Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Evet herkes ateşin başına toplansın... Sessizlik lütfen şimdi hafif ürperme zamanıdır buyrun bahsedin.. Varmıdırlar yokmudurlar ? Varsalar nasıldırlar ? Neye benzerler nasıl yaşarlar ?

• Cevaplar 91
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Bugüne kadar bir cin denen bir seyle karsilasmadim. Çevremde karsilatigini söyleyen birini de görmedim. Sadece Cinci Hoca ayagina yatip genc kiz ve kadinlari igfal eden, cinlerini kullandigini iddia edip büyü yapan ya da kehannette bulunan düzenbazlari gördüm. Bunlari gördükçe de her seferinde Aziz Nesin'i saygiyla hatirlarim.

Gönderi tarihi:
cinler bitkilerin altındaki yaşam formudur.zeka düzeyleri çok düşük olduğundan musallat olmaya meyillidirler.mesela ruh çağırma seanslarına genelde onlar gelirler,gitmek te bilmezler. :clover:

17371[/snapback]

Nasıl yaa sen ciddimisin nasıl bitki altındaki formlardır az açıklasana merak ettim şimdi bak ...

Gönderi tarihi:
Evet herkes ateşin başına toplansın... Sessizlik lütfen şimdi hafif ürperme zamanıdır buyrun bahsedin.. Varmıdırlar yokmudurlar ? Varsalar nasıldırlar ? Neye benzerler nasıl yaşarlar ?

17350[/snapback]

O tür var olduguna inanilan seylerin, her kes tarafindan görülebilecegini söylüyorum.

asiri yorgunluk ve uykusuzluk, aziri dinsel zikirler, yalnizlik ya da bunalimli anlarinizda gayet tabi beynimize yillar önce sokulmus, hikaye ve mitoslar dinsel anlatilar sayesinde halüsinasyon seklinde görüntüler yaratabilirsiniz, sonra da korkarsiniz. :D

Benim babannem dahi deniz görmemis, mektep medrese görmemisken, ilk genclik yillarimda cinler var midir diye sordugumda, "" Tuuh sana bir de mektebe gidiyorsun, kafanin icindeki hastaliklari bana anlatma, uykunu al, yemek ye erken yat hepsi gecer"" demisti

saygilar

Gönderi tarihi:
tekamüle göre en yüksek seviyedeki (bedenlenmiş) ruhlar insanlardır,onun altında  hayvanlar, sonra bitkiler, cinler,periler ..diye yer alırlar.bu basamaklar ruhların deneyimlerine (olgunluklarına) göre düzenlenmiştir.

17379[/snapback]

Çok güzel anlatıyorsunda mystic merak ettim bunları nereden öğrendin elindeki kaynağı söylermisin bende bi bakmak isterim ...

Gönderi tarihi:
tekamüle göre en yüksek seviyedeki (bedenlenmiş) ruhlar insanlardır,onun altında  hayvanlar, sonra bitkiler, cinler,periler ..diye yer alırlar.bu basamaklar ruhların deneyimlerine (olgunluklarına) göre düzenlenmiştir.

17379[/snapback]

ABICIM BUNLARIN TEMELI; REANKARNASYONA KADAR UZANIR; SIZ FARKLI LARAK ISIMLENDIRMISSINIZ.

CANLILARIN, KADEME KADEME RUH; GÖRÜNEN GÖRÜNMEYEN SINIFLAMALARI ISE, 5 BIN YILA DAYANIR KI, SAMANIZMDE DE AYNILARI VARDIR.

EN BÜYÜKLERI ISE; ATESIN EFENDISI BÜYÜK SAMAN´DIR.

BU BILGILER, ISLAMIYETIN ACIKLIK GETIREMEDIGI KONULARDA, ISLAMA BAGLI OLDUKLARINI SÖYLEYEN TARIKAT ÖGRETILERINDE VARDIR KI, BÜYÜK KENTLERDE BÖYLE SAELERE INANAN MISTIK YAPILI YARI EGITIMLI BIR COK INSAN VARDIR.

