Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bilim insanları, “paleo-deneysel evrim” adı verilen bir yöntem kullanarak, 500 milyon yıllık bir bakteri fosilinden alınan "antik genleri", canlı bir E. Coli bakterisine aktardı. Yapılan deneyle, bin nesildir hayatta olan bakterinin milyonlarca yıldır süren evrimi daha kolay bir şekilde gözlemlenebilecek.

“Bu deney, yaşamın moleküler kaydını geriye sarıp tekrar izlemeye en çok yaklaştığımız andır. Antik bir genin modern bir canlıda nasıl evrim geçireceğini gözlemleme şansı elde ettik, bu sayede bir zamanlar gerçekleşen evrim sürecinin aynı şekilde mi, yoksa daha farklı bir yol izleyerek mi gelişeceğini görebileceğiz." - Georgia Tech’in NASA (ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) Ribozomal Orijinler ve Evrim Merkezi’nde görevli olan moleküler biyoloji uzmanı Betül KacarGaucher, “Artık hem modern hem de antik genler içeren bu bakteri, ilk başta modern kopyaları kadar sağlıklı değildi ve onun kadar hızlı büyümüyordu, ancak hızla mutasyon geçirerek modern formundan daha da güçlü ve sağlıklı olma yolunda ilerliyor. Her geçen gün geçirdiği mutasyonları biriktiren bakteri, 500 nesil sonra ortamına ve hayatta kalmaya daha uyumlu hale gelecektir." dedi.

İlk 500 neslin ardından, bilim insanları 8 bakteriyal dizinin genomlarını (tüm genetik kodlarını) inceledi ve onların biriken mutasyonlarla nasıl geliştiğini inceledi. 500 nesil sonra bu beklentiler doğru çıktı ve antik genlere sahip bakterinin gelişme hızının da zamanla arttığı görüldü. Birçok dizinin gelişme hızı modern kopyalarınınkine eşitlendiği gibi, bazıları modern bakterilerden bile daha sağlıklı hale geldi. Kısaca, antik gen mutasyon geçirerek modern genlere benzemedi ancak, modern proteinler vasıtasıyla kendisine evrim geçirecek bir yol çizmiş oldu.

Araştırmada elde edilen sonuçlar, NASA Uluslararası Astrobiyoloji Bilim Konferansı’nda açıklandı. Bilim insanları, evrim deneylerine devam edeceklerini ve bu sefer proteinlerin evrim alışkanlıklarını inceleyeceklerini belirtti.

-http://www.gatech.edu/newsroom/release.html?nid=138621&fb_source=message-

Gönderi tarihi:

ewrim surecine neden bu kadar israrli olur insanlar ?

cevabi bilinc alti kapiplarinda gizli ;

cunku teknoloji evrimle ilerliyor ; eskiden siyah beyaz, simdi 3D var ..

insan bilinc yavas yavas gelisiyor .. insan surekli cahillikten aydinlanmaya dogru hayat tecrubesi kazanir //

bi ev bir bina once kaba taslak insa ediliyor sonra yavas yavas sekillendiriliyor ...

birsuru gizli faktor ; insanlari, insanligin ilkelden temele dogru bir varolus surecinde olmasi gerektigine inandirmaktadir .

eski moda kiyafetlerin cag disi bir izlenim yaratmasi bile evrimin tasari kalibina temelde yardim eder

oyle ki eski insanlarin ilkel ve yari hayvan olduklari zanni herkesin bilinc altinda kor kaliplar geregi yer etmistir ..

yukaridaki haber asilsiz ve bilimin keslikliginde kendi kendini curutucu bir cabalamadan baskasi degildir ...

bunu 150 yildir kesintisiz denemekteler ama teori pratige donusmedi ... ama darvinist kafa yapisinda olduklari icin bosa zaman kaybetmektelr ...

Gönderi tarihi:

Darwinistlerin 150 yıldır sürekli olarak SAHTE FOSİL ÜRETTİKLERİNDEN, bu sahte fosilleri dünyanın en büyük müzelerinde onlarca yıl boyunca sergilediklerinden ve sahtekarlıkları anlaşıldığında ise alelacele bunları HASIRALTI ETTİKLERİNDEN haberiniz var mı?

