Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2006 Faydalı ve bir hedefi olan şeyleri paylaşmak ve bilgi alışverişi yapmak hepimizin vazifesi. Ancak bizim için öncelikli konu "Türkiye"dir. Bizim içimiz kanarken, başkalarının sorunlarıyla ilgilenemeyiz. Bu ülkede terör gerçeği var ve uzun yıllardır bunun acısını çeken biziz. Yani Türk Milleti, o yüzden diyorum ki: İlla Türkiye'nin Geleceği nasıl şekillenir? Selamlar Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2006 O zaman şöyle diyeyim... Türkiye nerede bulunuyor??? Hem de teknolojiyle gittikçe küreselleşen hangi yerde??? Sorunlarımızın çözümü tabi ki aranmalı;ben daha genel değerlendirmeden bahsediyorum;çünkü sorun sadece Türkiye'nin değil ben insanlığı sorunlu olarak görüyorum maalesef... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2006 Sayın alio ben yukarıda dünyanın bir kısım gerçeklerini yazdım zaten, terörün bir amaçtan ziyade bir araç olduğuna dikkat çektim. Ülkemizin konumu belli, koşulları belli ve yapısı belli ama istersen sen kendi fikirlerini aktar biz ona göre sana yorum yapalım. Selamlar Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2006 İşte benim son günlerdeki en büyük koplo teorim... İlginize saygıyla sunulur.... . http://www.turkish-media.com/forum/index.p...st&p=302423 . Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2006 Sayın alio ben yukarıda dünyanın bir kısım gerçeklerini yazdım zaten, terörün bir amaçtan ziyade bir araç olduğuna dikkat çektim. Ülkemizin konumu belli, koşulları belli ve yapısı belli ama istersen sen kendi fikirlerini aktar biz ona göre sana yorum yapalım. Selamlar Yanlış anladınız galiba;sizin yazdıklarınızla sorunum yok... Ben sadece söylediğim gibi bir çalışma düşündüğümü belirttim ve destek olabilecekleri görmek istedim... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2006 Sayın Alio Hazırladığınız çalışma ne ise buyrun paylaşın bizlerle... Hadi başlayın biz de katılıyorsak destek verelim Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2006 Önce bir isteklileri alsaydık... Hayalden plana getirmek için... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2006 Dışışleri bakanı Abdullah Gül ile Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın arasına karakedi girdi. Kadakedinin adı Cüneyt Zapsu. Dışişleri bakanının vazifesini ele alan ve ondan habersiz bir çok büyükelçi ile görüşen Zapsu Türkiye adına bu görüşmeleri hangi sıfatla yapıyor. Ve traji komik bir olay var ortada bundan habersiz bakanlar bile işin içinden çıkamıyorlar. Yoksa Sayın Gül ile sayın Erdoğan'ın arası açıldı mı? Ya da Türkiye'nin hem başbakanı hem de dışişleri bakanı artık Zapsu mu? Bunca tuhaf gelişmelere rağmen neden bu adam hala bu görevde tutuluyor. Hiç bir resmi görevi olmadığı halde ve hukuk dışı bir sıfat ile nasıl oluyorda böyle bir adam Türkiye adına görüşmeler yapabiliyor? Selamlar Alıntı
Φ **K@@N** Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2006 güzel beğendim. ama biraz daha iyi yapmaya çalış Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2006 güzel beğendim. ama biraz daha iyi yapmaya çalış Olur daha iyisini yapmaya çalışırım. Şimdilik elimden gelen bu, eğer siz daha iyisini yapmayı biliyorsanız, buyrun meydan sizin. Selamlar Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 bu oyun mu...yani herkes kafasından bir komplo teorisimi yazacak. yani biz milletçe iyi yaparız bu işi ona göre biliyimde ben bir kaç kahvehane ye girsem yeter.hemen yazarımm buraya Alıntı
