Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 . Humeyni’nin İran’a geldiği gibi gelmeyecekler. Çünkü istedikleri şey geldiklerinde hazır olacak. Birileri “Üst kimlik İslamdır” diyecek. Kürtlerle İslamı aynı çatı altında buluşturmaya çalışacaklar. . Ben merak ediyorum, geçenlerde mahkemede beraat etmesine karşın Fetullah Gülen hoca efendi Amerika’dan neden dönmüyor? Türkiye’de, karanlık bir dönemin MİT sorumlusu Mehmet Eymür Amerika’da neler yapıyor? Belki de günün birinde birlikte uçağa binecekler, Humeyni’nin İran’a geldiği gibi gelmeyecekler. Çünkü istedikleri şey geldiklerinde hazır olacak. Birileri “Üst kimlik İslamdır” diyecek. Kürtlerle İslamı aynı çatı altında buluşturmaya çalışacaklar. Kuzey Irak’ta olan da bu değil mi? Büyük Orta Doğu Projesi(BOP)dedikleri işte bu. Formatları ABD tarafından hazırlanmış Ilımlı İslam böyle gelecek. Darbe yapmaya gerek kalmadan, Kan akıtmadan, Siz hala paranoya sanın. Size hala şaka gibi gelsin. Kalelerden bir çoğu elinizden gitti,gidiyor. Siz hala işin farkına varmayın, “Biz Türk’üz, Bize bir şey olmaz” deyin... Bizler , zaten yaşadığımız ülkelere kök salmış durumdayız. Ben, en fazla buralarda kalırım, bir daha geriye dönmem. Nazım gibi, Anadolu’da bir köy mezarlığını düşleyerek ölüp giderim. Siz düşünün, Başınıza gelecekleri... Çarşaflı bir Fatma, Türbanlı bir Ayşe görmek istemiyorsanız, Zaman varken, Bir şeyler yapın!... . . . _____________________________________ A. HAYDAR NERGİS'e teşekkürler... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 . Humeyni’nin İran’a geldiği gibi gelmeyecekler. Çünkü istedikleri şey geldiklerinde hazır olacak. Birileri “Üst kimlik İslamdır” diyecek. Kürtlerle İslamı aynı çatı altında buluşturmaya çalışacaklar. . Ben merak ediyorum, geçenlerde mahkemede beraat etmesine karşın Fetullah Gülen hoca efendi Amerika’dan neden dönmüyor? Türkiye’de, karanlık bir dönemin MİT sorumlusu Mehmet Eymür Amerika’da neler yapıyor? Belki de günün birinde birlikte uçağa binecekler, Humeyni’nin İran’a geldiği gibi gelmeyecekler. Çünkü istedikleri şey geldiklerinde hazır olacak. Birileri “Üst kimlik İslamdır” diyecek. Kürtlerle İslamı aynı çatı altında buluşturmaya çalışacaklar. Kuzey Irak’ta olan da bu değil mi? Büyük Orta Doğu Projesi(BOP)dedikleri işte bu. Formatları ABD tarafından hazırlanmış Ilımlı İslam böyle gelecek. Darbe yapmaya gerek kalmadan, Kan akıtmadan, Siz hala paranoya sanın. Size hala şaka gibi gelsin. Kalelerden bir çoğu elinizden gitti,gidiyor. Siz hala işin farkına varmayın, “Biz Türk’üz, Bize bir şey olmaz” deyin... Bizler , zaten yaşadığımız ülkelere kök salmış durumdayız. Ben, en fazla buralarda kalırım, bir daha geriye dönmem. Nazım gibi, Anadolu’da bir köy mezarlığını düşleyerek ölüp giderim. Siz düşünün, Başınıza gelecekleri... Çarşaflı bir Fatma, Türbanlı bir Ayşe görmek istemiyorsanız, Zaman varken, Bir şeyler yapın!... . . . _____________________________________ A. HAYDAR NERGİS'e teşekkürler... Sevgili DİPNOT, Atatürk'ün bizlere emanet ettiği demokratik Türkiyemizde... Güzel vatanımızda... Cumhuriyetimizde... Ne türbanlı... Ne çarşaflı... Ne burkalı... Ne çember sakallı tipleri... Ayrıca, bunları kendisine yakıştıran beyinleri... Görmek istemiyoruz... Bizler güzel yurdumuzda... Aydın yüzlü, aydın beyinli insanlar görmek istiyoruz... Türkiye bir molla ülkesi olmayacaktır... Alıntı