Medyada ve akademik kaynaklarda sürekli olarak telkin edilen "maymun insan" imajını destekleyecek hiçbir somut fosil delili yoktur. Evrimciler, ellerine fırça alıp hayali yaratıklar çizerler, ama bu canlıların fosillerinin olmayışı, onlar için büyük bir sorundur. Bu sorunu "çözmek" için kullandıkları ilginç yöntemlerden biri ise, bulamadıkları fosilleri "üretmek" olmuştur. Bilim tarihinin en büyük skandalı olan Piltdown Adamı, işte bu yöntemin bir örneğidir.

Piltdown Adamı: İnsan Kafatasına Orangutan Çenesi!

İNSAN KAFATASINA ORANGUTAN ÇENESİ

Fosiller Charles Dawson tarafından "bulundu" ve Sir Arthur Smith Woodward'a verildi.

Parçalar ünlü kafatasını oluşturmak üzere birleştirildi.

İnsan kafatasından bölümler

Bu kafatası hakkında birçok çizim ve rekonstrüksiyon yapıldı, 500'e yakın makale yazıldı.Orijinal kafatası British Museum'da sergilendi.

Bu buluştan 40 yıl sonra Piltdown fosilinin bir sahtekarlık ürünü olduğu

ortaya çıkarıldı.

:D

bilim evrimcileri kendi elleri ile kendilerine kirdiriyor :D

Gönderi tarihi:

bu konuya ilk cevap yazana sorum su ;

simdi hangi muzede hangi evrim fosili var ?

cevaplasin ;

ben de eskiden hangi muzelerde hangi ewrim fosilleri vardi diye cavapliyim .. bi de simdi niye o fosillerin toplattirildigini :D

Gönderi tarihi:

"bunu 150 yildir kesintisiz denemekteler ama teori pratige donusmedi ....

nasıl yani? gözünün önünde 3 günde bir canlının evrim geçirmesini mi bekliyorsun :)

"Darwinistlerin 150 yıldır sürekli olarak SAHTE FOSİL ÜRETTİKLERİNDEN, bu sahte fosilleri dünyanın en büyük müzelerinde onlarca yıl boyunca sergilediklerinden ve sahtekarlıkları anlaşıldığında ise alelacele bunları HASIRALTI ETTİKLERİNDEN haberiniz var mı?"

Yok! ne zaman nerede oldu bu olay?

"Medyada ve akademik kaynaklarda sürekli olarak telkin edilen "maymun insan" imajını destekleyecek hiçbir somut fosil delili yoktur. "

maymun-insan diye bir şey olmadığı için olabilir mi acaba :) kaç kez durumun aslını buraya yazdım. bir kez daha yazmak çok zor geliyor şimdi.

hiç bir zaman insan kafasına orangutan çenesi monte edilmemiştir. zaten bunu evinizde bile deneseniz böyle bir şeyin mümkün olamayacağını kolayca anlarsınız. bunu anlamak için orta seviye bir zeka yeterlidir. kafatası dışında geri kalan kemik kalıntılarına henüz bir şey uyduramadılar. bu saçma iftiraları uyduranların azıcık kafaları çalışsa, uzun kollar ve kısmen daha kısa olan bacak yapısı hakkında da yeni bir şeyler uydurmak akıllarına gelirdi.

"simdi hangi muzede hangi evrim fosili var ? "

bütün müzelerde bulabilirsin. (arabistan, afganistan, iran, kuveyt vs. gibi geri kalmış islam ülkelerini gayet tabi kastetmiyoruz.)

Gönderi tarihi:

yahu fosillerin cogu ; insan - maymun kalinrilari birbirlerine karistirilarak ; evrimin kurguya dayali gecis forumlari olusturuldu ..

ayriyetten bursuru muzede ki birsuru fosil ; maket fosildir ..

misal ;

dinozor fosilleri ..

nasıl yani? gözünün önünde 3 günde bir canlının evrim geçirmesini mi bekliyorsun smile.png

hayir ; ewrim ilk yaratmada tamamlandi ve her canli kendi formu ve dna si ile gumunuze kadar geldi ...

tipki ; insanin anne karnindaki ewrelerinden sonra dna sinin emri ile yetiskinlige ve yasliliga ulasici olmasi olmasi gibi evreler dna ile sabittir ..

bundan baska canlilarin baska baska canlilara donusmesi yoktur ...

elbette ki canlilar ayni ; havayi soluyup ayni topraktan beslenirler ki ; bicok canlinin tasarimi birbiri ile uyum icindedir .. ama bu birbirlerine donustuklerini asla gostermez ..

