Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Herkesin bu forumda gordugu [evrensel-insanarkadas tarafindan eklenen videolar], ve youtube'da yayinlanan  Basbakan Erdoganla ilgili bu ses kayitlarini dinledik.  Sayin Basbakanin bu ses kayitlarina "Montaj" oldugunu iddia ettigini duyduk, ama kendi sesleri oldugunu inkar etmedigini anladik.

Peki simdi ne oluyor?

Adalet Bakanligi bu ses kayitlarini nasil degerlendiriliyor?  Bunlarin ortaliklarda oldugu bir zaman, Sayin Basbakan nasil oluyorda, halan, "Basbakan" olarak  kaliyor? Niye bu konuda yildirim bir dava acilmiyor? Bu ulkedeki insanlar niye cogunlukla bu kadar sessiz kaliyorlar?  Benim bildigim bir cok medeni ulkelerde boyle bir skandallar, hemen hemen bir istifa veya sayin Basbakani tutuklama ile baslar, ve mahkemede her iki taraf kendi acilarindan bu davadaki skandali degerlendirir. Yani, boyle sessiz devam etmez. Hukumet bu kadar skandal altinda devam etmez.  Medeni ulkelerde, halk bu ahenkli, belli bir  üsluplu, gerekli yerde bıkkınlık ifade eden, gerekli yerde kizkinlik gosteren "ses kayitlarinin", asla montaj olduguna inanmaz. Peki Turk halki niye bu montaj iddiasina inaniyor?

Ben bu sorularin cevaplarini merak ediyorum. Acaba bilen veya konuyla ilgili fikri olanlar varmi?

Gönderi tarihi:

Demokrasi, etigin ve ideolojinin; inancin dogrulanmasi ile gerceklesmesidir.

Iste burada "ideoloji, inanc, dogrulama ve gerceklendirme" tamamen bu ...e goreler temelindedir. O yuzden bugun diktatore gore demokrasi varken, bana/sana gore yoktur.

Demokrasinin cikisinin temeli, etik temelli olarak "insanoglu bir arada nasil yasar?" sorusunun bir urunu olarak bu soruyu verilen yanit temelinde sisteme, duzene ve kurumsallasmaya tasimaktir. Yani devlet, millet hukumet ve idare sekli.

Mesela diktatore gore demokrasi=sandiktir, yani DEMOKRATIK BIR SEKILDE IKTIDAR OLMAK ONUN DEMOKRASI ANLAYISIDIR.

Burada sorun, IKTIDAR OLARAK UYGULAYAMADIGI DEMOKRASIDIR. Cunku onun boyle bir algisi yoktur. Yani "beni siz sectiniz, ben sizi temsil ediyorum" cumlesini "bu da benim dedigimi sizlerin yapmasidir" olarak algilamaktir.

Demokrasinin cikisi demos cratos yani "halk idatesi" dir, yani bir yerde CUMHURIYET ILE ES DEGERLIDIR. Yalniz bizdeki cumhuriyet ise TEK MILLIYETIN COK MILLIYETLILIGIN TEK  MILLI TEMELINDE KURULMUSTUR.

Iste buradaki yani diktatorun algisi, BIZDEKI DEMOKRASI ALGISIDIR ve bireyi olmayan bizlerde bu iktidarin dini, milli sivil askeri vesayeti olarak yansir.

Buradaki ana sorun, iktidarin HALK=BEN OZDESLESTIRMESIDIR.

Halbuki halk COK SESLI COK KULTURLU, COK DILLI, COK DINLI v.s. bir topluluktur. Boyle bir topluluga iktidar olacak bir kisinin, ideali SERBEST DUSUNUR olmasidir ki TUM FARKLARI HER BIR FARKIN FARKINDA OLARAK VE HER BIR FARKI TANIYARAK VE HIC BIRTINI DIGERINE USTUN KILMAYARAK ESIT DEGERLENDIRSIN, TANISIN VE TEMSIL EDILMESINI SAGLASIN.