Φ radikal07 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Sevgili DİPNOT, Atatürk'ün bizlere emanet ettiği demokratik Türkiyemizde... Güzel vatanımızda... Cumhuriyetimizde... Ne türbanlı... Ne çarşaflı... Ne burkalı... Ne çember sakallı tipleri... Ayrıca, bunları kendisine yakıştıran beyinleri... Görmek istemiyoruz... Bizler güzel yurdumuzda... Aydın yüzlü, aydın beyinli insanlar görmek istiyoruz... Türkiye bir molla ülkesi olmayacaktır... molla ülkesi olmayacagı konusuna katılıyorum ama senin gibi başkalarının yaşam bicimine inancına saygısız insanlarında olmamasını diliyorum... insanların dış görünüşünden cok beynine deger ver... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 molla ülkesi olmayacagı konusuna katılıyorum ama senin gibi başkalarının yaşam bicimine inancına saygısız insanlarında olmamasını diliyorum... insanların dış görünüşünden cok beynine deger ver... Beni görmeme dilekleriniz tumayacak ve Göreceksiniz, öyle bir göreceksiniz ki... Yok öyle artık demokrasi pencerinden kendinize kılıf uydurmak ve bu ülkeyi ortaçağ karanlığına gömmek.. Mollalara, sofulara, yobazlara izin yok... Bunu böyle bilin... insan sevgisinin olmadığı, Din adına cinayetlerin işlendiği, Sallandıracaksın mantığı, Kadını köle ve ikinci sınıf yapan feodal anlayı, Bir bir ortadan kalkacak... Bunu unutmayın ve bu ülkenin sahihsiz olmadığını sakın ama sakın aklınızın ucundan bile geçirmeyin... . . Alıntı
Φ radikal07 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Beni görmeme dilekleriniz tumayacak ve Göreceksiniz, öyle bir göreceksiniz ki... Yok öyle artık demokrasi pencerinden kendinize kılıf uydurmak ve bu ülkeyi ortaçağ karanlığına gömmek.. Mollalara, sofulara, yobazlara izin yok... Bunu böyle bilin... insan sevgisinin olmadığı, Din adına cinayetlerin işlendiği, Sallandıracaksın mantığı, Kadını köle ve ikinci sınıf yapan feodal anlayı, Bir bir ortadan kalkacak... Bunu unutmayın ve bu ülkenin sahihsiz olmadığını sakın ama sakın aklınızın ucundan bile geçirmeyin... . . cumhuriyeti sizmi koruyorsunuz veya sizin tekelinizdemi anlam veremiyorum... ayrıca Mollalara, sofulara, yobazlara izin yok... Bunu böyle bilin... insan sevgisinin olmadığı, Din adına cinayetlerin işlendiği, Sallandıracaksın mantığı, Kadını köle ve ikinci sınıf yapan feodal anlayı, senin korkuların sanırım... unutmaki bu ülkeyi kurtarırken inançlı insanlar vardı... şuan senin beğenmediğin hor gördüğün insanlarda vardı... ben demiyorumki ülkemiz bi iran bi arabistan olsun. ama senin gibi inanca saygısızlar olmasın diyorum. Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Beni görmeme dilekleriniz tumayacak ve Göreceksiniz, öyle bir göreceksiniz ki... Yok öyle artık demokrasi pencerinden kendinize kılıf uydurmak ve bu ülkeyi ortaçağ karanlığına gömmek.. Mollalara, sofulara, yobazlara izin yok... Bunu böyle bilin... insan sevgisinin olmadığı, Din adına cinayetlerin işlendiği, Sallandıracaksın mantığı, Kadını köle ve ikinci sınıf yapan feodal anlayı, Bir bir ortadan kalkacak... Bunu unutmayın ve bu ülkenin sahihsiz olmadığını sakın ama sakın aklınızın ucundan bile geçirmeyin... . . Tutacak dipnot elbet senin gibi geri zihnitetliler yok olup gidecekler... Dinin barışı emrettiğini bilen ama anlamamak için direnen sizler.... Atalarıyla övünme sırası geldiğinde göğüsleri kabaran ama onların nasıl övünç kaynağı haline geldiğini bilipde anlamak istemeyen sizler.... Bu ülkeyi biz kurtardık diyen ama seddülbahirde conkbayırında arıburnunda ayağında çarığı olmadan savaşan mehmedin ne için savaştığını bilipde bilmezlikten gelen sizler... Aynı mehmedin sarıkamışta neye sarınıp uyuduğunu görüpte görmezden gelen sizler.... Yine aynı mehmedin saçlarına neden kına yakılıp cepheye uğurlandığını unutmayıpda unutmuşa yatan sizler... Yok olup gideceksiniz çünki tarih kendine ihanet edene en büyük haindir.... Not:Bak dibine yazıyorum sana bir tavsiye çanakkalede savaşmış hristiyan askerlerin mektuplarını ve günlüklerini oku bak bakalım neye karşı savaşmış ve ne onları malup etmiş.... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 ben demiyorumki ülkemiz bi iran bi arabistan olsun. ama senin gibi inanca saygısızlar olmasın diyorum. Biz o inancı yutmuş insanlar olarak neye hizmet ettiğini ve ne anlamsız anlam taşıdığını biliyoruz... İyi olan birkaç düşünceden başka çelişki ve 1700 yıllarına ait bilmem ne düşünceler.. Saygısızlık etmiyorum.. Sadece ve sadece akla ve mantığa uygun olsun... Sadece ve sadece geri va anlamsız ve bugün dünyamızda din anlamında birtakım insanları birbirlerine düşüren saplantılardan uzak.. Gerçekçi, yalın, anlaşılabilir, tereddütsüz kabul edilebilir olsun... Ama amaç illa birşeye inanmaksa siz inanın efendim... Hindistan da ineğe tapılmıyor ve kutsanmıyormu?... Hadi kolay gelsin.. Sevgiyle kalın... . . Alıntı