SAYGILAR

Gönderi tarihi:

17379[/snapback]

ABICIM BUNLARIN TEMELI; REANKARNASYONA KADAR UZANIR; SIZ FARKLI LARAK ISIMLENDIRMISSINIZ.

CANLILARIN, KADEME KADEME RUH; GÖRÜNEN GÖRÜNMEYEN SINIFLAMALARI ISE, 5 BIN YILA DAYANIR KI, SAMANIZMDE DE AYNILARI VARDIR.

BU BILGILER, ISLAMIYETIN ACIKLIK GETIREMEDIGI KONULARDA, ISLAMA BAGLI OLDUKLARINI SÖYLEYEN TARIKAT ÖGRETILERINDE VARDIR KI, BÜYÜK KENTLERDE BÖYLE SAELERE INANAN MISTIK YAPILI YARI EGITIMLI BIR COK INSAN VARDIR.

SAYGILAR

17471[/snapback]

tekamül reeankarnasyonun türkçesi/arapçası neyse zaten.benim inanışım böyle.şamanizmi araştırmadım araştırırım. :clover:

ayrıca kitap ismi istemiştin arman kitabı evde bulamadım yazarını hatırlamıyorum ama adı:ölümün ötesi - akaşa yayınları.

Gönderi tarihi:

yukardaki senin cümlelerin can uğur .Bilmiyorsan söyleyeyim.Kuranı kerimde cinlerin varlığından bahsedilir ve hatta cin suresi bile vardır.Böyle olunca sen nasıl yukardaki cümleyi kurabiliyorsun anlamıyorum.

Gönderi tarihi:

Yeryüzünde cinler de vardır. Bu inancımız gereğidir. Kuran'ı Kerimde var olduğu yazılıdır. Bende cin görmedim ama vardır diye inanıyorum. Tenasühe inananlara da akıl sır erdiremiyorum. Tenasüh islam inancına terstir. Daha da önemlisi kendini ateist diye tanıtan arkadaşların da bir odaklanamama görüyorum. Yaratıcıya inanmıyor, tenasühe inanıyor..??

Tenasüh size göre dahamı bilimsel..)))))

Bu yzılar beni gülmekten öldürecek ya.. Yaşam formlarından, tekamülden bahsediyorlar, birde tenasühe inanıyorlar. Bu ne lahana ne perhis...

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Yeryüzünde cinler de vardır. Bu inancımız gereğidir. Kuran'ı Kerimde var olduğu yazılıdır. Bende cin görmedim ama vardır diye inanıyorum. Tenasühe inananlara da akıl sır erdiremiyorum. Tenasüh islam inancına terstir. Daha da önemlisi kendini ateist diye tanıtan arkadaşların da bir odaklanamama görüyorum. Yaratıcıya inanmıyor, tenasühe inanıyor..??

Tenasüh size göre dahamı bilimsel..)))))

Bu yzılar beni gülmekten öldürecek ya.. Yaşam formlarından, tekamülden bahsediyorlar, birde tenasühe inanıyorlar. Bu ne lahana ne perhis...

Saygılar...

17845[/snapback]

tenasüh nedemek? yazdıkların bana mı yönelik?

Gönderi tarihi:

Forumda kavram bilgisizliği sezdim...

Tenasüh/Rearkarnasyon: Ölmüş insanlarının ruhalarının, başka bir insana, hayvana yada bitkiye geçme inancıdır..

Tekamül : Yaratılışın olmadığı ve ilkel canlılardan bu günkü formlara ikmal yoluyla gelindiği inancıdır.

Not: Her ikiside islamda yoktur...

Sevgili river senlik bir durum yok. O yazı sana değildi..

Sevgiler-Saygılar...

Gönderi tarihi:

Tenasüh/Rearkarnasyon: Ölmüş insanlarının ruhalarının, başka bir insana, hayvana yada bitkiye geçme inancıdır..

Tekamül : Yaratılışın olmadığı ve ilkel canlılardan bu günkü formlara ikmal yoluyla gelindiği inancıdır.

Sevgiler-Saygılar...

17865[/snapback]

ok ,çünkü ben ateist kesinlikle değilim ,Allah inancım çok büyüktür.şu reenkarnasyon dan dolayı islam dinini pek benimseyemiyorum..

saygı bizden

Gönderi tarihi:

Sevgiler-Saygılar...

