Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"Kadına Yönelik Şiddete Son!" Kampanyası başlamışt

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Uluslararası Af Örgütü'nün 2010 yılına kadar devam ettireceği bu kampanyanın hedefi kadına yönelik şiddetin sona ermesi için bütün kadın ve erkekleri acilen harekete geçirmektir. Kadına yönelik şiddet durdurulmalıdır ve durdurulabilir. İnsan haklarını evlerimizin içine getirmek elimizde!

Kampanyayı destekleyen kurumlardan bazıları

----------------------------------------------------------

Moğollar grubu Kadına Yönelik Şiddete Son!kampanya t-shirtle sahneye çıkarak desteklediler, 19.12.2004 Denizli:

Mor ve Ötesi grubu Kadına Yönelik Şiddete Son! el basma eylemine katıldı, 16.7.2004 İstanbul Babylon konseri sonrası:

Kardeş Türküler

İstanbulspor teknik direktörü Sn. Aykut Kocaman, İstanbulspor menajeri Sn. Sinan Dinler ve İstanbulspor futbol takımı desteklemiştir.

7 ve 8 Mart 2005, Ankara, İstanbul, İzmir. Uluslararası Af Örgütü ilçe belediyelerinin desteğiyle kadına yönelik şiddet mağduru kadınların anısında lale bahçesi açıyor.

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu Uluslararası Af Örgütü'nün "Kadına Yönelik Şiddete Son!" kampanyasını desteklemektedir.

• Cevaplar 71
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Kadınlar olmadan hayat devam edemez.Bizi dünyaya getiren ve canını esirgemeyen analarımız da kadındır.Onlara saygıda kusur edilmemeli.Hele hele bu kadın dünyanın en cefakar ve en onurlu kadını olan Türk kadınıysa.

Gönderi tarihi:

Size destek veriyor ve ekleme yapmak istiyorum...

İNSANA YÖNELİK ŞİDDETE SON!!!

MASUM İNSANLAR, BEBEKLER ÖLDÜRÜLMESİN!!!

:clover:

Gönderi tarihi:

şiddet insani bi sorun haklısın ama şuda bir gerçek ki bugün dünyanın her yerinde kadınlar bunu daha yogun yasıyor

Sevgiler

Gönderi tarihi:

"kadini devlet islerine sokmayan; kadini; erkgi ile esit yapmayan devletler yok olmaya mahkumdur."

Sokrat

(kadina uygulanan siddeti ortadan kaldirabilirseniz, insana yapilan siddeti önlemis olursunuz)

Gönderi tarihi:

NE DENİRKİ ŞİMDİ. HALA KADINLARIMIZIN ŞİDDET GÖRÜYOR OLMASI NE BÜYÜK BİR AYIP.

TEŞEKKÜRLER ŞEVVAL KARDEŞİM BU HABERİ BİZLERLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN.

KESİNLİKLE DESTEKLİYORUM.HAKETTİĞİMİZ DEĞERİ GÖRMEK TEMENNİSİYLE SEVGİLER.........

Gönderi tarihi:

Şevvalim döktürmüssün gene sen ne diyosan dogrudur

neyse sen kızarsın şimdi ciddiyeti bozmayalım ben bu kampanyaların hayat bulacagına inanmıyorum bi kere konu basında hiç yer almadı demek ki medya için haber degeri taşımıyor adamlarda vermiyor peki sorarım sayın uçan süpürgem şevvalim ne olur bu kampanyanın sonu

sevgilerimle :wub:

Gönderi tarihi:

arkadaşlar şimdi kadını savunuyoz diye tüm erkeklerin hakkınıda yimeyek isterseniz. he... kadın irkek değil şiddet başlı başına bir sorun zaten. ancak unutulmamalıdır ki ikili ilişkiler karşılıklı fedakarlığa bağlıdır. anladınız mı? kadında öyle bir devlete sokulcak o raya sokulcak diye bir şey yok zaten kadınlarımız çağdaşlaşma adı altında iyice kullanılıyo. bunu görmüyomusunuz. tamam kadınların üzerindede baskılar var bunların çözülmesi dileğiyle...

hepimiz insanız...

