Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

İnanılan uydurma ise sadece fikirdir..Doğru

Fikir kanıtlanmazsa boştur..Buda doğru..

O halde, karşılıklı iyi takip etmiyorsun suçlamasını bırakıp, daha iyi anlaşılması için şu özetlediğimiz, ikimizin de kabul ettiği cümleler üzerinde duralım.

İnanılan uydurma ise sadece fikirdir..Doğru veya şu şekilde de olabilir. İnanılan fikir ise uydurmadır.

Ama bir şartla ikinci cümlemize bağlayarak. Yani "Fikir kanıtlanmazsa boştur..Buda doğru.."

Şimdi fikirlere bakalım. Bu fikirlerin sonuna da üsttekiler gibi doğru yazabilecekmisin bakalım?

"Bizleri şu resimde görülen Erciyes yarattı."

erciyes.jpg

"Bizleri resimde gözüken Güneş yarattı."

gnes.jpg

"Bizleri Manitu yarattı."

manitu.jpg

"Bizleri LAT isimli putumuz yarattı."

lat.jpg

"Bizleri MENAT isimli put yarattı.."

"Bizleri görünmez bir put yarattı."

"Bizleri spagetti canavarı yarattı."

"Bizleri El-İlah isimli bir put yarattı."

"Bizleri Allah yarattı."

Vs. vs..

"Sence bunların hangisinin sonuna "doğru"yu koyabiliriz?

• Cevaplar 58
  • Görüntü 7,5b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Most Popular Posts

• Odris kızmana gerek yok aşağılayarak söylediğin şeriat ile yönetilen bir ülkenin doğal kaynağını ham olarak satıp işlenmiş olarak geri alıyor diyen sen değilmisin ? ben de bu sadece şeriat ile yöneti

• @@karandiu ateist olmadğın sürece fikir sahibi ve bilgi sahibi olduğun anlaşılmayacaktır Ateist vasfı sende yoksa ya ezberci olursun ya kavramları bilmiyor olursun yada okumamış olursun..O yüzden fa

• Misafir meraba
    Misafir meraba

İnanç yüklü merkepler yok mu?

Gönderi tarihi:

Tek ve benzersiz YARATICI algılanılması çok zor ve idraklerin üstünde olduğu bilinir..Bu sadece araplarda değil,Aten mısırlarda,Manitu Kızılderililerin yüce gücü,Yehova İsrailleri kurtaran tek yaratıcı,Allah Tek Yaratıcı Arapça isimlerinden birisi vs vs

Sen bu TEK YARATICIYI tarihlere bak birçok kez karşına çıkar..Araştırdıysanız bunu görürsünüz..Tanımaya başlarsan bunların hepsinin tek KİŞİNİN farklı isimleri olduğunu rahatlıkla kesin bir göz ile anlarsın.

Hadi bana bu Tek Yaratıcı yerine Menat veyada Spagettiyi getirin smile.png Tarihler boyunca elçi göndermiş ve gönderecek olsun..

Getirebilen varsa getirsin..

Doğa konusunu atlamışsın biggrin.png İyi takip etmiyorsun suçlamasımı yapmış olduk şimdi ? Dostum senin işin gücün yine başından aşkın herhalde iyi takip edemiyorsun sağlıklı yazmak için biraz dinlenmelisin..

Konuya dönmek gerekirse şu halde bir Yahudi bizleri Yehova yarattı ve O yüceler yücesidir dese Doğrudur

Yine Müslüman bizleri Allah yarattı ve O herşeyden münezzehtir derse buda doğrudur..Yahu 1000 kere yazdım aynı şeyleri..Niye objektif şekilde araştırmıyorsunuz ? Hani araştırma ruhu ?

Aksini iddia eden müslüman varsa mesaj tartışmaya açıktır arkadaşlar..

Not:Bir insan bir Tanrıya inanabilir fakat bu inanç olduğunu göstermez..İkan şehrine oturusan İnanç olmaktan çıkar..

