Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Üniversite gençliğinin yüzde 52’si milliyetçi

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Üniversite gençliğinin sosyoekonomik profilini belirlemek için yapılan bir araştırmada, öğrencilerin yüzde 52’sinin kendisini ‘milliyetçi’ olarak tanımladığı ortaya çıktı.

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın başkanlığında 9 öğretim üyesi tarafından gerçekleştirilen araştırmada 60 devlet ve vakıf üniversitesindeki 3 bin 551’i kız, 7 bin 568 öğrenciye 41 soru yöneltildi.

Anket sonuçlarına göre,

üniversite öğrencilerinin yüzde 17,1’i milliyetçi düşünceye ‘çok yakın’,

yüzde 35,1’i de ‘yakın’ olduğunu ifade ediyor.

Milliyetçiliğe ‘çok uzak’ olanların oranı yüzde 19,3,

‘uzak’ olanların oranı ise yüzde 11,8.

Araştırmada, sosyalist düşünceye ‘çok yakın’ ve ‘yakın’ olanların oranı yüzde 28,

çok uzak’ ve ‘uzak’ olanların oranı da yüzde 48,2 olarak beliriyor.

Öğrencilerin yüzde 68,7’si Avrupa Birliği’ne katılımı destekliyor

ZAMAN GAZETESİ

Gönderi tarihi:

Keşke oranlar şöyle olsaydı MİLLİYETCİLİK %100 SOSYALİSLİK %0 bu daha iç açıcı bu anketin kurtuluş döneminde yapıldıgını farz edrsek benim yazdıgım oranlar çıkar çünki ozaman ülke toparlanıyor ve bir bütün halinde ne alevi sünni kavgası var ne pkk var ne hizbullah var millet MUSTAFA KEMAL in dediklerini dinler emirlerini yapar ama şimdi bir kaç ******* TÜRKİYEYİ bölmek için genç lige yöneliyo bu ankete göre bu bölünmeyi anlayıp cephe sini koruyan kişiler %52,2 ama korunamayanlar ve beyni yıkanan %59.1 bu geçmiş devirlerde birbirine daha uzak oranlardadır işte tablo milliyetcilik ölüyor temel taşımız ölüyor...saygılar...

Gönderi tarihi:

Üniversite gençliğinin sosyoekonomik profilini belirlemek için yapılan bir araştırmada, öğrencilerin yüzde 52’sinin kendisini ‘milliyetçi’ olarak tanımladığı ortaya çıktı.

ZAMAN GAZETESİ

Bu araştırma sonuçlarının,net çıkarımlarını anlayabilen varsa beri gelsin...

Bir araştırma yapılmış...Bazı rakkamlar var ve yakın,uzak ve çok uzak diye kavramlar...

Milliyetciliğe çok yakın ,yakın,çok uzak,uzak...

sosyalist düşünceye çok yakın,yakın,çok uzak ve uzak...

Bu kadar kavram karışıklığı ürettikten sonra işlerine gelip hangi rakkamlar bir araya getirilip toplandıysa...

sonuçlar açıklanmış...yüzde 52’...

Net olarak kabul edilebilecek çok yakın ve çok uzak iki tespitin dışında...

( yüzde 17,1’i milliyetçi düşünceye ‘çok yakın’,)..................... % 17.1

(Milliyetçiliğe ‘çok uzak’ olanların oranı yüzde 19,3, ) ............ % 19.3

Diğer yakın ve uzak kavramları içiçe karıştırılarak neye ulaşmak istiyorlarsa o yapılmaya çalışılmış...

Şimdi bu karmakarışık yaklaşımları ve bunları buraya bilinçli yada bilinçsiz neden taşındığını eleştirip...

Hep bunu yapıyorsunuz...Dendiğinde yine bağırılıp çağırılacak...

Kırıldım..Üzüldüm..benim amacım bu değildi...Bir dolu duygu sömürüleri,

Taraftar korumacılığı adına ve telaşıyla yapılacak Demagojik yaklaşım ve saldırılar...

Ayrıca bu eleştirler yapılıyor diye (demokrat,objektif,sağduyulu) değilsiniz diyerek seviyesizlik ithamları...

Ama gerçek bu işte bu son paylaşım da bunu ortaya koyuyor... kızacak bir şey yok...gerçek ortada

Bence hata bende değil alıntı yaptığım sitelerde demek yerine...Üzüldüm hep böyle yapıyorsunuz demek yerine..

İyisimi başvuru kaynaklarının güvenirliğini ve tutarlılığını test etmekte (çok yakın) fayda var.!..

Çünkü, burada tutarlı ve yararlı bir şeyler paylaşmaksa amacınız bunu yapmak zorundasınız.!..

Yok eğer amaç saptırılmış ve çarpıtılmış bir şeyleri dayatmak ve kafa karıştırmaksa...

O zaman yapılan eleştiri ve bu yapılanların arka planlarının göz önününe serilmesine kızmayacaksınız.!..

