Φ lena Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Nedense biz şu arap yarım adasının dışına bir türlü çıkamıyoruz, yanı başındaki mısıra bir yönelenim hangi taraf daha ağır basacak bir görelim ordada bir çok din gelmiş geçmiş, asyada hint çin g. amerika maya, hem dinleri hemde muhteşem piramit gibi anıtları var, sudan da bile pitamitler var araplarda 4 dinden ne anıt var ki, bir babil kulesi var o da 4 dinin kapsamına girmez. Tarafsız olmak lağzım bu kadar din kültür lisan nerden çıkmış babil kulesindenmi. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Nedense biz şu arap yarım adasının dışına bir türlü çıkamıyoruz, yanı başındaki mısıra bir yönelenim hangi taraf daha ağır basacak bir görelim ordada bir çok din gelmiş geçmiş, asyada hint çin g. amerika maya, hem dinleri hemde muhteşem piramit gibi anıtları var, sudan da bile pitamitler var araplarda 4 dinden ne anıt var ki, bir babil kulesi var o da 4 dinin kapsamına girmez. Tarafsız olmak lağzım bu kadar din kültür lisan nerden çıkmış babil kulesindenmi. Arapların tarihi eser bırakmadıkları doğru olabilir, ancak bunun islam diniyle ne gibi bir bağlantısı olabilir ki? Eski mısırda koşullar gelişmiş olabilir ve bu pramit konuları hala muamma biliyorsunuz... yani insanlık hala onların nasıl yapılığı konusunda şüpheli ve çeşitli varsayımlarla onlara uzaylıların gelip yardımcı olduğu söyleniyor. Ama ben şu aralar Ra öğretisi adlı bir kitap okuyorum çok enteresan bir kitap orda bunlarla ilgili yazılar var hatta Allah'ın koyduğu düzenin, sistemin işleyişi hakkında şahane detaylar var. Bazı insanlara göre din sanatın gelişmesini engellemiş gibi görülebilir. Ama ben buna katılmıyorum . Sanat Allah'ın çok önemsediği bir dal. Ancak insanların bir çoğu bunları kavrayamıyor bir kısmı da tabuları doğrultusunda günah sayıyor. Duvarında resim olan yerde namaz kılmayan insanlar var, hatta hayvan olsa bile. Gelin de bunlara sanattan bahsedin. Allah her daim niyete bakar. Evine astığın resme ya da aldığın heykele ne gibi bir değer verirsin ki bu günah olsun... İşte Kuran der ya hiç düşünmezmisiniz??? Düşünmeye üşenen insanlar işlerine gelsin gelmesin günah diye yapıştırırlar işin içinden çıkarlar. Neden günah diye sormazlar... İyi niyetli öz eleştirilere açık olmalıyız. Gelişimin vazgeçilmez parçası eleştiriye katlanmaktır. Ama önümüzde ki yıllarda bu aşama katedilecektir ben inanıyorum. Aklı selim galip gelecektir. saygılar Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Arap yarım adasındaki tevratdan evelki dinler bir çok anıtlar bırakmış, son üç din nedense fazla bir şey bırakmamış. Piramit ler dünyadakilerde denizin dibinde kalan piramitleride yapanların uzaylıların parmağı olduğunu kabul eder gibisin nedense, ya dinler aynı yaratandan geldi diyiyorsun tabi. Yakında dünya kardeşler birliyi kitabınıda okursun, ra bilgilerinle bağlantılı ah senide kaybedicez galiba sana bir kitap öneriyim freternis. Duvardaki resimleri ters çevirerek 40 yasin okunurdu böyle büyüdük şimdi manağlarınıda biliyoruz. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Arap yarım adasındaki tevratdan evelki dinler bir çok anıtlar bırakmış, son üç din nedense fazla bir şey bırakmamış. Piramit ler dünyadakilerde denizin dibinde kalan piramitleride yapanların uzaylıların parmağı olduğunu kabul eder gibisin nedense, ya dinler aynı yaratandan geldi diyiyorsun tabi. Yakında dünya kardeşler birliyi kitabınıda okursun, ra bilgilerinle bağlantılı ah senide kaybedicez galiba sana bir kitap öneriyim freternis. Duvardaki resimleri ters çevirerek 40 yasin okunurdu böyle büyüdük şimdi manağlarınıda biliyoruz. Tekrar merhaba;bir süredir sadece izlemekle yetiniyorum sizi.Yazışmalarınıza katılmak istedim umarım kabul edersiniz Lena ve Sardunyam.