Φ Pasifik Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2012 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2012 "Madde yok olmaz" bilim yasası aynı zamanda maddenin ezeli olduğunu da ispat eder. Madde, Zaman, Mekan üçlüsü birbirlerinin ayrılmaz parçalarıdır. Birisi olmazsa diğer olmaz. Madde ezeli ise zaman ve makan da ezelidir. Entropi yasasını irdelemişsen Negentropi teorisini de incelemen gerekirdi.. Tartışmaya devam edebiliriz ama uzun bir süre pek aktif olamayacağımdan ve kendimizi de yeterince ifade etmişken bir nokta koyabilirz diye düşündüm. Sohbetiniz için çok teşekkürler. Umarım bir gün buradan devam ederiz. @@omar123 aynı şekilde. İyi forumlar!.. 1 Alıntı
Φ Umut Umur Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2012 amacım ne felsefe yapmak ne de dinsizliği yaymak.. Benim aklımı karıştıran dinler oldu.çünkü Tanrı'nın varlığı ve yokluğu hakkında akıl yürütemiyoruz... Dinler insan elinden çıkma olduğu için insanın aklına binbir türlü soru geliyor.. mesela kur'an-ı kerim den önce 3 kitap vardı. Değiştirilse de insan fikir sahibi olup benzerinden yapabilir . Üstün zekalı ise herkesi inandırabilir.. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2012 amacım ne felsefe yapmak ne de dinsizliği yaymak.. Benim aklımı karıştıran dinler oldu.çünkü Tanrı'nın varlığı ve yokluğu hakkında akıl yürütemiyoruz... Dinler insan elinden çıkma olduğu için insanın aklına binbir türlü soru geliyor.. mesela kur'an-ı kerim den önce 3 kitap vardı. Değiştirilse de insan fikir sahibi olup benzerinden yapabilir . Üstün zekalı ise herkesi inandırabilir.. Sevgili Umut Tanrı'nın varlığı yada yokluğu konusunda birçok kez akıl yürütüldü..Sen yokluğu konusunda örnek ver,oradan başlayalım.. "mesela kur'an-ı kerim den önce 3 kitap vardı. Değiştirilse de insan fikir sahibi olup benzerinden yapabilir " Öncelikle Tevrat'ın İncil'in değişmiş olduğu falan yok,bu bazı kimselerin iddiası..Bir grup öncekileri anlayamamış,kendi kitaplarına ters düşmüş zannedip böyle bir fikir ortaya atmışlar..Ne yazıkki halada sürüyor..Üstelik bir ateist'in "öncekileri koruyamamış bunu nasıl korusun" demesi çok doğaldır.. Üstün zekalı bir insan tabiki birçok kişiyi kandırabilir..Hatta bu çevreye bağlı,bazen zekayada gerek kalmaz..Mesela Sahte Mehdi ve Mesihler diye konu açtım..Oradaki adamların hepsi kandırmayı başaranlardan.. Nitekim Peygamber dediğimiz kişilerinde belli delilleri bürhanları var..Gelecek olan bir Peygamberinde yanında kevser şarabı ile gelmesi ve Cebrail'in bereketi gözükmesi gerekir..Bunlar senin bildiğin şeyler olduğunu zannetmiyorum.. Alıntı
Φ Umut Umur Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2012 Sevgili Umut Tanrı'nın varlığı yada yokluğu konusunda birçok kez akıl yürütüldü..Sen yokluğu konusunda örnek ver,oradan başlayalım.. "mesela kur'an-ı kerim den önce 3 kitap vardı. Değiştirilse de insan fikir sahibi olup benzerinden yapabilir " Öncelikle Tevrat'ın İncil'in değişmiş olduğu falan yok,bu bazı kimselerin iddiası..Bir grup öncekileri anlayamamış,kendi kitaplarına ters düşmüş zannedip böyle bir fikir ortaya atmışlar..Ne yazıkki halada sürüyor..