Φ emre_s Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 sen ne anlarsın aşktan sevgiden. biz aşktan anlayanlar için söyledik o lafı. Alıntı
Φ ademek Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 ARKADAŞLAR beni belki geri kafalı göreceksiniz ama ben görücü usulu ile evlenmekten yanayım bu usulde aşk ta var mantıkta ve huzur en önemlisi bu ben 16 yıllık evli biriyim ama bundan hiç şikayetçi olmadım size de tavsiye ederim. Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 geri kafalı olarak görmek değil de görücü usülü olmaz be hocam artık. yani ne bileyim aynı yastığa baş koyacağım insanı ailemin seçmesi bana çok mantıklı gelmiyo. Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 geri kafalı olarak görmek değil de görücü usülü olmaz be hocam artık. yani ne bileyim aynı yastığa baş koyacağım insanı ailemin seçmesi bana çok mantıklı gelmiyo. haklisin be emre ne diyim dusunsene tanimadigin adam onceden tamamda simdi olmaz bee Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 ya benim için tanıdığım adam da olsa fark yapmaz. adam olmasın lütfen Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 15 Haziran , 2006 ya benim için tanıdığım adam da olsa fark yapmaz. adam olmasın lütfen aman zaten ustune alinmaa hemen allahin lapini tamam sana kiz bulcazz Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 yok canım ısmarlama lazım değil. ben kendim bulurum Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 yok canım ısmarlama lazım değil. ben kendim bulurum yok be kizi kendine birakirsan ya davulcuya ya zurnaciya gider erkek icinse seni basi bos birakirsak sen simdi 40 li yaslara filan gidersin Alıntı
Φ ademek Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 görücü usul denince niye korkuyorsunuz anlamıyorum sonuçta ailenin bulduğu bir kişi ailen senin kötü olmanı istemez nerde iyi aile olacak birisi varsa onu bulurlar sonuçta ev kuracaksın görücü deyipte hemen kızı alacaksın diye bir şey yok en azından nişanlılık dönemi var anlaşırsan alırsın ne kötülüğü var? Alıntı
Φ ZEMHERiM Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Önce mantık olmalı şayet mantık olarak uyuyorsa zaten aşk gelir Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 görücü usul denince niye korkuyorsunuz anlamıyorum sonuçta ailenin bulduğu bir kişi ailen senin kötü olmanı istemez nerde iyi aile olacak birisi varsa onu bulurlar sonuçta ev kuracaksın görücü deyipte hemen kızı alacaksın diye bir şey yok en azından nişanlılık dönemi var anlaşırsan alırsın ne kötülüğü var? ailemiz bizim iyliğimizi ister tabiki de. ama şu da bir gerçek ki bizim kiminle daha mutlu olacağımızı da en iyi biz biliriz. ben aşık olmadığım biriyle kesinlikle evlenmem. ailemin bulduğu kız da şüphesiz aşık olduğum kız olmayacak Alıntı
Φ SERENGETİ Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 yan yana gelmemesi gereken üç kelime nedense ardı ardına gelmiş aşk,mantık,evlilik.. Alıntı
Φ Scaramouche Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Aşk insanın doğru karar verme yeteneğini elinden alır...Bu yüzden en iyisi mantığın yön verdiği duyguları hissederek bir seçim yapabilmek...Kabul edin ya da etmeyin aşk ölümsüz bir duygu değil,gelip geçicidir...Yeterince mantıklı karar veremezseniz sonunda elinizde pişmanlıklardan başka birşey kalmaz... Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 görücü usul denince niye korkuyorsunuz anlamıyorum sonuçta ailenin bulduğu bir kişi ailen senin kötü olmanı istemez nerde iyi aile olacak birisi varsa onu bulurlar sonuçta ev kuracaksın görücü deyipte hemen kızı alacaksın diye bir şey yok en azından nişanlılık dönemi var anlaşırsan alırsın ne kötülüğü var? seni anliyorum kendine gore sende haklisin annem bile dedigin yontemin daha iyi olacagini soluyo yok neymis onlarin buldugu daha iyi aile cocugu olurmus yada kizlarina degfer verirmis oole seyler istee ama dogru gunumuzde gorusuyolar geziyolar ole daha iyi oluyorrr Alıntı