Ayrıca "sosyoekonomik" denmesine karşın kişilerin hem toplumsal hem ekonomik alanı ve aralarındaki ilişkileri ilgilendiren,

bunun ifade ettiği kapsamı ele alan bir tek veri sunulmamasını bile ele almıyorum...Hadi bunu geçelim...

üniversite öğrencilerinin

yüzde 17,1’i milliyetçi düşünceye ‘çok yakın’,

yüzde 35,1’i de ‘yakın’ olduğunu ifade ediyor.

Milliyetçiliğe ‘çok uzak’ olanların oranı yüzde 19,3,

‘uzak’ olanların oranı ise yüzde 11,8.

Araştırmada, sosyalist düşünceye ‘çok yakın’ ve ‘yakın’ olanların oranı yüzde 28,

‘çok uzak’ ve ‘uzak’ olanların oranı da yüzde 48,2 olarak beliriyor.

"Bu araştırma sonuçlarının,net çıkarımlarını anlayabilen varsa beri gelsin..."

Başlık sorumlusu berceste olduğuna göre, bize bu sonuçların bir yorumunu yapıp tercüme etsin...

Birde buna bakarak samimiyetini ve amacını test edelim.!..

Gönderi tarihi:

Konu saptırıyorsun diyene bakın yahu...

Neymişte benim samimiyetimi , amacımı test edecekmiş..

Siz kimsiniz ki benim amacımı samimiyetimi test edeceksiniz çok sevgili gecekusu :D

Şayet böyle bir test varsa sizlerin üzerinde uygulansın ki , maskeler düşsün...

Topiğin konusu birde sizin yazdıgınıza bakın...

KONUYU SAPTIRMAYIN LÜTFEN....

Topiği bu denli önemseyip buna rağmen anlayamamanız ve anlayan anlatsın demenizde beni sevindirdi ama onu da size bırakıyorum...Bence sen anlarsın ya kendine haksızlık etme ;)

Selamlar ve sevgiler...

Gönderi tarihi:

Bir araştırma yapılmış...Bazı rakkamlar var ve yakın,uzak ve çok uzak diye kavramlar...

Bu kadar kavram karışıklığı ürettikten sonra işlerine gelip hangi rakkamlar bir araya getirilip toplandıysa...

Diğer yakın ve uzak kavramları içiçe karıştırılarak neye ulaşmak istiyorlarsa o yapılmaya çalışılmış...

Ayrıca "sosyoekonomik" denmesine karşın kişilerin hem toplumsal hem ekonomik alanı ve aralarındaki ilişkileri ilgilendiren,

bunun ifade ettiği kapsamı ele alan bir tek veri sunulmamasını bile ele almıyorum...Hadi bunu geçelim...

Başlık sorumlusu berceste olduğuna göre, bize bu sonuçların bir yorumunu yapıp tercüme etsin...

Birde buna bakarak samimiyetini ve amacını test edelim.!..

Yukarıdaki alıntıda yazılanlarda bu araştırmada karışık olan bir şeyler var ...Açık değil,saptırmalar var..

Başlık sorumlusu bize bu sonuçların bir yorumunu yapıp tercüme etsin...Denmiş

Ve işte Cevap...Bakalım sonuçlara yönelik bir açıklama varmı?

Konu saptırıyorsun diyene bakın yahu...

Neymişte benim samimiyetimi , amacımı test edecekmiş..

Siz kimsiniz ki benim amacımı samimiyetimi test edeceksiniz çok sevgili gecekusu :D

Şayet böyle bir test varsa sizlerin üzerinde uygulansın ki , maskeler düşsün...

Topiği bu denli önemseyip buna rağmen anlayamamanız ve anlayan anlatsın demenizde beni sevindirdi ama onu da size bırakıyorum...Bence sen anlarsın ya kendine haksızlık etme ;)

Selamlar ve sevgiler...

Bu açıklamalarda Bu araştırma sonuçlarının,net çıkarımlarını anlatan bir tek ifade görbildiniz mi?

Nedenmiş peki...kısaca;

Topiği bu denli önemseyip buna rağmen anlayamamanız ve anlayan anlatsın demenizde beni sevindirdi 

ama onu da size bırakıyorum...

Peki nedemek istemiş....

"Bence sen anlarsın ya kendine haksızlık etme ;) "

sen aptalsın demek istemiş...

Peki ben öylemiyim o bunu ima etti diye... Bu yakıştırmayı yaparken Onun farkedemediği ne olabilir ?

Sanırım insanlar kendini nasıl hissediyorsa karşısındakileri öyle görürmüş ya.! Farkedemediği gerçek bu....

Soru gayet net ve açık...

Talep gayet açık ve yine geçerli bunun yanıtını vermek zorundasın ve vereceksin.!

Bunun yanıtını vermek yerine karşındakileri aptal ilan etmekle bir yere varamaz...

Sadece kendini tarif etmiş olursun.!

