Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

muebömosal

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    6
  • Katılım

  • Son Ziyaret

muebömosal - Başarıları

Acemi

Acemi (1/14)

  • İlk İleti
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. canuğur bak mesela bir müslüman hırsızlık yapsa islamda hırsızlık haram değildir diyemezsin. Bazı müslümanların yaptığı suçun cezasını islam dinine yükleyemezsin.Peygamber dönemindeki savaşları incele . ölüm oranına bak.Esirlere yapılan muameleri oku.O zaman müslümanların savaş amacını anlarsın .Tabi istiyorsan ... Ganimet meselesine gelince .Ganimet savaş giderleri olarak yenen tarafın en doğal hakkıdır.Bu sadece müslümanlara has bir şey değil.
  2. sana bir hikaye anlatayım canuğur.Belki biliyorsundur ama olsun. bir kuş varmış soğuktan donacakmış.inmek gelmiş ve üstüne pislemiş.Onun sıcaklığıyla kuş donmaktan kurtulmuş.Daha sonra tilki gelmiş ve kuşu güzlece temizlemiş ve sonra da afiyetle yemiş.hikayenin ana konusu şu :sana her kötülük yapan düşamnın değil her iyilik yapan da dostun değildir. sonra kendi halinde olan kafirler yada gayri müslimler müslümanlara karışmayıp herkes kendi inandığını yapsın görüşünde olanlar. Senin dinin sana b,enim dinim bana anlayışında olanlar .SEn aslında çok iyi anlıyorsun ama anlamamış gibi davranmayı daha iyi başarıyorsun. evet benimde demek istediğim bu zaaten kralx. islamın savaş anlayışı savunma amaçlıdır.ama canuğur anlamak istemiyor. sonra bnen sümeyyenin düşmanı falan da değilim.ben kişilerle uğraşmam fikirlelrle uğraşırım.Sümeyyenin bir düşmanı varsa o da sensin.Heralde kartallar gibi sümeyye ye dost görünmeyi ona yaklaşmyı ve en yükseğe çıkarınca da yere bırakmayı amaçlıyorsun canuğur.İslama düşman olan müslümana dost olamz .
  3. yOKSA KENDİ HALİNDEKİ KAFİRLER için onları öldürün yada onlarla tıpkı onlaRIN SİZİNLE SAVAŞTIĞI GİBİ SAVAŞIN ŞEKLİNDE BİR EMİR SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.cümlesim aşağıdaki gibi düzeltilmiştir.Dikkatinize. yOKSA KENDİ HALİNDEKİ KAFİRLER için onları öldürün yada onlarla SAVAŞIN ŞEKLİNDE BİR EMİR SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.
  4. bak SÜMEYYE bir defa ayetleri istediğin gibi kullanamazsın .Ayet neden hangi olay üzerine inmiş mesala müşriklerle savaşın diye onları nerde bulursanız öldürün diye ayetler var bunları kafana göre yorumlarsan hata edersin.Bu ayetler müslümanlara SALDIRAN MÜŞRİKLER KARŞISINDA MÜSLÜMANLARA ELİ KOLU BAĞLI OLMAMASINI ONLARA AYNEN KARŞILIK VERMELERİNİ EMRETMEKTEDİR.;yOKSA KENDİ HALİNDEKİ KAFİRLER için onları öldürün yada onlarla tıpkı onlaRIN SİZİNLE SAVAŞTIĞI GİBİ SAVAŞIN ŞEKLİNDE BİR EMİR SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. hataya düştüğün bir mesele de kafirlerin fikrine hoşgürüde bulunulmaz ama oNLAR DA insandır tabiki insan olarak hoşgörüyü saygıyı hak edecektir .Aksini düşünürsen Mevlanayı da inkar edersin.Onun hoşgörüsü bugün bir çok kafirin müslüman olmasına vesile olmuştur m ama dediğim gibi hoşgörü KAFİRLERİN fikrine değil insan olduğu İÇİN şahsiyetinedir. Sen o zman bugün islamı kafirlere nasıl anlatmayı düşünüyorsun .Onları horlayarak mı yada zorlayarak baskıyla mı müslüman yapacaksın.
  5. nikimin anlamı Hz.Muhammed(s.a.v) Ebu bekir(r.a) Ömer(r.a) Osman (r.a) Ali(r.a) bunların kısaltılmışı.Hepsinin ilk iki harfini aldım.
  6. şu reenkarnasyon dan dolayı islam dinini pek benimseyemiyorum demişsin sevgili mystic river ama islamda böyle bir şey yok zaten .
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.