17865[/snapback]

ok ,çünkü ben ateist kesinlikle değilim ,Allah inancım çok büyüktür.şu reenkarnasyon dan dolayı islam dinini pek benimseyemiyorum..

saygı bizden

17885[/snapback]

Allaha inanıyorum diyosun, islam dinini benimseyemiyorum diyosun.. Başka bir dinemi mensupsun.. Reenkarnasyon meselesinde gücüm yettiğince yardım edebilirim..

Sevgiler...

Gönderi tarihi:

Sevgiler-Saygılar...

17865[/snapback]

saygı bizden

17885[/snapback]

Allaha inanıyorum diyosun, islam dinini benimseyemiyorum diyosun.. Başka bir dinemi mensupsun.. Reenkarnasyon meselesinde gücüm yettiğince yardım edebilirim..

Sevgiler...

17889[/snapback]

ben dinine çok bağlı bir aileden gelmiyorum,o nedenle müslümanım aslında ama bazı boşluklar var,mesela oruç falan tutarım,hatta ramazan gelse artık diye bakıyorum,ama reeankarnasyon olayına da tamamen inanıyorum bana çok mantıklı geliyor,araştırdım okudum yani... bilimle de alakalı,sen ne düşünüyorsun sen tamamen müslümansın anladığım kadarıyla,ben tam oturtamıyorum yaa

yanlış anlaşılmak ta istemiyorum ,bazı arkadaşlar gibi bişeyleri "illaki" anlamamak niyetinde değilim

sevgi saygı bizden :clover:

Gönderi tarihi:

Pekala arkadaşlar konumuz cinlerdi ama şimdi reenkarnasyona geçmişiz :D

Ve görmekteyim ki bu konuda sevgili mystic riverimiz çelişkide...

Sevgili Mystic inancımıza göre öldükten sonra tekrar Kıyamet günü sonrası Allah tarafından diriltilicez ve onun huzuruna çıkıp dünyada yaptıklarımızın hesabını verip bu hesaba göre cennetle ödüllendirilecek ya da cehennemle cezalandırılıcağız. Buraya kadar yalnış olan bişi yok ama eğer senin gibi reenkarnasyona inanmış olsaydım o zaman bu işte bir saçmalık var derdim yani Allaha ve adaletine inanıpta reenkarnasyona inanmak olmaz.

Düşünsene Allahın huzuruna çıkmışsın ve günahların sevaplarından ağır basmış cehenneme gönderilecksin ama ''Allahım tamam ben mystic olark kötü biri olabilirim ama sen beni önceki hayaım da da iyi biri olarak yaşatmıştın ya o iyi insanın bedeninde yaptığım sevaplar ne olacak '' !!!!!! Hadi buyrun bakalım nerde kaldı şimdi Allahın şaşmaz adaleti ayrıca her şey bir yana herşeye kadir olan yüce Allah ne diye bir ruha bir kaç beden versin ki her ruha ayrı bedenler vermekten haşa acizmidir?

Gönderi tarihi:

Benim köyüm 2000 metre üstü bir karadeniz yaylası..

İnanın geceleri dışarıda kalmak istemezdiniz...

Ben birşeyler gördüm ama neydi hala çözemedim..

Gece karanlığı içinde parlayan bir ışıktı...

Bir daha da görmek falan istemem hani...

Ama görenler var..

Benim Babamın halası 80 yaşında..

Bana anlattıklarına göre onlar da bizler gibi...

Birkaç kez karşılaşmış....

Gönderi tarihi:

Sevgiler-Saygılar...

17865[/snapback]

saygı bizden

17885[/snapback]

Sevgiler...