Φ radikal07 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Tutacak dipnot elbet senin gibi geri zihnitetliler yok olup gidecekler... Dinin barışı emrettiğini bilen ama anlamamak için direnen sizler.... Atalarıyla övünme sırası geldiğinde göğüsleri kabaran ama onların nasıl övünç kaynağı haline geldiğini bilipde anlamak istemeyen sizler.... Bu ülkeyi biz kurtardık diyen ama seddülbahirde conkbayırında arıburnunda ayağında çarığı olmadan savaşan mehmedin ne için savaştığını bilipde bilmezlikten gelen sizler... Aynı mehmedin sarıkamışta neye sarınıp uyuduğunu görüpte görmezden gelen sizler.... Yine aynı mehmedin saçlarına neden kına yakılıp cepheye uğurlandığını unutmayıpda unutmuşa yatan sizler... Yok olup gideceksiniz çünki tarih kendine ihanet edene en büyük haindir.... Not:Bak dibine yazıyorum sana bir tavsiye çanakkalede savaşmış hristiyan askerlerin mektuplarını ve günlüklerini oku bak bakalım neye karşı savaşmış ve ne onları malup etmiş.... katılıyorum bu resimdekiler cepheye giderken Allah Allah edalarıyla gidiyordu... Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 İslam dininin asıl mesajında birlik ve beraberlik vardır... Ayrılığın, bölünmüşlüğün olduğu yerde şeytani çıkarlar vardır. Bir kısım insanın yanlış anlama ve uygulamalarını, genele yaymamak lazım. Zaten zaman gösteriyor ki; hiç bir şey gizli kalmıyor, gerçek yüzler ve niyetler bir bir ortaya çıkıyor... Herşeyin sahtesi, gerçeğine terkediyor olayın özünü... O bakımdan sahtekarın hertürlüsüne karşı olduğumuzu söylemek isterim. Herhangi bir inancın, ideolojinin ardına saklanıp, amaçları belli çıkarları elde etmek olanların, bir gün mutlaka ortaya çıkacağı aşikardır. Zaman bunu göstermiştir. Hiç bir şey gizli kalmaz... selamlar Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 katılıyorum bu resimdekiler cepheye giderken Allah Allah edalarıyla gidiyordu... Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. Yahu kardeşim o duayı bende ederim.. Ama günümüz savaşlarına dua, mua tık demiyor... Benimde bir inancım var ve bu körü körüne, uyutulmuş, yozlaştırılmış, aklın süzgecinden geçmeyen, mantığımım almadığın ve günümüz koşullarına cevap veremeyen gereksiz bir inanç değil... Olduğu gibi kabul edilebilir ve emperyalizmin hizmetinde bir inanç hiç olmayacak... Bugün nakşibendileri ingilizler, Süleymancıları Almanlar.. Fethullahçılar ABD besliyor... Neden... Neden biz bir hiristiyan papazı yetiştirmiyoruz... Neden bir hiristiyan bizim çıkarımıza hizmet etme anlayışında olmuyor... Bırakın bu sahte, gerçek dışı ve anlamsız söylevleri... Ve artık gerçekten gerçekleri görün, Eğer görülmüyorsa göstermek için elimizden gelen herşeyi yapacağız.. Ama ülke sevgi ile, demokrasi çerçevesinde ve hukuk kurallarında... Sevgiyle kalın.. . . Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Yahu kardeşim o duayı bende ederim.. Ama günümüz savaşlarına dua, mua tık demiyor... Benimde bir inancım var ve bu körü körüne, uyutulmuş, yozlaştırılmış, aklın süzgecinden geçmeyen, mantığımım almadığın ve günümüz koşullarına cevap veremeyen gereksiz bir inanç değil... Olduğu gibi kabul edilebilir ve emperyalizmin hizmetinde bir inanç hiç olmayacak... Bugün nakşibendileri ingilizler, Süleymancıları Almanlar.. Fethullahçılar ABD besliyor... Neden... Neden biz bir hiristiyan papazı yetiştirmiyoruz... Neden bir hiristiyan bizim çıkarımıza hizmet etme anlayışında olmuyor... Bırakın