendi yazdığın copy-pastenin etkisi altındasın..

Orucun hikmetleri arasında bir çok hikmet sayılabilir..

1- Sosyal huzur

2- Kaynaşma

3- Barış

4- Yardımlaşma

5- Kardeşlik vs..vs..

Saygılar-Sevgiler...

Gönderi tarihi:

Lafı nereye çekiverdin şimdi..))

Bir bakıyorum, uygulamalarla dini sorguluyorsun ve faturayı dine kesiyorsun..

Bir bakıyorum dinden uygulamaları sorgulayıp, faturayı uygulayanlara kesiyorsun..

Sen ne yaptığınına bir kere daha bak, kendini gözden geçir..

Bence din doğrudur ama uygulayanlar yanlış uyguluyorlar...

Yani araçta bir sorun yok, bu tamamen şoför hatası...

Saygılar-Sevgiler...

Gönderi tarihi:
artık kabul edin oruç eskiden olduğu gibi bugünde aç kalarak tanrıya olan sadakatinizi göstermek,tanrı huzurunda köleleşmek,onun esiri olmak yoksa aç faakirin halinden anlamak değil eğer o ise durum hiç onu göstermiyor

oooooooooo hhhhoooooooooo oooooooooooo. sil baştan. taaaa konun başına geri döndük. amacın ne kardeşim senin. seni birisi otomatiğemi bağladı. dön dolaş kıvır. dön dolaş kıvır. aha şimdide tarihin neresinde diyo.. utanmasa hangi müslüman ülkeler diyecek. azizamca hiç dikkat ettinmi bilmiyorum ama sana cevap vermek için yakında eski cevaplaarı kopyala yapıştır yapacaz.

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar neden kabul etmiyorsunuz. Tek tanrılı dinler çok tanrılı dinlerden sonra doğmuştur. Bilinen ilk tek tanrılı din de Zerdüştlüktür. Onun da yahudilik, hristiyanlık ya da islamiyetle bir ilgisi yoktur. Aksine bu üç dinin zerdüştlükle ilgisi vardır. Zira ihtiva ettikleri bazı bölümler zerdüştlükte ve diğer daha eski dinlerde de vardır. Ama siz islamiyetin bu eski dinleri taklit ettiğini kabul etmiyorsunuz. Ne yani şimdi zerdüştlüğü ya da diğer eski çok tanrılı dinleride mi islamiyetin tanrısı gönderdi.

Eğer o göndermediyse, bu benzerlikler nereden kaynaklanmaktadır?

Gönderi tarihi:

Lafı nereye çekiverdin şimdi..))

Bir bakıyorum, uygulamalarla dini sorguluyorsun ve faturayı dine kesiyorsun..

Bir bakıyorum dinden uygulamaları sorgulayıp, faturayı uygulayanlara kesiyorsun..

Sen ne yaptığınına bir kere daha bak, kendini gözden geçir..

Bence din doğrudur ama uygulayanlar yanlış uyguluyorlar...

Yani araçta bir sorun yok, bu tamamen şoför hatası...

Saygılar-Sevgiler...

sayın kralx bir ülke örneği ver sadece ve sadece bir ülke örmeği müslüman ülkelerde 5 unsurun olduğuna dair

Arkadaşlar neden kabul etmiyorsunuz. Tek tanrılı dinler çok tanrılı dinlerden sonra doğmuştur. Bilinen ilk tek tanrılı din de Zerdüştlüktür. Onun da yahudilik, hristiyanlık ya da islamiyetle bir ilgisi yoktur. Aksine bu üç dinin zerdüştlükle ilgisi vardır. Zira ihtiva ettikleri bazı bölümler zerdüştlükte ve diğer daha eski dinlerde de vardır. Ama siz islamiyetin bu eski dinleri taklit ettiğini kabul etmiyorsunuz. Ne yani şimdi zerdüştlüğü ya da diğer eski çok tanrılı dinleride mi islamiyetin tanrısı gönderdi.

Eğer o göndermediyse, bu benzerlikler nereden kaynaklanmaktadır?