Gönderi tarihi:
nasıl yani? gözünün önünde 3 günde bir canlının evrim geçirmesini mi bekliyorsun smile.png

ayriyetten herkesin canini sikan bir ornegim var ve bunda kararliyim ;

3. gun boyunca araliksiz klayyenin tuslarini hizli hizli tuslasan ; tutarsiz kodlamalar girersin ..

3 yil boyunca bunu yapsan yine akilli ve bilincli bir paragraf giremezsin ..

30 yil

300 yil yapsan yine sonuc ortada olur .. bu isi torunlarina devretsen ; istiklal marsini giremezler ..

tesaduflerin suurlu akilli canli olusturabilme girisimi olanaksizdir .. duzen kurabilme ve canliligi yayabilmesi imkansizdir .. kurulan duzenin ayni tesaduflerin ustuste gelerek tesadufen israrla devam etmesi imkansizdir ..

temiz hava ya karsilik akciger solunumu , vucut kimyasina kasilik hayvansal ve bitkisel besin zincirleri

gunesin konumuna karsilik dunyanin konumu hareketleri vs ; bunlardaki en ufak bir denge bozuklugu canliligi aninda ortadan kaldiricidir ..

tesadufler; anlamsizliklardan ve kendi kendini yok etmelerden baskasini ortaya koymaz ...

ewrimciler ; tesaduflerin sinirlarini o kadar daraltarak yorum yapiyorlar ki sanki tesaduflerin baska olasiliklari yokmus ta illa o akilli canliyi olusturuvericekmis gibi bir telkine siginiyorlar ... iste bu komik .. ama gulesim bile yok :(

Gönderi tarihi:

ewrimciler ; tesaduflerin sinirlarini o kadar daraltarak yorum yapiyorlar ki sanki tesaduflerin baska olasiliklari yokmus ta illa o akilli canliyi olusturuvericekmis gibi bir telkinde ayak diretiyorlar ...

bu alti cizili cumleyi yazabilmek icin rasgele klavyenizi tuslayin ..

ve tesaduflerin ne kadar etkisiz oldugunu ve bir bilincli kuvvete mecbur kaldiklarini gorun biggrin.png

alsjdlaskjdlahsdlasjdlaskjdlaskjdlasjd'asjdasjda;lsjdlaksjdas'dkjaslkdjahlkjsacj nckabncvjgolx auvmupmn rtfuyhx satgafzfvxsvlcbzlcvnalcbsjhvnbldqerbkzopnmwtyvnh;fiahxbndfnbjvbavz5c4x5c4d54b4mfjx

yahu sirf 5-6 harfte bir space tusuna basarak kelime izlenimi verebilmek bile bir bilincli kodlama ile oluyor biggrin.png

tesaduflerin olasilik cesitliligini oyle sinirlandirmislar ki ; gercek aklii bir tecrubeden sasmislar artik biggrin.png makul insan tecrubeleri ile yorum yapamiyacak hale gelmisler biggrin.png

bunu buradaki arkadaslara yazmiyorum .. genel ..

Gönderi tarihi:

doğru yanlış bildiğin iki şey var, tekrarlayıp duruyorsun: 1. mutasyon, 2. tesadüf smile.png

smile.png

doğru yanlış bildiğin iki şey var, tekrarlayıp duruyorsun

ewt ; cook zaman gecince benim verdigim ornekler kendiliginden aklina gelmeye baslayivercek : ))

1. mutasyon

mutasyon da olanaksizdir .. ewvrim gibi

2. tesadüf smile.png

butun evrim teorisi temelde tesadufleri ve amacsiz felsefi akimlari dogurmustur ..

mesela guclu gucsuzu ezer, ezmeli gibi bir dusunce akimi yer edinmistir

insanlarin ewrimi ; ilk insanlarin suursuz ve onemsiz yaratildiklarini

zamanla tesadufen akilli varliklar haline geldiklerini telkin ederek ; insanlarin alt benligine bir intihar davetiyesi cikarir ...

dusun dostum ;

neden ilk yaratmada her canli tam ve kusursuz yaratilamasin da

evrimle yaratilsin ..

yani eski medeniyetler teknolojiyi kullanmadi diye cok mu ilkellerdi :D madem ilkellerdi cok mu hayvanimsilardi...