Iste bu temelde demokrasi tek basina degerlendirilmez, yanina hukuk, hak ve ozgurlukler adalet, esitlik, taninma, temsil, talep, savunu, destek v.s. gibi kavramlar eklenir ve butun bunlar HEM BIRIBIRINI TAMAMLAR, HEM DE DEMOKRASININ YASAMDAKI SAGLAMASINI.

Iste dogru da gercek te ve akla gelenm her turlu yasam ve iliski iceren kavramlarda bu temeldedir.

Kime neye gore demokrasi/dogru/gercek/hakli/esit/ v.s.? Iste buradaki "neye gore" yukarida aciklanan "ideoloji, inanc, dogrulama ve gerceklendirme" ye isaret eder. Bu da cok cesitli izmler demektir.

Ne yazikki hepsinin ortak noktasi, HALKI BIR NICELIK OLARAK ALMAK VE ONA ESITLEDIGI BENIN NITELIGINI DE TUM HALKA DAYATMAKTIR.

Iste dogal/fenomenal zihniyetin; guce iktidara ve otoriteye tabi yasama yansimasi budur.

Hani bir soz vardir "guclu olan dogrudur/haklidir" v.s. diye. Iste tam da budur. Yani BELIRLEYICI OLAN GUC, OTORITE VE IKTIDAR ve de onun DAYATTIGI NITELIKLERDIR. Karsi gelenleri neye gore demokrasi temelinde izmsel yasaklar cezalar bekler.

Kisaca sorun, TEK NITELIGIN COK NITELIKLI NICELIGI GUC OTORITE VE IKTIDAR ILE YONLENDIRMESIDIR.

Zaten baska turlu de yonlendiremez. Iste buradaki sandik ya da parlementer yapi demokrasiyi olusturur. Yani BU YONLENDIRIMI YAPACAK IKTIDAR NITELIGINI SANDIKTAN NICELIK OLARAK CIKARMAK.

Bizdeki bir sorun  da iktidarin otokratik olarak tek adamligi sorunudur. Yani kendi politik partisi ici demokrasi de yoktur.

Bu da demokrasiyi, bir den bire TEK ADAM NITELIGI REJIMINE donusturur.

Bu da hukumeti, meclisi, devleti, yasamayi, yurutmeyi, yargiyi ve medyayi TEK BIR IKTIDARIN TEK BIR ADAMINA BAGLAMAK demektir.

Kisaca PARTI DEMOKRASISI OLUR OTOKRAT DEMOKRASISI. Iste bu otokrat ta TEK ADAMLIGINI DIKTATORLUGU ILE ORTAYA KOYAR.

Gönderi tarihi:

Sayin Süheyla'nin almak istedigi yanit en basit ifadesiyle:Ülkenin bir diktatör tarafindan yönetiliyor olmasidir.Bu diktatör kavrami icinde aranan her cevap bulunur.

Diktatörleri iki alanda incelersek bir olagan sartlarda ülkenin gidisini kaos ortamini veya yeni kurulmus olan bir devlette düzenin saglanmasi icin güclü bir elin olmasi ile devleti ele gecirip baski  olusturmak,kendinden önceki rejimi yikarak bir "DEVLET BENIM"rejimine gecmektir.Birinde yikici güclere karsi güclü bir iktidarin olmasi digerinde ise devleti ele gecirmek amaci ile calisan bir iktidarin olmasi vardir.

Basbakanin bundan bir süre önce bir mitingte sarfetmis oldugu su söz basbakanin amacini acikca ortaya koymustur:"BIZ DEVLETE EL KOYDUK"bu söylemin ardindan gelen söylemse"BIZI  HICBIR GÜC IKTIDARDAN INDIREMEZ.Böyle kasetlerle ses kayitlariyla bizi dize getiremezsiniz."Bu söylemleri bence ne anlamda söylendi acaba böylem i demek istedi falan diye irdelemeye hic gerek yoktur cünkü basbakan cok acik ve net olarak bu hedefini dile getirmistir.

"Yolumuzun üzerinde bir inek yatiyor.Hedefe ulasmamizi engelliyor.Adim adim hedefimize ulasacagiz"Basbakan bu söylemi daha basbakan olmadan sarfetmistir.