Φ muzaffer 1905 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Komplo falan yok , ülkemizde azınlık fakat etkili , kökü yurt dışında bir avuç zengin , siyasetçi , medya patronu , güvenlik birimlerimizde üst düzey , ülkelere borç verecek kadar finans babası , YÖK ün zaten tamamı , BU ÜLKEYİ BATIRMAYA UĞRAŞIYORLAR..Bugünkü hükümeti yıkma çabalarıda onları bugüne kadar bir çok hükümette olduğu gibi istedikleri yönde kullanamamaları ,asırlarca kavgalar vererek kaptıkları köşelerin ellerinden çıkacak olmasından dolayıdır .Büyük hakikatler kendini inkar ettirir , sizin akıl ve iman çapınız yetmez ama bu ülkede 20-30 yıl sonra çıkacak gizli gerçekleri gören neslimiz şimdikilere ve öncekilere lanet yağdıracaklar! Onların işini en çok bpzan ise AKP , ve cemaatler İSLAMİYET , ONDAN TÜM KARALAMAK İÇİN YALANLAR la milleti dinden ve cemaatten insanlardan soğutma çabaları , son maskeleri ATATÜRK e kadar indi bakalım Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Akp nin icraatlerinden haberiniz yok sanırım, ya da sizin okuduğunuz gazeteler bahsetmiyor onlardan, bizim aklımız ve imanımız sizin tekelinizde mi ki böyle konuşabiliyorsunuz, İslamı hiç anlamadığınız zaten sizin tavrınızdan belli oluyor, hoşgörüden yoksun, kavgacı, alaycı. İman Allah'a edilir ve ancak O'ndan korkulur, biz böyle biliyoruz. Akp kimin çıkarlarına dur dedi, ülkeyi sata sata toprak bırakmadılar, parti içindeki vekillerin bir çoğu haksız kazanç elde ediyor, Unakıtan efendi kaçak yaptırdığı 2 villanın yerine 3 tane yaptırıyor, kuş gribinden iflas eden çiftçiler varken tek kar eden kendi yumurta firması oldu, (bu arada bir bakan nasıl kaçak villa yaptırır) 70 milyonun hakları var üzerlerinde... Hatay'da o kadar toprak sattılar ki, artık yasal limitide aştılar, "kürt sorunu benim sorunum" diyen bir başbakan, devlet malı deniz diyen bakanlar, çiftçileri dinleyin gidip, fındık üreticilerini, tütün üreticilerini, dinleyin, şehit analarının yanına gidin de Akp deyin, neden bir şehit cenazesine gidemiyor sayın başbakan? kürt sorunu kendi sorunu ama Türk sorunu kimin sorunu acaba? Abd ye tam teslimiyet ve Ab'ye şirin gözükme planları, kendi sınırlarını müdahale etmek için Abd'nin lütfunu bekleyen ve bir türlü taşmayan bir sabır. Kasımpaşalı dayılığını nedense çiftçiye yapıyor, Ab'nin ek müzakerelerine gelince, Kıbrıs'a gelince neden süt liman oluyor? Bırakın bu işleri, kimi kandırıyorsunuz siz. Akp nin önümüzdeki seçimlerde göreceğiz halini. Geçmiş dönemdekilerin hemen hepsi bu vatanın aleyhine çalıştılar ama Akp artık sınırları aştı. Tek dindar siz değilsiniz ve kimsede size imanını ispat etmek zorunda değil. Allah'a sığınırım, herşeyden... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 muzaffer 1905 sizin anladığınız ve uygulamak için çırpındığınız islamiyet değil bunu sizde biliyorsunuz asıl sizinki iktidar kavgası ve bu ülkeyi batırma çabası. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2006 bu oyun mu...yani herkes kafasından bir komplo teorisimi yazacak. yani biz milletçe iyi yaparız bu işi ona göre biliyimde ben bir kaç kahvehane ye girsem yeter.hemen yazarımm buraya Oyun bölümü ayrıca forumun başka alanlarında var sayın godzilla burada oyun oynamıyoruz, sadece fikir üretiyoruz, teori üretiyoruz, isterseniz katılırsınız ya da katılmazsınız. Okursunuz ya da okumazsınız bilemiyorum ama eminim sizinde Türkiye gerçekleri hakkında söyleyecekleriniz