Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Hz. Osman (r.a) tarafından değişik vilâyet merkezlerine gönderilen nüshalar asırların geçmesiyle kayboldu. Günümüzde halen onlardan bir tanesi İstanbul Topkapı müzesinde; bir diğer tam olmayan nüshası Taşkent'te bulunmaktadır. Çarlık Rus hükümeti onun faksimile ile röprodüksiyonunu (fotoğraf veya fotokopi ile tam kopyasını) neşretmiştir. Şu anda dünyanın her yanında okunmakta olan Kuran'larla Taşkent'teki Kur'an arasında tam bir benzerlik, aynılık sözkonusudur. (Muhammed Hamidullah, İslam'a Giriş, Ankara, t.y, s.41; M. Hamidullah, İslâm Peygamberi, II, s. 763). Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Kuranın değiştirilmediğini idddia edebilemek için ilk derlelne orjinal kuranı getirir milletin gözüne sokarsınız.Ve dersinizki bakın şimdikilerle hiç bir farkı yok. Bunu yapamadığınız müddetçe kuranın değiştirilemdiğini söylemek boş bir iddadır.Tüm islami uzman kaynaklar değiştirildiğini açıkça ortaya koymaktadır Kaynaklar, ayrı ayrı mushaflar üzerinde durur. Aktarılan örneklere göre, kimi mushaftakiler bugün elimizdeki "resmi kuran" dakileri tutmamaktadır. Ayrıca İbn Ömer'in şu sözü son derece ilginçtir: -İçinizden kimse, Kur'an'ın tümünü elinde tutuğunu söylemesin. Bunu diyen bilir mi Kur'an'ın tümü ne kadardı, nasıldı? Kesin olan o ki, Kur'an'ın çoğu yok olup gitmiştir. (Bkz. Süyuti, el İtkan, 2/32) Evet..Evet.. Aksini ıspatlayamazsın çünkü tarihte bunun aksi görülmemiştir.. Bilirsin tarih ve gündemde delil teşklil eder, görünen köy kılavuz istemez.. Saygılar.. Verdiğim kaynaklardaki tüm müslüman uzmanlar yalan söylüyorda bir tek senmi doğru söylüyorsun? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 xlark tades Kur'an 1400 önceki Kur'an la aynı değildir aksini ispat edemezsin (senin gibi yapıyorum, hoşuma gitmesede) Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Bir çocuk bile bir kitap yazsa onun bir benzerini yazamazsınız kendi kafanızdan, çünkü siz ancak aynısını yazarsınız, aynı üslubu kullanırsınız ve o kitap o çucuğun kitabının benzeri olur. Örneğin siz benim iletilerimdeki üslubu yazamazsınız, çünkü onu ancak ben yazabilirim ve daha iyisini yazdığınızı düşünseniz bile benim üslubum farklı olduğu için benim üslubum hep bana ait olarak kalacaktır. Böyle bir bilgi yok Kur'anda, çünkü ne dediği belli değil, ne dediği belli olmayan bir cümleden istediğiniz anlamı çıkarabilirsiniz. Delili yok, üç beş tane Kur'an incelemekle tüm dünyadaki Kur'anlar hakkında karar veremeyiz. 1400 yıl önceki Kur'anla şimdiki Kur'anın aynı olduğu bilinemez. Bazı ayetler aynı olabilir ama bu binlerce ayetinde aynı olduğunu göstermez. Delili yok Göreceli kavramdır, bana sıkıntı veriyor Bu yedi cevabın aksini söyleyenler delil getirememektedir. Bende, sekizin cevabında saygılar -"""Böyle bir bilgi yok Kur'anda, çünkü ne dediği belli değil, ne dediği belli olmayan bir cümleden istediğiniz anlamı çıkarabilirsiniz""" Evet tamda bu noktada mucize başlar çünkü bu sayede ne dediği belli olmayan dediğin o ayetleri kendi deneyimlerimizle kendi yaşamışlıklarımızla bütünleştirip defalarca ve defalarca farklı farklı konularda şekillendirerek hayatımız boyunca durmadan okumamız gereken bir öğütler dizgesine sahip oluruz... oku oku illaki yeni bişey öğrenirsin yeni bir ders çıkarırsın... hayatın boyunca sıkılmadan tekrarlayabileceğin yegane