Φ jeune Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 kısaca demokrası halkın kendı kendını yonetmesıdır halk yonetımıdır.benım aklıma sole bır soru gelıyor o zaman turkıyenın buralara gelmesındekı en buyuk etken halktır.cunku halk gereken ılgıyı bu ulke yonetımıne gostermemıstır.demokrasılerde halkın dedıgı olur.ama turkıyede demokrası malesef 5 senede bır oluyor.herkes oyunu kullanıyor ondan sonra bıttı.daha sonra hıc takıp etmıyor.kaderıne razı oluyor.bunun boyle olmaması lazım.basımıza gelenler gecıcı yonetıcılerdır bu ulkenın gercek yonetenı halktır.basımıza gelenler secım vaatlerınde ne demıs bunları yerıne getırecekmı bunları hıc takıp etmıyoruz.sokaklara cıkmıyoruz sesımızı yukseltmıyoruz.cıkanlar cok az sayıda kalıyor.bır eyleme turkıyede en fazla 20-30 bın kısı cıkıyor.halbukı cıksın bakalım 500 bın 1 mılyon kısı halkın dedıgını basbakan yapacakmı yapmıyacakmı mutlaka yapacaktır.hıc bır basbakan halkla kotu olmak ıstemez cunku oda bılıyordurkı bu ulkenın gercek yonetenı halktır.ısanlar sokaklara cıkmaktan bırasda korkuyorlar babamdan bılıyorum.gecmıste sag sol catısmalarında bır cok ınsanlarımız oldu ve bunun etkılerı hala aılelerımızde mevcut.eylemlere gıtmemı ıstemıyor bır sıyası dusuncemın olmasını ıstemıyor bana bıse olmasından korkuyor.ama bunun boyle olmaması lazım.sıyasetcılerde bunun cok ıyı farkında ama halkın uyanmasını ıstemıyor bıızı uyutuyorlar. Türkiye Demokratik Bir Ülkemidir? Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 kısaca demokrası halkın kendı kendını yonetmesıdır halk yonetımıdır.benım aklıma sole bır soru gelıyor o zaman turkıyenın buralara gelmesındekı en buyuk etken halktır.cunku halk gereken ılgıyı bu ulke yonetımıne gostermemıstır.demokrasılerde halkın dedıgı olur.ama turkıyede demokrası malesef 5 senede bır oluyor.herkes oyunu kullanıyor ondan sonra bıttı.daha sonra hıc takıp etmıyor.kaderıne razı oluyor.bunun boyle olmaması lazım.basımıza gelenler gecıcı yonetıcılerdır bu ulkenın gercek yonetenı halktır.basımıza gelenler secım vaatlerınde ne demıs bunları yerıne getırecekmı bunları hıc takıp etmıyoruz.sokaklara cıkmıyoruz sesımızı yukseltmıyoruz.cıkanlar cok az sayıda kalıyor.bır eyleme turkıyede en fazla 20-30 bın kısı cıkıyor.halbukı cıksın bakalım 500 bın 1 mılyon kısı halkın dedıgını basbakan yapacakmı yapmıyacakmı mutlaka yapacaktır.hıc bır basbakan halkla kotu olmak ıstemez cunku oda bılıyordurkı bu ulkenın gercek yonetenı halktır.ısanlar sokaklara cıkmaktan bırasda korkuyorlar babamdan bılıyorum.gecmıste sag sol catısmalarında bır cok ınsanlarımız oldu ve bunun etkılerı hala aılelerımızde mevcut.eylemlere gıtmemı ıstemıyor bır sıyası dusuncemın olmasını ıstemıyor bana bıse olmasından korkuyor.ama bunun boyle olmaması lazım.sıyasetcılerde bunun cok ıyı farkında ama halkın uyanmasını ıstemıyor bıızı uyutuyorlar. turkıye tam demokratık turkıyemıdır? Sevgili ''Genç'' arkadaşım, yoksa sen de mi ittihatçılar gibi etkilendin Fransız usulü ekmek arası jön türklerden. *********** üzerine de biraz soldan sosu dökelim, eeee biraz da çağdaşlanalım, hayaller de kaybolalım, ve hatta Ziya Paşa'yı hiç tanımayalım ; Bu da yukarıda ki yazınıza eşit oluyor, yani anlamsızlık. Şöyle izah edelim ; 1.kısaca demokrası halkın kendı kendını yonetmesıdır halk yonetımıdır Şimdi bu ne genç dostum, bu tarif mi tebliğ mi, görüş mü fikir mi ya da bomboş bir tez özeti mi. Böyle cümleler ***** yyazılmış her tez de bulunan falana filana teşekkürden başka nedir. Ve bunların hiçbiri de hiç bir zaman okunmaz. her neyse. 2. benım aklıma sole bır soru gelıyor o zaman turkıyenın buralara gelmesındekı en buyuk etken halktır Vallahi bravo bir önceki cümle ile ******bu cümle arasında nasıl bir mükemmel bağ kurdunuz *****. yani ne oldu şimdi Ey halk suçlusun kalk ayağa. ********** 3. demokrasılerde halkın dedıgı olur.ama turkıyede demokrası malesef 5 senede bır oluyor hangi birini düzelteyim ki bunların .Bak gemnç dostum Seçim denen *****bu ülkede baş yılda bir oluyor dieye bu ülkede demokrasi beş yılda bir var anlamına gelmez. Yani şimdi demokratik olduğu söylenen ülkeler ( bilgin olsun diye söylüyorum ) hergün ya da haftada bir seçim yapmıyor. Hem düşünsene dostum hergün seçim olsa işe kim gidecek, çoluk çocuğa kim bakacak ? 