Φ radikal07 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2006 Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler. Hoca ve delikanlının arasında geçen dialog şöyle devam eder. Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin? Hoca: Allah ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim. Delikanlı: Emin misin? profesörler bile cevap veremedi bana. Hoca: Allah ın izniyle cevap vermeye çalışırım Delikanlı: 3 sorum var 1. Allah yaşıyor mu? öyle ise,şeklini bana göster 2. Takdir (kader) nedir? 3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi? Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar. Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki? Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der. Delikanlı: Hiç birşey anlamadım. Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim. Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun? Delikanlı:Evet Hoca: Bana bu acının şeklini göster ozaman! Delikanlı: Gösteremem. Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah ın varlığını hisseder ama Allah ı göremez. Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü? Delikanlı: Hayır. Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? aklından geçti mi? Delikanlı: Hayır Hoca: Bu işte takdirdir (kader) Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz ? Delikanlı: Evet böyle denir. Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı? Alıntı
Φ feneriumx Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Helal olsun. Yani bu üc soru bukadar güzel cevaplanir. Güzel paylasim allah razi olsun radikal... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Helal olsun, bu üç soru ancak bukadar anlamsız cevaplanır... Diğer başlıklarda da söylediklerimiz gibi bu gibi şeyleri biri söylüyo, binlerce kişi de inanıyor... Anlatıldığındada "vay be amma da cevap ha !" nidaları... Halbuki, içi bomboş kof bir cevap üçüde... Ayrıca bir ateist, kafasını böyle saçma şeylerle yorup canını da sıkmaz... Böyle şeyleri teistler uydurup kendilerini oylarlar ancak... Elin gavuru(!) da uzayda koloniler kurmakla meşgul... 1-Madde olmayan şey yok demektir... gözle gözükmeyecek kadar küçükse mikroskoplarla gözükecektir mutlaka... Eğer maddenin ürünü ise, enerji halinde olacaktırki bu da ölçü aletleri ile zaten ölçülür... Elektrik enerjisinin gözükmeyipte ölçüldüğü gibi, acıya olan tepkide hem vücutun verdiği tepki ile, hemde EEG beyin grafileri ile, az yada çok olduğuda ölçüle bilyor. Elektrik enerjisinin, mıknatıs akı sının, acı tepkimesinin görülecek ölçülecek mutlak bir pozitif yanı mevcut... Tanrı mefhumunu bunlerla kıyaslamak pekte mantıklı gözükmüyor... Onlar gözükmüyorsa Allah vardır, bir eşitleme olamaz... Günaha(!) giriyorsunuz... 2- Dün kafana saksı vulacağını bilmiyordun kaderide bilemezssin... bu bir takdir (kader) dir cevabı da mantıklı değil... Ben seni tokatlayayım sen buna kader de... Doğa olaylarını, etkiye karşı tepkimeleri böyle fizik ötesi düşüncelerlşe cevaplamak. Ancak bilgi yoksunlarının cevaplayabilecekleri sığınmadır... Böyle şeyler ancak toplumun, bilim toplumu olmaması için, düşüncenin, öğrenmenin, önünü kesmek için uydurma düşüncelerdir... Arabaya bakım yapma, trafikte çek cezanı... Sağlam bina yapma depremde çek cezanı vs... Vur saksıyı kır adamın kafasını kader de çocuklar inanır ancak buna... Ve ispatla kader neymiş buldum buldum diye... Archimed mi sandın kendini arkadaş... 