Φ thor Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 "ne zaman, Bir kaza olsa adı aşk oluyor artık Aşksa dünyanın çoktan unuttuğu bir tansık" Ben vucudundaki yağ kütleleri yüzünden yıllarca yıllarca akapunktur'a gidip sonunda zayıflamayı başaran; Üniversiteyi kazanamadığı için torpille memuriyete girip şef olacam derdiyle aöf den okul bitiren ve daha burda uzun uzadıya yazamıyacağım bir çok insan üstü çaba sarfedip ve bunu sadece kariyer sahibi biriyle evleneceğim derdiyle yapıp, flört etmeye karşı olduğundan istemeye gelen güvenlik görevlisi birini sınıfsal sorun yapıp (kendisi gecekonduda otururdu) o kimki beni istiyor tripleriyle kapıdan yollayan ve ardı sıra geçtiğimiz yaz maden mühendisi bi zatla evlenmeyi başaran insan gördüm!kendisinin çok samimi dostu bu insanın bunu taa lise yıllarında kafasına koyduğunu söylüyor takribi 15 sene önce. Bu mantık evliliğine örnek oluyor sanırsam(her ne kadar uzun soluklu ve sancılıda olsa(!)) ben yine türk filmlerini aratmayacak şekilde birbirini seven deliler gibi aşık,hatta samimi söylüyorum erkek fakir kız zengin ve kızın ailesi şiddetle karşı bu evliliğe ama aşk ya bu erkekle kızın kaçması sonucu evlilikle başlayan ardısıra 4 tane çocukları olan tabi bu 28 yıllık bi süreç ara ara erkeğin aldatmaları nedeniyle sekteye uğrasada 4 yıl öncesine kadar devam eden evlilik ve en sonunda biten(yani öyle bir aşkki erkek askerdeyken sevdiği kadına rulo biçiminde 68 metrelik mektup yazıyor, ölümleri bile göze alabiliyor)Şİmdi erkek başkasıyla evli ve çocuğu var,kadın yaralı içinde sönmeyen aşkın getirdiği o nefretle duruyor ) Bu da aşkla yanıp tutuşulan önüne çıkan tüm engelleri yıkıp geçen bir aşkın çokk çok kısa bir öyküsü bunada aşk evliliğine bi örnek diyebiliriz sanırsam. Demekki aşk da mantık da hikaye karşına çıkan kişinin neyi ne kadar yaşamışlığına,doymuşluğuna,aç olmamasına,sana katabilecek bir ruhu olmasına,hayata aynı pencereden bakabilmeye(zıtların birlikteliği insan ilişkilerinde pek mümkün olmuyor bana kalırsa)bağlıdır diye düşünüyorum. Tercihimz bi şekil sezgilerimiz ve birikimlerimizle doğru düzgün insanı bulmak, yoksa aşk yada mantık ikiside evlilikte bi yarar sağlamaz kanaatindeyim. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Demekki aşk da mantık da hikaye karşına çıkan kişinin neyi ne kadar yaşamışlığına,doymuşluğuna,aç olmamasına,sana katabilecek bir ruhu olmasına,hayata aynı pencereden bakabilmeye(zıtların birlikteliği insan ilişkilerinde pek mümkün olmuyor bana kalırsa)bağlıdır diye düşünüyorum. Tercihimz bi şekil sezgilerimiz ve birikimlerimizle doğru düzgün insanı bulmak, yoksa aşk yada mantık ikiside evlilikte bi yarar sağlamaz kanaatindeyim. Aynen katılıyorum... Ortada paylaşılacak bir ömür varsa ne aşk nede tam manasıyla mantık dogru bir seçenektir... Herkesin bir ruh ikizi olduğu kanısındayım... Önemli olan ortak paydalarda buluşmak ve hayata aynı pencereden bakmak , beraber ağlayıp beraber gülebilmek , hayatta gaye ve amaçlarının bir olması