4.herkes oyunu kullanıyor ondan sonra bıttı bundan sonra söyleyelim de oyunu kullandıktan sonra herkes üstüne bir de hamama gitsin ne dersin ? herneyse genç dostum. Yazı yazmanın da bir usulü olması gerekmez mi ? Fikirleri çok saçma olan pek çok adam yalnızca üsluplu yazdığı için bu ülkede 5 bin dolarlardan gazete köşesinde iş buluyor. ama önce üslup. Demokrasiye gelince kısaca demokrasi yukarıda senin yazdıklarınla hiç ilgisi olmayan bir şeydir, artık bu kadar ip ucu yeter, fazlasına gerek olursa ben buralardayım. Unutma ki demokrasilerde çareler tükenmez. bozan Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Değil mi sayın bozan? Asıl suçlu (!) demokrasiyi bu ülkeye getirendedir ... Ne gereği vardı, teokratik monarşi ile yönetilen mükemmel (!) bir düzenden demokrasi denen ******(!) olduğu bir düzene geçmeye... Seçim derdi yok... Biri ölür, diğeri hem halife olur, hem de diktatör... Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Değil mi sayın bozan? Asıl suçlu (!) demokrasiyi bu ülkeye getirendedir ... Ne gereği vardı, teokratik monarşi ile yönetilen mükemmel (!) bir düzenden demokrasi denen ****(!) olduğu bir düzene geçmeye... Seçim derdi yok... Biri ölür, diğeri hem halife olur, hem de diktatör... Sevgili Yam Yam merhaba. Sana göre Tanrı insanlığın bir uydurması olabilir. En nihayetinde insanlığın bidayetinde korkularına yenik düşen insanlık kendine bir tanrı uydurmuş olabilir sence. Din bir masallar manzumesidir, insan için en zararlı alışkanlık ve bir afyondur din. Bunlar senin hayatınca biriktirdiğin düşüncelerinin dış dünyaya bir tezahürü olabilir ve amma ki bu düşünceler benim siaysi kimliğim hakkında sana referans olamaz olabilemez. Olduğunu varsayarsan Köylü dincilerin Donla denize girmesi gibi sen de bu tartışmaya o şekilde girmiş olursun. Şimdi meramımızı anlatmağa geçmeden evvel düşüncelerinizin ***** duygululuğu ( Duygusal diyelim de Faşistler darbe yaptırmasın ) hakkında bir kaç söz söyleyelim. 1. Diktatörlük cehalet, halifelik ya da krallık demokrasiye rağmen birşey değildir. Muazzez İlmiye Çığ ya da Turan Dursun okuduğunun n10 da biri Siyaset felsefesi okusaydın ************Vallahi ağlardın. 2. Sevgili Yam yam. yönetim de hiçbir zaman adın ne olduğu mühim değildir. Örneğin Mısır'da demokrasi vardır ama hep Hüsnü mübarek iktidara gelir ve Mısır dünyanın en fakir ülkelerinden biridir. fakir dedim yalnız Aç değil. Abede bir demokratik ülkedir amma ki aynı zaman da Katildir. Abede'de halk kimi seçerse seçsin sonuçta hep dünya şirketleri kazanır örneğin. Gergin mantıklı her zeka örnekleme verilmeden mesleyi kavrar. Ben yine de misal verdim. Biraz düşüncelere dal, Tanrıyla uğraşmayı ( Bunu sana daha önce de demiştim aslında kendinle uğraşmaya biraz ara ver ) biraz bırak, ve etrafına bir bak dostum. Demokrasinin ne olduğu ile ilgili sorgulamanı adı ne olursa olsun ezilen insanların halini de düşünerek yap. Ve unutma önemli olan isimler değil, önemli olan insanların mutluluğudur haaa Yok ben bu faşist bürokratların yönetiminden memnunum diyorsan, *** dincileri de zaten sevmiyorsan ve başka da alternatif olmadığını da görüyorsan Tanrıyla ( pardon kendinle ) uğraşmaya devam et dostum. bozan Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Ağlatacaksın beni sevgili bozan... Suç, her gelenin birer parmak atmasıyla delik deşik ettiği demokrasi de değil, demokrasinin ne olduğunu kavrayamamış, benimseyememiş yurdum insanındadır. Yüzlerce yıl monarşiyle yönetilmiş ülke insanlarının genlerine işlemiş sanki bu durum. Yurdum insanı sanıyor ki, "5 yılda bir sandık başına gidip oy vermeyle demokrasinin gereğini yerine getiriyorum." Yok öyle bir şey... Devlet halk içindir, halk devlet için değil... Bizi bu hale getiren tepkisizlik oldu. Demokratik tavrın ortaya konulamaması oldu. Bu durum da sizlerin işine geldi doğrusu. Yoksa bugün kim çıkıp da "demokrasi ****bir uygulamadır" demeye cüret edebilirdi? Neyse ki demokrasi sizin bunları söylemenize izin veriyor. Mazallah (!) şer'i hükümler uygulanan bir ülkede biri çıkıp da "Şeriat **** bir uygulamadır" desin de görelim... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Türkiyede Demokrasinin temel harci kondugu tarihlerde bizler hayatta degildik ama okullarda bizlere Demokrasiyi anlattilar,insanlarin demokratik olmamalari Demokrasinin ruhuna zarar getirmez.Evet bizde Demokrasi secimden secime yasaniyor daha dogrusu demokrasiyi yasamasi gerekenlerin Demokrasi geleneklerine uygun olarak sandik basina gidip kendini temsil edecek olan kisilere oy vermesi seklinde.Evet halk demokrasi geregi oy kullaniyor ama ne oy verdigi temsilciyi tanir nede görmüstür.