Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

12 Eylül darbesi olmasaydı olacaklar ile, darbe sonrası olanlar kıyas bile kabul etmez. İç savaş ve paylaşım işgalinden bahsediyoruz. Şu anda Suriye'nin başına yaşadığı iç savaştan daha kötü ne gelebilir? İşgal edilip parçalanması. Afganistan'ın başına daha kötü ne gelebilirdi?

Darbe sonrası halkın seçtiği parti ABD bağımlılığını başlatmıştır. Bunda Evren'in bir kabahati yok. Halk ilk seçim hatasını o kişiyi seçmekle yapmadıysa da gereğinden fazla iktidarda tutmakla yapmıştır. Tıpkı şimdi yaptığı gibi. 

Darbeden sonra Türkiye'de İslamcılık artış gösterdi. Evet böyle bir yan etkisi oldu. Tedavi olduğumuz ilaçların bile yan etkileri var.

O darbe şakşakçısı dış güdümlü şahsın adından bile bahsetmek istemem. O kadar ikiyüzlü ve takiyyeci, sahtekar bir kişinin hiç bir yaptığı ölçü olamaz. O kişiyi gündemime bile alıp, adını bile anmam. Yok hükmünde, sıfır değere sahip bir şahıstır.

Tankerin frenlerinin kasten bozulduğu senaryosu saçma. Kaale bile alınacak bir senaryo değil.

Ben kimseye Kenan Evren'i eleştirmeyin demedim. Ben de eleştiririm. Ben yargılanmasına karşıyım.

Dolayısıyla AKP yi elbette eleştiririm. AKP de anayasayı değiştirip referanduma koysa ve %90 ın üzerinde evet dense, AKP yi yargılama şansı da kalmazdı. AKP yi hem eleştiririm, hem sorumlular yargılanırsa yargılamayı desteklerim.

Gönderi tarihi:

Tahminim, ülkeyi bölünmeye götürenlerin yargılanma şansının olmayacağı. Fakat bu halkın ve başında tutmakta ısrar ettiği yöneticilerinin birlikte tarihin ezici çarkları arasında yargılanacağı ve mahkum olacağı. 

Neden böyle bir tahminde bulunuyorum, çünkü emperyalistler tuzağı çok iyi kurdu ve planlarını çok ustaca yürütüyorlar. Bu plandan vaz geçmeleri gibi bir durum da söz konusu değil. 

Gerçi önlerine ciddi bir pürüz çıktı. Suriye engelini aşamadılar. Suriye ordusu kahramanca ABD nin uşağı dinci teröristlere pabuç bırakmadı. Suriye ordusunda teröristlerle çarpışan her bir kahramanı bizim tebrik etmemiz gerekir. Çünkü emperyalizmin planlarını sekteye uğrattılar. Sıranın bize gelmesine engel oldular. Suriye'nin işgali, sıranın bize gelmesi demektir çünkü. O kahramanları kutluyor ve selam yolluyorum. Dinci ve emperyalist terörizme karşı başarılarını candan tebrik ediyorum. 

Suriye geçmişteki terörizm koruyucusu olma suçunun kefaretini böylece ödemiş bulunuyor. Artık Suriye bizim dostumuzdur. Dinci ve emperyalist teröre verdiği bu savaşla kefaretini fazlasıyla ödemiştir. Hatta borçlu çıktık. Bu borcumuzu bundan sonra dostluk ve yardımla ödemeliyiz. Tabii bu iktidardan kurtulabilirsek. 

Emperyalizmin planlarını bozanın halkımız değil, Suriye ordusu olması acı. Ama ne yazık böyle oldu. Darısı halkımızın başına...

Ben bu halktan umutlu değilim. ABD Suriye engelini aşamazsa mutlaka B planı var ve devreye sokacaktır. Bu halk başında tutmakta ısrar ettiği iktidarı ile birlikte tarih önünde yargılanacak ve acı bir şekilde mahkum olacaktır diye düşünüyorum. 

Bu halk beni yanıltır, aklını başına alır, o başka... Ona diyeceğim olmaz. Ben tahminimi söylüyorum.

Gönderi tarihi:

ABD nin B ve C planları A planından da kötü olabilir.