3- Şeytan konusu, inançlıların konusu, öyle bir şey olmayacağı için tartışmasıda boşuna yapılmış... Çağlar öncesi bütün inançlarda böyle bir şeytan uydurması varmış... Daha önceki inançlarda ismi, kötülük tanrısı... Kötü tanrı olamayacağı için uyanıklar sonradan adını şeytan koymuş... Gücünü de küçültmemişler... Tanrıdan daha da güçlü galiba, insanların oran olarak çoğunluğunu kandırıyor demekki... Bizler, bunlara da inanıyoruz pes doğrusu... İyiliğin, kötülüğün izahı ancak uygarlık, sağduyu, bilimsel düşünmekle alakalı Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Böyle şeyler ancak toplumun, bilim toplumu olmaması için, düşüncenin, öğrenmenin bakın eski ve önemli bilimadamlarına bakalım 1 uluğ bey:semerkantlıdır müslümandir astoronomiye çok buyuk katkıları olmuştu 2 farabi:filozoftur delileri su sesiyle tedavi etmeyi bulmuştur müslümandır 3 ibni sina:mikroskop olmadığı halde mikrobu bulmuştur müslümandır bunları dahada sıralaya biliriz Alıntı
Φ radikal07 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Helal olsun, bu üç soru ancak bukadar anlamsız cevaplanır... Diğer başlıklarda da söylediklerimiz gibi bu gibi şeyleri biri söylüyo, binlerce kişi de inanıyor... Anlatıldığındada "vay be amma da cevap ha !" nidaları... Halbuki, içi bomboş kof bir cevap üçüde... Ayrıca bir ateist, kafasını böyle saçma şeylerle yorup canını da sıkmaz... Böyle şeyleri teistler uydurup kendilerini oylarlar ancak... Elin gavuru(!) da uzayda koloniler kurmakla meşgul... 1-Madde olmayan şey yok demektir... gözle gözükmeyecek kadar küçükse mikroskoplarla gözükecektir mutlaka... Eğer maddenin ürünü ise, enerji halinde olacaktırki bu da ölçü aletleri ile zaten ölçülür... Elektrik enerjisinin gözükmeyipte ölçüldüğü gibi, acıya olan tepkide hem vücutun verdiği tepki ile, hemde EEG beyin grafileri ile, az yada çok olduğuda ölçüle bilyor. Elektrik enerjisinin, mıknatıs akı sının, acı tepkimesinin görülecek ölçülecek mutlak bir pozitif yanı mevcut... Tanrı mefhumunu bunlerla kıyaslamak pekte mantıklı gözükmüyor... Onlar gözükmüyorsa Allah vardır, bir eşitleme olamaz... Günaha(!) giriyorsunuz... 2- Dün kafana saksı vulacağını bilmiyordun kaderide bilemezssin... bu bir takdir (kader) dir cevabı da mantıklı değil... Ben seni tokatlayayım sen buna kader de... Doğa olaylarını, etkiye karşı tepkimeleri böyle fizik ötesi düşüncelerlşe cevaplamak. Ancak bilgi yoksunlarının cevaplayabilecekleri sığınmadır... Böyle şeyler ancak toplumun, bilim toplumu olmaması için, düşüncenin, öğrenmenin, önünü kesmek için uydurma düşüncelerdir... Arabaya bakım yapma, trafikte çek cezanı... Sağlam bina yapma depremde çek cezanı vs... Vur saksıyı kır adamın kafasını kader de çocuklar inanır ancak buna... Ve ispatla kader neymiş buldum buldum diye... Archimed mi sandın kendini arkadaş... 3- Şeytan konusu, inançlıların konusu, öyle bir şey olmayacağı için tartışmasıda boşuna yapılmış... Çağlar öncesi bütün inançlarda böyle bir şeytan uydurması varmış... Daha önceki inançlarda ismi, kötülük tanrısı... Kötü tanrı olamayacağı için uyanıklar sonradan adını şeytan koymuş... Gücünü de küçültmemişler... Tanrıdan daha da güçlü galiba, insanların oran olarak çoğunluğunu kandırıyor demekki... Bizler, bunlara da inanıyoruz pes doğrusu... İyiliğin, kötülüğün izahı ancak uygarlık, sağduyu, bilimsel düşünmekle alakalı sen yolunu şaşırmıssın dinler kısmındasın dinsizler kısmı değil dostum... