Φ Suheyla Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2013 http://webtv.hurriyet.com.tr/2/53984/24599397/1/suriyeli-soforler-boyle-kursuna-dizildi.aspx Bu insanlik disi olaylara, nedense insanlar alismis ve bu haberlere kimse reaksiyon bile vermeye gerek vermiyor. Suriyeli kamyon soforler yolda durduruluyor, onlara soruyorlar. Sunni misin? Yoksa Sii mi? Sunni isen yasarsin, ama bunu bu Allah elcilerine ispat etmen gerek. Namazlarini nasil kilarsin diye. Ekmek parasi kazanmak icin yola cikan zavalli soforler, silah altinda verilen sinavlari gecemezler ve kursuna dizilirler. Nedenlerini bilen varmi? Insanlar bu kadar neden vahsi oluyorlar? Alıntı
Misafir amateur Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Insanlar bu kadar neden vahsi oluyorlar? Nedenlerini bilen varmi? Var.. Nasıl ki bir işlemci bir yazılım tarafından programlanır da, çıkış uclarından çeşitli makinalara çeşitli işler yaptırılırsa, bu insanların işlemcileri(beyinleri) de programlar(ideolojiler) tarafından öldürmeye programlanmışlardır. Kaynak(yazılım, program); 'sizden olmayanı öldürün' diyen ideolojiler ve onları yazanlardır. Alıntı
Φ Yunuray Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Yazık gercekten . Ben de burda gördüm bu videoyu . Ne denebilir ki ? Allah ülkemize oyle günleri göstermesin . Alıntı
Φ Evrim Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 savaşı bilinçlerimizde istediğimiz kadar doğallaştıralım bu katliamın bir parçası olarak yaşamanın verdiği duyguları veremez. bu katillerin hiç biri Suriye vatandaşı değil. cinayetten, gaspdan, yüz kızartıcı suçlardan cezaevlerinden topladıkları paralı asker yaptıkları katil sürüsü bunlar. bu görüntüler bize çok uzak değil sınırımızda daha acısı komşu ülkemizde. bugün yaşamlarımız korunaklı bir şekilde devam edebilir, başkalarının hayatı deyip belki burun ucuyla bakanlar bile olabilir. ama savaş kendisini örgütleyenin de paçalarına bulaşır. Reyhanlı'da evinden ekmek almaya çıkan kadının suçu neydi? savaş bizi de bulacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın! Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Üstelik RTE eliyle beslenen adamlar. Mursi için batıya kızan RTE, Suriye için batıyla ve İsraille kolkola. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Kaynak(yazılım, program); 'sizden olmayanı öldürün' diyen ideolojiler ve onları yazanlardır. Peki, kimmis veya nedir bu kaynak? Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Yazık gercekten . Ben de burda gördüm bu videoyu . Ne denebilir ki ? Allah ülkemize oyle günleri göstermesin . Ulkenizdede ayni seyler yapilmadimi? Sunnilerde gidip Sivas otelinde konferans yapan, sairleri, muzisyenleri, yazarlari butun milletin onunde atese yakip oldurmedilermi? Oteldeki insanlarin [sunni toplumu gozunde] ne suclari vardi? Yanlis mezhepten olduklarindan dolayi degilmiydi? Suriyedeki vahsilikte, Sivasdaki medeniyetmiydi? Iste din bu. Siz yapinca onu Allahin iziniyle yapiyorsunuz. Baskalari yapinca, Allaha karsi yapiyorlar. Suriyedeki vahsilerde aynen oyle dusunurler. Sizin gibi. Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Üstelik RTE eliyle beslenen adamlar. Mursi için batıya kızan RTE, Suriye için batıyla ve İsraille kolkola. Buradaki[suriyedeki] vahsilikte batinin veya Israilin hic alakasi yok. Bu vahsiligi yalniz baslarina basariyorlar. RTE nin aldigi taraf mezhep tarafi degilmiydi? Suriyenin Asadi RTE icin dogru mezhepte olmayabilir? Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2013 Bir de bunlar özgürlük savaşçısı, Suriye'ye demokrasi getirecekler ha? Akıl ancak bu kadar yitirilir. ABD den bile daha hevesli savaş çığırtkanlarının bir kambur olarak daha ne kadar taşınmaya devam edeceği doğrusu büyük merak konusu. Bakalım akıl tümden mi yitirilmiş, tamamen mi dogmaya teslim edilmiş, yoksa hâla biraz çalışabiliyor mu, eğer sandık meydana konulursa herhalde göreceğiz. Herhalde sandık ortaya konacaktır. Gerçi bu derece akıl tutulmasında en olmayacak şeyin bile olabileceğinden şüphe edilebilir. Çünkü ortada artık akıl yok, dogma var. Akıl dogmanın elinde esir tutuluyor. Beklenmeyecek kötülük olamaz. Olabileceğin en kötüsü ne? Dünya savaşı mı? Dogmanın bunu çıkarmaya çanak tutması hiç sürpriz olmaz. "Dogmayı tepemde tutacağım, siyasete, emperyalizme çok güzel alet ediliyor, çok şahane oluyor" diye inatla direnen bir toplum kesimi olması görülebilecek kabuslar içinde en kötüsü... Alıntı