Öncelikle Lena bu arap ve arap yarımadası takıntısı neden.Sanıyormusunki tüm peygamberler araplar iyi olduğu için arap yarımadasına indirildi/gönderildi.Tam aksine en çabuk sapıtan grup/zümre onlar oldukları için,onları yola sokmak için Allah elçilerini oraya gönderdi ve izledi izliyor.Diyorsunki önceki uygarlıklar birçok eser bırakmış(İnkalar,mısırlılar...)Araplar neden bırakmamış.Eğer kastı araplarsa onlar vehabi'dir(çoğunluğu)ve inanışlarında mezar taşı bile yoktur ki piramit ve benzeri şeyler yapsınlar.Ha kastın tüm müslümanlarsa,müslümanlar neden piramit yapsın.Biz mısırlılar,inkalar vs. gibi güneşe tapıp ona ulaşmaya çalışmıyoruzki.Dinimizde reankarnasyon inancı da yok.E öyleyse?Ha illa kalıcı eser istiyorsanız,Mimar Sinan'ın eserlerini görün Süleymaniye,Sultanahmet Camileri veDünya üstünde maneviyat açısından 5.Sırada bulunan Bursa/Ulucami kulların yaptığı türk eserleri değilmi.Ya evren ve barındırdığı kusursuz düzen karşısında piramitler nedir ki?Resim konusuna baktığımızda ise Peygamberimizin(S.A.V) ileri görüşlülüğünü takdir etmeliyiz.Hz. İsa'nınki(S.A) gibi kiliselere heykelinin konulup önünde haç çıkartılıp diz çökülüneceğini dolayısıyla Allah'a şirk koşulunabileceğini düşünerek resmini yapılmasını yasaklamıştır.İbadet edilen ortamda resim bulundurmamanın mantığı budur.Allah korusun şirke düşmemek. Sardunyam sana gelince;eğer imanın ve bilgi birikimin sağlamsa diğer 3 kutsal kitapta dahil olmak üzere bütün kitapları çekinmeden okuyabirsin,öğrenmenin sonu yoktur.Ama yeterli değilsen sapkın bir tarikatı anlatan böyle kitaplar insanı yoldan çıkartır dikkat et.Bak ne anlatacağım ben evliyalar hakkında baya bir araştırma yaptım ve arkadaşlarıma bunları aktardım.Hayatları yaşayışları kerametleri...Ta ki bir gün Rıdvan adındaki arkadaşım şunu söyleyene kadar:''Kimki peygamberimiz(S.A.V) hakkında bir Allah dostunun hakkından daha az şey biliyorsa vah! onun haline''.Ondan sonra Peygamberimizin(S.A.V)Hayatını iyice öğrendim.Sevgiler ve saygılar ikinizede... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2006 Bak, kırallar ve islamda, doğrucu davut ne yazmış, doğru bulucanmı bakalım. Tin 1 ayet Diyanet Vakfı (1-5) İncire, zeytine, Sina dağına ve şu emîn beldeye yemin ederim ki, biz insanı en güzel biçimde yarattık. Sonra onu aşağıların aşağısına indirdik. Şimdi bu söz ayet . Bunu bir Allah demiş olabilirmi. İlk önce yeminlern şertler var. İnandırmak için Allah yemin ediyor. Ne saçma. Yine insanı güğzel bir şekilde yaratıyor ama. Alıntı
Φ cengizhan78 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 arkadaşlar sizin inandıklarınız size bizimkilerde bize biz sizn neye inanıp neye inanmadığınızla ilgilenmiyoruz inanç konuları hassas konulardır ve insanlar bu konularda duygusal olabilirler eğer bu soruları bilgi amaçlı soruyorsanız bunu üniversitelerin ilahiyat bölümlerinde size yeterli cevap verilecektir. buradan yeterli cevabı alacağınız umudunda değilim eğerki amacınız başka ise öğrenmek veya tartışma haricinde o zaman da size söyleyecek bir şeyim yok cevap yazan arkadaşlar arkadaşları kendi çelişkileri içerisinde bırakın derim. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 taurusmutis bahsettiğimiz peygamberimizin resmi değil, tüm resimlere aynı muamele yapılıyor. Allah insanların niyetlerine bakmazmı ben evimde duvarıma astığım resme evimdeki koltuk ya da mutfağımda ki çaydanlık gibi bir eşya olmaktan başka bie değer vermiyorum ki. ayrıca okuduğum kitablardan dolayı kafayı yemedim henüz. hiç bir tarikata ya da örgüte ya da gruba mensup olmadım olmamda. bu tür yerler de şirk ve çıkar mutlaka vardır. incil olsun tevrat olsun ya da çok farklı bir bakışaçısıyla yazılmış herhangi bir kitap olsun okumakta bir sakınca görmüyorum. onları okurken etkilenmiyorum sadece öğreniyorum... lena sana gelince... sen çok tehlikeli birisin. çünkü sen kendine hem müslüman diyorsun hemde bir kafirden daha fazla islama saldırıyorsun. bu ne yaman çelişki. sen tam olarak nesin? 68 yaşına geldin hala pireye kızıp yorgan yakmamak gerektiğini öğrenemedinmi? müslümanların cahilliğine bakıp islamı karalamak kadar zalimce bir şey düşünemiyorum. para kazanacak, ya da ückağıtçılık yapacak , ya da her hangi bir şekilde hayatını idame ettirecek kadar aklı olan böyle sapıkça hataya düşmez. gidip bir örgüte mensup olanlar kesin herşeyin farkındalar... ama bilerek yapıyorlar. Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 27 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2006 Tin 1 ayet Diyanet Vakfı (1-5) İncire, zeytine, Sina dağına ve şu emîn beldeye yemin ederim ki, biz insanı en güzel biçimde yarattık. Sonra onu aşağıların aşağısına indirdik. Şimdi bu söz ayet . Bunu bir Allah demiş olabilirmi. İlk önce yeminlern şertler var. İnandırmak için Allah yemin ediyor. Ne saçma. Yine insanı güğzel bir şekilde yaratıyor ama. Bakış açınız sağlam değil, neye nasıl bakmanız gerektiğini bilmiyorsunuz arkadaşlar özellikle ateist arkadaşlar. Lütfen bunu kabul edin ki olur olmaz şeylerle İslam a saldırmayın... Allah' ın seni beni inandırmaya çalışmak gibi bir çabası yok. Hak olan gerçek olan vareden zaten O. Sen beniz yalan olan izafi olan... Bu ayetlere " bakın Allah hiç yemin edermiymiş? işte bu saçmalık" diye yaklaşıyorsunuz bu açıdan bakıyorsunuz... Halbuki aslolan şudurki bu ayetlerde önemli olan Allah' ın dikkat çekmesidir. Yemin ayetlerinin hepsini ama hepsini gözden geçirin mutlaka yeminden sonra bir şeye dikkat çekilir... Bu ayettede insanın en güzel biçimde olduğuna dikkat çekilmek isteniyor. Bunu özellikle vurguluyor Allah Teala... Üzerine yemin ettiği şeyler ise değerli olmalarından kaynaklanıyor. Siz yemin ederken neyin üzerine neden yemin ettiğinizi düşünsenize? hani derizya annemin üzerine yemin ederim diye... Neden anne? Zannedersem anlaşılmıştır... Sevgili arkadaşlar, lütfen iddia ettiğiniz konularda ilk önce bilgi sahibi olun... İslam konusunda birtakım iddialarınız mı var? Buyrun getirin fakat önce konuya doğru bir şekilde hakim olun, sonra tartışalım... İlkokul seviyesine inmemiz hiçbirimizin yararına değil... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 28 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 28 Mart , 2006 hakikati kabul edip ondan yapıcı bir biçimde yararlanabiliyorsan. değişikliği kabul edip ona uyabiliyorsan. gerilim üzüntü ve korkuların oluşturduğu belirtilere karşı gerçek bir sahip olma yeteneğin varsa, vermeyi almaktan daha çok seviyorsan, başka insanlarla karşılıklı doyurucu ve yardıma dayanan bir ilişki kurabiliyorsan, ve de insanın içindeki içgüdüsel düşmanca enerjiyi yaratıcı ve yapıcı amaçlarla kullanabiliyorsan, ayrıca sevme yeteneğin varsa; sen, duygusal olgunluğa erişmiş bir kişi sayılırsın. dr.w.meinnier bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyandırınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız... konfüçyüs Alıntı