** Hic unutmam bir secim arefesiydi,arkadaslar oturmus sohbet ediyorduk,konu secimden secileceklerden acilmis ve Dogu Karadenizli bir arkadas söyle söylemisti;kimi sececezki tabiki hemsehrimizi secmemiz gerekir diyerek Sayinmesut Yilmaza oy verecegini anlatmaya calisiyordu.Ülke islerinde hemsehrilik olmamali kim hizmet verirse verecekse o secilmeli dememe ragmen o arkadas bu fikrinde sabit oldugunu yinelemisti**Evet buda ülkemizin gerceklerinden bir örnek.Atatürk inkilaplari ihanete ugratildi kimler tarafindan oldugunu burada yinelememin bir geregi yoktur bunlari bütün arkadaslar bilmektedirler.Halkimiza demokrasinin ne oldugunu anlatmasigerekenler halkin önünde degilde arkasinda kalmayi yeglemislerdir.Halk okulsuz ve egitimsiz birakilmistir,Halkevleri köylü yurttasin uyanmamasi icin cok alcakca bazi iftiralarla kapatilmistir.Eger insanimiz bütün bunlara ragmen hala Demokratik usullerle secimlere katiliyorsa bunun demokrasi geregi icin olduguna inaniyorsa bu insanlara sapka cikartilir. Saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Demokrasi geniş bir kavram. kendimce anlatmaya çalışayım. Egemenliğin kendisinde olduğunu bilen halk, sadece oy kullanmakla vazifesini yerine getirmeyeceğini, iktidara getirdiklerinden hesap sorabileceğini bilmeli... millet, elindeki gücün farkında olmalı... halkın kendisi, demokrasiyi yönlendiren olmalı... Yönetilen değil, yöneten olmalı... Özgürlüklerin bir kısma değil, genele hitap ettiği, anayasal haklarına sahip olabilen, iradesini ortaya koyabilen, düşünce özgürlüklerinin kısıtlanmadığı, beyinlerin özgür bırakıldığı, bir başkasının özgürlüğüne müdahale etmeye başladığında, kendi özgürlüğünün sınırında olduğunu bilenlerin Cumhuriyetinde yaşanır demokrasi... ve ekmek kadar, su kadar gereklidir... selamlar Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Beş zeka özürlü ve bir bilim adamından ibaret toplumda demokratik seçim yapalım. Sizce kim başkan olur? Böyle bir seçim demokratık midir? Bir ükede böyle bir seçim var ise demokrasi bu toplumu geleceğe taşıyabilecek bir biçim midir? Alıntı
Φ Scaramouche Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Vallahi pes cumhuriyet ve demokrasi kavramlarını birbirine karıştıran bu kadar insan yanlış bir önerme üzerinden bu kadar birbirine girebiliyorlar ya bravo.....Jön demokrasiyi tanınımlayacağım diye anlamını tam olarak bilmeden cumhuriyet kavramını tanımlamış bunu da mı göremiyorsunuz....İlk başta cumhuriyet ile demokrasi arasındaki ayrımı fark etmeyi öğrenin... CUMHURİYET-DEMOKRASİ KAVRAMI İLE İLİŞKİLİ OLMAKLA BİRLİKTE, AYNI ANLAMA GELMEZ. Nitekim, iç yapıları ve işleyişleri SON DERECE DEMOKRATİK OLDUĞU HALDE, sırf başlarında bir Kral bulunduğu için CUMHURİYET SAYILMAYAN DEVLETLER VARDIR. Bu ülkelere örnek olarak İngiltere, Belçika, İspanya gösterilebilir. Osmanlı İmparatorluğu da bir monarşi iken, 29 Ekim Cumhuriyeti ilan eden "Teşkilat-ı Esasiye Kanununun Bazı Mevaddının Tavzihan Tadiline Dair Kanun" la birlikte, Cumhuriyete geçilmiştir. Örneğin Osmanlı İmparatorluğu, eski Fransız Krallığı, günümüzde İspanya-Belçika-İngiltere, Monarşik Devletlere örnektir ve Devletin başında Cumhurbaşkanları değil, Kral ya da Kraliçe vardır. Buna karşılık da, DEMOKRATİK OLMADIĞI HALDE, başlarındaki kişi seçilerek işbaşına gelen ve bu nedenle CUMHURİYET SAYILAN DEVLETLER DE VARDIR. Buna örnek olarak, eski Doğu Avrupa Halk Cumhuriyetleri ve İran İslam Cumhuriyeti gösterilebilir. Bu noktada şu bağlantı kurulabilir; her demokrasinin mutlaka cumhuriyet olması gerekmez. Örnek olarak, İngiltere, Belçika, İspanya var. Buna karşılık, her cumhuriyetin mutlaka demokratik olması gerekir ki, "yöneticilerin seçimi" göstermelik değil, gerçek bir seçim olabilsin.... Fikir tartışmasını bu kavramları bilerek yürütün ki bari tartışmanız boşuna gitmesin...Havanda su dövüyorsunuz... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Beş zeka özürlü ve bir bilim adamından ibaret toplumda demokratik seçim yapalım. Sizce kim başkan olur? Böyle bir seçim demokratık midir? Bir ükede böyle bir seçim var ise demokrasi bu toplumu geleceğe taşıyabilecek bir biçim midir? Yok öyle yapmayalım, padişahlık sistemini geri getirelim, nesilden nesile, gerizekalısı, akıllısı artık şansımıza hangisi denk gelirse onlar bizi yönetsinler olur mu? Seçim nedir ki? İnsana hakettiğinden fazla hak vermemeli değil mi? İnsan güdülmeli, sürüler gibi, düşünmenin ve bu düşünceyi ifade etmenin bile yasak olması lazım. Bize özgürlük fazla geliyor. Bizim baskı altında tutulmamız lazım... ya ne diyeyim, sırf muhalefet olsun diyemi bunu yapıyorsunuz? Dikkat çekmek için mi? Anlayamıyorum... Açıkça söylermisiniz, sizi rahatsız eden şey ne? Cumhuriyet mi? Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Scaramouche'ye tebrikler ey dost. Arada bir kafası çalışan bir adama rastlayınca mutlu oluyor insan. bozan Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Yok öyle yapmayalım, padişahlık sistemini geri getirelim, nesilden nesile, gerizekalısı, akıllısı artık şansımıza hangisi denk gelirse onlar bizi yönetsinler olur mu? Seçim nedir ki? İnsana hakettiğinden fazla hak vermemeli değil mi? İnsan güdülmeli, sürüler gibi, düşünmenin ve bu düşünceyi ifade etmenin bile yasak olması lazım. Bize özgürlük fazla geliyor. Bizim baskı altında tutulmamız lazım... ya ne diyeyim, sırf muhalefet olsun diyemi bunu yapıyorsunuz? Dikkat çekmek için mi? Anlayamıyorum... Açıkça söylermisiniz, sizi rahatsız eden şey ne? Cumhuriyet mi? +1000 Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Vallahi pes cumhuriyet ve demokrasi kavramlarını birbirine karıştıran bu kadar insan yanlış bir önerme üzerinden bu kadar birbirine girebiliyorlar ya bravo.....Jön demokrasiyi tanınımlayacağım diye anlamını tam olarak bilmeden cumhuriyet kavramını tanımlamış bunu da mı göremiyorsunuz....İlk başta cumhuriyet ile demokrasi arasındaki ayrımı fark etmeyi öğrenin... CUMHURİYET-DEMOKRASİ KAVRAMI İLE İLİŞKİLİ OLMAKLA BİRLİKTE, AYNI ANLAMA GELMEZ. Nitekim, iç yapıları ve işleyişleri SON DERECE DEMOKRATİK OLDUĞU HALDE, sırf başlarında bir Kral bulunduğu için CUMHURİYET SAYILMAYAN DEVLETLER VARDIR. Bu ülkelere örnek olarak İngiltere, Belçika, İspanya gösterilebilir. Osmanlı İmparatorluğu da bir monarşi iken, 29 Ekim Cumhuriyeti ilan eden "Teşkilat-ı Esasiye Kanununun Bazı Mevaddının Tavzihan Tadiline Dair Kanun" la birlikte, Cumhuriyete geçilmiştir. Örneğin Osmanlı İmparatorluğu, eski Fransız Krallığı, günümüzde İspanya-Belçika-İngiltere, Monarşik Devletlere örnektir ve Devletin başında Cumhurbaşkanları değil, Kral ya da Kraliçe vardır. Buna karşılık da, DEMOKRATİK OLMADIĞI HALDE, başlarındaki kişi seçilerek işbaşına gelen ve bu nedenle CUMHURİYET SAYILAN DEVLETLER DE VARDIR. Buna örnek olarak, eski Doğu Avrupa Halk Cumhuriyetleri ve İran İslam Cumhuriyeti gösterilebilir. Bu noktada şu bağlantı kurulabilir; her demokrasinin mutlaka cumhuriyet olması gerekmez. Örnek olarak, İngiltere, Belçika, İspanya var. Buna karşılık, her cumhuriyetin mutlaka demokratik olması gerekir ki, "yöneticilerin seçimi" göstermelik değil, gerçek bir seçim olabilsin.... Fikir tartışmasını bu kavramları bilerek yürütün ki bari tartışmanız boşuna gitmesin...Havanda su dövüyorsunuz... Tekrar tebrikler dostum bozan Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Sevgili ''Genç'' arkadaşım, yoksa sen de mi ittihatçılar gibi etkilendin Fransız usulü ekmek arası jön türklerden. *********** üzerine de biraz soldan sosu dökelim, eeee biraz da çağdaşlanalım, hayaller de kaybolalım, ve hatta Ziya Paşa'yı hiç tanımayalım ; Bu da yukarıda ki yazınıza eşit oluyor, yani anlamsızlık. Şöyle izah edelim ; 1.kısaca demokrası halkın kendı kendını yonetmesıdır halk yonetımıdır Şimdi bu ne genç dostum, bu tarif mi tebliğ mi, görüş mü fikir mi ya da bomboş bir tez özeti mi. Böyle cümleler ***** yyazılmış her tez de bulunan falana filana teşekkürden başka nedir. Ve bunların hiçbiri de hiç bir zaman okunmaz. her neyse. 2. benım aklıma sole bır soru gelıyor o zaman turkıyenın buralara gelmesındekı en buyuk etken halktır Vallahi bravo bir önceki cümle ile ******bu cümle arasında nasıl bir mükemmel bağ kurdunuz *****. yani ne oldu şimdi Ey halk suçlusun kalk ayağa. ********** 3. demokrasılerde halkın dedıgı olur.ama turkıyede demokrası malesef 5 senede bır oluyor hangi birini düzelteyim ki bunların .Bak gemnç dostum Seçim denen *****bu ülkede baş yılda bir oluyor dieye bu ülkede demokrasi beş yılda bir var anlamına gelmez. Yani şimdi demokratik olduğu söylenen ülkeler ( bilgin olsun diye söylüyorum ) hergün ya da haftada bir seçim yapmıyor. Hem düşünsene dostum hergün seçim olsa işe kim gidecek, çoluk çocuğa kim bakacak ? 