Aslinda bugünkü iktidarin nasil iktidara geldiginide irdelemenin bir anlami yoktur,adamlar ne yapacaklarini hedeflerini amaclarini söyleye söyleye iktidara geldiler.Bugün ona karsi olanlar dün onun söylemlerine ragmen ona oy vermislerdir.

"Yetmez Ama Evet"diyenler degil miydi bagimsiz yargi gelecek vesayet ortadan kalkacak diyenler.Peki simdi bunlardan bazilari ne diyor?Biz o zaman öyle sanmistik.Ki biz o zaman öyle sanmistik diyenler aydin gecinen kisilerdi.Kullanildilar ve pacavra gibi cöpe atildilar.Inanin dün "Yetmez Ama Evet"diyerek söze vesayet rejimini ortadan kaldiracaklarini sananlar bugün iclerinden ah TSK nerede diye hayiflaniyor ama erkeklige b.k sürmemek icin hala devrimci ayaklarinda geziyorlar.

Neden bu millet bu kadar yolsuzluga ragmen hala susuyor.Neden bu millet yine bu adam miting yaparken onu hayranlikla dinliyorlar girtlaklarini yirtar gibi tezahürat yapiyorlar?

Bu sorulara cevap verebilmek icin ya ruh uzmani olmak gerekir ya da pedagok.Ancak yine de kendime göre bir cevap vermeye calisayim:Bu millet dininden bihaberdir.Bu milletin milli bilinci yoktur.Bu milletin beyni yikanmistir.Bu millet hala hacidan hocadan medet uman bir millettir.Bu millet gecmisinden bihaberdir.Bu millet bu ülkenin nasil kurtuldugundan kimlerden hangi isbirlikcilerden kurtuldugundan bihaberdir.Bu millet düsünemeyen bir millettir.Bu millet aksam yedigini unutur ama aksam seyrettigi diziyi unutmayan bir millettir.Bilmiyorum cevap verebildim mi?

Avrupa toplumlari genel olarak din konusunu asmistir.Dini günlük islerine karistirmaz.Din onlar icin haftada bir gün veya gerektiginde inanclarinin geregi neyse onu yerine getirmekten ibarettir,bu geregin yerine getirilmesinden sonra artik inanc konusu bir hafta veya sartlar nasilsa o güne kadar yoktur.Bizim insanlarimiz ise,Avrupalilarin tam tersine dinle yatar dinle kalkar günlük yasami boyunca din hep kafasinin icindedir.Böyle olmayi dindarlik sayar ki bu da dindarligin ne oldugunu bilmemektir.Dindar olma yönünde bir sartlanma oldugu icin kim ki dini kullanarak onun inancini sömürüyorsa o na yönelir ona baglanir.Onu dogru temiz vicdanli bir insan olarak görür.Bu da dinden bihaber olmakla esanlamlidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Haramzadeler'e Youtube şoku

17 Aralık operasyonunun ardından Youtube'da yayınladıkları tapelerle gündeme gelen Haramzadeler'in Youtube hesapları kapatıldı.

17 Aralık operasyonunun ardından Başbakan Erdoğan ve yakın çevresi arasında geçtiği iddia edilen telefon kayıtlarını yayınlayan Haramzadeler’in Haramzadelerucyuzotuzuc ve Haramzadeler Collection adlı YouTube hesapları askıya alındı.

Askıya alma kararının ses kayıtlarının öncesinde çalan müziklerle ilgili telif hakkıyla ilgili olduğu, bu nedenle de her iki hesabın da şimdilik feshedildiği öğrenildi.

Haramzadeler’in YouTube kanallarına girildiğinde, “Telif hakkı ihlaliyle ilgili birden çok üçüncü taraf bildirimi aldığımız için Haramzadeler Collection/ Haramzadelerucyuzotuzuc  adlı YouTube hesabını feshedilmiştir” ifadesi yer alıyor. Ses kayıtlarını yayınlayan bir diğer hesap ‘Başçalan’ ise halihazırda açık bulunuyor.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Evrensel-Insan, tesekkurler.

