Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2006 komik vatandaşın biri ortaya olabilecek bir müslüman portresi çizmiş. diğerleri bu vatandaşa yönelmiş vatandaş da "konuyu kişiselleştirip kaçın" gibisinden yorumlara bulanmış ) UYANIN BU VATANDAŞ İSLAM'I DEĞİL KİŞİLERİ ORTAYA DÖKÜYOR! DİNİNİ BİLMEYEN MÜSLÜMANLARI! bu nedenle kendisine teşekkür ederim. bu eleştiriyi bizler de yapıyoruz. umarım bir gün siz de kişilerle uğraşmaktan vazgeçip fikirlere yönelirsiniz. Alıntı
Φ caucasus Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 1-din nedir..? 2-inanılması zorunlu olan birşey midir..? 3-inanmazsak bir yaptırım varmıdır..? 4-yaptırım hakkı kimdedir..? ------------------------------ ateistler(kafirler)neden herzaman islamı baz alırlar..?hristiyanlar,museviler,budistler,karmacılar,hindular...vs.vs.vs uzar gider bugüne bakalım,ırak-çeçenya-eritre-moro-darfur-ogadin-bosna-d.türkistan-filistin-açe-afganistan..ve daha nicesi,hristiyan-musevi-budist ve onlar gibi diğer dinlerin(!)mensupları tarafından insanlık tarihinde görülmemiş şekilde şiddete maruz kalıyorlar(ırza geçme-toplu tecavüz partileri-canlı canlı yakma-sübyancılık-organ ticareti-işkence) sayın yamyam..yazıdaki amaç,çocukların sanal dünyasını korumakmı yoksa kesilen küçük-büyük baş hayvanları savunmakmı yada haci diye telafuz ettiğiniz kişiyi genel olarakmı canlandırdınız..? belkide haklısınız,1874 yılında abd nin birçok kasabasında kasaplarda satılan kızılderili etini gören yada tadan ozamanın çocukları şimdinin bushu-rumsfeldi yada putin-xianı olmuşlardır.. islamiyeti iyice raştırın,müslümanım diyen bir kişinin yapmış olduğu aykırılık ne beni nede diğer hiçbir müslümanı bağlamaz.. bazı yunan entellektüelleri..şöyle derler "Bizim yol göstericimiz (saidimiz) hem Dias yani Zeus, hem Theos (Allah), hem İsus (Hz. İsa) hem de Dionysos’tur derler. Bundan murad, biz hem mitolojiye, hem Hristiyanlığa, hem tek ilâha, hem çok ilâha, hem ısdıraba (çarmıhtan dolayı), hem de eğlenceye ve esrimeye (maniye) meyyaliz" sen dinsiz-kafir yada ateist olmakta serbestsin,hiçkimsenin sana karşı bir yaptırımı olamaz Doğrusu Allah katında din, İslam'dır. O kitap verilenlerin ayrılığa düşmesiise sırf kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki ihtirastandır. Her kim de Allah'ın ayetlerini inkar ederse, şüphe yok ki Allah, hesabı çabuk görendir. (al-i imran/19) Ve kendi dininize uyanlardan başkasına aman vermeyin." De ki: "Muhakkak doğru yol, Allah'ın yoludur, size verilen gibisi başka birine veriliyor veya Rabbinizin katında size üstün gelecek diye midir bu? De ki: "Doğrusu nimet Allah'ın elindedir, onu dilediğine verir ve Allah, nimeti bol olan, herşeyi bilendir. (al-i imran/73) Her kim İslam'dan başka bir din ararsa asla kabul edilmez ve o, ahirette hüsrana uğrayanlardan olur(al-i imran/85) Allah, her kimi doğru yola erdirmek isterse, onun gönlünü islama açar. Her kimi de sapıklığa bırakmak isterse onun kalbini daraltır, öyle sıkıştırır ki, sanırsın öfkesinden göğe çıkacak. Allah imana gelmeyenleri o murdarlık içinde hep böyle bırakır. (ena/125) Bu islamiyet, doğrudan doğruya Rabbinin yoludur. Gerçekten aklını başına alacak bir kavme ayetleri ayrıntılarıyla açıkladık. (enam/126) yani--LEKUM DİNUKUM VEL`İYEDİN----senin dinin sana benim dinim bana latince bir terimle noktayalım...Ave ALLAH, muslim te salutant!” (ey ALLAH,müslüman seni selamlıyor) Alıntı
Φ VivaLdi Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 UYANIN BU VATANDAŞ İSLAM'I DEĞİL KİŞİLERİ ORTAYA DÖKÜYOR! DİNİNİ BİLMEYEN MÜSLÜMANLARI! bu nedenle kendisine teşekkür ederim. bu eleştiriyi bizler de yapıyoruz. umarım bir gün siz de kişilerle uğraşmaktan vazgeçip fikirlere yönelirsiniz. Kesinlikle katılıyorum... Alıntı
Φ ahrar Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Sizin inkar etmeniz gerçegi degistirmiyor arkadaslar. unutmayin "Günes balçikla sivanmaz." o münkirler, yalnız cehalet ve echeliyet ve inkâr ve ispat olunmayan menfî meselelerde inat ve göz kapamak suretiyle karşılarına çıkabilirler. Gözünü kapayan, yalnız kendine gündüzü gece yapar.vesselam "iKRA" Alıntı