4.herkes oyunu kullanıyor ondan sonra bıttı bundan sonra söyleyelim de oyunu kullandıktan sonra herkes üstüne bir de hamama gitsin ne dersin ? herneyse genç dostum. Yazı yazmanın da bir usulü olması gerekmez mi ? Fikirleri çok saçma olan pek çok adam yalnızca üsluplu yazdığı için bu ülkede 5 bin dolarlardan gazete köşesinde iş buluyor. ama önce üslup. Demokrasiye gelince kısaca demokrasi yukarıda senin yazdıklarınla hiç ilgisi olmayan bir şeydir, artık bu kadar ip ucu yeter, fazlasına gerek olursa ben buralardayım. Unutma ki demokrasilerde çareler tükenmez. bozan fıkırlerıme katılmayabılırsınız ama bu sekılde dalga gecer gıbı bır cevap vermenızı gerektırmezdı.yaptıgınız elestırı saygılı yapıcı egıtıcı ogretıcı bır sekılde olmasını ısterdım. madde madde acıklamıssınız1 maddede demokrasının kısaca acıklamak ıstedım sız bu laflardan bıse anlamıyosanız o sızın bılecegınız ıs 2 maddenızde turkıyenın buralara gelmesınde hıc mı bu halkın sucu yok uzerıne olu topragı dokulmus bu kadar vurdumduymaz bır halkın hıcmı sucu yok sımdı? 3 bır ornek verım tayyıp erdogan secım konusmalarında ne soyledı hangı ıle gıttıyse hangı tv kanalına cıktıysa dokunulmazlıkları kaldıracam dedı.akp ye oy verenlerın cogu belkı bunun ıcın oy verdı pekı ne oldu dokunulmazlıkları kaldırdımı. pekı halk bunun arkasında durdumu neden dokunulmazlıkları kaldırmıyosun dıye tepkı gosterdımı.oyunu kullandı kafasını egıp kaderıne razı oldu.bunun boyle olmaması gerektıgını soyluyorum sen de o zaman her gun her hafta secım olsun dıyosun 4 nıye sen halkın sokaga cıkmasını tepkı gostermesını haklarını savunmasını ıstemıyormusun.hamama gıtsın falan dıyorsun. Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Yok öyle yapmayalım, padişahlık sistemini geri getirelim, nesilden nesile, gerizekalısı, akıllısı artık şansımıza hangisi denk gelirse onlar bizi yönetsinler olur mu? Seçim nedir ki? İnsana hakettiğinden fazla hak vermemeli değil mi? İnsan güdülmeli, sürüler gibi, düşünmenin ve bu düşünceyi ifade etmenin bile yasak olması lazım. Bize özgürlük fazla geliyor. Bizim baskı altında tutulmamız lazım... ya ne diyeyim, sırf muhalefet olsun diyemi bunu yapıyorsunuz? Dikkat çekmek için mi? Anlayamıyorum... Açıkça söylermisiniz, sizi rahatsız eden şey ne? Cumhuriyet mi? sevgili sardunyam ne sizin dikkatinizi çekmek istiyorum ne de muhalefet etmektir maksadım.Yanlız size birtek şey söylemek istiyorum.Cumhuriyet bir yönetim biçimidir.Demokrasi ise annesidir.Birçok güzel konudaki tavırlarınız ve açılımlarınızdan dolayı sizi gerçekten tebrik ederim.Ne yazık ki demokrasi konusunda demokratik olamıyorsunuz.Elbette size hak veriyorum.Global konuları özele indirgediğinizde kurallaştırmak zorunda olduğunuz çıkmazlar vardır.Demokratik bir seçimde sizi bir açmaza soktum.İşte burada 5 özürlü ile bilim adamı seçiminde bilim adamının 5 oyu olursa bu demokratiktir ama matematik değildir neticede bilim adamı yönetimdedir cevabını vereceğinizden emindim. Kelimelerin aslında bir ruhu anlattığını yakalıyabilirsek gerçek demokrasiye o zaman ulaşacağız. Bazı şirketlerde imtiyazlı hisseler vardır.Bu secime en güzel örneklerden birisidir. beni asıl tedirgin eden ise derinliğine ulaşamadığınız fikirlere karşı müthiş hamleleriniz.Cumhuriyete karşı olduğuma kadar götürebildiniz. Demokrasının yaratıcısı Atina'lı Aiskilos'dur. Onu okumak farklı olmaya başlamaktır. Bakılmaması gereken yerlerden de bakılabileceğini anlamaktır. Erdemli olmak ve yaşamı yeniden yorumlamaktır. Haklar kavramına halkları da eklemektir. Herşeyden öte insan olmanın zerafetine estetiğine erişmektir. Bunları biçimsel değil içeriksel olarak taşıma onuru demektir. Böyle birisinin Cumhuriyete karşı olabileceğini düşünmek bile insanlık ayıbıdır. sevgilerimle sardunyam Alıntı
Φ Damien Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 3 Haziran , 2006 demokrasi kavramı sırf seçimden sandıktan ibaret değildir. demokraside yasama yürütme yargı vardır. bunlar tek elde olduğu gibi ayrı yerlerde de olabilir. bizim meclisimiz yasamayı yapıyo, yürütmeyi hükümet ypıyo, yargıyı da mahkemeler. eğer çıkarılan yasa anayasaya aykırı diye mahkemeler tarafından iptal edilebiliyosa, bu sistematik olarak demokrasinin varlığını gösterir. demokrasi kavramı sırf seçimden sandıktan ibaret değildir. demokraside yasama yürütme yargı vardır. bunlar tek elde olduğu gibi ayrı yerlerde de olabilir. bizim meclisimiz yasamayı yapıyo, yürütmeyi hükümet ypıyo, yargıyı da mahkemeler. eğer çıkarılan yasa anayasaya aykırı diye mahkemeler tarafından iptal edilebiliyosa, bu sistematik olarak demokrasinin varlığını gösterir. uygulama kısmı ise biraz karışıktır, toplumların kültürüne göre değişir (bence). demokraside patron halktır. çünkü halk, oyunu verdiği kişiye kendini mecliste temsil hakkı tanımaktadır. TBMM halkı temsil eder. teorik olarak, halkın bütününün mecliste temsil ediliyo olması, demokrasinin olmazsa olmazıdır. ama türkiye'de % 34'ün temsil edildiği