Φ Fade to Black Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2006 o ayetin devamını neden yazmadanız.ben yazayım. 6. İman edip hayra ve barışa yönelik iş üretenler müstesna. Bunlar için kesintisiz bir ödül vardır. gerçekten çok aşağıda olduğumuz doğru değil mi.şu koskoca evrende dünyanın dışına bile çıkıp yaşayamıyoruz.yaşamak için allahın verdiği yerden çıkan bitkilere ve havaya mutacız. eser veya piramit isteyen arkadaşlara.o piramitlerde çalışırken kaç kişinin öldüğünden haberleri var mı? Alıntı
Φ niyogara Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Bir forum arkadaşımız inaç gizli yaşanması gereken bir olgu demişti.Görüyorumki inançsızlık açık seçik yaşanan bir olguymuş. Kardeşlerim işi gücü olamayan ve dahası başkada bir fikri olmayanlar iyide raiting aldığı için ateizme sarılıyorlar.Tutturmuşsunuz bilimde bilim.Siz bilim adamlarının yanına ucuz yoldan kendinizi yamarken o bilim adamlarının nasıl bir ruh hali içinde çalıştığını biliyormusunuz. Kardeşim inanmıyorsan inanma bana ne? Git kendini rahat hissedecek başka bir yol bul. Artık yazdıklarınızla iyice zivanadan çıktınız.İnsanların kutsal değerlerine bu şekilde saldırmakla eline ne geçiyor? Kendini tatmin etmenin başka bir yolu yokmu? Ben dindan imandan bahsetmiyorum,gerçek tanrı sevgisinden bahsediyorum. Peki tamam sizden yoktan varoldunuz,diğerlerini tanrı yarattı.eee noldu şimdi,adam gibi inançsızlığını yaşsana. Omuyor değilmi bir şeyler eksik kalıyor.Nasılolsa forumlarda yandaş bulup mastürbasyon yapmak daha kolay oluyor.Allah belanızı versin demiyorum,zaten vermiş besbelli. LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜN RASULLAH ARKADAŞ SİZLER BURADA YAZARAK BUNLARIN KENDİLERİNİ TATMİN ETMELERİNE DESTEK VERİYORSUNUZ. YAZMAYIN .. İSLAM DİNİ HAK DİNDİR ALLAH BİRDİR. BİZ BİLİYORUZ BİZE BU YETMEZMİ? BİZE KUR-ANI KERİM YETMEZMİ? BİZE HZ. MUHAMMET (S.A.V.) YETMEZMİ? SELAM SANA EY RESUL SELAM SANA EY NEBİ SELAN SANA FAHRİ KAİNAT... ANAM BABAM CANIM FEDA YOLUNA Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Göklerde ve yerde Allah’tan başkası olsaydı ikisi de(yer ve gök) karma karışık olurdu. kainatta intizam ve hakim olan bir kanun vardır. Eğer göklerde ve yerde müteahhit ilah bulunsaydı yer ve gökler fesada duçar olur, temasa edilen şu nizam kalmazdı; halbuki yerle gökler fesada duçar olmamakta, nizam ve intizam baki kalmaktadır. Bu ise müteahhit ilahın olmadığını gösterir. İki Tanrı’nın var olduğu farzedilince, ikisi de birbirini Tanrı olmaktan men eder tanrılardan biri bir adamı öldürmek biri de yaşatmak istediğinde, yani iradeleri çatıştığında ya birisi ya ötekisi üstün olacak, kudreti üstün gelen tanrı olacak, diğeri aciz olacak ve tanrı olamayacak..İkisi aynı anda olmaz çünkü zıtların aynı anda var olması mantık ilkelerina aykırıdır.. Buna ek olarak Kuranı tam okusalarda artık Demokrasi ile yönetilmeyi tattıkları için geri dönerlermi oda soru işareti... KUR'AN'I TAM OKUYANLAR KONUŞUYOR GALİBA Alıntı