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 sen yolunu şaşırmıssın dinler kısmındasın dinsizler kısmı değil dostum... Sen yeni geldin galiba kardeşim burada ateizmi din olarak tanımlayan bir dolu kafası karışık adam var ... Ben o masalın sonunu merak ettim...sonra ne olmuş, adama hastaneye mi gitmiş ? Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 sayın gecekuşu afadersinizde siz bu soruyla neyi amaçlıyorsunuz bence bu soru sadece boş bir soru Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Helal olsun. Yani bu üc soru bukadar güzel cevaplanir. Güzel paylasim allah razi olsun radikal... yani fenerium dostum, çıkar artık şu sarığı da kafan biraz hava alsın... Havalarda bayağı ısındı valla kafanda saçkıran çıkabilir...Bulaşıcıdır da sorun olmasın... Ben sana bir kaç adres daha vereyim oradan da bu masallardan okursun... Ben daha önce oralardan bunu da okumuştum... Ama oralarda da masalın sonu belli değil di arkadaşa sordum biliyorsa cevaplıyacak sanıyorum... Ben de meraktan kurtulacağım... -http://www.blogcu.com/eyuptopcu/338675/- -http://www.blogcu.com/yunusum/612346/- -http://www.turkish-media.com/forum/index.php?s=&showtopic=28812&view=findpost&p=216092- Selamlar... Alıntı
Φ feneriumx Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Kendin söylüyosun ya havalar isindi. Basima günes gecmesin diye sarigi cikarmiyorum. Ama görüyorumki senin basina günes gecmis. masal,hikaye isleriyle ugrasir olmusun bu aralar. Ama hikaye yazarligi konusunda baya hünerlisin bence. bu söylediklerimi yabana atma. :-) Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2006 bakın eski ve önemli bilimadamlarına bakalım 1 uluğ bey:semerkantlıdır müslümandir astoronomiye çok buyuk katkıları olmuştu 2 farabi:filozoftur delileri su sesiyle tedavi etmeyi bulmuştur müslümandır 3 ibni sina:mikroskop olmadığı halde mikrobu bulmuştur müslümandır bunları dahada sıralaya biliriz Yeniçeri sen yukarıda o kadar yazıdan alakaya maydonoz ne amaçladıysan benim ki de o kadar boş sayılır... Ayrıca gerçekten merak ettim.. Sende hep başka anlıyorsun yeniçeri... Örneğin bilimselci bilimle uğraşan hocaların cevaplayamadığını ancak din hocaları açıklar safasatasını anlatmak için yazdığı Böyle şeyler ancak toplumun, bilim toplumu olmaması için, düşüncenin, öğrenmenin,önünü kesmek için uydurma düşüncelerdir... cümlesinden ne hikmet bulduysan başlamışsın bilim adamlarını saymaya... Yani yeniçeri sende almışsın eline kılıç kalkanı kafa koparayım diye uğraşıyorsun... Merak etim yahu gerçekten masalın sonunda ne olmuş? Allah rızası için bir bilen varsa söylesin... Kendin söylüyosun ya havalar isindi. Basima günes gecmesin diye sarigi cikarmiyorum. Ama görüyorumki senin basina günes gecmis. masal,hikaye isleriyle ugrasir olmusun bu aralar. Ama hikaye yazarligi konusunda baya hünerlisin bence. bu söylediklerimi yabana atma. :-) Sağol dostum...takdir etmene sevindim... Yok merak etme ben de kasket takıyorum...pek sıcakta da dışarı çıkmıyorum... Ama espiriye espiriyle cevap vermen hoştu gerçekten... Ama merak ediyorum o koca sarıkla nasıl dolaşıyorsunuz aklım almıyor doğrusu..., Ağır gelmiyor mu? Yani kafa da diyorum... Yani sürekli takınca demek istedim yanlış anlama Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 bilimselci resmen din bilim savaşuı açmış bende biliim