vardır. Selamlar Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2006 Komplo falan yok , ülkemizde azınlık fakat etkili , kökü yurt dışında bir avuç zengin , siyasetçi , medya patronu , güvenlik birimlerimizde üst düzey , ülkelere borç verecek kadar finans babası , YÖK ün zaten tamamı , BU ÜLKEYİ BATIRMAYA UĞRAŞIYORLAR..Bugünkü hükümeti yıkma çabalarıda onları bugüne kadar bir çok hükümette olduğu gibi istedikleri yönde kullanamamaları ,asırlarca kavgalar vererek kaptıkları köşelerin ellerinden çıkacak olmasından dolayıdır .Büyük hakikatler kendini inkar ettirir , sizin akıl ve iman çapınız yetmez ama bu ülkede 20-30 yıl sonra çıkacak gizli gerçekleri gören neslimiz şimdikilere ve öncekilere lanet yağdıracaklar! Onların işini en çok bpzan ise AKP , ve cemaatler İSLAMİYET , ONDAN TÜM KARALAMAK İÇİN YALANLAR la milleti dinden ve cemaatten insanlardan soğutma çabaları , son maskeleri ATATÜRK e kadar indi bakalım Sevgili arkadaşım Ülke yönetmenin din ve iman ile ne alakası var... Ülkesini seven, Vatansever ve aynı zamanda ateist olan biride bu ülkenin evladı olarak yönetimlerde yer alamazmı?... Burası şeriat ülkesi mi? İnanılır gibi değil!... Alıntı
Φ kontrsağduyu Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2006 DİPNOT benim bahsettiğim şeylerden sizin haberiniz kesinlikle yoktur..Bir insan inancında şüphede kalmış olabilir veya azınlık bir kesimden vatandaşımız olabilir ona birşey dediğim falan yok...Benim kasteddiğim size çok önemsiz vede küçük gibi gelen kontrolü yahudilerde masonlarda olan bir dünya kurmaya çalışanlar..Buna asırlardır çalışıyorlar VEDE BAŞARILILAR..Tüm kötülük , geri kalmamız birbirime düşmemniz bunların çabaları ürünü..DECCAL diye birşey var gerçekten..Kötülüğü örgütleyip , imanı ve tevhide düşman onu yok etmeye uğraşan azınlık fakat çoook etkili bir kesim var büyüdükçe büyüyor..Zaten siz onların yüzünden hayat huzur ve kurtuluşunuz olacak dinimizden uzaksınız! Benim yazdrıklarım VALLAHİDE BİLLAHİDE GERÇEKK Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2006 Oyun bölümü ayrıca forumun başka alanlarında var sayın godzilla burada oyun oynamıyoruz, sadece fikir üretiyoruz, teori üretiyoruz, isterseniz katılırsınız ya da katılmazsınız. Okursunuz ya da okumazsınız bilemiyorum ama eminim sizinde Türkiye gerçekleri hakkında söyleyecekleriniz vardır. Selamlar sayın Sardunyam komplo teorisi fikir üretmekmidir. benim bildiğim kadarıyla çamur atma gibi bişey bu komplo teorisi .bir kanalda var E.mütercimler mi ne onda dilediğin kadar var komplo teorisi. altın var,petrol var,bor var.ama birileri izin vermiyomuş...hahaha ya sen bir dene bakalım teknolojini kur hazırla(varsa) sonra çıkarmaya çalış,izin vermiyolarsa sonra konuş. şöyle komple bir komplo üreten olsa canım feda Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 sayın Sardunyam komplo teorisi fikir üretmekmidir. benim bildiğim kadarıyla çamur atma gibi bişey bu komplo teorisi .bir kanalda var E.mütercimler mi ne onda dilediğin kadar var komplo teorisi. altın var,petrol var,bor var.ama birileri izin vermiyomuş...hahaha ya sen bir dene bakalım teknolojini kur hazırla(varsa) sonra çıkarmaya çalış,izin vermiyolarsa sonra konuş. şöyle komple bir komplo üreten olsa canım feda Teori adı üstünde fikir üretmek. Aynanın arkasına bakmak. Erol Mütercimler'in komplo teorileri kitabını okudum, hemde büyük bir ilgiyle önemli saptamalar var, siz saçmalık diyorsunuz ben saptama diyorum, siz Türkiye'nin gerçeklerine alaycı gözle bakıyorsunuz biz olasılıkları ciddiye alıyoruz. Teknoloji kurmak, oda olacak en kısa zamanda hemde. Ama önce bazı kafaların değişmesi lazım, görülemeyeni görenleri iyi dinlemek lazım. Siz dinlemeyin, dinleyenler var nasıl olsa. Evet yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz var hemde çok fazla ve evet izin vermiyorlar kullanmamıza. Size bunun neresi komik geliyor anlayamadım. İhraç ettiğimiz her şeyi daha sonra fazlasıyla ithal ediyoruz, bunları göremiyormusunuz??? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gazi Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşı’nı yaparken onun stratejisi tekti: O da anti emperyalizmdi. Yani emperyalizme karşı savaş ve zafer. Kurtuluş Savaşı bittikten sonra bu devleti inşaası noktasına geldiğinde yani devrimler aşamasında oradaki stratejisi de çok yalındı ve o da tam bağımsızlıktı. Bunun ikisinin üzerine kurulmuş Kemalist strateji süreç içerisinde Mustafa Kemal’in eklemiş olduğu üç stratejik sütunla muhkemleştirildi. Birincisi; çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak, ikincisi; yurtta barış dünyada barış, üçüncüsü; ne mutlu Türküm diyene söylemleriydi. Gazi’nin hayatında iki şey yoktu. Bunlardan birincisi serüvene atılmak, yani maceracılık, diğeri de aritmetik akılla hareket etmekti. Çünkü o sayıların tek başına bir anlam ifade etmeyeceğini biliyordu. Cumhuriyetin ve devletin inşası sürecinde Gazi Mustafa Kemal’in belirlemiş olduğu strateji ve vizyon hiç bir zaman tam bağımsızlıktan ödün vermeyi, kendisinin temel aktör olmayacağı birliklere üye olmayı, bölgede öteki devletlerle olan çıkar hesaplaşmalarında ve ilişkilerde yazılan senaryolarda yardımcı oyuncu olmayı içermiyordu. Gazi Mustafa Kemal, Gençliğe Hitabe’sinde, bir gün ülkenin yöneticilerinin bugünkü niteliklere sahip olabileceğini anlatmıştır. Gençliğe Hitabe’de Gazi Mustafa Kemal’in nasıl bir öngörüye sahip olduğu da çıplak biçimde görülür. Ben, Türkiye’de tüm yöneticilerin Mustafa Kemal gibi olağanüstü, strateji dehası olacağını, önsezileri olması gerektiğini iddia etmiyorum. İnsanlık tarihine böyle insanlar bir kaç yüzyılda bir gelebilir. Ama en azından beklentim şudur: Gazi Mustafa Kemal’in inşaa ettiklerinin ve ortaya koyduklarının korunması, burada olan bitenin ayırdına varılması. “Bu Vatan Böyle Kurtuldu” kitabını yazarken de hep bunu düşündüm. Bu kadar yokluğun içerisinde, herkesin umudunu kaybettiği bir ortam içerisinde, İsmet İnönü ve Kazım Karabekir’in, Zeyrek’te Karabekir’in abisinin evinde oturduklarında, “Artık bu iş bitmiştir, 25’er lira koyalım, Eskişehir’de bir çiftlik alarak köşemize çekilelim.” dedikleri bir süreçte, bir tek adam kurtuluşa giden yolların var olduğunu ve bu yolları deneyeceğini söylüyor, yola çıkıyor. Ama bugün gelmiş olduğumuz noktada bütün bu kazanımların hepsini yitirmeye başladığımızı görüyorum. İşte geldiğimiz noktada AB ile ilişkiler, aşağıda kurdurulan Kürt devleti, ki bir süre sonra ABD’nin bunu yıktıracağını, ortadan kaldıracağını düşünüyor öyle bir değerlendirme yapıyorum ama şu andaki mevcut duruma göre konuşuyoruz, Kıbrıs’ın mili bir dava olmaktan çıkartılmış olması, yani Kıbrıs’ın klasik deyimiyle söyleyeyim elden çıkartılmış olması, Ermeni sorunu adı verilen sorun konusunda Batının talep ettiği şekliyle çözümleri kabul etmeye yanaşmak, Türkiye’deki bir takım entelektüellerin bu ülkenin aleyhinde çabalarını siyasi mevkilerinin destekliyor olması veya en azından destekliyor görünümünde olması Gazi