Φ kardelya Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 Göklerde ve yerde Allah’tan başkası olsaydı ikisi de(yer ve gök) karma karışık olurdu. kainatta intizam ve hakim olan bir kanun vardır. Eğer göklerde ve yerde müteahhit ilah bulunsaydı yer ve gökler fesada duçar olur, temasa edilen şu nizam kalmazdı; halbuki yerle gökler fesada duçar olmamakta, nizam ve intizam baki kalmaktadır. Bu ise müteahhit ilahın olmadığını gösterir. İki Tanrı’nın var olduğu farzedilince, ikisi de birbirini Tanrı olmaktan men eder tanrılardan biri bir adamı öldürmek biri de yaşatmak istediğinde, yani iradeleri çatıştığında ya birisi ya ötekisi üstün olacak, kudreti üstün gelen tanrı olacak, diğeri aciz olacak ve tanrı olamayacak..İkisi aynı anda olmaz çünkü zıtların aynı anda var olması mantık ilkelerina aykırıdır.. KUR'AN'I TAM OKUYANLAR KONUŞUYOR GALİBA Dilku peki bu iki tanrınında sürekli aynı şeyi istemesi mümkün değil mi? Bu mantık açısından neden imkansız olsun ? Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 İnananlar sürekli olarak allahın-tanrının bir olduğundan bahseder dururlar.. Yaradılışı savunur , doğada inanılmaz bir düzen olduğunu , insan vucudunun sözde mucizelerini... vs yaradılışa kanıt olarak gösterir ve ... ...." EVET BU BİR YARATICININ ESERİ OLMALI...BU DÜZENİN MUCİZELERİN ARKASINDA BİR AKIL OLMALI ... İŞTE BU ALEMLERİN RABBİ ALLAHTIR "... ....gibi bir sözde bilimsel (akıllı tasarım) çıkarsamaya ulaşırlar. Tamam! Yaradılışı kabul ettik diyelim...İnananların "akıllı tasarım" dedikleri yaradılış teorisini de kabul ettik diyelim..( bu mümkün olmasada imkansızı zorlayıp kabul edelim). Peki allahın-tanrının bir olduğu sonucuna nasıl vardınız?.. Kutsal kitabınız yazıyor diyemi?..E madem bilimsellikten bahsediyorsunuz , o halde gelin dininizide bilimsel sorhulamalardan geçirelim.. Gelin bana ; allahın-tanrının varlığını ve birliğini "önkabulsüz" olarak ispatlayın. Yani "allahın bir olduğunu" , "muhammedin onun elçisi olduğunu" ÖNKABULSÜZ OLARAK , BİLİMSEL OLARAK ispatlayın... son mesajdan anlaşılıyorki güzel bir kardeşimiz Allahın bir olmasının gerekliliğini sunmuş ozaman ben birdaha tekrar etmiyeyim bakın arkadaşlar söyleyin size en yakın kardeşinizle nekadar anlaşıyorsunuz . bakının 1 olmaması demek nnoksanlık tır bu intizamdaki denge bunn la sağlanamaz bu konunu tartışılması na bile gerekyok akçını evde kardeşiyle her zaman aynı şeyi istiyor. bakın ikinci soru müslümanın bilmesi gerken husus ey bu soruyu soran kardeşim eğer niyetin gerçeği bulmaksa ve nefsinden yazmıyorsan buraya ve karşındakini sadece mat etme kdeğilse niyetin birkere olsun gönül dünyanı aç ve şu misali dinle eğer yok bu fikirde değilsen hiç okuyup vakit kaybetme sen bir evde oturoyosun bir odada bir an bir ses işittiğin sonra fark ettin ki bu kapının sesi o anda sana sorsa biri yada sen kendi içinde bu soruyu kendine yöneltsen desenki şuan şu kapıyı kim çaldı bi cevap alırmısın tabiki alamassın bileceğin tek şey şudur dışarda biri var onun da benim kapımı çalmaya gücü yeter onun dışında dediğin her şey ya tutar ya tutmaz sen bilemssin kapıyı öçalan sarışınmı esmermi kısamı uzunmu ama işte senin cevabın ertesi gün bir arkaadşın gelse deseki senin kapıdın ıçalan şöyle biridir senden şunu şunu ister senin bir durumdan haber dar eder Bak ey Allah aşkından uzak Muhammede göz yaşı dökmemiş o içerdeki çaresiz sensin o güzünü sana gösteren Allah celle celalüdür o sana kendini anlatması içinde gönderdiği oun elçisidir kuranıdır yani seni senden haberdar için bir rahmet göndermiştir.Bu misal Allahın kelamı kuran-ı kerim içinde geçerlidir. Bak kardeşim eğer niyetin temizzse ve anlamadıysan nefsine bir durda ve bunu bir de nefsine oku bak sana diyorum sana bu soruları sordurttan nefsindir.Bildiğin cevapları sordurtarak yada karşındakini zora çıkartarak sana kolay kaçmayı arattıranda ozalim nefsindir. niyogara Sakın ha kardeşim yaa o yanlış düşünceler içerisinde sen olsaydın elinden geleni