Gönderi tarihi:

Şunuda ekleyeyimki madem Allah,Yehova,Manitu aynı bende bir isim koyup Menat dersem doğruluğu nasıl olacak diyebilirsiniz ? Fakat bu tersi kanıt değil şahsa tecavüz olur..Şu penseye tornavida demek onun tornavida olduğunu göstermez..Tıpkı bunun gibi Tek yaratıcıya Menat demekte İsa demekte O'nun ne İsa nede Menat olduğunu gösterir..Sadece isim takmış olursun..O herşeyden münezzehtir,bu uğurlu sözü kulağınıza küpe takın..

Gönderi tarihi:

Şunuda ekleyeyimki madem Allah,Yehova,Manitu aynı bende bir isim koyup Menat dersem doğruluğu nasıl olacak diyebilirsiniz ? Fakat bu tersi kanıt değil şahsa tecavüz olur..Şu penseye tornavida demek onun tornavida olduğunu göstermez..Tıpkı bunun gibi Tek yaratıcıya Menat demekte İsa demekte O'nun ne İsa nede Menat olduğunu gösterir..Sadece isim takmış olursun..O herşeyden münezzehtir,bu uğurlu sözü kulağınıza küpe takın..

Ben seni anlıyorum da sen beni anlamıyorsun. Tornavida penseden nitelik olark ayrı. Penseye tornavida denmiyor burada.

Burada sadece tornavida konuşuluyor. Senin tornavidanla benim tornavidamın tasviri de yaptığı iş te farklı. Seninkisi düz tornavida, benimkisi yıldız tornavida. İkisi de vida söküp takıyor. İkisi de tornavida. Ama yapısı birbirinden farklı. Tornavida ama aynı tornavida olabilirler mi?

Senin tanrınla diğerinin tanrısı da farklı. Adam işkenceci bir TEK TANRI tanımıyor. Mesela sen de "diğer yaşam olmayacak" diyen bir TEK TANRI tanımazsın. Bunun ikisi de TEK TANRI. İkisinin de "yaşam" konusunda farklı tasarrufları(yaptırımları) var(!).

Şimdi bunu anlayacağını da beklemiyorum doğrusu. Senin için yine aynıdır mutlaka. Madem aynı tanrı; "diğer yaşam yok diyen tanrı"nın da aynı tanrı olduğunu söylemelisin. smile.png

Tanrının birisi "diğer yaşam var" diyor, diğerisi, "diğer yaşam yok" diyor. Aynı tanrı olabilirler mi?

Gönderi tarihi:

Ben seni anlıyorum da sen beni anlamıyorsun. Tornavida penseden nitelik olark ayrı. Penseye tornavida denmiyor burada.

Burada sadece tornavida konuşuluyor. Senin tornavidanla benim tornavidamın tasviri de yaptığı iş te farklı. Seninkisi düz tornavida, benimkisi yıldız tornavida. İkisi de vida söküp takıyor. İkisi de tornavida. Ama yapısı birbirinden farklı. Tornavida ama aynı tornavida olabilirler mi?

Senin tanrınla diğerinin tanrısı da farklı. Adam işkenceci bir TEK TANRI tanımıyor. Mesela sen de "diğer yaşam olmayacak" diyen bir TEK TANRI tanımazsın. Bunun ikisi de TEK TANRI. İkisinin de "yaşam" konusunda farklı tasarrufları(yaptırımları) var(!).

Şimdi bunu anlayacağını da beklemiyorum doğrusu. Senin için yine aynıdır mutlaka. Madem aynı tanrı; "diğer yaşam yok diyen tanrı"nın da aynı tanrı olduğunu söylemelisin. smile.png

Tanrının birisi "diğer yaşam var" diyor, diğerisi, "diğer yaşam yok" diyor. Aynı tanrı olabilirler mi?

Şimdi İŞKENCECİ bir Tanrıyı bana söyler misin ? Kasıt olarak Allah'ı söylediğini biliyorum..

Yaşam yok diyen Tanrıyı bana söyler misin ?