ve islamın dost olduğunu gösteriyorum Yani yeniçeri sende almışsın eline kılıç kalkanı kafa koparayım diye uğraşıyorsun... yeri gelince kılıcımız kınından çıkar Allah a şükür kılıcımız keskindir ama daha yeri gelmedi kılıcımız kadar kalemimide keskin tututyorum her savaş kılıçla olmaz burada ben kalem ve silgi yle savaşıyorum kılıcın zamanını merak ettiyseniz diğim size ne zamanki caminin ezanı teflikeye girdi ne zamanki kuran zarar gördü ne zamanki ulubatlının astığı sancak(Allah korusun) burçlardan düştü ne zamanki vatan din tehlikeye girdi 1000 yıllık kılıç tekrar bilenerek çıkar Allah ın izniye Merak etim yahu gerçekten masalın sonunda ne olmuş? Allah rızası için bir bilen varsa söylesin... bu bir kıssadır kıssadan hisse alınır Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz ? Delikanlı: Evet böyle denir. Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı? HER ŞEY ALLAH'TAN (Bir depremi bile "Takdiri ilahi" , "Her şey Allah'tan" şeklindeki yaklaşımlarla açıklanmasını eleştiren birinin, guruptaki Avni Anıl'a ne düşündüğünü sorması üzerine, Avni Anıl'ın anlattığı fıkradır.) "Bektaşi'nin biri her gün kasabada 'Her şey Allah'tan', 'Her şey Allah'tan' diye mırıldanarak dolaşır dururmuş. Bir gün kasabanın serseri delikanlılarından biri yine böyle mırıldanarak dolaşmakta olan Bektaşi'ye arkasından sessizce yaklaşmış, ensesine okkalı bir şaplak atmış. Canı fena halde yanan Bektaşi'nin pür hiddet dönüp kendisine ters ters baktığını görünce; - Öyle ne bakıyorsun baba erenler demiş, hani her şey Allah'tandı. - Tabii demiş Bektaşi, her şey Allah'tan da ben hangi deyyusu aracı ettiğine bakıyorum." . . Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 HER ŞEY ALLAH'TAN (Bir depremi bile "Takdiri ilahi" , "Her şey Allah'tan" şeklindeki yaklaşımlarla açıklanmasını eleştiren birinin, guruptaki Avni Anıl'a ne düşündüğünü sorması üzerine, Avni Anıl'ın anlattığı fıkradır.) "Bektaşi'nin biri her gün kasabada 'Her şey Allah'tan', 'Her şey Allah'tan' diye mırıldanarak dolaşır dururmuş. Bir gün kasabanın serseri delikanlılarından biri yine böyle mırıldanarak dolaşmakta olan Bektaşi'ye arkasından sessizce yaklaşmış, ensesine okkalı bir şaplak atmış. Canı fena halde yanan Bektaşi'nin pür hiddet dönüp kendisine ters ters baktığını görünce; - Öyle ne bakıyorsun baba erenler demiş, hani her şey Allah'tandı. - Tabii demiş Bektaşi, her şey Allah'tan da ben hangi deyyusu aracı ettiğine bakıyorum." . . Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 bilimselci resmen din bilim savaşuı açmış bende biliim ve islamın dost olduğunu gösteriyorum ne zamanki caminin ezanı teflikeye girdi ne zamanki kuran zarar gördü ne zamanki ulubatlının astığı sancak(Allah korusun) burçlardan düştü ne zamanki vatan din tehlikeye girdi 1000 yıllık kılıç tekrar bilenerek çıkar Allah ın izniye Sağduyu için kılıç çekmek, hiç aklına geldimi yaşamında... Bilimden destek almayan hiç bir din ayakta duramaz... Bilimin inançlara ihtiyacı yoktur... Alıntı
Φ fakir Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Sağduyu için kılıç çekmek, hiç aklına geldimi yaşamında... Bilimden destek almayan hiç bir din ayakta duramaz... Bilimin inançlara ihtiyacı yoktur... sizin dişiniz ağrırsa dişçiye mi gidersiniz yoksa bi inşaat mühendisinemi gidersiniz? inşaat mühendisliğinin bilgisi dişçilikle ne alakası vardır yada geometrinin tıpla ne alakası vardır geometri kurallarıyla tıp olmaz size bunu bi türlü izah edemiyoruz bilimle dinin ne alakası vardır biri ahlakı değerler diğeri hesab kitab işi Alıntı
