Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

BAKMAK VE GÖRMEK...

Bir insan bir ağaca bakarken; estetik duygu ve düşünce içerisinde olan bir insan, farz edelim ki; bu insan bir ressam olsun. O ressam o ağaca bakarken; salt estetik kaygılar taşıyacak ve “bu ağacın üzerinde ne güzel yeşil yaprakları, rengarenk çiçekleri, meyveleri ve dalları üzerine konmuş kuşları var. Bu ağacın ne güzel gölgesinde yatılır, uyunur ve aynı güzellikte bir resmini dahi yapabilirim” diye düşünecek ya da böyle düşünmeden kendini alıkoyamayacaktır.

Ama aynı objeye yani aynı ağaca bakan bir kereste tüccarı, salt ticari duygu ve düşüncelerinden ötürü bu ağaca estetik kaygılarla değil de ticari kaygılarla bakacağı içindir ki; “oh ne güzel bu ağaçtan ne biçim kereste çıkar, kim bilir kaç para eder” diye düşünmeden edemeyecek ve o ağacın bütün güzelliklerini görmezlikten gelecek, ya da kafasındaki tek düşünce olan, ondan çok iyi kereste çıkacağına ve çok para kazanabileceğine odaklanmış olduğu içindir ki, gerçekten o güzellikleri fark etmeyecek, görmeyecektir bile.

BELKİDE FARK BURADA KERESTE TUCCARLIĞINDA...

NE DERSİNİZ...

TABİKİ DEVAM EDİN...

BU ZAMANDA İYİ PARA EDİYOR... :)

.

.

duygu2px.jpg

.

• Cevaplar 59
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Ruhunu Kurandan almayan hicbir söz Peygamberin agzindan cikmamistir.Hadis diye ileri sürülen fakat Kuran ruhuna aykiri olan nevarsa sahtedir.Peygamber Allahin vahiylerini insanlara bildirmekle yükümlü kilinmistir,Hicbir sözü Kuran disinda degildir.Peygamberin vefatindan sonra müslüman olan yahudi bozguncularin Muaviyenin emriyle sahte hadisler ürettikleri Islam tarihnde belirtilmistir.Peygamber sagliginda,sözlerini bir kitap olarak yazilip bir araya toplanmasini insanlar tarafindan yanlis algilanir diye men etmistir.Sünnet ve Farz Kuranin icindedir.Peygamber cemaatle birlikte Kuranin emirlerini yerine getirmis nafile veya yapilip yapilmamasinda insanlar icin sakincasi olmayan bazi ibadetleri evinde cemaatten uzakta yaparak bunlarin bir emir olarak kabul görmemesini saglamaya calismissada maalesef onun ölümünden sonra onun kendiliginden yaptigi bircok ibadet Allahin insanlara emri seklinde bir saptirmaya dönüsmüstür.Dini gercek anlamda uygulayan pegamber olmasina ragmen maalesef onun vefatindan sonra ortaya cikan mezheplere daha fazla itibar gösterilmeye baslanmistir,mezhep kelimesi zehaptan gelen sanma sani anlaminadir,ve mezhepler dini kavramlara ibadet sekillerine yorumlar getirmekten öte hicbir kutsalligi olmayan kurumlardir.esas olan Allah Peyamber ve Kurandir.mezhepler asla zararli degildir ve olmalarinda cok faydalar vardir ama mezhepler Kuran yerine gecmemelidir.

Peygamberimizin sünneti diye yapilan bircok sey taklitcilikten öteye gecemez.Peygamberimizi taklit etmek yerine onun insanligini örnek almaliyiz kanimca.

Saygilarla

Gönderi tarihi:

.mezhepler asla zararli degildir ve olmalarinda cok faydalar vardir ama mezhepler Kuran yerine gecmemelidir.