Misafir amateur Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Peki, kimmis veya nedir bu kaynak? Kaynak(yazılım, program); 'sizden olmayanı öldürün' diyen ideolojilerdir ve onları yazanlardır. Buradaki[suriyedeki] vahsilikte batinin veya Israilin hic alakasi yok. Bu vahsiligi yalniz baslarina basariyorlar. RTE nin aldigi taraf mezhep tarafi degilmiydi? Suriyenin Asadi RTE icin dogru mezhepte olmayabilir? Ortada, 'benim gibi yaşayacaksın, benim istediğim gibi düşüneceksin' diyen emperyalist ideolojiler ve insanlar, diğer tarafta da sadece mutlu olmak için yaşayan insanlık. Mezhep, etnisite, RTE, Suriye'nin Asad'i falan, bunlar emperyalizmin kullandıkları maşalar. Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Buradaki[suriyedeki] vahsilikte batinin veya Israilin hic alakasi yok. Bu vahsiligi yalniz baslarina basariyorlar. RTE nin aldigi taraf mezhep tarafi degilmiydi? Suriyenin Asadi RTE icin dogru mezhepte olmayabilir? Bu vahşiliğin arkasında kimler var acaba? Niçin körüklerler desteklerler. Özel asker yetiştirip ,ajanları ile bu ülkelere sokarlar. Irakta da yoktu bunlar, Afganistanda da, Mısrda da ,Libyada da. İsrail hayranlığınız gözlerimi yaşartıyor doğrusu. RTE kimin adamı ve dünyayı kimler yönetiyor ? Her ülkede işbirlikçi bulmk kolay. Neden kendi ellerini kirletsinler müslümanı müslümana ya da her ne dinden iseler ,kendi insanlarını kendilerine kırdırmak dururken. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Ateş doğasında yanma olan bir olgudur ama ateşi körükleyenler de her zaman vardır. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Doğasında yanma olan odundur mesela. Odun bir olgu değildir, nesnedir. Peki, doğasında yanma olmayan bir nesne var mıdır ? Azot haricinde yoktur. O da dışarıdan enerji verildiği takdirde " yanar ". Bu bakımdan, enerji vermenin de diğer nesneler yanarken oksijen üflemekten farkı yoktur. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Ders: Kimya Konu: Yanma olayı "Sen kalk bakayım evladım, yanma nedir? Sen yanmazsan, ben yanmazsam kim yanar? Kim yanar, kim döner? Döner dönmezse yanar. Döner dönmez yanmaz. Dönmesi lazım. Kap gel şurdan bi döner, acıktım şimdi..." Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Ders: Kimya Konu: Yanma olayı " Yanma reaksiyonları kimyasal bir bileşiğin oksijen atomu ile reaksiyona girmesi sonucunda gerçekleşir.Yanma olayları sonucunda ısı ortaya çıkar. Örnekler[değiştir] CH4 + 2 O2 → CO2 + 2 H2O + enerji C2H6 + 7/2 O2 → 2 CO2 + 3 H2O + enerji C6H12O6 + 6 O2 → 6 CO2 + 6 H2O + enerji C2H5OH + 3 O2 → 2 CO2 + 3 H2O + enerji 4Fe+3O2->2Fe2O3(demirin paslanması) Sadece azot gazının yanabilmesi yani oksijen gazı ile tepkimeye girebilmesi için enerji gerekir. " ( tr.wikipedia.org ) Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Olmadı! Kimya kitabını olduğu gibi yapıştırmak lazım ki allame kesilelim. Eğitim şart! Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2013 Efendim, en temel bilgilere itiraz gelince kendimi yorup boşuna laf anlatmaktansa, yapıştırmayı tercih ediyorum bazı vakalarda. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2013 Formüllere varıncaya kadar mı! İyi de konu yanma olayı olsa, ders kimya olsa benim de içim yanmazdı! Konuyu değiştirmenin çaresini aramaktan kıvranmanın böylesini de görmemiştim... Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2013 İyi de konu yanma olayı olsa, ders kimya olsa benim de içim yanmazdı! Konuyu değiştirmenin çaresini aramaktan kıvranmanın böylesini de görmemiştim... Konuyu değiştiren de, işe yaramayınca kıvranan da belli : Ateş doğasında yanma olan bir olgudur ama ateşi körükleyenler de her zaman vardır. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2013 Ne yani, sakın kimse söylediğim o sözün konu ile ilgisinin anlaşılamadığını söylemesin! Yok, bu kadarına da inanamam! Bunu da anlamayan bir insan, neyi anlayabilir, şaştım kaldım! Buna gerçekten çok ama çok şaşırdım! Bunu anlayamayacak bir insanı ben tasavvur edemiyorum, nasıl anlaşılmaz? Şimdi basbayağı ben konuyu değiştirip yanma olayını öne sürdüm ha? Yok inanmıyorum. Bunun konu ile ilgisini kuramıyorsa... Söz tükendi. Nasıl şaşırdığımı ifade edemiyorum. Edemediğimden değil de, ederim ama yeri değil... Bu kadarını gerçekten beklemiyordum. Yani söz biter, biter yahu! Bu derece haklı çıkacağımı ben bile ummazdım! Üzüldüm aslında, bu muhataplıkla gerçekten de Ahfeşlik yapmış olduğumun bu kadar kesin doğrulanmasını ben bile istemezdim. Alıntı