bu sahte, gerçek dışı ve anlamsız söylevleri... Ve artık gerçekten gerçekleri görün, Eğer görülmüyorsa göstermek için elimizden gelen herşeyi yapacağız.. Ama ülke sevgi ile, demokrasi çerçevesinde ve hukuk kurallarında... Sevgiyle kalın.. . . Yukarıda sıraladım sorularımın cevabını vermeni dilerim... Ve bunlar politik kıvırmalardır dipnot yemeyiz... Bunlar gerçek dışı sahteci ve anlamsız söylevler değil seni beni **********likten kurtaran olaylar... Görmemek için gözlerini kapatan sensin işte resim bak bak bak bak ve iyi gör... Senin sahte çizimlerin değil gerçek... Tam yüreklerinin üstüne bak.. Orada allah yazacak... Ve cepheden kafalarını kaldırdıklarında hiçbirşey umurlarında olmayacak... Çünki eğer onlar toprağa düşmezse evlatlar ----- doğacak... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Bugün nakşibendileri ingilizler, Süleymancıları Almanlar.. Fethullahçılar ABD besliyor... Neden... Neden biz bir hiristiyan papazı yetiştirmiyoruz... Neden bir hiristiyan bizim çıkarımıza hizmet etme anlayışında olmuyor... Bırakın bu sahte, gerçek dışı ve anlamsız söylevleri... Ve artık gerçekten gerçekleri görün, Eğer görülmüyorsa göstermek için elimizden gelen herşeyi yapacağız.. Ama ülke sevgi ile, demokrasi çerçevesinde ve hukuk kurallarında... Sevgiyle kalın.. . . bu bölüme katılıyorum... malesef gerçekler böyle... malesef... Alıntı
Φ radikal07 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 ben şimdi dinine imanına inanan biriyim ama tarikattan değilim beni hangi ülke besliyor??? benim gibi düşünen bircok insanda oldugunu biliyorum... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 ben şimdi dinine imanına inanan biriyim ama tarikattan değilim beni hangi ülke besliyor??? benim gibi düşünen bircok insanda oldugunu biliyorum... arkadaşım zaten bir avuç insan kaldık biz bir tarikata mensup olmayan ve kendi halinde inancını yaşayan, her fikre ve her görüşe saygısı olan... Ama bazı gerçekler de var ki, bu tarikatlar gün geçtikçe artıyor ve amaçları için de çok gayretle çalışıyorlar... Tehlike burada... selamlar Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 *** Hocaefendi’ nin, tıpkı Humeyni gibi bir gün Amerika’dan uçağa binerek geleceğini, birlikte şeriatı da getireceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Türkiye’de bir şeyler içten içe, kendiliğinden, Hocaefendisiz de değişiyor. Hani, Erbakan Hoca, “Şeriat gelecek, ama kanlı mı gelecek, kansız mı, bilemem” demişti ya. Galiba kansız gelecek. Silah kullanmadan, kimsenin burnu kanatılmadan. Alıştıra alıştıra. Alışmaz mısınız? Hani Turgut Özal da söylemişti ya, “Alışırsınız, alışırsınız..” Demokrasiyi bir vagon olarak kullanarak gelecekler. Seçimle iktidarlarını pekiştirerek, kaleleri bir bir ele geçirerek. Egemenlik, duvardan millete böyle geçecek, “O gün” böyle gelecek.... Zaten türban konusu da üniversitelerde masum bir öğrenci isteği olmaktan çoktan çıktı. Artık “kamusal alan” diyorlar.”Türbanı, Çankaya’nın burçlarına dikmekten ” söz ediyorlar. Kendinizi, yavaş yavaş erkek hastaya bakmayan türbanlı doktor, türbanlı bayan subay görmeye de alıştırın. Düşünebiliyor musunuz, “Çocuğu gibi gördüğü için” mini etekli kıza meydan dayağı atan o polisi türbanlı bir bayan hakim yargılayacak.. Ne ala adalet! *tna *** Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 *** ben şimdi dinine imanına inanan biriyim ama tarikattan değilim beni hangi ülke besliyor??? benim gibi düşünen bircok insanda oldugunu biliyorum... Yazdıkların temiz kalpli, iyi niyetli bir insan olduğun anlaşılıyor dostum ... Ama keşke herkes senin gibi olsa... Bence gözünü ve kulaklarını biraz daha açmalısın... Dedim ya iyi çocuksun seni kandırmasınlar... Hoş senin için belki de önemli olmayabilir şeriatla yönetilmek.? Bırakın bu sahte, gerçek dışı ve anlamsız söylemleri... Ve artık gerçekten gerçekleri görün, Bugün nakşibendileri ingilizler, Süleymancıları Almanlar.. Fethullahçıları ABD besliyor... Amaçları için de çok gayretle çalışıyorlar... Tehlike burada... Hepsinin acaip çıkarı var. Senin yok galiba baksana seni bir tarkata üye yapmadıklarına göre, Bak işte bu nedenle seni bu Ülke besliyor... Onlar doymadı, İngilizler, Almanlar, ABD hepsi birlikte bu ülkenin kanını emmek için sıra bekliyor... *tna *** Alıntı