Eğer bir cümlenin arasında ama varsa bilinmelidir ki mutlaka ne şiş yansın nede kebap mantığı pazarlanıyor demektir

Yuvarlandıkça büyüyen ve doğal bir afet haline gelen çığ misali,Kuranın arı duru mesajının yozlamasına en büyük sebep bu ruhbanlar sınıfı olan mezhepler oldugu apaçık ortada oldugu halde, hala birilerinin bunları aklamaya çalışmasını anlayabilen varsa beri gelsin ??

Gönderi tarihi:

.mezhepler asla zararli degildir ve olmalarinda cok faydalar vardir ama mezhepler Kuran yerine gecmemelidir.

Eğer bir cümlenin arasında ama varsa bilinmelidir ki mutlaka ne şiş yansın nede kebap mantığı pazarlanıyor demektir

Yuvarlandıkça büyüyen ve doğal bir afet haline gelen çığ misali,Kuranın arı duru mesajının yozlamasına en büyük sebep bu ruhbanlar sınıfı olan mezhepler oldugu apaçık ortada oldugu halde, hala birilerinin bunları aklamaya çalışmasını anlayabilen varsa beri gelsin ??

Mezheplerin cok olmasi her yönden iyidir en azindan Kuranin yorumlanmasinda bir rekabet olusacak ve insanlar dogrulari bulacaktir.Bilhassa belirttimki Kuran yerine gecmemelidir,bunun daha sisle kebabla ne ilgisi var.mezhepler degildir Kuran mesajini yozlastiranlar kavramlari birbirine karistirmayalim.Kuran mesajini yozlastiranlar insanlara su mezheptensin bu mezheptensin diyerek mezheble Kurani bir tutanlardir.Hicbir mezhep kurucusu bana tapin dememistir,sadece Kurani yorumlamis ve ictihatlarda bulunmuslardir.

Gönderi tarihi:

Allahtan başkasının sözünü din olarak kabul edenlerin durumu,çölde vapur bekleyenlerin durumu gibidir

Buda benim hadisim :D

Arkadasim kusura bakma ama ya bildiginiz konularda fikir yürütmeye calisin veya bildiginiz kadar fikir yürütün,Bu dinin sahibine ve onun peygamberine biraz saygisizlik yapmiyormusunuz?din Allahindir onu insanlara bilirmesi icin peygamberler vardir.Ve en son peygamberde Hz.Muhammeddir.Allah insanlara peygamberin sözleriyle varligini bildirmistir.yANI allahin dinini peygamber insanlara bildirmis ve ögretmistir.dolayisiyle peygamberin agzindan cikan söz dindir,bunun normal anlatimi budur ama siz baska anlarsiniz oda baska bir konu.Hadis peygamberin degisik konular üzeinde söyledikleridir ki Peygamberin Kuran disinda hicbir yorum getirmiyecegi gerceginden cikarak peygamberin söyledigi nevarsa dindir.Insanlar peygamberlere degil Allaha tapmatadirlar peygamberlre itaat emrolunmustur.

Saygilarla

Gönderi tarihi:

Mezheplerin cok olmasi her yönden iyidir en azindan Kuranin yorumlanmasinda bir rekabet olusacak ve insanlar dogrulari bulacaktir.

Bir kere kuranın hangi ayetleri yoruma açık hangileri değildir bu ayrımı yapmadan,mezhepleri sanki iyi bir ieymiş gibi piyasaya sürmeni kesiinlikle yanlış.

Evrendeki cosmik varlılarla iligili ayetler elbette ki yoruma açıktır ve zaten bunlar dinin alanına girmez.Din derken tevhid ve şirki kastediyorum.Mezhepler ise bilimsel konularla ilgili ayetler hakkında tek bir yorum bile yapmamışlardır.Aksine hukuki ve sosyal dayanışma ile ilgili ayetlerin tamamen uygulanamaz bir hale getirip kendi düşüncelerini ortaya koymuşlar yaşanması çok kolay olan bu dini içinden çıkılamaz hale getirmişlerdir.