yapmaya çalış müslümanlık ta ne olduğunu bilirsin sen zaten emri bil maruf nehy-i anil münker sakın ha biz sadece kendimizle uğraşarak bu yol da olamayız sakın ha mübarek bu konudaki hadisleri opkusaydın ne yapsamda bu ahirzaman fitnelerinden zarar görmüş kardeşlerime yardım edeydim deyip göz aşları içerisinde boğulurdun bu senin görevin emin ol buna mübarek 'ANTON_SZONDOR_LAVEY' kardeşim sana gelince ister ateist başka bir şey ol ben seni severim insansın diye bak ama senden ricam sakın ha bazı müslümanların yaptığı yanlışlıkları dinin yanlışlığı kabul etme o kardeşim bilmiyorum ne yaptı mam yaptıysada bi anlıktır Allah onu ıslah etsin bak kardeşim yeterki samimi ol seninle neefsaniyet besteli mülahazaların dışında konuşup sohped etmeye seviyli bir şekilde hazırım ben buna mecburum bak tolstoy ne diyor eğer bir insan çevresinden etkilenmese ve özgür olsa muhammediliği seçerdi bak kardeşim yaptığın eleştirilerdeki hususu gerçekten anlamak niyetiysen gel ve gönül gözüyle şu hususa bak Efendimiz Hz.Muhammed (sas) ve ordusu savaşa giderken Efendimiz(sas) bir yerde köpeğin yeni yavrulamış olduğunu gördü hemen oraya birini tayin etti sen burda ordu geçene kadar bekle bunlar azarar gelmesin dedi ve ordunun yönünü değiştirdi yani bir hayvan için bütün planını değiştirdi bak güzel kardeşim İslamiyet budur başkası değil Kuran ahlakıda budur. Bak efendimiz(sas) bir rahmetti o gelince kız çocukları diridiri toprağa gömülmekten kurtuldu sakın ha hiç hkimse ona kadınları ikinci plana atıyor demesin ona kadınlar nedediler ay doğdu üzerimize veda tepelerinden şükür gerekti bizlere Allaha davetinden sen güneşsin sen aysın sen nur üstüne nursun se süreyya ışığısı ey sevgili hoş geldin mekkedeki kızlar kadınlar daha onu görmeden onu tanmış ve o gelince bu mısraları onun için söylemişlerdi Niye biliyormusun çünkü aileleri müslüma olunca artık onlar kendilerine zulm etmiyorlardı artık herkesin yüzü gülüyordu o bir rahmetti bunun içindir ki niceee kafirler onu öldürmeye gelirken müslüman olup gitmişlerdi bak kardeşim ona el -amin diyorlardı o okuma yazmayı bilmiyordu bir gün bir geldiki dilinde hakkın kelşamı sizce böyle bir insan ta ozamandan böyle şeyler uydura bilirlermiydi bakın bu öyle basit bir şey değil düşünün ki bir sizi hem öldürmek istiyor hemde size eşyasını emanet ediyor işte bu rahmetter işte bu dindir Bak kardeşim yeterki sen samimi ol amacın hak olsun hertürlü seninle sohped ederim ama işin nefsinleyse git kendi nefsinle uğraş burdakilerin de kafası bu sorular yerine belkide niçin namazla meşgul olacak Aşkıyla yandığım Allaha yemin ederimki hepinizi Allah rızası için seviyor ve sizin için üzülüyorum Allah hepimizin üstünden hidayeti eksik etmesin Alıntı
Φ siser Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 HY saçmalıklarından seçmelerle karşı karşıyayız sanırım. "Demir'i Muhammed buldu" diyebilirsen hemen şurada müslüman olacağım. Ama diyemezsiniz. Çünkü demir Muhammed'den çok önce bulunmuştu. Bilinen bir şeyi "bak işte nasıl da yarattık. Bunda size faydalar var" demek neyi kanıtlar? Ateş için de aynı şey söz konusu. Ayrıca 7 kat göğü hala atmosfer tabakaları diye saymaya kalkıyorsunuz ya pes doğrusu. H.Y 'nın peşine düşerseniz, dininizi bilmediğiniz de çıkar ortaya. 37/6- Biz en yakin gögü zinetlerle, yildizlarla donattik. Demek ki neymiş? Yıldızlar atmosfer tabakalarının arasındaymış.. Hem de en yakın atmosfer tabakasını süslüyorlarmış... PES... Ateistlerin (inanı olmayanın) Allah hakkında konuşmaları abestir. Ayrıca onlara Allah'ın varlığını ispat etmeye gerekte yoktur. "Senin dinin sana benim dinim bana " artık inanmazlar.İnanmayanın ki de kendisinedir Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Tanrı Neden "Bir"dir? Çünkü "Varlık" "Tek"tir... Alıntı