Φ Evrim Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2013 Ne yani, sakın kimse söylediğim o sözün konu ile ilgisinin anlaşılamadığını söylemesin! Yok, bu kadarına da inanamam! Bunu da anlamayan bir insan, neyi anlayabilir, şaştım kaldım! Buna gerçekten çok ama çok şaşırdım! Bunu anlayamayacak bir insanı ben tasavvur edemiyorum, nasıl anlaşılmaz? Şimdi basbayağı ben konuyu değiştirip yanma olayını öne sürdüm ha? Yok inanmıyorum. Bunun konu ile ilgisini kuramıyorsa... Söz tükendi. Nasıl şaşırdığımı ifade edemiyorum. Edemediğimden değil de, ederim ama yeri değil... Bu kadarını gerçekten beklemiyordum. Yani söz biter, biter yahu! Bu derece haklı çıkacağımı ben bile ummazdım! Üzüldüm aslında, bu muhataplıkla gerçekten de Ahfeşlik yapmış olduğumun bu kadar kesin doğrulanmasını ben bile istemezdim. ben örneğin diğer başlıklardaki tartışmalarınızı ilgiyle okuyan biri olarak sizin ve Canraşit arkadaşın bu başlıkda ne anlattığınızı anlamadım. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2013 bu başlıkda ne anlattığınızı anlamadım. Tabii anlamazsınız, çünkü arkadaş sağolsun çorbaya çevirdi. İçine katmadık şey de bırakmadı, kimyasal formüller dahil... Sadece şuna dikkat edecekti: Bu vahşiliğin arkasında kimler var acaba? Niçin körüklerler desteklerler. Arkadaş aldı bu körüklemeyi, ateşe oksijen pompalamak olarak yorumlayınca... İş gitti kimya konferansına... Yani iletimin hemen üzerinde bu irinçköl iletisi, neden bahsedildiği de apaçık, konuyu okumayıp filanca ne yazmış, ne yanlışını bulurum diye tek iletiye bakılınca... Olan olmuş... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2013 Kaynak(yazılım, program); 'sizden olmayanı öldürün' diyen ideolojilerdir ve onları yazanlardır. Tabii ki siz Kurandaki ayetlerden bahsediyorsunuz, ama niye cekindiginizi anlamadim. Bu atesi korukluyenlerin en basinda Muhammed vardi, zamaninda. Hemde Turklere karsi bile. Hadislerde goruldugu gibi: "Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş(kalın) derili olan bu toplumla.... kıl giyerler." "Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." Bunlar Sahih Muslimden ve Sahih Buhariden gecen hadislerdir. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2013 Bu atesi korukluyenlerin en basinda Muhammed vardi Ohh! Nihayet "ateş" ve "körükleme" olayları yerli yerine oturdu! Neredeyse kimya olimpiyadı düzenleyecektik! Neyse, konuya dönmek güzel, devam edelim: Ye'cüc ve Me'cücün Türklerle Moğollar olduğu zannı, islamı felç etmiştir. Kıyamet alameti çıktı diye bütün müslümanlara kal gelmiş, donmuşlar, felce uğramışlardır. Dogmanın olaylara adapte olma zorluğu... Uyuşturucu etkisi... Emredilenden başka hiç bir şeyi akledemeyen zombiler yaratma özelliği... Eğer Türkler islamı stratejik olarak kullanılabilir bularak bu dine geçmenin kendilerine büyük yararlar sağlayacağını düşünmeselerdi, islam bitmiş olurdu. Araplar yeterince kullanmış, biraz da biz kullanalım bu dini dediler. Kullandılar, ama bu işler sırayla. Şimdi emperyalist güçlerde islamı kullanma sırası... Alıntı
Φ Suheyla Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2013 Eğer Türkler islamı stratejik olarak kullanılabilir bularak bu dine geçmenin kendilerine büyük yararlar sağlayacağını düşünmeselerdi, islam bitmiş olurdu. Araplar yeterince kullanmış, biraz da biz kullanalım bu dini dediler. Kullandılar, ama bu işler sırayla. Şimdi emperyalist güçlerde islamı kullanma sırası... Bu dediginiz cok enteresan ve cok isabetli. Ben bunu biraz arastirdim bir ara. Bu kitapta: "The Ottoman Empire, 1700-1922" By Donald Quataert Hic bir Osmanli Imparatorlugu Sultani Hacca [Mekkeye] gitmemis. Hic biri! Diye yaziyor 98 inci sayfada. Bunun aksini iddia eden bir kaynakda bulamadim. Bu halifeler, bir nedense mekkeye gidip Islam sartlarini yerine getirmeyi kendilerine layik gormemisler. Bildikleri varmis demekki. Iste boyle. Din bu! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.