Bilmiyorum bu halk bu kadar da teraziyi şaşırabilir mi ama, bir Türkiye-Suriye savaşı da kotarılabilir. Bel kıran, boyun büken generaller var oldukça, bu olası. Bu emperyalistlerin yürürlüğe koyamayacakları senaryo yok gibi. Böyle dini dogmatik kölesi, ağzından sadece allah bismillah çıkıyor diye, bunlar sadece ağzından çıkan laflar olmaktan öte hiç bir şey olmadığı halde, bir kişinin kılı kulu olan bir halk bulduktan sonra, ne senaryo yazsan uygulanma şansı olur.  

Hep söylediğim gibi, bu halkın akibetini gerçekten merak ediyorum. Suriye'deki durum, Türkiye'deki seçimler anahtarlar. Türk halkından beklentim yok. Suriye ordusunun başarılarının devamını ve dinci emperyalist teröre karşı kesin zaferini diliyorum.

Gönderi tarihi:

Emperyalizmin planlarını bozanın halkımız değil, Suriye ordusu olması acı. 

Suriye'nin arkasındaki Rusya'yı neden ermperyalist saymıyorsunuz ? Suriye Rusya olmasaydı bu kadar direnebilir miydi ? Rusya'yı emperyalist saymayıp Sovyetleri neden emperyalist sayıyorsunuz o zaman ?

Ya da Rusyayı emperyalist sayıyorsanız, neden Suriyede Rus hegemonyasına karşı ABD müdahalesini kötü  buluyor da, Afganistanda Sovyet hegemonyasına karşı ABD müdahalesini kötülemiyorsunuz ?

Türkiye'de darbe Sovyetleri durdurmak oluyor da, Suriyedeki ABD müdahalesi neden Rusyayı durdurmak olmuyor ? İkisinde de saldıran ABD iken.

Yoksa, bu çifte standart Suriyedeki rejim karşıtı cephedeki radikal islamcıların kimliğinden mi kaynaklanıyor ? Ne de olsa Evren onlar gibi değildi,  " Atatürkçü " idi, değil mi ? Mitinglerde Kuran ayetleri de okumadı, yurt dışındaki diyanet din görevlilerin maaşlarını da Rabıtaya ödetmedi, tarikatçıların önünü de hiç açmadı zaten. tongue.png

Gönderi tarihi:

Rusya emperyalizm yaparsa Rus emperyalizminden söz ederiz. original.gif Konu Amerikan emperyalizmi olduğunda Amerikan emperyalizminden söz edilir. Sovyet emperyalizmi söz konusu olduğunda Sovyet emperyalizminden söz edilir. Osmanlı emperyalizmi konu olduğunda Osmanlı emperyalizminden bahsederiz. original.gif 

Konuya ve muhabbetine göre değişir!

ABD Sırp ırkçılığını önlediğinde de iyi bir iş yapmıştı. Rusya Suriye için Akdeniz'e donanma gönderince iyi bir iş yaptı. Mutlak iyiler ve mutlak kötüler yoktur. 

Yok öyle üç köfte beş kuruşa! Sovyetler Kars ve Ardahanı, boğazlarda kontrol yetkisini isteyecek, Türkiye'de terör yaratıp Varşova paktına katmak için tezgahlar düzenleyecek, biz de susacağız! Şimdi ise ordumuza çuval geçirdiği için de ABD emperyalizmi diyoruz. 

Demek ki diyormuşuz! 

Hayır demesem ki emperyalizmin doğusu batısı olmaz, hadi dememişim desem. Peşin peşin de dedim yani! Nerde açık bulurum diye değil de rolleyes.gif ne demiş diye okunsa! İki resim arasındaki yedi hatayı bulmak için pazar eki bulmacaları çözülse! grin.gif 

Gönderi tarihi:

Rusya emperyalizm yaparsa Rus emperyalizminden söz ederiz. original.gif Konu Amerikan emperyalizmi olduğunda Amerikan emperyalizminden söz edilir. Sovyet emperyalizmi söz konusu olduğunda Sovyet emperyalizminden söz edilir. Osmanlı emperyalizmi konu olduğunda Osmanlı emperyalizminden bahsederiz.

Bunlar sorumun yanıtı değil. Sorum hala cevaplanmadı :

Türkiye'de darbe Sovyetleri durdurmak oluyor da, Suriyedeki ABD müdahalesi neden Rusyayı durdurmak olmuyor ? İkisinde de saldıran ABD iken.

