∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2014 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2014 Gunumuze kadar diktatorun kendi soyledikleri ve yaptiklari ile ozdeslesen sifatlari: Teokratik Otokratik Hipokritik Provakatif Ayristirmaci Kiskirtici Ajitatif Dini Carpitici Dini istismar edici Yalanli Hileli Mudaheleci Sekter Kandirmacaci Duzmeceli Santajli Korkutucu Ummetvari Hayali Dikkat dagitici Odak saptirici Gundem yaratici Gundem saptirici Gundem degistirici Yiyici Yedirici Duygu somurucu Oy somurucu Simdilik akla gelenler bunlar. Isteyenler, hem yazilanlari degerlendirebilir, hem de bunlarin disinda sifatlar akla geliyorsa, ekleyebilir. Alıntı
Φ yenilik Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2014 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2014 Bunlar dışında aklıma gelen agresifliği var.Toplam olarak tüm bu sıfatların karşılığı heralde iyi niyetli olmamasından, birey bilinç noksanlığından geliyor. Halk buna "sağ duyu" diyor sanırım. Ben ise "sol duyu". Böyle bir kişiliğin iyi niyet kazanması/kazandırılması nasıl olur? Mümkün mü?Diğer başlıkta bunu "zihinsel değişime(devrim), birey bilincine, epistemolojiye, gözlemsel algıya bağladık ama, bunu tetikleyen nedir? Bu kişilik neden bu hale gelmiş? Neden diğerleri bu şekilde değil?Kader mi, aile, çevre, toplum, yönlendirmesi mi? Eğitim yanlışlığı mı?Kişiyi bu olumsuz sıfatlarından acil olarak arındıracak olan nedir? Önceklikle neler yapılmalı? Bu, toplumların en büyük eğtimsel meselesi değil mi?Diğer ilginç bir yön ise, toplumun kişide bu olumsuzlukları görememesi. Yoplum içerisinde %50 taraf bulması. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2014 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2014 Bunlar dışında aklıma gelen agresifliği var. Toplam olarak tüm bu sıfatların karşılığı heralde iyi niyetli olmamasından, birey bilinç noksanlığından geliyor. Halk buna "sağ duyu" diyor sanırım. Ben ise "sol duyu". Böyle bir kişiliğin iyi niyet kazanması/kazandırılması nasıl olur? Mümkün mü? Diğer başlıkta bunu "zihinsel değişime(devrim), birey bilincine, epistemolojiye, gözlemsel algıya bağladık ama, bunu tetikleyen nedir? Bu kişilik neden bu hale gelmiş? Neden diğerleri bu şekilde değil? Kader mi, aile, çevre, toplum, yönlendirmesi mi? Eğitim yanlışlığı mı? Kişiyi bu olumsuz sıfatlarından acil olarak arındıracak olan nedir? Önceklikle neler yapılmalı? Bu, toplumların en büyük eğtimsel meselesi değil mi? Diğer ilginç bir yön ise, toplumun kişide bu olumsuzlukları görememesi. Yoplum içerisinde %50 taraf bulması. Sence dusunce olarak kimler yukaridaki sifatlara karsi cikarlar? Sence bu sifatlarin bir kiside olmama olanagi nedir? Anadolu tarihi etigi ve yasanmisligi adina bu sifatlarin bir kiside bulunmasi acisindan hangi sifatlar "sasirticidir?" Saydiklarinin hepsi. Toplum kendi insanoglu varliginin farkindaliginda olmadikca zaten ne dediginin ne yaptiginin farkinda da olmaz. Ya ona biri soyletir, kopya eder. Burada aci olan bir beynin bireysel bilinci insanoglu farkindaligindan once kazanmasidir. da Iste o yuzden egitim ancak birey yetistirme olarak verilir. Sonucta insanoglu once PARCASAL, sonra BIREYSEL en sonda TURSEL farkindalik ve bilince erisir. Alıntı
Φ yenilik Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2014 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2014 Burada aci olan bir beynin bireysel bilinci insanoglu farkindaligindan once kazanmasidir. Birey bilinci ile bireysel bilinç farkını, bir kez daha kısaca örneklerle açıklar mısın? Teşekkürler. Alıntı
