Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2012 12 yıl 60 sayısının rakamla yazılışında bir sorun yok ama yazıyla yazıldığında çoğu zaman sıkıntı çekilir. Peki doğrusu hangisi? Altmış mıdır yoksa atmış mı? 60'ın yazıyla yazılışı ALTMIŞ şeklinde olmalıdır. Atmış burada yanlış kullanımdır.
Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2012 12 yıl Her ikiside. Altmis-59 dan sonraki sayidir. Atmis-Atmak fiilinin misli gecmis zamanidir. Ucuncu tekil sahistir.
Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2012 12 yıl Yazar Tarih 21.12.2012 at 19:17 , evrensel-insan dedi: Her ikiside. Altmis-59 dan sonraki sayidir. Atmis-Atmak fiilinin misli gecmis zamanidir. Ucuncu tekil sahistir. Evet atmış kelimesinin de tabii bir anlamı var ama konu başlığımıza göre bu yanlış bir kullanım biçimi olduğu için özellikle şöyle belirttim "60'ın yazıyla yazılışı ALTMIŞ şeklinde olmalıdır. Atmış burada yanlış kullanımdır." "60 sayısının yazıyla yazılışı" diye ve atmış kelimesinin "burada" kullanımı yanlış diye
Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2012 12 yıl Ben senin yanitina yonelik, yazmadim zaten. Sadece sorunun aciklamasini yaptim.
Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2017 8 yıl Her ikiside. Altmis-59 dan sonraki sayidir. Atmis-Atmak fiilinin misli gecmis zamanidir. Ucuncu tekil sahistir. harika elinize sağlık
Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2018 6 yıl 60 rakamı nedir? 60 diye bir rakam var da niye haberimiz yok? Rakamlar 0,1,2...-9 a kadar olan 10 adet sayıdır. 60 bir rakam değildir, birsayıdır. Okunuşunun doğrusunu paylaşayım derken hata yapıyorsunuz! Deveye sormuşlar neren eğri diye, Nerem doğru ki, demiş! Sizinki de o hesap!!!
Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2020 5 yıl Tarih 04.10.2016 at 19:26 , Misafir Gezegen dedi: Kırk yıllık bildiğim atmış şimdi olmuş olmuş altmış haklısın 😃 katılmakla kalmıyorum kutluyorum. Bu kadar zeki olmayı neye borçlusunuz acaba merak ediyorum cevaplar mısınız?
Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2020 5 yıl Yazar Tarih 02.11.2015 at 10:20 , Misafir barzo dedi: 60 rakamı değil "sayısı" Tarih 31.07.2018 at 13:28 , Misafir Papidad dedi: 60 rakamı nedir? 60 diye bir rakam var da niye haberimiz yok? Rakamlar 0,1,2...-9 a kadar olan 10 adet sayıdır. 60 bir rakam değildir, birsayıdır. Okunuşunun doğrusunu paylaşayım derken hata yapıyorsunuz! Deveye sormuşlar neren eğri diye, Nerem doğru ki, demiş! Sizinki de o hesap!!! Tarih 24.05.2020 at 21:08 , Misafir İsimmmma dedi: 60 rakam değil sayıdır Vayyyyy Bana yeni bir şey öğrettiniz diyecektim ama vazgeçtim çünkü 60'a rakam demiyorum 60'ın rakamla yazılışı diyorum. Biliyorsunuz sayılar yazıyla (daha doğrusu harflerle) ve yahut da rakamla yazılabilirler, mesela 60 sayısının harflerle yazılışı "altmış"tır rakamlarla yazılışı 60'tır. O yüzden 60 rakamı değil de rakamla 60 demiş olabilir miyim sizce? Deveye boynun eğri derken de...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.