17889[/snapback]

ben dinine çok bağlı bir aileden gelmiyorum,o nedenle müslümanım aslında ama bazı boşluklar var,mesela oruç falan tutarım,hatta ramazan gelse artık diye bakıyorum,ama reeankarnasyon olayına da tamamen inanıyorum bana çok mantıklı geliyor,araştırdım okudum yani... bilimle de alakalı,sen ne düşünüyorsun sen tamamen müslümansın anladığım kadarıyla,ben tam oturtamıyorum yaa

yanlış anlaşılmak ta istemiyorum ,bazı arkadaşlar gibi bişeyleri "illaki" anlamamak niyetinde değilim

17905[/snapback]

Önce şunu bilmelisin sevgili river.. İslam ya tam kabul edilir yada tam kabul edilmez. Bunun ortası yoktur..

Eğer müslümansanız, Kuran'ı Kerimde yada dinin diğer referans noktalarında tenasüh yani reerkarnasyon yoktur. Sebebi...

- İnsan dünyada imtihan edilir ve bu imtihanın ikincisi yoktur..

- İmtihan ruhla bedenle ve çevreyle bir bütündür, siz nasıl yaratıldıysanız, o çerçevedeki halinizle imtihan olunursunuz. Başka kişilikler yada fizyolojiyle değil

- Tenasühü olayında hayvana geçen ruhtanda bahsedilir. Oysa hayvanlarda irade yoktur. Onlar imtihan da olmazlar..

- Bu gün evrimciler ruhu tanımlayamamışlardır. Buna bir kılıf bulamamışlardır. Olgunlaşmış bir ruh, ikinci bedende çocukluk evresini geçiremez..

Bir ayeti kerime ile bitiriyorum...

"Nihâyet onlardan her birine (her bir insana) ölüm gelip çatınca şöyle diyecektir: 'Rabb'im beni dünyaya geri gönder. Taki ben kaybettiğim ömrüm karşılığında iyi amel ve hareketlerde bulunayım. ' Hayır, aslâ. Onun söylediği bu söz Şüphesiz boş laftan ibarettir. Önlerinde ise diriltilip kaldırılacakları güne kadar, (dünyaya döndürülmelerine) bir engel vardır" (el-Mü'minûn, 23/99- 100).

Sevgiler...

Gönderi tarihi:

17379[/snapback]

SAYGILAR

17471[/snapback]

tekamül reeankarnasyonun türkçesi/arapçası neyse zaten.benim inanışım böyle.şamanizmi araştırmadım araştırırım. :clover:

ayrıca kitap ismi istemiştin arman kitabı evde bulamadım yazarını hatırlamıyorum ama adı:ölümün ötesi - akaşa yayınları.

17745[/snapback]

Ölümün Ötesi (Dolores CANNON - Akaşa Yayınevi)

Gönderi tarihi:

cin kelimesinin terim anlami duyularla idrak edilemeyen insanlar gibi suur ve iradeye sahip bulunan ilahi emirlere uymakla yükümlü kafir ve mümin olabilen varlik türü..

cinlerin yaratılış sebebi insanlarınkinden farklı değildir. İnsanlar da, cinler de Allah’a kulluk etmek için yaratılmışlardır.

cin vardir.. Kuran da da gecer

dumansiz halis öz yakip kavuran atesten yaratilmislar..

evlenirler cogalirlar ölürler

gaybi bilmezler ama 500 sene falan yasadiklari icin eski olaylari bilmeleri dogalmis..

Allahin katindan bilgi calmaya calisirlarmis ama melekler onlara atesli taslar atarmis bunun icin gaybi bilemezlermis, belki bu taslar meteorlar olabilirmis..

insan ve hayvan sekline girebilirlermis

erkek cinler asik oldugu kadin insana kadin cinler asik oldugu erkek insana musibet edebilirmis... :online2long:

cin cagirirsaniz bu gelen daima kötü cindir iyi cinler gelmez..sonra basiniza bela olur, gitmez, sonra da siz aklinizi yitirirsiniz..

cinlerin serrinden korunmak icin felak ve nas sureleri okunmali...abdestli bulunmali

ve ayetel kürsi onlara karsi kuvvetli bir silah..

bi de ben inanmiyorum denemedim de gerci ama 12 den sonra 3 kere cin derseniz geliyormus öyle bir durum olursa yanlislikla 7 kere ayetel kürsi okunacakmis..

cinlerle basiniz belaya girerse psikiyatriye gidin dua edin sevdiklerinizden dua etmelerini isteyin... ;)

Gönderi tarihi:

Miystic river mutlaka oku takıldığın yerde sor.. Tekrar yazıyorum..