Φ KEMAL´iN ASKERi Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Arkadaslar, Konular istemeden ne cabuk dini meselelere kayabiliyor ve Cumhuriyet ve Atatürkcülük konusunda hemfikir olan iki insan bu konuda ayrilabiliyor,buda normaldir fakat: Din kisinin özel tercihidir ,müslüman olabilir,daha sonra baska bir dine gecebilir,deist -Tanriya inanip,dine inanmayan- ve hatta ateist de olabilir.Yani hangi ana-babanin dininde dünyaya geldiysem illa da onu sürdürecegim diye bir kural hayatta kalici olamaz.yani siyasi düsüncelerini degistirebildikleri gibi dinlerini dahi degistirebilir insanlar. Fakat fizyolojik bir seyi,genetik bir mirasi ASLA !!!! Milliyetlerini,kanlarini !!!!! Bu"DEGISMEZ" ana ortak nokta dururken,degisebilecek bir unsur konusunda ayni ulusun evlatlarinin ayrilmasi,birbirine cephe almasi kimin emellerine,heveslerine,planlarina,tezgahlarina hizmet eder ve bu tartismalarin tirmanmasi kimlerin "arayipta bulamadigi dumanli hava ortami yaratir ? ne dersiniz ? Ne mutlu Türküm deyene ! Saygilar. Alıntı
Φ radikal07 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 cocuk dediğiniz ben 26 yaşında üniversite bitirmiş bi gencim... 3 yıl medyada çalıştım 2 yıldırda turizmde calışıyorum günde 8 gazete okuyor 3 haber bülteni takip ediyor medyaya yinede inanmıyorum... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 cocuk dediğiniz ben 26 yaşında üniversite bitirmiş bi gencim... 3 yıl medyada çalıştım 2 yıldırda turizmde calışıyorum günde 8 gazete okuyor 3 haber bülteni takip ediyor medyaya yinede inanmıyorum... Kardeşim konu ile yorum ve yordamların varsa dinliyeli... Burası güven ile ilgili sorunlarının ortaya döküldüğü bir yer değil... Gazeteye inanma, yazılanlara inanma, polikikacılara inanma... Bilim adamlarına inanma eee... peki neye inanıyorsuzun?... Hedi neye inandığınız önemli değil diyelim!.. Neler düşünüyorsunuz?... Hadi bu da önemli değil diyelim!... Alternatifiniz ne alternafiniz... Bari bunları konuşalım... Lütfen topik başlığını bir okuyun... ........... Bir tekerleme... Belki anlaşılabiliriz... Danıştay da öcümüzü alamadık, türban takan şeriat öncülerimize gücümüzü tam olarak gösteremedik… Şimdi hocalık hakkı da gitti. Böyle giderse Atatürk denen o sarı paşa, dirilip bizi ve o güler yüzlü ekran peygamberlerini yollar, cehennemin iyi niyet taşlarına. Haşa sümme haşa. Bu da mı gelecekti başa. Ey mübarak gazete i Vakit. Ne vakit resmedeceksin yeni hedefleri, ne vakit?... ........... BASINA İNANMIYORSUNUZ AMA GÜCÜNÜ GÖRÜYORSUN... Sevgiyle kalın... . . Alıntı
Φ artos32 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Benim anlamadığım burda bir birimizle neyi niçin tartıştığımız ülke ve vatan elimizden kayıp giderken birlik ve beraberlik olmamız gerekirken bir bez parçası için neden bir birimizi yiyoruz böyle devam edersek nasıl bir yumruk oluruz öncelikle vatan için bir araya gelmeliyiz gelemediğimiz süre içerisinde böyle boş işler yüzünden tartışacağız aslında bizden istedikleride budur. kafalarımızı karıştırıp bir birimize düşürmek ve ondan sonra at koşturmak bende dindar bir insanım ama dinimi başkalarından öğrendiğim gibi değil Kuranı Kerimden öğrendiğim gibi yaşıyorum. ve yaşıyacağım ama bu olaylar dinle ilgili değil vatanla ilgili bunun için ne yapmalıyız onu konuşmak ve çözüm üretmek lazımdır. saygılarımla, Alıntı
