Φ Girye_i Matem Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Herkes şeriattan korkuyor.. Şeriat gelsin demiyorum; bir yönetim biçimimiz var ve hemen hemen tüm dünya bu yönetim biçimiyle yaşamını sürdürüyor. Buna sözüm yok fakat hükümet için; şeriatı getiriyorlar, sokakta başımız açık gezemeyeceğiz yorumları beni bir hayli şaşırttı ve bir o kadar da üzdü. Merak ediyorum kafanızdaki şeriat kavramını? Çoğu kişinin adını duyduğunda dudaklarının büzülüp, gözbebeklerinin büyümesine sebep olan, onu bu kadar korkunç yapan ne ola? Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Herkes şeriattan korkuyor.. Şeriat gelsin demiyorum; bir yönetim biçimimiz var ve hemen hemen tüm dünya bu yönetim biçimiyle yaşamını sürdürüyor. Buna sözüm yok fakat hükümet için; şeriatı getiriyorlar, sokakta başımız açık gezemeyeceğiz yorumları beni bir hayli şaşırttı ve bir o kadar da üzdü. Merak ediyorum kafanızdaki şeriat kavramını? Çoğu kişinin adını duyduğunda dudaklarının büzülüp, gözbebeklerinin büyümesine sebep olan, onu bu kadar korkunç yapan ne ola? parmak kesiyor olmaları ve acıtmıyor diyerekte kandırmaları.. Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 şeriat müslümanlık kuralları islam kanunu olara tanımlanıyor ancak günümüzde hatta günümüzdede değil çoktan uzunca bir süredir şeriat türk dil kurumunun belirlediği bu tanımı karşılamıyor uydurmaları içeren bu şeriatsa islamı yanlış tanıtığı için bu dine karşı soğukluk oluşturuyor ayrıca din topluma dayatılan çoğuluğun yaşayabileceği gibi değildir bireyseldir bunu hep yazıyorum Alıntı
Φ Girye_i Matem Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Öyle görünüyor ki şunu da eklemem lazım; Bu konu için geyik yapılmasını istemiyorum. Alıntı
Φ ülküm Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 şeriat insanların son din olan islamı değiştiremeyeceklerini anlayınca islam kurallarına uygun bir din sözününün arkasında kendi kafalarından uydurduğu yönetimdir kısa zamanda islamın bir çok avrupa ülkesinde antipatisini kazandırmasıda bu yönetimin bir hediyesidir aslında Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Merhaba Açıkçası ben ülkemizde yeterince okumamaktan,cahillikten ya da bir takım çevrelerin kasıtlı faaliyetleri sonucu ciddi anlamda bir kavram karmaşası yaşandığını düşünüyorum. Araştırmayan,okumayan,sorgulamayan,eleştirmeyen bir toplum haline dönüşüyoruz ve maalesef bize ne,nasıl şekilde verilirse onu olduğu gibi alıyoruz. (Yukarıdaki cevaplarda maalesef bu yazdıklarımı doğruluyor). İşte "Şeriat" kavramında bu kavramlardan sadece birisi. Hakkında herkesin atıp tuttuğu,birtakım önyargılar geliştirdiği ama gerçekten anlamı nedir? diye sormadığı bir kavram... Bu konu başlığını açmanız son derece faydalı olmuş.... Bazı kavramları tartışmakta ve doğru ve objektif olarak tanımlamakta fayda var gerçekten.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.