Φ feneriumx Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Valla ben hic takmadim gecekusu ama takanlardan cok rahat oldugunu duydum. Istersen tak bi carsi turu at dene, belki hosuna gider cikarmak istemessin aslinda tartisiyiyoruz bilgi alisverisinde bulunuyoruz cok güzel. ama bazen seviyesizligimizde oluyor o yüzden seni kirdiysam cok özür diliyorum.. saygilar.. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 *** Sevgili Ahir; Aslında bu yazı senin başlığına yazılmıştı. "Ateistken müslüman olmak, bu da gerçek olmuş masallar dan biri." Başlığına yani... Konu buraya da uygundu, yine sana hitaben buraya aldım...Okunmalıdır diye Ateistlerin ne kadar kararsız yâda Müslümanların ne kadar akıllı olduklarını hicveden Ateist-Müslüman hikâyeleri anlatarak yapabileceğiniz tek şey kendinizi avutmaktır. Bu hikayeleri okuyan yâda dinleyen bir Ateist bunlara masal gözüyle bakar, sizler de kıssadan hisse olarak değerlendirirsiz. Ateistler, bu tür masallarda anlatıldığı gibi, öyle kararsız ve kavramları akıl süzgecinden geçirmeden kabullenecek yapıda insanlar değildirler… Çünkü Ateist Olmak, BİR SEÇİM MESELESİ DEĞİLDİR. MANTIĞIN SENİ TANRI KAVRAMINA İNANDIRIR YA DA İNANDIRMAZ… Buda anlattığınız bu masallarda olduğu gibi kafaya saksı vurarak yâda yaradılış efsanesini kelime oyunları yaparak tersten mantık yürüterek olmaz… İçinde bulunduğumuz toplumda yaşayan ateistler, Ateist bir toplumda yaşadıkları için değil, Çevresinde hemen hemen herkesin ben Müslüman’ım dediği, okular da din dersleri okuyarak, kuranı ve dinler felsefelerini, dinler tarihini araştırarak, din üzerine yazılmış makaleleri inceleyip, tartışma programlarında ilahiyatçıları dinleyerek, bunların sonucunda tanrı diye bir olgunun gerçek olduğuna dair EN UFAK BİR KANIT göremedikleri için “Ateist” olurlar… Öyle, Nüfus cüzdanında İslam yazdığı için yâda herkes Müslüman o zaman demek ki ben de Müslümanım der gibi Ateist olunmaz. Sizin hicvettiğiniz bu masallar kendini akılı sanan birilerin akıl yoksunluğunu sergilemekten başka bir şey değildir. Bir kişi kendini Ateist olarak tanımladıktan sonra değil bu tür akıl yoksunu mantık oyunlarını kendi çıkarımlarını bile sürekli sorguladıkları için, bu tür dayatma ve yaklaşımlara gülümseyerek bakarlar… Onlar sizin sandığınız gibi boş ve safsatalara hemen inanacak akıl yoksunu değil, İstinasız her şeyi ve her kavramı araştırıp sorgulayan, Akıl süzgeçlerinden geçirdikten sonra bir karara varan aklı başında insanlardır. Aklı başında ( özenti olmayan ) bir Ateist tanrının olmadığına EMİN olduğu için Ateist olmuştur. Ateizm bir tarikat, örgüt, takım ya da inanç falan değildir. Tanrının var olduğunu ve teist kavramları reddeden, kimsenin baskısı ve istemiyle değil kendi aklı ve mantığıyla ulaştığı sonuçları kabul eden bir yaklaşımdır… Başkalarının İradesi ile seçilmez, Aklının seni götürdüğü bir noktadır sadece. Örneğin sen, Senin inanmama şansın var mı? Şimdi inanmamayı seçsen, kafandaki tüm tanrı inancı yok olacak mı? Kendine kabul ettirebilecek misin tanrının olmadığını? Çok uzun süre düşünsen üzerinde ve araştırsan belki... Büyük bir ihtimalle de emin olamayacaksın. Çünkü senin beynin o yönde çalışıyor ve doğal olarak inançların ve seçimin bu yönde. İnançlı