Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2014 10 yıl Hep merak etmişimdir yaşlı amcalardan teyzelerden eskileri dinlemeyi. 1900 lü yılların başlarını, Atatürk zamanını, görüp geçirdiklerini, yaşanmışlıkları... Zor bulunan şeyler bunlar kıymet bilmek lazım. Çok kıymetli birşey bence elinizdeki. İlerde sizde çocuklarınıza gösterirsiniz.
Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2014 10 yıl Benimde teyzemden kalan daha doğrusu ben çok küçükken teyzemin bana verdiği eski pullar var, onada zamanında eski bir kolleksiyoncu vermiş, bendeki pulların bazıları eski pulları resmeden kataloglarda var, belki fazla bir değeri yoktur ama benim için manevi değeri para ile ölçülemez, eskinin kıymetini bilme lazım.
Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2014 10 yıl Arkadaşlar benim elimede iki tane para geçti ama ne olduğunu bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2014 10 yıl koyde bir amcanin dedesi osmanli rus savasina katilmis ve eski esyalarinin oldugu bir sandigi o amca acmis ; gerci hep acikmis ta o amca simdi yasli ve huzur evine alindi bana da ona cok yardimi dokunan koydeki dayim araciligi ile gecti denebilir .. henuz detayli arastirma yapicak vaktim yok ama yine de sorayim ; arapca bilen varsa ya da arapca bilen birini taniyan varsa yazi veya sembollerin anlamini ogrenmede yardim edebilir mi ? biri 10 para ikinci mahmut dönemi 1223 filan biride abdülmecid dönemi 40 para filan
Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 10 yıl )) resmini cekip koysana : ) merak ettim nasil yeseriyor Üzerindeki tarih: 1223 e denk. . . . 1223 yılı II. Mahmut Saltanatının başladığı yılıdır. 27 rakamı bu paranın saltanatın 27. yılında basıldığını gösterir. Basım yeri Kostantiniye darphanesidir. sizce bunun fiyatı nedir bendede bir tane var
Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2015 10 yıl Benimde elimde kucuk para gibi ama kolye şeklinde sanirim ve yaninda bir kaçta osmanli turası bulunan çay kaşigi seklinde parca var anlayan varmidir ona göre aticam resimlerini
Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2015 9 yıl Bende de 2. Mahmut dönemine ait bir para var 2 tane sancak kabartması var ve sancak olan tarafta dört tane yazı var yardımcı olursanız sevinirim
Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2016 9 yıl Slm arkadaslar bendede 2 tane 1223 2.mahmut 14 ayar ve 0.72gr agirliginda var resmi nasil yollayabilirim
Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2020 5 yıl TC Madeni ve Kağıt paraları ile ilgili bilgiler çok harika teşekkürler
Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2020 5 yıl Elimizin kiridir para diyoruz ama geçmişten günümüze kadar nasıl bu kadar önemli oldu hep merak etmişimdir. Bu konu üzerine paranın tarihi hakkında biraz araştırma yaptım. Yaptığım araştırmalarım karşısında bu yazıdan tüm merak ettiklerimi öğrendim. https://paratic.com/para-tarihi/
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.