bi meclis var, yani demokrasi tökezliyo. bunun çaresi ise seçim barajının düşürülmesidir. demokrasinin en önemli kurallarından birisi de, halkın tepkisini koyması olayıdır. bu da, sivil toplum kuruluşlarıyla, derneklerle halkın, kitlelerin organize edilmesini gerektirir. türkiye'de sivil toplumun oluşmasına da yasal engel yoktur (iktidar, demokrasiye aykırı olarak bi takım eylemlerle bu işi de cılkından çıkarıyo gerçi). yani anlatmaya çalıştığım, türkiye'de demokrasi teorik olarak uygulamaya geçebilmiş bir sistem olmuştur ve demokrasi de elbette dünyadaki en ideal sistemdir. ama; Türkiye'de demokratik anlamda çok eksik var elbette. bu da zamanla aşılıcaktır. kanımca, Türkiye, demokratik anlamda eskiye göre daha olumlu bi dönemde. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 sevgili sardunyam ne sizin dikkatinizi çekmek istiyorum ne de muhalefet etmektir maksadım.Yanlız size birtek şey söylemek istiyorum.Cumhuriyet bir yönetim biçimidir.Demokrasi ise annesidir.Birçok güzel konudaki tavırlarınız ve açılımlarınızdan dolayı sizi gerçekten tebrik ederim.Ne yazık ki demokrasi konusunda demokratik olamıyorsunuz.Elbette size hak veriyorum.Global konuları özele indirgediğinizde kurallaştırmak zorunda olduğunuz çıkmazlar vardır.Demokratik bir seçimde sizi bir açmaza soktum.İşte burada 5 özürlü ile bilim adamı seçiminde bilim adamının 5 oyu olursa bu demokratiktir ama matematik değildir neticede bilim adamı yönetimdedir cevabını vereceğinizden emindim. Kelimelerin aslında bir ruhu anlattığını yakalıyabilirsek gerçek demokrasiye o zaman ulaşacağız. Bazı şirketlerde imtiyazlı hisseler vardır.Bu secime en güzel örneklerden birisidir. beni asıl tedirgin eden ise derinliğine ulaşamadığınız fikirlere karşı müthiş hamleleriniz.Cumhuriyete karşı olduğuma kadar götürebildiniz. Demokrasının yaratıcısı Atina'lı Aiskilos'dur. Onu okumak farklı olmaya başlamaktır. Bakılmaması gereken yerlerden de bakılabileceğini anlamaktır. Erdemli olmak ve yaşamı yeniden yorumlamaktır. Haklar kavramına halkları da eklemektir. Herşeyden öte insan olmanın zerafetine estetiğine erişmektir. Bunları biçimsel değil içeriksel olarak taşıma onuru demektir. Böyle birisinin Cumhuriyete karşı olabileceğini düşünmek bile insanlık ayıbıdır. sevgilerimle sardunyam Kusura bakmayın, sözleriniz yeterince açık olmadığı için tam olarak ne demek istediğinizi anlayamıyorum. Buda yanlış anlamlar çıkartmaya götürür insanı, kelime oyunlarıyla bir şey ifade edemezsiniz. Açık ve net olmakta fayda görüyorum. Bir kere kavramsal olarak demokrasi nedir, onu anlıyoruz ancak uygulamada çıkan aksaklıklar yüzünden demokrasiyi suçlayamayız. Ancak bu demokrasiyi iyi işletemeyenleri ve onu ancak kendilerine yönelik bir düşünce özgürlüğü anlayışında algılayanların sorunudur. Ancak bu sorun büyüdükçe kitleleri etkiliyor. Sonra bir kısım insan çıkıp demokrasi iyi bir yönetim şekli değildir diyebiliyor. Uygulama ve sistem doğru işlemiyor bu hemen herkesin ortak kanaati değil mi? Hangi görüşe ve inanca yakın olursak olalım hepimiz rahatsısız bu düzensizlikten. Tartışmak her zaman faydalıdır insanlık için, her beyin başka bir penceredir dünyaya bakan, o yüzden ben bu tür tartişmalardan kendime düşen payı alıyorum. O pencereden de bakabiliyorum. Ancak tartışmaların sonu zaman zaman kavram kargaşalarına dönüşüyor, hatta bazıları bunu alay konusu haline getiriyorlar. Kendi bakış açılarına sabitlenmiş oldukları için onların dışında ki herkes "sorunlu" gibi yansıtmak istiyorlar. Ancak böyleleri her zaman olacaktır, hep olmuştur, siz bir yolda yürürken sizin önünüzü kesmek ve hatta yolunuza taş koymak isteyenler de olacaktır bunun farkındayım. SELAM VE SAYGILARIMLA Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 "Sayın hocamızı demokrasi uğruna olsa bile destekleyemeyiz"Dönemin ana muhalefet başkanı Mesut YILMAZ 28-şubat kararları MGK toplantısından bir gün sonra "Sayın Birand,Sizin gibi düşünenlerin sayısı bir milyonu bile geçmez.Biz gerideki 26 milyonun oyu ile iktidardayız" Tansu Çiller 'in, servetinin babasından kalan ufak bir meblağı nasıl bu boyutlara çıkarabildiğine böyle bir tahmin yeteneğine inanmadığını söyleyen M.A.Birand'a cevabıdır Demokrasi dinamite benzer.Kullanım amacına baglıdır.bazen yaşamı kurtarır bazen de onu yokeder.