Aynı benzer yaklaşımlardan birini yine bir başkasına yapmışsın aynen şöyle:

Ele avuca gelen iddialar ortaya koyamıyor sadece bol keseden atıyorsun...

Oda senin bu mesnetsiz itham ve yakıştırmalarına şöyle cevap vermiş..

Berceste;

Beni tanıyorsun sanırım. Dolayısıyla bu tür yanıtlara nasıl karşılık vereceğimi de iyi bilirsin.

Eğer benzer tavrını tekrarlarsan misliyle karşılığını alırsın.

Yazacak bir yanıtın yoksa, ortaya koyabileceğin bir fikrin yoksa çamur atma.

Aksini iddia eden " Hayır, böyle değildir" diyorsa benim gibi, belgesiyle, kanıtıyla gelsinler.

Laf salatası yapılmasın..

Bence hiçte haksız değil...Sen ve birkaç arkadaşın bu tavrı herzaman sergiliyorsunuz.!...

Gönderi tarihi:

Yukarıdaki alıntıda yazılanlarda bu araştırmada karışık olan bir şeyler var ...Açık değil,saptırmalar var..

Başlık sorumlusu bize bu sonuçların bir yorumunu yapıp tercüme etsin...Denmiş

Ve işte Cevap...Bakalım sonuçlara yönelik bir açıklama varmı?

Bu açıklamalarda Bu araştırma sonuçlarının,net çıkarımlarını anlatan bir tek ifade görbildiniz mi?

Nedenmiş peki...kısaca;

Topiği bu denli önemseyip buna rağmen anlayamamanız ve anlayan anlatsın demenizde beni sevindirdi 

ama onu da size bırakıyorum...

Peki nedemek istemiş....

"Bence sen anlarsın ya kendine haksızlık etme;) "

sen aptalsın demek istemiş...

Peki ben öylemiyim o bunu ima etti diye... Bu yakıştırmayı yaparken Onun farkedemediği ne olabilir ?

Sanırım insanlar kendini nasıl hissediyorsa karşısındakileri öyle görürmüş ya.! Farkedemediği gerçek bu....

Talep gayet açık ve yine geçerli bunun yanıtını vermek zorundasın ve vereceksin.!

Bunun yanıtını vermek yerine karşındakileri aptal ilan etmekle bir yere varamaz...

Sadece kendini tarif etmiş olursun.!

Aynı benzer yaklaşımlardan birini yine bir başkasına yapmışsın aynen şöyle:

Oda senin bu mesnetsiz itham ve yakıştırmalarına şöyle cevap vermiş..

Bence hiçte haksız değil...Sen ve birkaç arkadaşın bu tavrı herzaman sergiliyorsunuz.!...

Ben size aptalsınız diye bir ima da bulunmadım ve kimseye bulunmam da...

Ama siz öyle düşünüp kendinizce yorumlar yapmıssınız bende size sizin tarzınızda cevap veriyorum..İsnad ettiğiniz sözler size aittir...

Farklı topiclerde ki yazıları da buraya tasımanız çok komik oluyor dogrusu...Ki o yazının ne alakası var , şaşıyorum size ama işinize gelenleri işinze geldigi sekilde ilişkilendirme kabiliyetiniz had safhada ...Mazur görmek lazım...

Panteidar ile ilgili mevzuda ise yalan yanlış yazılar yazanların her zaman karsısındayım...Ve öyle olacagım...Şayet ipe sapa gelmez yazılar yazanlara karsı çıkmak haksızlık ise ben haksızlık yapıyorum...siz öyle düşünün..

Ama beni bu konuda destekleyen arkadaşlarımın fazlasıyla olduğu kanısındayım..

Selamlar....

Gönderi tarihi:

Ben size aptalsınız diye bir ima da bulunmadım ve kimseye bulunmam da...

Ama siz öyle düşünüp kendinizce yorumlar yapmıssınız bende size sizin tarzınızda cevap veriyorum..İsnad ettiğiniz sözler size aittir...

Farklı topiclerde ki yazıları da buraya tasımanız çok komik oluyor dogrusu...Ki o yazının ne alakası var , şaşıyorum size ama işinize gelenleri işinze geldigi sekilde ilişkilendirme kabiliyetiniz had safhada ...Mazur görmek lazım...

Panteidar ile ilgili mevzuda ise yalan yanlış yazılar yazanların her zaman karsısındayım...Ve öyle olacagım...Şayet ipe sapa gelmez yazılar yazanlara karsı çıkmak haksızlık ise ben haksızlık yapıyorum...siz öyle düşünün..

Ama beni bu konuda destekleyen arkadaşlarımın fazlasıyla olduğu kanısındayım..

Selamlar....

Ben sizden Laf salatası değil Forum taşıdığınız bu Araştırma hakkında bilgi istiyorum...

Yaptıklarınıza ve halen yapmakta olduklarınıza örnek olması açısından o diyaloğu buraya taşıdım...

