Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ALLAH'TAN BAŞKASI İÇİN KURBAN KESMENİN HÜKMÜ

Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

«De ki: «Namazım, kestiğim kurban, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah içindir. O'nun hiçbir ortağı yoktur. Müslümanların ilki olarak bununla emrolundum.» (En'am: 162-163)

«Rabbin için namaz kıl, kurban kes.» (Kevser: 2)

Ali b. Ebu Talha (r.a) şöyle rivayet etti: Rasulullah (s.a.s) bana dört şeyden bahsederken şöyle dedi:

«Allah (c.c) kendisinden başkası için kurban kesene, ana-babasına lanet edene, kendisine kısas yapılacak kimseyi saklayana, arazilerin hudut taşını değiştirene lanet etmiştir.» (Müslim)

Yukarıdaki ayet-i kerimelerden ve hadisi şeriften anlaşılıyor ki:

- Allah için kurban kesmek tıpkı namaz gibi Allah katında büyük değeri olan bir ibadettir. Nitekim kurban kesmek Kur'an-ı Kerim'de birkaç yerde namazla beraber zikredilmiştir.

- Allah için kurban kesmek önemli bir ibadet olduğu gibi Allah'tan başkası için kurban kesmek de büyük şirklerdendir.

Putlar için, mezarlar için, kendisine fayda sağlayacağını zannettiği ölü veya diri bir kimse için ya da bir kimseye saygı gösterdiğini belli etmek için kurban kesmek büyük şirktir.

Kurban kesen kişi ister doğrudan doğruya Allah'tan başkasının adını zikrederek kurban kessin, isterse Allah'a yaklaşacağını zannederek Allah'tan başkasının adıyla kurban kessin farketmez, büyük şirk işlemiş ve İslam dininden çıkmış olur. Allah'tan başkası için hayvan kesilirken Allah'ın ismi zikredilse bile bu hayvanın etini yemek haramdır.

Fakat Allah rızasını kazanmak niyetiyle Allah adına kurban kesip: «Allahım! Bundan meydana gelen sevabı falan kişiye ver» demek caizdir.

Tarık b. Şihab (r.a) Rasulullah (s.a.s)'in şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:

«Bir sinek yüzünden adamın biri cennete, diğeri de cehenneme girdi.» Sahabeler:

«Bu nasıl oldu ey Allah'ın rasulü?» dediler.

Rasulullah (s.a.s) şöyle buyurdu:

«İkisi beraber bir şehre uğradılar. Bu şehir halkının oradan her geçenin mutlaka kurban takdim etmesi gereken bir putları vardı. Birine: «Bir kurban takdim et» dediler. O da: «Takdim edecek hiçbir şeyim yok ki» dedi. Onlar da: «Hiç değilse bir sinek takdim et» dediler. O da bir sinek takdim etti, yolunu açtılar, serbest bıraktılar. Allah (c.c) o kişiyi bu amelinden dolayı cehenneme soktu. Diğerine: «Sen de takdim et» dediler. O da: «Allah'tan başka hiçbir şeye sinek dahi takdim etmem» dedi. Boynunu vurdular. Ve o adam bu yüzden cennete girdi.» (Ahmed)

- Bu hadisten anlaşılıyor ki; sırf başkalarının kötülüğünden korunmak için Allah'tan başkasına, istemiyerek ve kıymetsiz bir hayvanı dahi olsa kurban etmek, insanın cehenneme girmesine sebep olur. Bu da bir sinekle dahi olsa Allah'a şirk koşmanın ne kadar büyük haram olduğunu gösteriyor.

- Diğer kişinin ölümü göze alıp imanında sebat etmesi mü'minlerin şirke karşı tutumlarına çok güzel bir örnektir. Mü'minlerin şirkten şiddetle kaçınmaları ve şirke düşmemeye dikkat etmeleri imanın bir şartıdır. Çünkü insan bilmeden de olsa, cehenneme girmesine sebep olabilecek bir şirk işleyebilir.

- Cehenneme giren kişi müslümandı ve daha önce cehenneme girmesine sebep olabilecek bir amel işlememişti. Çünkü Rasulullah (s.a.s): «Bir sinek yüzünden cehenneme girdi» buyurmuştur.

- Müslümanların hayır ve şer hiçbir ameli küçümsememeleri gerekir. Zira müşrikler bile işlerin ne maksatla yapıldığına önem verirler. Böyle olmasaydı müşrikler adamı bir sinek kurban ettiği için salıvermezlerdi.

Gönderi tarihi:

Allah (c.c) şöyle buyuruyor:

«De ki: «Namazım, kestiğim kurban, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah içindir. O'nun hiçbir ortağı yoktur. Müslümanların ilki olarak bununla emrolundum.» (En'am: 162-163)

Allah için kurban kesmek,te islam dinine sokulmuş pagan ritüelinden başka bir şey değildir.

Nahl 5 Hayvanları da O yarattı. Onlarda sizin için ısıtıcı (şeyler) ve birçok faydalar vardır. Onlardan bir kısmını da yersiniz.

6- O hayvanları, akşam vakti getirirken ve sabahleyin salarken, onlarda sizin için bir güzellik ve zevk vardır.

7- Bu hayvanlar, ancak güçlükle varabileceğiniz bir memlekete yüklerinizi taşır. Rabbiniz, şüphesiz çok şefkatlidir, çok merhametlidir.

8- Hem kendilerine binesiniz, hem de zinet olsun diye atları, katırları, ve merkepleri yarattı. Ve şu anda bilemeyeceğiniz daha nice şeyler yaratacakk

Nahl 66 Kuşkusuz sizin için hayvanlarda da büyük bir ibret vardır. Zira size, onların karınlarındaki fışkı ile kan arasından (gelen), içenlerin boğazından kolayca geçen halis bir süt içiriyoruz

Enam 142 Hayvanlardan yük taşıyanı ve tüyünden döşek yapılanları yaratan O'dur. Allah'ın size verdiği rızıktan yeyin, şeytanın ardına düşmeyin; şüphesiz o sizin için apaçık bir düşmandır

Bu ayetlerde görüldüğü gibi hayvanlar insanların menfaati için yaratılmıştır.Onları yaratan Allaha takdim etmek için değil. Kurban kesme ritüelinde ,Yüce Allahı; kana susamış bir ilah olarak tasvir etme durumu vardır ki bu şu ayetle reddedilir

Hac 37 Onların ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır; fakat O'na sadece sizin samimiyetiniz ulaşır. Sizi doğru yola ulaştırdığından dolayı Allah'a teşekkür edesiniz diye O, bu hayvanları böylece sizin istifadenize verdi. Güzel davrananları müjdele!

Gelelim mavi karadenizin kurban kesme ile ilgili yazdığı ayetlere.

De ki: «Namazım, kestiğim kurban, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah içindir. O'nun hiçbir ortağı yoktur. Müslümanların ilki olarak bununla emrolundum.» (En'am: 162-163)

Kurban kesme olarak çevrilen kelimenin ayetin mentnindeki karşılığı şudur ''NUSUKİ''

Nusuk;kuranın hiç bir yerinde kurban kesme anlamında geçmez.Çoğulu menasiktir

رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِنْ ذُرِّيَّتِنَا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَكَ وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا وَتُبْ عَلَيْنَا إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ

128) "Rabbimiz! Bizi, sana teslim olmuş iki kişi kıl. Soyumuzdan da sana teslim olan bir topluluk oluştur. Bize itaatin kurallarını göster, (ve erina menasikena) bizim tövbemizi kabul et! Muhakkakki,sen bağışlayıcı ve, merhametli olansın

şimdi ayetin aslını yazalım

Enam 161 De ki: "Beni, dosdoğru yola Rabbim iletmiştir. sapasağlam bir dine, hanîf olan İbrahim'in milletine. Müşriklerden değildi o."

Enam 162) De ki: Bağlılığım, (uyduğum) kurallar, hayatım ve ölümüm şüphesiz evrenlerin Rabbi olan ALLAH içindir."

gelelim kevser suresine

Kevser suresinde kurban kesme olarak çevrilen kelime ise ''VENHAR''dır.Şimdi sormak lazım bunlara iki ayrı kelime nasıl olurda aynı anlamda olur.Hani size göre nusuk kurban kesme idi ?

Surenin tamamını yazalım

İnna atayna kel kevser

Biz sana genişlik verdik

fesalli li Rabbike venhar

Rabbine bağımlı ol ve (başını) dik tut

İnne şanieke hüvel ebter

Asıl sana o yakıştırmayı yapanın, soyu kesiktir

hani nerde bu ayette kurban kesmek ?

Tekvir 8- Diri diri toprağa gömülen kıza sorulduğunda,

9- "Hangi günahtan dolayı öldürüldü?" diye.

cahiliyye araplarında kız çocukları büyün bir utanç ,erkek çocukları ise büyük bir onur sayıldığı için barbarca kız çocuklarını öldürüyorlardı. Peygamberin erkek çocukları daha küçükken öldükleri için ona hakaret maksadıyla ebter yani soyu kesik diyorlardı.