Sizin yaptiginiz aciklama, bence, Erdoganin zihniyetini izah ediyor. Bu konudaki dusuncelerinizi anliyorum ve katiliyorum. Mamafih, benim sorum biraz daha basit. Adalet bakanliginin bir sey yaptigi varmi? Yoksa onlarda bizim gibi seyircimi kaliyorlar? Sorum bu. Turk milletini Turk Hukumetinden koruyacak bir sistem, bir anayasa varmi? Varsa bunu kim uyguluyabilir?

Gönderi tarihi:

Evrensel-Insan, tesekkurler.

Sizin yaptiginiz aciklama, bence, Erdoganin zihniyetini izah ediyor. Bu konudaki dusuncelerinizi anliyorum ve katiliyorum. Mamafih, benim sorum biraz daha basit. Adalet bakanliginin bir sey yaptigi varmi? Yoksa onlarda bizim gibi seyircimi kaliyorlar? Sorum bu. Turk milletini Turk Hukumetinden koruyacak bir sistem, bir anayasa varmi? Varsa bunu kim uyguluyabilir?

Adalet bakanligi dediginiz bakanligin basinda bulunan ve tum yargiyi (HSYK) kendi otokrasisi altina alan zat, zaten diktatorun biatcisi degil mi?

Aslinda hic bir diktatorluk ve otokrasi de, hersey tamda diktatorun istedigi gibi yurumez.

Mesela Anayasa Mahkemesi mesela I.Basbug'un tahliye edilmesi yonunde karar alabilir.

Yalniz aci olan konu sudur, DEMOKRASIYI KULLANARAK GELENLERIN TEK ADAMLIGI YONETIMI VE YONLENDIRIMI iki sekilde ortadan kalkar.

Ya sandikta ve parlementoda ONU NICELIK OLARAK GECEREK

Ya da ONA KARSI ONU DEVIRECEK DARBE VE DEVRIM YAPARAK.

Ikincisi su an ulkemizde olanaksizdir, cunku boyle bir orgutlenme yoktur.

O zaman geriye birincisi kaliyor, yani SANDIK VE PARLEMENTODA SU ANKI IKTIDARIN SAYISINI GECMEK. 

Tabi burada gelecek olanin "gideni aratmamasi" da ayri bir konu. 

Ayrica unutmayalim ki, ULKE VE TOPLUM DISARIDAN YONLENDIRILMEKTEDIR. Yani emperyalizm eliyle.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Haklisiniz tabii ki. Bu Cumhuriyet degil ki. Buna monarşi derler, eger adliye, mahkemeler, dediginiz gibi HSYK bagimsiz degilse, iktidarin kontrolu altinda  ise buna cumhuriyet denilmez. Bu hakketten bir kirallik olur. Ama bu celiskili zihniyeti diger taraflarda da goruyoruz. Mesala, bir taraftan  "Diyanet Isleri Baskanliginin" Devlet kontrolu altinda, halktan vergi alarak buyuk bir butce ile,   Islam dinini Turkiyeye uygular, diger taraftan sekuler olduklarini iddia derler. Tabii ki bu celiski Erdogan ile baslamadi.

Bunlari anlamak zor oldugunu sanirim. Belki de cok basit ve anlayacak derin bir sey yok. Belki de ortada anlayacak tek bir sey var. Herkes kendi menfaatlarini ne alet kullanabilirlerse kullanibiliyorlar. Allah ve Din alletini kullanarak beraber calisan Fethullah Gulen ve Recep Erdogan, simdi kendi menfaatlerini korumak icin biribirlerine dusman oluyorlar.

Ortada ezilenlerden yalniz birleri var. Halk. Ama 30 mart da , bu ezgi goren halk bunlari anlayarak oy verecek yoksa, onlarin oylari  bir kac kurusa satinmi alinacak? Bilmiyorum. Cok cok yazik sevgili Turkiyeme ve Turk halkina.

