Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Şükür namazı’ kavgası

TBMM Genel Kurulu’nda AKP İstanbul Milletvekili Oktay saral ve MHP Grup Başkanvekili arasında çıkan kavga, milletvekillerinin araya girmesi ile önlendi.

01 Kasım 2012 Perşembe, 19:18:48

AKP ve MHP arasında ’şükür namazı’ kavgası

Genel Kurul'da, Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin teklif üzerine Hükümet adına söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşmasının ardından AK Parti'li Saral söz aldı.

Genel kurulda ’inat’ gerginliği

Bayraktar'ın konuşması sırasında muhalefet milletvekillerinin tepkilerine değinen Saral, 'Dandini dandini dastana, danalar girmiş bostana noktasına gelindi. Sizin kendi içinizde tutarlılığınız yoktur. Edebimiz ve ahlakımızla örnek olacak siyaset tavrı ile hareket etmeliyiz' diye konuştu.

Saral'ın, Oktay Vural'a yönelik olarak, 'Anasol-M Hükümeti döneminde ihalelerin nasıl yapıldığını bilirim. Milleti nasıl inim inim inlettiğinizi biliyoruz' demesi üzerine, Vural ve diğer MHP milletvekilleri, Saral'a tepki gösterdi. Vural'ın, Saral'ın sözlerine tepkisini sürdürmesi üzerine, Saral, parmağını Vural'a doğru sallayarak, 'Bağırma' dedi.

Vural ve diğer MHP milletvekillerinin ayağı kalkmasının ardından, Saral, Vural'ın üzerine yürüdü. Saral ve Vural, milletvekillerince sakinleştirilmeye çalışıldı. Bu sırada her iki partinin milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Bunun üzerine Başkanvekili Mehmet Sağlam, birleşime ara verdi. Milletvekilleri arasındaki tartışma verilen arada da devam etti. Bu arada, Bakan Bayraktar MHP sıralarına gelerek, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP milletvekilleriyle bir süre konuştu.

Aranın ardından Saral, yeniden söz alarak, 'Ben sadece milletimizden özür diliyorum. Onlara hak etmediği bir tabloyu burada yaşattık. Muhalefetimizden de yapıcı eleştiri yapmasını istiyoruz' dedi.

ŞÜKÜR NAMAZI KAVGASI

MHP Grup Başkanvekili Vural da 'Maalesef bugün Türkiye'nin derdiyle ilgili değil, ihalecilerin derdiyle ilgilenen bir kanun teklifiyle meşgul ediliyoruz. Burada milletin olmadığı, sermaye sahibi ihalecilerin sorunlarını çözmek için bir kanun teklifi görüşülüyor. 10 yıldır iktidardasınız, sizden önceki hükümetler döneminde kanuna aykırı hareket edenler var idiyse elinizdeki Meclis çoğunluğuyla gereken adımı atmıyorsanız asıl ihale peşinde koşan sizlersiniz. Bunu yapmak sizin namus borcunuzdur. Anasol-M Hükümeti'nde ne biliyorsanız getirin. Sende yürek varsa getirirsin, Meclis soruşturması yaparsın. 'Recep Tayyip Erdoğan'a şükür namazı kıldım' diyenlerden olmadık. Cenab-ı Hakka şükrederek geldik buralara' diye konuştu.

Tekrar söz alan Saral, 'Sayın Vural, ben Ofluyum. Bana dinimi öğretme. Şükür namazı kime kılınır, nasıl kılınır, gel sana öğreteyim' dedi.

Oktay Vural ise 'Cenab-ı Hak, mesajları için sadece Peygamber Efendimiz'i göndermiştir. Bu konuda kişiler için şükür namazı kılınmaz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan şüphemiz olsun. Senin gibi abdesti şüpheli olanların namazı kabul olmaz bir kere' diye yanıt verdi.

Gönderi tarihi:

Oktay Vural'in sözleri dogrudur.Erdogan icin "herkesin Erdogan icin iki rekat sükür namazi kilmasi lazim"diyen kisi AKP milletvekiliydi.Erdogan icin "o bizim icin peygamber gibidir"diyen AKP milletvekilidir,Mitinglerde Erdogan icin"Padisah "pankarti acanlar AKP'lilerdir.Bugüne kadar hicbir müslüman AKP'li bu sözlere ve benzetmelere tepki göstermedigine göre demek ki Erdogan onlar icin peygamberdir,padisahtir ve iki rekat namaz kilinmalidir görüsünü savunuyorlar.

AKP'li veya Of'lu Saral'in "Ben Of'luyum dinimi bilirim sükür namazinin nasil kilinacagini bilirim,gel ögreteyim"demesi onun aslinda hicbirsey bilmedigini sadece Of'lu oldugunu anlatir.Eger dinini bilseydi Erdogan icin iki rekat sükür namazi kilmali herkes,o bizim icin peygamber gibidir diyen münafiklarin saflarinda yer almazdi.Of'lu olmak bir ayricalik degildir,bende Trabzon'luyum.Adam olabilmektir ayricalik.AKP'nin ne oldugunu ve de ne olmadigini artik bilenler biliyor,Of'lunun ben müslümanim demesi biraz komik geldi bana.AKP ve müslümanlik birbirine zit kavramlardir bunlar,ha 50-60 adet korumanin esliginde cuma namazina gidip gözlüklerini ve ayakkablarini korumalara tasitmak müslümanliksa bu bana biraz komik müslümanlik gelir.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.