Mustafa Kemal’in kurmuş olduğu Cumhuriyet’le, Gazi Mustafa Kemal’in belirlemiş olduğu stratejiyle ve bu ülkeye verilmiş olan vizyonla, bunlar ne yazık ki çelişmektedir. Erol Mütercimler Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Dünyada bütün yönetimlerin ve birimlerin teoriciler vardır. Pentagon saçma sapan bile olsa komplo teorisi üretmeleri için hayal gücü yüksek adamlar tutuyor ve bu teorilerin olabilirliğini hesap ediyorlar. Özel ve yaratıcı operayonlar tasarlama bölümü adı altında bölümleri var. Bu adamlardan istenen bir savaş stratejisi ya da aracı icat etmesi değil bugüne değin vuku bulmuş bütün olaylar arasından günümüze ve geleceğe uygulanabilir seçenekler bulup çıkarmalarıdır. Ama nedense bizim ülkemiz üzerine komplolar çevrilen ama teori üretemeyen bir ülke. Hatta teori üretmeye çalışanlara birer kaçık gibi bakmayı akıllıca sananlar var. Oysa soğuk savaş döneminin bitmesinden bu yana dünya teoriler savaşı yaşamakta. Dünyanın geleceği planlanmakta. Peki biz bu geleceğin neresindeyiz var mı teorisi olan??? İnsan ufukta karabulutları görmedikçe cebindeki parasında ciddi düşüşler hissetmedikçe ve yurdu düşman postallarıyla ezilmedikçe herşeyin normal gittiğini düşünür. Biz kurucu atalarımızdan devraldığımız ülkemizi kıskançlıkla korumak zorundayız. Bizim rehavete kapılmak gibi bir özgürlüğümüz olamaz. selametle Alıntı
Φ pegasus6220 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 sayın sardunyam ve forum yöneticileri komplo teorileri üretirken mevcut siyasi parti liderlerinin ismini kullansak ve tamamen hayal ürünü bir olay yaratsak acaba bunun forum için veya yazan şahıs bir cezai yükümlülüğü varmıdır... Saygılarımla!.. Admin Not: Bildiğiniz gibi bu tür forumlarda küfür ve kötü söz bizim kontrolümüzde diğer konular sizin çünkü yazdığınız herşeyden aşağı yukarı siz sorumlusunuz... Eğer bir şekilde birisi rahatsız olursa size ait bütün bilgiler yetkililere verilecektir (IP adresleri ve Host (Barındırıcı sunucu) bilgileri) - Tabiki yazının içeriği gene bizim kontrolümüz altında olacaktır.. Hakaret - Küfür - Kötü söz kontrolü modlar tarafından yapılacaktır... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2006 Sayın pegasus valla bilemiyorum admine sormak gerekir ama bence isim kullanmadan hayali isim ile de teori üretebiliriz. sanırım bu kimseyi etkilemez nasılsa teori adı üstünde... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 teori fakiriyiz anlaşılan Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Hakikaten Türkiye üzere gizli oyunlar oynanıyor mu? Pekâlâ, oynanıyor, fakat sebepler nelerdir acaba? Tarihin her anında olduğu gibi günümüzde de Anadolu, Dünya halkları ve devletleri arasında güç dengelerini etkileyecek sürekli çıkar çatışmalarının odak noktası olmuştur. Tanrı bizim yazımızı yazarken, insanlık için Türklere bir rol vermiş ve bu rol gereği bizi Anadolu'ya yönlendirmiştir. Büyük Atamızın araştırdığı, fakat ömrünün yetmediği bir soruyu da parantez içinde buraya yazmak lazım. Biz Orta Asya'ya nereden geldik? Bu soruyu her fırsatta araştırın. Neler göreceksiniz neler. Konumuza dönersek, niçin Yüce Tanrı'nın bu planı yapıp ta uygulamaya koyduğu. Çünkü Avrupa, Asya, Ortadoğu, Kafkaslar ve K. Afrika'yı yani Dünya'yı kontrol altında tutabilecek bir noktadadır dersek abartmış olmayız. Yalnız bir şartla. Ya çok adil ve kuvvetli olacaksın, ya da bu işten vazgeçeceksin. Çünkü Anadolu'ya hâkimiyet ateşle imtihan ister. Anadolu mertlik ister,bağımsızlık aşığı millet ister.Anadolu, Atatürk gibi vatanseverler ister,Adam gibi adamlar ister. Yurdumuz, üzerinde ve yakın çevresinde dünya geleceğini etkileyecek düzeyde sürekli ve çok yönlü çıkar ve güç çatışmalarına sahne olan hassas bir coğrafi konuma sahiptir. Olaylara baktığımız zaman ,tarih öncesi devirlerde dahi bu böyle olmuştur.Bırakın uzak geçmişleri, en yakın tarih olan Çanakkale savaşlarını aklınıza getirdiğiniz zaman bile göreceğiniz haçlı ordusu devamıdır.