Φ yenilik Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2014 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2014 Anadolu tarihi etigi ve yasanmisligi adina bu sifatlarin bir kiside bulunmasi acisindan hangi sifatlar "sasirticidir?" Pek te şaşırtıcı olmuyor. Toplumsal kültürümüz, eğitim sistemimiz bu. %50 alkış tutuyor. Toplum lideri cumhurbaşkanı bile, "benim memurum işini bilir" diyebiliyor. Bazı yasa temsilcileri tarafından(%50) yolsuzluklar savunuluyor, kurtarılmaya çalışılıyor. Yasa temsilcileri siyasi vesayete boyun eğiyor. Hatta siyasetin göstereceği bir eşeğin adaylığına bile oy vereceğini söylüyorlar. Daha saymakla bitmez. Bunların üstesinden gelecek birey bilinci eğitimi gerçekleşebilecek mi? Ne zaman? Ben son derece ümitsizim. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2014 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2014 Birey bilinci ile bireysel bilinç farkını, bir kez daha kısaca örneklerle açıklar mısın? Teşekkürler. Bireysen bilinc "ben" bilincidir, Ayn Rand bu kavramdaki oncu filozoftur Cesitleri, bencillik, bencilik, bananecilik, bireycilik ve bireyci akilcilik. Birey bilinci ise kisinin toplumun bir ferdi, biri oldugunun farkina varmasi ve toplum bunyesinde "her turlu kendine ozel dusunce ve bilgisi/tecrubesi v.s." ile yer almasidir. Burada kisi topluma uyumdan ya da suru psikolojisinden ve korku felsefesinden etkilenmek yerine, kendi kisilik ve kimligini ortaya koymayi yegler. Yani kendi vucudu, beyni kendi degerleri v.s. nin algisinda ve farkindadir. Burada onemli olan; bireysel bilincin dogal/fenomenal zihniyetin "sonu" olmasi ve EGO temelli cikisi olmamasidir. Ya canavarlasir, ya pasiflesir, ya uyum saglamaya calisir. Ya nihilizm bosluguna duser, v.s. kisaca sosyo-psikolojik sorunlarin genelde bilincsiz yasanmasidir. Birey bilinci ise TURSELLIGE ACILABILEN YOLDUR. Gerisi evrensel-insan zihniyeti. Iste insanlasmak, bireysel bilinc icin kolay; birey bilinci icin zordur. Biri yani ilki bilerek insanlasmayi kendi cikarina kullanir, digeri ise yatkindir fakat bilincinde degildir. Bu konuyu "insanoglu algisinin ters isleyisi" basliginda detayli bulabilirsin. Kisaca bati INSANLASMAYI BILEREK CIKARI TEMELINDE KULLANIR, DOGU ISE INSANLASMANIN BILINCINDE DEGILDIR. Iste buradaki "insanlasmayi" zihinsel ve tursel olarak algilamak gerekir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2014 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2014 Pek te şaşırtıcı olmuyor. Toplumsal kültürümüz, eğitim sistemimiz bu. %50 alkış tutuyor. Toplum lideri cumhurbaşkanı bile, "benim memurum işini bilir" diyebiliyor. Bazı yasa temsilcileri tarafından(%50) yolsuzluklar savunuluyor, kurtarılmaya çalışılıyor. Yasa temsilcileri siyasi vesayete boyun eğiyor. Hatta siyasetin göstereceği bir eşeğin adaylığına bile oy vereceğini söylüyorlar. Daha saymakla bitmez. Bunların üstesinden gelecek birey bilinci eğitimi gerçekleşebilecek mi? Ne zaman? Ben son derece ümitsizim. Burada onemli olan tarihte one gecebilmek, yani TOPLUMSAL KISILIGIN; BIREYSEL BILINCE GECMEDEN, BIREY BILINCINI KAZANMASI. Iste ancak o zaman batinin insanligi nasil cikar olarak kullandigini algilayabilir ve de onleyebilir. Iste zihinsel devrim de budur. Bati bunu degisim ile saglayabilir, tabi kokten degisim. Bizler ise ancak devrim ile saglariz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.