Onların bu çirkin yakıştırmalarına karşılık olmak üzere, Yüce Allah peygamberini mutivasyon amacıyla bu sureyi indirmiştir.

Bunu şöyle bir örnekle izah edelim.Sizin bir yakınınıza çirkin bir yakıştırılma yapılsa onu teselli etmek için ne dersiniz ona

hadi git bir hayvanı kurban et mi, yoksa takma kafana başını dik tut mu ?

Gönderi tarihi:

Hadisler için bir yorum yapmamışsınız.

Benim hadisler hakkındaki yazılarımı okumamışsınız galiba.Bir çokkez bu konuda yazdım.

Hadislerin tamamı uydurmadır.Uydurma şeylerle dini kural belirlemeye çalışanlar islam dinini değil, uyduruk bir dini savunuyorlar demektir

Gönderi tarihi:

Benim hadisler hakkındaki yazılarımı okumamışsınız galiba.Bir çokkez bu konuda yazdım.

Hadislerin tamamı uydurmadır.Uydurma şeylerle dini kural belirlemeye çalışanlar islam dinini değil, uyduruk bir dini savunuyorlar demektir

İslam dinini Allah (cc) gönderdiği Rasulullah(sav) ile insanlara anlatmıştır. Bizim inancımız bu olduğu için Rasulullah (sav) dan gelen hadisler ile bazı şeyleri açıklamaya çalıştık.

Sahih olan hadislerle bizim dinimize göre amel edilir. Ve doğruluğunda yine bizce şüphe yoktur. Çünkü yanlız kur'ana göre amel edersek öğlen namazını kaç rekat olarak kılacağız (tabii kılanlar için) veya ramazan orucunu kaç gün tutacağız (tabi tutanlar için)

109- el-KÂFİRUN SURESİ

(Mekke’de inmiştir. 6 ayettir.)

Rahman ve Rahim Allah’ın adıyla...

1) De ki: “Ey kâfirler!”

2) “İbadet ettiklerinize ibadet etmem.”

3) “Siz de ibadet ettiğime ibadet etmezsiniz.”

4) “Ve ben ibadet ettiklerinize ibadet edecek değilim.”

5) “Siz de ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz.”

6) “Sizin dininiz size, benim dinim bana.”

Gönderi tarihi:

Selam,

demek ki öğlen namazının belirli bir rekatı yok ki kuranda verilmemiş.en az 2 rekat olmak üzere istediğiniz kadar kılarsınız.tabi bir de o sünnet namazı denileni kılmamalısınız.bu tür şeyler peygamberi yüceltmez aksine onun için bile sıkıntıya, üzülmesine sebep olur.

Gönderi tarihi:

hacc 27-28 - insanlar arasında haccı ilan etki gerek yaya olarak gerek uzak yoldan gelen yorgun develer üzerinde kendilerine ait bir takım yararları yakinen görmeleri, Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği kurbanlık hayvanlar üzerinde belli günlerde Allah'ın ismini anmaları için sana gelsinler. Artık onlardan hem kendiniz yiyin hemde yoksula yedirin.

hacc 32-33 onlarda belli bir süreye kadar yarar vardır sonra bunların varacakları yer eski evdir. biz her ümmete hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz üzerine Allah'ın adını ansınlar diye mensek kıldık.

hacc 37 onları ne etleri ne kanları Alah'a ulaşır. o na sadece sizin takvanız ulaşır. sizi hidayete erdirdiğinden dolayı Allah'ı büyük tanıyasınız diye sizn istivadenize verdi

Allah'tan başkası adına kesilen hayvanın haram kılındığı ayeti de dikkate alırsak bu ayetlerde yemek için kesilen hayvanlarla ( ticari , yemek yemek amaçlı ) menasik ( biz ibadet diyelim) tarzı için kesilen hayvanları karıştırmamak lazım. hak sözün verdiği ayette ( hac37 ) onların etleri Allah'a ulaşmaz derken ibadet için kesilen hayvanların da yenebileceği vurgulanmak istenmiştir. o hayvanı Allah'ı hidayete ulaştırdığı için büyük tanıyıp keserek takvayı ulaştırmış olursun. sonrasında hayvan ziyan olmasın diye yenebileceği söyleniyor. belli günlerde hac dahilinde böyle bir kesimin istenmesi, onların varacakları yer eski ev dir ibaresi. adaklarını yerine getirsinler ve büyük tanıyasınız diye ibareleri bunu desteklemektedir.

syg

Gönderi tarihi:

selamunaleyküm

sayın haksöz söylediklerinize dikkat edin allah aşkına ya.ne demek hadislerin tamamı uydurmadır.islam dini kurandan ve sünnetten ibaret değilmidir?tam anlamıyla islam kuran ve sünnetle yaşanır.siz hadisleri inkar ediyorsunuz demek peygamberimizide kabul etmiyorsunuz.lütfen daha mantıklı düşünün ve yazın.

Gönderi tarihi:

Aynen dediğiniz gibi karadeniz

Sizin hadis dininiz size.Benim kuran dinim bana

Sayın haksöz..

Koskoca hadis ve siyer ilmini yok ediverdiniz..

Koskoca islam alemini ve alimlerini hiçe sayıverdiniz..

Koskoca bir dini nötralize ediverdiniz..

Şu bahsettiğiniz Kur'an dinini açarmısınız..

Ama lütfen demogojik bir dille olmasın, yuvarlakta olmasın..

Tek tek sade sade lütfen.. :)

Saygılar-sevgiler...

Gönderi tarihi:

Sayın haksöz..

Koskoca hadis ve siyer ilmini yok ediverdiniz..

Koskoca islam alemini ve alimlerini hiçe sayıverdiniz..

Koskoca bir dini nötralize ediverdiniz..

Tek tek sade sade lütfen.. (Kıral)

Elbette

İslam alemi diye bir olgu yok bu sadece sizlerin hüsnü kuruntunuz

isbatı

Enam 116- Eğer yeryüzündekilerin çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Çünkü onlar sadece "zann"a uyarlar ve saçmalarlar.

İslam alimleri diyede bir gurup yok. Onlar sadece atalarınızın taktığı boş isimler

isbatı

Yusuf 40 Allah'ın yanısıra kulluk ettikleniz, sizin ve atalarınızın taktığı birtakım isimlerden başka bir şey değildir. Allah onlar hakkında herhangi bir delil indirmemiştir. Hüküm sadece Allah'a aittir. O size kendisinden başkasına ibadet etmemenizi emretmiştir. İşte dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.

Efendim bura kast edilenler putlardır nasıl alimleri onların yerine koyarsın diye itiraz edecek olursanız işte isbatı

Tevbe 31- Onlar, Allahın yanısıra bilginlerini ve alimlerini de kendilerine Rab edindiler, Meryem oğlu Mesih'i de. Oysa onlar tek olan Allah'a ibadet etmekle emrolunmuşlardı. Allah'dan başka hiçbir ilâh yoktur. O, müşriklerin ortak koştuğu şeylerden de münezzehtir.

Kuranda varmı ahmet mehmet hasan hüseyin islam alimidir onlar ne derse peşine düşün diye ?? Yoook

Demekki; kurana rağmen alim diye etiketlediğiniz bu insanlar seçimi size ait Allaha deil.Allahtan yetkili olmayan ruhban sınıfını hangi hakla bana dayatıyorsunuz ?

Din koskoca değil ,kurandan ibaret ama işte sizin o ruhbanlarınız dağdaki bir çobanın bile çok rahat bir şeklide anlayabileceği ve uygulayabileceği bu dini içinden çıkılamaz arap saçına çevirdiler. Bununlada yetinmediler dini kendi tekellerinde tutabilmek (elbetteki maddi rant var işin içinde ) için asırlardır yoğun propaganda yaptılar insanları kurandan uzaklaştırmak için. Ve bu yoğun propaganda halende devam etmekte

herkes kuran anlayamaz dediler

Kuranı anlamak için şu kadar ilim bilmek lazım dediler

hadis olmadan kuran anlaşımaz dediler.

Tüm bunlara rağmen kuranı anlamya çalışanlara,siz kim oluyorsnuz da kurandan hüküm çıkarmaya çalışıyorsunuz, onca alim gelmiş geçmiş onlar herşeyi halletmişler gidin onların fetvalarına bakın diye engizisyon afaroz yöntemini kullandılar

v.s v.s

Ve böylece kuran halkın gündeminden çıkıp sadece bir süs eşyası haline geldi.Üfürükçülük ve muskacılık kitabı haline geldi. Bundan rant elde eden şarlatanların geçim kaynağı oldu. E sonrada gelsin tabiki kendi arzu ve isteklerini sanki Allahın hükmü imiş gibi pazarlayan mollalar, müftüler, ruhbanlar

Dikilsin minareler, yapılsın camiler, salla başını al maaşını kolaylığında millletin sırtından para kazanan keneler oluşsun.

alo feva hatları kurulsun insanlar bu ruhbanlara kul köle olsun diye

insanların hayatını kurtaracak organ bağışlarını, yine bu ruhbanlar araya girerek engellesin ve böylece mağdur insanların yaşama umutları bir anda yıkılsın

Evlilik kurana göre mevcut sistemin gerçekleitirceği salt bir hukuki anlaşma iken,yine araya ruhbanlar girsin ve böylece dini ve imam nikahları uydurulsun

Acaba bunlardan şimdiye kadar senet anlaşması yaparken dini borçlanma diye bir şey duydunuz mu? Bu insanlardan, atmosferi dini bir merasime sokmak için borçlanma esnasından bir imam çağırdığını gördünüz mü?