Gönderi tarihi:

Açelya medyanın ilgisini çekmek için kampanya televoleye yada diger magazin programlarına konu olamayacagına göre yapacak birşey yok

dogrular ve gercekler su gibidir önüne kimse gecemez o mutlaka akacak bir yol bulur umutlarımızı kaybetmeyelim :clover:

Bu arada seni burda görmek çok güzel bana uçan süpürge demişsin sende bi cadısın :D

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:

okumuş insanların eşlerini daha çok dövdüğüne ilişkin bir yazı okumuştum okumuşu böle yaparsa okumamış oranı daha fazla memlekette onlara nasıl anlatıcaz.. belkide okullarda eş dövmeyi anlatıyorlardır nedersiniz..

bazen bir coban olup dağlarda özgür olmak istiyorum..

Gönderi tarihi:

BİZ İSTEDİĞİMİZ KADAR BURDA KENDİMİZİ YIRTALIM OY TOPLAYALIM VB.

BU BOZUK DÜZEN BU HAKSIZLIK BU AŞAĞILAMALAR BU KİŞİLİĞE SALDIRI ÖYLE HA DEYİNCE DURMAZ DURMAYACAK...

UMUT SAÇAN BEN,İŞTE BU KONUDA UMUTSUZUM... :closedeyes:

AMA TEMMENNİLERİMİZ TABİKİİ AYNII...

Gönderi tarihi:

TARİH BOYUNCA KADIN

Eski Yunanlılar'da Kadın

İnsan üzerinde bir yük

Yegane amacı kadın hizmetçi olarak evde hizmet etmek

Kadın pisdir, şeytani varlıklardan biridir

Yasal açıdan bir eşyadır, çarşıda alınıp satılabilinir

Medeni haklardan yoksundur, hürriyeti elinden alımıştır

Miras hakkı yoktur

Erkeğin izni olmadan kadın kendi malını harcama yetkisi yoktur

Boşama yetkisi yalnız erkeğe verilmiştir

Yangın ve yılanın sokmasının bir çaresi vardır, fakat kadının kötülüğünün çaresi yoktur

Eflatun, "Kadın elden ele orta malı olarak gezmeli"

Aristo, "Kadın yaratılışta yarı kalmış bir erkektir."

Yunan mitolojisinde ilk kadının ismi "Pandora"dır. Topraktan ve sudan yaratılmıştır. İnsanın başına gelen tüm bela ve felaketlerin sebebi bu kadındır. O, kötülüklerin kalpalı olduğu kağağı açmış ve bütün müsübet ve felaketleri dünyaya yaymıştır.

Fahşelerin evleri siyaset, sanat ve edebiyat merkezleri halindeydi.

Sanat adına çıplak heykeller ve aşk tanrıçaları yapılırdı.

Roma'da Kadın

Babanın kendi kız ve erkek çocuklarını ailesine kabul etme mecburiyeti yoktu. Çocuk doğumdan sonra, babasının ayakları önüne bırakılır, baba eğer onu kucağına alırsa çocuğu kabul etmiş sayılırdı. Kaldırmazsa onu kabul etmediği anlamına gelirdi.

Çocuk erkek ise isteyen onu alıp götürürdü, kız ise açlık ve susuzluktan ölüp giderdi.

Aile reisi çocuklarından dilediğini satar, istediğini aileden ihraç ederdi

Koca isterse karısını öldürebilirdi

Boşanma sistemi 520 yılına kadar bilinmiyordu

Kadınlar vatandaş değildir.

Eski Hind'de Kadın

Kadın köledir

Kadın kocası öldüğü zaman hayat hakkı yoktu, o gün ölmeliydi

Kadın 17.yüzyıla kadar kocasının cesediyle beraber yakılırdı.

Tanrıların hoşnut edilmesi için kadın kurban edilirdi

Hind hukukuna göre felaket, tafun, ölüm, cehennem, zehir, ejderha, ateş hiç bir zaman kadından daha kötü değildir.

Buda: "Eğer kadınları dinime kabul etmeseydim Budizm çok uzun zaman temiz bir şekilde devam ederdi. Bugün artık bu dinin uzun zaman yaşıyacağını zannetmiyorum. Zira bu dine kadın girmiştir."(Edyanu'l Hind 72)

Eski Mısır'da Kadın

Firavular devrinde kız kardeşlerle evlenirdi. Firavunlar tahtlarını başkalrıyla paylaşmamak için çoğu kez kız kardeşleriyle evlenmişler. Mısır halkı da Firavunlar gibi yapmışlardır.