Φ siser Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Ateistlerin (inanı olmayanın) Allah hakkında konuşmaları abestir. Ayrıca onlara Allah'ın varlığını ispat etmeye gerekte yoktur. "Senin dinin sana benim dinim bana " artık inanmazlar.İnanmayanın ki de kendisinedir Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Tanrı Neden "Bir"dir? Çünkü "Varlık" "Tek"tir... Tanri'nin tek oldugunu bize gene peygamber diye ortaya cikan insanlar soyluyorlar. Bizler de bu soylenenlere inaniyoruz. Oysa yukarida ne kavgalar dondugunden haberdar degiliz. Belki de bu arada Allah'a ortak olmayi isteyen Seytan harici yaratiklar da turemistir. Oyle ya din kitaplarinin indigi onca asir gecti. Orasi da ayni kalacak diye bir kural yok ya, yoksa var da bizim mi haberimiz yok. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Tanri'nin tek oldugunu bize gene peygamber diye ortaya cikan insanlar soyluyorlar. Bizler de bu soylenenlere inaniyoruz. Oysa yukarida ne kavgalar dondugunden haberdar degiliz. Belki de bu arada Allah'a ortak olmayi isteyen Seytan harici yaratiklar da turemistir. Oyle ya din kitaplarinin indigi onca asir gecti. Orasi da ayni kalacak diye bir kural yok ya, yoksa var da bizim mi haberimiz yok. Bir tanrıya inandınızda ikincisini mi tartışıyorsunuz.. Allah'a ortak olmayı isteyen, ortak mı olmuş oluyor, kendiz söylüyorsun "şeytan harici yaratık türemiştir" diye.. Sizde bu türeyenlerin yaratık olduğunu ister istemez vurguluyorsunuz.. Yaratılmışlar yaratanla yarışamazlar.. Saygılar.. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2007 gerçekten tebrikler sayın inançsız arkadaşlar... herşeyi bıraktınız yaratanın tekliğini ortaya attınız.. oysa o teklikle bile baş edemediniz... yaratılan herşey de o ince çizgiyi göremediniz... başınıza çok ama çok büyük bir felaket gelse ve tamamen yalnız olsanız Tıpkı Rabbimin deniz ortasındaki gemi misali örnekleri gibi... ondan başka, yaratandan başka neyi sayıklayabilirsiniz ki... neye yalvarırsınız yardım etmesi için... ama sizler bu duygunun güzelliğinden bile mahrumsunuz... inançlı insanların inandıkları yaratandan her an yardım göreceklerine inanarak ,,,her türlü zorlukta bile nasıl huzurlu olabileceklerini bile kestiremezsiniz.... inananların basit ve doğaya herşeye aşık kalplerinin sizinkinden daha mutlu çarptığının bile farkında değilsiniz... biz yüzümüzü herşeye gücü yeten bir yaratana dönmüşüz... gün gelip bir hastalık nedeniyle ellerimiz ayaklarımız kesilse , Rabbimiz bizi vücudumuzla sınıyor der,,,sabrımızı ölçüyor der,,,ve belki bir nebze olsun cennet ümidini ya da en azından cehennemden kurtulma ümidini yaşayıp burukta olsa sevinci yaşarız.... biz inananlar için bize ait diyebileceğimiz bir bedenimiz bile yokki onları kaybetme korkusu yaşayalım... peki siz bilimsel arkadaşlar... hayatta tutunduğunuz şeylerin hangisi etrafınızdaki türdeşlerinizle bu derece mücadele vermenize değiyor?... sizler belki dindarlara gıcık olarak mücadele verirken bizler size gıcık olmadan hep dua ederek vakit geçiriyoruz.. ve bu duanın bile bizde huzuru ve karşılığı farklı yaşanıyor... siz mi doğrusunuz biz mi... bizim mi hayatımız daha yaşanası sizin mi?... bizim basitliğimiz bizi mutlu ve kalabalık bir hale getirirken ,,sizin medeni okumuş çok