Φ adba Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 sence bir müslüman nasıl olmalı yada senin hayat görüşün nedir Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 yam yam arkadaş sürekli yazıları takip ediyorum senin yazıların dan inanki hic bir şey anlamıyorum ne yazıyorsun nicin yazıyorsun senin de bildiğini sanmıyorum sana birşey sormak istiyorum ne yapmak istiyorsun azıcık kendini anlatırmısın Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 yam yam arkadaş sürekli yazıları takip ediyorum senin yazıların dan inanki hic bir şey anlamıyorum ne yazıyorsun nicin yazıyorsun senin de bildiğini sanmıyorum sana birşey sormak istiyorum ne yapmak istiyorsun azıcık kendini anlatırmısın Yam_yam arkadaşım forum'un en bilgili/bilinçli insanlarından. Bunu, inançlı arkadaşların tümüne yakını bile teyid ediyorlar. Bu konudaki söylemlerini sana link olarak verebilirim. Bizim görüşlerimiz de hakeza bu şekilde. Değerlendirmeler böyle ise eğer, sorunu kendinde aramalısın. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 yam yam arkadaş sürekli yazıları takip ediyorum senin yazıların dan inanki hic bir şey anlamıyorum Biz çok iyi anlıyoruz sevgili ipek inan... Yer değiştirebiliriz!... Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Biz çok iyi anlıyoruz sevgili ipek inan... Yer değiştirebiliriz!... sayın DİPNOT arkadaş sizin çok iyi anladığını yazıyorsun o zaman sizden öğrene bilirmiyim ilk canlı nasıl oluştu bu kadar insanların parmak izi nasıl bir birlerine benzemiyor göz yapılarıda saygılar Not: Bu soruma sizin cevap vermenizi istiyorum Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 sayın DİPNOT arkadaş sizin çok iyi anladığını yazıyorsun o zaman sizden öğrene bilirmiyim ilk canlı nasıl oluştu bu kadar insanların parmak izi nasıl bir birlerine benzemiyor göz yapılarıda saygılar Not: Bu soruma sizin cevap vermenizi istiyorum Cevap hakkımı kullanıyorum... Siz ilk canlı olurken gördünüz mü ki bu kadar emin konuşabiliyor ve beni halt etmeye çalışıyorsunuz sevgili ipek... Eğer bu oluşum ile yeterli ve destekleyici kanıtlarınız varsa; lütfen bizimle paylaşın... Ama yok ise sonsuza kadar susmanızı ve bu dostlarımızın söylediklerine kulak vermelisiniz diye düşünüyorum... Dost sevgilerimle.. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Biz çok iyi anlıyoruz sevgili ipek inan... Yer değiştirebiliriz!... Arkadaşım DİPNOT Bu mesajı sen yolladın benim kimseyi halt etmek gibi niyetim yok mesaja göre senin anladıgını yazıyorsun ben de anladıklarından öğrenmek istedim saygılar Alıntı
Φ uurrr Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2006 Arkadaslar yapmayin yam_yam in saydıgı listede hic mi dogru seyler yok, hatta bircogu dogru, bence yam_yam la ugrasmayi birakip biraz olsun muslumanlar olarak kendimize sormaliyiz biz ne haltlar karistiriyoruz diye. Bu konuda yam_yam a katiliyorum. Ama su noktada da belirtmek istedigim bisey var ki, konu basligini hatali buldum: muslumanlik bu saydiklarin degildir ama muslumanlarin (ya da oyle olduklarini dusunenlerin) yaptiklari bunlardir. O dogru... Bunlar Yalandır diyenler lutfen cevresine cok basit bir bakis atsin... Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 13 Aralık , 2006 Bir Müslüman yanlış yaptı diye İslamiyet zan altında bırakılamaz Mesela trafik kurallarını öğreten sürücü kursu uygulayan/mayan ise bireydir Bir araç sürücüsü yanlış yaptı diye sürücü kursuna ceza kesildiğini görmedim Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Bir Müslüman yanlış yaptı diye İslamiyet zan altında bırakılamazMesela trafik kurallarını öğreten sürücü kursu uygulayan/mayan ise bireydir Bir araç sürücüsü yanlış yaptı diye sürücü kursuna ceza kesildiğini görmedim Sürekli aynı sürücü kursunun adamları hata yapıyorsa, o sürücü kursunun ruhsatı iptal edilir. Saygılar. Alıntı
