Φ gloria Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2013 İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu, John Steinbeck'in 'Fareler ve İnsanlar' isimli kitabın bazı bölümlerini bazı sayfalarının "ahlaki olmayan bölümler" içerdiğine karar verdi. Ayrıca; Tıpkı Fareler ve İnsanlar kitabı gibi 100 Temel Eser arasında bulunan ve yıllardır çocuklara okutulan (hatta benim çocukluğumda dahi okuduğum) Şeker Portakalı isimli kitabı öğrencilerine ödev veren bir Türkçe öğretmeni hakkında soruşturma açıldı. Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Barış Uluocak ise konuyla ilgili şöyle bir açıklamada bulundu; “Müfettişler, BİMER’den gelen talebi bir emir olarak üzerlerine vazife edinmişler, ancak yüz temel eser arasında var mı yok mu hiç onu kontrol dahi etmemişler. Büyük bir eksiklik. 10 yıllık öğretmen arkadaşımız da şaşkın. Biz de öğretmen hakkında haksız yere soruşturma açanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Kitap fakir bir ailenin çocuğu Zeze’nin yaşadıklarını konu ediniyor. Soruşturma açılması traji komik bir vaka” Yani arkadaşlar anlayacağınız Şeker Portakalı müstehcen, Fareler ve İnsanlar sakıncalı... 500 Temel eser yerine 1 temel eser (Namaz Hocası) kalana kadar devam.. Alıntı
Φ jokerboy Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2013 Çok enteresan bir durum kaç yıldır bu kitaplar okutuluyor. Hadi diyelim gerçekten var ama bunu keşfetmeleri neden bu kadar uzun sürdü. Çok saçma bencede neyse. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.