Kurana göre evli eşlerin her ikisinin de boşama hakkı varken,erkeğin ağzından çıkacak boş ol , boşol, boş ol gibi basit bir cümle ile sinirine hakim olamayan erkekler yüzünden nice yuvalar yıkılsın

ve daha yüzlerce örnek verebileceğim,saçmalıklar

Şimdi siz bana kalkmış bu kapkara cahilleri islam alimi diye takdim ediyorsunuz.Bu insanlar benim 25 senemi heba etti biliyormusunuz

islama ilk ısındığım yıllarda, ilk yaptğım şey elime bir kuran meali almak olmuştu.Vay senmisin kuran okuyan (ismi lazım değil o zamanlar bağllı olduğum örgütün papazları size göre alim) sakın bir daha böyle yapma sonr sapıtırsın al sana bir mezhep dediler.ve böylece kuranı bıraktım ta bundan 4 sene öncesine kadar.

Şimdi ise hayatımı,insanları kuranın nurlu yolundan uzaklaştıran bu yobaz ruhbanların kirli ve karanlık oyunlarını ortaya çıkarmaya adadım.

Zira sırlardır onlar yüzünden islama kara leke vuruldu.İslam = terörizm damgası yedi

Kuranın anlattığı din, ile hadislerden ve ruhbanların fetvalarından oluşan ve asırlardır piyasada tedavülde olan din beyaz ile karanın farklılığı gibidir

Biri gerçek, diğeri sahtedir.

Söz konusu din olduğunda kuran her ayetinde tek kaynak oluğunu defaatle haykırır.Kendisinden başka kitaplara asla geçit vermez.

Kalem

35- Öyle ya, teslimiyet gösterenleri suçlular gibi tutar mıyız hiç?

36- Neyiniz var, nasıl hüküm veriyorsunuz?

37- Yoksa size ait bir kitap var da onda mı okuyorsunuz?

38- O kitapta, "beğendiğiniz her şey sizindir" diye mi yazılı?

39- Yoksa, "ne hükmederseniz mutlaka sizindir" diye sizin lehinize olarak tarafımızdan verilmiş, kıyamet gününe kadar geçerli kesin sözler mi var?

40- Sor bakalım onlara, içlerinden ona kefil hangisi?

Cuma 5- Kendilerine Tevrat /Kuran yükletilip de sonra onu taşımayanların durumu, kitaplar taşıyan eşeğin durumu gibidir. Allah'ın âyetlerini yalanlayanların durumu ne kötüdür. Allah zalim toplumu doğru yola iletmez.

Kuranda hükmü olmayan her şey dinin kapsamına girmediği için insaların kendi tercihine bırakılmıştır.Zira yüce Allah yaratttığı kulların her adım atışını, her nefes alışını,her hareketini vahye göre yapan planlanmış robotlar gibi olmasını istemiyor.istemediği içinde hükümlerini çok sınırlı tutmuş.ve böylece insanlar değişen şartlara çağa göre bir takım yeni düzenlemeler yapabilsinler

mesela tırafik kuralları.

Hiç bir müslüman kuranda bu konuda hüküm yok diye trafik kurallarını çiğneyemez.Aksi takdirde toplumun canına ve malına kast etmiş olur.

Kısa bir ilave daha

hıristiyanlar, yahudiler, budistler, hindular nasıl kuran dışı bir toplumsa,müslümanım diyenlerde maalesef onlar gibi kuran dışı bir toplumdur.Lütfen bu söylediklerimi bir hakaret olarak algılamayın.Sadece bir tesbit amacıyla söylüyorum.

Kuran dışı toplumların ana özelliiği puta tapmalarıdır.Sözde müslümanlar da mekkede kabe adlı bir puta taparlar her gün o taşa dönerek namaz kılmakla

Allah'tan başkası adına kesilen hayvanın haram kılındığı ayeti de dikkate alırsak bu ayetlerde yemek için kesilen hayvanlarla ( ticari , yemek yemek amaçlı ) menasik ( biz ibadet diyelim) tarzı için kesilen hayvanları karıştırmamak lazım. hak sözün verdiği ayette ( hac37 ) onların etleri Allah'a ulaşmaz derken ibadet için kesilen hayvanların da yenebileceği vurgulanmak istenmiştir. o hayvanı Allah'ı hidayete ulaştırdığı için büyük tanıyıp keserek takvayı ulaştırmış olursun. sonrasında hayvan ziyan olmasın diye yenebileceği söyleniyor. belli günlerde hac dahilinde böyle bir kesimin istenmesi, onların varacakları yer eski ev dir ibaresi. adaklarını yerine getirsinler ve büyük tanıyasınız diye ibareleri bunu desteklemektedir.

ticari amaçlı kesim

ibadet maksatlı kesim

hayır efendim ibadet maksatlı hayvan kesme yoktur kuranda.Bir kere hac; mekkedeki kabe adlı taşın etrafını dolaşmak değildir kurana göre

Bu konuda astığım yazıyı okursanız anlarsınız.Hac kurana göre, uluslar arası dev kongre,dir. Amaç ise müslüman olmayan toplumlardan bilgilenmek isteyenlere kuranınn mesajını anlatmaktır.3 gün sürecek bir organize olduğu için ilgili ayetlerde bir takım hayvanların kesiminden bahsedilmesinin kurbanla, Allaha hayvan adamakla hiç bir ilgisi yoktur.Dediğim giibi 3 gün süren bir organize olduğu için oraya gelen insanlara elbetteki ikramda bulunulacak , ziyafet verilecek. Oraya gelen misafirlerin aç kalacak hali yok elbette.

Allah o hayvanları biizim için yaratığını söylüyor, birileri dretip edip yok hayır ben illa Allaha hayvan sunacağım, Allah için kurban keseceğim diye inatlaşıyor.Kuranda Allaha/ Allah için kurban kesmek diye bir şey yok,Allahın kurbana ihtiyacı da yok.

Gönderi tarihi:

ARKADAŞLAR ÜŞENMEYİN LÜTFEN TAMAMINI OKUYUN..!!!

Sayın haksöz az kaldı yakında bizlere kafir diyeceksin..

Ama...!!

1- İslam alemi diye birşey yok o sizin hüsnü kuruntunuz demişsiniz ve kanıt olarak enam-116 yı vermişsiniz..

Cevap veriyorum.. Biz müslümanların oluşturduğu topluluğa islam alemi diyoruz..

Hıristiyanların oluşturduğu topluluğa da hıristiyan alemi diyoruz, bunda kuruntuluk bir yan göremiyorum nesine takıldığınızı anlayamadım..

Enam-116 yı kendince tefsir etmişsin, diğer alimlerin tefsirini eleştirirken ve aracıya gerek yok, Kur'an-ı her okuyan anlar derken, kendin aracılık vasifesi üstlenip kendince tefsir etmişsin..!!

Orada kastedilen çoğunluk ifadesi senin dışındaki müslümanlara göre islam dininden gayrisi, sana göre ehlisünnet...

İyi bir düşün bakalım bu durumda sen tefsirci olmuyormusun..

2- "İslam alimleri diye de bir gurup yok. Onlar sadece atalarınızın taktığı boş isimler" demişsiniz;

Cevap veriyorum..İslam alimi diye birşey vardır ve boş isim değildir..

Alimlik öyle üç-beş kitap okumakla 4 yıllık üni okumakla bir kaç yerde münazara etmekle olmaz..

Nasıl ki, kolay prof olamıyorsun alimlikte öyledir..

Geçtiki günümüzde proflar sadece kendi dallarında profturlar..

Fakat öyle alimler vardır ki, fizik, kimya, astronomi, cebir, hadis, fıkıh, siyer, tefsir ve daha ismi aklıma gelmeyan nir çok ilim dalında ana dalı gibi bilgi sahibidirler..

Zaten bir müfessirin 11 ana ilim ve bunların kolları olan yüzküsür ara ilmi bilmesi ve arabi dili ana dili gibi bilip, gıramerini dört dörtlük bilmesi gerekir.. "Ulum-u Kur’an", Kur’an’ın doğru bir şekilde anlaşılması için gerekli olan bütün ilimleri kapsar. Bu yüzden izafet terkibi halinde kullanılan "ulum-u’l-Kur’an" ifadesinin ilk parçası olan "ulum/ilimler" tekil değil de, çoğuldur. Bu durumda Kur’an ilmleri; "Kur’an’la ilgili bütün bilgi ve ilimlere işaret eder." Tefsir başta olmak üzere Kur’an’ın inmesi, toplanması, tertibi, yazıya geçmesi, kıraati, i’cazı, mecaz ifadeleri, i’rabı, ayetlerin iniş sebepleri, Mekki-Medeni oluşları, nasih-mensuh, muhkem-müteşabih, gibi bir çok mesele “ulum-u Kur’an” bağlamında değerlendirilir. Sen bütün bu ilimelri yokmu sayıyorsun..