Görünen köy kılavuz ortada.Mezhep imamlarının ortaya koydukları eserle bir bakın insanların hangi derdine çare bulmuşlar,hangi bilimsel buluşlar yapmışlar. Koskocaman bir hiç.Adamlar gezegen anlamına gelen kuranda ki ''kevkeb'' ayetlerini bile yıldız diye tercüme etmişler. Tekklerde miskin minkin oturup halka fetva üretmekten başka bir işi olmayan bu insanlar,nerden bilecekler ki onun gezegen anlamında oldugunu

.Bilhassa belirttimki Kuran yerine gecmemelidir

Emredersiniz efendim, sizz böyle dediniz diye 14 asırlık kocaaaa hurafeler yıgınını millet anında elinin tersiyle bir tarafa itecektir.

bunun daha sisle kebabla ne ilgisi var.mezhepler degildir Kuran mesajini yozlastiranlar

Evet efendim kuranın mesajını yaşanılamaz hale getiren mezheplerdir.Kuranın farklı açılardan yorumlanması filan diye bir şey yok bu sizin hüsnü kuruntunuız. Yapılanlar ne idüğü belirsiz hadislerin kurana yamanmaya çalışılmasıdır.Ortaya konan tüm ictihadlar bu hadislerin ürünüdür. Kuranı yorumlama diye bir şey yok.Benim 25 senem mezhep mollalarının ortaya attıkları hezeyanları okumakla geçti. tereceiye tere satmayın lütfen

Öz evladının burnuna parmagı değmekle şehevi hisleri kabaran ve bunun nikahı bozdugu fetvasını utanmadan eserlerina alan bu ahlaksızların neresi kuran kuran yorumu. Eğer itiraz ederseniz size kaynaklarıyla bu *********likleri verebilirim

mezhepler tek kelime ile ******** başka bir şeye yaramaz

Gönderi tarihi:

kardeşim mezheplerin çok olması diye bir durum yok hadisler ve sünnetler ışığında hareket eden temel 4 mezhep vardır şii kardeşlerimin fikirlerinde çok yanlışlar gördüm şiiliğide kabul etmem ancak sen şiilerin Allah(cc) katındaki yerini bilemessin öyle değilmi

Gönderi tarihi:

hanif kardeşim öyle dememin sebebi o dört büyük imam mezhep çıkartmamaşlardır kendi ilmleridir hadislerden sahabelerden öğrenip uygulamışlardır bizde onların yolundan gidiyoruz

haa tabi şu var asla diğer mezheplerdki kardeşlerimi küçümsemem sonuçta en doğrusunu Allah(cc)bilir ki yeri keldi bazı kardeşlerime karşı şiileride savundum

Gönderi tarihi:

Mezheplerin cok olmasi her yönden iyidir en azindan Kuranin yorumlanmasinda bir rekabet olusacak ve insanlar dogrulari bulacaktir.

Bir kere kuranın hangi ayetleri yoruma açık hangileri değildir bu ayrımı yapmadan,mezhepleri sanki iyi bir ieymiş gibi piyasaya sürmeni kesiinlikle yanlış.

Evrendeki cosmik varlılarla iligili ayetler elbette ki yoruma açıktır ve zaten bunlar dinin alanına girmez.Din derken tevhid ve şirki kastediyorum.Mezhepler ise bilimsel konularla ilgili ayetler hakkında tek bir yorum bile yapmamışlardır.Aksine hukuki ve sosyal dayanışma ile ilgili ayetlerin tamamen uygulanamaz bir hale getirip kendi düşüncelerini ortaya koymuşlar yaşanması çok kolay olan bu dini içinden çıkılamaz hale getirmişlerdir.