Gönderi tarihi:

Yok öyle üç köfte beş kuruşa! Sovyetler Kars ve Ardahanı, boğazlarda kontrol yetkisini isteyecek, Türkiye'de terör yaratıp Varşova paktına katmak için tezgahlar düzenleyecek, biz de susacağız! Şimdi ise ordumuza çuval geçirdiği için de ABD emperyalizmi diyoruz. 

Sovyetler, 80 darbesinden 35 yıl evvel Stalin döneminde yayılma politikası izlemişti. Ancak Kruşçevden sonra bu politikadan vazgeçti. Bunları daha önce yazmıştım. Dolayısıyla, bir illiyet bağı yok bu ikisinin.

Ayrıca, farz edelim vazgeçmemiş olsun, NATO'ya katan o dönemde emperyalist olmuyor da, VARŞOVA'ya katan neden emperyalist oluyor ? :)

Gönderi tarihi:

ABD Sırp ırkçılığını önlediğinde de iyi bir iş yapmıştı. 

Bir uluslar birliği olan Yugoslavyadaki Ulusları kışkırtıp birbirine düşüren ABD mi iyi iş yaptı ?

Türkiyede hem Kürtçülüğü hem Türkçülüğü kışkırtan ABD, Türkçüler Kürtçüler yüzünden Kürtlere katliam yapsalar, bu bahaneyle gelip Türkiyeye müdahale etse ve Güney Doğu ve Doğu'da Kürdistan kurulsa iyi bir iş mi yapmış olur ?

Bu nasıl bir anlayış böyle hayretler içerisindeyim ?

Gönderi tarihi:

Yanıtlamadığım iddia edilen soru son derece anlamsız. Sovyetler müdahale için bahane oluşturmak üzere Türkiye'de terör düzenliyordu. Rusya Suriye'de böyle bir iş yapmıyor ki nerden ABD müdahalesi haklı olacak? Bu kadar anlamsız ve alakasız bir soruya ne yanıtı vereceğim ben? Tersine ABD Suriye'de terör yaratıyor, Rusya engel oluyor. Burada kötü iş yapan ABD, iyi iş yapan Rusya. 12 Eylül öncesi Türkiye'de kötü iş yapan Sovyetlerdi, iyi iş çıkaran Kenan Evren oldu.

Sırplara ırkçılık yapın, Boşnaklarla Hırvatları sizin ırkınızdan değiller diye katliama uğratın diye öğreten ABD idiyse, Sırplar da bu yanlış akla uymasalardı! Kabahat yine kendilerinin. Örneğin Saddam'a Kuveyt'i işgal et aklını veren ABD idi, ama Saddam akıllı olup tuzağa düşmeyecekti. 

Sırplar her ne sebeple olursa olsun, katliama başladıklarında müdahale gerekli ve haklı olur. Saddam her ne sebeple olursa olsun, bir ülkeyi işgale girişirse, müdahale haklı ve gerekli olur. Seyre mi bakılacaktı? 

Sovyetler Varşova paktına katmak için Türkiye'yi işgale girişse, ABD müdahalede haklı olurdu. Kenan Evren o fırsatı ikisine de vermedi.

Türkiye NATO'ya işgal ile katılmamıştır. Tersine Stalin Kars, Ardahan ve boğazlar denetimini almak için sınırımıza asker yığdığı için mecburen katılmıştır. Sovyetler işgal ile, zorla Varşova paktını oluşturdular. Kimse gönüllü girmedi. Çıkmak isteyeni tanklarla ezdiler. Varşova zoraki, diktatoryal bir pakt idi. Layık olduğu şekilde yıkıldı gitti. Çok da iyi oldu. Özgürlük düşmanı böyle ceberut bir pakt insanlığın utancıydı.

Gönderi tarihi:

Suriye'nin arkasındaki Rusya'yı neden ermperyalist saymıyorsunuz ? Suriye Rusya olmasaydı bu kadar direnebilir miydi ? Rusya'yı emperyalist saymayıp Sovyetleri neden emperyalist sayıyorsunuz o zaman ?

Ya da Rusyayı emperyalist sayıyorsanız, neden Suriyede Rus hegemonyasına karşı ABD müdahalesini kötü  buluyor da, Afganistanda Sovyet hegemonyasına karşı ABD müdahalesini kötülemiyorsunuz ?

Türkiye'de darbe Sovyetleri durdurmak oluyor da, Suriyedeki ABD müdahalesi neden Rusyayı durdurmak olmuyor ? İkisinde de saldıran ABD iken.