Birt alim örneği..

İmam-ı Azam Ebu hanife; 4 yaşında Kur'an-ı Kerimi öğrenmiş ve 7 yaşında tamamını ezberlemiştir, diğer ilimlerini yazmaya gücüm yok..

Eserleri...

1. el-Fıkhu'l-Ekber

2. el-Fıkhu'l-Ebsat

3. Osman el-Betti'ye Risale

4. Osman el-Betti'ye diğer bir risale

5. el-Vasıyye

6. el-Vasıyye (oğlu Hammad'a)

7. el-Vasıyye (talebesi Yusuf ibnu Halid es-Semiti'ye)

8. el-Vasıyye (talebesi kadı Ebu Yusuf'a)

9. Müsnedu Ebi Hanife (Ebu Yusuf'un rivayetiyle)

Senin kaçkitabın var haksöz..? Yüzeysel bir soru oldu ama aklıma geliverdi işte..

Birde sen 4 yaşındayken neler yapıyordun acaba, kumdan kaleler yapabiliyormuydun..??

Yusuf-40 ve tevbe-31 i alim olayına delil getirmişsin..

Oysa bizler alimlere ibadet etmiyoruz, bizler alimleri seviyoruz ve onların bildirdiği açtığı şekilde şekli ibadetlerimizi yapıyoruz..

Sen namaz kılıyonmu..? kılıyorsan nasıl kılıyorsun..? ve kimden öğrendin??

Senin dininde namazın yeri nedir ve kılınmalımıdır..?

Ve nasıl kılınmalıdır..?

3- Kabe için sarfettiğin çirkin sözlerine karşın..

Şu ayet-i kerimeleri ekliyorum..

“ Bütün insanların Allah’a ibadet etmeleri için yeryüzünde kurulan ilk mabet, alemlere hidayet,rahmet ve sevap kaynağı olan Mekke’deki Kabe’dir.” – Al-i İmran / 96 -

“ Orada apaçık nice alametler,Makam-ı İbrahim vardır. Oraya giren emniyet içinde olur. Gücü yeten, imkan ve yol bulan insanlar üzerinde, Beytullah’ı haccetmeleri, Allah’a bir kulluk borcudur.Kim bunu inkar eder, bu hakkı, bu farzı tanımazsa Allah’ın ne ona, ne ameline, ne de kainatta bulunan herhangi bir şeye ihtiyacı vardır. O bütün alemlerden müstağnidir.” - Al-i İmran / 97 –

“Ey İbrahim! İnsanları hac yapmaya çağır, dünyanın her tarafından ister yaya olarak ister nakil vasıtalarıyla gelip Rablerinin onlar için tahsis ettiği dünya ve ahiret nimetlerine kavuşsunlar, belirli günlerde ( hac günleri) Allah’a ibadet edip onlara nimet olarak verilen hayvanları kurban ederken Allah’ın adını ansınlar ve hem kendileri yesinler, hem de fakirleri doyursunlar. Böylece maddi ve manevi kirlerini gidersinler. Hac vecibelerini ve verdikleri sözleri yerine getirsinler ve Kabe’yi tavaf etsinler.” – Hac / 27,28,29 -

“ Ey Resulüm! Yüzünü semaya doğru çevirip durarak bir arayış,bekleyiş içinde olduğunu görüyoruz. Seni gönlüne hoş gelecek, arzu edegeldiğin kıbleye döndürüyoruz.Yüzünü artık Mescid-i Haram’a çevir, Beytullah’ı kıble edin!Siz nerede olursanız olun yüzlerinizi ona çevirin.Şüphesiz ehl-i kitab onun Rablerinden gelen bir hak olduğunu çok iyi bilirler. Allah,elbette ki onların yapmakta olduklarından habersiz değildir.”

– Bakara /144-

“ Allah için, Haccı da Umreyi de hakkıyla eda edip tamamlayın...”

- Bakara/ 196-

“ Hac ayları malum olan ( şevval- zilkade ve zilhicce) aylarıdır. Kim bu aylarda hacca niyet ederek ihramlaşırsa , artık ona söz ve fiiller, günah ve isyan içeren hal ve hareketler ile kavga, dövüş ve düşmanlık yapmak yasaktır. Sizin bütün bunlardan korunarak yapacağınız hayır ve hasenatı Allah takdir ederek sevabını verecektir. Hac süresince kimseye muhtaç olmayacak şekilde maddi yönden hazırlıklı olunuz, ancak hazırlın en hayırlısı Allah’ın rızası doğrultusundaki manevi hazırlıktır. Ey akıl sahipleri, benim emirlerime ters düşmekten sakınınız.” - Bakara / 197-

Aslında cevap verilecek bir çok mesele var fakat çok uzun olduğu zaman okumamanız endişesine kapıldığım için bu iletiyi burada kesiyorum ve bundan sonraki iletilerimi kısa ve öz nakledeceğim..

Saygılar-sevgiler...

Gönderi tarihi:

Sayın haksöz az kaldı yakında bizlere kafir diyeceksin..

Ama...!!

1- İslam alemi diye birşey yok o sizin hüsnü kuruntunuz demişsiniz ve kanıt olarak enam-116 yı vermişsiniz..

Cevap veriyorum.. Biz müslümanların oluşturduğu topluluğa islam alemi diyoruz..

Hıristiyanların oluşturduğu topluluğa da hıristiyan alemi diyoruz, bunda kuruntuluk bir yan göremiyorum nesine takıldığınızı anlayamadım..

Evet bakın sizde itiraf ediyorsnuz.Yani bu topluma siz islam alemi diyorsunuz.Kuran değil.

yani bu tanımlama size ait, kurana değil.

Enam-116 yı kendince tefsir etmişsin, diğer alimlerin tefsirini eleştirirken ve aracıya gerek yok, Kur'an-ı her okuyan anlar derken, kendin aracılık vasifesi üstlenip kendince tefsir etmişsin..!!

Hayır efendim ben tefsir filan etmedim. Ayet apaçık ortada.İşinize gelmediği için ya o ayetler kafirler için indi dersiniz hiç üstünüze alınmazsınız yada kendine göre tefsir yaptın dersiniz

Ayette; müslümanların haricindekilere uyarsan demiyor. Yane diyor ? Yeryüzündekilerin çoğuna.Sizin islam alemi diye tanımladığınız kesim uzayda yaşamadığına göre dünyada yaşayan her toplum bunun içine girrer

bu kadar net

2- "İslam alimleri diye de bir gurup yok. Onlar sadece atalarınızın taktığı boş isimler" demişsiniz;

Cevap veriyorum..İslam alimi diye birşey vardır ve boş isim değildir..

Cevap veriyorum demişsiniz ama ben bir cevap göremedim.Bende sandım ki kurandan bir delil getireceksiniz .Sorumu tekrar niteliyorum.Kuranda şu şu isimli kişiler islam alimi diye bir ayet ayet varmı?

Alimlik öyle üç-beş kitap okumakla 4 yıllık üni okumakla bir kaç yerde münazara etmekle olmaz..

Nasıl ki, kolay prof olamıyorsun alimlikte öyledir..

Niyeki,dinini kurandan anlamaya çalışan insanlara sizmi alim belgesi vereceksiniz ?

Allahın insanlardan alim olsunlar diye bir isteği yokki zaten.alimlik = ruhbanlık payeside sizin uydurmanızdan başka bir şey değil.Üni meselesine gelince inanın baya güldürdünüz beni. Ne ünisi kardeşim : Ben ilk okul mezunu sıradan bir vatandaşım

Zaten bir müfessirin 11 ana ilim ve bunların kolları olan yüzküsür ara ilmi bilmesi ve arabi dili ana dili gibi bilip, gıramerini dört dörtlük bilmesi gerekir..

Hadi ya? ben kuranda böyle bir ayet görmedim 11 ilim dalını bitrimeden kuranı anlamaya çalışmayın diye.Kuran inmeden önce çöl bedevisi olan ilk inanan toplum hangi üniversiteyi bitirdi acaba kuranı anlamak için ezheri mi ? :D:D

"Ulum-u Kur’an", Kur’an’ın doğru bir şekilde anlaşılması için gerekli olan bütün ilimleri kapsar. Bu yüzden izafet terkibi halinde kullanılan "ulum-u’l-Kur’an" ifadesinin ilk parçası olan "ulum/ilimler" tekil değil de, çoğuldur. Bu durumda Kur’an ilmleri; "Kur’an’la ilgili bütün bilgi ve ilimlere işaret eder." Tefsir başta olmak üzere Kur’an’ın inmesi, toplanması, tertibi, yazıya geçmesi, kıraati, i’cazı, mecaz ifadeleri, i’rabı, ayetlerin iniş sebepleri, Mekki-Medeni oluşları, nasih-mensuh, muhkem-müteşabih, gibi bir çok mesele “ulum-u Kur’an” bağlamında değerlendirilir. Sen bütün bu ilimelri yokmu sayıyorsun..