mucizevi bir davranış...işin en keyifli tarafı da o öğütlerin illaki hayatımıza yardımcı olması... -"""Delili yok, üç beş tane Kur'an incelemekle tüm dünyadaki Kur'anlar hakkında karar veremeyiz. """ iyi ya nasıl olsa bol bol vaktin var arkadaşım...biz değişmediğini biliyoruz tersini sen araştıra dur.... -"""1400 yıl önceki Kur'anla şimdiki Kur'anın aynı olduğu bilinemez. Bazı ayetler aynı olabilir ama bu binlerce ayetinde aynı olduğunu göstermez"""" biz şu an okuduğumuzda en ufak bir kusur bulmuyoruzki 1400 sene öncesini merak edelim,zaten kusur bulmadığımız kitabın tek bir kelimesine bile inanmamazlık etmezken neden onun değişip değişmediğine bakmamız gerekecek ki,inanmayan siz olduğunuza göre araştırıp delilleri sunmak size düşer... bize göre şu haliyle yüce kitap zaten fazlasıyla mükemmel arkadaşım... -"""Göreceli kavramdır, bana sıkıntı veriyor"""bak bi tek bu konuda sana katılıyorum... kesinlikle sana sıkıntı verir arkadaşım ne yaparsın bu da ayet ... kiminin imanını arttırır,kiminin küfrünü... çok şükür bizim imanımızı arttırıyor ... o açıdan çok huzurluyuz...okudukça müthiş bir rahatlama oluyor... sanki her gece okumasak bir eksiklik oluşuyor... diyorum ya oku oku bıkmayız biz... sen sıkıldığın için üzüldüm... ne yaparsın Allah merhamet eder inşallah... ---deliller doğanın özünde... sen delil mi istiyorsun... önce sende o delilleri algılayabilecek bilimsel temellerin olması yani biraz ilim sahibi olman gerekiyor... sen kendini ilim alanında yeterince yetiştirmediysen sana sunulan her delile zaten belli bir kalıbı aşamadan bakacak ve görmeyeceksin... bu yüzden başta da dediğim gibi sen araştıra dur.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Kur'an 1400 önceki Kur'an la aynı değildir 1400 yıl önceki Kur'an-ı Kerimle günümüzdeki Kur'an-ı Keim aynıdır.. Bu demogojik bir cevap değildir.. Dünyanın bildiği bir mevzudur ve aksi gösterilememiştir.. Zaten aksi bir durum olsa bir çok din karşıtı bunu çoktan haber yapardı yada kulanırdı çünkü çok idalı bir olay... Saygılar.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 -"""Böyle bir bilgi yok Kur'anda, çünkü ne dediği belli değil, ne dediği belli olmayan bir cümleden istediğiniz anlamı çıkarabilirsiniz""" Evet tamda bu noktada mucize başlar çünkü bu sayede ne dediği belli olmayan dediğin o ayetleri kendi deneyimlerimizle kendi yaşamışlıklarımızla bütünleştirip defalarca ve defalarca farklı farklı konularda şekillendirerek hayatımız boyunca durmadan okumamız gereken bir öğütler dizgesine sahip oluruz... oku oku illaki yeni bişey öğrenirsin yeni bir ders çıkarırsın... hayatın boyunca sıkılmadan tekrarlayabileceğin yegane mucizevi bir davranış...işin en keyifli tarafı da o öğütlerin illaki hayatımıza yardımcı olması...-"""Delili yok, üç beş tane Kur'an incelemekle tüm dünyadaki Kur'anlar hakkında karar veremeyiz. """ iyi ya nasıl olsa bol bol vaktin var arkadaşım...biz değişmediğini biliyoruz tersini sen araştıra dur.... -"""1400 yıl önceki Kur'anla şimdiki Kur'anın aynı olduğu bilinemez. Bazı ayetler aynı olabilir ama bu binlerce ayetinde aynı olduğunu göstermez"""" biz şu an okuduğumuzda en ufak bir kusur bulmuyoruzki 1400 sene öncesini merak edelim,zaten kusur bulmadığımız kitabın tek bir kelimesine bile inanmamazlık etmezken neden onun değişip değişmediğine bakmamız gerekecek ki,inanmayan siz olduğunuza göre araştırıp