Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2013 12 yıl Her zaman şu soru sorulur: Doğa mı insana hükmeder, insan mı doğaya hükmeder? "Ben şahsen hep doğa insana hükmeder" düşüncesindeydim çünkü doğanın insan tarafından asla alt edilemeyecek güçleri vardır, hani felaketleri düşünün, depremler, volkanik patlamalar, tsunamiler, fırtınalar vs. Hep derler ya doğa verdiğini mutlaka geri alır diye.. Buna hala inanmak istiyorum, doğa verdiğini hiç hesap sormadan geri alsın, gerekirse insanlığı yok etsin. Çünkü benim gözümde üstün olan insan değil, doğanın kendisidir. Doğa yaşam kaynağıdır. Olmazsa yaşayamayacağımız... Ama görüyorum ki insanın doğaya hükmü, eziyeti de yok sayılamayacak kadar büyüktür, sanki doğa yeniliyor ve birilerinin onu savunması, onun için mücadele etmesi gerekiyor artık. Bunu anlatmak için daha terminolojik, ağır bir dil kullanabilirdim belki o zaman yazım daha ciddi olabilirdi kimbilir, yani şu yukarıda söylediklerimi hanginiz düşünmüyor, bilmiyor ya da kabul etmiyorsunuz, bunlar basit söylemler ama hayat bazen basittir, basit olmalıdır, anlaşılır... Fazla söze gerek yok, basitçe anlattım... Doğa yok edilemez bir şey değildir, doğa müdahale etmezsek yok edilebilir... İşte örnekleri: Yıldız Dağı Taş Ocakları Katliamı
Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2013 12 yıl Yazar Kızılırmak Deltası Köy muhtarı ile yapılan görüşmede muhtar, kanalın kendi istekleri ile temizlendiğini açıkladı. Su papatyalarının olduğu yere dolgu yapıldığı ve papatyaların yok olduğunun söylenmesi üzerine ise “N`olmuş ki, derdiniz papatyaysa ben size bulurum” diye cevap verdi.
Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2013 12 yıl Doga ile insanoglu arasinda ters bir oranti vardir. Insanoglu kendi egosal/duygusal ve akilci dusunce ve davranisi ile, dogayi kendi cikari adina kullanmaya calisirken; doganin dogalligini bozmakta ve bu bozulma sonucu, doganin dogal hareketi yerine yeni sartlarin getirdigi hareketi olusmaktadir. Buna en guncel ornek; kureselk isinmadir. Ozon tabakasindaki deligin git gide buyumesi, teknik olarak silah iceren basta nukleer yapim,larin etkileri v.s. doganin dogal dengelemesini etkilemektedir. Ayrica insanoglu doga ile olan iliskisindeki dogal felaketlere onlem alamamasini one cikaracagi yerde; ekonomik ve bilimum cikarini one cikarmaktadir. Insanoglu doganin bunyesindeki bir parcadir ve onun bu kendi cikari adina doganin dogalligina mudahelesi, aslinda kendi turune de mudaheledir. Insanoglunun egosal/duygusal/duyusal/akilci zihniyetinin guce otoriteye iktidara ve her turlu kendi bunyesindeki savasima yonelen zihniyeti, sadece dogayi degil; kendini de tehdit etmektedir.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.