Evet tamamını yok sayıyorum çünkü bu kriteler atalarınız uydurduğu şeyler. Mesela nesh demişsin.Nesh iddiası kurana atılan en büyük bir iftiradır ve buda göstermektedir ki sizin islam alimi diye etiketlediğiniz kişilerin zerre kadar kuran bilgisi yoktur. Kuran ayetleri arasında ki bağlantıları kuramadıkları (zaten hadislere iman edenlerin ceza olarak kuranı anlaması Allah tarafından engellenmektedir ) ayetler için bunlar nesh/iptal oldu kanısna varmışlardır.

Nesh = kuranı inkar

Birde kalkmışsınız kuranı inkar eden bu insanları koca koca alim diye bana yutturmaya çaliışıyorsnuz

Araf 146- Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları, âyetlerimizi anlamaktan uzak tutacağım. Onlar ki, bütün âyetlerimizi görseler de onlara iman etmezler. Doğru yolu görseler de o yolu tutup gitmezler. Eğer sapıklık yolunu görürlerse tutar onu izlerler. Çünkü onlar âyetlerimizi inkâr etmeyi âdet edinmişler ve onlardan hep ****** olagelmişlerdir.

Birt alim örneği..

İmam-ı Azam Ebu hanife; 4 yaşında Kur'an-ı Kerimi öğrenmiş ve 7 yaşında tamamını ezberlemiştir, diğer ilimlerini yazmaya gücüm yok..

Eserleri...

1. el-Fıkhu'l-Ekber

2. el-Fıkhu'l-Ebsat

3. Osman el-Betti'ye Risale

4. Osman el-Betti'ye diğer bir risale

5. el-Vasıyye

6. el-Vasıyye (oğlu Hammad'a)

7. el-Vasıyye (talebesi Yusuf ibnu Halid es-Semiti'ye)

8. el-Vasıyye (talebesi kadı Ebu Yusuf'a)

9. Müsnedu Ebi Hanife (Ebu Yusuf'un rivayetiyle)

Senin kaçkitabın var haksöz..? Yüzeysel bir soru oldu ama aklıma geliverdi işte..

Benim kitap yüklü eşek olmaya niyetim yokki, dini konuda kuran haricinde kitaplar yazayım.Bakın özelllikle altını çizerek söylüyorum. DİNİ KONUDA

Zira bu konuda kitap yazmak = Allahın kuranda unutarak eksik bıraktığı kısımları ben tamamlıyorum anlamındadır ki bu apaçık şirktir

Bu kitaplardan utanç duyacağına kalkmış birde öğünüyorsun. Zaten bu kitaplar değilmi islamın kara lekesi olan.Bu kitaplar sayesinde günümüzdeki dev yozlaşma meydana gelmedimi ?

4 yaşındayken kuran öğrenmişmiş. Yok daha neler: Uyudurun bakalım uydurabildiğiniz kadar.İnsan biraz Allahtan korkar. Yazık değilmi 4 yaşındaki çocuğun en doğal hakkı olan oyun oynamasını elinden alıp kücücük yaşta cocukların psikolojilerini bozuyorsunuz

Yusuf-40 ve tevbe-31 i alim olayına delil getirmişsin..

Oysa bizler alimlere ibadet etmiyoruz, bizler alimleri seviyoruz ve onların bildirdiği açtığı şekilde şekli ibadetlerimizi yapıyoruz..

bal gibi ediyorsnuz işte.bakın kendinizde itiraf etmişsiniz

onların bildirdiği açtığı şekilde şekli ibadetlerimizi yapıyoruz

tevbe 31 de kendi ruhbanlarını rab edinmekle şirk le suçlanan ehli kitap ta zaten alimleri için bunlar bizim rabbimiz demiyordu,onların karşısına geçip secde de etmiyordu. Ya ne yapıyordular ?

Aynen sizler gibi onlarda alimlerini çok sevdikleri için kendilerine indirilen tevratın yanısıra, alimlerini yazmış oldukları mişna (bizdeki karşılığı hadis) gemera ( bizdeki karşılığı sünnet) adında kitaplara göre ibadetlerini yaerine getiriyorlardı ve halende böyledir

yahudilik hıristiyanlık ne ise, hadis,sünnet ve alimler şirketinden,çorbasından oluşan dinde ayınıdır

Sen namaz kılıyonmu..? kılıyorsan nasıl kılıyorsun..? ve kimden öğrendin??

Senin dininde namazın yeri nedir ve kılınmalımıdır..?

Ve nasıl kılınmalıdır..?

Kuranla tanıştıktan sonra ELHAMDULİLLAH kılmıyorum efendim.Namaz putperstlerin putlarına gösterdikleri pagan ritüelidir ve hadisler yoluyla islama sokulmuştur.Kuranda ki salat ifadesi geçen ayetlerin anlamıda buna göre çarpıtılmıştır

3- Kabe için sarfettiğin çirkin sözlerine karşın..

Şu ayet-i kerimeleri ekliyorum..

“ Bütün insanların Allah’a ibadet etmeleri için yeryüzünde kurulan ilk mabet, alemlere hidayet,rahmet ve sevap kaynağı olan Mekke’deki Kabe’dir.” – Al-i İmran / 96 -

إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِي بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَهُدًى لِلْعَالَمِينَ

96)ھüphe yok ki, insanlar için ilk ortaya konan sistem, bekke ile bollandırılan ve tüm insanlığa doğruya ula؛tıran sistemdir.

hani nerde bu ayette mekke kelimesi kabe kelimesi

Orada apaçık nice alametler,Makam-ı İbrahim vardır. Oraya giren emniyet içinde olur. Gücü yeten, imkan ve yol bulan insanlar üzerinde, Beytullah’ı haccetmeleri, Allah’a bir kulluk borcudur.Kim bunu inkar eder, bu hakkı, bu farzı tanımazsa Allah’ın ne ona, ne ameline, ne de kainatta bulunan herhangi bir ؛eye ihtiyacı vardır. O bütün alemlerden müstağnidir.” - Al-i İmran / 97 –

97) Onda apaçık deliler, İbrahim'in onuru vardır. Ona giren emniyette olur. Ona imkanı olanların sistemi tartı؛ması Allah'ın insanlar üzerinde bir hakkıdır. Kim inkâr ederse, ؛üphesiz, Allahın âlemlere ihtiyacı yoktur

hani nerde bu ayette beytullah kelimesi

Ey İbrahim! İnsanları hac yapmaya çağır, dünyanın her tarafından ister yaya olarak ister nakil vasıtalarıyla gelip Rablerinin onlar için tahsis ettiği dünya ve ahiret nimetlerine kavu؛sunlar, belirli günlerde ( hac günleri) Allah’a ibadet edip onlara nimet olarak verilen hayvanları kurban ederken Allah’ın adını ansınlar ve hem kendileri yesinler, hem de fakirleri doyursunlar. Bِylece maddi ve manevi kirlerini gidersinler. Hac vecibelerini ve verdikleri sِzleri yerine getirsinler ve Kabe’yi tavaf etsinler.” – Hac / 27,28,29 -

Bu ayetlerde İbrahime sana gelsinler diyor, kabeye gelsinler demiyor.İbrahim ِöldüğüne göre kime gelecek insanlar? Onun milletini takip edenlere gelecekler

Güzellikler sergileyerek ve ِzü-sِzü doğru bir halde İbrahim'in milletine uyarak yüzünü Allah'a teslim edenden daha güzel dinli kim olabilir! Allah İbrahim'i dost edinmi؛ti. (Nisa 125)

De ki: "Beni, dosdoğru yola Rabbim iletmi؛tir. Güçlü, pürüzsüz bir dine, hanîf olan İbrahim'in milletine. Mü؛riklerden değildi o." (En’am 161)

Daha sonra sana ؛unu vahyettik: Bir hanîf olarak İbrahim'in milletine uy! O, mü؛riklerden değildi. (Nahl 123)

Yani kuranı baş tacı yapan insanlara gelecek bu insanlar ve bizde onlara Allahın mesajını duyuracağız.

Ey Resulüm! Yüzünü semaya doğru çevirip durarak bir arayı؛,bekleyi؛ içinde olduğunu gِrüyoruz. Seni gِnlüne ho؛ gelecek, arzu edegeldiğin kıbleye dِndürüyoruz.Yüzünü artık Mescid-i Haram’a çevir, Beytullah’ı kıble edin!Siz nerede olursanız olun yüzlerinizi ona çevirin.ھüphesiz ehl-i kitab onun Rablerinden gelen bir hak olduğunu çok iyi bilirler. Allah,elbette ki onların yapmakta olduklarından habersiz değildir.”

– Bakara /144-

Mescidi haramın kabe olduğunu kim uydur du ? Tabiki öve öve göklere çıkardığınız alimleriniz

Allah için, Haccı da Umreyi de hakkıyla eda edip tamamlayın...”