Çok mu komplo teorisi geldi acaba? Hayır, hiçte öyle gelmemeli. Bunu ben demedim de, yazmadım da, uydurmadım da. Şimdi hatırlayın bakalım. Bush, yaptığı bir konuşma da, Ortadoğu da ki işgalini "Haçlı Ordusu"na benzetmedi mi? Oradakiler haçlı ordusudur demedi mi? Aslanımın dili sürçtü. Biz de fırsat bu fırsat, teori üretmeye başladık. Daha önceki yazılarımdan birinde küresel ısınmadan ve Amerika'nın ne yapabileceğini biraz mizahi bir tarzda anlatmaya çalışmıştım.Biraz abartılı gibi görünse de adamımı tanırım.Abartı yok.İşte size bir teori daha.Yine küresel ısınma ama bu bilimsel bir çalışma.Ayni ile vaki olarak ta Amerikan bilim adamlarının çalışması. ABD'nin tüm Ortadoğu politikasının sadece petrol rezervlerinin kontrolü olduğu tezinden farklı bir şeyler de öne sürmek gerekmektedir. İşin petrol kısmını zaten, çobanından strateji uzmanına, hatta ilkokul öğrencisine kadar kime sorsanız size söyleyecektir. Peki, o zaman başka hangi gerekçeler vardır ki Emperyalist güçlerin Ortadoğu'yu kontrol altına alma isteklerinin altında. Bunun cevabı ta Amerika'dan, Pentagon'dan geldi. Askeri Strateji Uzmanı olan ve Pentagon'un en baba ırkçısı Marshall'ın 2004'te hazırlayıp Bush'a verdiği raporunda açık, açık yazmış ve sağır sultan bile biliyor.O da duymuş.Gizli değil yani. Rapor şöyle kısaca önümüzdeki 25–50 yıl içinde Avrupa'nın kuzeyi aniden çok soğuyacak. İngiltere'nin büyük bir kısmı tamamen buzlar altında kalacak. Hollanda sulara gömülecek. Avrupa'nın İklimi değişecek ve bu yeni buz devri insanları göçe, dolayısıyla savaşa zorlayacak. Bu iklim değişimi, Türkiye, Güneydoğu Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu bölgesi gibi yerleri daha az etkileyecek. Peki, nasıl olacak da Avrupa,25–50 yıl gibi iklim değişimi açısından kısacık sayılabilecek bir dönemde buzullarla kaplanacak? Bunu ilk önce şöyle açıklamak gerekir: Bilindiği üzere kuzey yarım kürede ekvatordan kuzeye doğru gidildikçe küresel konum gereği güneş ışınları daha az açıyla yeryüzüne çarpar ve sıcaklık azalır. Bu gibi etkilere coğrafyacılar kısaca enlem etkisi diyorlar. Türkiye'de bile. 36-42 derece Kuzey enlemleri arasında olduğu halde kışın yoğun kış görüntüleri yaşanıp, hatta sokakta kalanlar donuyorken nasıl oluyor da 50.-58. derece kuzey enlemleri arasında olan İngiltere'de veya 70. kuzey enlemde bile toprağı olan Finlandiya'daki soğuklarda hala yaşam bulunuyor? Sebebi ve cevabı ise. Kuzey Atlantik akıntısıdır. Peki, nedir bu Kuzey Atlantik akıntısı? Nasıldır? Buyurun cevabı bu.Muazzam su kütleleri saatte dokuz kilometrelik bir hızla Karayipler'den, Amerika'nın doğu kıyısına akarak Atlantik'i aşıyor ve son olarak Kuzey Denizi'ne giriyor. Tropik akıntılar Atlantik bölgesine tabiat kanunlarının vaat ettiğinden daha sıcak bir iklim sunuyor. Okyanustan Kuzeybatı Avrupa'ya taşınan ısıtma sistemi 250.000 atom santralinin enerjisine eşitmiş. Özelikle de kış ayları bu akıntı olmasa ortalama 5–6 derece daha soğuk olurmuş. (Buzul çağı ortalaması ile