İşte şimdi TANRI tanımanın faydalarını ve eksikliklerini görüyorum..Şimdi şunlarıda söylemek isterim

Ben ALLAH'A inanan bir insan olarak

1)Müslümanların Cennet ve Cehennem dedikleri yerlere inanmam.Gerçek Cennet ve Cehennem gözükenden çok farklıdır

2)Hurilere inanmam,yan gel yat keyfini bana kimse anlatamaz.

3)İŞKENCECİ bir Allah yoktur..İNANDIRAMAZSIN..Bu dışarıda gözüken bir olay..

4)Şeytan,Cin,Melek senin yalanladığın bu saçmalıkları bende yalanlarım..Şeytan'nın da Cin'inde ne olduğunu çok iyi bilirim.

Şimdi bunlara rağmen benim kitaplarımdan birisi Kur'an-ı Kerimdir..Sorarım ben şimdi Ateist miyim ?

Ateist olmama imkan yok,Allah'a inanıyorum,kitabı eksiksiz kabul ederim..

Bir başka şekilde biz TEK bir tornavidadan bahsettik.Okuyan insan çok iyi bilirki Bu ALLAH sadece Muhammedle ortaya çıkmış değil,Ondan önce İSA var idi,öğrenciler var idi..Şimdi İsaya inanan Muhammedi kabul etmiyorsa bu Allah'ın Göklerin Babası'ndan başka bir ilah mı olmuştur..Ne kadar boş bir düşünce..

Tam aksine hepsi aynıdır..Bakın peygamberler geçmiş çağda gelmiş ve halada GELECEKTİR.Her bir Tanrı mazharı zuhurunda devir değişir..Yenilikler gelir..Devrim olur..Evrim olur..Bu şekildede örneğin Musa şeriatı İsa'nın zuhuruna kadardı..Şimdi Yahudiler İsayı kabul etmiyor diye İsa sahte peygamber mi olacak ?

Her bir Tanrı zuhuru meydana geldiğinde inananlarından çok inkar edenleri olur..Bazı cefaların başlarına gelmesi farzdır.Bütün cefalara rağmen kimisi suçsuz yere suçlu sayılır,Şeytan sınıfına sokulur,İşkencelere maruz kalırlar.Tabikide bir peygamberi tanımakta vasıflara göredir..Bununda bir kuralı var delilleri vardır..Bazı Hristiyanların bazı ayetleri anlamadığı ve Muhammedi tanıyamadıkları halde inkar ederler ? Şimdi bunların cehaleti Muhammed'i sahte mi yapar ?

Tabiki hayır..Şimdi yaşam yok diyen Tanrı yaşam var diyen Tanrı aynımı diye sormuşsun..Allah ne demiş,ve yine aynı şekilde Allah ne demiş ? :D Bütün sorun ayetleri idrak etmemekten kaynaklanır..İşte bu konuda yardım almak gerekir,yardım olmadan kitabı anlayamazsın..Bİr kitabı kim yazmışsa sırlarınıda o bilir..Bunun üzerine bu kitabı Allah yazmışsa tefsirinide O yapması gerek..

Gönderi tarihi:

Şimdi yaşam yok diyen Tanrı yaşam var diyen Tanrı aynı mı diye sormuşsun.. Tabiki hayır..

Amacım senin bir daha "çeşitli kültürlerin tasvir ettiği tanrılar aslında aynı tanrıdır" sözünün yanlış olduğunu anlatmaktı. Bir sene sonra ancak başardığımı sanıyorum. smile.png

Ama yine de eminim ki buna da bir kılıf uydurmaya çalışacaksın. "Akıl(tek başına) tek doğrulayıcı yoldur" gibi.. Olsun, biz o kadar alışkınız ki bunlara.. smile.png

Nette bir yazı görüyor ona inanıyor, ezberliyor ve sonuna kadar savunuyorsunuz. Hiç karşı tezleri okumak irdelemek aklınızın ucundan bile geçmiyor.

Evet diğer yaşamdan bahseden ve bahsetmeyen iki ayrı kültürün iki ayrı tanrısı. Bu da kültürlerin kendi tanrılarını kendilerinin yarattıklarını gösterir. Tarihte binlerce var böyle farklı değişik tasvirli tanrılar. Söyledikleri(!) birbirinin tersi olan tek(!) tanrılar.