Bâbil'de Kadın

Kadın evcil hayvanlar mesabesindedir

Biri bir adamın kızını öldürdüğü zaman o da kızını diğerine teslim ederdi. Teslim alan kişi kendi malı gibi kullanır isterse öldürürdü.

Eski İran'da Kadın

Mecusilerin devrinde kız kardeş ve anne gibi kan yakınlığının bir saygınlığı yoktu. Onlar kızkardeşleriyle evlenir ve bunuda teçvik ederlerdi.

Eski Rusya'da Kadın

Erkek ve kadına farklı hukuki muamele yapılırdı.

Fuhuış yapan, zina eden kadına çok ağır ceza verilirdi .Cinsel organları oyularak çıkarılırdı. Erkeklere böyle bir ceza verilmezdi.

Eski Çin'de Kadın

Kadın insan değildir.

Kadınlara isim verilmezdi, numara konulur, iki üç diye seslenilirdi.

Kız çocukları uğursuzluk sebebidir.

İslam bütün bu ayrımcılığa son vermiştir. Kadına yapılan şiddeti kesinlikle haram kılmıştır.

Saygılar...

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:

islam kadına yönelik şiddeti kaldırmıştır diyorsun da arkadaşım ben sana bir anımı anlatayım ortaokuldayız din kültürü hocamız sınıftaki kızların ondokuzmayıs çalışması var diye spor salonunda olduğu bir derste oh be iblissiz ders anlatmak kadar güzel bir şey mi var dediğini duyduğumda neden iblis dediniz sorusuna cevabı aynen şöyle oldu kadınlar iblistir dedi. ogün kü tartışmamız yüzünden büte kaldımğımı dün gibi hatırlıyorum. bu nasıl çelişkidir. ben bir iblisten doğmadım bir ibliside sevmiyorum

Gönderi tarihi:
islam kadına yönelik şiddeti kaldırmıştır diyorsun da arkadaşım ben sana bir anımı anlatayım ortaokuldayız  din kültürü hocamız sınıftaki kızların ondokuzmayıs çalışması var diye spor salonunda olduğu bir derste oh be iblissiz ders anlatmak kadar güzel bir şey mi var dediğini duyduğumda neden iblis dediniz sorusuna cevabı aynen şöyle oldu kadınlar iblistir dedi. ogün kü tartışmamız yüzünden büte kaldımğımı dün gibi hatırlıyorum. bu nasıl çelişkidir. ben bir iblisten doğmadım bir ibliside sevmiyorum

15234[/snapback]

Bak kardeş yukarda tarih boyunca toplumlarım kadına hangi gözle baktığını yazdım. O hocan o toplumlardan biri gibi düşünüyorsa, o toplumlardan biridir. Ben islamın özünden bahsediyorum. Kişilerle din ölçülemez.

Saygılar...

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:
islam kadına yönelik şiddeti kaldırmıştır diyorsun da arkadaşım ben sana bir anımı anlatayım ortaokuldayız  din kültürü hocamız sınıftaki kızların ondokuzmayıs çalışması var diye spor salonunda olduğu bir derste oh be iblissiz ders anlatmak kadar güzel bir şey mi var dediğini duyduğumda neden iblis dediniz sorusuna cevabı aynen şöyle oldu kadınlar iblistir dedi. ogün kü tartışmamız yüzünden büte kaldımğımı dün gibi hatırlıyorum. bu nasıl çelişkidir. ben bir iblisten doğmadım bir ibliside sevmiyorum

15234[/snapback]

Bak kardeş yukarda tarih boyunca toplumlarım kadına hangi gözle baktığını yazdım. O hocan o toplumlardan biri gibi düşünüyorsa, o toplumlardan biridir. Ben islamın özünden bahsediyorum. Kişilerle din ölçülemez.

Saygılar...

15242[/snapback]

ya dikkatimi çektide yazdığın her iletiye dinden allahtan bişiler katıyorsun konu başlığı islamiyetin kadına verdiği değer mi yada toplumların kadına verdiği değer bir insan olarak eşini neden döversin buna dini yada ne bileyim allahı katmadan birşey ekliyemiyormusun bu konuda kendine has bir söylemin yok mu?