Φ tan_vakti Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 birbirimizle didişmeye pek meraklıyız, sanki bizim en büyük vazifemiz birbirimizin fikrini çürütmekmiş gibi, saldırıyoruz birbirimize... bu ne zaman son bulacak, düşman çizmeleriyle sokaklarımızda dolaştığı zaman mı? Alıntı
Φ radikal07 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Kardeşim konu ile yorum ve yordamların varsa dinliyeli... Burası güven ile ilgili sorunlarının ortaya döküldüğü bir yer değil... Gazeteye inanma, yazılanlara inanma, polikikacılara inanma... Bilim adamlarına inanma eee... peki neye inanıyorsuzun?... Hedi neye inandığınız önemli değil diyelim!.. Neler düşünüyorsunuz?... Hadi bu da önemli değil diyelim!... Alternatifiniz ne alternafiniz... Bari bunları konuşalım... Lütfen topik başlığını bir okuyun... ........... Bir tekerleme... Belki anlaşılabiliriz... Danıştay da öcümüzü alamadık, türban takan şeriat öncülerimize gücümüzü tam olarak gösteremedik… Şimdi hocalık hakkı da gitti. Böyle giderse Atatürk denen o sarı paşa, dirilip bizi ve o güler yüzlü ekran peygamberlerini yollar, cehennemin iyi niyet taşlarına. Haşa sümme haşa. Bu da mı gelecekti başa. Ey mübarak gazete i Vakit. Ne vakit resmedeceksin yeni hedefleri, ne vakit?... ........... BASINA İNANMIYORSUNUZ AMA GÜCÜNÜ GÖRÜYORSUN... Sevgiyle kalın... . . bende durduk yere yazmadım yukarıdaki yazıda beni cocuk gibi gören arkadas için kendimi kısada olsa tanıtma geregi duydum. iyiği kötüğü anlayabilecek gerekli eğitimi ve ahlakı aldığım kanısındayım.. düşündüğüme gelirse annemin şuan kullandığı başörtüsü rejim yıkabilecek nitelikte değildir... asıl tehlike insanları gerici ilerici başı açık veya kapalı diye ayıranlardır... Alıntı
Φ KEMAL´iN ASKERi Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 birbirimizle didişmeye pek meraklıyız, sanki bizim en büyük vazifemiz birbirimizin fikrini çürütmekmiş gibi, saldırıyoruz birbirimize... bu ne zaman son bulacak, düşman çizmeleriyle sokaklarımızda dolaştığı zaman mı? Aynen böyle, Din konusuyla suni gündem yaratip,ayrilik tohumlari ekmek Türk´ü Türk`e sogutmak icin yüzyillardir basvurulan bir taktiktir. Ve maalesef bunun arkasindakiler Türkiye`de ikamet etmiyor.Onlarin isbirlikcileri vatanimizda,yedikleri ekmegin,bindikleri ciplerin,refah icindeki yasamin bedellerini ,karsiliklarini ödüyorlar,her yerdeler :Medya da,Okullarda,Üniversite kürsülerinde,parlamentoda,camilerde,kirda,köylerde.... Ve biz bizim ana paydamizi unuttugumuz sürece,din konusuna takildigimiz sürece bu oyuna gelme böyle gidecek..Ana paydamiz damarlarimizdaki ASiL KANDIR. Din konusu diyorum Islam demiyorum... Siyasi Islam diyorum,din olarak Islam demiyorum. Saygilar sevgiler. Alıntı
Φ radikal07 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Bütün yazılarını okudum... Özellikle bu yazının sonundaki yazıyı nasıl olduysa ben alıntı yaptığımda o yazı içinde değil... Yani foruma yeni bir Şeriatçı katılmış diyeceğim... Nedenmi o yazıyı okunuyca seninde takiyeci bir şeriatçı olduğuna karar verdim... Dikkat ettim yazında Danıştayı dinsizlikle suçlamışsın... Yani sen sade Müslüman (kendi deyimin hiç bir tarikata üye olmayan) hiç te inandırıcı değilsin.. Ülkede Müslümanlara Eziyet edildiğini yazmışsın.... Bunlar artık bayatladı sevgili şeriatçı arkadaşım yeni şeyler bulmak zorundasın... Bu ülke müslümanların en özgür olduğu ülkedir... Senin gibi takiyeci şeriatçıların ne dediği pek önemli değil... Danıştayda on hakimi vursanız ne yazar 10 tane geri gelir ve gene Laik rejimi sizin gibi takiyeci şeriatçılardan temizlerler... O yazının bu iletide olmasını çok isterdim ama olmadı... Sabahtan belli kendini hiç bir tarikata üye olmadığını söyleyen bu şahsın maskesini görürdünüz... Benim takiyeci şeriatçımın nelere söylediğini görürdünüz... Sana şeriat yolunda başarısızlıklar sevgili Radikal... Öncelikle takiye yapmak yerine ne istediğini açıkca söylersen daha inandırıcı olursun... admin tarafından silinen şiir en cok okunan ziyaret edilen şiir sitesinden alıntıdır... -http://www.antoloji.com/siir/siir/siir_SQL.asp?sair=8371&siir=383923- ve halen yayındadır.. benim hiç dernek vakıf tarikat parti (son secimdede oy kullanmadım özellikle) alakam ilişiğim yoktur olamazda...