Zerdüştlük, İran' ın İslam öncesi dinidir. Zerdüşt aslında bu dinin peygamberinin adıdır. Yaşadığı tarih hakkında tarihçiler arasında mutabakat yoksa da yaklaşık M.Ö. 7. yy olduğu tahmin ediliyor. Bu dinin tanrısının adı ise "Ahura Mazda". Bu nedenle bu dine Mazdaizm adını verenler de vardır. Arapların, Ahura Mazda' ya verdiği ad ise "Hürmüz" dür.

Kutsal kitabı Avesta olan Zerdüştlüğe göre insanlar öldükten sonra dirilirler ve öteki dünyada iki safa ayrılırlar. Tüm insanlar cennete girebilmek için şinvat köprüsünden geçmek zorundadırlar. Kötüler için şinvat köprüsü kılıcın keskin tarafı gibi olur. İyiler için ise köprü genişler. Zerdüşt, geçişleri izler ve kendi ümmetinden kimselerin geçisi sırasında tanrı Ahura Mazda' dan şefaat diler.

artı ik tek tanrı konusunda yanıldın hannibal lecter kardeş firavun akeneton'un tek tanrısı aton'dur.

Gönderi tarihi:

islam dininin, hayatı anlamlaştıran bir fikriyatı var. buna karşı sizin belirgin bir fikriniz yok. sanırım bu durum sizi bu kadar hırçınlaştırıyor.

biz sahip olduğumuz aklımızla, İslam ın bu hayat için en mantıklı fikriyatı sunduğuna iman etmişiz . hayat imanımızla anlam kazanmış. kendimizi değerli hissetmişiz. özgürlüğümüzü islam da bulmuşuz . çevrenin tarihin bilimin insan üzerindeki hakimiyetine son vermişiz. bilimin insanı köleleştiren tutumuna karşı durmuşuz. zalime karşı hakkı haykırmışız. mazlumu savunmuşuz.

sizin dinimiz ile ilgili ileri sürdüğünüz önermeler sahip olduğunuz belirsizliğinin bir yansımasıdır. kendi hayat anlayışınızla ilgili bir açıklamanız yok. yıllarca oryantalistler tarafından yazılan ve çizilen eleştirileri yeni bir şeymiş gibi foruma taşımanız çok güvendiğiniz ve ilahlaştırdığınız aklınızın bir acizliğidir. vesselam

Gönderi tarihi:

islam dininin, hayatı anlamlaştıran bir fikriyatı var. buna karşı sizin belirgin bir fikriniz yok. sanırım bu durum sizi bu kadar hırçınlaştırıyor.

biz sahip olduğumuz aklımızla, İslam ın bu hayat için en mantıklı fikriyatı sunduğuna iman etmişiz . hayat imanımızla anlam kazanmış. kendimizi değerli hissetmişiz. özgürlüğümüzü islam da bulmuşuz . çevrenin tarihin bilimin insan üzerindeki hakimiyetine son vermişiz. bilimin insanı köleleştiren tutumuna karşı durmuşuz. zalime karşı hakkı haykırmışız. mazlumu savunmuşuz.

sizin dinimiz ile ilgili ileri sürdüğünüz önermeler sahip olduğunuz belirsizliğinin bir yansımasıdır. kendi hayat anlayışınızla ilgili bir açıklamanız yok. yıllarca oryantalistler tarafından yazılan ve çizilen eleştirileri yeni bir şeymiş gibi foruma taşımanız çok güvendiğiniz ve ilahlaştırdığınız aklınızın bir acizliğidir. vesselam

açıklamalarını destekleyecek bir örnek ülke gösterirmisiniz bir tanecik istiyorum saadece bir tane örnek veremeyeceksen bence hiç bir şey yazma boşa yazarsın

Gönderi tarihi:

Yamyam neyi kabul edelim arkadaş..??

Sana göre olanımı..?

Sana göre tek tanrılı dinler, çok tanrılı dinlerden sonra ortaya çıkmıştır.. O senin fikrin.. neden kabul edecem senin fikrini..?

İslam dinine göre ise ilk insan ve ilk peygamber Adem aleyhisselamdır..

İlk dinde gene Allahın dinidir..

Senin bahsetiğin çok tanrılı dinler, ne yapacağını şaşırmış, aklı beyni çalışmayan, bir yıldızdan, ateşten, buzağıdan, inekten, kendi yaptığı puttan meded uman insanların işidir. Günümüzde de mevcuttur..

Saygılar-Sevgiler..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.