Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2013 11 yıl Gene ve yine kelimeleri eş anlamlı iki kelimedir. "Gene" kelimesinin sözlüklerde olmadığı, yanlış kullanıldığına dair bir kanı söz konusu olsa da aslında TDK'nın sözlüğünde, Dil Kurumunun sözlük ve imla kılavuzunda, Ali Püsküllüoğlu'nda "gene" sözcüğüne yer verilmiştir. Gene, yine demektir. yine zarf (yi'ne) 1. zarf Yeniden, bir daha, tekrar, gene"Yine beni unuttu, ağaçlıklar arasına yürüdü." - A. Kabaklı 2. Öyle de olsa, öyle olmasına karşılık 3. Buna rağmen, bununla birlikte"Kocası için saçını süpürge etti yine de yaranamadı." - İ. H. Baltacıoğlu gene zarf (ge'ne) zarf Yine"Gene göğün gözleri bir gün yaşarmayacak / Geri kalan olursa gidenleri sayacak" - F. N. Çamlıbel
Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2014 11 yıl gene geçmişten gelip şimdiye etki eden, yine şimdiden geleceğe etki eden anlamında kullanılmış gibi...
Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2016 8 yıl gene geçmişten gelip şimdiye etki eden, yine şimdiden geleceğe etki eden anlamında kullanılmış gibi... Dikkate değer bir bakış açısı
Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2019 5 yıl Tarih 14.08.2014 at 09:02 , Misafir nehir dedi: Gene kelimesini kullananlara sinir oluyorum
Gönderi tarihi: 8 Şubat , 2021 4 yıl gene kullanimin yanlis oldugunu ileri suruyorum. Bkz. Genelemek . Oysa yinelemek diyebiliyoruz.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.