Yoksa, bu çifte standart Suriyedeki rejim karşıtı cephedeki radikal islamcıların kimliğinden mi kaynaklanıyor ? Ne de olsa Evren onlar gibi değildi,  " Atatürkçü " idi, değil mi ? Mitinglerde Kuran ayetleri de okumadı, yurt dışındaki diyanet din görevlilerin maaşlarını da Rabıtaya ödetmedi, tarikatçıların önünü de hiç açmadı zaten.tongue.png

Baas rejiminin Suriye halkı için her bakımdan cihatçı-selefi çapulcu sürülerinden daha iyi olduğundan arkasında ABD de olsa Rusya da olsa  haklı bir şekilde desteklenmeli bana kalırsa.

Ayrıca Afganistan Cumhuriyeti'nin ve halkının asıl düşmanları Taliban'dı. SSCB de haklı olarak bu ülkeye girmişti.

Gönderi tarihi:

Mandela'nın 110 milyon dolar serveti çıkmış. Boşuna demiyoruz İngiliz Ajanı diye.

Böyle bir serveti olması tek başına ajanlığın kanıtı değildir, olsa olsa kendi halkını sömürdüğünün kanıtı olabilir.  

Fakat, dinci basın dışında yabancı kaynaklarda 110 milyon dolar değil, Güney Afrika para birimi olan rand yazıyor. Bu da yaklaşık 10 milyon dolar yapıyor. Aldığı Nobel Ödülü zaten 1 milyon dolar değerinde. Bu parayı işlettiğini varsayarsak, 10 milyon dolar normal bir değer.

O nedenle de bu da halkını sömürdüğünün kanıtı olamaz.

Gönderi tarihi:

Yanıtlamadığım iddia edilen soru son derece anlamsız. Sovyetler müdahale için bahane oluşturmak üzere Türkiye'de terör düzenliyordu. 

Bunun kanıtı, KGB arşivlerinden bir belge, Türkiye'de bir mahkeme kararı , en ufak bir şey, beyan vs. yok.

O nedenle sorum hala geçerli :

Gönderi tarihi:

Sırplara ırkçılık yapın, Boşnaklarla Hırvatları sizin ırkınızdan değiller diye katliama uğratın diye öğreten ABDidiyse, Sırplar da bu yanlış akla uymasalardı! Kabahat yine kendilerinin. Örneğin Saddam'a Kuveyt'i işgal et aklını veren ABD idi, ama Saddam akıllı olup tuzağa düşmeyecekti. 

Sırplar her ne sebeple olursa olsun, katliama başladıklarında müdahale gerekli ve haklı olur. Saddam her ne sebeple olursa olsun, bir ülkeyi işgale girişirse, müdahale haklı ve gerekli olur. Seyre mi bakılacaktı? 

Türkiyede hem Kürtçülüğü hem Türkçülüğü kışkırtan ABD, Türkçüler Kürtçüler yüzünden Kürtlere katliam yapsalar, ABD kendi çıkardığı ortamın bahanesiyle gelip Türkiyeye müdahale etse ve Güney Doğu ve Doğu'da Kürdistan kurulsa iyi bir iş mi yapmış olur ?

Gönderi tarihi:

Sovyetler işgal ile, zorla Varşova paktını oluşturdular. Kimse gönüllü girmedi. 

Yanlış bilgi.

Doğrusu :

VARŞOVA PAKTI

Kurulma Nedenleri

Sosyalist ülkeleri, karşılıklı bağlarını bir pakt içinde güçlendirmeye yönelten başlıca neden; sosyalist ülkelere ve sosyalizmin yayılmasına karşı 1949'da kurulan NATO'nun, askeri etkinliklerini artırması ve silahlanmaya hız vermesiydi. Birliğin kuruluşuna ilişkin ilk adım, 29 Kasım-2 Aralık 1954 tarihleri arasında sekiz sosyalist ülkenin katılımıyla, ortak güvenliğin ve barışın korunması konusunda ve Moskova'da düzenlenen konferansta atıldı. Varşova Paktı, Londra ve Paris Antlaşmaları ile Federal Almanya'nın NATO'ya girmesi ve NATO'ya bağlı olarak Batı Avrupa Birliği'nin kurulmasıyla Avrupa'da doğan ve giderek artan savaş tehlikesine karşı biçimlendi. Pakt kurucularına göre bu gelişmeler, barışsever devletlerin güvenliği bakımından bir tehdit oluşturuyor ve savunma sağlayıcı karşı önlemlerin alınmasını gerektiriyordu. "

( tr.wikipedia )

Gönderi tarihi:

Türkiye NATO'ya işgal ile katılmamıştır. Tersine Stalin Kars, Ardahan ve boğazlar denetimini almak için sınırımıza asker yığdığı için mecburen katılmıştır. Sovyetler işgal ile, zorla Varşova paktını oluşturdular. Kimse gönüllü girmedi. Çıkmak isteyeni tanklarla ezdiler. 