Φ sessizgece Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Sürekli aynı sürücü kursunun adamları hata yapıyorsa, o sürücü kursunun ruhsatı iptal edilir. Saygılar. güldürdün beni slapper gerçi sen Halilin ne demek istediğini anladında hani Gaffur diyor ya "anladın sen onuuuu"ama kabul etmeliyim espiri güzeldi. Bugün içimden taşan sevgiden bir kucakta sana gelsin. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 güldürdün beni slapper gerçi sen Halilin ne demek istediğini anladında hani Gaffur diyor ya "anladın sen onuuuu"ama kabul etmeliyim espiri güzeldi.Bugün içimden taşan sevgiden bir kucakta sana gelsin. Gülecek birşey yok. Bu bir gerçektir, sürekli aynı sürücü kursundan ehliyet alanlar kaza yaparsa, o sürücü kursunun "yeterliliği" masaya yatırılır ve onların kusuru ortaya çıkarsa kapatılır. Havaalanında deve kesme olayıyla gündeme gelen bir gerçek var. O insanların yaptığı kutlamaya hak veriyoruz, sadece kutlama yerine/şekline itiraz ediyoruz. Neden hak veriyoruz yaptıkları kutlamaya? Çünkü sürekli arızalanan ve kaza yapan uçaklar geri gönderiliyor. Yani sorun pilotlarda veya diğer mürettebatta değil. Sorun uçaklarda. Bu nedenle teknik servis elemanları seviniyorlar ve kutlamayı kurban keserek yapıyorlar. Sony şirketi binlerce laptop bilgisayar pilini toplatma kararı alıyor. Çünkü pillerin patlaması "kullanıcıların" suçu depil, imalat hatası var, o nedenle insanlar için tehlikeli bir ürün var ortada. Tehlike kullanımdan kaynaklanmıyor, ürünün doğasından kaynaklanıyor. Bir müslüman hata yapsa, beş müslüman hata yapsa, 1 milyon müslüman hata yine istisna diyeceğiz, ama hata yapmayanlar istisna drurmuna düşünce, genelde tüm müslümanlar hatalı görününce doğal olarak "kaynağa" bakıyoruz. Saygılar. Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Uyan ey türk gençliği!! El alem uzaya çıkıyor yakın gelecekte orada yaşam merkezi kurma hesapları yapıyor,nasıl daha modern daha insani bir yaşam yaşayabilirim diye türlü eğitimler planlamalar içine giriyor,bizim gençlik tarikatların zehirini yutmuş bikere başka konu yokmuş gibi din,inanç,başörtü vb. gibi insanlık tarihinde misyonunu tamamlamış konularla meşgul durumda.Zaten bunun da böyle olmasını yine isteyen malum dış güçler...aman ha sakın uyanmayın ilimle bilimle insan gibi yaşamakla sakın uğraşmayın gençler,siz dalın derin uykularınıza ... Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Sürekli aynı sürücü kursunun adamları hata yapıyorsa, o sürücü kursunun ruhsatı iptal edilir. Saygılar. İlahi Azrail sen adamı öldürürsün olayı çarpıtmayı iyi beceriyorsunuz e o zaman senin mantığınla gidrsek sürücü kurslarına izin veren kurum ve bu kuruma izin veren vs. silsile yoluyla yukarıya gidersek karşımıza kocaman bir T.C. çıkar haberin olsun cık cık Sürücü kursu kuralları öğretir uygulamak yada uygulamamak senin elinde başına bekçi dikemez ya Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2006 Uyan ey türk gençliği!! El alem uzaya çıkıyor yakın gelecekte orada yaşam merkezi kurma hesapları yapıyor,nasıl daha moderndaha insani bir yaşam yaşayabilirim diye türlü eğitimler planlamalar içine giriyor,bizim gençlik tarikatların zehirini yutmuş bikere başka konu yokmuş gibi din,inanç,başörtü vb. gibi insanlık tarihinde misyonunu tamamlamış konularla meşgul durumda.Zaten bunun da böyle olmasını yine isteyen malum dış güçler...aman ha sakın uyanmayın ilimle bilimle insan gibi yaşamakla sakın uğraşmayın gençler,siz dalın derin uykularınıza ... Ziyaret ettiğim ülkeler içinde en çok Rusya'yı sevdim. Orası Allah'ın olmadığı, konuşulmadığı yer. Din'in konuşma mevzusu olmadığı ender coğrafyalardan biri. Rusya'nın kan revan içindeki tek bölgesi ise, maalesef "Allah nidalarının atıldığı, Allah'tan başka birşeyin konuşulmadığı yer: Çeçenistan". Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.