Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Da Vinci Şifresi (The Da Vinci Code)


marti_name

Önerilen İletiler

Da Vinci Şifresi (The Da Vinci Code)

 

 

Yazar Dan Brown’ın aynı adlı ‘çok satan’ romanından sinemaya uyarlanan ‘Da Vinci Şifresi’ (The Da Vinci Code) bugün tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de gösterime girdi.

 

İSTANBUL - ‘A Beautiful Mind’ın yönetmeni Ron Howard, yapımcı Brian Grazer ve senarist Akiva Goldsman’dan oluşan Oscarlı ekibi ile (‘The Remains of the Day’le Oscar adayı) yapımcı John Calley, günümüzün en popüler ve hakkında en çok konuşulan Dan Brown imzalı romanı ‘The Da Vinci Code / Da Vinci Şifresi’nin sinema versiyonu için bir araya gelmişler. İki Oscarlı Tom Hanks’in başını çektiği zengin oyuncu kadrosunun diğer isimleri ise Audrey Tautou, Ian McKellen, Alfred Molina, Jürgen Prochnow, Paul Bettany ve Jean Reno.

 

23292313we.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Leonardo vinci kompleksi

Uzun yıılar önce umberto eco'nun Gülün adı adlı esrini okuyunca felsefi bakış açılarımın dibinden sarsıldığını ve taşların yeniden dizildiğini hissettim.Bu eser teoloji konusunda uzmanlaşmış bir profesör'ün içinde bulunduğu kaynaklardan yola çıkarak dinin kavramlarının temelindeki korkunun bir sınıfa yada zümreye nasıl güç verdiğini ve o gücün kullanılması için insan hayatlarının hiç öneminin olmadığını güçün önemli olduğunu harika bir kıvraklıkla anlatıyordu.Kitabi bitirdikten sonra aklıma İstanbul'un fethi geldi.ve dedim ki iç çatışmalardan dolayı hristiyanlık alemi İstanbul'u Fatih Sultan Mehmed'e emanet etti müthiş bir idda idi kendimce. Zira kitapta böyle birşey yoktu ve İstanbul'un adı bile geçmiyordu.

Sanırım iki yıl sonra Sayın Emre KONGAR'ın bir kitabı Çıktı .Hoca efendinin sandukası ecved hesaplarına gondermeler yaparak.İşte o zaman gülümsedim Hocamda benim düştüğüm hataya düşmüştü.Yada biz gerceği görmüştür ne diyeyim ki?

Amerikalı yazar Dan braun da aynı yoldan giderek sembolleştirilmis pagan alfabesini fevkalaede kullanarak ortaya bilinenlerin aksine kafa karıştırabilecek isevi şeytan ayetlerini sürmüş.film birçok ayrıntıyı atlayacaktır zira Kazancakis'in Günaha son Çagrı'sı yazarın afarozuna kadar uzanmıştı.

Harika bir kurgu basit mantık yürütmeler ve saklanan sır alın size cok satan kitap.Aslında bana göre Vİnci'nin şifresi uçuklaştırılmış Gül'ün adından başka birşey değil.Ama inançlı insanların inançlarını temelden sarsabilecek iddialar ve Leanardo VİnCİ'nin harika oyunları var.Önce Kitab sonra film derim dostlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

...Önce hepinize salamlar!!! Güneşli Azerbaycandan hepinize :wub: Ben tesadüfen şu foruma rast geldim.Ve deyim ki,maraqlı sayta beziyor Bir yanlışım olsa (sözleri anlamasam,anlamasaz)üzrler..

Nezerinize çatdırmaq isterdim ,şu film Azeribaycanda geniş ajiotaj yaratıb...Hetta Sinemalarda qadağan olması haqda mesele qaldırılıb...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...
  • Admin
ben kitabı okumadım ama bence çok kötü bir uyarlama

şimdi yüzüklerin efendis harry potter gibi uyarlamaları düşünüyorum

bunun onların yanında lafı bile olmaz benim kanaatimce yönetmenlik müzikler ve kurgu çok kötüydü

 

Filmi daha yeni izledim ve size tam olarak katılıyorum ve kısa bir eklemede benden...

 

O kadar kötü bir film ki sürükleyiciliği yok ayrıca Tom Hanks berbat oynamış diyebilirim...

 

Boş zamanınız varsa seyredin ama değmez diyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Da Vinci Şifresi'ni okuduktan sonra o kadar begenmiştim ki arkasından Dan Brown'un bütün kitaplarını alıp, okumuştum...Filme gelince, kitabın filme çevrileceğini ilk duydugumda cok heyecanlandım. ÇÜnkü Audrey Tautou, en sevdiğim kadın oyuncuyken, Tom Hanks ve Jean Reno' da en sevdiğim erkek oyuncular arasındaydı... Hatta bence bu film için daha iyi başka bir üçlü seçilemez diye düşünmüştüm. Filmi sinemada izleyemedim ama DVDsini alarak evde izlemeye koyuldum, enteresan olan kitabı okurken gözüme heyecandan uyku girmezken, filmin 15. dakikasında gözümün nasıl kapanıp da uyudugumu hala anlamış değilim.. Devamını seyrettim mi? Hayır daha seyredemedim ama seyretmeyi düşünüyorum bir ara :) Niyeyse çekmedi beni, acaba sonunda ne olacağını bildiğimden midir, yoksa filmin kitaptaki etkiyi yaratamadığından mıdır nedir bilmem... Gerçi düşününce kitabını okuduğum, sonunu bildiğim ama izlerken çok sevdiğim başka filmler de vardı (örneğin Koku) ama demek ki bu uyarlamada iş yok...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...
  • 5 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.