Φ irinçköl Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2013 Elhamra Sineması İstanbul'un En Şık, En Kibar Temaşagâhı En büyük, en muhteşem filmleriyle Ramazan geceleri bütün his ve sanat meftunlarının mevid-i mülakaü (buluşma yeri), odalıdır. Süs,12 Nisan 1924 12 Eylül 1936 Tarihli Cumhuriyet gazetesinden. Değişen bir şey yok 1300 - 1323 yılları vergi bakıyesi için 1324 Rumi yılıda kesilmiş bir makbuz. Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2013 Bir Osmanlı Tapu senedi. sınıfı : jandarma, rütbesi: mülazımevvel, ismi: Hilmi? Mahmud Efendi, pederinin ismi:İsmet Cahide Eryaşar hanımefendinin Büyükanne ve Büyükbabasının evlilik cüzdanı - 10 Temmuz 1930 Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Davutpaşa Lisesi, 1485 yılında II.Beyazıd'in sadrazamı Davut Paşa tarafından Sübyan Mektebi olarak kurulan İstanbul'un ilk Türk okulu. Ayrıca benim de bitirmiş olduğum lise ( II. Abdülhamid Arşivinden) Tarih 1937Samatya Saint Menas Klisesi. 1936-Sümbül Efendi Camii Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Samatya Karakolhanesi..1800 lü yılların sonu... Belgradkapı 1890 lı yıllar Silivrikapı Karakolu Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Samatya..1950'lerin Müselles Plajı ( Şimdiki Kennedy Caddesi denilen sahil yolu) Az mı gittik Yedikule 1900 ler ve bugün aynı açıdan . Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Yedi düvel zindanından beterdir Yedikule Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Şimdi adım atacak yer yok Başvekil Caddesi 1942 yılı..Sağdaki çiftin önünden geçtiği yer şuan özel bir hastane...Tam karşıda minaresi görünen yer ise Has Odabaşı Behrüzar Ağa Camii Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 .. Sevgili @@irinçköl Eski İstanbul'a ilgi duyuyorsun.. Eh.. bende bi tarihi vakıa'yım.. Aşağıya aldığım fotoğrafta.. doğduğum ve ilkokul 3. e kadar yaşadığım ev görünüyor.. Fotoğraf Ara Güler tarafından ve Avrupa Pasajı' nın içinden çekilmiş.. Dikkat edersen yolun karşı tarafında görünen tabelada.. S. Özbey yazıyor.. işte o kat.. orası babamın aynı zamanda.. terzihanesinin olduğu mekândı.. belki ilgini çeker diye işte.. merhaba.. ha bi de.. pencerelerde annemin ördüğü perdeler asılı.. 1 Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2013 Sevgili @@İNTERLOCK ,inanın gözlerim doldu. Evet eski İstanbul'a sadece ilgi değil özlemde duyuyorum. Şimdilerde çok az kalan eski İstanbul evlerinin ve sokaklarının olduğu yerlerde gezince inanın inanılmaz bir huzur ve sıcaklık duyuyorum.Artık her yer kentsel/rantsal dönüşüm adı altında yok ediliyor. Tarihine bu kadar nankör ve duyarsız bir toplum inanılır gibi değil. Bu katkınızdan dolayıda teşekkür ederim. 1 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2013 .. merhaba @@irinçköl.. "özlem duyuyorum.." dediğinize göre? .. Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2013 .. Bakırköy Taşmektep Orta Okul'um.. Artık yok 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.