Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

norveç danimarka finlandiya isveç isviçre japonya ukrayna çin almanya irlanda iskoçya ve daha aklıma gelmeyenler bu ülkelerde var ya muhabbet ederken ay sonunu nasıl getireceğim diye bir kavram yok

İyide sevgili arkadaşım hangi mantıkla bunu oruca bağlarsın ya üniversitelerde ekonomi üzerine bölümler açılmış dersler konferansalar verilirken sen fakirliği ya da zenginliği hangi zihniyetle inançlara bağlayabiliyorsun hayret yani ?

• Cevaplar 88
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
İyide sevgili arkadaşım hangi mantıkla bunu oruca bağlarsın ya üniversitelerde ekonomi üzerine bölümler açılmış dersler konferansalar verilirken sen fakirliği ya da zenginliği hangi zihniyetle inançlara bağlayabiliyorsun hayret yani ?

sayın arman demiyormusunuz aç kalarak aç faakirlerin halini anlayıp onlara yardım edelim diyen siz değilmisiniz ben de diyorum ki 1400 yıldır aç faakirin halinden anlayarak onlara yardım edip te adaletli gelir dağılımının sağlandığı kaç tane müslüman ülke var diyorum benm bildiğim tok açın halinden anlarsa gelir dağılımında denge olur

Gönderi tarihi:

sayın arman demiyormusunuz aç kalarak aç faakirlerin halini anlayıp onlara yardım edelim diyen siz değilmisiniz ben de diyorum ki 1400 yıldır aç faakirin halinden anlayarak onlara yardım edip te adaletli gelir dağılımının sağlandığı kaç tane müslüman ülke var diyorum benm bildiğim tok açın halinden anlarsa gelir dağılımında denge olur

Peki arkadaşım o zaman sana önce orucun nerden çıktığı hakkında kısa bir bilgi vereyim . Peygamberimiz peygamberliğini açıkça ilan edipde mekkede bunu yaymaya çalıştığı dönemlerde müslümanlar mekkeli kafirlerce çeşitli işkencelere maruz bırakılmışlar onlarla alış verişi kesmişler ve uzun bir zaman müslümanlar adeta aç yaşamak zorunda kalmışlar öyleki karınlarına taşlar bağlamışlar.

Senin anlamadığın nokta oruç fakkirliği ortadan kaldırmak için değil fakirin halinden anlamak için tutulur özetle tüm amaç budur. Bu amaca uygun davranan müslümanlar olduğu gibi sadece bir ay dişimi sıkıyımda orucumu tutuyum sonrası beni ilgilendirmez diyen müslümanlar da vardır . Allah bizler anlayalım diye güzel bir yolun tariini yapmış ama bizo yolu tamamlayamamışsak bunu ne o dine ne o dinin Allahına ve peygamberine mal edemezsin .

Gönderi tarihi:

ya koca koca insanlarsınız...tartıştığınız konuya bakın...ramazan ayında oruç tutana saygı olsun mu ?olmasın mı?...yakışıyor mu sizin gibi üniversite mezunu,görgülü, bilgili insanlara....yazık!..yazık diyorum yazık...konuşulacak tartışılacak o kadar çok konu varken tartıştığınınz konuya bakın...ülkemiz hangi gençliğe emanet....bi de türk'sünüz yani.... :excl:

alman firmasında çalışıyorum..şirket sahiplerimiz alman olduğu halde ramazan ayında oruç tuttuğumuz için saygıdan sigarasını çıkıp dışarıda içiyor...bizim üniversite mezunu,m.kemal atatürk'ün ülkemizi emanet etttiği türk gençliği de kalkmış bugün oruç tutana saygı olsun mu olmasın mı bunu tartışıyor....yazık gerçekten yazık :excl:

Gönderi tarihi:

ya koca koca insanlarsınız...tartıştığınız konuya bakın...ramazan ayında oruç tutana saygı olsun mu ?olmasın mı?...yakışıyor mu sizin gibi üniversite mezunu,görgülü, bilgili insanlara....yazık!..yazık diyorum yazık...konuşulacak tartışılacak o kadar çok konu varken tartıştığınınz konuya bakın...ülkemiz hangi gençliğe emanet....bi de türk'sünüz yani.... :excl:

alman firmasında çalışıyorum..şirket sahiplerimiz alman olduğu halde ramazan ayında oruç tuttuğumuz için saygıdan sigarasını çıkıp dışarıda içiyor...bizim üniversite mezunu,m.kemal atatürk'ün ülkemizi emanet etttiği türk gençliği de kalkmış bugün oruç tutana saygı olsun mu olmasın mı bunu tartışıyor....yazık gerçekten yazık :excl:

ben oruç tutana saygı duymam tamam mı 1400 yıl öncesinin dayatmalarını ülkemde istemem ne demek bu zamanda sabahtan akşama kadar aç kalmak ne demek