Önemli olan demokrasiyi iyi kullanmaktır.Asıl sır burada yatar. Bu deneyim ve kaabiliyete sahip olmayanların demokrasiyi nasıl kullandıklarına şahit olduk. Asıl üzücü olan, bırakılan izlerin yıllarca onarılamayacak boyutta olmasıdır. Bügünü üreten, dünün tüketimidir. Demokrasiyi elbise yapıp insanlara giydiremezsiniz.ONUN KENDİNE HAS GELENEKLERİ VARDIR. Yıllarca oluşan,tek tek dizilen kalıpları,tecrübeleri ve neticeleri vardır. Demokrasinin oturduğu ülkelerde okuryazar oranı değil, okuma oranı toplumsal oranlar gözöüne alındığında fevkalade yüksektir. Avrupalı,ülkemize tatile geldiğinde güneşlenirken bile okur. Okumak onun ihtiyacıdır.Bu ihtiyaç ,ülkemizde lüks tüketimdir. Gelişmiş toplumlarda kanunlar halkın ihtiyaçları ve beklentilerine cevaptır.Bizde ise Halkı şekillendirmek için kullanılır. Biz sadece forumlarda kendimizi geliştirirken, saygılı ve sevecen bakışlarımızı tanımadığımız insanlarla paylaşmayı öğrenebilir isek, minicik te olsa demokrasinin içine girdiğimizi o deryada yüzdüğümüzü,onun yavaş yavaş bir parcası olduğumuzu farkedeceğiz. Yoksa karşı fikirlere antipatik bakmak,Temelsiz eleştirmek,hassas kelimelerle yaralamak sadece kişisel egoları tatmin eder ki demokrasi işte bunu sindiremez. O bir sevgilidir.Tutkunluk ölçüsünde sevilirse güçlenecek ve büyüyecektir. sevgilerimle sardunya Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 İşte budur sayın gugukçuk... nihayet birbirimizi anlamaya başladık, buda bir gelişim değil mi? Demokrasi konusunda demokrat olmaya çalışacağız nasihatlerinizle... Teşekkür ediyorum... selam ve saygılarımla Alıntı
Φ Damien Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2006 demokrasinin tek kusurlarından birisi de, art niyetli kullanılmaya çok açık olması, mağdurlarının çok fazla olması. Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 DEMOKRASİ NEDİR? NE DEĞİLDİR? Demokrasi genellikle eksik ve eksik olduğu için de yanlış olarak “çoğunluk yönetimi” olarak tanımlanır. Demokrasi, mevcut yönetimle, ülke çözümleri hakkında aynı düşüncede olmayanların, bu düşüncelerini açıklama ve yayma haklarının bulunduğu bir çoğunluk yönetimidir. Bu anlayışın altında ise, bireyin temel hak ve özgürlükleri yatmaktadır. Demokrasi her şeyden önce, çoğunluğun baskısı değildir. azınlıkta kalan düşüncelerin baskısı, hiç değildir. şiddet ögesinin, demokrasiler içinde kesinlikle yeri yoktur. demokrasi, rejimler arasında kötülerin en iyisidir, demokrasi erdemdir. Türkiye’deki duruma baktığımızda demokrasi ile iki tür yanlış yapılabilir: Birinci yanlış, iktidara gelen güçten başka düşünlere sahip olanların varlıklarını yok saymaktır. İkinci yanlış ise, demokratik mekanizmaları yok edici çözümlere karşı kendini koruyamamasıdır. saygılarımla Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 fıkırlerıme katılmayabılırsınız ama bu sekılde dalga gecer gıbı bır cevap vermenızı gerektırmezdı.yaptıgınız elestırı saygılı yapıcı egıtıcı ogretıcı bır sekılde olmasını ısterdım. madde madde acıklamıssınız1 maddede demokrasının kısaca acıklamak ıstedım sız bu laflardan bıse anlamıyosanız o sızın bılecegınız ıs 2 maddenızde turkıyenın buralara gelmesınde hıc mı bu halkın sucu yok uzerıne olu topragı dokulmus bu kadar vurdumduymaz bır halkın hıcmı sucu yok sımdı? 3 bır ornek verım tayyıp erdogan secım konusmalarında ne soyledı hangı ıle gıttıyse hangı tv kanalına cıktıysa dokunulmazlıkları kaldıracam dedı.akp ye oy verenlerın cogu belkı bunun ıcın oy verdı pekı ne oldu dokunulmazlıkları kaldırdımı. pekı halk bunun arkasında durdumu neden dokunulmazlıkları kaldırmıyosun dıye tepkı gosterdımı.oyunu kullandı kafasını egıp kaderıne razı oldu.bunun boyle olmaması gerektıgını soyluyorum sen de o zaman her gun her hafta secım olsun dıyosun 4 nıye sen halkın sokaga cıkmasını tepkı gostermesını haklarını savunmasını ıstemıyormusun.hamama gıtsın falan dıyorsun. 4. Sorudan başlayalım. Bak sevgili Young ya da onun fransızcası jön kardeşim seni pek severim bilirisin. Neden mi öyle diyorum çünkü ben o resmini taşıdığın adam gibi insanlar savci öldürsün, polis vursun adam dövsün bomba atsın ve katil olsun istemiyorum.... sanırım bunu sen de istemezsin, katil olup mapuslara düşsün ister msisn bu halk ? o zaman katilleri özendirmemeye gayret et... 3. hayır dostum halka Akapa'ya vekil dokunulmazlığını kaldırsın diye oy vermedi, bu yüzden oy veren bir kaç yüz okur yazardır bu ülkede. halk kendini anlayan sorunlarına çözüm olan kendine yakın hisssetti akapayı, kendi gibi köylü zannetti, ondan oy verdi. o dokunulmazlığı da sakın partiler çözer zannetme sevgili dostum bu iş partiler üstüdür, şöyle bir kaç sahife tarih okursan göreceksin ne demek istediğimi, unutma ki Asılan başbakan menderes de asılmadan evvel dokunulmazdı. Ama o bürokrasiye dokundu diye asıldı, milleti soyan hippiler ise ödüllendirildi.. 2. halk halktır. sen bir okur yazar zengin kültürlü b,r zümre meydana getirmezsen ( buna burjuvazi derler ki BURG kelimesinden türer Türkçedeki burç la aynı anlamdadır, yani biz aşırmışız, şehrin etrafını çeviren duvardan mülhem, şehir anlamına gelir, burjuvada şehirlidir zaten ) halktan birşey bekleyemezsin, karnı aç adam düşünemez, düşünemediği için de daha da açlaşır buna fasit daire denir iktisatta daha evvel izah etmiştim.. 1. birinci maddede demokrasiyi değil kafanızdaki karışık düşünceleri orataya dökmüşsünüz hepsi bu . bozan Alıntı
