Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SİZCE DÜNYA ÜLKELERİNİN TÜRKİYE POLİTİKALARI NEDİR?


ASTSUBAY_MERT

Önerilen İletiler

Ülkemiz jeopolitik konumu nedeniyle çok önemlibir yeri vardır dünya ülkeleri için asırlardır ülkemizi bölmeye ve anadolunun bu güzelliklerini ele geçirmeye çalışan 10larca devletin emelleri hep hüsranla sonuçlanmıştır...Geçmişte ülkelerin türkiye politikaları malum peki size göre dünya ülkelerinin şuanda türkiye politikaları nedir.??

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ewet senin de belirttiğin gibi anadolu bir çok kavim tarafından ele geçirilme mücadelelerine sahne olmuş,üzerinde sürekli oyun oynanan adeta bir satranç tahtasına dönmüştür.Bu durum hala böyledir .A.B.D'nin B.O.P'ni hepimiz biliyoruz.Bana göre en büyük tehlike şuan için budur ve bizler bu anlamda ortadoğuda oldukça pasif kalıyoruz...Tıpkı bir film izler gibi olup biteni karşıdan seyrediyoruz.Türkiye bölgede kendine yakışır bir biçimde daha aktif rol oynamalı..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ülkemiz jeopolitik konumu nedeniyle çok önemlibir yeri vardır dünya ülkeleri için asırlardır ülkemizi bölmeye ve anadolunun bu güzelliklerini ele geçirmeye çalışan 10larca devletin emelleri hep hüsranla sonuçlanmıştır...Geçmişte ülkelerin türkiye politikaları malum peki size göre dünya ülkelerinin şuanda türkiye politikaları nedir.??

 

 

Bu yazının sonu Türkün Türkten başaka dostu yoktura çıkar. Baştan sonunu söyleyelim de gereksiz yere sayfalar yazılmasın. amma ki acaba bu düşüncemiz de bir hata olabiler mi dersenniz genç dostum onu da yazarız.

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Amerika Birleşik Devletleri ile başlamak lazım aslında bu konuya cevap yazarken. ABD den bakıldığında geçmişten bugüne ülkemiz nasıl görünüyor? ABD dış politikası ve global anlamda ülkemizin rolü ne? Geçmişten bugüne Türkiye ve Türk insanı için ABD ne ifade ediyor? Şu an durum ne ve gidişat ne yöne?

 

Bu soruları cevaplamak lazım tabii.. Bunun içinde tarih,uluslararası ilişkiler,politika bilmek ve gündemi takip etmek lazım....

 

İkili ilişkiler,uluslararası ilişkiler ve çok uluslu ilişkiler çerçevesinde değerlendirmek lazım...

 

Tabi geçmişten bugüne Türk dış politikasını öğrenmekte gerekli....

 

Kişisel görüşüm şu ana dönük olarak. Ben ABD'nin özellikle 11 Eylülden sonra izlediği çoğu dış politikalarını ve uluslararası politikalarını benimsemiyorum. Türkiyeye karşı izlediği tutumu samimi bulmuyorum. Derler ya uluslararası ilişkilerin temelinde karşılıklı çıkarlar vardır. ABD bu çıkar olayını kendine fazlasıyla yontarak uyguluyor....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Yunanistanın: Megola İdea sı devam etmektedir, Bugün Yunanistanda 400 civarında pontus adında dernek ve cemiyet vardır, Rum papazlar, karadeniz bölgesinde cirit atmaktadır, Türk toprağı batı trakyadaki türkler üzerindeki baskılar devam etmektedir, yine yunanistan değilmiydi gecenlerde sözde pontus soykırımını onaylayan

Ermenistan: ermenilerin dogu bölgemizdeki topraklar üzerınde gozü oldugunu hemen hepımız biliyoruz, bugün ermenistanda ağrı dagına bakan evlerın fiyatlarını cok yuksek oldugunu bılıyormusunuz? siz bundan ne anlarsınız, yakın tarıhımızdeki olaylar malum ,katlıam yaptıkları halde katlıama ugradıklarını iddia ederek AB yi arkalarına almadılarmı? Toprak satısına AKP nın ızın vermesınden sonra en cok vatan topragını yunanlılar satın almıstır.