Önce şunu bilmelisin sevgili river.. İslam ya tam kabul edilir yada tam kabul edilmez. Bunun ortası yoktur..

Eğer müslümansanız, Kuran'ı Kerimde yada dinin diğer referans noktalarında tenasüh yani reerkarnasyon yoktur. Sebebi...

- İnsan dünyada imtihan edilir ve bu imtihanın ikincisi yoktur..

- İmtihan ruhla bedenle ve çevreyle bir bütündür, siz nasıl yaratıldıysanız, o çerçevedeki halinizle imtihan olunursunuz. Başka kişilikler yada fizyolojiyle değil

- Tenasühü olayında hayvana geçen ruhtanda bahsedilir. Oysa hayvanlarda irade yoktur. Onlar imtihan da olmazlar..

- Bu gün evrimciler ruhu tanımlayamamışlardır. Buna bir kılıf bulamamışlardır. Olgunlaşmış bir ruh, ikinci bedende çocukluk evresini geçiremez..

Bir ayeti kerime ile bitiriyorum...

"Nihâyet onlardan her birine (her bir insana) ölüm gelip çatınca şöyle diyecektir: 'Rabb'im beni dünyaya geri gönder. Taki ben kaybettiğim ömrüm karşılığında iyi amel ve hareketlerde bulunayım. ' Hayır, aslâ. Onun söylediği bu söz Şüphesiz boş laftan ibarettir. Önlerinde ise diriltilip kaldırılacakları güne kadar, (dünyaya döndürülmelerine) bir engel vardır" (el-Mü'minûn, 23/99- 100).

Sevgiler...

Gönderi tarihi:

Sevgiler-Saygılar...

17865[/snapback]

saygı bizden

17885[/snapback]

Sevgiler...

17889[/snapback]

17905[/snapback]

Karma'da ahiret inancı yok bunun yerine sürekli ölüp, tekrar dünya hayatında aynı ruhla, fakat yeni bir bedenle dirilme inancı var

Oysa Kuran'da ölümün ve dirilişin bir kez olduğu bildiriliyor. Her insan dünyada sadece tek bir hayat yaşar, bu hayatından sonra ölür ve ölümünden sonra tekrar diriltilerek, dünyada tüm yapıp ettiklerine göre sonsuza kadar cennette veya cehennemde kalmayı hak eder. Yani insanın bir dünya hayatı, bir de sonsuza kadar yaşayacağı ahiret hayatı var. İnsanların öldükten sonra dünya hayatına geri dönemeyecekleri Kuran'da çok açık olarak bildirilmektedir:

Yıkıma uğrattığımız bir ülkeye (tekrar dünya hayatı) imkansız (haram)dır; hiç şüphesiz onlar, (dünyaya) bir daha geri dönmeyecekler. (Enbiya Suresi, 95)

Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman, der ki: "Rabbim, beni geri çevirin. Ki, geride bıraktığım (dünya)da salih amellerde bulunayım." Asla, gerçekten bu, yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırılacakları güne kadar bir engel (berzah) vardır. (Mü'minun Suresi, 99-100)

reenkarnasyona inanmanin nedeni de insanlarin ölüm ve ahiret korkularını yenmek istemeleridir..

bunun yerine cehennem azabından kurtulup cenneti umabilmek için samimi bir kalple Allah'a yönelmeli ve insanlar için tek hidayet rehberi olan Kuran'a uymalıdır

ahirete alternatif reenkarnasyon getirme cabasi var..

reenkarnasyonda yaratilis inanci da yoktur

ve islamdaki ebedi cennet cehennem yerine kendiliginden isleyen bir mantikla gecici cennet cehennem koymuslardir....

yani islam reenkarnasyonu reddeder, müminun 99-100 de böyle bir seyin olamayacagi belrtilmistir..reenkarnasyon varsa ahiret yoktur, ahiret ise Allaha imanin yaninda SIKca zikredilen imanin en önemli 2. esasidir..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.