Ve siz

"Bence sen anlarsın ya kendine haksızlık etme;) 

Bu cümleleri kurmakla ne yapmaya çalıştığınızı pek ala hem de çok iyi biliyorsunuz

Anlamamazlıktan gelip ince espiriler yaptığınızı sandığınız bu lafların peşini bırakacağımı sanmayın.!

Bu forumda yüz kişi bu cümleyi okuyupta 99 tanesinin ne anlama geldiğini anlamayacağını mı sanıyorsun...

Bu şekilde davranarak kendine de nasıl davranılmasını gerektiğini gösteriyorsun..

Ve ben hala sana bahsettiğin seviye laflarının altına inmeden düzeyli yaklaşmaya çalışıyorum...

Bu şekilde oradan buradan taşıdığın saptırma bilgi ve düşünceler birileri tarafından sorgulandığında

onlara karşı gösterecek akıllı uslu davranışların olamıyacaksa sessiz kalmayı öğrenmelisin...

"Yazacak bir yanıtın yoksa, ortaya koyabileceğin bir fikrin yoksa çamur atma. "

Çünkü, burada tutarlı ve yararlı bir şeyler paylaşmaksa amacınız bunu yapmak zorundasınız.!..

Yok eğer amaç saptırılmış, çarpıtılmış bir şeyleri dayatmak, kafa karıştırmaksa ve sıkıştığında hakaret etmekse...

O zaman yapılan eleştiri ve bu yapılanların arka planlarının göz önününe serilmesine kızmayacaksınız.!..

Karizma yapma derdiyle herşeye ilgili ilgisiz laf yetiştirme telaşı ve aymazlığına devam edersen...

Bir gün bu karizma sevdanın birileri tarafından fena halde çizildiğini görürüsen hiç şaşırma...

O zaman daha önce sıkışıp duygu sömürüleri yapmanın da kar etmediğini görüp üzülme..

Ve bu dediğimi sakın unutma...Bence bir an önce aklını başına alıp toparlanmanda yarar var...

Gönderi tarihi:

...Bence sen anlarsın ya kendine haksızlık etme ;)

bence burada siz aptalsınız falan demek istememiş

gayet açık bir şekilde sizinde burada yazılanları anlayabilecek kadar akıllı olduğunu söylemiş

bu arada gece kuşu tutturmuşun karizma sevdası,karizma sevdası

önüne gelene karizmdan bahsediyosun

karizma mı yapmaya çalışıyosun anlamadım ki hadi hayırlısı :)

Gönderi tarihi:

gayet açık bir şekilde sizinde burada yazılanları anlayabilecek kadar akıllı olduğunu söylemiş

Sevgili 'Ayhan' istersen polemiği girmeyelim...

Onun gibi düşünmeyip onere etmeye çalıştığın için teşekkür ederim...

Şİmdi maç zamanı... Sen seyretmeyeceksen yazdıklarımı ve yazılanları baştan sonra okursan...

Anlatmak istediklerim görülecektir...

Selamlar...

Gönderi tarihi:

:clover:

Sevgili Ayhan benim de orada ifade etmek istedigim aynen buydu...

Gecekusunun bunu kolaylıkla anlayabileceği buna karsın neden anlamamış gibi davrandıgını söylemek istedim...Ki zaten bu çok açık...Ama neyse Gecekusu ısrarla öyle algılamak istiyorsa kendisi bilir..

Ben niyetimi açıkladım...

Ben sizden Laf salatası değil Forum taşıdığınız bu Araştırma hakkında bilgi istiyorum...

Yaptıklarınıza ve halen yapmakta olduklarınıza örnek olması açısından o diyaloğu buraya taşıdım...

Ve siz

"Bence sen anlarsın ya kendine haksızlık etme;) 

Bu cümleleri kurmakla ne yapmaya çalıştığınızı pek ala hem de çok iyi biliyorsunuz

Anlamamazlıktan gelip ince espiriler yaptığınızı sandığınız bu lafların peşini bırakacağımı sanmayın.!

Bu forumda yüz kişi bu cümleyi okuyupta 99 tanesinin ne anlama geldiğini anlamayacağını mı sanıyorsun...

Bu şekilde davranarak kendine de nasıl davranılmasını gerektiğini gösteriyorsun..

Ve ben hala sana bahsettiğin seviye laflarının altına inmeden düzeyli yaklaşmaya çalışıyorum...

Bu şekilde oradan buradan taşıdığın saptırma bilgi ve düşünceler birileri tarafından sorgulandığında

onlara karşı gösterecek akıllı uslu davranışların olamıyacaksa sessiz kalmayı öğrenmelisin...

"Yazacak bir yanıtın yoksa, ortaya koyabileceğin bir fikrin yoksa çamur atma. "

Yok eğer amaç saptırılmış, çarpıtılmış bir şeyleri dayatmak, kafa karıştırmaksa ve sıkıştığında hakaret etmekse...