Φ Scaramouche Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 Asılan başbakan menderes de asılmadan evvel dokunulmazdı. Ama o bürokrasiye dokundu diye asıldı, milleti soyan hippiler ise ödüllendirildi..bozan Bozan bey bunu tartışmayı genişletebilmek için soruyorum...Rica etsem Adnan Menderes'i Türk siyasal yaşamı içinde nereye koyduğunuzu ve nasıl tanımladığınızı öğrene bilir miyim?Türk siyasetine demokrasi adına ne getirmiştir ne götürmüştür... Halk halktır. sen bir okur yazar zengin kültürlü b,r zümre meydana getirmezsen ( buna burjuvazi derler ki BURG kelimesinden türer Türkçedeki burç la aynı anlamdadır, yani biz aşırmışız, şehrin etrafını çeviren duvardan mülhem, şehir anlamına gelir, burjuvada şehirlidir zaten ) halktan birşey bekleyemezsin, karnı aç adam düşünemez, düşünemediği için de daha da açlaşır buna fasit daire denir iktisatta daha evvel izah etmiştim.. bozan Bu konuda görüşlerinize katılıyorum...Türkiye'de ki Avrupa'da ki gibi bir burjuva sınıfının oluşamamasının asıl nedeni Avrupa'da ki halkın oluşturduğu burjuva sınıfının doğrudan halkın baskısıyla yani alttan bir dalgayla egemenliğini aristokrasi ve bürokrasi üzerinde kabul ettirip böylece bürokratik kadroları bile kendisi görev başına getirecek bir düzeye erişirken,2 yüzyılı aşkın bir süre içinde pişerek üst düzey bir kültürel birikim yaratabilmiş olabilmesidir...Tabi Türkiye'deki gibi 25-30 sene gibi bir sürede bürokrasinin ve üst yönetim kadrolarının emrivakileriyle bir Türk burjuvasizi yaratılmaya çalışılırsa ortam aynen günümüz de olduğu gibi zenginleşmiş ama yontulmamış Türk usulü bir burjuva kitlesine kalıyor malesef...Türkiye'nin temel açmazıda budur bence... Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 Bozan bey bunu tartışmayı genişletebilmek için soruyorum...Rica etsem Adnan Menderes'i Türk siyasal yaşamı içinde nereye koyduğunuzu ve nasıl tanımladığınızı öğrene bilir miyim?Türk siyasetine demokrasi adına ne getirmiştir ne götürmüştür... Bu konuda görüşlerinize katılıyorum...Türkiye'de ki Avrupa'da ki gibi bir burjuva sınıfının oluşamamasının asıl nedeni Avrupa'da ki halkın oluşturduğu burjuva sınıfının doğrudan halkın baskısıyla yani alttan bir dalgayla egemenliğini aristokrasi ve bürokrasi üzerinde kabul ettirip böylece bürokratik kadroları bile kendisi görev başına getirecek bir düzeye erişirken,2 yüzyılı aşkın bir süre içinde pişerek üst düzey bir kültürel birikim yaratabilmiş olabilmesidir...Tabi Türkiye'deki gibi 25-30 sene gibi bir sürede bürokrasinin ve üst yönetim kadrolarının emrivakileriyle bir Türk burjuvasizi yaratılmaya çalışılırsa ortam aynen günümüz de olduğu gibi zenginleşmiş ama yontulmamış Türk usulü bir burjuva kitlesine kalıyor malesef...Türkiye'nin temel açmazıda budur bence... tabi ki sevgili Scaramouche açıklayayım. Adnan Menderes demokratik adım olarak siyasi yaşama hiçbir şey getirmemiştir getirememiştir, hatta 2. ABD ham,itten bu yana gelen istibdat rejimini yıkmamış kendi egemenliğini ilan etmiştir kendisinden öncekiler ve sonrakiler gibi. Ve lakin merhumun asılması demokrasiyi de beraberinde asmıştır, ben meselenin bu yanındayım. siz o zamanları jhatırlamazsınız ama okumuş olmanız lazım, Merhum menderes kendinden önceki CEHAPA'nın yaptığı baskıcı taktikleri onlar kadar olmasa da uygulamıştır, karneci inönünün baskıcı uygulaması olmasa menderes daha önce iktidara gelecek ve daha önce iktidardan gidecekti amaa ki bürokrasi bunu hazmedemedi, menderes başa geçince de bu sefer Cehapayı kilitledi mesele bu. Ve fakat hemen toparlanan bürokrasi askeri kanadın ve sivil kanadın uyumlu çalışması ile merhumu asmayı başardı,işte o gün demokrasi darbeyi yedi, burada dış şartlar da etkili oldu tabiki, o zamanlar bu ülke ABADAile rusya arasına da sıkışmıştı hatırlarsanız... Bilmem anlatabildim mi ? bozan Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.