Üstelik bir ateist'in "öncekileri koruyamamış bunu nasıl korusun" demesi çok doğaldır.. Üstün zekalı bir insan tabiki birçok kişiyi kandırabilir..Hatta bu çevreye bağlı,bazen zekayada gerek kalmaz..Mesela Sahte Mehdi ve Mesihler diye konu açtım..Oradaki adamların hepsi kandırmayı başaranlardan.. Nitekim Peygamber dediğimiz kişilerinde belli delilleri bürhanları var..Gelecek olan bir Peygamberinde yanında kevser şarabı ile gelmesi ve Cebrail'in bereketi gözükmesi gerekir..Bunlar senin bildiğin şeyler olduğunu zannetmiyorum.. mesela bahsedilen tanrı doğmamış ve yaratılmamıştır.. ve evren öncesinde de vardı. insan aklının almayacağı şekilde bence.. kavrayamayacağımız için üstünde durmamız gereksiz.. ''Bunlar senin bildiğin şeyler olduğunu zannetmiyorum..'' bu sözünden sonra bana cevap hakkı doğar.. Hasan sabbah hikayesini bilirsin değil mi bilgili birisi olduğuna göre.. Hasan sabbah başaramadı ya tarihte bunu başaran birisi varsa hiç mi merak etmiyorsun ? Ayrıca bugün Tv'den tut kitaplara .. en basit dini konular ve sorular cevaplanamıyor iken sizin bu kadar net ve kesin yargılarınız beni hiç ikna etmiyor.. ve bütün bunlar benim düşüncem yanlışlığı ve doğruluğu bilinemez aynısı sizin içinde geçerli saygı lütfen Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2012 mesela bahsedilen tanrı doğmamış ve yaratılmamıştır.. ve evren öncesinde de vardı. insan aklının almayacağı şekilde bence.. kavrayamayacağımız için üstünde durmamız gereksiz.. Seni tebrik ediyor saygıyla şapka çıkarıyorum.. "''Bunlar senin bildiğin şeyler olduğunu zannetmiyorum..'' " Bu sözü peygamber hakkında bulunan vasıflar için söylemiştim..Çünkü bilseydin "üstün zekalı birisi inandırabilir" demez idin..Tabiki görüşüne saygım vardır.. "Ayrıca bugün Tv'den tut kitaplara .. en basit dini konular ve sorular cevaplanamıyor" Mükemmel farkındalık..Ne kadar haklı olduğunu çok iyi biliyorum..Acaba neden cevaplanamıyor ? Birşey bilmedikleri için olabilir mi Alıntı
Φ Umut Umur Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2012 bence siyasetçilerde de o vasıf var sadece peygamberlerde yok.. İmamlar, ilahiyatçılar bilmiyorlar mı yani ? din yoruma açık olduğu için bence Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2012 bence siyasetçilerde de o vasıf var sadece peygamberlerde yok.. İmamlar, ilahiyatçılar bilmiyorlar mı yani ? din yoruma açık olduğu için bence Bu vasıf konusunu iyice açıpta konuşmak gerekir..Ki bu uzun sürer.. İmamlar İlahıyatçılar ne bilecekki..İmamlar insanlara vaazlarda iyi öğütler verir,ibadetlerle hükümlüdür,peygamberin iyi anılarını anlatır vs vs.. Hangi ilahıyatçılar ? Kuş kadar aklı varsa ateizmi seçer..Onların bilgisi Tanrı sözüne yönelik değil.. Aldıkları eğitimi tam bilmem ama üzerindeki durdukları konular gerçekten öte..Yardım almadan hiç kimse birşey öğrenemez,bu insanların %90'ı müslüman olmasına rağmen birçoğu hiçbirşey bilmiyorlar.. Muhammed'in eşlerinin isimlerini ilkokulda öğretirler,böylece din dersi çocuklara verilmiş olur ? Lisede ise besmele çekmeyi gusul abdestini ve Fatiha'nın arapçasını öğretirler böylece ergenlerede bişeyler öğretilmiş olur ? Camiye gitsek Muhammed'in anıları sonrada namaz ve dualar ezbertilir..Birde Arapça Kur'an okunur..Ne anlama geldiğini bilmiyor ama okuyor işte Hiçbiri dini öğretmez,bunlar dine anlamca yaklaşmıyorlar.. Allah aşkına Umut..Prof olan şu Süleyman Ateş ile Ömer Çelakıl ülkenin en iyi ilahıyatçılarından birisi..Sen bu adamları izlediysen bana bunların çok bilgili ve süper yetenekler olduğunu söyleyebilir misin Din olması gereken yerden çok çok uzağa gitti...Yazık olan bu.. Örneğin daha demin konusu açılan şu önceki eserlerin bozulduğu yalanı..Yahu bunun kaynağı nedir ? Şu zamanda Kur'an komple değiştirilebilir mi ? Halbuki önceki kitaplara inanmak Müslüman olmanın farzıdır,gerekliliğidir..