delilleri sunmak size düşer... bize göre şu haliyle yüce kitap zaten fazlasıyla mükemmel arkadaşım... -"""Göreceli kavramdır, bana sıkıntı veriyor"""bak bi tek bu konuda sana katılıyorum... kesinlikle sana sıkıntı verir arkadaşım ne yaparsın bu da ayet ... kiminin imanını arttırır,kiminin küfrünü... çok şükür bizim imanımızı arttırıyor ... o açıdan çok huzurluyuz...okudukça müthiş bir rahatlama oluyor... sanki her gece okumasak bir eksiklik oluşuyor... diyorum ya oku oku bıkmayız biz... sen sıkıldığın için üzüldüm... ne yaparsın Allah merhamet eder inşallah... ---deliller doğanın özünde... sen delil mi istiyorsun... önce sende o delilleri algılayabilecek bilimsel temellerin olması yani biraz ilim sahibi olman gerekiyor... sen kendini ilim alanında yeterince yetiştirmediysen sana sunulan her delile zaten belli bir kalıbı aşamadan bakacak ve görmeyeceksin... bu yüzden başta da dediğim gibi sen araştıra dur.... Ogut mu korkutmaca mi? Sunu sunu yaparsan cennetliksin. Ama yok yapmam diyorsan, sonsuza kadar cehennemliksin. Eeee, korku basa bela... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 1400 yıl önceki Kur'an-ı Kerimle günümüzdeki Kur'an-ı Keim aynıdır..Bu demogojik bir cevap değildir.. Dünyanın bildiği bir mevzudur ve aksi gösterilememiştir.. Zaten aksi bir durum olsa bir çok din karşıtı bunu çoktan haber yapardı yada kulanırdı çünkü çok idalı bir olay... Saygılar.. Yukarıda verdiğim onca yazı işine gelmedi galiba.Hiç biri için uydurma diyemedin sonra hala kalkmış aynı masalı okuyorsun. Kaynaklar, ayrı ayrı mushaflar üzerinde durur. Aktarılan örneklere göre, kimi mushaftakiler bugün elimizdeki "resmi kuran" dakileri tutmamaktadır. Ayrıca İbn Ömer'in şu sözü son derece ilginçtir: -İçinizden kimse, Kur'an'ın tümünü elinde tutuğunu söylemesin. Bunu diyen bilir mi Kur'an'ın tümü ne kadardı, nasıldı? Kesin olan o ki, Kur'an'ın çoğu yok olup gitmiştir. (Bkz. Süyuti, el İtkan, 2/32) Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2007 Ogut mu korkutmaca mi? Sunu sunu yaparsan cennetliksin. Ama yok yapmam diyorsan, sonsuza kadar cehennemliksin. Eeee, korku basa bela... tamam... ailenle mi yaşıyorsun arkadaşım... yani evin kuralları olmamalı... geç gelme...fazla içme... okulu asma... eyvah karnede zayıf...ders çalış ... oku adam ol... niye hala gece gece oturuyosun... yani anne babamızın hiç bir hakkı yok bizi sürekli takip etmek ve her hareketimize karışmak için??? yani sanki durmadan kötülüğümüze çalışıyorlar demi... ha çalışıyor musun arkadaşım... işe geç kalma... işini iyi yap yoksa kovulursun... yani altü üstü sana para veren patronunun kurallarına uysan ne uymasan ne ... ne hakkı varki demi... altü üstü bizleri yaratan (hani sanki sıradan bi güç yaa haşaa) belli kurallar koymuş ... belli bir düzen yaratmış... vay bunu niye öyle yaratmış dimi... işinize gelmeyiverir olur biter... niye cehenneme atıyor seni ona inanmadın diye ... bak bak bak.. ha ona inandın da kitaba inanmadın niye.. altü üstü hırsızlık yapma demiş... onunla bununla düşüp kalkma tek kişiyle evlen onunla yetin demiş... yalan söyleme demiş... birine bir söz verdiysen mutlaka tut demiş.. dedikodu yapma demiş... iftira atma demiş... çalış çalış çalış demiş... yoksula akrabana yolcuya komşuna yardım demiş... anne babana sözün güzelini seç demiş... faiz yeme demiş... sarhoş olma demiş... kumar oynama... fala bulaşma