Karizma yapma derdiyle herşeye ilgili ilgisiz laf yetiştirme telaşı ve aymazlığına devam edersen...

Bir gün bu karizma sevdanın birileri tarafından fena halde çizildiğini görürüsen hiç şaşırma...

O zaman daha önce sıkışıp duygu sömürüleri yapmanın da kar etmediğini görüp üzülme..

Ve bu dediğimi sakın unutma...Bence bir an önce aklını başına alıp toparlanmanda yarar var...

Öncelikle sunu söylemeliyim ki , ben zaten gayet açık olan bir yazıyı açıklayacak değilim...

Gecekusu siz bana itham ettiğimi söylüyorsunuz ama siz su yazınızda ki ithamlara bakın önce...

Aklını başına alıp toparlaması gereken sizsiniz öncelikle..Ben size halis niyetli oldugumu söyledigim halde inanmayan , art niyet arayan ve olayı saptıran sizsiniz...

Bir paranoyadır almıs basını gidiyor...

Bu tür akıl verici tavırlardan da vazgeçin kimsenin sizin aklınıza ihtiyac yok...

Gönderi tarihi:

gayet üslubunda bir sunum olmuş çünkü istatistikleri ve bu istatistiğin kaynağı verilmiş, üstelik ekleyen tarafından yorum bile yapılmamış. "bilimselci"nin verdiği diyanet ile ilgili istatistiğin kaynağını belirtmesini istememize rağmen günlerdir bi kaynak sunamadı bizlere. sanırım uğramıyor buralara. neyse sabır ile bekliyorum.

ve gecekusu

istatistiğe olan eleştirilerinizi belirtmeniz doğal. fakat görüyorum ki sayın Bercesteye tuhaf bi savaş açmışsınız. hangi konuda onu görsem ardından sizin bol ithamlı ve ilk günlerinizdeki saygılı (ve de bol cafcaflı) üslubunuzdan eser kalmamış derecede sert bir çizgi ortaya sermektesiniz. bu da sizin seçiminiz tabi ki, ama çoğu zaman sırf laf atmak için yazıyor konumuna düşüyorsunuz. her ne kadar bu üslubunuzun daha çok "size ait" olduğunu düşünsem de -sizin açınızdan- gidişatınız üzücü.

istatistiklere gelince çok fazla güvenmiyorum. sistemli ve de objektif olduğuna inanmak güç. ama şöyle de bi durum var ki son yıllarda sözlü ve yazılı basın ve yayınlar milliyetçiliğe vurgu yapmakta. ve bu vurgular gerçekten başarılı oluyor. en basitinden "kurtlar vadisi" ve "şu çılgın türkler" in izlenme oranları ve tirajlarına bakarsanız bunu çok açık göreceksiniz.

Gönderi tarihi:

İyice anlaşıldıki, açıklamanızı istenen bir şey olduğunda yazılan her kelimeye dikkat edip, içinden çekilip alınarak saptırılmasına neden olacak, polemiğe döndürülecek kelimeleri kullanmamak lazım...

o nedenle ilk yazdığım iletiyi tekrar ele alıp elimden geldiğince ayıklayıp tekrar yazıcam...bakalım bu sefer yanıt vermek yerine hangi kelimeler ele alınıp polemik yapılacak.?

Şimdi bu karmakarışık yaklaşımları ve bunları buraya bilinçli yada bilinçsiz neden taşındığını eleştirip...

Hep bunu yapıyorsunuz...Dendiğinde yine bağırılıp çağırılacak...

Kırıldım..Üzüldüm..benim amacım bu değildi...Bir dolu duygu sömürüleri,

Taraftar korumacılığı adına ve telaşıyla yapılacak Demagojik yaklaşım ve saldırılar...

Ayrıca bu eleştirler yapılıyor diye (demokrat,objektif,sağduyulu) değilsiniz diyerek seviyesizlik ithamları...

Ama gerçek bu işte bu son paylaşım da bunu ortaya koyuyor... kızacak bir şey yok...gerçek ortada

Bence hata bende değil alıntı yaptığım sitelerde demek yerine...Üzüldüm hep böyle yapıyorsunuz demek yerine..

İyisimi başvuru kaynaklarının güvenirliğini ve tutarlılığını test etmekte (çok yakın) fayda var.!..

Yok eğer amaç saptırılmış ve çarpıtılmış bir şeyleri dayatmak ve kafa karıştırmaksa...

Başlık sorumlusu berceste olduğuna göre, bize bu sonuçların bir yorumunu yapıp...

Bu araştırmayı yapanların hangi verileri toplayarak bu yüzde %52,2 sonucuna ulaştıklarını bize açıklasın...