Katıldığına da pişman olmuştur herhalde. Zira, NATO'dan çıkmak isteyeni de askeri, sivil her türlü darbe ile ezdiler. Yeşil Kuşak ve BOP projeleri ile dinciliği palazlandırdılar. Yukarıda yazılanlardan anlaşılıyor ki bu durumdan memnun olan Evren'den başka biri daha varmış demek ki. :)

Gönderi tarihi:

Saddam her ne sebeple olursa olsun, bir ülkeyi işgale girişirse, müdahale haklı ve gerekli olur. Seyre mi bakılacaktı? 

Bu arada, 1. Körfez savaşında Irak işgal edilmedi. Irak'ın işgali, kimyasal silah bulundurduğu ve El-Kaideyi himaye ettiği yalanları ile yapılan 2.Körfez savaşının sonucudur.

Gönderi tarihi:

Baas rejiminin Suriye halkı için her bakımdan cihatçı-selefi çapulcu sürülerinden daha iyi olduğundan arkasında ABD de olsa Rusya da olsa  haklı bir şekilde desteklenmeli bana kalırsa.

Ayrıca Afganistan Cumhuriyeti'nin ve halkının asıl düşmanları Taliban'dı. SSCB de haklı olarak bu ülkeye girmişti.

Elbette bu bir tercih meselesidir. Bakış açısına göre değişir. SSCB işgali devam etseydi, belki de bugün Azerbaycan'ın bize göre eğitim düzeyinin yüksek olması gibi olumlu bir etkisi olabilirdi Afganistan için.

Bu arada Talibanı silah, para ve taktik olarak destekleyen de ABD idi.

Gönderi tarihi:

Kuveyt de ABD toprağı değildi. Bıraksın biri kalkıp her tarafı yutsun, kimse ellemesin mi? Dünya savana mı yahu? Savanada bile aslan bile borusunu keyfince öttüremez. Karşısına sırtlan çıkar.

İnsan bir iddia öne sürerken başkasının tartmasına bırakmayıp önce bir kendisi tartmalı. Atarken ne sadece tavukları, ne sadece civcivleri düşünmemeli...

Gönderi tarihi:

Kuveyt de ABD toprağı değildi.

Emperyalizmin kurduğu ve kurulduğu günden beri ona damardan bağlı olan sözde devlet Kuveyt ile tam bağımsız kurulan Türkiye nasıl mukayese edilebilir, var mı böyle bir şey, hayretler içerisindeyim ?

Gönderi tarihi:

Dünyada her hangi bir ülkeyi her hangi bir ülkenin işgal etmesine kimse seyirci kalmaz. Maksat Kuveyt - Türkiye benzerliği kurmak değil. Herhangi bir ülkeyi herhangi bir ülkenin işgal etmesi. Örneğe bu açıdan bakılacaktı... original.gif

Gönderi tarihi:

Dünyada her hangi bir ülkeyi her hangi bir ülkenin işgal etmesine kimse seyirci kalmaz. 

Irak'ın işgaline niye kimse müdahale etmedi, 2 milyona yakın insan kadın-çocuk öldürülürken, tecavüzler yaşanırken neden herkes " seyirci kaldı " ?

Gönderi tarihi:

Seyirci kalmaz derken karşı savaş açar demedim herhalde... Buna güç yetmiyorsa da kınanır, yerilir, bir şeyler yapılır. İşgalciye yakın güçte bir güç olmalı ki o da savaş açsın. Bu ancak dehşet dengesi veya soğuk savaş dediğimiz dönemde olasılık içindeydi. Şimdi Rusya bir denge kurma pozisyonuna eriştiğini, ilk kez Akdeniz'e savaş gemileri göndererek iddia etmiş oldu ve etkili de oldu sanıyorum.  

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.