demiş.. zanlara kapılma demiş... öfkene kapılma demiş...ne kadar da zararlıymış bu öğütler vay be.. altü üstü işe okula nete kitap okumaya gazete okumaya tv izlemeye vakit ayırdığından çok ama çok azını dahi olsa birazda inandığın yaratana ibadet ederek geçir demiş... yani otobüse arabaya binip etrafına bakana kadar ya da kulağında müzik eğlenene kadar biraz içinden yaratanın adını anmak çok zor olsa gerek... ha o kadarını bile yapamayınca da cehennem demiş bak sen??? hiç olacak iş mi yani... sizler devletin kanunlarına da uymayın arkadaşlar... uymazsanız hapse atacaklarmış... olur mu hiç karşı çıkmak lazım demi... altü üstü düzeni sağlıyorlarmışşşş mışşş bak sen... bi de korkutuyorlar sizi....aaa çok ayıp... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 1400 yıl önceki Kur'an-ı Kerimle günümüzdeki Kur'an-ı Keim aynıdır..Bu demogojik bir cevap değildir.. Dünyanın bildiği bir mevzudur ve aksi gösterilememiştir.. Zaten aksi bir durum olsa bir çok din karşıtı bunu çoktan haber yapardı yada kulanırdı çünkü çok idalı bir olay... Saygılar.. Dünyanın bildiği bir mevzu değildir, çünkü Kur'anın 1400 yıl öncekiyle aynı olduğu ispatlanamıştır ve delilide yoktur, belki 1000 yol önceki Kur'anla aynıdır, ama 1400 yıl önceki Kur'anla aynı mıdır ? ne derseniz deyin bir iddiadan ve demogojiden öteye gitmez. Siz Kur'an 1400 yıl öncekiyle aynıdır diyorsunuz bende aynı değildir diyorum, ben delil olarak, 1400 yıl önceki Kur'an la şimdikinin karşılaştırması yapılmadan bilemeyiz diyorum, aksi halde sözler boştur ! Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 tamam... ailenle mi yaşıyorsun arkadaşım... yani evin kuralları olmamalı... geç gelme...fazla içme... okulu asma... eyvah karnede zayıf...ders çalış ... oku adam ol... niye hala gece gece oturuyosun... yani anne babamızın hiç bir hakkı yok bizi sürekli takip etmek ve her hareketimize karışmak için??? yani sanki durmadan kötülüğümüze çalışıyorlar demi... ha çalışıyor musun arkadaşım... işe geç kalma... işini iyi yap yoksa kovulursun... yani altü üstü sana para veren patronunun kurallarına uysan ne uymasan ne ... ne hakkı varki demi... altü üstü bizleri yaratan (hani sanki sıradan bi güç yaa haşaa) belli kurallar koymuş ... belli bir düzen yaratmış... vay bunu niye öyle yaratmış dimi... işinize gelmeyiverir olur biter... niye cehenneme atıyor seni ona inanmadın diye ... bak bak bak.. ha ona inandın da kitaba inanmadın niye.. altü üstü hırsızlık yapma demiş... onunla bununla düşüp kalkma tek kişiyle evlen onunla yetin demiş... yalan söyleme demiş... birine bir söz verdiysen mutlaka tut demiş.. dedikodu yapma demiş... iftira atma demiş... çalış çalış çalış demiş... yoksula akrabana yolcuya komşuna yardım demiş... anne babana sözün güzelini seç demiş... faiz yeme demiş... sarhoş olma demiş... kumar oynama... fala bulaşma demiş.. zanlara kapılma demiş... öfkene kapılma demiş...ne kadar da zararlıymış bu öğütler vay be.. altü üstü işe okula nete kitap okumaya gazete okumaya tv izlemeye vakit ayırdığından çok ama çok azını dahi olsa birazda inandığın yaratana ibadet ederek geçir demiş... yani otobüse arabaya binip etrafına bakana kadar ya da kulağında müzik eğlenene kadar biraz içinden yaratanın adını anmak çok zor olsa gerek... ha o kadarını bile yapamayınca da cehennem demiş bak sen??? hiç olacak iş mi yani... sizler devletin kanunlarına da uymayın arkadaşlar... uymazsanız hapse atacaklarmış... olur mu hiç karşı çıkmak lazım demi... altü üstü düzeni sağlıyorlarmışşşş mışşş bak sen... bi de korkutuyorlar sizi....aaa çok ayıp... Insanlari tehditle birseyler yaptirmaya mecbur kilmak ne kadar kotu bir durum. Ve Butun bu tehditlerin sonucunda insan cocukluktan cikamiyor ve hayati boyunca korku ile yasiyor. Ne kotu! Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Insanlari tehditle birseyler yaptirmaya mecbur kilmak ne kadar kotu bir durum. Ve Butun bu tehditlerin sonucunda insan cocukluktan cikamiyor ve hayati boyunca korku ile yasiyor. Ne kotu! bütün bu kavramları tehdit olarak algılayan sizlersiniz... oysa biz bu kavramlara zaten kendiliğinden uyum sağlarız... bizi istedikleri kadar hırsızlık yaptığımız takdirde hapse atacaklarını söylesinler... istedikleri kadar bu konudaki cezaları arttırsınlar... eğer bizim için hırsızlık yapmak zaten çok kötü olarak algıladığımız bir eylemse ve biz ne koşulda olursak olalım hırsızlık yapmayacağımıza güveniyorsak sence hırsızlıkla ilgili konulmuş cezalardan korkarak mı yaşarız... ?hiç sanmıyorum.. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 peki bizde olmayan birşeyden korkup zorlamı inanacağız? birşeyin doğruluğunu ıspatlamak o şeye bağlıdır insana değil. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 bütün bu kavramları tehdit olarak algılayan sizlersiniz... oysa biz bu kavramlara zaten kendiliğinden uyum sağlarız... bizi istedikleri kadar hırsızlık yaptığımız takdirde hapse atacaklarını söylesinler... istedikleri kadar bu konudaki cezaları arttırsınlar... eğer bizim için hırsızlık yapmak zaten çok kötü olarak algıladığımız bir eylemse ve biz ne koşulda olursak olalım hırsızlık yapmayacağımıza güveniyorsak sence hırsızlıkla ilgili konulmuş cezalardan korkarak mı yaşarız... ?hiç sanmıyorum.. Sizler icin zaten olamaz, cunku "zaten kendiliginden uyum saglariz" sozunuz, sizin dinle alakaniz olmadigini gosterir. Zira dinsiz ve ateist arkadaslar da hicbir dine mensup olmadan "zaten kendiliginden" evrensel ahlaka saygili olduklarindan dinle alakalarini kesmislerdir. Ayrica sizler icin bir tek ceza var, o da: Cehennem atesinde yanmak! Alıntı
Misafir magician Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2007 Müslümanların kutsal kitabının resmi nüshasının her yerde aynı olduğu doğrudur. Sadece bir cümlenden hareket ediyorum zira diğerleri de tartışılır ama çok uzar. Eğer iddia ettiğin gibi başka başka Kuran'lar vardıysa nasıl oldu da bugün dünyanın her yerindeki nüshalarda bir harf bile farklı değil. Onca mezheplerin ortaya çıktığı yüzyıllarda senin dediğine göre şöyle bir mezhep de çıkmalıydı. "Hz. Osman Kuran'ın aslını yaktırmıştır. Asıl Kuran yandı, bizim mezhebin Kuran'ı en doğru Kuran'dır" gibi. Böyle bir mezhep ayrılığının olması ve farklı Kuran'ların bugün olması gerekmez miydi? Birçok İncil'in olduğu gibi yani. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Hz. Osman Kuran'ın aslını yaktırmıştır. Asıl Kuran yandı, bizim mezhebin Kuran'ı en doğru Kuran'dır" gibi. Böyle bir mezhep ayrılığının olması ve farklı Kuran'ların bugün olması gerekmez miydi? Birçok İncil'in olduğu gibi yani. Magician Zaten faklı mezhepler var, ayrıca Kur'anın Hz. Osman tarafından yaktırıldığı iddiası bile, Kur'anın değişebileceği hakkında bir fikir verir. Dünyadaki bütün Kur'ân ların aynı olması ise iddiadır, çünkü bunun için bütün Kur'anlarn ve tefsirlerinin incelenmesi gerekiyor. Diyanet sitesindeki tefsirlerde bile farklılık varken, nasıl değişmediği iddiasında bulunabilirizki ! Ayrıca konudan yine çok uzaklaştık !!! Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Siz Kur'an 1400 yıl öncekiyle aynıdır diyorsunuz bende aynı değildir diyorum, ben delil olarak, 1400 yıl önceki Kur'an la şimdikinin karşılaştırması yapılmadan bilemeyiz diyorum, aksi halde sözler boştur ! İslam'ın ilk gününden bu güne kadar, islam sözlü yada fiiili çok saldırıya maruz kalmışltır.. İslam'ın en büyük iddalarından biri Kur'an-ı Kerim'in değiştirilemez oluşudur.. Madem tarihin herhangi bir devrinde yada günümüzde değişik bir Kur'an varsa bu koz çoktan yazılır çizilirdi.. İddayı çürütmek için delillere ihtiyacınız vardır.. Deliliniz varsa gösterin.. Topkapı müzesinde Hz. Osman'a(r.a) ait Kur'an-ı Kerim var, inceleme olanağın varsa incele.. Saygılar.. Alıntı
Misafir magician Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Magician Zaten faklı mezhepler var, ayrıca Kur'anın Hz. Osman tarafından yaktırıldığı iddiası bile, Kur'anın değişebileceği hakkında bir fikir verir. Dünyadaki bütün Kur'ân ların aynı olması ise iddiadır, çünkü bunun için bütün Kur'anlarn ve tefsirlerinin incelenmesi gerekiyor. Diyanet sitesindeki tefsirlerde bile farklılık varken, nasıl değişmediği iddiasında bulunabilirizki ! Ayrıca konudan yine çok uzaklaştık !!! Çeşitli zamanlarda yapılan en güzel Kuran okuma yarışmalarını belki duymuşsundur. Bu yarışmalara dünyanın farklı yerlerinden hafızlar gelir. Bu yarışmacılar Kuran'ı okurken değil bir harfi yanlış okumak, bir uzatmayı bile farklı yapsalar (ki böyle bir yanlış da yapmazlar) bu hemen farkedilir. Çünkü Kuran'ın ahengi bozulur. Okumadaki bu ahenk yüzyıllardır hafızlar aracılığıyla nesilden nesile aktarılıp korunmuştur. Tecvidli Kuran okuma dünya üzerinde standartlaşmıştır ve herhangi bir İslam ülkesindeki bir hafız diğerlerinden farklı şekilde okumaz Kuran'ı. Tefsirler değişebilir. O farklı değişmesi de çok doğal. Ama Kuran'ın dünyanın heryerinde aynı olduğunu biliyoruz. Farklı onca mezhep birbirlerine çeşitli yönlerden karşı çıksalar da hiçbirinin arasında Kuran'ın metni dolayısıyla bir tartışma yoktur. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Farklı onca mezhep birbirlerine çeşitli yönlerden karşı çıksalar da hiçbirinin arasında Kuran'ın metni dolayısıyla bir tartışma yoktur. Teşekkürler magican güzel bir tespit ve paylaşım.. Evet güncel mucize devam ediyor.. Kıyamete kadarda devam edecektir.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Kur'anın değişmediği iddiası bana değil size ait Bende iddia sahibi siz olduğunuz için, 1400 yıl önceki Kur'anla şimdiki Kur'anı aynı olduğuna dair delil getirin diyorum Benim delil getirmeme gerek yok, çünkü merak biz, iddia eden sizsiniz Madem tarihin herhangi bir devrinde yada günümüzde değişik bir Kur'an varsa bu koz çoktan yazılır çizilirdi.. Bu delil değil, sadece kişisel bir çıkarım Bende size derim, Kur'an o kadar çarpıklıklarla doluymuşki, sürekli güncelleştirme çabasına girildiği için, olumlu bir adım olmasından dolayı kimseye çaktırılmamıştır. İnceden inceden 1400 yıl önce matığa uymayan ayetler mantıklı duruma getirilmiştir. İşte gördünüz, siz kişisel bir çıkarımda bulundunuz, bende