Şimdi bazıları babalardan öğrendikleri kadarıyla İncil bozuldu Tevrat değişti yalanını benimser,kafasına iyice sokar..Bu adam ağzıyla müslümanım diyebilir hatta namazını orucunu eksiksiz olabilir..Fakat şunu söylemek isterimki gerçekte müslüman değil cehalettedir.. Al sana örnek..Şu yüce proflar,ilahıyatçılar saçma sapan konulara değineceklerine dinlerdeki birliği sağlamaya çalışsalardı keşke.. Alıntı
Φ Umut Umur Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2012 evet o ilahiyatçılar magazine felan karışıp hedeflerinden saptılar. amma velakin onları saptıranlar var islamın zincirlerini kırmak isteyenler neden ? kendi çıkarlarına uymadığı için. 10 sene önceki türkiye de 14-15 yaşındaki kızların sevgili yapmasına şaşılırken bugün sex hayatları bile var.. durum daha da kötüye gidecektir televizyon,bilgisayar en büyük nedenidir.. sohbetimiz biraz amacından saptı ama kusuruma bakma artık .. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2012 Yok canım niye kusura bakayım..Çok iyi anlıyorum....Gözlerimle şahit olup pes be dediğim anlarıda hatırlarım.. Bunların en büyük nedeni internet,tv demişsin..Evet katılırım fakat özü eksik..Özü insan nefsidir..İnsanın içi değişmiyorsa kul yapısı Tv'nin suçu ne Tabiki hayatları kendilerini ilgilendirir..Fakat bu yaştaki kızların bilinçlendirilmesine ihtiyacı var..Özelliklede arap toplumlarındaki kızların..Onların durumu daha vahim çünkü hayatları ellerinden alınmış bir daha hiç verilmemiş..Halada bazı ahmak adamlar eski çağı kopyalayıp kopyalayıp taşımaya çalışıyorlar günümüze..Bu yüzden İslam dünyası sapıklık ve terör hakkında hep lekelendi..Çok namuslu bir kadın olan İslam hain evlatları yüzünden fahişe damgasını alnına yedi..Daha kimse temizleyemez.. Alıntı
Φ Umut Umur Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2012 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2012 Yok canım niye kusura bakayım..Çok iyi anlıyorum....Gözlerimle şahit olup pes be dediğim anlarıda hatırlarım.. . . . teşekkür ederim bu güzel sohbet için 1 Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2012 Bende teşekkür ederim Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Efendim, yalnız şu da var ki; başlıkta '' teleolojik kanıtlar '' yazıyor, '' teolojik kanıtlar '' değil! Saygılar sunarım. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Ne teolojik ne de teleolojik olgu yoktur. Yani herkesi bagliyan bir gecerlilik ve gozlem yoktur. Olan sadece aklin kendini inandirdigina kendince dogruylayici bir gercek bulmasidir. Bu da sadece dogrulayani baglar. Ayrica dogrulama arasi tartismalari getirir ve yanlislanabilme olanagi yoktur. O yuzden ideolojik inancsal dogrular arasi tartisma ikna olma/etme tartismasindan ote gidemez. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Allahin varligina ve Kuranin gozlemlenebilirligine dair bir alamat te sudur ki onlar kendi nefslerini ilah edindiler; artik (Rabbinin dilemesi disinda) hicbir sekilde inanmazlar (ayet) mesela adam oyle bir inada bindirmeyle kaldiramiyor ki yaratilmis oldugunu ; Allahi dusunce cikmazi zannediyor Allahi hasa bir cesit insan felsefesi olarak goruyor .. bu tipler bilimsel gelismeler karsisinda caresiz kaldikca seytanin hipnozu altinda yine ayni seyleri tekrarliyorlar ... butun imkansiz olasiliklardaki kasitlari gordukleri halde oldu bittiye getiren uzerinde dusunmek bile istemeyen bir manyetik hipnoz altindalar ... dellilleri gormelerine ragmen agirdan alan kisiler ozel olarak yaratilir ; gozu agaci gorur ama agacin orada olmadigini soleyebilecegi kadar kesin bir mucize hukumleri vardir : )) bu kisilere bakarak Allahin yaratma sanatini dolayli yollardan taktir edebilmek gerek .. cunku Allah insanlarin cogunu Allahi bulamayacagi sekilde yaratiyor .. onlar icin durumun korkunc oldugunu soluyor ; ruh tasimadiklarini bi cesit bitkisel hayata birakildiklarini haber veriyor ... biz de siddetle o hale gelmekten korkup ; ilimler ile hakikati percinlemeye calisiyoruz ; Allah mumini ziddi insalar ile tesvik eder , fikri mucadele ile de guclendirir : )) Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 siz onlari diri zannedersiniz ama onlar oludurler (ayet) bu muhkem bir ayettir ; insanlarin cogu bi cesit bitkisel hayatta yasamaktadirlar ; sanki derin bir trans halinde dunyadaki birkac oyalanma hedefi uzerinde yillarca didinen insanlar vardir .. algilari son derece kapali ; goz goze bir dogrultuda baktiklari zaman bakislari hava boslugunda kaybolmus gitmis insanlar Allahin bir mucizesi olarak heryerde mevcutturlar ... ayet muhkem ; siz onlari diri sanirsiniz ama onlar olulerdir (ayet) adam sapur supur corbasini iciyor ; gobegini kasiya kasiya televizyonu acip uyusup gidiyor .. o adam gercekte ne corbanin tadini aldi ; ne izledigi kanaldan birseyler algiladi ne de canli bir varlik oldugunu anlayabilir .. en zeki insanlardan bile ruhu olu kisiler cikar .. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 Sen bana Muhammed, Allah ve Kuran uclemi disina cikarak, inancini dile getirebilir misin? Allah nerede-Kuran'da Kuran'i Allah'in yazdigini soyleyen kim-Muhammed Yani bir insanoglu olan Muhammed, Allah'in Kuran'i indirdigini soyluyor. Allah'i dogrulayan kim-Kuran Kurani dogrulayan kim-Allah Allah ile kurani ozdeslestiren kim-Muhammed. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2013 Sen bana Muhammed, Allah ve Kuran uclemi disina cikarak, inancini dile getirebilir misin? elbette : ) ama bunu yaparken yol gostericimin ne oldugunu merak etmemelisin Allah nerede-Kuran'da george clooney nerede ? televizyonun icinde Kuran'i Allah'in yazdigini soyleyen kim-Muhammed ewt : ) Yani bir insanoglu olan Muhammed insanoglu deyip te gecme ; beser var beser var : )) Allah'in Kuran'i indirdigini soyluyor. ewt ; ama Allahi kendi doneminde en guzel sekilde oyle bir tarif etmistir ki ; en inkarci insan bile inanmistir ! vijdanlari kabul ettikleri halde kibir ve buyuklenme dolayisi ile inkarda ayak direttiler (ayet) Allahi tanimlama bicimi onemlidir ; sen hurafeleri tanimliyorsun , hurafe yazilimda tespit edilen bir virustur ; ama sen o virusu yazilimin kendisi olarak tanimliyorsun yillar sonra bana en azindan bu konuda hak vericeksin ; ) Allah'i dogrulayan kim-Kuran Kurani dogrulayan kim-Allah burada icerik eksikligin var tahmin ve zanla teroristlerin ya da gerici sozde muslumanlardan olan antipatini Kurana yonlendirmissin ... ama gordugun gibi karsinda entellektuel ; curretkar ve sanatkar bir zat bulunuyor ; )) sen tabularini yikmiyorsun ama direnemezsin dostum .. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2013 Yoo bak bu bilimsel bilissel acidan olmadi. Yani, ben "ama bunu yaparken yol gostericimin ne oldugunu merak etmemelisin-dennise-" bunu senden istemezsem ve sen gozlem veremezsen; zaten sorun biter. Cunku bilim ve bilmek meraklidir ve mutlaka bir aciklama bekler. Ustelik bu aciklamayi mantiksal olabilirlik olasiligi temelinde ve gozlem algisinda bekler. Sonunda senin kendi adina aklinda "tanrilastirma" eylemin "kolayina kacip" verileni almak ve teslim olmaktir. Halbuki tanrilastirma adina verilen Allah, Muhammed, Kuran yerine; soyle dunya cografyasinda ve tarihindeki binlerce alternatifi bir sorgulayabilirsin. En azindan bu sana senin neyi neden ve nasil tanrilastirdiginin kendine bir bilgisini izahini sunar. Ama "armut pis/agzima dus" yani dogumdan cografi ve toplumsal "hazira konmak" sadece ezberciliktir. Ezberi bozmak gerekiyor. En azindan "ben neden bana verileni tanrilastiriyorum da, baska tanrilastirilmislari es geciyorum?" sorusuna yanit bulabilmek icin. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 gozlem veremezsen; zaten sorun biter. ben bi konuyu bi yere cekersem onemli oldugu icindir : )) yine konuyu onemli bir yere yani sana cekeyim sana gozlem veren seyleri saydim ; bir avuc fasulyeyi etrafa sac ; ''asla seni seviyorum'' yazicak sekilde yere dusmez rasgele klacyeni tusla 20-30 sn boyunca ; asla istiklal marsini yazamazsin ! sirf 5-6 harfte bir space ye basmak gerekir ki bu bile bir bilincli kodlama gerektirir ! iste sana en acil gozlem ! insani olusturan butun organlari canli tutarak bir odaya koysan yillar gecse sana canlanmis bir insan olmaz ! bu gozlem verir ; kaldi ki hucreleri olusturan proteinleri ve proteinleri olusuturan atomlari bir odaya koyucak bir teknoloji gelistirseler ; o basibos atom yiginlarindan asla bir insan meydana gelmez ! kainatta basibos ve raslantisal hicbirsey yoktur ! hersey bir duzenin parcasi olmasi vasfi ile yeterince gozlem vericidir ! Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 Ezberi bozmak gerekiyor. En azından "ben neden bana verileni tanrılaştırıyorum da, başka tanrılastırılmışları es geçiyorum?" sorusuna yanıt bulabilmek için. Cevabı şunlardan her hangi biri olabilir mi? -Korku. -Bilgi eksikliği. -Aile, mahalle baskısı. -Yakın çevrece dışlanmak. -Ön yargıları yıkmanın zorluğu. -O duruşun Sağladığı mevki, itibar, çıkar. 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 Cevabı şunlardan her hangi biri olabilir mi? -Korku. -Bilgi eksikliği. -Aile, mahalle baskısı. -Yakın çevrece dışlanmak. -Ön yargıları yıkmanın zorluğu. -O duruşun Sağladığı mevki, itibar, çıkar. Bilemem, bu soruya yanit veren acisindan degisir, ama hepsinden de mutlaka pay vardir. Benim ise bireysel olarak zaten tanrilastirmaya ihtiyacim yok. Cunku ben insanlasmak ve insanlastirmak tan yanayim. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 ben bi konuyu bi yere cekersem onemli oldugu icindir : )) . . . kainatta basibos ve raslantisal hicbirsey yoktur ! hersey bir duzenin parcasi olmasi vasfi ile yeterince gozlem vericidir ! Sen bana gozlem verenden degil; sana gore olmasi gerekenm ama olmayan bir olasiliktan bahsediyorsun. Ben fasulyeyi sacarim ve sonra da gozlemlerim, o kadar. Yani senin gibi bir pesin hukum ile "bu fasulye neden 'seni seviyorum'u vasrmiyor" diye dusunmem. Cunku benim beklentim ve on yargim yoktur, sadece sonucu gozlemlerim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.