- Bakara/ 196-

196- Tartıışmayı ve projelendirmeyi Allah için tamamlayın

Hani nerde bu ayette kabeye gidin diye bir ifade

Allahı nurunu öِndürmek isteyen insanlar sadece hadis uydurmalka yetinmedi kurandaki kavramların anlamınıda kaydırdılar ve böylece kuran doğru yolu gösteren bir kitap değil, putperstliği emreden bir kitap haline geldi

İşte bana verdiğin bu mealler, asırlardır anlamı kaydıyrılmış mealler

90 - Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.

kabe de dikili bir taştır. Kuran inmeden öِncede vardı ve arapların putlarından biridir. Kabe dişi puttur.

melekleri simgeler.Bir köşesindeki ki hacerul esved adında ki siyah taş ta, doğurganlığı simgeler.

Nisa 117- Onlar, Allah'ı yanısıra, yalnız di؛ilere taparlar. Bِylece ancak inatçı şeytana tapmış olurlar.

Gönderi tarihi:

Kısa cevaplar vereceğim demiştim..

Sayın haksöz..

Tefsir yapmıyorum dediniz ama, görüyorum ki, bütün ayetleri kendinizce yorumlamışsınız.

Tefsir yorumdur..

Örneğin dikili taşlardan kabeyi de kastetmişsiniz..

Oysa Allah (cc) kabeyi kastetseydi direkt kabe derdi size göre...

Herhangi bir dikili taşla, bina edilmiş ve dört duvarı ooan bir yapıyı nasıl aynı kefeye koyuyorsunuz..

Enam-116 daki çoğunluktanda ehlisünneti kastetmişsiniz ve bu şekilde yorumlamışsnız..

Oysa orada da apaaçık ehlisünnet kastedilmiyor, çoğunluktan kasıt günah işleyen ve Kurandan hadislerden dinden uzak insanları kastetmiş olabilir..

Tabi burada size göre Peygamber hiçtir ve hadiste hiçtir bu durumda o çoğunluk size göre biziz.. :)

Eşek ağacı dışardan kemirir ağaç ölmez aksine daha sağlam kabuk bağlar, kurt ağacı içten kemirir ağacı öldürür...(kralx)

Saygılar-sevgiler..

Gönderi tarihi:
hayır efendim ibadet maksatlı hayvan kesme yoktur kuranda.Bir kere hac; mekkedeki kabe adlı taşın etrafını dolaşmak değildir kurana göre

Bu konuda astığım yazıyı okursanız anlarsınız.Hac kurana göre, uluslar arası dev kongre,dir. Amaç ise müslüman olmayan toplumlardan bilgilenmek isteyenlere kuranınn mesajını anlatmaktır.3 gün sürecek bir organize olduğu için ilgili ayetlerde bir takım hayvanların kesiminden bahsedilmesinin kurbanla, Allaha hayvan adamakla hiç bir ilgisi yoktur.Dediğim giibi 3 gün süren bir organize olduğu için oraya gelen insanlara elbetteki ikramda bulunulacak , ziyafet verilecek. Oraya gelen misafirlerin aç kalacak hali yok elbette.

hayvan kesmek sadece beslenmek amacı ile olsaydı hacc 34 te her ümmete menasik kıldık denmesi abes olurdu. her ümmete demesi ve hayvan kesimi ile ilgili pratiğin anlatıldığı ayetlerin olması sadece yemek yemek amacı ile hayvan kesimi olmadığını sizde çağrıştırmıyormu ? Allah tan başkası adına kesilen hayvanın haram kılınması Allah adına kesilen hayvanın yenmesini gerektirir. kaldı ki 2/196 ayeti hactan engellenme halinde kurban yollanmasındn bahseder. haccın anlamı konusunda size katılmaktayım ancak 2 günde dönen için günah olmaması illaki 3 günlük bir organizasyonu ifade etmez diye düşünmekteyim.

Allah o hayvanları biizim için yaratığını söylüyor, birileri dretip edip yok hayır ben illa Allaha hayvan sunacağım, Allah için kurban keseceğim diye inatlaşıyor.Kuranda Allaha/ Allah için kurban kesmek diye bir şey yok,Allahın kurbana ihtiyacı da yok.

Allah'ın kurbana ihtiyacı yok sloganını kullanacağınıza , hiç kimsenin Allah'ın kurbana ihtiyacı var demediğini ve etleri ve kanları Allah'a ulaşmaz sizden TAKVA ulaşır ayetini tekrar gözden geçirmeniz daha yararlı olacaktır kanatimdeyim.

syg

Gönderi tarihi:

Tebrikler hoara özellikle şu son cümleniz mükemmeldi.. :)

"Allah'ın kurbana ihtiyacı yok sloganını kullanacağınıza , hiç kimsenin Allah'ın kurbana ihtiyacı var demediğini ve etleri ve kanları Allah'a ulaşmaz sizden TAKVA ulaşır ayetini tekrar gözden geçirmeniz daha yararlı olacaktır kanatimdeyim. "

Gelelim meseleyee...

Elbette Allah-ü tealanın ete kana gıdaya ihtiyacı yok..

Daha öncede bahsetmiştim kurban kesmenin hikmetini derinlemesine irdeledinizmi..

Bakınız Allah insanları her konuda imtihan etmektedir..

Bizleri klurban kesmekle nasıl imtihan edebilir..?

Elbette insanların hayvansal gıdalara ihtiyacı vardır..

Bir aslanın bir ceylanı boğazlaması vicdansızlık değildir...

insanların da besin için bir hayvanı boğazlaması vicdansızlık değildir..

Hicbirimiz bir hayvan kesilirken haz duymuyoruz, hiç birimiz piskopat değiliz, vahşi değiliz, tam tersine içimiz cız ediyor..

Ama tam bu noktada içinizdeki o acıyı Allahın rızasına değişebilmenizdir imtihan en doğrusunu Allah bilir..

Örneğin Allah için evlarınızdan, mallarınızdan, makamlarınızdan ve canlarınızdan vazgeçmek gibi..

Bu sadece küçük bir tespittir en doğrusunu gene Allah bilir, yanlış hüküm vermekten Allah'a sığınırım..

Birde kesilen kurbandan fakirlerde gözetilecekmi imtihanı..

Belkide imtihan bile değil sırf et yeme zamanı..

Biliyorunuz Türkiyede ve çoğu müslüman ülkede sadece kurbandan kurbana et yiyen insanlar vardır.. Yasni belkide bir ziyafet bir ödüldür..

Belkide kurban bahanesiyle insanların kaynaşması, barışması, kucaklaşması..

Allahın o kesilen hayvanlara acı çektirdiğini de zannetmiyorum ancak bizlere acı çekerlermiş gibi gösterilebilir ki, acıma hissiyle kulluk hissi arasında nasıl bir amel sergileyeceğimizin beyanı açısından..!

Tekrar ediyorum burada hiçbir şekilde hüküm belirtmiyorum haşa haddime değildir sadece faraziyedir.. Allah affetsin..

Saygılar-sevgiler..

Kurban olayında birincisi Allah için

Gönderi tarihi:

Kısa cevaplar vereceğim demiştim..

Sayın haksöz..

Tefsir yapmıyorum dediniz ama, görüyorum ki, bütün ayetleri kendinizce yorumlamışsınız.

Tefsir yorumdur..

Sayın kıral tefsir yaptın deyip duruyorsunuz ama bemim yorumu mu çürütememişsinz.O kadar soru sordum hiç birine cevap yok fakat buna rağmen bana karşı bir takım suçlamalarda bulunuyorsunuz. Böyle tartışma olmaz. Amacınız nedir hakikatin ortaya çkmasımı yoksa arkasına sığındğınız ulema sopasını başıma indirmek mi ?

Örneğin dikili taşlardan kabeyi de kastetmişsiniz..

Oysa Allah (cc) kabeyi kastetseydi direkt kabe derdi size göre...

Herhangi bir dikili taşla, bina edilmiş ve dört duvarı ooan bir yapıyı nasıl aynı kefeye koyuyorsunuz..

Kerdeşim hiç bir kutsalığı olmayan herhangi dikili bir taşı kim ne etsin ? Hiç bir özelliği olmayan sıradan taşlar için Allah ne diye şeytan pisliği desin ki. Sadece kabe değil dünyada ne kaadar kutsallaştırılılan taşlar varsa ve bunların karşısında bir takım dini seromoniler yaplıyorsa bunların tamamı kuranda ki dikili taş kapsamına girer. Kuran sanat eseri olarak yapılan heykellere bile yasak getirmezken,sıradan dikili taşları niye yasaklasın ki.

kabe adı sonradan taklmıştır.Kuran inmeden önce ya menat ye lat ve ya uzza idi mekkedeki o dörtgen taş.

kabe kavramı kuranda 3 ayette geçer ve hiç birinde bir bina anlamında değildir.

Sözde müslümanlar günde beş kere kabeye yönelip namaz kılmıyormu ? ömürlerinde en az bir kere o taşı ziyaret edip eetrafını turlamıyorlar mı ? hayır diyemezsiniz. demekki kabe sıradan bir taş değil tapınılan bir taş . Biliyorum buna da itiraz edip hayır biz o taşa tapmıyoruz diyeceksiniz. peki bir taşa yönelerek yerlere kapanmak tapmak değilde nedir ?

Enam-116 daki çoğunluktanda ehlisünneti kastetmişsiniz ve bu şekilde yorumlamışsnız..