Görünen köy kılavuz ortada.Mezhep imamlarının ortaya koydukları eserle bir bakın insanların hangi derdine çare bulmuşlar,hangi bilimsel buluşlar yapmışlar. Koskocaman bir hiç.Adamlar gezegen anlamına gelen kuranda ki ''kevkeb'' ayetlerini bile yıldız diye tercüme etmişler. Tekklerde miskin minkin oturup halka fetva üretmekten başka bir işi olmayan bu insanlar,nerden bilecekler ki onun gezegen anlamında oldugunu

.Bilhassa belirttimki Kuran yerine gecmemelidir

Emredersiniz efendim, sizz böyle dediniz diye 14 asırlık kocaaaa hurafeler yıgınını millet anında elinin tersiyle bir tarafa itecektir.

bunun daha sisle kebabla ne ilgisi var.mezhepler degildir Kuran mesajini yozlastiranlar

Evet efendim kuranın mesajını yaşanılamaz hale getiren mezheplerdir.Kuranın farklı açılardan yorumlanması filan diye bir şey yok bu sizin hüsnü kuruntunuız. Yapılanlar ne idüğü belirsiz hadislerin kurana yamanmaya çalışılmasıdır.Ortaya konan tüm ictihadlar bu hadislerin ürünüdür. Kuranı yorumlama diye bir şey yok.Benim 25 senem mezhep mollalarının ortaya attıkları hezeyanları okumakla geçti. tereceiye tere satmayın lütfen

Öz evladının burnuna parmagı değmekle şehevi hisleri kabaran ve bunun nikahı bozdugu fetvasını utanmadan eserlerina alan bu ahlaksızların neresi kuran kuran yorumu. Eğer itiraz ederseniz size kaynaklarıyla bu *********likleri verebilirim

mezhepler tek kelime ile ****** başka bir şeye yaramaz

Bak arkadsim sen birseylere takmis olabilirsin ama senin 25 seneni bilmem neyle gecirmis olduguna inanmiyorum cünkü senin yazis tarzin inandiriciliktan cok saldirganca bir durum arzediyor.Benim yazdiklarimi okumadigin veya okuyupta inceleme geregi duymadiginin farkindayim,olabilir zevk meselesi.Mezhepler Kuran mesajini yozlastirmadi ben bunu üzerine basa basa tekrarlamakta bir sakinca görmüyorum.Tabiatta hersey kendini yenillemektedir Islam ise hala yerinde saymaktadir nedeni ise Kuran mesajlarinin günümüzün sartlarina göre yorumlanmaktan uzak kalinmasidir.Mevcut olan mezheplerin dogus tarihlerine bakildiginda bunlarin asirlar öncesine dayandigini ve asirlardan beri hicbir degisik yorum yapilmadan insanlar o yorum ve ichihatlarla yetinmektedirler.Burada kalkip asirlar önceki sartlara göre Kurani yorumlayan ve ictihatte bulunanlara laf etmenizin bir anlami yoktur,Insanlari o asirlar önceki yorum ve ictihatlara mecbur tutanlari elestirin.Bu kadar asir sonra hala sac sakal ve türban kavgasi yapiliyorsa bu kavgayi asirlar önce yapilan yorumlara baglamayin.Bugün hala bircok din otoritesi adi altinda gecinen din adamlari hala dini o asirlar önceki yorumlarin etkisiyle yorumlamaktadirlar.Buharinin Müslimin ve daha bircok Islam ulemasinin cild cild kitaplarinda hala peygambere ait olmayan düzmece hadisler peygamberden

diye insanlara sunuluyorsa durumun nekadar icler acisi oldugunu görmek zor degil.

Hadis din degildir demissiniz,bilmiyorum din oldugunu kim söyledi size.Hadisler peygamberin söyledikleri sözlerdir.Peygamber dini anlatmakla mükellef oldugu icin zaten yaptigi bir yorumda Kuranin ruhuna aykiri degildir.Hadis din degildir yani müslümanlar hadislerle ibadetlerini yapmiyorlar,ne varki peygamberede itaat sarttir.

-Emredersiniz efendim- sözünüzü yadirgadim ve tartisma adabina sigdiramadim.Biz buraya tartisma diye ileti gönderiyoruz saldirma icin degil.Mademki dinine bagli ve hurafelerle dolu olmasindan sikayetcisiniz o zaman bireyselde olsa mücadele vermek zorundasiniz.Dine mezheplere inananlara hakaretle bir yerlere varilmaz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.