Gönderi tarihi:

ben berceste arkadaşımızın yerin cevap veriyim

bu tartışmada burada bitsin

yoksa taraflar birbirlerine karşı daha kırıcı olmaya başlayacak

bunu insanların zeka seviyeleri gibi ele alalım

çok zeki

zeki

gerizekalı

embesil (affınıza sığınıyorum,bunlar psikolojik terimler)

çok yakın=aşırı milliyetçi

yakın=milliyetçi

uzak ve çok uzak kelimelerinin karşılığını tam olarak bulamadım yani aşırı milliyetçisiz dersem komik olur heralde :)

şimdi zeka seviyesi yüksek insanlar kimlerdir dersem zeki ve çok zekilerdir dersiniz

buradaki milliyetçi insanlar sınıfınada yakın ve çok yakını dahil etmişler

eh ben anladım umarım sizede anlabilmişimdir ;)

Gönderi tarihi:

ben berceste arkadaşımızın yerinwecevap veriyim

bu tartışmada burada bitsin

yoksa taraflar birbirlerine karşı daha kırıcı olmaya başlayacak

bunu insanların zeka seviyeleri gibi ele alalım

çok zeki

zeki

gerizekalı

embesil (affınıza sığınıyorum,bunlar psikolojik terimler)

çok yakın=aşırı milliyetçi

yakın=milliyetçi

uzak ve çok uzak kelimelerinin karşılığını tam olarak bulamadım yani aşırı milliyetçisiz dersem komik olur heralde :)

şimdi zeka seviyesi yüksek insanlar kimlerdir dersem zeki ve çok zekilerdir dersiniz

buradaki milliyetçi insanlar sınıfınada yakın ve çok yakını dahil etmişler

eh ben anladım umarım sizede anlabilmişimdir ;)

Açıklamaların için tşk Ayhan ...

Gerçekten çok hoş olmus ;):D

Gönderi tarihi:

Milliyetçilik bir menfaat duygusudur.

Menfaat duygusu nasıl doğal bir duygu ise milliyetçilik de aynı şekilde doğal bir duygudur.

Vatanının menfaatlerine düşkün insanlara milliyetçi denir.

Hafif ve mantıklı miktarda olduğu sürece mantıklıdır ve bu kadarı aklı olan herkezde vardır.

Ancak menfaat duydusunda aşırıya kaçıldığı zaman buna egoistlik denir.

Globalleşen dünya tıpkı bir apartmana benzer.

Bu apartmanda yaşayan kişilerden herkez apartmanın menfaatini düşünür.

Tıpkı, tüm insanların dünyanın menfatini düşündükleri gibi.

Ancak bu menfaat duygusunun derecesi kişiden kişiye farklı olabildiği gibi, aynı zamanda menfaat açısından ön planda tuttuğu apartman alanları da değişir.

1- Kimisi için apartmanın menfaati ön plandadır. Çünkü içinde yaşayan herkeze karşı adil olabilmenin en iyi yolu budur.

2- Kimisi için, kendi dairesinin menfaati ön plandadır, apartmanın menfatinide düşünür olsa bile, bu o kişi için yinede kendi dairesinin menfaati kadar önemli değidir.

İşte bu insanlara aşırı milliyetçi denir.

3- Kimisi için en önemli menfaat alanı, dairenin içindeki kendi odasıdır. Bu kişiler her ne kadar apartmanın ve dairenin menfaatini düşünseler bile bir çıkar söz konusu olduğunda ilk önce kendi odalarının menfatiyle uğraşırlar.

İşte bunlarada hemşerici denir.

------

Milliyetçi kelimesini Milliyet ve çi olarak ikiye ayıracak olursak.

Milliyet kelimesi gayet doğal bir kavram olmasına rağmen sonuna "çi" takısı geldiği zaman benim için aşırılığa kaçıldığı manasına gelir.

Tıpkı hemşerici kelimesindeki "ci" takısı gibi.

Eğer hemşericilik doğru bir davranış biçimi ise miliyetçilikde doğru bir davranış biçimidir.

Ben bir doğa tutkunu olarak kendimi bir dünya vatandaşı olarak görüyorum.

Kullanıcı adım da bu yüzden Evrensel'dir.

Dünyada barışı sağlamanın da yegane çözümü evrensel olabilmek ve evrensel düşünebilmektir.

Üniversitelilerin çoğunun Milliyetçi çıkmasında şaşıracak hiçbirşey yoktur.

Bu eskiden beri böyledir.

Çünkü genç insanlar gerçek menfaatin dünyanın menfatini düşünmek olduğunu zamanla anlarlar.

Milliyetçi diyerek sadece aşırı sağ partilere yakınlık duyanları isimlendirmeyiniz.

Eğer böyle olsaydı seçimlerde gençlerin çoğunun aşırı sağ partlilere oy verdiğini görürdünüz.

Oysaki elimizde böyle bir veri yok.

80 li yıllarda, tonlarca kan döken üniversitelilerin bir kısmı sağcı bir kısmı ise solcuydu.

Fakat her iki taraf da bunu vatan aşkıyla ve milli duygularla yaptılar.

Sözkonusu istatistikte ise, milliyetçi olarak adlandırılan insanların arasında, aynı eskiden olduğu gibi, her iki taraftanda insanlar oluğunu bilmekte fayda var.