Gönderi tarihi:

Haklisiniz tabii ki. Bu Cumhuriyet degil ki. Buna monarşi derler, eger adliye, mahkemeler, dediginiz gibi HSYK bagimsiz degilse, iktidarin kontrolu altinda  ise buna cumhuriyet denilmez. Bu hakketten bir kirallik olur. Ama bu celiskili zihniyeti diger taraflarda da goruyoruz. Mesala, bir taraftan  "Diyanet Isleri Baskanliginin" Devlet kontrolu altinda, halktan vergi alarak buyuk bir butce ile,   Islam dinini Turkiyeye uygular, diger taraftan sekuler olduklarini iddia derler. Tabii ki bu celiski Erdogan ile baslamadi.

Bunlari anlamak zor oldugunu sanirim. Belki de cok basit ve anlayacak derin bir sey yok. Belki de ortada anlayacak tek bir sey var. Herkes kendi menfaatlarini ne alet kullanabilirlerse kullanibiliyorlar. Allah ve Din alletini kullanarak beraber calisan Fethullah Gulen ve Recep Erdogan, simdi kendi menfaatlerini korumak icin biribirlerine dusman oluyorlar.

Ortada ezilenlerden yalniz birleri var. Halk. Ama 30 mart da , bu ezgi goren halk bunlari anlayarak oy verecek yoksa, onlarin oylari  bir kac kurusa satinmi alinacak? Bilmiyorum. Cok cok yazik sevgili Turkiyeme ve Turk halkina.

Kisaca sorun su.

Bireyi olmayan ve birey yetistirmeyen bir toplumuz. Bu temelde sadece birey olmak ile iliskili tum degerler, maalesef bizde mevcut degil. Buna hukuk, sosyal, demokrasi, hak ve ozgurlukler dahil.

Yani Anayasadaki devlet ile ilgili soylenen cumle, hic bir  zaman yasamda gerceklesmedi.

Buna laiklik de dahil.

O yuzden tarihimizde hic bir zaman bir devlet hukumet ve kuvvetler ayriligi olamadi. Iktidar kimse o butun bunlari ele gecirdi. Ya milli askeri ya da dini sivil temelde.

Turkiye tarihinde bireysel bilincteki ilk kitlesel cikis, gezi bilinci direnisidir. Ondan once zaten boyle bir cikis yoktur.

Gönderi tarihi:

Haramzadeler'e Youtube şoku

17 Aralık operasyonunun ardından Youtube'da yayınladıkları tapelerle gündeme gelen Haramzadeler'in Youtube hesapları kapatıldı.

17 Aralık operasyonunun ardından Başbakan Erdoğan ve yakın çevresi arasında geçtiği iddia edilen telefon kayıtlarını yayınlayan Haramzadeler’in Haramzadelerucyuzotuzuc ve Haramzadeler Collection adlı YouTube hesapları askıya alındı.

Askıya alma kararının ses kayıtlarının öncesinde çalan müziklerle ilgili telif hakkıyla ilgili olduğu, bu nedenle de her iki hesabın da şimdilik feshedildiği öğrenildi.

Haramzadeler’in YouTube kanallarına girildiğinde, “Telif hakkı ihlaliyle ilgili birden çok üçüncü taraf bildirimi aldığımız için Haramzadeler Collection/ Haramzadelerucyuzotuzuc  adlı YouTube hesabını feshedilmiştir” ifadesi yer alıyor. Ses kayıtlarını yayınlayan bir diğer hesap ‘Başçalan’ ise halihazırda açık bulunuyor.

HARAMZADELER ‏@HARAMZADELER333  37m

Arkadaşlar şu an başka bir hesap kullanmıyoruz. Kendisine eğlence arayan şu trole lütfen SPAM>> twitter/haramzadeler333

#YalanaDoymuyorlar

HARAMZADELER ‏@HARAMZADELER333  10m

Digitürk'ün satışı ile ilgili skandal bir kayıtla karşınızda olacağız

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Yani Anayasadaki devlet ile ilgili soylenen cumle, hic bir  zaman yasamda gerceklesmedi.

O yuzden tarihimizde hic bir zaman bir devlet hukumet ve kuvvetler ayriligi olamadi. Iktidar kimse o butun bunlari ele gecirdi. Ya milli askeri ya da dini sivil temelde.

Bu hakketten guzelce özetliyor. Tesekkurler. Malesef.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.