üniversitede ne sağ ne sol ne de tarikatta yer almışlığım yoktur... ev arkadaşlarım toplamdan 5 kişiden 2 si ateist (ama saygılı) 3 ü ben gibi sıradan müslümanlardık... ben sıradan bir müslüman olarak doğdum yetiştim. ben sadece bir başörtüsü üzerinde koparılan fırtınanın gereksiz oldugunu düşünüyorum... asıl tehlike bu kişileri başı kapalı diye okula almazsanız başlar cünkü cahil toplum yetiştirilmesinde en büyük rolü siz oynamış olursunuz. özgürlükleri kısıtlayarak bi yere varılamacagının kanısındayım bir başörtüsü (türban, kara çarşaf demiyorum dikkat edersen şeriatcı olsam vurgulardım bu kelimeleri) bu rejimi yıkabilecek güçtemidir ki bu kadar korku neden? KISA BİR YAZI DÖNEM, Demokrat Parti dönemi. Yani 1950'ler. Bugünlerde Vakit Gazetesi yazarı olan Hüseyin Üzmez, dönemin ünlü gazetecisi Ahmet Emin Yalman'a suikast girişiminde bulundu. Üzmez, olayın ardından yakalandı. O günlerde herkes, ülkede büyük gürültü koparan bu suikast girişiminin arkasındaki ismi arıyordu. Ve o isim bulundu: Necip Fazıl. Çünkü "milliyetçi-mukaddesatçı" kesimin ünlü şairi Necip Fazıl, o günlerde Yalman aleyhine çok ağır yazılar yazıyordu. Ayrıca... Üzmez, iflah olmaz bir Necip Fazıl hayranıydı. Sonunda Necip Fazıl, "azmettiricilikten" tutuklandı ve mahkemeye çıkarıldı. "Ünlü şair"in mahkemede kendisini savunurken söylediği şu cümle "unutulmazlar" arasındadır: "İngiliz'in biri, kıskançlık krizi içinde karısını öldürse... Ve adamın cebinde Othello piyesinden bir sayfa bulsanız... Azmettirici diye Shakespeare'in iskeletini mezarından çıkarıp Londra köprüsünden mi sallandıracaksınız?" . . . . . bir başka yazısı . . Eğer rencide olacaksan CHP Milletvekili Canan Arıtman, Başbakan'ın eşi Emine Hanım'ın kıyafetinden çok ama çok rencide oluyormuş. Yurtdışında bazı cahil Batılılar, "Siz ülkenizde develerle mi seyahat ediyorsunuz?" diye sorular sorar ya... Canan Hanım, işte bu sorulardan bıkmış. Ve Emine Hanım, işte bu nedenle kıyafetini değiştirmeliymiş. Madem tam olarak anlatamadık, o halde, Arıtman'a bir kez daha anlatalım: Sayın Hanımefendi! Siz bırakın, Türkiye'nin haritadaki yerini göstermekten aciz, üç beş cahil Batılı'nın sorduğu "gerzek" sorulardan yola çıkarak imaj peşinde koşmayı da, Türkiye'nin durumunu çok iyi bilen Batılıların sordukları sorularla ilgilenin. Rencide olacaksanız, onların "Sizin ülkenizde kaç darbe olmuştu?" şeklindeki sorularından rencide olun! Eğer rencide olmaya bu kadar meraklıysanız, herhangi bir Batılı politikacının, "Ülkenizde yeni bir darbe olur mu?" diye sormasından rencide olun! "Sizde milli gelir kaç dolar?" diye müstehzi bir ifadeyle sorulan sorular karşısında rencide olun! Eğer yerin dibine girecekseniz, "Sizdeki bebek ölümlerinin oranı neydi?" sorusu karşısında yerin dibine girin! Utanmaya hazırsanız, "Sizin ülkenizdeki üniversitelerin durumu nedir? Bilimsel sıralamada kaçıncısınız?" diye sorduklarında utanın. İşkence haberlerinden rencide olun, daha düne kadar düşüncenin yasak olduğu bir ülkenin vatandaşı olduğunuz için utanın. Tabii eğer tek derdiniz imaj ise... (ahmet hakan yazısından alıntıdır) Alıntı