Oysa orada da apaaçık ehlisünnet kastedilmiyor, çoğunluktan kasıt günah işleyen ve Kurandan hadislerden dinden uzak insanları kastetmiş olabilir..

Kuran zaten doğru ve yanlışın kriterlerini verirken, ahmet veya mehmet diye isim vermez.Kimin davranışları o kriterlere uyuyorda ayatlerin muhatabı da odur.

Tabi burada size göre Peygamber hiçtir ve hadiste hiçtir bu durumda o çoğunluk size göre biziz..

Bakın bu yakıştırmayı sadecesiz değil hadis saplantısı olan herkes yapıyor.Şimdi soracağım soruların mutlaka cevabını bekliyorum

Peygamber kim? Muhammed mi, buharimi ?

Eğer Muhammed ise,nerde onun yazdığı veya yazdırdığı ve üstünde muhammedin mührü olan bir hadis kitabı?

Yok eğer peygamber buhari ise buyurun açıkça buhari resulullah deyin.

Ben sizin peygamberlerinizi (buhari,müslim v.s) inkar ediyorum , onlara inanmıyorum onların yalancı ve sahtekar olduklarını ilan ediyorum. Ben kuranda ki Muhammede inanıyorum, buharinin uydurduğu hadislerdeki sahte peygambere değil.

Eşek ağacı dışardan kemirir ağaç ölmez aksine daha sağlam kabuk bağlar, kurt ağacı içten kemirir ağacı öldürür...(kralx)

Saygılar-sevgiler..

Evet eynen dediğiniz gibi bu yalancı peygamberler yani hadis yazarları , sadece kurandan ibaret olan Allahın tertemiz sisitemini içten içe öyle bir kemirmişler ki şimdi bu ŞEYTANLAR yüzünden asırlardır insanlar bataklığın ve zır cahilliğin içinde debelenip duruyor

şeytanlar diyorum zira Allah onları şeytanlar olarak niteliyor

Enam 112- Biz böylece, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık. Bunlar birbirini aldatmak için süslü sözlerle (hadislerle) vesvese verirler.Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Artık onları iftiraları ile başbaşa bırak.

113- Bir de ahirete iman etmeyenlerin kalbleri, o yaldızlı söze kansın, ondan hoşlansın ve işledikleri suçları işlemeye devam etsinler diye böyle yaparlar.

hadislere inanmak= ahireti inkar

Casiye 6- İşte bunlar, Allah'ın âyetleridir. Sana onları hakkıyla okuyoruz. Hal böyle iken Allah'tan ve âyetlerinden sonra sonra hangi hadis,e inanıyorlar?

Lokman 6 İnsanlardan öyleleri vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak ve o yolu oyalanma aracı yapmak için hadis eğlencesi satın alırlar. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır

Su saçmalığa bakarmısınız ?

peygamberin ölümünden sonra ne idüğü belirsiz şamanist kırmaları çıkıyor ortaya ve diyorlar ki biz peygamberin hadislerini topladık. Millette sazan gibi hopluyor. Eee tabi bende koyun sürüsüyüm ya bu şeytanların hatırı kırılmasın diye tabi efendim ne demek sizler hadis toplarsınz da ben kabul etmem mi demem gerekiyor.? İyi bir şey dediğimiz yok isteyen hoplasın amaaaa kendi sazanlığınızı bize niye erdem diye dayatıyossunuz beyler.Buda yetmiyor birde paygamberi hiçe saymakla suçluyorsunuz ?

Gönderi tarihi:

benım aklıma bırşey takıldı,namaz için dedıklerınız :excl: ..kuranda namaz ıbadeti geçmiyor mu?sayın haksöz..

Gönderi tarihi:

hayvan kesmek sadece beslenmek amacı ile olsaydı hacc 34 te her ümmete menasik kıldık denmesi abes olurdu.

hayır niye abes olsun ki .Zira her toplumun coğunluğu puta tapanklardır. ve tamanında da putlarına beli hayvanları kurban adama vardır.Dolayısıyla Allhın her topluma menasik kıldık buyurması

Onlar hayvanları putlarına adıyor,sizde bana hayvan adayın anlamımnda değildir.Müşrikler hayvanları putlarna adayarak telef ediyor, siz ise Allah adına bu hayvanları kesin ve yiyin anlamındadır

Allah adına ne demek ? Allaha kurban kesmek mi ?

besmele cekmek mi ?

hayır hiç biri değil.

Putlara adamanın dışında hangi amaçla keslirise kesilsin o hayvan hükmen Allah adına kesilmiş saylır

maide 5- Bugün size iyi ve temiz şeyler helal kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helal olduğu gibi, sizin yiyeceğiniz de onlara helâldir. Ve müminlerden iffetli hür kadınlar ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerden namuslu hür kadınlar, zina etmeksizin, gizli dost tutmaksızın, namuslu bir şekilde mehirlerini ödediğiniz takdirde, size helâldir. Her kim imanı inkâr ederse, ameli boşa gitmiş olur ve o, ahirette zarara uğrayanlardandır.

Ehli kitap hayvan keserken besmele çekmez ama buna rağmen onların yiyeceklerini Allah bize helal kılmıştır.Ve bu yiyecekleri sadece sebze olarakta sınırlandıramayız kestikleri hayvanda buna dahildir.Zira ehli kitaptan bir çoğu şirkte olmasına rağmen putlara hayvan adama gibi bir adetleri hiç bir zaman olmamıştır

her ümmete demesi ve hayvan kesimi ile ilgili pratiğin anlatıldığı ayetlerin olması sadece yemek yemek amacı ile hayvan kesimi olmadığını sizde çağrıştırmıyormu ?

hayır çağrıştırmıyor.hayvan kesimi ile bir takım bilgilerin kuranda var olması bu hayvanların Allaha kurban edileceği anamına gelmez ve hayvanlar sadece beslenmek diğer ihtiyaçlar için kesilir

Allah tan başkası adına kesilen hayvanın haram kılınması Allah adına kesilen hayvanın yenmesini gerektirir. kaldı ki 2/196 ayeti hactan engellenme halinde kurban yollanmasındn bahseder. haccın anlamı konusunda size katılmaktayım ancak 2 günde dönen için günah olmaması illaki 3 günlük bir organizasyonu ifade etmez diye düşünmekteyim.

bakara 196 da kurba diye yazdığınız kelimenin arapçası '' hedyen'' dir. Türkçe anlamı ise bağış demektir.hatta ayette kolay bir bağış diyor. Konferansa katılmayan kişi bu bağışı ne şeklide isterse o şeklide yapar kurban kesmekle bir ilgisi yok efendim.nakit para bile verebilir.Zira o organizenin bir takım giderleri olacak.Bunu karşılamak içinde elbette finans kaynağına ihtiyac var

saygılar

Gönderi tarihi:

Şimdi bırakın kendi kafanıza göre yorumu tefsiri..

Her nekadar tefsir yapmıyorum desenizde kör bile görür yaptığınız tefsiri..

Kabe putmuş, bu apaçık tefsir değilde ne..?

Ayrıca şeytan pisliği denilirken hedef o cansız taş değil o taşa tapan kişilerin yaptığı çirkin iştir..

Lütfen tefsir yapacaksanız daha tutarlı yapında yedirin bari...

Size birtek soru soruyorum..

Peygamberin misyonu nedir, peygamberin misyonu sadece kur'anın inmseine aracılık etmekmi (postacı misali) yoksa onun uygulamasını yapmakmıydı ve uyulamasını yaptıysa da o devirdemi kaldı..?

Not: Bir kanun bile çıkarıldığı zaman halka direk yansıtılmaz onun uygulamasını yürütme ve yargı organları belirle....

Gönderi tarihi:

benım aklıma bırşey takıldı,namaz için dedıklerınız :excl: ..kuranda namaz ıbadeti geçmiyor mu?sayın haksöz..

Kuranda namaz ibadeti diye bir şey yoktur.Hadisler yoluyla islamın içine sokulmuştur.Kuranı deevre dşı bırakmak isteye hadiscilerin en büyük kozudur namaz

ne zamanki hadislerden olmusuz bahsetseniz ve dinte tek kaynak kuran deseniz,hadisciler öncelkle hemen namaz konusunu ortaya atarlar ve şöyle derler

Madem ki tek kaynak kuran diyorsnuz,peki öyleyse kuranda namzın kılınışı tarif ediliyormu sünnete başvurmadan nasıl namaz kılacaksınız

Güya akılları sıra kuranı yetersiz gösterecekler.

namazın nerden geldiğinin isbatı

http://www.submission.org/jews.html

Yahudiler halen namaz kılarlar

hadislerin kaynağı nedir.Hakikatı arayan arkadaşlar. Elinize bir tevrat alın birde hadis kitabı ve ikisini karşılştırmalı olarak okuyun. Aralarında ki korkunç benzerliği hemen farkedeceksiniz

Peki yahıdiler namazı nerden çıkardılar diye soracak olursanız büyük bi ihtmalle buzağın putunun karşısında bir takım dini seromoni uyguladılar ve buda namaz şeklinde idi.Onlardan da araplara geçti ve onlarda başladılar kabeye yönelerek namaz kılmaya

Gönderi tarihi:

Şimdi bırakın kendi kafanıza göre yorumu tefsiri..