Gönderi tarihi:

"ewt ; cook zaman gecince benim verdigim ornekler kendiliginden aklina gelmeye baslayivercek : ))"

ne demezsin, rüyalarıma girmeye başladılar bile :)

"mutasyon da olanaksizdir .. ewvrim gibi"

mutasyonun günümüzde bile örnekleri görülmektedir. açık bir gerçekliği reddetmek bilimsel yaklaşımın dışında bir durum.

"butun evrim teorisi temelde tesadufleri ve amacsiz felsefi akimlari dogurmustur .."

bilimsel teoriler felsefi akımlar doğurmaz; lise seviyesinde felsefe bilen biri bunu bilir.

"neden ilk yaratmada her canli tam ve kusursuz yaratilamasin da

evrimle yaratilsin .."

sen bu yaratılma konusuna bu kadar takılmasaydın belki de konuyu çoktan kavramış olacaktın :)

ayrıca tüm canlılar hala gayet kusurlular.

"yani eski medeniyetler teknolojiyi kullanmadi diye cok mu ilkellerdi biggrin.png madem ilkellerdi cok mu hayvanimsilardi... "

eski insanlar çok ilkellerdi evet. hayvanımsılık meselesine gelince ben bu durumu günümüzde bile hala görebiliyorum :)

Gönderi tarihi:

ne demezsin, rüyalarıma girmeye başladılar bile smile.png

girer ama biggrin.png

"mutasyon da olanaksizdir .. ewvrim gibi"

mutasyonun günümüzde bile örnekleri görülmektedir. açık bir gerçekliği reddetmek bilimsel yaklaşımın dışında bir durum.

mutasyonun hicbir ornegi sag kalamadi ... bozuk vucut fonksiyonlari mutasyon degildir ..

"butun evrim teorisi temelde tesadufleri ve amacsiz felsefi akimlari dogurmustur .."

bilimsel teoriler felsefi akımlar doğurmaz; lise seviyesinde felsefe bilen biri bunu bilir.

evrim teorisi butun materyalist felsefelerin bilimsel dayanagini olusturmakla birlikte ; aydin gorunumlu birsuru kisinin de israrla savundugu bir temeldir ..

guclu gucsuzu eze eze ve elemine ede ede hayatta kalabilir mantigi ilk olarak darvinizmle bilimsel bir telkin olusturmustur ..

sen insanlara maymundan geldigini ve ileri irklarin geri irklari surekli ezerek dagaya sahip olabilecegini telkin edersen adam da ona uygun dusunce kaliplari gelistirir .. dostum ..

ilkokul cagi ile alakasi yok .. sen bu konuda hicbir detayli donanima sahip degilsin ..

sen bu yaratılma konusuna bu kadar takılmasaydın belki de konuyu çoktan kavramış olacaktın smile.png

ayrıca tüm canlılar hala gayet kusurlular.

kusurlu canlilarin dna lari kusursuzdur ; ) elbetteki dis etkenlere bakilmaz ; ic etkenlere bakilir .. DNA kusursuz ve kati bir gostergedir ..

eski insanlar çok ilkellerdi evet. hayvanımsılık meselesine gelince ben bu durumu günümüzde bile hala görebiliyorum smile.png

simdikiler de oyle sadece takim elbise giymisler ... vahset her yerde vahset ..

gunumuzde;

ilkel kabileler hala hayvan postlarina sarilmis halde dogayla butunlesik yasiyorlar ..

ama harika felsefeleri ve insani degerleri var ..

tipki tarihin ilk caglarinda oldugu gibi ...

darvinizm

telkininin etkisi ile ve bircok hollywood filminin gorsel yanilticiligi ile insanlarin maymundan turedigi yanilgisi akil alir gibi degildir ..

eskiden dunyanin okuzun kafasinin ustunde durdugunu sanmalari gibi bir telkinsel keskinlik herkesi etkilemis

Gönderi tarihi:
insan bilinc yavas yavas gelisiyor .. insan surekli cahillikten aydinlanmaya dogru hayat tecrubesi kazanir //

Keşke sizi de buna örnek gösterebilsek; bu türlü bir evrimi sizde gözlemleyemiyoruz ne yazık ki...