Sizin Tanrı ve dininiz size göre ne kadar gerçekse(!), onlarınki de onlara göre o kadar gerçek(!).

Neyse, inançlıların inançlarını(aslında inatlarını veya korkularını) yıkmak dağları yıkmak kadar zor olduğunu biliyorum. Epey yazıştık konuştuk. Her şeyden bahsettik. Söyleyecek pek bir şey de kalmadı aslında. Belirsiz uzun bir süre girmeyeceğim artık bu tartışmalara da foruma da.

Herkese kolay gelsin.

Gönderi tarihi:

Amacım senin bir daha "çeşitli kültürlerin tasvir ettiği tanrılar aslında aynı tanrıdır" sözünün yanlış olduğunu anlatmaktı. Bir sene sonra ancak başardığımı sanıyorum. smile.png

Ama yine de eminim ki buna da bir kılıf uydurmaya çalışacaksın. "Akıl(tek başına) tek doğrulayıcı yoldur" gibi.. Olsun, biz o kadar alışkınız ki bunlara.. smile.png

Nette bir yazı görüyor ona inanıyor, ezberliyor ve sonuna kadar savunuyorsunuz. Hiç karşı tezleri okumak irdelemek aklınızın ucundan bile geçmiyor.

Evet diğer yaşamdan bahseden ve bahsetmeyen iki ayrı kültürün iki ayrı tanrısı. Bu da kültürlerin kendi tanrılarını kendilerinin yarattıklarını gösterir. Tarihte binlerce var böyle farklı değişik tasvirli tanrılar. Söyledikleri(!) birbirinin tersi olan tek(!) tanrılar.

Sizin Tanrı ve dininiz size göre ne kadar gerçekse(!), onlarınki de onlara göre o kadar gerçek(!).

Neyse, inançlıların inançlarını(aslında inatlarını veya korkularını) yıkmak dağları yıkmak kadar zor olduğunu biliyorum. Epey yazıştık konuştuk. Her şeyden bahsettik. Söyleyecek pek bir şey de kalmadı aslında. Belirsiz uzun bir süre girmeyeceğim artık bu tartışmalara da foruma da.

Herkese kolay gelsin.

Boşuna konuşuyorum..Sen bana anlatmaya çalışmada biraz kendi bilgilerini gözden geçir.Gaipten haberler görüyorsun sanırım,benim nette okuduğumu falan filan iyi sallamışsın..Bence git dinlen biraz..Belki bu sayede bişeyleri idrak edersin..

"Sizin Tanrı ve dininiz size göre ne kadar gerçekse(!), onlarınki de onlara göre o kadar gerçek(!)."

Doğru bir söz söylemişsin bunuda yazayım dedim :)

• 3 ay sonra...
Gönderi tarihi:

şeriat Ar. şer³¤at

a. (şeri:at) din b. Kur'an'daki ayetlere, Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku.

şeriat

Müslümanlıkta dinsel yasa ve kurallar.

Goruldugu gibi sadece kanun degildir, Islam felsefesinin kanunudur.

Fikih olarak bilinen seriat islam da cesitlidir.

İslam toplumunda fıkıh ve İslam hukuku konusunda anlayış, yöntem ve uygulama açısından farklı düşüncelere sahip mezhepler bulunur. Bu mezheplerin başlıcaları şunlardır.

Sünnilerin dört büyük fıkıh mezhebi:

• Hanbeli mezhebi,
  • Hanefi mezhebi ,
  • Maliki mezhebi,
  • Şafii mezhebi.

Şiânın takip ettiği fıkıh mezhepleri:

• Caferi fıkhı,
  • İsmailiyye mezhebi,
  • Zeydiyye mezhebi.

Ayrıca diğer bağımsız fıkıh mezhepleri ve âlimleri de mevcuttur.

• Zahiri mezhebi

Bu mezheplerden Sünni İslam inanışında yaygın olanları Malikî, Hanefî, Şafiî ve Hanbelî mezhepleridir. Bu nedenle bu dört mezhebe zaman zaman dört büyük fıkıh mezhebi denmiştir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.