Her nekadar tefsir yapmıyorum desenizde kör bile görür yaptığınız tefsiri..

Kabe putmuş, bu apaçık tefsir değilde ne..?

Ayrıca şeytan pisliği denilirken hedef o cansız taş değil o taşa tapan kişilerin yaptığı çirkin iştir..

Lütfen tefsir yapacaksanız daha tutarlı yapında yedirin bari...

Size birtek soru soruyorum..

Peygamberin misyonu nedir, peygamberin misyonu sadece kur'anın inmseine aracılık etmekmi (postacı misali) yoksa onun uygulamasını yapmakmıydı ve uyulamasını yaptıysa da o devirdemi kaldı..?

Not: Bir kanun bile çıkarıldığı zaman halka direk yansıtılmaz onun uygulamasını yürütme ve yargı organları belirle....

Siz hangi soruma cevap verdiniz.eğer ciddiye alınmak ve sorularınıza cevap istiyorsanız muhatabınızında sorularını yanıtlamanız gerekir.Yok soruları sadece ben sorarım dyorsanız buyurun kendiniz çalın kendiniz oynayın

Peygamber kim? Muhammed mi, buharimi ?

Eğer Muhammed ise,nerde onun yazdığı veya yazdırdığı ve üstünde muhammedin mührü olan bir hadis kitabı?

Yok eğer peygamber buhari ise buyurun açıkça buhari resulullah deyin.

Gönderi tarihi:

Peki :)

Cevap veriyorum..

1- Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v ) dır..

2- Onun yazdığı ve üstünde mührü olan bir hadis kitabı olamaz, neden yazsın o, o'na indirileni yaşıyor ve anlatıyordu, o'nun etrafındaki sahabi, her hareketini ve sözünü kaydediyordu.. Çünki tek örnek yol gösterici ve Kur'an ın uygulayıcısı oydu.. Ve peygamber asla yalan söylemez, nefsinden konuşmazdı..

3- Buhari (r.a) sahih hadislerin derleyicisinden başka birşey değildir...

Bu derleme kılı kırk yararak olmuştur..?? Bütün ravileri nakledilmiş ve bu ravilerin yalan söylemeyen ve yaşantısıyla islama ters düşmeyen kişiler olup olmadığı bilinerek derlenmiştir..

Evet şimdi siz buyrun..

Peygamber kimdir..?

Peygamberin görevi nedir..?

Peygamber sadece Kuranın inmseine aracılık etmekten başka birşey yapmayan birimidir..

Kurandaki geçen o'na uyun o'na itaat bana itattir manasındaki ayetlerin manası nedir, peygambere nasıl uyulacaktır, hangi vesikalarla uyulacaktır...?

Bu arada verdiğin kaynak ne kaynak ama :)

Gönderi tarihi:

karışmıcam diyorum ama karışıyorum hadisci arkadaşlar şu buharide geçen peygamberin 6 yaşındaki biriyle nikahlanıp 9 yaşında evlendiği hakkındaki sahih hadisi bi açıklamalarını rica edeceğim.biri sormuştu topic oralarda biyerde duruyordur.

Gönderi tarihi:

Cevap veriyorum..

1- Peygamberimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v ) dır..

Hayır değil. Eğer peygamber olarak Muhammedi kabul etseydiniz ona uyar onun gibi davranırdınız

Enam 114- Allah, size Kitab'ı detaylı (mufassal) olarak indirdiği halde, ondan başka bir hakem mi arayayım? Kendilerine kitap verdiklerimiz, o Kur'ân'ın, gerçekten Rabbin katından hak olarak indirilmiş olduğunu bilirler. O halde sakın şüphe edenlerden olma.

Muhammed kurandan başka kaynak kabul etmiyor. ya siz ?

2- Onun yazdığı ve üstünde mührü olan bir hadis kitabı olamaz, neden yazsın

Olamazsa demekki hadislerin tamamı yalandır. Eğer kuran harici sözleri dini bir kaynak ise, Bu nasıl bir peygamber ki sözlerini kendi zamanında yazdırmyacak asırlar sonra birileri çıkıp peygamberden daha ihtiyatlı davranıp hadis toplayıp peygamberin yarım bıraktığını tamalayacaklar..Bu peygamberlik görevine ihanet değilmidir.

o, o'na indirileni yaşıyor ve anlatıyordu, o'nun etrafındaki sahabi, her hareketini ve sözünü kaydediyordu.. Çünki tek örnek yol gösterici ve Kur'an ın uygulayıcısı oydu.. Ve peygamber asla yalan söylemez, nefsinden konuşmazdı..

Evet o sadece kuranı yaşıyordu.Asırlardan beri kopartılan bu kıyamet nedir ki, kuranda olmayıpta peygemberden medet beklediğiniz şey pardon buhariden

3- Buhari (r.a) sahih hadislerin derleyicisinden başka birşey değildir...

Yalan.

Bu derleme kılı kırk yararak olmuştur..??

hadiscilere olan güveni artırmak için sıkça tekrarlanan uydurmalardan biri.

Bütün ravileri nakledilmiş ve bu ravilerin yalan söylemeyen ve yaşantısıyla islama ters düşmeyen kişiler olup olmadığı bilinerek derlenmiştir..

Bu da yalan. Buharinin yaşadığ zamanda ortada ne bir sahebe var nede bir tabiiin. Buhari kime gitti sordu hadisleri onaylattı acaba. kendine göre ************* bir ravi zinciri oluşturdu sonynada peygamber dedi ki diye ekledi al sana hadis

Evet şimdi siz buyrun..

Peygamber kimdir..?

Peygamberin görevi nedir..?

Peygamber sadece Kuranın inmseine aracılık etmekten başka birşey yapmayan birimidir..

Kurandaki geçen o'na uyun o'na itaat bana itattir manasındaki ayetlerin manası nedir, peygambere nasıl uyulacaktır, hangi vesikalarla uyulacaktır...?

Peygamber Allahın seçtiği bir elçidir. Onun ortağı değil.

Görevimi ? kuranı okusaydınız bu soruyu somanıza gerek kalmazdı.Ama ben yinede cevap vereyim. Sadece Muhammed değil tüm peygamberler postacıdır

İsra 54 Rabbiniz sizi daha iyi bilir. Dilerse size merhamet eder veya dilerse azap eder. Biz seni onlara vekil olarak göndermedik

Zümer 41 Biz, kitabı sana insanlar için “hak” olarak indirdik. O halde onu kim rehber edinirse kendisi için edinir. Kim de dalalette kalırsa, ancak kendi aleyhine kalır. Sen onlara vekil değilsin.

Şura 6 Kendisinden başka veliler edinenleri, Allah gözetlemektedir onları! onlara, sen vekil değilsin.

Aliimran 120 Seninle tartışmaya girişirlerse de ki:-Ben, bana tabi olanlarla birlikte kendimi Allah’a teslim ettim. Kendilerine kitap verilenlere ve ümmilere de de ki:-Siz de teslim oldunuz mu? Eğer teslim oldularsa doğru yolu bulmuşlar demektir. Eğer yüz çevirirlerse, sana düşen yalnızca tebliğdir. Allah kullarını görmektedir.

Maide 99 Peygamberin görevi ancak tebliğdir. Açıkladığınızı da gizlediğinizi de Allah bilir.

Rad 40 Onlara vaadettiğimiz azabın bir kısmını sana göstersek ya da (daha önce) senin ölümünü takdir etsek, senin görevin ancak tebliğdir. Hesaba çekmek bize aittir.

Nahl 82 Buna rağmen yine de yüz çevirirlerse, O zaman sana düşen açıkça tebliğdir.

Nur 54 De ki:-Allah’a itaat edin, Peygamber’e itaat edin. Eğer yüz çevirirseniz, onun (yüklendiği) sorumluluk kendisine, sizin sorumluluğunuz da size aittir. Eğer ona itaat ederseniz, doğru yolu bulursunuz. Peygamberin görevi açıkça tebliğ etmekten başka bir şey değildir

Şura 48 Eğer sırt çevirirlerse, seni onlara bekçi olarak göndermedik. Sana düşen ancak tebliğ etmektir. Biz insana kendimizden bir rahmet tattırdığımız zaman, ona sevinir. Eğer, kendi eliyle işledikleri sebebiyle bir kötülük dokunursa, insan hemen nankör kesilir

Tegabun 12 O halde Allah’a itaat edin, elçisine itaat edin. Eğer yüz çevirseniz, elçimize düşen ancak açıkça tebliğ etmektir

Ğaşiye 22 Onların üzerinde bir zorba değilsin

Nisa 84 84 Allah yolunda savaş. Kendinden başkasından sorumlu değilsin. İnananları da teşvik et. Umulur ki Allah, küfre sapanların gücünü kırar. Allah, kuvvetçe daha üstün, cezalandırmada daha güçlüdür.

Enam 107 107 Allah dileseydi, şirke batmazlardı. Biz seni onlar üzerine bekçi yapmadık. Sen onlara vekil de değilsin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.