düşünen edalarınız etrafınızdaki çoklarını kendinizden aşağı görmenize neden oluyor belki... bu da sürekli bu aşağı tabakalara ders vermenize ya da nutuklar atmanıza neden oluyor... ha ben bunları neden mi yazıyorum... ben de hala islama inanan ama nefsi yüzünden günah işlemeye devam eden ve yüce kitaba ve emirlere ve o mucize inceliklere uyum sağlamaya onları anlamaya çalışmaya devam yolundayım... kısacası ben daha yolun çok başındayım... Kuran nasıl bir kitaptırki okuytupta öğrenecekleriniz hiç bitmesin... ibadet yani namazımız bile nasıl birşeydir ki bir insan günde 5 kere aynı şeyi yapsında ondan hiç bıkmasın... her birinde ayrı ayrı hissetsin... her biri birbirinden farklı olsun... keşke bilseydiniz onun güzelliklerini... Allahın merhameti bütün Adem soyuna olsun ... Saygıylarımla Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 fft'den , yine "benim fikirlerim ve yaşamım çok güzel, değerli ve anlamlı, sizinkiler ise bizimkinin yanında önemsiz" edebiyatı !!! saygılar Allahın merhameti bütün Adem soyuna olsun ... Olmaz ! imtihana aykırı ! Allah'ın kavurma yapması gereken milyarlarca insan oldu ahirette, şu anki 6 milyarlık neslin tahminen 5 milyarıda kavrulacak ! merhametten söz edemeyiz bu duruma bakarak. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Yaratılmışlar yaratanla yarışamazlar.. Saygılar.. Ya o yarataninda bir yaraticisi varsa ve o yaratanin da bir yaraticisi ve o yaratanin da yaraticisi........ Demek ki bizim o yaratanla yarisamadigimiz gibi o yaratan da yaraticisiyla, bu yaratici gene onu yaratanla..... yarisamiyor, oyle mi? Dairede donup duruyoruz desenize. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 ALINTI(xlark tades @ Jun 7 2007, 09:09 PM) Yaratılmışlar yaratanla yarışamazlar.. Yine aynı mantık. Kes sesini sen kim oluyorsunda yaratıcı ile yarışmaya çalışıyorsun. Valla öyle bir yarışıyoruz ki,solladık geçtik bile sözde yaratıcıyı. Mesela yaratıcı kendinden iyi gören,kendinden iyi duyan,kendinden daha güçlü bir varlık yaratamaz, ( yaratabilirmi?) ama insanlar bu saydıdklarımı yapıyor. Yaaaaaaaaaaaaaa Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Valla öyle bir yarışıyoruz ki,solladık geçtik bile sözde yaratıcıyı. Mesela yaratıcı kendinden iyi gören,kendinden iyi duyan,kendinden daha güçlü bir varlık yaratamaz, ( yaratabilirmi?) ama insanlar bu saydıdklarımı yapıyor. Yaaaaaaaaaaaaaa Yaratmak yoktan ve örneksiz var etmektir.. Allah'ın yarattığı canlı cansız bütün maddeler ilk kez , bir örneksiz ve yoktan var edilmişlerdir.. İnsanlar ise var olan maddelerle bir şeyler yaparlar ve genellikle canlıları örnek alırlar.. Örneğin helikopterin yapımında helikoptere benzeyen bir böcek, uçak-kuş, denizaltı-balık vs..vs.. Bu durumda insanların yaptığı işlerde yaratma fiili kullanılamaz, kullananlar kavram hatası yapmaktadırlar.. Saygılar.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2007 Yaratmak yoktan ve örneksiz var etmektir..Allah'ın yarattığı canlı cansız bütün maddeler ilk kez , bir örneksiz ve yoktan var edilmişlerdir.. İnsanlar ise var olan maddelerle bir şeyler yaparlar ve genellikle canlıları örnek alırlar.. Örneğin helikopterin yapımında helikoptere benzeyen bir böcek, uçak-kuş, denizaltı-balık vs..vs.. Bu durumda insanların yaptığı işlerde yaratma fiili kullanılamaz, kullananlar kavram hatası yapmaktadırlar.. Saygılar.. Allahta yoktan yaratmamış, biraz o topraktan biraz bu topraktan çamur yapıp insan haline getirmiş. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.