Φ jeune Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2007 sanada ıyı bayramlar umarım bundan sonrakı gunlerın hep bayram cosku ıcınde gecer bak bana bana hergun bayram bu sııırde ıcımden geldı dunyada akla deger veren yok madem aklı az olanın parası cok madem getır su sarabı alsın aklımızı belkı boyle begenır bızı elalem Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 21 Aralık , 2007 sanada ıyı bayramlar umarım bundan sonrakı gunlerın hep bayram cosku ıcınde gecer bak bana bana hergun bayram bu sııırde ıcımden geldı dunyada akla deger veren yok madem aklı az olanın parası cok madem getır su sarabı alsın aklımızı belkı boyle begenır bızı elalem güzel yüreğine sağlık jönüm......... gücün var mı sevgilim derin sularda inci tanesi aramaya cesaretin kaldıysa hala benle aşktan konuşmaya söyle canım sevgilim hayat bize oyun oynuyor olabilir mi yorgun gibi bir halin var duyguların karışık olabilir mi sil baştan başlamak gerek bazen hayatı sıfırlamak sil baştan sevmek gerek bazen herşeyi unutmak sanki bugün son günmüş gibi dolu dolu yaşamak istiyorum ben her ne çıkarsa yoluma selam verip yürümek istiyorum ben sil baştan sevmek gerek bazen hayatı sıfırlamak sil baştan sevmek gerek bazen herşeyi unutmak Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2007 yeni yada eski yıl ne fark ederki......insanın kaderi aynı olduktan sonra ......ne dilersen dile laf...... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2007 ana kızın beş miydi birbirine eş miydi attın beni gurbet ele yüreciğin taş miydi.............. Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2008 DIYARBEKIR KALESINDEN NOTLAR VE ADILOSH BEBENIN NINNISI Varamaz elim Ayvasina, narina can dayanamazken, Kirar boynumu yururum. Kurdun, kusun bilecegi hal degil, Sormayin hic Laaaaal... Kara ferman cikadursun yollara, Yarin bahcesi tarumar, Kan eder percem Olancasi bir tutam can, Kadasina, belasina sundugum, Ben oleydim loooy... Elim bos, Ayagim pusu. Bir ben bilecegim oysa Ne afat sevdim. Bir de agzi var dili yok Diyarbekir Kalesi... 2. Acar, Kan kirmizi yediverenler Ve kar yagar bir yandan, Savrulur Karacadag, Savrulur zozan... Bak, biyigim buz tuttu, Usuyorum da Zemheri de uzadikca uzadi, Seni, baharmisin gibi dusunuyorum, Seni, Diyarbekir gibi, Nelere, nelere baskin gelmez ki Seni dusunmenin tadi... 3. Hamravat suyu dondu, Diclede dort parmak buz, Biz kuyudan isliyoruz kaba - kacaga, Cayi kardan demliyoruz. Anam sir gibi saklar siyatigini, Bacim, ikicanli, agir, Guzel kizdir, bilirsin. Ilki bu, bir yandan sakli utanir Ve bir yandan korkar Olurum deyi. Bir can daha cogalacagiz bu kis. Bebegim, neremde saklayayim seni? Hos gelir, Safa gelir, Ahmed Arif'in yegeni... 4. Dogdun, Uc gun ac tuttuk Uc gun meme vermedik sana Adilos Bebem, Hasta dusmeyesin diye, Toremiz boyle diye, Saldir simdi memeye, Saldir da buyu... Bunlar, Engerekler ve ciyanlardir, Bunlar, Asimiza, ekmegimize Goz koyanlardir, Tani bunlari, Tani da buyu.. Bu, namustur Kunyemize kazinmis, Bu da sabir, Agulardan suzulmus. Saril bunlara Saril da buyu... AHMED ARIF Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2008 KALBİM DİNAMİT KUYUSU Beni, gözlerin götürür Gözlerin Aşkla, acıyla... Kuşatmışlar Sesimi, soluğumu Kesilmiş Tuz-ekmek payım Vurgunum Ve darda, Gözaltındayım. Dal, kor keser Penceremde açarsa Kuş, vurulur Üzerimden uçarsa. Ve hal böyle böyle, Yol bu yöndeyken Gelir, Ki her gelişinde Daha da içten Gelir, Soluk soluğa Benim olursun. Amansız sarmasında Kollarımın Esrik, Çığlık çığlığa Erir, kar gibi vücudun... Nicedir, ***** ağzında Bir salgın, Bir deprem gibi künyemiz. Nicedir, Başımıza zindan dünyamız. Biz ki Yarınıyız halkın, Umudu, yüzakıyız, Hıncı, namusu... Şafakları, Taa şafakları Hey canım, Kalbim Dinamit kuyusu... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2008 ........... CaN bEnİM,dÜş BeNiM, eLLeRe NeSi? HaDi GeL. aY KaRaNLıK...... ........... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 ewlerinin önü boyalı direk yerden yere wurdun sen beni felek her acıya dayanamaz bu yürek ölürümde ayrılamam yar senden Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2008 Evlerinde lambaları yanıyor Göz göz olmuş ciğerlerim kanıyor Beni gören deli olmuş sanıyor Ölürüm de ayrılamam yar senden Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2008 ne diyaRbekir anLadı bEni nedE seN oYsa ne çOk seWdim ikiniZide bİr biLsen............ Alıntı