Darwinistlerin 150 yıldır sürekli olarak SAHTE FOSİL ÜRETTİKLERİNDEN, bu sahte fosilleri dünyanın en büyük müzelerinde onlarca yıl boyunca sergilediklerinden ve sahtekarlıkları anlaşıldığında ise alelacele bunları HASIRALTI ETTİKLERİNDEN haberiniz var mı?

Şimdiye kadar kaç tane fosil gördünüz çok merak ettim.

Sizin bu iddialarınız HY'nin kitaplarında yazıyor ama ilginçtir o da balık yemi ile böceği ayırt edemiyor :)

evrim sadece bir teoridir ! bilimin surekli curuttugu bi teori biggrin.png

En komiği de bu;

"Evrim sadece bir teoridir!"

Teori olması zaten onu gerçek kılıyor.

Yerçekimi de bir teoridir, biliyorsunuz değil mi?

Dünya'nın belirli bir kütlesi ve buna bağlı olarak kütle çekimi vardır.

Bu da Yerçekimi'ni oluşturur.

Bir de Yerçekimi'ni açıklamaya çalışan teori/kuramlar vardır:

Newton'un, Einstein'in kuramları...

Örneğin yerçekiminin niçin dünyanın çeşitli yerlerinde farklı olduğunu;

Neye göre değiştiğini ve nelerden etkilendiğini;

Buna bağlı olarak uzaya çıkılmak istendiğinde bu yerçekiminden nasıl kurtulunabilineceğini;

Dünya'nın yörüngesine yerleştirilecek uyduların yerçekiminden etkilenmemesi için hangi yükseklikte konumlandırılmaları;

Dünya'nın yakınından geçen bir meteor, nasıl yeryüzünün çekim etkisine girer ya da girmez...

Ay'ın yerçekimi kuvveti nasıldır, neye göre oluşur;

Güneş'in çekim gücü neyden kaynaklanır, nasıldır;

Gezekenler ve uydular nasıl bir yörüngede dururlar;

Bunların hepsi de Yerçekimi Kuramı/Teorisi'ne göre hesaplanan, kurgulanan, hesaplanan şeylerdir.

Ama tabii ki size göre Yerçekimi sadece bir teori olduğu için yanlıştır o zaman...

Teoriler, öyle kafamıza göre bir yerlerimizden uydurduğumuz şeyler değildir ne yazık ki.

Daha Teori'nin ne olduğunu bilmiyorsunuz, burada atıp tutuyorsunuz.

Bir Bilim İnsanı çıkıp da, sizin sandığınız daha doğrusu HY'den öğrendiğiniz gibi ideolojisine göre teori üretmez.

Bunu siz yaparsınız sadece.

Bilim İnsanı, bilimin bulduğu ve ulaştığı verileri, bilgileri, bulguları alıp, değerlendirir, anlamlandırır;

Ve onları bir araya getirir...

Neyi ifade ettiği ile ilgili bir kuram/teori oluşturur.

Bu teori, kesinlikle bilimsel olarak kanıtlanmış bilgilere ve bulgulara dayanır.

Dayanmazsa eğer teori/kuram olamaz zaten.

Yerçekimi örneğinde olduğu gibi nasıl ki "Yerçekimi" ile "Yerçekimi Kuramı" farklı şeylerse,

"Evrim" ile "Evrim Teorisi" de farklı şeylerdir.

"Evrim", canlılığın bir özelliğidir;

Gelişimi ve farklılaşmasının doğal mekanizmasıdır.

"Evrim Teorisi" ise bunu açıklamaya çalışan bir kuramdır.

Bir sürü Evrim Kuramı vardır ve Bilimde ilerlemiş hiçbir ülkede Evrim'in varlığı tartışma konusu değildir; nasıl ki Yerçekimi'nin varlığı tartışma konusu değilse.

Evrim'in gerçekleştiği kesindir,

Fakat tartışılan şey, Evrim'in nasıl gerçekleştiğidir.

Yerçekimi'nin varlığı kesindir,

Fakat tartışılan şey, Yerçekimi'nin nasıl gerçekleştiğidir.

Karadelikler'in varlığı kesindir,

Fakat tartışılan şey, Karadelikler'in nasıl oluştukları ve ne olduklarıdır.

Ama insanın topraktan yaratılması bir Teori değildir.

Çünkü böyle birşey hiç gözlemlenememiştir.

O yüzden bilimsel de değildir; yalandır.

Allah, Melekler, Cinler, Şeytanların varlığı da bir Teori değildir.