Gönderi tarihi:

kralx konuya katkılarından dolayı tşk :clover:

ama kadının yeri hala dünya cografyasında degişmemiş sadece tr degil dünya ülkelerinde yapılan arastırmalar bunun bir kanıtı alın size bir örnek ;

Cumartesi, 25 Haziran 2005

İsveç- BM istatistiklerine göre bugün dünyada 130 milyon kadın ve kız çocuğu sünnetli. Her yıl yaklaşık 2 milyon kız çocuğu da sünnet nedeniyle hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya

Kadın sünneti esas olarak, Afrika kıtasının orta şeridinde yer alan 30 Afrika ülkesinde uygulanıyor. Bu bölgedeki kadınların %72-99’u, diğer Afrika ülkelerindeki bazı etnik grupların veya kabilelerin kadınlarının %18-72’si sünnetli. Umman, Yemen, Birleşik Arap Emirliği’nde, Endonezya ve Malezya’nın bazı bölgelerinde, Kuzey Irak’ta bazı Kürt bölgelerinde yaşayan kadınlar arasında da daha az oranlarda olmakla beraber sünnet geleneği yaşatılmakta. Ayrıca, bu ülkelerden gelen göçmenlerin geleneklerini taşımaları ve sürdürmek istemeleri nedeniyle kadın sünneti, Avrupa, Kanada, Amerika, Yeni Zelanda ve Avustralya‘da da görülüyor ve kadınlara yönelik şiddetin en uç uygulamalarından biri olarak tüm dünyayı ilgilendiren bir kadın sorunu olmaya devam ediyor.

sevgiler

Gönderi tarihi:

Günümüzde ise;

Topluma dayanan çalışmalar; %12 ile %25 kadının yaşamlarında bazı zamanlar zorla tam ya da tam olmayan cinsel ilişkiye girmek zorunda bırakıldıklarını rapor etmektedir.

15-49 yaş grubu kadınların onuncu sıradaki ölüm nedeni kişiler arası şiddettir.

Fahişeliğe zorlama, seks ticareti ve seks turizmini gittikçe arttığı görülmektedir. Kadın ve çocuk ticareti ile ilgili veri ve istatistikler, 1995 yılında 500.000 kadının Avrupa Birliği ülkelerine seks ticareti için giriş yaptığını göstermektedir.

Kadına karşı şiddet üzerine yapılan çalışmalar şunları göstermektedir:

Kadına karşı şiddet uygulayanların neredeyse tamamı erkeklerdir;

Kadınların tanıdıkları, bildikleri erkekler tarafından şiddete uğrama riski en yüksektir;

Kadınlar ve kızlar aile içinde ve yakın tanıdıklar arasında meydana gelen şiddetin en sık kurbanlarıdır;

Yakın ilişkilerdeki fiziksel istismar hemen her zaman psikolojik ve sözel istismar ile birliktedir;

Vatandaşları korumaya yönelik kurulan sosyal kuruluşlar dayak yiyen kadınları ya suçlamakta veya görmezden gelmektedir. Yorumsuz..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Bunları biliyor muydunuz...

15 – 40 yaş arası birçok kadının kanser, trafik kazaları yada sıtma yerine toplumsal cinsiyet kökenli şiddet nedeniyle ölmekte yada yaralanmakta olduğunu?

Her 3 kadından 1’inin yaşamı boyunca dövüldüğünü, cinsel ilişkiye zorlandığını yada taciz edildiğini?

Kadın cinayet kurbanlarının yüzde 70’inin erkek partnerleri tarafından öldürüldüğünü?

Her yıl iki milyon kızın cinsel organlarının sünnet edilme riski olduğunu?

Kadınlar için hem barışın hem de savaşın ayrımcılık ve şiddet zamanları olduğunu?

Şiddetin, militarizasyonun ana özelliklerinden biri ve artan şiddetin kadına yönelik cinsiyet kökenli şiddetin seviyesini de artırdığını?

İstikrarsızlık ve silahlı çatışmaların tecavüz ve cinsel şiddet de dahil olmak üzere şiddetin her türünü artırdığını?