Misafir seyrekler Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 admin tarafından silinen şiir en cok okunan ziyaret edilen şiir sitesinden alıntıdır... -http://www.antoloji.com/siir/siir/siir_SQL.asp?sair=8371&siir=383923- ve halen yayındadır.. benim hiç dernek vakıf tarikat parti (son secimdede oy kullanmadım özellikle) alakam ilişiğim yoktur olamazda...üniversitede ne sağ ne sol ne de tarikatta yer almışlığım yoktur... ev arkadaşlarım toplamdan 5 kişiden 2 si ateist (ama saygılı) 3 ü ben gibi sıradan müslümanlardık... ben sıradan bir müslüman olarak doğdum yetiştim. ben sadece bir başörtüsü üzerinde koparılan fırtınanın gereksiz oldugunu düşünüyorum... asıl tehlike bu kişileri başı kapalı diye okula almazsanız başlar cünkü cahil toplum yetiştirilmesinde en büyük rolü siz oynamış olursunuz. özgürlükleri kısıtlayarak bi yere varılamacagının kanısındayım bir başörtüsü (türban, kara çarşaf demiyorum dikkat edersen şeriatcı olsam vurgulardım bu kelimeleri) bu rejimi yıkabilecek güçtemidir ki bu kadar korku neden? KISA BİR YAZI DÖNEM, Demokrat Parti dönemi. Yani 1950'ler. Bugünlerde Vakit Gazetesi yazarı olan Hüseyin Üzmez, dönemin ünlü gazetecisi Ahmet Emin Yalman'a suikast girişiminde bulundu. Üzmez, olayın ardından yakalandı. O günlerde herkes, ülkede büyük gürültü koparan bu suikast girişiminin arkasındaki ismi arıyordu. Ve o isim bulundu: Necip Fazıl. Çünkü "milliyetçi-mukaddesatçı" kesimin ünlü şairi Necip Fazıl, o günlerde Yalman aleyhine çok ağır yazılar yazıyordu. Ayrıca... Üzmez, iflah olmaz bir Necip Fazıl hayranıydı. Sonunda Necip Fazıl, "azmettiricilikten" tutuklandı ve mahkemeye çıkarıldı. "Ünlü şair"in mahkemede kendisini savunurken söylediği şu cümle "unutulmazlar" arasındadır: "İngiliz'in biri, kıskançlık krizi içinde karısını öldürse... Ve adamın cebinde Othello piyesinden bir sayfa bulsanız... Azmettirici diye Shakespeare'in iskeletini mezarından çıkarıp Londra köprüsünden mi sallandıracaksınız?" . . . . . bir başka yazısı . . Eğer rencide olacaksan CHP Milletvekili Canan Arıtman, Başbakan'ın eşi Emine Hanım'ın kıyafetinden çok ama çok rencide oluyormuş. Yurtdışında bazı cahil Batılılar, "Siz ülkenizde develerle mi seyahat ediyorsunuz?" diye sorular sorar ya... Canan Hanım, işte bu sorulardan bıkmış. Ve Emine Hanım, işte bu nedenle kıyafetini değiştirmeliymiş. Madem tam olarak anlatamadık, o halde, Arıtman'a bir kez daha anlatalım: Sayın Hanımefendi! Siz bırakın, Türkiye'nin haritadaki yerini göstermekten aciz, üç beş cahil Batılı'nın sorduğu "gerzek" sorulardan yola çıkarak imaj peşinde koşmayı da, Türkiye'nin durumunu çok iyi bilen Batılıların sordukları sorularla ilgilenin. Rencide olacaksanız, onların "Sizin ülkenizde kaç darbe olmuştu?" şeklindeki sorularından rencide olun! Eğer rencide olmaya bu kadar meraklıysanız, herhangi bir Batılı politikacının, "Ülkenizde yeni bir darbe olur mu?" diye sormasından rencide olun! "Sizde milli gelir kaç dolar?" diye müstehzi bir ifadeyle sorulan sorular karşısında rencide olun! Eğer yerin dibine girecekseniz, "Sizdeki bebek ölümlerinin oranı neydi?" sorusu karşısında yerin dibine girin! Utanmaya hazırsanız, "Sizin ülkenizdeki üniversitelerin durumu nedir? Bilimsel sıralamada kaçıncısınız?" diye sorduklarında utanın. İşkence haberlerinden rencide olun, daha düne kadar düşüncenin yasak olduğu bir ülkenin vatandaşı olduğunuz için utanın. Tabii eğer tek derdiniz imaj ise... (ahmet hakan yazısından alıntıdır) Sayın radikal: Bir dönem N.Erbakan başbakan oldu. 8 yıllık eğitimi onaylayıp,kuran kurslarına sınırlama getirildi. Neden onayladı? Çünki gerekliydi. Şimdi ise onun kurmayı.R.T.E.başbakan.Geçen dönemlerde türban yasağı kaldırılsın diye sokağa dökülen sahte müslümanlardan ses seda yok.Amaç nedir öyleyse:Ortalığı karıştırmak.Şimdi ipler elinizde. Anayasayı değiştirecek kadar sandelyeye sahipsiniz.Sıkıysa değiştirsinler ya yasaları.Türban yasağını kaldırsınlar ya. Yapamazlar;Çünki kılık kıyafet kuralları olmalıdır ve böylede kalacaktır. İki oda arkadaşının ateist olduğunu söylüyorsun.Sanmıyorum.Ateist bir şahsı sizin gibi düşünenlerin taşıyabileceği hayal gibi birşey. Şiire gelince:O sitede benimde üyeliğim var.Ençok okunan şiir olduğunu nereden çıkardın. Bu sorulara en güzel yanıtı Neyzen usta vermiş...! Atatürkçü düşünce __________________ Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.