Φ abdulselaö Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2008 YAHU EPEYDİR BURDAYIM (PEK EPEY OLMASADA) KENDİMİ TANITMADIĞIMI FARK ETTİM. NEYSE BENİDE TANIYIN BEN İYİ BİRİSİYİM HEHHEHHHHH BANADA BİRİSİ MEŞALE YAKSIN HADİ BAKEM KALKIN YAKIN.EEE HADİ AMA NİRDE MEŞALELER mrb arkadasım sen coktan gelmıssın buraya ama h.g. bende yenıyım daha..ama guzel bi forum sitesi..admin arkadslara tesekkur ederm Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2008 mrb arkadasım sen coktan gelmıssın buraya ama h.g. bende yenıyım daha..ama guzel bi forum sitesi..admin arkadslara tesekkur ederm sende hoş geldin arkadaşım.............. saygılarımla........... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2008 sooooooooobeeeeeeeeee Alıntı
Φ aysum Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 ne diyaRbekir anLadı bEni nedE seN oYsa ne çOk seWdim ikiniZide bİr biLsen............ Aynen Sağol ablacım Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2008 nELeRe,NeLeRe BaSKıN GeLMeZ Ki SeNi DüŞünMeNiN Tadı......... yafffff sayman nerdesin sen......özledim walla........ Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2008 Bir Kara Sevda Bir kara sevda geldi başıma Hiç bakmaz oldu gözüm yaşına Kurşun işlermi mezar taşıma Bir garip geldi geçiyor ömrüm Bir şahin olmuş uçuyor gönlüm Deryalar çöller aşıyor gönlüm Tez haber salın nazlı yarime Bir garip geldi geçiyor ömrüm Kor ateşlerde yanıyor içim Bin derdim var biçim biçim Yaralı bülbülüm yokki suçum Bir garip geldi geçiyor ömrüm Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 İstanbul bilmeli ki, sahillerine mehtabı taşıyan senin bakışlarındır İstanbul bilmeliki, limanlardan gemiler önce senin yüreğine açılır uzaklarda bir yerde toprağı öpmek için eğilen bahçıvanın parmaklarında hüzün sana doğru akan nehrin ağlayan suretidir bir elimizde umut bir elimizde sevda yürüyelim seninle İstanbul'da musiki kesilsin, tükensin yazı çaresiz kalınca mızrap ve şiir ozan bir kenara bıraksın sazı ressam fırçasına neden mi kızgın tuvalde çizgiler, renkler kırmızı kırmızıyı sevdiğini bilince çekilir mi artık güllerin nazı Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 29 Şubat , 2008 Suya düşen bir karanfilse yüreğin bırak kendini ırmağın türküsüne gülüm vursun seni o taştan bu taşa o çağlayandan bu çağlayana Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mart , 2008 KALBİMDE HAZAN “Uygarlık ve barbarlık kardeştir.” -Havel- Dünya sığmıyor insana Havel, yüzlerdeki, yüreklerdeki maske, parada kir, suda klor, havada nem, yüksek borsa, alçak basınç ve kanun hükmünde ihanetler, sahtekâr jestler. /İnsan, sığmıyor insana Havel! / Ve her şey: Şey! Mesela o takvimler, o günler her biri şimdi kim bilir neredeler? Yalancıdır aynalara gülümseyen o muhteşem gençlikler; bir yaz yağmuru gibi çabucak geçecekler. Bize kalan kurt kapanı sözleşmeler ve iş akdi kıvamında morarmış evlilikler. Oysa insanı büyüten yalnızlık mıdır Havel? Biz bu kentlerde, bu ömürlerin gecelerinde çürüsek bile, şimdi eski dağlarda vakur bir şafak yırtılmaktadır ve dışarıda üşüyen bir haziran; kalbimde yılların tufanından artık bir hazan. (Kalbimde hazan ve şairdir elbet sözcüklere rus ruleti oynatıp yazan!) Dışarıda üşüyen bir Haziran. Kanımda nikotin cehennemi; Kısa kibrit, uzun duman: Yaan! Yine yaan… Yine yaaaan! Yan ki yangınlar bile yansın; haklıdır içindeki abdal bırak ağlasın... Bırak ağlasın, artık gündüzlerin ışığında aşk, gecelerin sularında yakamozlar yok ve kuşlar konsun diye gerilmiyor balkonlara çamaşır ipleri; duyuyorsun işte şiir de yazıyorlarmış iğfal şebekeleri! Dışarıda üşüyen bir Haziran. Dışarıda aşksız aşk, Aids, Hepatit b, dışarıda hormonlu sevinçler, kokmayan güller. Dışarıda dostluğun, puştluğun kolunda gülümsemesi; ama öğrendim karanlıklardan ışık destelemeyi ve baka baka irkilmiş gözlerine hayatın İnatla…İnatla gülümsemeyi; öğrendim içimdeki abdalı hünerle gizlemeyi... (Herkes fanusuna asmış kendini; bu yüzden beklemiyorum farklı kıyametleri...) Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 8 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mart , 2008 KEREM GİBİ Hava kurşun gibi ağır!! Bağır bağır bağır bağırıyorum. Koşun kurşun erit- -meğe çağırıyorum... O diyor ki bana : - Sen kendi sesinle kül olursun ey! Kerem gibi yana yana... "Deeeert çok, hemdert yok" Yürek- -lerin kulak- -ları sağır... Hava kurşun gibi ağır... Ben diyorum ki ona : - Kül olayım Kerem gibi yana yana. Ben yanmasam sen yanmasan biz yanmasak, nasıl çıkar karan- -lıklar aydın- -lığa... Hava toprak gibi gebe. Hava kurşun gibi ağır. Bağır bağır bağır bağırıyorum. Koşun kurşun erit- -meğe çağırıyorum..... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 11 Mart , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 11 Mart , 2008 naber meydun... ooyyy kurbanım nasıl olam seni gördüm inan çok ey oldum...yaf yaşıyon mu sesin soluğun çıkmıyor walla özledim seni......... "Tahirle Zühre Meselesi Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil, bütün iş Tahirle Zühre olabilmekte yani yürekte. Meselâ bir barikatta dövüşerek meselâ kuzey kutbunu keşfe giderken meselâ denerken damarlarında bir serumu ölmek ayıp olur mu? Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil. Seversin dünyayı doludizgin ama o bunun farkında değildir ayrılmak istemezsin dünyadan ama o senden ayrılacak yani sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı? Yani Tahiri Zühre sevmeseydi artık yahut hiç sevmeseydi Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden? Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil. nazım hikmet ran" Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 11 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2008 GİDERSEN YIKILIR BU KENT Gidersen yıkılır bu kent, kuşlar da gider Bir nehir gibi susarım yüzünün deltasında Yanlış adresteydik, kimsesizdik belki Sarışın bir şaşkınlık olurdu bütün ışıklar Biz mi yalnızdık, durmadan yağmur yağardı Üşür müydük nar çiçekleri ürperirken Gidersen kim sular fesleğenleri Kuşlar nereye sığınır akşam olunca Sessizliği dinliyorum şimdi ve soluğunu Sustuğun yerde bir şeyler kırılıyor Bekleyiş diyorum caddelere, dalıp gidiyorsun Adını yazıyorum bütün otobüs duraklarına Öpüştüğümüz her yer adınla anılıyor Birde seni ekliyorum susuşlarıma Selamsız saygısız yürüyelim sokakları Belki bizimle ışıklanır bütün varoşlar Geriye mapushaneler kalır, paslı soğuklar Adını bilmediğimiz dostlar kalır yalnız Yüreğimize alırız onları, ısıtırız Gardiyan olamayız kendi ömrümüze her akşam Gidersen kar yağar avuçlarıma Bir ceylan sessizliği olur burada aşklar Fiyakalı ışıklar yanıyor reklam panolarında Durmadan çoğalıyor faili meçhul cinayetler Ve ölü kuşlar satılıyor bütün çiçekçilerde Menekşeler nergisler yerine kuş ölüleri Bir su sesi bir fesleğen kokusu şimdi uzak Yangınları anımsatıyor genç ölülere artık Bulvar kahvelerinde arabesk bir duman Sis ve intihar çöküyor bütün birahanelere Bu kentin künyesi bellidir artık ve susuşun İsyan olur milyon kere, hiç bilmez miyim Sokul yanıma sen, ellerin sımsıcak kalsın Devriyeler basıyor karartılmış evleri yine Gidersen yıkılır bu kent kuşlar da ölür Bir tufan olurum sustuğun her yerde AHMET TELLİ.......................................................................... Şiirlerin hoşlugu beni aldı götüydü...bir nebze güzelige katkım olsun dedim!!! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.