biri olarak içinde şüpheler varsa araştırır düşünür belki sonunda Ateist olabilirsin. Ama Ateist olmayı seçmek değildir bu, inancın kaybolduğu için otomatikman Ateist olmuşsundur. Ateist olmak demek Müslüman mı olayım, Hıristiyan mı olayım şekli bir seçim değildir kesinlikle . Özetle nasıl ki seni bu kabulleniş ve inanıştan geri döndürecek bir baskı yâda yaklaşımın başarılı olması söz konusu değilse, Anlatılan bu gerçek dışı, çocuk beyniyle üretilmiş masallardaki yaklaşımlarda Ateist olmuş bir kişiyi Müslüman yapmaya yetmez… İnanmamak, inkâr etmek değildir. Mantıklı bulmamak, aklının almaması durumudur. O yüzden İradeniz var seçebilirsiniz saçmalıklarından sıyrılarak artık gerçekleri görün biraz, O zaman bu deli saçması masallarla kendinizi avutmak yerine cenneti elde etmek için ne yapmanız gerektiği gerçeği üzerine kafa yorup, inançlarınızı birilerine dayatmak gibi sonuçsuz ve lüzumsuz baskılardan vazgeçebilirsiniz! Çünkü kimse size aman gelinde Ateist olun diye bir baskı yâda yaklaşımda bulunmuyor! *tna *** Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 bu sayfada epey karagöz ve hacivat atışmaları olmuş, ben eğlendim sizde eğleniyorsunuz sanırım... Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 Çünkü kimse size aman gelinde Ateist olun diye bir baskı yâda yaklaşımda bulunmuyor! çünkü güç onların elinden çıktı mesela sscb de insanlara zorla bu inançsızlık zehrini bulaştırıyorlardı bilimle dinin ne alakası vardır biri ahlakı değerlerdiğeri hesab kitab işi şuradan bir alakası vardır bizim dinimiz de Allah inancı var biz bilimle bu inancı destekliyoruz mesela 1.sözde olan 2 örnek vercem 1siz yumruğunuzla duvarı delebilirmisiz ama o incecik kökler tek başlarına taşları deliyor 2güneşin altınta 2 saat kalsanız ne olur cevap:buyuk ihtimal esmer oluınur peki yapraklar nasıl oluyorda saatlerce güneşin altında olupta yemyeşil kalıyorlar birde kendi örneğim acaba gözleriniz açıkken bir dartta hedefi kaçkere 12 den vurursunuz her 100 atıştan ortalama 50 gözleriniz kapalıyken kaçkere 100000000 atıştan 0 peki kromozomlar nasıl ayarlanıyor anneden 23 babada 23 1 eksikse ölüm 1 fazla gerizeka ozama şuan çoğumuz gerizekalı olmayldık veya doğmamalıydık işte bunlar bir ayarlayanın varlığını gösterir yani ALLAH bilimin dinle ilişkisi bıudur 1saat tefekkür 1 yıl ibadetten yeğdir Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Sağduyu için kılıç çekmek, hiç aklına geldimi yaşamında... Bilimden destek almayan hiç bir din ayakta duramaz... Bilimin inançlara ihtiyacı yoktur... sizin dişiniz ağrırsa dişçiye mi gidersiniz yoksa bi inşaat mühendisinemi gidersiniz? inşaat mühendisliğinin bilgisi dişçilikle ne alakası vardır yada geometrinin tıpla ne alakası vardır geometri kurallarıyla tıp olmaz size bunu bi türlü izah edemiyoruz bilimle dinin ne alakası vardır biri ahlakı değerler diğeri hesab kitab işi Sizin bu iddialarınızın benim yazımla ne ilgisi var onu anlamadım ?... Zaten bilimi biliyor olsa idin benim/bizim gibi düşünüyor olurdun... Sen, bilimi sadece hesap kitap olarak görüyorsun... Bu konuda yardım istermisin sayın fakir... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 çünkü güç onların elinden çıktı mesela sscb de insanlara zorla bu inançsızlık zehrini bulaştırıyorlardı şuradan bir alakası vardır bizim dinimiz de Allah inancı var biz bilimle bu inancı destekliyoruz mesela 1.sözde olan 2 örnek vercem 1siz yumruğunuzla duvarı delebilirmisiz ama o incecik kökler tek başlarına taşları deliyor 2güneşin altınta 2 saat kalsanız ne olur cevap:buyuk ihtimal esmer oluınur peki yapraklar nasıl oluyorda saatlerce güneşin altında olupta yemyeşil kalıyorlar birde kendi örneğim acaba gözleriniz açıkken bir dartta hedefi kaçkere 12 den vurursunuz her 100 atıştan ortalama 50 gözleriniz kapalıyken kaçkere 100000000 atıştan 0 peki kromozomlar nasıl ayarlanıyor anneden 23 babada 23 1 eksikse ölüm 1 fazla gerizeka ozama şuan çoğumuz gerizekalı olmayldık veya doğmamalıydık işte bunlar bir ayarlayanın varlığını gösterir yani ALLAH bilimin dinle ilişkisi bıudur 1saat tefekkür 1 yıl ibadetten yeğdir gece kuşu cevap:masal bunlar bilimselci cevap:bunlar masal sayın bu olaylara cevap veremeyip masal diyen kardeşlerim kendinizi kandırıyorsunuz bence birde set çekmişsiniz önünüze üstünede bilim yazmışsınız güzelce her gelene bilim deyip geçiyorsunuz işinize gelmediğine halbuki bilime uygun olsalar bile bırakın artık bu kalıplaşmış mülahazalardan kaçma yollarını neymiş deli saçmasıymış desene o zaman deliler bile sizden daha mantıklı hem unutmayın mantıksızlar mantıklıları mantıksız deliler akıllıları aklısız görür simdi bide bilimde mantıksızlık yoktur dersiniz buda tabi ayrı bir kaçış yolu bilimin mantıklı olması senin mantıklı olduğun anlamına gelmez adına bilim kelimesi koyarak olmuyo bu işler şuana kadar yazdığımız hemen hemen her yazıya sadece tam tamına altına gelcek şekilde bilim şöyle ateist şöyle bölye(alaksı olmasa bile) yani bu da çok güzel cevaptan kaçma yolarınızdan biri kaçın istediğiniz kadar bizim amcımızın burda sizi köşeye sıkıştırmak olduğunu mu zannediyorsunuz? Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 hala başladığımız noktadayız, birbirimize bir adım bile yaklaşmayalım olur mu? Anlamayalım ve hatta hiç gayret etmeyelim. Birbirimizi suçlamaya devam edelim belki bir gün sonuç alırız!!! bu mantıkla bir yere varamayız, karalama çalışmalarıyla hiç bir sonuç elde edemeyiz, gün geçtikçe karanlığa gömülüp, tarihin sayfalarında yıkılmış bir Cumhuriyet olarak yer alırız. Dindarlar, ateistlere, ateistler dindarlara sataşıp dursunlar bakalım, nereye varacak bu işin sonu. Ben bir sonu olacağını sanmıyorum, bu gidişle olacak olan vahimdir, dışarıda sinsi düşmanlar, içeride işbirlikçiler bizim birbirimizi tüketip yok olmamızı bekliyorlar onların işini kolaylaştıralım. Yok edelim birbirimizi. bu sayfada epey karagöz ve hacivat atışmaları olmuş, ben eğlendim sizde eğleniyorsunuz sanırım... Sayın sardunya, Eğlenmeyi bırakında, sizlerin de şu bilgi deryanızdan biraz nasiplenelim... Vakitlerimiz epey kısıtlı... Yoksa biz Hacivat ve Kargözlerin seviyesine inemiyormusunuz ?... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 gece kuşu cevap:masal bunlar bilimselci cevap:bunlar masal sayın bu olaylara cevap veremeyip masal diyen kardeşlerim kendinizi kandırıyorsunuz bence birde set çekmişsiniz önünüze üstünede bilim yazmışsınız güzelce her gelene bilim deyip geçiyorsunuz işinize gelmediğine halbuki bilime uygun olsalar bile bırakın artık bu kalıplaşmış mülahazalardan kaçma yollarını neymiş deli saçmasıymış desene o zaman deliler bile sizden daha mantıklı hem unutmayın mantıksızlar mantıklıları mantıksız deliler akıllıları aklısız görür simdi bide bilimde mantıksızlık yoktur dersiniz buda