Mutluluklar sizlerle olsun.

Gönderi tarihi:

Tam kendini anlatamayanların başlığı olmuş yahu...

Berceste ve saz takımı iş başında... Sanki kendisi yanıt vermekten aciz diğerleri yardıma geliyorlar...

Dikkat ettim ne zaman berceste bir şey yapsa, çoğunlukla açıklayamıyor ve saz takımı hemen yardıma geliyor...

Hadi bakalım bir el verin belki bercestenin anlaşılmayanları sizin yardımınızla anlaşılabilir...

Çabuk çabuk olun...

Beni iyi güldürdünüz bugün ya sizde gülün emi... :)

aklın yolu birdir

benim açıklayacağımı aynı şekilde berceste de açıklayabilirdi tabii

ama o art niyeti biliyordu,kendisine karşı yapılan düşmanlığı anlamıştı

bunu açıklasa başka gereksiz,konuyla alakasız daha bir sürü soru,itham....

bende baktım taraflar kırıcı oluyor sonlandırıyım şu işi dedim

nneeerrdddeeee...hep birkaç şakşakçı çıkıp konuyu dağıtır zaten

neyse bak yine bercestenin yerine cevap verdim tühhh

bercestenin saz ekibinden darbukacı Balık Ayhan saygılar,sevgiler... :)

Gönderi tarihi:

ülkemizde genelde vatanını seven ve asla bölünmesini istemeyen ve bunu vatan sevgisi olarak gören insanlar yoğunlukta..

bu şekilde düşünürsek birçoğumuz milliyetçiyiz..

fakat ırkçılığa kadar götüren insanlarda var..

milliyetçiliğin siyasete yansımasına baktığımızda ise oylara bakıldığında bunda fazlasıyle gerileme olduğunu görebiliriz..

istatıstıkleri bilemiyorum;benim gözlemlerim böyle..

saygılar

Gönderi tarihi:

Tam kendini anlatamayanların başlığı olmuş yahu...

Berceste ve saz takımı iş başında... Sanki kendisi yanıt vermekten aciz diğerleri yardıma geliyorlar...

Dikkat ettim ne zaman berceste bir şey yapsa, çoğunlukla açıklayamıyor ve saz takımı hemen yardıma geliyor...

Hadi bakalım bir el verin belki bercestenin anlaşılmayanları sizin yardımınızla anlaşılabilir...

Çabuk çabuk olun...

Beni iyi güldürdünüz bugün ya sizde gülün emi... :)

Benim ortaya atıpta açıklayamadıgım birşey yok...Sadece sizler anlatılıp , açıklanması bile komik olan bir mevzuyu gelip anlamamış edasıyla sorarsanız cvp alamasıınız...Anlayanlar cvplarını veriyor..Anlamayan da oturup anlamaya çalıssın...

Burası okul falan değil...Zaten siz ve Gecekusu öğretmenliğe çoktan soyunmussunuz ya :D

aklın yolu birdir

Ahh ayhan ahh...

Nerdesin yaa

Buralarda laf yetiştireceğine gelsene..Seni bekliyoruz tüm saz ekibi toplandık..Bi sen yoksun..Meğer sende buralarda...

Hadi gel yaw :D

Gönderi tarihi:

evet ortada komik olan bi şeyler var erdoğan. bazısı şöyle ki: birileri konu ele alır diğerleri ille de anlamazlığa vurur, anlamaya çabalayanlar da kendi anladıklarını aktarmaya çabalarlar. ama o, ille de anlamazlığa vuranlar, bu defa kendi hallerine değil de anlatmaya çabalayanlara gülerler.

gerçi siz şimdi bunu da anlamazsınız :)

aklın yolu birdir

:clover::clover::clover:

saz ekibi tamam, sanırım oynayanlara oyunları ziyan olmasın diye yardım ediyorsunuz :) ee bu kadar fedakarlık takdire şâyan :)

iyi pazarlar

Gönderi tarihi:

hala gülüyorum ya... :D

İçin kararmış... Sevgi kalmamış artık söylediklerinde... Art niyet kokuyor yazdıkların... Hala anlamıyorsun söylenenleri... Neyse...

Saz takımı birilerinin ne olduğunu gördüğünü fark edince birden çok kırıcı olmaya başladı.. Düşmanlık başladı. Birden kelimeler sertleşti ve saldırı pozisyonuna geçilme kararı aldılar...

Bakalım Sazları bırakıp silahlarımı alacaklar... Düşman tabir edildi ya bellimi olur...