Gönderi tarihi:

ben oruç tutana saygı duymam tamam mı 1400 yıl öncesinin dayatmalarını ülkemde istemem ne demek bu zamanda sabahtan akşama kadar aç kalmak ne demek

teşekkür ederim verdiğin cevap için arkadaşım...bu cevabınla ne kadar görgülü, :excl: ne kadar bilgili :excl: ve çevrene karşı ne kadar saygılı bir insan olduğunu gösterdin ??????? :excl:

Gönderi tarihi:

sayın ceviz kabuğu ben senden 5 tane değil 3 tanede değil 2 tanede değil sadece 1 tane göster yazı ile bir tanecik 1 yahu 1 tane veya 1 adet veya 1 örnek bir yahu sadece 1

ben sana diyorumki oruc yararlı birşeydir sen bana diyorsunki hangi müslüman ülke kalkınmıştır, gelişmiştir. ben sana diyorumki oruçun şu özelliğinden dolayı şöle bir faydası vardır, sen bana diyorsunki müslüman ülkeler neden... sen müslüman ülkere bakarakmı müslüman olacan. o zaman durumu en iyi olan ülkelerin bütün görüşlerini kabulmü edeceksin. allah bilir sen birde amerikan düşmanısındır. allah allah..! okarada iyi durumdalar halbuki. ben senin gidip amerikan vatandaşı olmanı beklerdim..

ben sana orucun özelliklerini ve bu özelliklerin faydalarını anlattım. şimdi o özelliklerden hangisi yanlış sen bana onu söyle. tekrar söylüyorum olayı saptırma. kaçma. mantıklı tartış. cevaptan kaçıyorsun. cevabını ver bana.

yav sen bana deki; ben hiçbirşekilde sizin savunduğunuz hiçbirşeyi kabul etmiyecem. ister haklı olun ister olmayın. benim için farketmez. ben buna inanıyorum ve başka bişey düşünmek istemiyorum. bana bu şekilde de. tamam diyim bende. uğraştırma yani. (birde müslümanlara görüşlere kapalı dersiniz)

daha fazla ne kadar rezil olmaya dayabilecen bunuda merak etmeye başladım.

Gönderi tarihi:

bir şeyler anlayacak olsaydın şimdiye kadar yazılanlardan anlardın zaten,sizin gibilere toplu bir terapi merkezi açmak lazım,çocukluğunuzda başınızdan neler geçti de böyle oldunuz acaba..

sizin gibiler kelimesi oruç tutmayanlara ise.. teessüf ediyorum..

yakıştıramadım..

TAVSİYEM::HERKES AKLINI BİRAZ ZORLASIN VE DÜŞÜNMEYE ÇALIŞSIN::

Biliyorsunuzki..tımaraneye kapıtılmış deliler kendilerini akıllı..dışardakileri..deli olarak görürler..

Tanrı ne demiş(KURANA göre) OKU

Fakat bu masal hikaye yada texas tommiks yada HZ alinin hikaye kitaplarını magazini değil sadece

Bilimsel ve sosyal kitaplar oku demek..

Hatta 4 kutsal kitabı oku..sorular sor..

Gönderi tarihi:

sizin gibiler kelimesi oruç tutmayanlara ise.. teessüf ediyorum..

yakıştıramadım..

TAVSİYEM::HERKES AKLINI BİRAZ ZORLASIN VE DÜŞÜNMEYE ÇALIŞSIN::

Biliyorsunuzki..tımaraneye kapıtılmış deliler kendilerini akıllı..dışardakileri..deli olarak görürler..

Tanrı ne demiş(KURANA göre) OKU

Fakat bu masal hikaye yada texas tommiks yada HZ alinin hikaye kitaplarını magazini değil sadece

Bilimsel ve sosyal kitaplar oku demek..

Hatta 4 kutsal kitabı oku..sorular sor..

orada kastedilen herkese her düşünceye anlamsızca karşı gelenler,toplumdan uzak durmayı tercih edip,ahlaki değerleri karalayanlardır.

Gönderi tarihi:

orada kastedilen herkese her düşünceye anlamsızca karşı gelenler,toplumdan uzak durmayı tercih edip,ahlaki değerleri karalayanlardır.

yanlış anlamışım..

özür dilerim..