tabi ayrı bir kaçış yolu bilimin mantıklı olması senin mantıklı olduğun anlamına gelmez adına bilim kelimesi koyarak olmuyo bu işler şuana kadar yazdığımız hemen hemen her yazıya sadece tam tamına altına gelcek şekilde bilim şöyle ateist şöyle bölye(alaksı olmasa bile) yani bu da çok güzel cevaptan kaçma yolarınızdan biri kaçın istediğiniz kadar bizim amcımızın burda sizi köşeye sıkıştırmak olduğunu mu zannediyorsunuz? Sevgili ahirzaman, Bu uslüp senin değil. Bazen dublör kullanıyosun galiba... Bizler bilimi kavradığımız kadar yansıtabiliyoruz. Bazen eksikliklerimiz olacak elbette... Ama, abartıyorsunuz... "Deli saçması" hakareti kullanmak bize yakışmaz... "Düşünsel kurgular" demiş olabilirim... Bizler, en azından gerçekleri araştırmaya çalışıyoruz... Soyut kurguları değil... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Sevgili ahirzaman, Bu uslüp senin değil. Bazen dublör kullanıyosun galiba... Bizler bilimi kavradığımız kadar yansıtabiliyoruz. Bazen eksikliklerimiz olacak elbette... Ama, abartıyorsunuz... "Deli saçması" hakareti kullanmak bize yakışmaz... "Düşünsel kurgular" demiş olabilirim... Bizler, en azından gerçekleri araştırmaya çalışıyoruz... Soyut kurguları değil... İyi dileklerimle... güzel kardeşim " Bu uslüp senin değil. Bazen dublör kullanıyosun galiba "bunu anlamadım "Bizler bilimi kavradığımız kadar yansıtabiliyoruz. Bazen eksikliklerimiz olacak elbette... Ama, abartıyorsunuz..." bu konuda kesinlikle fikrim şu öndedir özellikle sende bunu çok daha fazla görüyorum yöneltilen sorulara bilim şöyledir bilim böyledir deyip kaçmak (ben öyle görüyorum gerçeğini Allah(cc) bilir) ""Deli saçması" hakareti kullanmak bize yakışmaz... "Düşünsel kurgular" demiş olabilirim..." deli saçmasını kullananan gece kuşu kardeşimdi "Bizler, en azından gerçekleri araştırmaya çalışıyoruz... Soyut kurguları değil..." bizde ardık cevabı bulunca(hamdolsun) durduk darısı başınıza ha ayrıca kardeşim benim fikrim şu yönde ki insanlığı araştıran biri bilimle yetinemez sadece bilimle maddeyle bulması imkansız özellikle maddeci bilimciler için bu geçerli haa tabiki gördükleri karşısında tefekkür etme yetisine sahipler müstesna Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 güzel kardeşim " Bu uslüp senin değil. Bazen dublör kullanıyosun galiba "bunu anlamadım "Bizler bilimi kavradığımız kadar yansıtabiliyoruz. Bazen eksikliklerimiz olacak elbette... Ama, abartıyorsunuz..." bu konuda kesinlikle fikrim şu öndedir özellikle sende bunu çok daha fazla görüyorum yöneltilen sorulara bilim şöyledir bilim böyledir deyip kaçmak (ben öyle görüyorum gerçeğini Allah(cc) bilir) Beni kırıyorsun Ahirzaman... Kaçtığımı gördünmü ?... Hıristiyan ya da başka bir inançlamı cevap vermeliydim ?... Bilimselci'yim (olmaya çalışıyorum) gördüğün gibi... ha ayrıca kardeşim benim fikrim şu yönde ki insanlığı araştıran biri bilimle yetinemez sadece bilimle maddeyle bulması imkansız özellikle maddeci bilimciler için bu geçerli haa tabiki gördükleri karşısında tefekkür etme yetisine sahipler müstesna Sosyal bilimleride araştırıyorum tabiiki... İnsanlığın yararına olacak araştırmalar, ve elde edilecek sonuçlar, inançlarla değilde, ancak bilimle mümkündür... "Tefekkür"(bakış açısı) yetimle, insanları bilinmezliğe, çıkmaza götüren metafizik inancı kabullenemezdim... İyi dileklerimle... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.