Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2013 12 yıl Geri iade İade kelimesinin anlamı zaten geri vermek olduğundan iade kelimesi "geri iade" şeklinde kullanılmamalıdır. Cümle içinde "geri iade ettim" diye kullanılırsa ortaya "geri geri verdim ettim" gibi bir anlam çıkar ki bu bir anlatım bozukluğudur. İki kelimeden sadece bir tanesini kullanmak gerekir.Doğrusu: Geri verdim veya iade ettim.
Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2013 12 yıl Bu durum aslinda banasikca yapilan ve nesil farkindan degisime ugramis fakat ayni anlami iceren iki kelimenin yanyana kullanilisini hatirlatti. "Mesela ornegin Ali gibi" Misal ve ornek esanlamlidir. Zaten dilimizin osmanli kokeni hem farsca hem arapcaya ve de bir miktar acemceye dayandigi icin ve de 1923 ile gelen yeni turkce ile birlikte bu hatalar her zaman olabiliyor. Hatta bazilari kitle olarak tutuyor ve kullaniliyor, bazilari ise tutmuyor ve kullanilmiyor. Hurriyet-ozgurluk (serbestlik degildir; ozgurluk ile serbestlik farklidir) Galibiyet-yengi!? pek tutulmadi ama; Maglubiyet-yenilgi tutuldu.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.