Gönderi tarihi:

ayrıyetten orucun doğru bir şekilde tutulduğu zaman insan sağlığı için ne kadar faydalı birşey olduğu beslenme uzmanları tarafından kabul edilmiştir. ama doğru bir şekilde tutulduğunda.

ben sana orucun özelliklerini ve bu özelliklerin faydalarını anlattım. şimdi o özelliklerden hangisi yanlış sen bana onu söyle. tekrar söylüyorum olayı saptırma. kaçma. mantıklı tartış. cevaptan kaçıyorsun. cevabını ver bana.

sayın ceviz sen var ya gerçekten yalancısın orucun faydaları hakkında sadece 1.alıntıdan başka hiç birşey söylemedin bu forumda ne diyorsun sen yahu başka forumlarla karıştırıyorsun herhalde

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:

sayın ceviz sen var ya gerçekten yalancısın orucun faydaları hakkında sadece 1.alıntıdan başka hiç birşey söylemedin bu forumda ne diyorsun sen yahu başka forumlarla karıştırıyorsun herhalde

uslup çok yanlış

arman'a

akşam çok yiyip te öleni bir çok kez gördüm.

Gönderi tarihi:
uslup çok yanlış

oruç tutmaktan değilde akşam çok yiyip te öleni çok gördüm.

önce beni eleştireceğine ceviz orucun faydaları hakkında bir yazı yazmış mı?onu araştır sadece 3 sayfa bakacaksın ben oruç sindirim sistemine zaralı diyorum sebeblerinide belirtim beni eleştireceğine cevap ver mohikan kardeş

maalesef afrika açlıktan ölürken a.b.d. çok yemek yemekten ölüyor açlığı anlamanız adına ramazan ayınızda mubarek olsun belki açların halinden anlarsınız

Gönderi tarihi:

sevgili kardeşlerim oruç tutmak ayıp bir şey değil kimsede bir insanı dini vazifelerini yerine getiriyor diye ayıplayamaz asıl saygısızlık burda başlıyo. bu zaten allahın emri tutmak gerekli oruç farzdır ben müslimanım diyen oruç tutmalıdır bu kendi menfaatine ve oruç tutarken insan normal aç kaldığı kadar acıkmıyor bile denemeyen ve iftirada bulunan arkadaşlara sesleniyorum. ve şu başka ortamda yetişen oruç tutmaz arap çöllerinde yetişen oruç tutar diyen kardeşim müslimanlık bölgesel değildir. evrenseldir bir ingilizde müsliman olursa oruç tutabilir. moğol da türk de fransızda bu imanla ilgilidir. tutana bunun sevabını öteki tarafta alır dostlarım inanın bana Allah çok büyük ve bizden daha iyisini bilir hayat bu değil çünkü hayat o kadar kolay değil tesadüflerle olmadı hiç bir şey dünya bu kadar kolay oluşmadı ALLAH KESİNLİKLE VARDIR BİZ ONA İMAN ETMELİYİZ bu bizim menfaatimiz içindir. ve hiç kimse ama kimse başkalarının dini duygularını istismar edemez, dalga geçemez benim size tavsiyem ALLAHA iman edin azda olsa ibadet edin ahirette kurtulmanız için bahaneniz olur. yaşayacaksanız gerçeklerle yaşayın duymak istediklerinizle değil....::::

not: beyin hücrelerinin yenilenmediğini iddia eden arkadaş yanlış bilgin var. beyin hücreleri yenileniyor fakat yaşlananlar yaralananlar ölen hücreler değil aynı sinir hücreleri gibi anladın mı? hiç ynilenmiyo demen yanlış

Gönderi tarihi:
not: beyin hücrelerinin yenilenmediğini iddia eden arkadaş yanlış bilgin var. beyin hücreleri yenileniyor fakat yaşlananlar yaralananlar ölen hücreler değil aynı sinir hücreleri gibi anladın mı? hiç ynilenmiyo demen yanlış

TV'DE DOKTORUN YALANCISIYIM ALKOL ALANLAR İÇİN SÖYLÜYORDU ALKOL BEYİN HÜCRELERİNİ YOK ETTİĞİNİ VE BEYİN HÜCRELERİNİN YENİLENMEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

müslimanlık bölgesel değildir. evrenseldir

TEK DİN İSLAM OLUNCAYA KADAR SAVAŞIN DİYEN KURAN NASIL EVRENSEL OLUYOR ANLAMADIM

Gönderi tarihi:

müslimanlık bölgesel değildir. evrenseldir bir ingilizde müsliman olursa oruç tutabilir. moğol da türk de fransızda bu imanla ilgilidir.