günümüz sıcaklığının ortalaması arasındaki fark 5 derecedir.) Örneğin Norveç'te Alaska soğuğu olur, Almanya Sibirya iklimine döner, İngiltere'de ağaç olmayabilirmiş. Bu akıntı İzlanda sularında fizik kanunlarına göre tetiklenmektedir. Dünyadaki tüm ırmakların dan 20 misli daha fazla suya sahip olan bu yüzey akıntısı burada hızla soğuyarak ağırlaşır ve 3 km. kadar derinliğe çökerek güneye doğru akar. Bu şekilde oluşan dümen suyu tropikal bölgelerde oluşan sıcak suyu yukarı çeker. Fakat deniz suyu yeterli tuz içerdiği zaman dibe çökecek kadar ağırlaşarak bu olayı tetikleyebilir. Deniz suyu çok daha hafif olan tatlı su ile beslendiğinde bu durum çalışmaz. Yani okyanuslardaki büyük akıntılar felce uğrar. Bu da felaketler zincirini tetikler. İşte iklim bilimciler ve dolayısıyla da Amerika bundan da korkuyor.Çünkü küresel ısınma yüzünden tropikal bölgelerde daha fazla su buharlaşırsa, kuzeyde daha çok yağmur yağar ve deniz suyunun tuz oranı azalır. Kuzey Denizi'ndeki bu düzenin şimdiden bozulmaya başladığını düşünen bazı bilim adamları da mevcut.2004 yılında ve Nature dergisinde, eski ölçümlerle karşılaştırıldığında Kuzey Atlantik akıntısının %20 oranında zayıfladığını açıklamıştı araştırmacı Mr. Hensen. Bir yandan da küresel ısınma buzulları hızla eritmekte, tuzlu okyanus sularına karışan tatlı buzullar devamlı tuz oranını düşürmeye devam etmektedir. Yani buzulların erimesi de Kuzey Atlantik Akıntısı'nı durdurucu yönde etki yapmaktadır. Peki, Avrupa'nın küresel ısınma nedeniyle önümüzdeki 25–50 yıl içinde çok sert bir kış iklimine girmesi siyasi açıdan ne gibi sıkıntılar çıkaracaktır? Cevabı çok basittir. Küresel ısınmadan çok daha az etkilenecek olan Türkiye ve çevresinin bir cazibe merkezi olmaya başlamasıyla başta ABD, daha sonra da İngiltere olmak üzere bu coğrafyalarda "Ağalık" yapmak isteyeceklerdir. Belki de %30'u kıyılarda yaşayan Avrupa nüfusunun daha içlere göç etme isteği yüzünden, yaşanabilir alanlar yüzünden savaşlar çıkacaktır. Tabi ki bu gelişmeleri ABD ve İngiltere kendileri kontrol etmek isteyeceklerdir. Dünya'yı onlar kirlettiği halde, yine onlar kargaşa yaratacak ve bu kaostan faydalanarak halkların ocağını söndürecek, yine Dünya'yı kan gölüne çevireceklerdir. Durum ortadadır.Bir duvara toslanacak. Bu duvar küresel ısınma ve iklim değişikliğidir. Eğer Kuzey Avrupa 25–50 yıl içinde buz iklimine girerse gelişebilecek siyasi kaostan Türkiye'nin çok daha az etkilenmesi için küresel ısınmanın savaş sebebi olduğunu bilmesi gerekmektedir. Çünkü Dünya bir iklim felaketi yaşarsa Türkiye gibi iç denizler arasında kalmış ülkeler yaşanılabilecek tek yer olacaktır. Onun için vatanımızın tapularına iyi sahip çıkalım. Lozan'ı deldirtmeyelim. İç barış ve refah için Atatürk'ün fikirlerine iyi sarılalım. İster ekonomik, ister beşeri. Şimdi ve gelecekte Gazi Paşa'nın yaydığı ışığa çok ihtiyacımız olacak. Bu yazıları niçin yazıyoruz acaba. Milletimizin kaderi,kendi iradesi ve kararlarıyla katılmadığı,fakat iç ve dış güçler tarafından yönlendirildiği için.Toplum devamlı olarak, yapay sorunlarla meşgul edildiği ve partizanca tutumlarla gerildiği için.Milli değerlerimiz,devamlı tehlike ve baskı altında tutulduğu için.Daha da önemlisi.Yukarıda yazılanların,bizim düşüncelerimizden değil.Kahrolası emperyalist beyinlerden çıktığı ve bunlara karşı uyanık olabilmemiz için. Rahat uyu Atam.Devrimlerinin ve vatanımızın bekçiyiz. Necmi Özney Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.