Çünkü bunlar hiç gözlemlenememiştir.

O yüzden bilimsel de değildirler; yalandırlar.

Vahiy denilen iletişim yolu da bir Teori değildir.

Çünkü bu hiç denenememiş, gözlemnemememiştir.

O yüzden bilimsel de değildir;

1500 yıl önce bir bedevinin uydurduğu bir sanrıdır sadece.

Bunu anlamanız çok zor biliyorum ama ne yazık ki sizi zorlayan bir konu bu tabi.

Biraz zorlamanız gerekiyor...

Gönderi tarihi:
Bunu anlamanız çok zor biliyorum ama ne yazık ki sizi zorlayan bir konu bu tabi.

Biraz zorlamanız gerekiyor...

beni zorlayan konu o degil :)

ben anlattigin seyleri analiz ediyorum .. aklim almiyor degil ; aliyor :D

ama senin sagduyulu bir sekilde anlamaya calistigindan supeliyim ..

savunma modundasin .. ben senin bu kadar genel kulturune ragmen daha rahat olabilmeni beklerdim :P

Gönderi tarihi:
beni zorlayan konu o degil smile.png

ben anlattigin seyleri analiz ediyorum .. aklim almiyor degil ; aliyor biggrin.png

ama senin sagduyulu bir sekilde anlamaya calistigindan supeliyim ..

savunma modundasin .. ben senin bu kadar genel kulturune ragmen daha rahat olabilmeni beklerdim tongue.png

:) Savunma modu mu?

Valla buradan bakınca o modda olanın siz olduğunuz açıkça görülüyor...

Zira Yansıtma Psikolojisi deniliyor bu halinize;

Kendinize yakıştıramadığınız şeyi, muhatabınıza yüklüyorsunuz.

Şu an Yansıtma Psikolojisinde olmasaydınız;

Durup dururken benim psikolojimi tartışmaya dahil etmek yerine,

Tartışmanın muhatabı olarak konuya katılımınızı sürdürürdünüz.

Konu benim psikolojik durumum değildir.

Konu, Evrim ve Evrim Teorisi'dir.

Tartışmanın bir adabı vardır, ona uyarsanız tartışma daha verimli geçer.

Gerçi hiçbir tartışmasına herhangi bir şey katamamış birinden çok çok fazla şey istemek olur bu ama neyse...

Gönderi tarihi:

smile.png Savunma modu mu?

Valla buradan bakınca o modda olanın siz olduğunuz açıkça görülüyor...

burdan bakinca da ayni sey ; )

Zira Yansıtma Psikolojisi deniliyor bu halinize;

aynen :P

Kendinize yakıştıramadığınız şeyi, muhatabınıza yüklüyorsunuz.

muhattabim cok konusuyor :D

Şu an Yansıtma Psikolojisinde olmasaydınız;

ki yansitma psikolojisindeyim ;

Durup dururken benim psikolojimi tartışmaya dahil etmek yerine,

Tartışmanın muhatabı olarak konuya katılımınızı sürdürürdünüz.

senin psikolojini ben sadece yorumladim ; senin bilmen icin degil ama :D

Konu benim psikolojik durumum değildir.

Konu, Evrim ve Evrim Teorisi'dir.

konunun altin sayfalari islendi

Tartışmanın bir adabı vardır, ona uyarsanız tartışma daha verimli geçer.

simdi buraya kadar kabul ama ;

Gerçi hiçbir tartışmasına herhangi bir şey katamamış birinden çok çok fazla şey istemek olur bu ama neyse...

ama bu gibi ignelemelerin sana, seni ciddiye almayan insanlardan baskalarini cekmez ...

bicok kisi seninle muhattap olmuyor ve sadece tartisma amacli yazilar yaziyorsun ..

forumda sosyalles biraz :P yasca benden buyuksun ama cok aksi ve kibirlisin ..

uzlasmaci bir tavir gostermek senin icin zor hale gelmiss

buyuk ihtimalle inancli insanlari akilca kendinden dusuk bi seviyede gormektesin ... belkisi yok .. dini asagilar tavrindan belli oluyor ..