Bölgesel değildir yorumunuz geçersizdir. Zira kutuplarda oruç tutmaya kalkarsanız ibadet ederken ölen nadir insanlardan biri olursunuz. (Muhtemelen de cenneti garantilersiniz) Tabii Hz.Muhammed döneminde kutuplar bilinmediği için (halbuki tanrının bilmesi gerekirdi) bununla ilgili bir hüküm de getirilmemiştir. Ancak sonradan islam ulemaları bunun da çaresini bulmuşlar. "Oruç tutulabilecek en yakın yerin saatleri baz alınabilir." demişler. Geçerliliği tartışılır. (Zira Kur'an hükmü ya da sünnet değil) Oruç tutması zor gelen müm'in arkadaşlarım Ramazan ayını kutuplarda geçirebilir. :D

Gönderi tarihi:
Bölgesel değildir yorumunuz geçersizdir. Zira kutuplarda oruç tutmaya kalkarsanız ibadet ederken ölen nadir insanlardan biri olursunuz. (Muhtemelen de cenneti garantilersiniz) Tabii Hz.Hz.Muhammed döneminde kutuplar bilinmediği için (halbuki tanrının bilmesi gerekirdi) bununla ilgili bir hüküm de getirilmemiştir. Ancak sonradan islam ulemaları bunun da çaresini bulmuşlar. "Oruç tutulabilecek en yakın yerin saatleri baz alınabilir." demişler. Geçerliliği tartışılır. (Zira Kur'an hükmü ya da sünnet değil) Oruç tutması zor gelen müm'in arkadaşlarım Ramazan ayını kutuplarda geçirebilir.

ona hiç bir çözüm bulamazlar en güvenilir hadisler beyaz iplikle siyah ipliğin farkedildiği zamanda niyet edip orucunuzu tutmaya başlayın diyor

Gönderi tarihi:

sana orucun faydalarından sadece üçtanesini söyledim bununda yetmesi lazım sana. bu üç faydasınıda hiçbirşekilde inkar edemezsin. ancak diğer islam ülkeleri bla bla bla dersin. sen benim bahsettiğim bu üç faydayı orucun bize gerçekten sağlayıp sağlamadığını ve nedenini söyle.

ve orucun doğru birşekilde tutulduğu zaman hiçbir zararı olmadığını söyledim. seninde dediğin gibi ben doktorların beslenme uzmanlarının yalancısıyım. aynen onların dediğini size aktarıyorum. orucun ilk günlerinde değişen yemek düzeni yüzünden insanlar ufak bir rahatsızlık hissedebilirler ama bunun hiçbir zararı yoktur.bu rahatsızlık en fazla bir hafta sürer ve ondan sonra geçer. bunun dışında hiçbir zararı yoktur.

evet AZİZAMCA,şimdi lütfen söyle benim söylediğim faydaları kabul ediyormusun etmiyrmusun. dikkat et üç tane fayda belirttim sana. bana nedenleri ile söyle.

bakalım ne kadar kaçabilecen.

Gönderi tarihi:
evet AZİZAMCA,şimdi lütfen söyle benim söylediğim faydaları kabul ediyormusun etmiyrmusun. dikkat et üç tane fayda belirttim sana. bana nedenleri ile söyle.

bakalım ne kadar kaçabilecen.

bu forumda hiç fayda belirttiğini göremedim arkadaş sen mide olayına gel

Gönderi tarihi:

Senenin onbir ayında yorulan sindirim organları oruç sayesinde dinlenir. Bilim adamları, orucun sağlık yönünden vücudumuza bir çok faydaları olduğunu belirtmişlerdir. Nobel tıp ödülü kazanan ünlü Fransız bilim adamı Doktor Aleksi Karel oruç hakkında şunları söylüyor: "Oruç sırasında vücutta depo edilmiş besin maddeleri harcanır, sonradan bunların yerine yenileri gelir, böylece vücutta bir yenilenme olur. Oruç sağlık bakımından çok faydalıdır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Bölgesel değildir yorumunuz geçersizdir. Zira kutuplarda oruç tutmaya kalkarsanız ibadet ederken ölen nadir insanlardan biri olursunuz. (Muhtemelen de cenneti garantilersiniz) Tabii Hz.Hz.Muhammed döneminde kutuplar bilinmediği için (halbuki tanrının bilmesi gerekirdi) bununla ilgili bir hüküm de getirilmemiştir. Ancak sonradan islam ulemaları bunun da çaresini bulmuşlar. "Oruç tutulabilecek en yakın yerin saatleri baz alınabilir." demişler. Geçerliliği tartışılır. (Zira Kur'an hükmü ya da sünnet değil) Oruç tutması zor gelen müm'in arkadaşlarım Ramazan ayını kutuplarda geçirebilir. :D

Gündüzleri 24 saatten daha uzun yerlerde, mesela altı ay gündüz olan yerlerde, oruca saat ile başlanır ve saat ile bozulur. Gündüzü böyle uzun olmayan, vakitleri normal teşekkül eden, yani gündüzleri 24 saatten az olan bir şehirdeki Müslümanların zamanına uyularak oruç tutulur.