Kişiler arası şiddetin silahlı çatışmalar bittikten sonra da kısmen de olsa silahların mevcut olması nedeniyle yüksek oranda devam ettiğini?

Kadın haklarının insan hakları olduğunu?

Gönderi tarihi:

Mantigin bittigi yerde siddet baslar!

Siddetle muhatap olarak buyuyen bir toplumun uyeleriyiz. Cocukken anne - babamizdan, buyuklerimizden dayak yeriz, okula gider ogretmenlerimiz dayak atar, askerde komutanlar buna bir de onur kirici hakaretleri ekler, universitede polis coplarina maruz kaliriz... Anlasmazliklari kavgayla, yumruk yumruga cozumlemeye calisir, basit gerekcelerle cana kastederiz. Mutlulugu ve eglenceyi simgeleyen dugunlerde bile silahlarimizla siddet ortami yaratiriz, kazara birilerini ve hatta damadi vurmayi da ihmal etmeyiz... Gun gelir karimiza, cocuklarimiza tekme tokat girisiriz.

Siddetin bireysel alandan toplumsal yasama, oradan devlet mekanizmasina kadar yayildigi bir toplumda, dogrusu cokca kampanyalara, egitim seferberliklerine ihtiyacimiz olacak. Buna neden olan sosyal ve psikolojik etkenler, her siddet turu icin farkliliklar gostermekle birlikte, temelde birbiriyle baglantilidir. Ben burada, kadina yonelik siddet gosteren erkek psikolojisi uzerinde biraz durmak istiyorum.

Basliktan da anlasilacagi gibi, ilk basta varmaya calistigim sey, siddete basvuranlarin mantiklarini kullanamama gibi hastalikli bir problemlerinin olmasidir. Guc kullanimi, aklin devre disi kaldigi bir zamanda ortaya cikar. Kanaatimce, fiziksel ustunlugunu kullanarak eslerine baskin cikmaya calisanlar akil hastaliginin ilgi alani icine girer ve tedavi edilmeleri gerekir.

Kadina dayak atan erkegin ozsaygi eksikligi, kendine guvensizlik gibi ********** kompleksine neden olan problemleri vardir. Disarida kendisini bir turlu kanitlayamamanin psikolojisiyle evde horozlanarak tatmin olmaya calisan zavalli bir tip... Toplumun kendilerine aktif bir rol vermedigi, baska bir ifadeyle, kendilerini kanitlayamamis kisiler...

Cahil... Okumus veya okumamis, cahil tanimindaki kriterlerimiz bunlar degil. Hayatin ozunu yakalayamamis, bilmediginin farkinda olmayan, bagnaz, tutucu... Hicbir sey bilmedigi icin herseyin en dogrusunu ben bilirim pozlarina giren, ve onun dusuncesi(!)nin tersine bir sey soylendiginde kendi dogrularini(!) konusarak anlatma yerine kundurasini kadinin gozune firlatip kiyameti koparan manyak.

Sevgi, hosgoru gibi insani duygulardan mahrum ilginc bir yaratik. Kendi her turlu halti ettigi halde kadinin kucucuk bir hatasini dayakla cezalandiran, kendisini elestirilemez, her turlu hatadan uzak goren 'kusur hamuru'ndan yogrulmus biri...

Esi olan kadini, birakin hayati paylastigi biri olarak gormesini, insan yerine dahi koymayan, evliligi cocuk sahibi olmak, kendisine hizmet edilmek ve sex ihtiyacini gidermek olarak goren sapik... Hep merak etmisimdir, hayvanca dayak attigi biriyle nasil insanca sevisir bu maraz tipler?..

Cocugun agzini burnunu dagitan, daha kucucuk yasta bir omrun, dunyadaki herseyden ama herseyden degerli omrun heba olmasina neden olan, o masum cocugun ruh yapisini altust eden dusuncesiz sakat ruhlu kisi...

Burada durayim... Bunun onune gecilmesi icin yapilan irili ufakli tum calismalari icten destekliyorum. Konuyu gundeme getiren arkadasimiza da tesekkur ederim. Cogu zaman beni kisisel olarak erkekligimden utandiran olaylarin cozum onerileri ve daha genis tahliller icin, ileride firsat bulabildigim taktirde tekrar yazmaya calisacagim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.