Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2012 12 yıl Ruh Eşim-Cafe de Flore (2011) Bir adamla bir kadın arasındaki aşkı, bir anneyle oğlu arasındaki sevgiyi anlatan Ruh Eşim, sevgiye dair fantastik bir macera, aşk hakkında mistik ve doğaüstü bir yolculuk. Film, biri 1960'ta, diğeri günümüzde geçen ama birbirine paralel ilerleyen iki farklı olay örgüsünü izliyor. Birinde 1960'ların Paris'inde bekâr bir anne olan Jacqueline, Down Sendromlu oğlu için her şeyi feda etmeyi göze alırken diğer öyküde Montreal'de eşinden tatsız bir şekilde boşanan ünlü bir DJ konu alınıyor. Filmin konusunu özellikle kendi sözcüklerimle anlatmadım.Filmi kızımla geçen hafta sinemada izledik ve çıktığımızda; "bu filmi forumda tanıtacak olursan sakın kendinden bir cümle bile katma" dedi bana..Herkes izleyip görsünmüş.. Bencede mutlaka izleyin..Yarıya kadar bir şey anlamayıp salonu terkedenler oldu, sakın siz öyle bişey yapmayın.Sabırla izleyin, inanın bana pişman olmayacaksınız.. Hem bu film sırf müzikleri ve Vanessa Paradis için bile izlenir.Zira güzel bir oyun çıkarmış.. Yönetmen: Jean-Marc Vallee, Oyuncular Vanessa Paradis, Linda Smith, Hélène Florent, Joanny Corbeil-picher, Kevin Parent, Rosalie Fortier, Evelyne Brochu, Michel Dumont, Evelyne De La Chenelière http://www.youtube.com/watch?v=8EVFyyNSa7w&feature=related
Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2012 12 yıl Cafe de Flore, Jean Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Milan Kundera, Albert Camus gibi ünlü isimlerin takıldığı bir cafe'nin ismi... Hep gidip görmek istediğim yerlerden birisidir. Filmin adı da bu yüzden hemen dikkatimi çekmişti. Ama konusuyla bu durumun ilgisini göremedim. Olay filmdeki Cafe de Flore isimli parçayla ilgiliydi ama o parça da 2008 çıkışlı ve niye 60'lı yıllarda o şarkı söyleniyordu çözemedim. Yoksa herşey Carol'un bir uydurması mıydı acaba diye bir paranoya yaşamadım da değil tabii Radyacım, sen konuya değinmemişsin madem ben de değinmeyeyim ama okuyanlara "izlerken dikkatli olmak lazım" diye bir uyarıda bulunalım, ayrıntıların kaçmaması gereken film, yoksa ipin ucu da kaçar, film biter öyle çözümsüz kalırsınız, ne olup bittiğini anlamazsınız. O yüzden dikkat Tabii bir de benim çaktırmadığım bir Vanessa Paradis olayı var, Johnny Deep in onda ne bulduğunu merak ediyorsanız, izlediğinizde onda Johnny Deep'ten bile fazlasını buluyorsunuz.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.