Neyse size kolay gelsin bu düşmanlık gruplaşmasında arkadaşlar...

tabi sen sadece bizim yazılarımızı cımbızlayıp cımbızlayıp okuyup,kime niye ne dediğimizi anlamazlığa vurup kırıcı olduğumuzu söylüyorsun

önce saz ekibi şimdide silahlı düşman grup olduk

bakalım daha neler görücez

sen bence bize değil kendi yazdıklarına gülüyosundur ya neyse...

bundan sonra cevap vermiyim ben en iyisi yoksa erdogan gülmekten çatlıcak

Gönderi tarihi:

arkadaşlar,herkesin doğrusu kendine göredir..burada bişeyler öğreneceksek bence kırmadan hakaret edilmeden yapılmalı..

gün gelir bıldıklerimiz yanlış çıkar,yeni şeylerde öğrenırız...

inandıklarımızı savunalım,ama başkalarının inandıklarına saygısızlık yapmadan..

herkesin aynı şeyi düşünmesi imkansız zaten,öyle olsaydı burada kimse birşey yazmak sorunda kalmazdı..

asıl kötü olan bır devletin vatandaşlarının birbirine düşman olmasıdır.bir devlet içten yıkılır..

saygılar

sevgiler :clover:

Gönderi tarihi:

İçin kararmış... Sevgi kalmamış artık söylediklerinde... Art niyet kokuyor yazdıkların... Hala anlamıyorsun söylenenleri... Neyse...

Saz takımı birilerinin ne olduğunu gördüğünü fark edince birden çok kırıcı olmaya başladı.. Düşmanlık başladı. Birden kelimeler sertleşti ve saldırı pozisyonuna geçilme kararı aldılar...

Bakalım Sazları bırakıp silahlarımı alacaklar... Düşman tabir edildi ya bellimi olur...

Ben sizin bu yazınızdan sonra cok güldüm ama bir o kadar da üzüldüm...

Kişi başkalarına yaptıgı yakıştırmalar ile kendi iç dünyasını yansıtırmış...

Sazları bırakıp silahları mı alacaklar hı?

Bu tür sözleri nasıl da kolaylıkla yazabiliyorsunuz...

Gerçekten utanç verici ve üzücü bir olay...

Susmak gerek bu noktadan sonra..

Size bu karanlık düşüncelerinizle ile süslü hayatınızda mutluluklar...

tabi sen sadece bizim yazılarımızı cımbızlayıp cımbızlayıp okuyup,kime niye ne dediğimizi anlamazlığa vurup kırıcı olduğumuzu söylüyorsun

önce saz ekibi şimdide silahlı düşman grup olduk

bakalım daha neler görücez

sen bence bize değil kendi yazdıklarına gülüyosundur ya neyse...

bundan sonra cevap vermiyim ben en iyisi yoksa erdogan gülmekten çatlıcak

arkadaşlar,herkesin doğrusu kendine göredir..burada bişeyler öğreneceksek bence kırmadan hakaret edilmeden yapılmalı..

gün gelir bıldıklerimiz yanlış çıkar,yeni şeylerde öğrenırız...

inandıklarımızı savunalım,ama başkalarının inandıklarına saygısızlık yapmadan..

herkesin aynı şeyi düşünmesi imkansız zaten,öyle olsaydı burada kimse birşey yazmak sorunda kalmazdı..

asıl kötü olan bır devletin vatandaşlarının birbirine düşman olmasıdır.bir devlet içten yıkılır..

saygılar

sevgiler

Gönderi tarihi:

Bakalım kim hedef saptırmıs??

Daha ne yazdıgından bihaber olan kişiye ne denir ki?[/b]

Hayata at gözlüklerini çıkarıp bakmanız tememnisiyle!!!

NOKTA!

Gönderi tarihi:

Meşhur hedef saptırıcı devrede gene...

Sedelina ne dedi düşmanlık olmaz dedi... Biribirimiz anlamaya çalışmalıyız dedi... Güzel demiş...

Ama senin gibi hedef saptıranlar karşıdakileri düşman gibi görmekten başka bir şey yapmıyorki...

Kalbinde sevgi kalmamış... ne diyeyim ben sana...

Birini kendine düşman gören ne yapar? Yeni sorumuz bu berceste???

Danıştayı basanlar kimi düşman görüyorlardı?

Sivasta insanları yakanlar kimi düşman görüyorlardı?

Yani birilerini düşman görüyorsunuz ve sonra ne oluyor malumunuz...!

konuyu saptırıyorsunuz diyenlerin sordukları sorulara bakın

bırak berceste artık cevap vermeye değecek sorular bile gelmiyor...

Gönderi tarihi:

Sayın Ayhan arkadaşımızın tabiri ile düşmanınız geldi...

Saz takımı iş başında gene...

Cevap verseniz ne olur vermeseniz ne olur..!

Karşıyı düşman gören zihniyet ancak bu kadar devam edebilir çünkü bu maskeler artık düşmek zorunda...

Ortada hiç birşey yokken Saz takımı kurdu...

Yetinemedi düşman ilan etti...

Daha da olmadı silahtan söz açtı...

Veeee halaa gelmiş karşıyı düşman gören zihniyet diyor!

Burdan sonra susmak düşer...

Anlamak isteyenler için kafidir zannımca...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.