Gönderi tarihi:
ama bu gibi ignelemelerin sana, seni ciddiye almayan insanlardan baskalarini cekmez ...

bicok kisi seninle muhattap olmuyor ve sadece tartisma amacli yazilar yaziyorsun ..

forumda sosyalles biraz tongue.png yasca benden buyuksun ama cok aksi ve kibirlisin ..

uzlasmaci bir tavir gostermek senin icin zor hale gelmiss

buyuk ihtimalle inancli insanlari akilca kendinden dusuk bi seviyede gormektesin ... belkisi yok .. dini asagilar tavrindan belli oluyor ...

Bak işte en komiği buydu.

Burası bir "Tartışma Platformu" ve yeterince sosyalizdir bu forumda, kasmayın siz :)

Daha önce de dediğim gibi;

Tartışmayı sürekli muhatabınızın psikolojisine, kişiliğine, sosyal çevresine getirmeniz, konu hakkında söyleyecek herhangi bir bilginiz olmadığını gösteriyor.

Nasıl uzlaşabiliriz ki?

Ben "Allah yoktur" diyorum,

Sen "Allah vardır" diyorsun.

Ne demem gerekiyor uzlaşmak için "Var olabilir; yarı var, yarı yok" mu diyeceğim?

Aramızda uzlaşmak diye bir seçenek yok.

Şöyle bir seçenek var:

Ya üslubuyla tartışmaya devam eder; aklınızı, mantığınızı kullanp bilimsel gerçekliklere kulak verir Ateist olursunuz.

Ya şu anki Bilimsel Gerçeklik ve Dinsel İnançlarınız arasındaki sıkışmışlığınıza ve iç çatışmanıza devam edersiniz.

Ya da (Sayın Fuzuli gibi) bütünüyle iman edip, iç huzura kavuşup, en azından benim takdirimi kazanırsınız.

Gönderi tarihi:

Alman Federal Fizik ve Teknoloji Enstitüsü'nün yöneticisi Prof. Dr. Werner Gitt, bir gerçek hakkında şunları söyler:

"Bir kodlama sistemi, her zaman için zihinsel bir sürecin ürünüdür. Bir noktaya dikkat edilmelidir; madde bir bilgi kodu üretemez. Bütün deneyimler, bilginin ortaya çıkması için, özgür iradesini, yargısını ve yaratıcılığını kullanan bir aklın var olduğunu göstermektedir... Maddenin bilgi ortaya çıkarabilmesini sağlayacak hiçbir bilinen doğa kanunu, fiziksel süreç ya da maddesel olay yoktur... Bilginin madde içinde kendi kendine ortaya çıkmasını sağlayacak hiçbir doğa kanunu ve fiziksel süreç yoktur." 1

Nitekim mantıklı bir cümle şeklinde bir araya gelmiş olan taşları gören insanlar bu durumda bilinçli sebeplerin, örneğin civardaki bir askeri birliğin, zihinlerindeki düşünceyi kayalara bir kod yoluyla uyguladıklarını anlayacaklardır.

Şimdi bu taşları zihninizde milyonlarca kez küçültüp, moleküler ebatta hücrelerinizin çekirdeğinde dizili olduğunu ve ‘genetik kod’ sayesinde size ait özelliklerin bilgisini sakladığını düşünün. Genetik kod da, kaya örneğinde olduğu gibi, doğada bulunan oluşumları, nükleotid ismi verilen molekülleri sembol olarak kullanır. Ve kayaların taşıdığı mesajın, kayaların kendisinden kaynaklanıyor olmadığı gibi, genetik bilgi de bu moleküllerin kendisinden veya herhangi bir doğa kuvvetinden kaynaklanmamaktadır. Dolayısıyla genetik kodun, maddeci bir bakış açısıyla hiçbir açıklaması bulunmamaktadır.

Gönderi tarihi:

"Genetik kodun içerdiği bilgi, tüm bilgi veya mesajlarda olduğu gibi, maddeden yapılmış değildir. Anlam, kodun sembolleri veya alfabesinden kaynaklanan bir özellik değildir. Genetik koddaki mesaj veya anlam madde-dışıdır ve fiziksel veya kimyasal özelliklere indirgenemez ‘materyalizm koddaki anlamı açıklamaz".

Alman Federal Fizik ve Teknoloji Enstitüsü'nün yöneticisi Prof. Dr. Werner Gitt

materyalizm zaten sadece bi sefsefedir ; darvinizm de ..

bilimsel dayanaklari da yoktur ; ama dusunce bicimidirler .. felsefedirler

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.