ve o yolda beraberce yürüyebilmektir... Bir ömür kimsenin kara kaşına , gözüne bakarak geçmez değil mi Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 ben aşktan ve mantıktan öte sevgi evlılığı dıyorum...aşk bıranlıktır,tanımayla olan değildir.. sonra kişiler evlendıkçe uyumsuz olduklarını görürler buda çok sorun yaratır.. en güzeli, zaman geçiriken sıkılmadığınız hayata aynı pencereden bakabıldığınız beraber bişeler yapabıldığınız sinema,tıyatro vs.gibi hobıleriniz olan kişyle uyumdur.. aşkla evlenıpte vay ben bunu mu sevmişim,ortak bışey konuşamıyoruz,ben dışarı çıkalım dıyorum o evde oturuyor gibi sorunlara düşersınız.. Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 ben aşktan ve mantıktan öte sevgi evlılığı dıyorum...aşk bıranlıktır,tanımayla olan değildir.. sonra kişiler evlendıkçe uyumsuz olduklarını görürler buda çok sorun yaratır.. en güzeli, zaman geçiriken sıkılmadığınız hayata aynı pencereden bakabıldığınız beraber bişeler yapabıldığınız sinema,tıyatro vs.gibi hobıleriniz olan kişyle uyumdur.. aşkla evlenıpte vay ben bunu mu sevmişim,ortak bışey konuşamıyoruz,ben dışarı çıkalım dıyorum o evde oturuyor gibi sorunlara düşersınız.. sana katılıyorum sedelina aşk gelip geçicidir ama sevgi ebedidir. o yüzden sevgi evliliği sonsuza kadardır. Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 sevgi evliligi sonsuza kadardir dogru ama soluyorum ve hepde diycem evliligi hemen dusunmeyin once taniyin karsinizdakini ask sevgi degildir Alıntı
Misafir yemyeşim Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Ne kadar şanlısın arkadaşım.Darısı başımıza..... Amin!! Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2006 Amin!! benden de aminler Alıntı
Φ Ya Sev Ya Sevr Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Mantık evliliği biraz kaçamak bir olay bence çevremde bu tür evlilik aradığını söyleyen insanlar var. Bana göre bu istenilen kişiyi bulmadıktan sonra artık bu durumdan bıkmış kişilerin bir kaçış yolu ki bende konuyu açan arkadaşın fikrine katılıyorum. Hayatının geri kalanını berbat ediyorlar. Örnek vermek gerekirse sıkıntı ve üzüntüyü ateşe benzetirsek, bir orman yangınından kaçayım diye patlamak üzere olan bir volkana tırmanmak gibi bir şey , Yapmayın yazık ediyorsunuz kendinize! Alıntı
Φ meliskoo Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Herşey dahil olsun rica etsem hem mantık hem aşk içinde olsun tabi varsaa ahh doğru insan ahh nirdesin beaa bak biz burdayısss... otellerde olur ya herşey dahil öle olmalı 5 eksik 3 gedik hepimizin bulabildiğiyse.. Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 çok yazık gerçekten. sevginin aşktan üstün olduğunu düşünenler ve hatta daha büyük hata mantık evliliğinden yana olanlar var. keşke hepiniz gerçek aşkı bir kez tatsanız. ama karşılıklı. acı çektirmeyen. dünyaya başka baktıran. en önemlinin önüne geçip vazgeçilmez olan gerçek aşk. bu his diğer hiç bir hisle örtüşüp kıyaslanmaz. Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 6 Temmuz , 2006 çok yazık gerçekten. sevginin aşktan üstün olduğunu düşünenler ve hatta daha büyük hata mantık evliliğinden yana olanlar var. keşke hepiniz gerçek aşkı bir kez tatsanız. ama karşılıklı. acı çektirmeyen. dünyaya başka baktıran. en önemlinin önüne geçip vazgeçilmez olan gerçek aşk. bu his diğer hiç bir hisle örtüşüp kıyaslanmaz. emrecimm sen tattin galiba o gercek askii ahh darisi benim ve herkesin basinaa Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.