Seferi olan kutuplarda iken eğer oruç tutmazsa, gündüzleri uzun olmayan yere gelince kaza eder. Orada yaşayanlar varsa, onlar da kitaplarda bildirildiği gibi saatle oruçlarını tutarlar. ( Matematiği olanlara..)

Orucun hiç bir faydası yoktur diye inatla ısrar eden arkadaşa....

Allahü teâlâ, insanlara zararlı olan bir şeyi emretmez. Tıp uzmanları diyor ki:

Oruçlu kimselerde adrenalin ve kortizon hormonları kana daha kolaylıkla karışmaktadır. Bu hormonlar, tesirlerini kanserli hücreler üzerinde de göstermektedir. Böylece bu hormonlar, kansere karşı bir çeşit kalkan rolünü oynamakta, yani kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemektedir.

Oruç tutan bünye, adeta bakıma girer, iç organları saran yağlar erir, vücudun zindeliği artar, direnme gücü kazanır, mide, böbrek, şeker, kalb ve karaciğer hastalıklarına karşı mukavemet kazanır.

Çeşitli vazifeleri bulunan karaciğer, sindirimle de vazifelidir. Oruç müddetince, 3-5 saat istirahat eder, gıda depolama işine bir müddet ara vermiş olur. Bu arada, korunma sistemini güçlendirici globülinleri hazırlar. Midedeki kaslar ve salgı ifraz eden hücreler, oruç müddetince birkaç saat dinlenir. Kan hacmi de azaldığı için tansiyon düşerek kalb rahatlar. Bilha*sa yüksek tansiyonlular için oruç, bir ilaç gibi faydalıdır.

Gıda artıkları iyi yakılmayınca, damarları yıpratır. Yakılmayan yağlar, damarları daraltır, damar sertliği denilen rahatsızlığa sebep olur. Akşama doğru vücutta gıda hemen hiç kalmaz. Yani bütün gıdalar yakılmış olur. Bu bakımdan bilha*sa “damar sertliği” olanların başka aylarda da oruç tutmaları tavsiye edilir. Oruç müddetince vücudun diğer organlarında da dinlenme olur. Az yemek ve oruç tutmak, vücudun sıhhati için çok önemlidir. Zekât, malın kiridir. Zekât veren, malını kirden koruduğu gibi, oruç tutan da vücudun zekâtını ödemiş, hastalıklardan onu korumuş olur. Peygamber efendimiz, (Her şeyin bir zekâtı vardır. Vücudun zekâtı ise oruçtur) buyurmuştur. Oruç tutmakta sabır da vardır. Hadis-i şerifte, (Temizlik imanın yarısı, oruç da sabrın yarısıdır) buyuruldu. (Müslim)

Oruç sıhhat getirir. Hadis-i şerifte, (Oruç tutan sıhhatli olur) buyuruldu. (Taberânî)

Hastalıkların ekserisi çok yemekten ileri gelir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Çok yiyip içmek hastalıkların başıdır.) [Dâre Kutnî]

Çok yiyende acıma hissi azalır. Arzuları artar, harama dalar. Gayrı meşrû arzuları harekete geçiren yolları tıkamak gerekir. Açlık şeytanın yolunu tıkar. Hadis-i şerifte, (Şeytan, damardaki kan gibi, vücutta dolaşır, açlık ile yolunu daraltın)

Gönderi tarihi:

Kısacası Ramazan:

Toplumsal huzuru körükler..

Sıhhatimizin artmasını sağlar

Aile ve akrabalar arasındaki ilişkileri disipline eder..

Ekonomik yetersizlik yaşayan, fakir ve işsizlere nefes aldırır...

Daha çok şey yazacağım ama bir an bunları zaten bildiğinizi düşündüm...))

Saygılar...

Gönderi tarihi:

evet aziz amca.

1-hiç fayda belirtmediğimi söyleyerek yazdıklarımı inkar ettin. yazık

2-mide mide dedin cevabınıda aldın heralde.

şimdi orucun faydalı birşey olduğunu kabul ediyormusun etmiyormusun? sana tutup tutmayacağını sormuyorum. sadece faydalı olduğunu kabul et yeter.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.