kişisel bir çıkarımda bulundum, bunlara delil diyemeyiz. Çünkü herhangi bir inceleme şansımız yok, sadece mantığımıza göre konuştuk. Ama iddia sahibi ben olmadığım için, delil göstermek size düşer. saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Bu delil değil, sadece kişisel bir çıkarım Kişisel çıkarımsa cebimizden çıkarmıyoruz heralde.. Ortada bir gerçek var, ortada bir tablo varki öyle yazıyoruz.. Bende size derim, Kur'an o kadar çarpıklıklarla doluymuşki, sürekli güncelleştirme çabasına girildiği için, olumlu bir adım olmasından dolayı kimseye çaktırılmamıştır. İnceden inceden 1400 yıl önce matığa uymayan ayetler mantıklı duruma getirilmiştir. Kur'n-ın neresi nasılmışta neresi değiştirilmiş..? Seniki düpe düz bir iddadır.. Benimki idda değildir.. Bugüne kadar kimsenin farklı bir Kur'an ortaya koyamaması tarihi bir delildir, güncel bir delildir.. Yokta o yüzden koyamadılar.. Var olsa bir saniye durmazlardı emin ol... Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2007 Kişisel çıkarımsa cebimizden çıkarmıyoruz heralde..Ortada bir gerçek var, ortada bir tablo varki öyle yazıyoruz.. Kur'n-ın neresi nasılmışta neresi değiştirilmiş..? Seniki düpe düz bir iddadır.. Benimki idda değildir.. Bugüne kadar kimsenin farklı bir Kur'an ortaya koyamaması tarihi bir delildir, güncel bir delildir.. Yokta o yüzden koyamadılar.. Var olsa bir saniye durmazlardı emin ol... Saygılar.. Sen sanki orijinalini ortaya koydunmı ki böyle havalara giriyorsun? Seninkide bal gibi delili mesnedi olmayan bir iddia. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Sen sanki orijinalini ortaya koydunmı ki böyle havalara giriyorsun? Seninkide bal gibi delili mesnedi olmayan bir iddia. Bugüne kadar hiç kimse farklı bir Kur'an-ı Kerim gösterememiştir.. Bu bile tek başına delildir.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Bugüne kadar hiç kimse farklı bir Kur'an-ı Kerim gösterememiştir..Bu bile tek başına delildir.. Saygılar.. Sahabeler yakmış,yok etmiş,bunu ben demiyorum sizin kaynaklarınız söylüyor. Olmayan bir şeyin nesini gösterecek millet.Herşeye tersinden delil istemek genlerinize işlemiş. Normalde bir şeyin varlığını iddia edenler kanıt getirmesi gerekirken,bunu kanıtlayamayanlar ,kanıt getirme külfetini muhataplarının üstüne atarak,madem öyle, hadi sizde allahın olmadığı kanıtlayın gibi son derece saçma bir savunma mekanizması icad etmişlerdir. ** Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Sahabeler yakmış,yok etmiş,bunu ben demiyorum sizin kaynaklarınız söylüyor Kur'an harfi harfine onlarca hafızın ezberinde idi.. Ben şunu idda ediyorum tarihin herhangi bir devrinde değiştirilmiş bir tek Kur'an bulamazsınız.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Ben şunu idda ediyorum tarihin herhangi bir devrinde değiştirilmiş bir tek Kur'an bulamazsınız.. Madem iddia ediyorsunuz, delil göstermek bize değil size aittir, gözteremediğiniz vakit bizde size deriz ki "Kur'an değiştirilmiştir" ikimizde iddiamıza delil sunamıyorsak nerede kaldı tartışmanın yararı Kur'an harfi harfine onlarca hafızın ezberinde idi.. Ezber delil değildir, bende bir çok konuyu ezbere yazıyorum, ama bu doğru anlamına gelmez Bende size derim ki tek bir kaynaktan ezber olacağı için ilk kaynak değiştirilmiştir, yani haliyle yanlışı ezberlemiş olabilirler Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.