Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2006 19 yıl bana kalırsa bu diyalog nerdeyse 800 yıllık bir geçmişi vardır diyalogun çıktığı yer çok emin olarak söylüyorum bu diyalog KONYA dan çıkmıştır yılar önce konyadan biri bir kapıya şunları yazdı GEL GEL NE OLURSAN OL GEL HRISTIYAN OLSANDA GEL MECUSİ OLSANDA PUTPEREST OLSAN DAHİ GENE GEL evet Mevlannın başlattığı bu haraketin şuanki bayraktarı muhterem hocamız Fethullah Gülen yapmaktadır yıllarca imamlıktan sonra 800 yıllık bu hareketin devamını idrak etmiştir sizce doğrumu
Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2006 19 yıl Merhaba, "DiNLER ARASI DiYALOG" Söylemi bana açikçasi MASAL gibi geliyor! Böyle dü$ünmemin nedenleri: "Dinler Tarihi" + "Din ve Mezhep çati$malari" Incil ve Tevrat sahiplerinin Islam'i Din, Kuran'i Kutsal Kitap, Muhammed Peygamberi Tanri'nin elçisi olarak kabul etmeleri MÜMKÜN DEGiLDiR! Durum böyleyken, nasil "Dialog" dan bahs edilebilir! Kuran'daki bu ayet de "diyaloga" engel olu$turabilir: Mâide(*) Sûresinin 51 . Ayetinde *** " Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez. " Müslümanlarin, Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmesi yasaklanmi$ken "DiYALOGDAN" bahs etmek biraz ilginç olur! Tüm bunlara bakilinca yine tekrarliyorum bana masal gibi geliyor... Ho$çakalin...
Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2006 19 yıl Yazar arkadaşla dost arasında ne kadar fark var sizce bu 2 kavramı tam bilmesinizki ayeti tam yorumlayın
Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2006 19 yıl Bizi Yaratan TEK degil mi? "O" Bizi Tek bir çiftten yaratmadi mi? Neden Tek bir çiftten? çünkü Onun amaci herkesin yeryüzünde "Karde$çe" ya$amasiydi! Birakin arkada$i, dostu, "O" bizim KARDE$ olmamizi istemi$ti ancak Adem'in itaatsizligiyle insanlik ailesine günah dolayisiyla kusurluluk bula$ici hastalik gibi yayildi! ancak Yaraticimizin baki$ açisi $öyledir: *** " Artık Mesih İsa'da bir oldugunuzdan, aranizda Yahudi ve Yunanli, köle ve özgür, erkek ve kadin ayrimi yoktur. " (Gal. 3:28) Hepimiz hangi inançtan, irktan, dilden renkten olursak olalim Tek Allah'tan, Tek Aileden (Adem ve Havva) geldik yani ne arkada$ ne de Dost, aramizda Karde$lik ili$kisi olmali, Yaraticimizin iradesi bu $ekildedir!
Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2006 19 yıl Yazar tevrat Hz Adem den önce yazılmıştı ve orada Hz Ademin Meyve yi yeyeceğinden bahseder yanisi bu olay kaderdir
Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2006 19 yıl 1.tüm dinlerin kökeni aynıdır. en eski türk destanlarında dahi cennetten kovuluş anlatılmaktadır. 2.diyalog ilk olarak mardin doğumlu olan Mani tarafından başlatılmıştır. maniheizm dini olarak yayılmıştır.(uygurların dini) 3. en önemlisi f gülen hem ülkemiz hem de islamiyet için büyük bir tehlikedir.
Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 19 yıl Yazar 180 ülkede türkçe konuşulması türk bayraklarının dalgalanması istiklal marşının okunması türk devleti için bir tehlikemi komik olmayın lütfen o zaman mevlanada selçuklu için bir tehlike evet hocaefendi bir tehlike ama bence o sebataylar için bu ülkeyi elde etmek isteyen karanlık güçler için bir tehlikedir ve tabi islamın yükselmesini istemeyen güçler için yanlış anlamayın ben size bu ithamlarda bulunmuyorum sadece hocaefendiyi size böyle tanıtanlardan bahsediyorum
Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 19 yıl bence mevlananaıda said nursininde sahabelerinde hoca efendi fethullah gülenin yaptığı diyalogda aynıdır. mevlananın Gel, gel, ne olursan ol yine gel, İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, Bizim dergahımız, umitsizlik dergahı değildir, Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel. demesi sahabenin müslüman olmayanla kol kola gezmesi said nursinin bir hırıistiyan din adamına dinimizi anlatması (adam said nursinin dediklerini kabul etmişti ancak düşeceği durumdan korktuğu için ben müslümanım demedi) ve hoca efendini bir talebesinin amerikadaki kiliseleri dolaşarak din adamlarıyla konuşmaısı önce onlara dinlerindeki İsayı anlattırması sonra İslamda isayı anlatması ve oradakilerini büyük bölümünün müslüman olması bence bunların hepsinde aynı niyet var hepsininde kaynağı insan sevgisi insanları ayırmadan öz nefsini kayırmadan kimselere duyurmadan sevenlere selam olsun yeniçeri kardeşimin bahsettiği kişilere gelince onlar tir tir titriyolar biiznilalah titreyeceklerde. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum benim bu gözlerin hoca efendi ve talebeleri kadar tevazulu hayalı insan görmedi. http://rapidshare.de/files/13408615/vay_haline.WMV.html (belki on üç dakkanızı ayrırsınız) ben bütün müslüman lara bu insanıda tanımalarını tafisye ederim üç beş insanın iftiralarıla ortaya dolanmılara kanmayın kanmayalım canlar
Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 19 yıl bence mevlananaıda said nursininde sahabelerinde hoca efendi fethullah gülenin yaptığı diyalogda aynıdır. mevlananın Gel, gel, ne olursan ol yine gel, İster kafir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, Bizim dergahımız, umitsizlik dergahı değildir, Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel. demesi sahabenin müslüman olmayanla kol kola gezmesi said nursinin bir hırıistiyan din adamına dinimizi anlatması (adam said nursinin dediklerini kabul etmişti ancak düşeceği durumdan korktuğu için ben müslümanım demedi) ve hoca efendini bir talebesinin amerikadaki kiliseleri dolaşarak din adamlarıyla konuşmaısı önce onlara dinlerindeki İsayı anlattırması sonra İslamda isayı anlatması ve oradakilerini büyük bölümünün müslüman olması bence bunların hepsinde aynı niyet var hepsininde kaynağı insan sevgisi insanları ayırmadan öz nefsini kayırmadan kimselere duyurmadan sevenlere selam olsun yeniçeri kardeşimin bahsettiği kişilere gelince onlar tir tir titriyolar biiznilalah titreyeceklerde. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum benim bu gözlerin hoca efendi ve talebeleri kadar tevazulu hayalı insan görmedi. http://rapidshare.de/files/13408615/vay_haline.WMV.html (belki on üç dakkanızı ayrırsınız) ben bütün müslüman lara bu insanıda tanımalarını tafisye ederim üç beş insanın iftiralarıla ortaya dolanmılara kanmayın kanmayalım canlar Zaten başımıza ne geliyor ise sabit fikirli ve uzlaşmaya kapalı tavırlarımızdan geliyor... Biraz araştırmanın kimseye zararı olmaz sanırım
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.