İran: iranda 20 milyondan fazla türkün oldugunu pekcogumuz bılmez, ve yine iranda -TÜRK- kelimesi kullanılmaz, dikkat edin iran kanalları türkiye ile ilgili haber verırken türkiye demez. halkın cogunlugunun müslüman oldugu ülke der, yine zaten oradaki türklere (ezilen) anlamına gelen azeri deyimini farsiler koymadımı? Bunun farkına varmaya baslayan ordakı soydaslarımız biz azeri degil türküz demeye basladılar..

ABD:En büyük belalardan biri, içislerımızı vı dısislerımızın hepsıne karısıyor, yanıbasımızdakı ırakta PKK lıları barınmasına izin veriyor ve desteklıyor, ortadogunun ve islam aleminin üstünde herturlü kotulugu yapmakta ,Iraga demokrası getırmek için girdı degılmı, İtalya da afrıkadakı son osmanlı parcasını ısgal ederken aynı sebeple gırmıs ve 12 adanın da elımızden cıkmasına sebep olmamısmıydı? sebep ne demokrası ama asıl amacı herkes bılıyor. bugün BOP projosi var degılmı bıde, kapsadıgı ülkelere demokrasi ve yenılık getırecekmışş? bizim bide diyarbakır BOP'un yıldızı olacak dıyen basbakanımız var degılmı? ABD bızım dost ve muttefıkımızmıs hadı oradan,sen üç günde sehıt olan 15 askerımız ıcın ne yaptın? bır anlık duyguyla bakanlar kurulunu topladın ama sonuc ne oldu?fıss..umarım bır sonrakı secımlerde tum bunların farkında olan bır hukumet basa gelır ve bu ülkelerle olan tüm ilişkilerımı gozden gecırır

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dış mihraklar her zaman maşa kullanırlar..Tarihe bakarsak son 2-3 asıra bakın ne çıkıyor ortaya !

 

-Önce sırplar , sonra yunanlılar , sonra bulgarlar , sonra Araplar , sonra ermeniler , sonra ülkücülük komunistlik , sonrada kürt sorunları çıkartıldı..Hepside dış mihraklarca bağlantılıydı..Ama işin içinde hepimizin gözübnden kaçan asıl gerçek var...YAHUDİLER , bunlar devletlerin güvenlik birimlerine(içinde bizim ükemizde dahil) , medyaya , mafyaya , finans kuruluşlarına , eğitim kurullarına vede SİYASETE kadar yaa kendi kanlarından olanlara o milletin isimlerinden takarak (sabetayistleri) , yada localarında ruhlarını öz benliklerini çıkarıp yahudi iç yüzünün ürünü olan masonluğu getirerek bu makamlara dünya üzerinde sahipler..Bu lanetli miletin aslında şeytandan farkı yoktur..Bunların inançlarını , tarihte sebep oldukları büyük savaşları bilmesi lazımdır her insanoğlunun..Aslında tüm karışıklığı bunlar çıkartıyorlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye yıllardır herkesin gözünün üzerinde olduğu karmaşık bir coğrafyada yer alıyor. Eğer dünya haritasını bir düzlem üzerine yayarsanız Türkiye'nin Avrupa, Afrika, O.Doğu ve Asya'nın tam ortasında yer aldığını görürsünüz. Dünyanın merkezi gibi birşey. Birçok ülkenin bizim ülkemiz üzerinde emelleri olduğu kesin ve açık bir gerçek. Başımızdaki en büyük bela da şüphesiz ki ABD. Amacı Ortadoğu'yu karıştırıp, orada hakimiyet kurup gözünü diktiği Türk topraklarını almak. Bu nedenle Türk halkı Amerika'dan haz almaz. Ermenistan deseniz o zaten başlı başına bir sorun, halkına Türk nefreti aşılayan ve Türkleri "katiller" olarak tanımlayan ve her fırsat bulduğunda gerçekle alakası olmayan sözde bir "soykırım" la gündeme gelen bir ülkeden elbette Türkiye lehine birşey bekleyemezsiniz. Yunanistan'ın bugünlerde pek sesi çıkmıyor ama sanırım işlerini saman altından yürütüyor. Fransa'ya değinmek isterim, Türkiye'den pek haz almayan Fransa her fırsatta Türkiye aleyhine davranışlarda bulunuyor. Cezayir olayının intikamını almak istiyor da ondan. Güney Kıbrıs Rum Kesimi deseniz zaten o türünün son örneği, bir topluluk Türkiye'den hoşlanmadığını bu kadar mı belli eder?

Belki de Türkiye üzerine emelleri olan daha nice ülkeler var ama onları bilmiyorum. Benim bildiklerim bu kadar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.